Fiksimi i gabuar i D Gabimit në krijimin e një lidhjeje të bazës së të dhënave ’në WordPress

Marrëveshjet me WordPress


Sa më gjatë të punoni me WordPress, aq më shumë të ngjarë do të gjeni të tmerruarin ‘gabim gjatë vendosjes së një lidhje me bazën e të dhënave‘. Kjo është një e frikshme, sepse ka të ngjarë të keni mundësi të përdorni, pjesërisht, në pjesën e përparme ose të pasme të faqes tuaj të internetit – dhe, nëse ende nuk keni marrë kokën tuaj rreth disa koncepteve themelore për serverat dhe / ose zhvillimi në internet, me siguri do të keni humbje.

Ja se si të kuptoni dhe zgjidhni zgjidhjen e këtij gabimi pa interes.

Doesfarë do të thotë ‘Gabimi në krijimin e një lidhjeje të bazës së të dhënave”?

Në vend që të ruhen në skedarë specifikë, përmbajtja e postimeve dhe faqeve të WordPress ruhet në një bazë të dhënash që WordPress duhet të referojë sa herë që shërben / gjeneron një faqe në internet. Kur një postim shikohet, për shembull, WordPress gjen hostin e bazës së të dhënave, lidhet me bazën e të dhënave të saj, gjen tabelën e postimeve të WordPress brenda asaj baze të të dhënave dhe shikon përmbajtjen që po përpiqet të ngarkojë. Me pak fjalë, gabimi famëkeq establishing krijimi i një lidhje me bazën e të dhënave do të thotë kjo WordPress nuk mund ta gjejë këtë bazë të dhënash.

Pse është kjo një çështje kaq e madhe? Epo, përveç përmbajtjes së postimeve dhe faqeve, WordPress gjithashtu ruan një grumbull të tërë informacionesh të tjera thelbësore në bazën e të dhënave të tij – siç janë cilësimet kryesore të tij, të dhënat e përdoruesit tuaj, temën tuaj të zgjedhur, parametrat tuaj widget, të dhënat për shtojcat tuaja aktive, etj. Nëse WordPress nuk mund të hyjë në ndonjë nga informacionet brenda bazës së të dhënave të saj, ai nuk ka asnjë mënyrë për të ngarkuar faqen tuaj të internetit.

Cila është shkaku i një numri të lidhjes së bazës së të dhënave?

Ekzistojnë një numër çështjesh që mund të shkaktojnë një problem komunikimi me bazën e të dhënave. Le të krijojmë një listë të shkurtër, dhe të zbulojmë më thellë për të kuptuar më mirë (dhe zgjidhur) çdo problem:

 • Kredencialet e pasakta të bazës së të dhënave (emrin e përdoruesit, fjalëkalimin, hostin, bazën e të dhënave)
 • Skedarët e korruptuar
 • Baza e të dhënave të korruptuar
 • Serveri i bazës së të dhënave është i mbingarkuar ose funksionon keq

Por së pari…

Ndërsa proceset që unë do t’i shikoj nuk janë të rrezikshme, është gjithmonë një ide e mirë të keni një kopje rezervë – në rast rasti. Nëse tashmë jeni duke përdorur një mjet të tillë si VaultPress – të cilin ju rekomandoj nga zemra – ju jeni rezervuar tashmë dhe është mirë të shkoni.

Ka shumë shtojca që mund të mbështesin gjërat për ju, por nëse tashmë jeni të kyçur nga WordPress nuk do të mund t’i përdorni. Në këtë rast, do të duhet të përdorni cPanel ose programin tjetër të menaxhimit të pritjes për të bërë një kopje rezervë të plotë.

Nëse nuk dini si ta bëni këtë, bisedoni me nikoqirët tuaj – shumica e tyre do të kenë një zgjidhje rezervë të llojeve. Sigurohuni që të bëni kopje rezervë të bazës së të dhënave tuaja, si dhe skedarët në serverin tuaj, pasi ajo është baza e të dhënave që përmban të gjitha informacionet kritike për faqen tuaj të internetit.

Fiksimi i çështjeve të lidhjes së bazës së të dhënave

Unë e kam shkruar listën e mësipërme në bazë të gjasave, bazuar në përvojën time, por ju mund të filloni nga fundi dhe të punoni nëse preferoni. Thënë kështu, nëse nuk keni një linjë të drejtpërdrejtë (ose mbështetje bisede) me hostin tuaj, do të jetë e vështirë të tregoni nëse një server i bazës së të dhënave është i mbingarkuar ose funksionon në fund të tyre, sepse nga fundi juaj simptomat janë të padallueshme. Në çdo rast, le të shohim secilën prej shkaqeve dhe të shohim se çfarë mund të bëjmë për të rregulluar gjërat.

