Rishikimi WP101: Tutoriale për WordPress Video që Duhen paguar?

Marrëveshjet me WordPress


E re për WordPress dhe jo shumë e sigurt se si të filloni? Ndoshta ju keni qenë duke e përdorur atë për një kohë, por keni pak probleme për të marrë faqen tuaj saktësisht ashtu si dëshironi? Ose mbase ndërtoni uebfaqe për persona të tjerë, por klientët tuaj po përpiqen të mbajnë mendjen me gjërat, dhe ju do të dëshironit t’u jepni atyre qasje në disa mësime online dhe të ngjashme?

WP101 është një koleksion i mësimeve online në WordPress që synojnë zgjidhjen e saktë të këtyre lloj problemeve duke ofruar kurse për të ndihmuar njerëzit të kuptojnë më mirë – dhe të përdorin – WordPress. Por a janë këto kurse të mira? Dofarë mbulojnë ato? Dhe, ndoshta më e rëndësishmja, a ia vlen të paguajnë?

Si një përmbledhje e shpejtë, WP101 është një shërbim abonimi me pagë që ofron mësime dhe kurse të videove mirë të organizuara, të transmetuara që mbulojnë WordPress dhe disa prej shtojcave më të njohura të saj.

Nëse ju pëlqen ideja e hyrjes (përmes një abonimi të paguar) në një seri në rritje të kurseve video me cilësi të lartë të lidhura me WordPress, atëherë vazhdoni të lexoni …

Rreth WP101

WP101 u themelua në vitin 2008 nga Shawn Hesketh, një projektues i pavarur me një karrierë 26-vjeçare pas tij. Gjatë ndërtimit të faqeve në uebfaqe të WordPress, Shawn dha një trajnim një-për-një për klientët e tij, para se të vendosi të krijojë një kurs video, duke i mundësuar atij të ndajë ekspertizën e tij me një audiencë më të gjerë.

WP101

Më shumë se dy milion përdorues të WordPress tani kanë hyrë në kurse, dhe videot janë licensuar nga shumë kompani, duke përfshirë GoDaddy, Liquid Web, Pressable, Media Temple, WooCommerce, WPBeginner, madje edhe NASA.

Përmbajtja e Tutorialeve Video WordPress të WP101

WP101 Tutorial për fillestarët

Kurset e videos WP101 fillojnë me bazat dhe shkojnë përtej – përfshirë mësimet WooCommerce dhe Yoast SEO.

WP101 filloi me mësime video me cilësi të lartë që demostrifikuan thelbësitë e WordPress, përpara se të zgjerohen për të mbuluar aspekte të tjera të drejtimit të një faqe në internet WordPress. Përmes shërbimit të abonimit WP101, tani mund të keni qasje në kurse video dhe mësime në temat e mëposhtme të lidhura me WordPress:

 • WordPress 101 Tutorial për fillestarët.
 • Këshilla dhe mashtrime për fillestarët e WordPress.
 • Forma të personalizuara në WordPress me forma Ninja.
 • Udhëzues i plotë për Jetpack.
 • Fillimi i shpejtë i WooCommerce.
 • Udhëzues i plotë për WooCommerce.
 • Udhëzues i plotë për SEO Yoast.
 • Buletini i lehtë i postës elektronike me MailPoet.
 • Si të shtoni një Kalendar Ngjarje në WordPress.
 • Bazat e Beaver Builder (së shpejti).
 • iThemes Security Pro (së shpejti).

Siç mund ta shihni, nëse doni të zotëroni WordPress, si dhe të mësoni se si të përdorni disa shtesa thelbësore të tilla si Yoast SEO, Ninja Forms, dhe Jetpack, WP101 ka kurse video, për t’ju shpejtuar. Gjithashtu, nëse po planifikoni të krijoni një dyqan në internet me WordPress, të dy kurset WooCommerce janë drejtuar për ju.

Padyshim duket sikur WP101 mbulon gjërat thelbësore dhe më shumë, kështu që le të shohim nëse përmbajtja varet nga puna …

Rishikimi i përmbajtjes së kursit WP101

Gjatësia e kurseve WP101 ndryshon, por, për të ju dhënë një ide se sa informacione përmbajnë, kursi i WordPress 101 është 111 minuta, kursi i Këshillave dhe Trukeve të WordPress 101 Beginners është 30 minuta, dhe udhëzuesi i plotë 22-pjesësh për Kursi WooCommerce është 98 minuta.

