WooThemes vs Elegantne teme: Usporedba dviju vodećih WordPress tema tema

Ponude za WordPress


U posljednjih nekoliko godina platforma WordPress prešla je iz snage u jačinu. Ako je vjerovati najnovijim podacima koje je objavio Wired, WordPress sada daje četvrtinu svih web stranica, što ne znači podvig.

Zašto je WordPress najprikladniji CMS za korisnike, teško je otkriti: besplatno je za preuzimanje i instaliranje; i omogućuje vam izradu prekrasnih, funkcionalnih web stranica ljubaznošću zbog ogromne kolekcije tema i dodataka. Sve što trebate učiniti je instalirati temu i dodati nekoliko dodataka za dodatnu funkcionalnost, i dobro je ići. Jednostavan peasy!

Pa, svejedno, grah na papiru. Napokon, velika količina dostupnih tema omogućuje odabir pravog problema samo po sebi.

Ali samo zašto je odabir teme toliko važan? Odgovor je jednostavan: nisu sve WordPress teme kreirane podjednako, a postoje i monumentalne razlike u kvaliteti koda, dizajnu i funkcionalnosti koje podržavaju.

Ako ne znate odakle započeti potragu za temama, moj savjet je da krenete s jednim od najboljih imena u svijetu WordPressa. Ta imena ne dolaze mnogo veća od WooThemes-a i Elegantnih tema (ažuriranje – 16. srpnja: WooThemes.com je sada pod okriljem WooCommerce.com, a njihove teme dostupne su na https://woocommerce.com/product-category/themes/ – dva vodeća igrača u WordPress industriji tema i oba vrlo pouzdana branda.

Da bih vam pomogao da odlučite s kime biste trebali ići, pozabavit ću se detaljnije njihovim glavnim razlikama u nastavku.

Povijest

Započnimo s poviješću dviju tvrtki i njihovim usponom na istaknutost.

Priča o WooThemesu

WooThemes

Povijest Woo-a dobro je dokumentirana. Pokrenut 2008. godine, Woo je započeo život kao internetska suradnja Marka Forrestera, Magnusa Jepsona i Adiija Pienaara. U proteklih osam godina WooThemes je prerastao u WordPress-ovu elektranu, a tvrtka je trenutno u regiji 30 milijuna dolara.

Ali kako je stigao tamo?

U ranim je danima Woo objavio nevjerojatan broj tema, dostižući prekretnicu od 100 tema do kolovoza 2011. godine. Ključni datum u povijesti Wooa dogodio se samo mjesec dana kasnije, međutim, kada je WooThemes predstavio svoj vodeći proizvod: dodatak za e-trgovinu mamuta, WooCommerce.

Od tada je WooCommerce preuzet nevjerojatnih 9 milijuna puta, Woo tim je narastao do 55 godina, a tvrtka se pridružila obitelji Automattic u najpoznatijoj WordPress akviziciji do danas.

Priča o elegantnim temama

Elegantne teme Divi WordPress tema

Kao Woo, Elegantne teme nastale su i 2008. godine. Za razliku od Wooovog kolaborativnog pristupa, Elegant Themes započeo je život kao operacija jednog čovjeka koju je vodio njegov osnivač i izvršni direktor Nick Roach iz sobe za spavaće sobe na koledžu. Unatoč ovim skromnim počecima, Elegantne teme nastavile su se etablirati kao jedan od glavnih igrača u svijetu WordPressa.

U ranim je danima Elegant krenuo u stvaranje velikog broja jednostavnih, nišnih tema. Međutim, izdavanje njegove vodeće WordPress teme Divi krajem 2013. godine zaista je Elegantne teme stavilo na kartu. Uspjeh Divi redefinirao je cjelokupno poslovanje i promijenio smjer budućeg razvoja – fokus je sada na stvaranju malog broja proizvoda vrhunske kvalitete.

Ova nova filozofija dobro je poslužila: Elegantne teme danas sramežljivo imaju 300.000 kupaca i 33 tima razasutih po cijelom svijetu..

