Kako preuzeti, urediti i prenijeti htaccess datoteku na Mac bez promjene bilo koje postavke vašeg računala

Ponude za WordPress


Od preusmjeravanja do kontrole IP pristupa, htaccess datoteka je nevjerojatno koristan alat za postizanje svih vrsta izmjena, podešavanja i poboljšanja na vašoj web stranici – od kojih je većinu, Jeff Starr, već stručno pokrivao izvrstan htaccess napravljen lako. Ali kako napraviti takve izmjene? Ili točnije, kako doći do same datoteke htaccess? Pa, s tim što je to točka (to čini datoteku skrivenom od pogleda na većini strojeva), to je – kao što ćete već nesumnjivo biti svjesni – posebno složena datoteka s kojom se treba baviti. Promjena postavki vidljivosti vašeg FTP klijenta obično je prilično jednostavna (neke, poput FileZilla i Transmit itd., Čak će i po zadanom prikazivati ​​skrivene datoteke), međutim, kao što će to svjedočiti svi koji su to ikad pokušali, promijenivši postavke vidljivosti datoteka. na vašem računalu (najizrazitije mjesto za uređivanje datoteka *) obično je sve samo jednostavno sa Mac računarom – najčešće korištena metoda je pokretanje strašnog Terminala i izvršavanje gomile zastrašujućih naredbi …

Potpuno lakši način:

No, postoji i drugi način suočavanja s ovom posebno problematičnom datotekom koja negira glavobolju da morate u potpunosti promijeniti postavke preglednosti vašeg Mac računala (napomena: dok se sljedeća metoda čini prilično dugonožna, nakon što ste to jednom učinili Vidjet ću koliko je to jednostavno / jednostavno. Pogledajmo:

Korak 1.

Otvorite Cyberduck (iznimno popularan FTP klijent za Macove – isprobajte ga ako to već niste) i povežite se na poslužitelj sa svojim uobičajenim FTP / SFTP detaljima. Na padajućem izborniku pod stavkom “Prikaži” pronađite direktorij koji sadrži datoteku htaccess koju želite urediti i odaberite “Prikaži skrivene datoteke”. Tada biste trebali vidjeti .htaccess datoteku pojaviti u direktoriju. Ovako:

pokaži datoteku htaccess u Cyberducku

Korak 2.

Stvoriti nova mapa negdje na računalu (poput radne površine, na primjer) i dajte mu ime (nazvat ćemo „uređivanje datoteke htaccess datoteke“). Bilješka: nemojte preskočiti ovaj korak jer ćete kasnije u toj mapi imati skrivenu točku datoteku – bolje je imati nevidljivu datoteku negdje određenu, tako da ćete je kasnije kasnije jednostavno izbrisati brisanjem mape u kojoj se nalazi! Sada se vratite na Cyberduck i desnom tipkom miša kliknite (tj. Kontrolni klik otkako koristimo Mac) na datoteci .htaccess, a zatim na rezultirajućem padajućem izborniku odaberite “Preuzmi kao …”. Zatim, najvažnije, izbrišite ‘.’ iz naziva datoteke (tj. tako da se datoteka sada zove jednostavno ‘htaccess’, a NE ‘.htaccess’) i kliknite mali okrenut prema dolje trokut desno od okvira za preuzimanje kako biste proširili mogućnosti i navigirali u novu mapu. Ovako:

preuzmi htaccess datoteku u novu mapu

… Nakon navigacije do mape u koju želite preuzeti datoteku, pritisnite “Preuzmi”.

3. korak.

Dođite do nedavno preuzete datoteke htaccess (koja, budući da više nema točku ispred naziva datoteke, sada bi trebala biti vidljiva u mapi koju ste stvorili u gornjem koraku) i prvo prvo, napravite sigurnosnu kopiju jednostavnim kopiranjem datoteke (savjet: preimenujte novu datoteku kako ne biste kasnije zbunili dvije datoteke – preimenovat ćemo naš ‘htaccess – original – sigurnosna kopija’).

4. korak.

Zatim pomoću tekstnog uređivača (kao što je TextWrangler (NIJE Word procesor!) Napravite željene htaccess izmjene u izvornoj datoteci i zatim, kad završite s uređivanjem i zadovoljni s novom datotekom, spremite je.

5. korak.

Sada se, osim što jednostavno spremite iznad originalne datoteke, vratite na izbornik “Datoteka” i odaberite “Spremi kao” – i promijenite naziv datoteke od ‘htaccess.txt’ do ‘.htaccess’ (tj. uklonite ‘.txt’ na kraju i dodajte ‘.’ na početku) i pritisnite ‘Save’. Tada ćete se suočiti s porukom koja glasi “Imena koja počinju s točkicom”. rezervirane su za sustav. ‘. Odaberite “Koristiti “.”„.

dodavanje točke natrag

(imajte na umu da ovdje koristimo TextWrangler – ako koristite drugi uređivač teksta, možda se pojavljuje drugačija poruka)

Korak 6.

Dobra stvar. Sada ste spremni za prijenos uređene .htaccess datoteke – koja će sada biti nevidljiva na vašem računalu: srećom mape u kojoj se nalazi je vidljivo, tako da još uvijek znamo gdje je to i ako ga zapravo više ne možemo vidjeti!

Korak 7.

Vratite se na Cyberduck i odaberite “Datoteka” → “Prenesi”. Dođite do mape koja sadrži vašu skrivenu .htaccess datoteku i odaberite “Prikaži skrivene datoteke„Potvrdni okvir na dnu prozora.

prijenos datoteke s točkama

Sada biste trebali vidjeti – i biti u mogućnosti odabrati – svoju .htaccess datoteku. Kliknite “Učitaj” i nastavite prepisati staru .htaccess datoteku kad se to zatraži.

8. korak.

I na kraju, slobodno uklonite mapu koju ste stvorili u koraku. 2 koja sadrži vašu skrivenu .htaccess datoteku – sjećanje na prvo premjestite kopiju / sigurnosnu kopiju izvorno preuzete datoteke htaccess za kasniju referencu (trebate li je ikada zatrebati).

Čestitamo! Sada ste uspjeli preuzeti, urediti i prenijeti .htaccess datoteku bez promjene bilo koje postavke vidljivosti datoteka na Mac računalu!

* ili, naravno, jednostavno možete urediti datoteku uživo na poslužitelju, međutim, ovo nije metoda koju općenito preporučujem, jer bez preuzimanja i izrade sigurnosne kopije prvo ne možete vratiti na prethodnu verziju treba li pogriješiti!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me