Edhe pse shumica e videos WP101 janë të rezervuara për klientët e tyre që paguajnë, videot e para nga disa nga kurset janë në dispozicion falas. Kjo do të thotë që ju mund të kontrolloni vetë cilësinë e videove përpara se të regjistroheni. Udhëzimi i videove në Redaktorin WordPress është një shembull i mirë i llojit të përmbajtjes së prodhuar nga WP101.

WP101 Shembull Screenshot

Videot WP101 kanë titra titra opsionalë në anglisht, me disa video që kanë edhe titra shqip. Ju mund të shihni cilësinë e titrave në këtë video falas Ninja Forms.

Si dhe kohëzgjatjet e duhura të kurseve, mësimet video që i përbëjnë ato janë paraqitur shumë mirë. Ndërsa cilësia e videos dhe audio është shumë e lartë, më e rëndësishmja, informacioni jepet mirë dhe gjithçka mbulohet hap pas hapi në një mënyrë të lehtë për t’u ndjekur. Shtë e qartë që narracioni është shkruar, pa pauza të paparuara, mbushëse ose mungesa të tjera të të folurit.

Për më tepër, videot azhurnohen sa herë që programi WordPress dhe shtojcat që janë mbuluar azhurnohen. Për shkak të kësaj, mund të jeni i sigurt që, për sa kohë që jeni duke ekzekutuar versionin e fundit të softuerit, ajo që shihni në video do të përputhet me atë që shfaqet në pultin e WordPress-it tuaj.

Përvoja e përdoruesit WP101

Video Player WP101

Ndërfaqja e lojtarit video WP101 është e lehtë për t’u përdorur, pasi mund ta shihni vetë në këtë video mbi ndryshimin midis postimeve të WordPress dhe faqeve.

Pasi të regjistroheni me WP101, automatikisht do të keni qasje në dy kurse: WP101 The Basics dhe WP101 Këshilla dhe Truket e Fillestarëve.

Kurse të regjistruara në WP101

Kurse në të cilat jeni regjistruar mund të arrihen nga pulti juaj WP101.

Pastaj mund të hidheni drejtpërdrejt në njërën nga dy kurset e përqendruara në fillestar të WordPress, ose të shikoni listën e mësimeve të tjera video në të cilat tani keni qasje. Nëse gjeni një kurs që dëshironi të merrni, thjesht klikoni në butonin “Merrni këtë kurs” për ta shtuar atë në pultin tuaj.

Butoni i Përparimit të Kursit

Hyrja në një kurs është e lehtë pasi të jeni regjistruar me WP101.

Kursi, së bashku me cilindo tjetër që keni shtuar, shfaqet më pas në pultin tuaj për qasje të shpejtë. Edhe përdoruesit duke përfituar nga gjyqi shtatë-ditor pa pagesë marrin qasje në të gjithë përmbajtjen WP101.

Pulti i llogarisë WP101

Ju mund t’i qaseni shpejt kurseve tuaja përmes pultit WP101.

Pasi të jeni gati për të marrë një kurs, thjesht mund të klikoni në lidhjen për të filluar. Shfaqet një shirit përparimi për të bërë të qartë se sa nga kursi keni përfunduar. Për t’ju mbajtur në rrugën e duhur, modulet kontrollohen kur i plotësoni ato.

Shikoni përparimin e kursit

Progresi i kursit ndiqet përmes pultit tuaj.

Videot e kursit shfaqen në uebfaqe përmes një video player të ngulitur, dhe lehtë mund të kaloni në modalitetin e ekranit të plotë nëse është e nevojshme. Ashtu si YouTube, cilësimet e riprodhuesit e bëjnë të lehtë ndryshimin e rezolucionit dhe cilësinë e riprodhimit të videos – diçka që përdoruesit me gjerësi bandë të kufizuar duhet ta gjejnë të dobishëm.

Ndërfaqja e përdoruesit WP101

Siç mund ta shihni në videon e mësipërme në pultin e WordPress, ndërfaqja e përdoruesit WP101 është e pastër dhe pa shpërqendrim.

Si dhe narracioni në anglisht, titujt e mbyllur në anglisht janë dhënë për të gjitha videot, si dhe titrat spanjolle për disa video. Mundësimi ose paaftësia e titrave kërkon vetëm disa klikime të miut.