Kredencialet e pasakta të bazës së të dhënave

Kjo është ajo që shoh mjaft shpesh. Nëse shihni “gabimin në krijimin e një mesazhi të lidhjes së bazës së të dhënave” kur vendosni një instalim krejt të ri WordPress, atëherë ky është pothuajse me siguri fajtori. Për t’u lidhur me bazën e të dhënave të saj, WordPress ka nevojë për katër pjesë kryesore të informacionit:

 • Pritësi i bazës së të dhënave
 • Emri i përdoruesit të bazës së të dhënave
 • Fjalëkalimi i bazës së të dhënave
 • Baza e të dhënave e përdorur

Të gjitha këto informacione duhet t’ju jepen (nëse nuk janë futur në të vërtetë në emrin tuaj) nga hosti juaj. Sidoqoftë, nëse përdorni një konfigurim më fleksibël (d.m.th jo një lloj instalimi me një klik), duhet të kontrolloni emrin e përdoruesit, fjalëkalimin dhe emrin e bazës së të dhënave tuaja. Basti juaj më i mirë është të kopjoni dhe ngjitni të gjitha të dhënat direkt nga mediumi në të cilin ju është dhënë. (Shënim: Fjalëkalimet ndonjëherë mund të kenë njolla ose periudha në fund që nuk zgjidhen normalisht.)

Nëse keni ndërruar hostet kohët e fundit, sigurohuni të kontrolloni dyfish detajet e “host-it të bazës së të dhënave”. Në shumë raste, kjo do të jetë ‘localhost’ Bluehost, HostGator. Duhet të theksohet se shumë hostë përdorin një adresë IP SiteGround ose madje edhe një URL krejtësisht të ndryshme DreamHost. Nëse nuk jeni të sigurt për ndonjë pjesë të kësaj, ju ose duhet të kontaktoni hostin tuaj dhe t’i pyesni ata drejtpërdrejt ose të shikoni në bazën e tyre të njohurive në internet (nëse ata kanë një).

Në një instalim të ri, me siguri do të paraqiteni fushat në të cilat do të futni këtë informacion ndërsa kaloni nëpër rutinën standarde të konfigurimit të ekranit të WordPress. Në shumë raste, madje mund të ktheheni dhe të plotësoni përsëri këtë informacion. Nëse jo, do t’ju duhet të shkarkoni, modifikoni dhe më pas (duke përdorur një klient të përshtatshëm FTP ri-ngarkoni skedarin e konfigurimit të vendosur në drejtorinë e rrënjës së WordPress (i quajtur wp-config.php). Sigurohuni që të redaktoni këtë skedar vetëm duke përdorur një tekst redaktori, natyrisht. Detajet e lidhjes së bazës së të dhënave janë afër, dhe duken diçka si kjo:

përcaktoni (‘DB_NAME’, ‘bazën e të dhënave_name’);

/ ** Emri i përdoruesit të bazës së të dhënave MySQL * /
përcaktoni (‘DB_USER’, ‘databazë_user’);

/ ** Fjalëkalimi i bazës së të dhënave MySQL * /
përcaktoni (‘DB_PASSWORD’, ‘bazën e të dhënave_password’);

/ ** Emri i hostit MySQL * /
përcaktoni (‘DB_HOST’, ‘bazën e të dhënave “);

Thjesht ndryshoni vlerat në grupin e dytë të kllapave për të modifikuar detajet e lidhjes suaj në vlerat e sakta, dhe ju duhet të jeni duke mos funksionuar në asnjë kohë. Nëse, megjithatë, ju keni kontrolluar dhe kontrolluar dyfish të gjitha këto detaje, dhe ju jeni akoma duke marrë të njëjtin gabim, atëherë është koha për të kaluar në numrin tjetër: Skedarët e korruptuar.

Skedarët e korruptuar

Në disa raste, përdoruesit kanë raportuar që ri-ngarkimi i skedarëve bazë të WordPress ndonjëherë rregullon gabimin – arsyeja e saktë pse kjo mund të funksionojë mund të duket si një mister, por, në shumë raste është të bëhet ose me rivendosjen e lejeve të skedarëve ose duke zëvendësuar thelbin e korruptuar files. (Shënim: Sigurohuni që të mos e mbivendosni as skedarin e konfig.php, i cili përmban informacione thelbësore të konfigurimit, ose drejtorinë wp-përmbajtje, e cila mban temat, shtojcat dhe mediat tuaja, dhe mos harroni të gjithnjë rezervoni para se të modifikoni ose zëvendësoni ndonjë gjë.)