Poslovni modeli

Prije nego što istražimo proizvode dviju kompanija, pogledajmo kratko kako posluju.

WooThemes: Relativno raznolik poslovni model

Od dva, Woo ima složeniji poslovni model – to je zbog načina na koji Woo razdvaja različite dijelove svog poslovanja.

Ako se usredotočite na teme, možete kupiti pojedinačne Woo teme između 39 i 99 dolara, a tu je i pregršt besplatnih tema dostupnih iz WordPress spremišta. Za agencije i freelancere koji traže bolji paket vrijednosti, WooThemes također nudi svih 63 svojih tema u kolekciji, dostupnih za 399 USD godišnje.

WooCommerce je, međutim, daleko najveća dobitnica novca u Woo-u. Jezgreni WooCommerce dodatak dostupan je besplatno, što mu je omogućilo da privuče milijune korisnika. WooCommerce se potom unovčava putem premijskih proširenja – do danas postoje 349 proširenja, koja koštaju od 29 do 399 dolara.

Elegantne teme: izravan klub za WordPress

Elegantne teme upravljaju daleko direktnijim poslovnim modelom – to je WordPress klub.

Za samo 69 dolara godišnje možete pristupiti Elegantovim 87 WordPress temama – uključujući i najprodavanije Divi; za 89 dolara godišnje možete pristupiti i njegovim pet vrlo cijenjenih premijskih dodataka. Ako ne volite godišnje naknade, Elegantne teme nude i cjeloživotni pristup za jednokratne $ 249.

Proizvod

Poznavanje malo o povijesti i modelu tvrtke lijepo je, ali primarno je razmatranje, naravno, proizvod.

Proizvode Woo i Elegant možemo podijeliti u dvije široke kategorije: teme i dodaci. U ovom dijelu želim pokriti oba.

Zbirka tema WooThemes

Galerija tema WooThemes

Započnimo kroz Woo-tematske teme. Nakon što je prestao ažurirati neke od svojih manje popularnih opcija, Woo sada ima kolekciju od 63 teme.

Priznati WooFramework podupire sve njegove teme – jedan od ključnih razloga njegovog uspjeha. Ovaj je okvir lijepo šifriran, što daje svim Wooovim temama čvrst i stabilan temelj. Unatoč imenu, to nije okvir u tradicionalnom smislu – na primjer, ne kao Genesis Framework, na primjer – već je pokretačka snaga svih Wooovih tema.

To je zato što WooFramework ima puno značajki i funkcionalnosti, kao i temeljnu upotrebljivost. Za one koji su novi u WordPressu, intuitivni zaslon postavki olakšava konfiguriranje web stranice, prijenos logotipa i instaliranje koda za praćenje.

Okvir također ima mnoštvo ugrađenih kratkih kodova, predložaka stranica (uključujući stranice proizvoda koji su kompatibilni s WooCommerceom, kao što biste očekivali) i mogućnosti prilagodbe. Također je intenzivno testiran za kompatibilnost s više preglednika, a dolazi s nekoliko prijevoda kako bi se osigurala maksimalna upotrebljivost.

Najpopularnija tema u kolekciji je Canvas, tema koja je objavljena 2012. i košta samo 99 dolara. Njegova popularnost ima puno veze sa čistom količinom opcija prilagodbe, što ga čini dovoljno svestranim za upotrebu u većini niša. Ove mogućnosti prilagodbe uključuju fleksibilne dimenzije, sveobuhvatni upravitelj izgleda, integraciju sa stotinama Google fontova, nekoliko predložaka i prilagođenih widgeta. Tema također u potpunosti odgovara i podržava usku integraciju s WooCommerceom.

Zbog popularnosti teme na platnu WooThemes je objavio šest Canvas podređenih tema.

Kolekcija tema elegantnih tema

Galerija elegantnih tema

Sada za Elegantne teme, koje su razvile 87 namjenskih tema za upotrebu u raznim nišama. Paleta i dubina njegove zbirke – s posvećenim temama bloganja, poslovanja, e-trgovine, časopisa i portfelja – privukli su korisnike u Elegant u prvim danima.

