Hoe u een aangepast kort domein voor WordPress kunt instellen en gebruiken

WordPress aanbiedingen


Zoals de meer slimme onder jullie misschien al hebben opgemerkt, zijn we onlangs begonnen met het gebruik van een nieuw kort domein (wngwp.es) in onze tweets. Wat is een kort domein? Nou, het is eigenlijk maar een tweede (kortere) domeinnaam die gebruikt kan worden in plaats van je originele domeinnaam. Waarom zou iemand dat willen doen? Nou, voornamelijk omdat je met een verkorte domeinnaam ruimte kunt besparen op Twitter (of waar je maar wilt) zonder dat je terug hoeft te vallen op saaie, generieke, automatisch gegenereerde standaard korte URL’s, voor een extra explosie van branding (denk aan: ‘ nyti.ms ‘(New York Times)) en omdat het hebben van uw eigen aangepaste korte domein er gewoon netjes uitziet! Dus laten we beginnen met kraken:

Stap 1. Voer Bit.ly in!

Ga naar Bit.ly en meld je aan voor een gratis account. Zodra dat is gebeurd, logt u in en klikt u op ‘ahoy,’ uw naam ‘(rechtsboven) en vervolgens op’ INSTELLINGEN ‘. Kies het tabblad ‘GEAVANCEERD’ en vervolgens ‘Zakelijk’ of ‘Persoonlijk’ (voor het gemak behandelen we ‘Persoonlijk’ hier). Heb je nog geen kort domein? Ga verder met stap 2 … beetje

Stap 2. Kies (en koop vervolgens) uw korte domein

Dus welk kort domein om te kiezen? De conventie lijkt te zijn om een ​​kort domein te kiezen dat a) er goed uitziet en b) duidelijk is afgeleid van de oorspronkelijke domeinnaam van de site. Voorbeelden zijn ‘nyti.ms’ (New York Times), ‘tcrn.ch’ (Tech Crunch), ‘bsa.ly’ (BuySellAds) en, ahem, ‘wngwp.es’ (raad eens!). Als je vastzit voor ideeën (of zelfs als je dat niet bent), kijk dan op domai.nr (voor een volledige lijst met domeinen op het hoogste niveau, bekijk deze Wikipedia-pagina. Als je er eenmaal een hebt gekozen, is de volgende stap om we hebben de onze gekocht bij GoDaddy (voornamelijk omdat we vermoeden dat veel lezers al bekend zijn met GoDaddy en we wisten dat we een bericht zouden schrijven over hoe we dingen konden instellen toen we de onze kochten) – maar in plaats van ons simpelweg te kopiëren, koopt u uw domein van met welke domeinregistreerder u zich het prettigst voelt (omdat u er een aangepast DNS-record aan moet toevoegen als u de hier beschreven procedure volgt – geen paniek: meer over dit DNS-bit hierna). Zodra u uw nieuwe korte domein heeft, kunt u teruggaan naar dat tabblad ‘Geavanceerd’ dat in stap 1 wordt genoemd en Bit.ly er alles over vertellen.

Stap 3. Stel een aangepast DNS-record in om naar Bit.ly te verwijzen

De procedure hiervoor is een beetje anders, afhankelijk van je registrar, ervan uitgaande dat je voor GoDaddy hebt gekozen (zoals we hierboven hebben gedaan), log dan in op uw GoDaddy-account, selecteer ‘Domeinen’ en ‘Start’ uw nieuwe korte domein. Kies vervolgens het tabblad ‘DNS Zone File’, gevolgd door ‘bewerken’. U krijgt dan een nieuw venster te zien waarin u het bestaande ‘A (Host)’ record voor uw site kunt bewerken, waarbij u het IP-adres verandert in 69.58.188.49 (het IP-adres van Bit.ly).

GoDaddy Een record voor Bit.ly

Voor meer gedetailleerde informatie over deze stap (en over hoe je het instelt als je ervoor gekozen hebt om een ​​subdomein te gebruiken in plaats van een hoofddomein voor je korte domein), bekijk Bit.ly’s ‘Hoe stel ik een aangepast korte domeinpagina. Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat domeinwijzigingen zijn doorgevoerd, dus het kan zijn dat u even moet wachten voordat uw wijzigingen van kracht worden. Eenmaal geverifieerd, kunt u vervolgens uw nieuwe korte domein selecteren in het vervolgkeuzemenu naast ‘Standaard kort domein voor uw bitmarks’, onder ‘Kort domein’, en om ook een ‘Aangepaste korte domein Root Redirect’ te kiezen ( u wilt waarschijnlijk de normale domeinnaam van uw site invoeren) voor het geval iemand uw aangepaste korte domein rechtstreeks bezoekt (beide op hetzelfde tabblad ‘GEAVANCEERD’ als voorheen).

Stap 4. Bit.ly + WordPress = WP Bit.ly

Dus hoe gebruik je je nieuwe aangepaste korte domeinnaam met WordPress? Gemakkelijk – met een handige plug-in (genaamd WP Bit.ly waarmee je snel en gemakkelijk toegang hebt tot aangepaste shortlinks (gemaakt met het door jou gekozen korte domein) via een nieuw menu-item (gemaakt door de WP Bit.ly) op de WordPress-werkbalk.

WP Bit.ly

Stap 5. Krijg er tweets mee!

Maar wacht! Niet zo snel, omdat je nog steeds alle instellingen van de WP Bit.ly-plug-in moet doorlopen om ervoor te zorgen dat alles correct is geconfigureerd (vergeet niet je Bit.ly-gebruikersnaam en Bit.ly API-sleutel enz. In te voeren) en pas een paar instellingen aan overeenkomen met uw eigen persoonlijke vereisten (kiezen voor wat voor soort berichten moeten korte links worden gegenereerd, enz.) EN zelfs nadat u alles hebt ingesteld, moet u mogelijk nog een tijdje wachten voordat die verdomde DNS-wijzigingen van kracht worden (in ons geval duurde het ongeveer een dag). Succes!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map