Hoe u kunt zien welk WordPress-thema een site gebruikt

Waar WordPress-thema's kopen


Dus je hebt een website gevonden die je leuk vindt en je wilt er een maken die er hetzelfde uitziet (of op zijn minst vergelijkbaar is)? Allereerst moet u controleren of de site waarnaar u kijkt al dan niet op WordPress draait – als dat zo is, is dat een goed teken, omdat de overgrote meerderheid van de sites die met WordPress zijn gebouwd, meestal kant-en-klaar gebruiken kant-en-klare ontwerpen. Ervan uitgaande dat de site die je hebt gevonden inderdaad WordPress gebruikt, is het volgende dat je moet proberen uit te zoeken welk thema de site gebruikt – en te hopen dat het eigenlijk is gebaseerd op een gratis beschikbaar of op zijn minst te kopen thema *.

Laten we eens kijken hoe u kunt achterhalen welk WordPress-thema een site gebruikt en hoe u exact hetzelfde thema online kunt vinden om het op uw eigen website te gebruiken …

De naam van het thema vinden

Een snelle en gemakkelijke overwinning:

Het is altijd de moeite waard om snel in de voettekst van de website te kijken als de auteur van het thema de naam van hun thema en / of een link naar hun eigen website in de voettekst van hun ontwerp heeft opgenomen, voor het geval het er nog steeds is – zo ja: hoera! Makkelijke overwinning! Helaas is het negen van de tien keer niet zo eenvoudig …

De voettekst van een site controleren op de naam van het WordPress-thema - Screenshot

Niets in de voettekst? Geen probleem: laten we verder gaan:

De code controleren:

Oh nee: code? Ja, maar maak je geen zorgen, want het is echt niet zo moeilijk! In feite slechts een paar klikken … Laten we Chrome gebruiken, omdat het de populairste browser is en op alle platforms werkt (hoewel dezelfde principes met elke browser werken). Stap 1: klik met de rechtermuisknop op het scherm (pas op dat u niet rechtstreeks op een afbeelding klikt – dit zal een ander menu oproepen), en u zou zoiets als dit moeten zien:

De paginabroncode bekijken in Chrome - Screenshot

Stap 2. Selecteer “Paginabron weergeven”; die je dan naar een enge pagina met code zou leiden (maak je geen zorgen, dit is gewoon de HTML-opmaak die de webpagina vormt – beschouw het als een backstage-piek, achter de schermen als je wilt … Je zou nu moeten zijn op zoek naar iets als:

Een pagina met code in Chrome - Screenshot

De volgende stap, stap 3, is om het CSS-stijlblad te vinden waarnaar in deze code is gelinkt. Voor 99% van de door WordPress aangedreven websites is dit een bestand met de naam “style.css” en bevindt het zich in een map met de naam “thema’s”, in een submap met de naam “wp-content”. De gemakkelijkste manier om dit bestand te vinden, is door snel te zoeken ** naar de uitdrukking “style.css”.

Zoeken naar de stylesheet - Screenshot

Dit bestand, het style.css-bestand, is het gouden bestand: het is in dit bestand dat we alle details van het exacte thema dat wordt gebruikt, moeten kunnen zien.

Eenmaal gevonden in de code, klik met de linkermuisknop op het woord “style.css” (wat eigenlijk een standaardlink in de tekst zal zijn) en je zou naar een andere (minder kleurrijke) pagina met code moeten worden geleid: dit is de inhoud van de thema stijlblad. Bovenaan de pagina (hoewel je in sommige gevallen misschien een beetje naar beneden moet scrollen om het te vinden), zou je nu specifieke informatie moeten kunnen zien over het thema dat de website gebruikt!

Het WordPress-stijlblad bekijken - Screenshot

Er hoeft – technisch gezien – niet al deze informatie te worden vermeld om een ​​thema te laten functioneren, maar u zult gewoonlijk in ieder geval de naam van het thema, de naam van de auteur en een link naar zijn / haar eigen persoonlijke website. Bingo!

Zoals u kunt zien via de schermafbeelding, hebben we in ons bovenstaande voorbeeld gekeken naar de “Twintig vijftien”Thema geschreven door“het WordPress-team“, Met de startpagina van het thema als” https://wordpress.org/themes/twentyfifteen/ “.

Online hetzelfde thema vinden

Nu je (hopelijk) de naam van het thema, de naam van de auteur en / of een link naar de website van het thema / de auteur hebt gekregen, zou je klaar moeten zijn. Kijk eens naar het thema / de site van de auteur en doe de gebruikelijke due diligence over het feit of ze al dan niet een respectabele bron zijn om het thema te kopen / verkrijgen (ervan uitgaande dat het natuurlijk de juiste licentie heeft en openbaar beschikbaar is).

Wat als het style.css-bestand alleen de naam van het thema geeft en niets anders? In dit geval zal het thema waarschijnlijk wat lastiger te vinden zijn. Begin met zoeken in de grootste WordPress-themamarkten rond Themeforest, MOJO Themes en Creative Market en, natuurlijk, de officiële WordPress-themamap, en als dat niet lukt, ga dan naar Google en kijk wat er komt met een standaardzoekopdracht … Niets in Google ? In dat geval is het enige dat u hoeft te doen rondvragen in verschillende forums en / of groepen, zoals WordPress Subreddit en Quora, enz., Om te zien of iemand leads heeft en / of de naam herkent …

  • Belangrijke notitie: zelfs als je ze kunt vinden, is het bijna nooit een goed idee om gratis premium-thema’s te downloaden / gebruiken – zelfs als de licentie dit toestaat (en niet alle delen van alle WordPress-thema’s hoeven noodzakelijkerwijs GPL te zijn, veel van deze soorten ‘opgelicht’ ‘thema’s zullen schadelijke broncode bevatten die u heeft wil echt niet draait op uw site!

Geen geluk?

Helaas, als er geen themadetails worden vermeld in het style.css-bestand, heb je vrijwel geen geluk! Het enige dat we nog moeten proberen, is e-mailen naar de site-eigenaar en hen te vragen om meer details over het thema / ontwerp dat ze rechtstreeks gebruiken – iets dat vaak de moeite waard is als al het andere faalt! Heck, je weet maar nooit: als het een aangepast ontwerp is en de website-eigenaar toevallig een webdesigner / ontwikkelaar is, zijn ze misschien zelfs bereid om wat extra werk op zich te nemen en iets speciaals voor je te ontwerpen!

* zo niet, dan heb je weinig andere keus dan om een ​​kant-en-klaar thema te zoeken – en te hopen te vinden – met op zijn minst een vergelijkbaar ontwerp (merk op dat veel thema-ontwerpen tegenwoordig de neiging hebben om afkomstig te zijn van of te repliceren in Themeforest – gelukkig jagen!

** om naar een specifieke term in Chrome te zoeken, ga naar het tabblad “Bewerken” in het hoofdmenu boven de codepagina, gevolgd door “Zoeken” en ten slotte “Zoeken …” om een ​​screenshot te bekijken, typ de zoekopdracht (in dit geval “Style.css”) en druk op Return.

Opmerking: een thema gevonden, maar nog steeds niet zeker van geschikte hosting? Bekijk onze handige gids over het onderwerp!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me