Poput WooThemes-a, i Elegantne teme mogu se pohvaliti impresivnom upotrebljivošću – u slučaju Elegant-a, ljubaznošću njegovog intuitivnog zaslona s opcijama tema ePanel. Sve elegantne teme podržavaju ePanel, što je učinkovito prilagođeno sučelje koje se otvara unutar WordPress nadzorne ploče. Kroz ePanel korisnici mogu brzo i jednostavno konfigurirati opće postavke, prilagoditi izgled, prilagoditi boje i upravljati reklamnim natpisima.

Svaka tema iz kolekcije Elegant također je dizajnirana tako da se može iskoristiti izravno iz okvira: sve teme podržavaju zdravu kolekciju kratkih kodova i izgleda stranica kako biste vas podigli i pokrenuli, a da pritom nikada ne dodirnete liniju koda. Ti kratki kodovi uključuju gumbe, kartice sadržaja i klizače slika, dok izgled stranica uključuje galerije slika, kontaktne obrasce i stranice naprednog pretraživanja..

Zbirka dodataka WooThemes

Uz teme, obje tvrtke razvile su i niz kvalitetnih WordPress dodataka. Započnimo gledanjem Woo-a.

Do danas je Woo izdao pet besplatnih dodataka (ne uključujući jezgru WooCommerce). Ovi su:

  • WooSidebars: omogućuje vam izradu prilagođenih područja widgeta za određene stranice.
  • Projekti WooThemes: user-friendly portfelj izloga.
  • Naš tim by WooThemes: stvara profile za svakog člana tima s vezama na društvene profile.
  • Značajke WooThemes: prikazuje glavna prodajna mjesta vaše tvrtke u stilu, bilo gdje na vašoj web lokaciji.
  • Testimonials od WooThemes: dodaje izjave kupaca na vašu web lokaciju.

WordPress zajednica ove je dodatke dobro prihvatila i pruža vam priliku da poboljšate vjerodostojnost vaše web stranice pomoću dodataka razvijenih od Woo-a.

Woo kolekcija također uključuje dva premium dodatka:

  • WooSlider (od 49 USD): sastavite lijepe, minimalističke klizače slika s puno postavki za konfiguriranje.
  • Sensei (od 129 USD): cool, inovativan dodatak usmjeren na davatelje tečaja. Omogućuje vam dodavanje modula tečaja, stvaranje testova za studente i naplatu za pristup tečajevima.

Naravno, svi dodaci u Woo kolekciji zasjenjeni su jednim dodatkom: WooCommerce (više o tome uskoro).

Elegantna kolekcija dodataka za teme

Elegantne teme tek nedavno su ušle na tržište dodataka, ali od tada nastaju stvarati neke od najpopularnijih premium dodataka u njihovim kategorijama..

Svi dodaci koriste elegantnu prilagođenu upravljačku ploču Elegant koja korisnicima pruža jednostavan način konfiguriranja ogromnog popisa postavki njihovih dodataka.

Do danas, Elegant Themes objavio je šest dodataka koji su dostupni svim članovima kluba s licencom za programere. Ti dodaci uključuju izradu stranica s povlačenjem i ispuštanjem, način održavanja, sastavljač mobilnih stranica i dodatak koji nude sve kratke kodove Eleganta u obliku dodatka..

Veliki su dodaci u kolekciji Elegant nesumnjivo ta dva:

  • Bloom: opsežni dodatak za prijavu e-pošte, vodeći na tržištu. Bloom dolazi sa šest vrsta skočnih prozora, s mnoštvom funkcija i prekrasnim dizajnom. (Ovdje smo detaljnije objavili Bloom.)
  • Monarh: lijep, elegantan dodatak za društvene medije. Podržava neke od najljepših socijalnih gumba koje ćete pronaći, integrira se s više od 20 društvenih mreža i jedan je od najbržih dodataka društvenih medija.