Për ta realizuar këtë, do të duhet të shkarkoni një version të ri të WordPress nga WordPress.org dhe të hiqni paketën në kompjuterin tuaj. Shkoni në dosjen unzipped, dhe fshini si skedarin config.php ashtu edhe dosjen wp-përmbajtje të sigurohesh që nuk i zëvendëson rastësisht ato në serverin tënd live. Pasi të jenë fshirë këto, hapni një klient FTP dhe përgatituni të ngarkoni skedarët e mbetur në dosjen tuaj rrënjë WordPress.

Duke supozuar se askush nuk ka bërë modifikime të pavëmendshme në skedarët tuaj bazë të WordPress, tani duhet të jeni në gjendje të rishkruani me siguri të gjitha këto skedarë në serverin tuaj të gjallë – duke u siguruar që të mos rishkruani rastësisht wp-config.php skedar ose wp-content dosje, natyrisht.

Baza e të dhënave të korruptuar

Një tregues i mirë i një baze të të dhënave të korruptuar është nëse skaji i faqes së përparme të faqes së internetit funksionon, por prapambetja nuk do (ose e kundërta). Ju gjithashtu mund të shihni një mesazh gabimi duke ju thënë që disa tabela të bazës së të dhënave nuk mund të gjenden. Për fat të mirë, WordPress përmban një mjet që mund t’ju ndihmojë të riparoni një bazë të dhënash të korruptuar. Do të duhet të shkarkoni skedarin tuaj wp-config.php (të cilin do ta gjeni në direktorinë rrënjësore të instalimit tuaj WordPress) dhe të shtoni rreshtin e mëposhtëm:

përcaktoni (‘WP_ALLOW_REPAIR’, e vërtetë);

Pasi ta keni ri-ngarkuar atë, duhet të keni mundësinë të përdorni një faqe të veçantë për riparimin e bazës së të dhënave në faqen tuaj duke shkuar në http://yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php (zëvendësoni Yourite.com me tuajin domeni aktual). Ju duhet të shihni një ekran që shfaq dy opsione: ‘Baza e të dhënave për riparimin’ dhe ‘Riparimi + optimizimi i bazës së të dhënave’.

Riparimi i bazës së të dhënave WordPress - Pamja e ekranit

Megjithëse zgjedhja e secilës opsion duhet të jetë në rregull, unë rekomandoj të zgjidhni vetëm për të riparuar bazën e të dhënave. Si programues, kam mësuar që edhe në dukje e parëndësishme mund të shkaktojë çështje të paparashikueshme. Unë nuk shoh se si edhe kryerja e një optimizimi mund të prishë gjërat, por është më mirë të jesh i sigurt sesa të vjen keq në këto situata. Të paktën, optimizimi i bazës së të dhënave, si dhe përpjekja për ta rregulluar atë do të zgjasë pothuajse me siguri pak më shumë – dhe marrja e bazës së të dhënave dhe funksionimi duhet të jetë përparësia.

Pasi të jetë bërë kjo, sigurohuni që të ktheheni në wp-admin.php dhe të hiqni rreshtin e mësipërm të kodit nga skedari. Faqja e riparimit nuk është e fshehur dhe nuk është i sigurt; do të mbetet publikisht i arritshëm për aq kohë sa ajo pjesë e kodit ekziston në skedarin e konfigurimit.

Serveri i bazës së të dhënave është i mbingarkuar ose funksionon keq

Mosfunksionimi dhe mbingarkesa e serverëve është shumë e vështirë për t’u diferencuar pa pasur ndonjë akses në mjetet e avancuara të hostimit ose duke folur me kompaninë tuaj të pritjes. Nëse dyshoni se një nga këto po ndodh dhe pritësi juaj ka mbështetje telefonike ose bisede në kohë reale, atëherë basti juaj më i mirë është t’i pyesni ata se çfarë po ndodh direkt.

Nëse jeni duke përdorur një server të përbashkët (domethënë ju duhet të ndani burimet e serverit me një numër të madh të njerëzve të tjerë), mund të jetë e vështirë të tregoni nëse shkaku i gabimit është për shkak të mbingarkesës ose mosfunksionimit. Në disa raste, në vend të një mosfunksionimi, në të vërtetë mund të ndodhë sepse një sit tjetër në të njëjtin server është duke mbingarkuar bazën e të dhënave. Me fjalë të tjera, edhe nëse keni vetëm një sit shumë të vogël pa rritje të papritur të trafikut, mund të përjetojë një mbingarkesë të shkaktuar nga faqja e internetit e dikujt tjetër. Kjo ka shumë më pak të ngjarë të ndodhë me një VPS ose një organizim të menaxhuar të hostuar WordPress.

