Kako postaviti i koristiti prilagođenu kratku domenu za WordPress

Ponude za WordPress


Kao što ste među većini primijetili dražesnije, nedavno smo počeli koristiti novu kratku domenu (wngwp.es) u našim tweetovima. Što je kratka domena? Pa, to je zaista samo drugi (kraći) naziv domene koji se može koristiti umjesto vašeg izvornog imena domene. Zašto bi itko to želio učiniti? Pa, prvenstveno zato što upotreba skraćenog imena domene omogućuje uštedu prostora u twitteru (ili bilo kojem drugom mjestu na kojem vas zanima da biste ga koristili) bez vraćanja na dosadne generičke automatski generirane zadane kratke URL-ove, za dodatnu eksploziju marke (pomislite: ‘ nyti.ms ‘(New York Times)) i zato što imate vlastitu prilagođenu kratku domenu samo izgleda uredno! Pa hajde da krekamo:

Korak 1. Unesite Bit.ly!

Prijeđite na Bit.ly i prijavite se za besplatan račun. Nakon što je to učinjeno, prijavite se i kliknite na “ahoy,” svoje ime “” (gore desno), a zatim na “POSTAVKE”. Odaberite karticu “ADVANCED”, a zatim ili “Business” ili “Personal” (radi jednostavnosti, ovdje ćemo pokriti “Osobno”). Još nemate kratku domenu? Pređite na korak 2… bitly

Korak 2. Odaberite (i onda kupite) svoju kratku domenu

Pa koju kratku domenu odabrati? Čini se da je konvencija odabir kratke domene koja a) izgleda dobro i b) očito potječe od izvornog naziva domene web lokacije. Primjeri uključuju ‘nyti.ms’ (New York Times), ‘tcrn.ch’ (Tech Crunch), ‘bsa.ly’ (BuySellAds) i, ahem, ‘wngwp.es’ (pogodite tko!). Ako ste zaglavili za ideje (ili čak ako niste), pogledajte domai.nr (za potpuni popis domena najviše razine pogledajte ovu stranicu Wikipedije. Nakon što se odlučite za jednu, sljedeći korak je: kupili smo naše od GoDaddyja (uglavnom zato što nagađamo da će mnogi čitatelji već biti upoznati s GoDaddy-om i znali smo da ćemo napisati post o tome kako postaviti stvari kad kupimo našu) – nego umjesto da nas jednostavno kopiraju, kupite svoju domenu od bez obzira za koji se registrar domene smatrate najugodnijim (jer ćete mu morati dodati prilagođeni DNS zapis ako slijedite ovdje opisanu proceduru – ne paničarite: detaljnije o ovom DNS bitu sljedeće). Nakon što nabavite novu kratku domenu, moći ćete se vratiti na karticu “Napredno” spomenutu u koraku 1 i reći Bit.ly sve o tome.

Korak 3. Postavljanje prilagođenog DNS zapisa za upućivanje na Bit.ly

Međutim, postupak o tome bit će malo drugačiji ovisno o vašem registraru, pod pretpostavkom da ste odabrali GoDaddy (kao što smo gore napravili), a zatim se prijavite na svoj GoDaddy račun, odaberite “Domene” i “Pokreni” svoju novu kratku domenu. Zatim odaberite karticu “DNS datoteka o zoni”, a potom slijedi “uređivanje”. Nakon toga će vam se prikazati novi prozor unutar kojeg ćete moći uređivati ​​postojeći zapis „A (Host)“ za svoju web lokaciju, mijenjajući IP adresu u 69.58.188.49 (Bit.ly IP adresa).

GoDaddy Zapis za Bit.ly

Za detaljnije informacije o ovom koraku (i o tome kako ga postaviti ako ste odabrali korištenje poddomene, a ne domene najviše razine za svoju kratku domenu), pogledajte Bit.ly’s “Kako da postavim prilagođenu” stranica s kratkom domenom. Imajte na umu da proširivanje domena može potrajati i do 48 sati, tako da ćete možda trebati pričekati neko vrijeme dok promjene udjele na snagu. Nakon potvrde, moći ćete odabrati novu kratku domenu iz padajućeg izbornika pored “Zadano kratka domena za vaše bitmarkete”, ispod “Kratka domena”, a također ćete odabrati “Prilagođeno preusmjeravanje korijena kratke domene” ( vjerojatno ćete htjeti unijeti uobičajeno ime domene) u slučaju da netko izravno posjeti vašu prilagođenu kratku domenu (oba na istoj kartici “ADVANCED” kao i prije).

Korak 4. Bit.ly + WordPress = WP Bit.ly

Pa kako koristiti novo prilagođeno kratko ime domene s WordPressom? Jednostavno – s praktičnim dodatkom (nazvanim WP Bit.ly koji vam omogućava brz i jednostavan pristup prilagođenim kratkim vezama (stvorenim pomoću odabrane kratke domene) putem nove stavke izbornika (stvorene putem WP Bit.ly) na alatnoj traci WordPressa.

WP Bit.ly

Korak 5. Uzmite tweet!

Ali čekaj! Ne tako brzo, jer ćete još uvijek morati proći sve postavke WP Bit.ly dodatka kako biste osigurali da je sve ispravno konfigurirano (ne zaboravite da unesete svoje Bit.ly korisničko ime i Bit.ly API ključ itd.) I prilagodite nekoliko postavki u skladu s vašim osobnim potrebama (odabirom za kakve postove bi se trebale generirati kratke veze itd.) I čak i nakon što postavite sve, možda ćete morati pričekati neko vrijeme kako bi te proklete DNS promjene stupile na snagu (u našem slučaju trebalo je dnevno). Sretno!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map