Izmjenjivači igara

Nemoguće je razgovarati o WooThemes i Elegantnim temama bez razgovora o njihova dva najpopularnija proizvoda: WooCommerce i Divi, draguljima s krunama u njihovim kolekcijama.

WooCommerce: Omiljeno svjetsko rješenje e-trgovine

WooCommerce WordPress dodatak

WooCommerce je najpopularnije svjetsko rješenje e-trgovine; s do sada gotovo 10 milijuna preuzimanja, procijenjeno je da WooCommerce daje nevjerojatnih 30% svih prodajnih pročelja na mreži.

Ako želite pokrenuti internetsku trgovinu, WooCommerce je najbolje rješenje za WordPress korisnike. Zahvaljujući besprijekornoj integraciji s velikom većinom tema, WooCommerce olakšava dodavanje svih važnih funkcija e-trgovine koja vaša web stranica treba – stranice proizvoda, košare za kupnju i postupci odjave za početak.

Jezgrani dodatak dostupan je iz WordPress spremišta besplatno, ali se može u potpunosti proširiti instalacijom bilo kojeg premijskog proširenja koje je Woo objavio. Sa 349 objavljenih do danas pokrivaju sve funkcionalnosti koje bi vlasniku internetske trgovine mogao zatrebati, poput varijabilnih tarifa isporuke, integracije s popularnim računovodstvenim softverom, pretplate za ponovljena plaćanja i integracije sa svim popularnim gateway-ima, da navedemo samo nekoliko.

Većina špekulanta vjeruje da je automatska akvizicija WooThemes-a na temelju 30 milijuna dolara prvenstveno potaknuta ogromnom popularnošću i potencijalom branda WooCommerce – to je sasvim potvrda!

Divi: Glavna tema elegantne teme

Elegantne teme Divi tema

Iako je Elegant već bio popularan tematski klub, izdanje teme Divi 2013. godine podiglo ga je na novu razinu. Sada, u verziji 2.5, Divi je nastavio definirati robnu marku Elegant i potpuno preoblikovao svoj pristup objavljivanju tema i dodataka.

Za one od vas koji su novi u WordPressu, Divi je snažna, višenamjenska WordPress tema bogata značajkama. Sa 18 potpuno prilagodljivih unaprijed izrađenih izgleda, Divi nudi savršene temelje za web stranice u bilo kojoj niši. Za one koji traže veću kontrolu, on isporučuje s prilagođenom funkcionalnošću izrade stranica – zajedno s 40 modula – što znači da korisnici svih razina vještina mogu izrađivati ​​prekrasne, prilagođene izgledima, a da pritom ne moraju dodirivati ​​kôd.

Ako želite vidjeti vrste dizajna koje Divi može proizvesti, već smo predstavili 75 fantastičnih primjera Divi-a u divljini – toplo vam preporučujem da ih provjerite! Također smo objavili detaljni vodič koji uspoređuje Divi s drugom popularnom WordPress temom, Genesis Framework.

Završne misli

Marke u svijetu WordPressa nisu mnogo veće od WooThemesa i Elegantnih tema.

Ako tek započinjete i tražite sjajnu temu ili dodatak, obje tvrtke će vas dobro upozoriti – odaberite bilo koji, i nećete pogriješiti.

Koje je bolje? Pa, to je nemoguće reći, jer oba tima proizvode visokokvalitetne proizvode vlastitim snagama i slabostima. Dvije tvrtke se međusobno ne isključuju; možete integrirati bilo koju od Elegantnih tema zajedno s Woo-ovim vodećim dodatkom za e-trgovinu, WooCommerce. Kad bih pokrenuo internetsku trgovinu, vjerojatno bih ovo završio.

Vaš se izbor može, naravno, razlikovati, pa pogledajte demonstracije za sebe i odaberite omiljene. Možete instalirati dodatke iz obje tvrtke na vrh odabrane teme i, što god od ove dvije odabrali, to znate: u dobrim ste rukama.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me