Lajmi i mirë është që të dyja këto çështje zakonisht zgjidhen brenda një kohe relativisht të shkurtër. Nëse një bazë e të dhënave keqfunksionime fizike, webhosti juaj pothuajse gjithmonë do të lëvizë për ta zëvendësuar atë sa më shpejt që sistemet e tyre tregojnë nevojën për ta bërë këtë – dhe nëse një bazë e të dhënave zbritet për shkak të një mbingarkese, ajo zakonisht automatikisht do të rindizet dhe do të ngrihet përsëri dhe do të funksionojë përsëri brenda disa minuta. Nëse, sidoqoftë, kjo ka ndodhur disa herë, paralajmëroni mikpritësit tuaj dhe lërini që të hetojnë sa më shpejt të jetë e mundur.

Nëse faqja juaj e internetit është në një server të përbashkët dhe trafiku juaj po rritet me shpejtësi, mund të filloni të përjetoni çështje të lidhjes së bazës së të dhënave ndërsa filloni të mbingarkoni serverin. Gabime të tilla zakonisht do të zgjidhen vetë, por do të ndodhin përsëri nëse faqja juaj e internetit vazhdon të përjetojë rritje në trafik. Në raste të tilla, nëse nuk jeni duke e bërë këtë, duke përdorur një shtojcë të mirë memorie mbajtëse, të tilla si W3 Total Cache, WP Super Cache ose WP Rocket mund të lehtësojnë çështjet e mëtejshme.

Thënë kjo, mënyra më e lehtë për të zgjidhur këtë çështje është ta parandaloni atë të mos ndodhë fare.

Menaxhuar WordPress Hosting

Ndërsa nuk është zgjidhje vetvetiu, kalimi në një paketë të menaxhuar të WordPress mund të ju kursejë shumë dhimbje koke nëse tashmë filloni t’i shihni këto lloje gabimesh. Pritja e menaxhuar e WordPress është më pak fleksibël nga një këndvështrim i veçorive, por, nëse gjithçka që ju nevojitet është të jeni në gjendje të ekzekutoni WordPress, mund të jetë një mundësi e shkëlqyeshme. (Kjo faqe në internet funksionon në një shërbim të tillë.) Pritja specifike e menaxhuar e WordPress është e përshtatur për të drejtuar WordPress sa më efikase dhe të shpejtë të jetë e mundur. Hardueri, softveri i serverit dhe përfaqësuesit e kujdesit ndaj klientit – të drejtë për gjithçka, në të vërtetë – janë drejtuar drejt (dhe optimizuar për) WordPress!

Dobësitë e këtij lloji të hostimit nuk janë në gjendje të përdorin serverin tuaj përmes SSH, dhe të mos jenë në gjendje të instalojnë skriptet e tjera jashtë WordPress (d.m.th. ju mund të ekzekutoni WordPress dhe asgjë tjetër). Për më tepër, shumica e hosteve të menaxhuar të WordPress do t’ju ndalojnë të përdorni disa shtojca që janë konsideruar si standarde dhe / ose të papërshtatshme për sistemet e tyre.

Nëse jeni të interesuar në mbajtjen e menaxhuar të WordPress, hidhini një sy opsioneve. Disa nga më të mirat janë ato që ofrohen nga WPEngine (pa dyshim lideri në arenën e menaxhuar të WordPress hosting), Kinsta (e shkëlqyeshme për bizneset e mëdha) dhe Flywheel (drejtuar drejt dizajnuesve dhe agjencive).

Përmbledhje

Siç mund ta shihni, shkaku i saktë i famëkeqit WordPress “gabimi i vendosjes së një lidhje me bazën e të dhënave” mund të jetë një nga shumë. Në përvojën time, megjithatë, në shumicën dërrmuese të rasteve është ose për shkak të një lloj gabimi të krijuar nga përdoruesi (p.sh. një typo në skedarin e konfigurimit.php) ose është një çështje që mund të zgjidhet nga përdoruesi. Nëse keni probleme, ndiqni metodat e përshkruara më lart për të ngritur dhe drejtuar faqen tuaj – dhe, nëse ende nuk keni fat pas kësaj, bisedoni me hostin tuaj që t’i shikoni ata për problemin për ju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map