Titra WP101

Si dhe aktivizimin e titrave të mbyllur, gjithashtu mund të ndryshoni cilësinë e videos.

Faqet që shfaqin secilën video përmbajnë gjithashtu tekst që përshkruan përmbajtjen e mësimit dhe shpjegon atë që mund të presësh të mësosh. Ju gjithashtu mund të shihni shpejt se sa keni përparuar gjatë kursit dhe cilat mësime janë ende të shkëlqyera.

Përshkrimet e kursit dhe mësimit

Do tutorial shoqërohet me një përshkrim të tekstit, si dhe lidhje të shpejta me videot e tjera në seri.

Ndihmoni, sa më shpejt që të klikoni në butonin ‘Shenjë e plotë’, ju jeni dërguar në videon tjetër në seri. Pastaj, kur të arrini në fund të një kursi, ekziston një lidhje me disa burime të rekomanduara. Sidoqoftë, kjo faqe është kryesisht një koleksion lidhjesh për shërbimet e pritjes, shtojcave dhe temave të WordPress.

Butoni i kursit tjetër

Faqja e rekomanduar e burimeve përmban lidhje me produktet dhe shërbimet e dobishme të WordPress.

Secila nga faqet e videos së kursit përmban një buton me tekstin “Bëni një pyetje”. Klikimi i kësaj lidhjeje ju çon tek forumet e pyetjeve dhe përgjigjeve që kanë të bëjnë vetëm me anëtarët WP101, ku mund të kërkoni në arkiva ose t’i kërkoni bashkësisë çdo pyetje të lidhur me WordPress që mund të keni. Edhe pse dikush mund të hyjë në forume, vetëm anëtarët mund të bëjnë pyetje.

Forumi i Pyetjeve dhe Përgjigjeve WP101

Anëtarët mund të hyjnë në forumin e pyetjeve dhe përgjigjeve të WP101 për ndihmë me WordPress.

Pasi të keni përfunduar një kurs, një simbol i shtohet seksionit të arritjeve të pultit tuaj WP101.

Paneli i Arritjeve

Shpejt mund të shihni se cilat kurse keni kryer në seksionin e arritjeve.

Ju do të keni dhënë gjithashtu një çertifikatë për secilën kurs që do të përfundoni, të cilin mund ta printoni, ruani në kompjuterin tuaj, ose të ngarkoni në portofolin ose profilin tuaj në një sit siç është LinkedIn.

Shembull Certifikata WP101 WordPress

Certifikatat jepen pas përfundimit të kursit për shtypjen ose botimin në internet.

Në përgjithësi, qasja në kurset WP101 dhe mësimet e tyre video është shumë e thjeshtë. Ju shpejt mund të shihni me një vështrim se cilat kurse keni mbaruar, si dhe përparimin tuaj në ndonjë nga kurset që keni shtuar në pultin tuaj.

Informacioni i çmimeve WP101

Ju keni dy mundësi kryesore për të fituar qasje në mësimet video të WP101 WordPress:

 • Kalimi Mujor i Gjithë Qasjes: 19 dollarë në muaj.
 • Kalimi Vjetor i Gjithë Arritjes: 49 dollarë në vit.

Meqenëse këto janë kalime me të gjitha akseset, ju merrni qasje të pakufizuar në të nëntë kurset dhe 161 mësimet video që ato përmbajnë. Do të keni qasje në çdo përmbajtje të re që është shtuar – siç janë kurset e ardhshme të Beaver Builder dhe iThemes Security Pro – ndërsa pajtimi juaj është aktiv.

Edhe pse të dy opsionet e çmimeve përfshijnë një provë falas shtatë-ditore që ju lejon të hyni dhe të provoni të gjithë përmbajtjen WP101, pajtimi juaj do të rinovohet automatikisht derisa ta anuloni.

Liçensoni Videot WP101 për Uebfaqen Tuaj

Ekziston gjithashtu një program licencimi WP101 që ju jep të drejtën për të shfaqur një përzgjedhje të mësimeve video në faqen tuaj të internetit. Videot janë ende të pritura nga WP101, por ju mund t’i futni ato në faqet tuaja në internet, duke siguruar audiencën tuaj mësime me cilësi të lartë të WordPress.

