Een htaccess-bestand downloaden, bewerken en uploaden op een Mac zonder de instellingen van uw computer te wijzigen

WordPress aanbiedingen


Van omleidingen tot het beheren van IP-toegang, het htaccess-bestand is een ongelooflijk handig hulpmiddel om allerlei aanpassingen, tweaks en verbeteringen aan uw website te bereiken – waarvan de meeste natuurlijk al vakkundig zijn behandeld door Jeff Starr in de uitstekende htaccess die is gemaakt gemakkelijk. Maar hoe moet u dergelijke bewerkingen uitvoeren? Of, meer specifiek, hoe krijg je toegang tot het htaccess-bestand zelf? Welnu, aangezien dit een dot-bestand is (waardoor het bestand op de meeste machines niet zichtbaar is), is het – zoals u ongetwijfeld weet – een bijzonder lastig bestand om mee om te gaan. Het wijzigen van de zichtbaarheidsinstellingen van uw FTP-client is meestal vrij eenvoudig (sommige, zoals FileZilla en Transmit, enz., Zullen zelfs standaard verborgen bestanden weergeven), maar iedereen die ooit heeft geprobeerd dit te doen, zal getuigen en de instellingen voor bestandszichtbaarheid wijzigen op je computer (de meest verstandige plaats om bestanden te bewerken *) is meestal allesbehalve eenvoudig met een Mac – de meest gebruikte methode is om de gevreesde Terminal op te starten en een aantal enge opdrachten uit te voeren …

Een heel eenvoudigere manier:

Er is echter een andere manier om met dit bijzonder lastige bestand om te gaan, dat de hoofdpijn wegneemt dat je de instellingen voor bestandszichtbaarheid van je Mac helemaal moet wijzigen (opmerking: hoewel de volgende methode vrij langdradig lijkt, als je het eenmaal hebt gedaan zodra je het hebt gedaan) Ik zal zien hoe gemakkelijk / eenvoudig het is). Laten we kijken:

Stap 1.

Open Cyberduck (een extreem populaire FTP-client voor Macs – probeer het eens als je dat nog niet hebt gedaan) en maak verbinding met je server met je gebruikelijke FTP / SFTP-details. Zoek de map met het htaccess-bestand dat u wilt bewerken en selecteer ‘Verborgen bestanden weergeven’ in het dropdown-menu onder ‘Weergeven’. U zou dan het .htaccess-bestand in de map moeten zien verschijnen. Zoals zo:

toon htaccess-bestand in Cyberduck

Stap 2.

Maak een nieuwe map ergens op uw computer (zoals de desktop bijvoorbeeld) en geef het een naam (we noemen die van ons ‘htaccess file edits’). Notitie: sla deze stap niet over omdat je later een verborgen puntbestand in deze map hebt – het is beter om een ​​onzichtbaar bestand ergens specifiek te hebben, zodat je het later eenvoudig kunt verwijderen door de map waarin het zich bevindt te verwijderen! Ga nu terug naar Cyberduck en klik met de rechtermuisknop (d.w.z. controleklik sinds we een Mac gebruiken) op het .htaccess-bestand en selecteer vervolgens ‘Downloaden als …’ in het resulterende vervolgkeuzemenu. Dan, het belangrijkste, verwijder de ‘.’ uit de bestandsnaam (dwz zodat het bestand nu gewoon ‘htaccess’ en NIET ‘.htaccess’ heet) en klik op het kleine naar beneden gerichte driehoekje rechts van het downloadvak om de opties uit te vouwen en te navigeren naar je nieuwe map. Zoals zo:

download htaccess-bestand naar nieuwe map

… klik na het navigeren naar de map waarin u het bestand wilt downloaden op ‘Download’.

Stap 3.

Navigeer naar uw nieuw gedownloade htaccess-bestand (dat, aangezien het niet langer de punt voor de bestandsnaam heeft, nu zichtbaar moet zijn in de map die u in de bovenstaande stap hebt gemaakt) en, eerst de eerste dingen, maak er een back-up van door simpelweg het bestand te kopiëren (tip: hernoem het nieuwe bestand om te voorkomen dat de twee bestanden later in de war raken – we hernoemen de onze ‘htaccess – origineel – back-up’).

Stap 4.

Maak vervolgens met behulp van een teksteditor (zoals TextWrangler (GEEN tekstverwerker!)) De gewenste htaccess-bewerkingen in het oorspronkelijke bestand en sla het, als u klaar bent met bewerken en tevreden bent met het nieuwe bestand, op.

Stap 5.

Ga nu, naast het eenvoudig opslaan bovenop het originele bestand, terug naar het menu ‘Bestand’ en selecteer ‘Opslaan als’ – en verander de bestandsnaam van ‘htaccess.txt’ naar ‘.htaccess’ (d.w.z. verwijder de ‘.txt’ aan het einde en voeg de ‘.’ toe aan het begin) en klik op ‘Opslaan’. Je wordt dan geconfronteerd met een bericht met de tekst ‘Namen die beginnen met een punt’. ‘ zijn gereserveerd voor het systeem. ‘. Kiezen ‘Gebruik “.”‘.

de punt terug toevoegen

(merk op dat we TextWrangler hier gebruiken – als je een andere teksteditor gebruikt, kan er een ander bericht verschijnen)

Stap 6.

Goed spul. Je bent nu klaar om je bewerkte .htaccess-bestand te uploaden, dat nu onzichtbaar is op je computer: gelukkig is de map waarin het zich bevindt is zichtbaar, dus we weten nog steeds waar het is, zelfs als we het niet langer kunnen zien!

Stap 7.

Ga nu terug naar Cyberduck en selecteer ‘Bestand’ → ‘Uploaden’. Navigeer naar de map met uw verborgen .htaccess-bestand en selecteer de ‘Toon verborgen bestanden‘Checkbox onderaan het venster.

het puntbestand uploaden

U zou nu uw .htaccess-bestand moeten zien – en kunnen selecteren. Klik op ‘Uploaden’ en ga door met het overschrijven van het oude .htaccess-bestand wanneer daarom wordt gevraagd.

Stap 8.

Ten slotte, voel je vrij om nu de map te verwijderen die je in stap hebt gemaakt. 2 met uw verborgen .htaccess-bestand – onthouden verplaats eerst de kopie / back-up van het oorspronkelijk gedownloade htaccess-bestand voor latere referentie (mocht u het ooit nodig hebben).

Gefeliciteerd! Het is je nu gelukt om je .htaccess-bestand te downloaden, bewerken en uploaden zonder dat je de instellingen voor bestandszichtbaarheid op je Mac hoeft te wijzigen!

* als alternatief kunt u het bestand natuurlijk gewoon live op de server bewerken, maar dit is geen methode die ik over het algemeen zou aanbevelen, want zonder eerst te downloaden en er een back-up van te maken, is er geen manier om terug te keren naar een vorige versie mocht u een fout maken!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me