Kako reći koja WordPress tema koristi web mjesto

Gdje kupiti WordPress teme


Dakle, pronašli ste web lokaciju koja vam se sviđa i izgledom kreirate onu koja izgleda isto (ili barem slična)? Prvo, prvo trebate provjeriti funkcionira li web mjesto koje pregledavate na WordPressu ili ne – ako jeste, to je dobar znak, jer velika većina web lokacija izgrađenih u programu WordPress najčešće koristi gotove proizvode izvedbe izvan polica. Pod pretpostavkom da stranica koju ste pronašli doista pokreće WordPress, sljedeća stvar je pokušati otkriti koju temu web koristi – i nadati se da se ona zapravo temelji na slobodno dostupnoj ili barem dostupnoj temi *.

Pogledajmo kako saznati koja WordPress tema koristi web mjesto i kako pronaći istu istu temu na mreži kako biste je koristili na vlastitoj web stranici …

Pronalaženje naziva teme

Brza i laka pobjeda:

Uvijek je vrijedno brzo pogledati podnožje web stranice, za slučaj da je autor teme u naslov svog dizajna naveo ime njihove teme i / ili vezu do vlastite web stranice, samo u slučaju da je još uvijek tu – ako je tako: ura! Laka pobjeda! Nažalost, međutim, čak devet puta od deset nije lako …

Provjera podnožja stranice za naziv teme WordPress - Snimka zaslona

Ništa u podnožju? Nema problema: idemo dalje:

Provjera koda:

Oh ne: šifra? Da, ali ne brinite – jer zaista nije tako teško! Zapravo samo nekoliko klikova … Upotrijebimo Chrome, jer je najpopularniji preglednik i radi na svim platformama (iako će isti principi funkcionirati s bilo kojim preglednikom). Korak 1: desni klik na zaslon (pripazite da ne kliknete direktno preko slike – jer će se pojaviti drugačiji izbornik) i trebali biste vidjeti nešto poput ovoga:

Pregledavanje izvornog koda stranice u Chromeu - Snimka zaslona

Korak 2. Odaberite “Pogledaj izvor stranice”; što bi vas onda trebalo dovesti do zastrašujuće stranice koda (ne brinite, ovo je jednostavno HTML označavanje koja čini web stranicu – zamislite to kao vrhunski backstage, iza kulisa, ako hoćete … Sada biste trebali biti gledajući nešto poput:

Stranica koda u Chromeu - Snimka zaslona

Slijedeći korak, 3. korak, je pronaći tablicu CSS stila povezanu s ovim kodom. Za 99% WordPress web mjesta, to će biti datoteka pod nazivom “style.css”, a nalazit će se u direktoriju koji se zove “teme”, unutar podmape pod nazivom “wp-content”. Najjednostavniji način pronalaženja ove datoteke je brzim pretraživanjem ** za frazu “style.css”.

Potraga za stilom - Screenshot

Ova je datoteka, datoteka style.css, zlatna datoteka. Unutar ove datoteke trebali bismo vidjeti sve specifičnosti točno korištene teme.

Kad se nađete unutar koda, lijevom tipkom miša kliknite riječ “style.css” (koja će zapravo biti standardna veza u tekstu) i preusmjerit ćete se na drugu (manje šarenu) stranicu koda: ovo je sadržaj list stila teme. Na vrhu stranice (premda ćete u nekim slučajevima možda morati malo pomaknuti prema dolje da biste je pronašli), sada biste trebali moći vidjeti određene informacije o temi koju web mjesto koristi!

Pregled listova stila WordPressa - Snimka zaslona

Ne moraju, s tehničkog stajališta, biti navedene sve ove informacije kako bi jedna tema mogla funkcionirati, ali obično ćete vidjeti barem ime teme, ime autora i vezu do njegovog / svoju osobnu web stranicu. Bingo!

Kao što možete vidjeti preko snimke zaslona, ​​u gornjem smo primjeru pogledali “Dvadeset petnaest“Tema autor”tim WordPress-a“, Na početnoj stranici teme pod nazivom” https://wordpress.org/themes/twentyfifteen/ “.

Pronalaženje iste teme na mreži

Sada kada ste (nadamo se) dobili ime teme, ime autora i / ili vezu do web stranice teme / autora, dobro bi bilo da krenete. Pogledajte tematsku / autorsku web lokaciju i učinite uobičajenu dubinsku analizu jesu li ugledni izvor iz kojeg možete kupiti / nabaviti temu (pretpostavljajući, naravno, da je ona licencirana na odgovarajući način i javno dostupna).

Što ako datoteka style.css daje samo naziv teme i ništa drugo? U ovom će slučaju tema biti malo zamršenija. Započnite pretragom na najvećim WordPress tematskim tržištima oko Themeforest-a, MOJO tema i kreativnog tržišta i, naravno, službenog direktorija tema WordPress-a, a ako to ne uspije, uputite se na Google i pogledajte što dolazi sa standardnom pretragom … Ništa u Googleu ? U tom slučaju, jedino što preostaje je raspitati se na raznim forumima i / ili grupama, poput WordPress Subreddita i Quora, itd., Da li vidi ima li tko vode i / ili prepoznaje ime …

  • Važna nota: čak i ako ih možete pronaći, gotovo da ikada nije dobra ideja preuzeti / koristiti premium teme besplatno – čak i ako licenca to dozvoljava (a ne moraju svi dijelovi svih WordPress tema nužno biti GPL mnoge od tih vrsta ‘iscrpljenih’ ‘teme će sadržavati zlonamjerni izvorni kôd koji vi stvarno ne želim prikazuju se na vašoj web lokaciji!

Nema srece?

Nažalost, ako u datoteci style.css nisu navedeni detalji teme, prilično ste sretni! Jedino što preostaje je pokušati slanje e-pošte vlasniku web lokacije i pitajte ih za više detalja o temi / dizajnu koji izravno koriste – nešto što često vrijedi snimati ako sve drugo ne uspije! Pakao, nikad ne znate: ako je to prilagođeni dizajn, a vlasnik web stranice je web dizajner / programer, možda će čak biti spreman uložiti malo više posla i osmisliti vam nešto posebno!

* ako ne, ostat će vam malo opcija, ali ili pretražiti – i nadam se da ćete pronaći – gotovu temu s barem sličnim dizajnom (imajte na umu da mnogi dizajni tema ovih dana potiču ili ih kopiraju u Themeforest – sretan lov!

** Da biste potražili određeni pojam u Chromeu, idite na karticu “Uredi” u glavnom izborniku iznad stranice koda, zatim “Pronađi” i na kraju “Pronađi …” pogledajte snimku zaslona, ​​upišite upit (u ovom slučaju “Style.css”) i pritisnite povratak.

Napomena: pronađena je tema, ali još uvijek niste sigurni odgovarajući hosting? Pogledajte naš priručan vodič o toj temi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me