Nëse drejtoni një sit anëtarësie ose blog në lidhje me përdorimin e WordPress, ose ofroni produkte të lidhura me WordPress për klientët që do të përfitonin nga qasja në mësimet video, programi i licencimit WP101 mund të jetë me interes. Ju gjithashtu keni mundësinë për të hequr markën WP101 dhe shtoni logon tuaj në video.

WP101 Plugin – Shtoni tutoriale të videos në pultin e WordPress tuaj

Ekipi WP101 gjithashtu ka një produkt tjetër të quajtur Plugin WP101. Pasi të instalohet shtojca në një uebfaqe të WordPress, përdoruesit mund të hyjnë në të gjitha 99 videot WP101 – menjëherë nga pulti i WordPress.

Audienca e synuar për Plugin WP101 janë projektuesit e internetit dhe zhvilluesit që dëshirojnë t’u japin klientëve të tyre qasje në një seri videosh mësimore të prodhuara profesionalisht në WordPress. Kjo u sjell dobi atyre duke zvogëluar sasinë e kohës që ata harxhojnë në krijimin e dokumentacionit dhe duke mësuar klientët e tyre se si të përdorin WordPress, si dhe të kërkojnë thirrje nga klientët të cilët kanë harruar se si të krijojnë një postim të ri në blog ose nuk janë të sigurt se cilat modulë Jetpack do të mundësojnë.

Edhe pse Plugin WP101 përfshin 20 videot e WordPress, 42 video Jetpack, 22 video WooCommerce dhe 15 video SEO në Yoast nga WP101 – të gjitha me titra të mbyllura – lehtë mund të konfiguroni se cilat video u shfaqen klientëve tuaj. Kjo është ideale nëse doni të shmangni konfuzionin e klientëve me video rreth ngritjes së një dyqani të e-commerce kur ata vetëm drejtojnë një blog.

Ju gjithashtu mund të shtoni videot tuaja në zonën e Plugin WP101, duke mbuluar çdo aspekt shtesë të WordPress që është e rëndësishme për përdoruesit tuaj. Të gjitha videot WP101 transmetohen nga cloud, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për to që ndikojnë në performancën e faqes së internetit të klientit tuaj ose duke konsumuar ruajtjen e pritjes tuaj dhe shtesat e brezit të bandës.

Plugin WP101 ka çmim të ngjashëm me shërbimin e rregullt WP101, me tre opsione kryesore për të zgjedhur:

 • WP101 Plugin Freelancer Mujor: 19 dollarë në muaj për përdorim në faqet e klientëve të pakufizuar.
 • WP101 Plugin Freelancer Vjetor: 199 dollarë në vit për përdorim në faqet e klientëve të pakufizuar.
 • WP101 Plugin Site individuale: 39 dollarë në vit për përdorim vetëm në një faqe në internet.

Mund të provoni Plugin WP101 pa rrezik për 14 ditë për të parë nëse është një përshtatje e mirë për klientët tuaj.

Mendimet përfundimtare

Ndërsa me siguri mund të gjeni tema të ngjashme që mbulohen falas në faqet siç janë YouTube, WP101 prapëseprapë rekomandohet shumë – dhe po, për mendimin tim, ia vlen të kesh para!

Pasja e aksesit të gishtave në mësime video me cilësi të lartë, të cilat janë të organizuara mirë për përparim të thjeshtë, e bën WP101 një investim që është i lehtë për t’u justifikuar nëse jeni serioz në lidhje me të mësuarit se si të përdorni WordPress dhe disa prej shtojcave më të dobishme të tij.

Karakteristika të tilla si çmimet dhe certifikatat, si dhe forume me pyetje dhe përgjigje, janë gjithashtu shtesë të këndshme. Gjithashtu, falë videove që rishikohen dhe azhurnohen rregullisht, çdo ndryshim në mënyrën e funksionimit të WordPress dhe plugins do të pasqyrohet në mësime.

Si dhe kurset kryesore të videos WP101, Plugin WP101 është një produkt i dobishëm për dizajnuesit e uebit që duan të zvogëlojnë kohën e kaluar për të ndihmuar klientët e tyre të përdorin WordPress.

Nëse dëshironi të merrni më mirë në përdorimin e WordPress, WP101 është një opsion i shkëlqyeshëm me një provë falas shtatë-ditore që përfshin qasjen në të gjithë përmbajtjen e tyre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map