Pregled teme Astra WordPress – idealna početnička tema koja se može pohvaliti sa 70 dizajna!

Ponude za WordPress


Astra je prekrasna WordPress tema koja se može koristiti za portfelje, blogove, tvrtke, internetske trgovine i još mnogo toga.

Besplatna verzija koristi se na više od 200.000 web stranica, a ima nevjerojatnu podršku za WordPress dodatke za izradu stranica – omogućujući vam prilagođavanje cijele web stranice putem programa WordPress customiser.

Dajući vam mogućnost uvoza desetaka visokokvalitetnih dizajna web stranica, Astra vam omogućuje transformiranje web mjesta jednim klikom na gumb.

Funkciju možete proširiti nadogradnjom na pro verziju teme, ali dostupna su i brojna besplatna proširenja.

U ovom ću vam članku pokazati zašto je Astra toliko popularna, proći kroz besplatnu verziju dodatka i objasniti prednosti nadogradnje na Astra Pro.

Tim iza Astre

Astru je razvio Brainstorm Force – razvojna tvrtka WordPress koja posluje više od deset godina i ima preko 60 zaposlenih.

Tema Astre WordPress

Ne čudi što se Astra tako učinkovito integrira s graditeljima stranica, jer je Brainstorm Force lansirao Ultimate Addons za Beaver Builder i Ultimate Addons za Elementor dodatke, tako da imate napredno razumijevanje kako djeluju popularni WordPressovi graditelji stranica.

Oni također stoje iza dodatka za prijavu e-pošte i dodatnog generacijskog dodatka Convert Pro, dodatka za shemu za označavanje Scheme Pro i portfelja WP Portfolio.

Pretvori Pro

Snaga mozga nevjerojatno je aktivna unutar WordPress zajednice. Oni često prisustvuju WordCampovima širom svijeta, a njihovi se besplatni WordPress dodaci redovito ažuriraju.

Što nudi Astra?

Astra je prilagodljiva tema WordPress-a koja ima mnogo nevjerojatnih značajki.

Izuzetno je lagan, a programeri kažu da bi, uz zadane WordPress podatke, web mjesto koje koristi Astru trebalo učitati manje od pola sekunde. Poduzeli su nekoliko koraka da bi to postigli, uključujući onemogućavanje jQueryja i zadržavanje resursa ispod 50kb.

Jedna stvar koja Astru razlikuje od mnogih drugih dizajna je njena izvorna podrška popularnim proizvođačima stranica WordPressa. Lijepo se integrira s graditeljima stranica kao što su WPBakery Page Builder (ranije Visual Composer), Beaver Builder, Thrive Architect, Elementor, Divi Builder, Brizy i Gutenberg.

Kao što ćete vidjeti kasnije, sustav stranica za pokretanje zahtijeva od vas da koristite Elementor, Beaver Builder, Gutenberg ili Brizy. Međutim, trebate koristiti jedan od ove četiri izrade stranica ako uvozite dizajn web stranice.

Beaver Builder

Podrška za izradu stranica glavna je prodajna točka za Astru, jer postoje mnoge WordPress teme koje nisu dizajnirane s modernim proizvođačima stranica na umu. To može rezultirati u situacijama kada elegantna stranica koju je stvorio proizvođač stranice ne odgovara dobro aktiviranoj WordPress temi.

Kada aktivirate Astru, novi okvir postavki postaje dostupan kada uređujete postove, stranice i druge prilagođene vrste posta. Ovdje možete promijeniti mnoge uobičajene postavke stranice, primjerice gdje se prikazuje bočna traka i je li sadržaj u kutiji ili pune širine. Značajke poput zaglavlja, naslova stranice, istaknute slike i trake podnožja mogu se ovdje potpuno onemogućiti.

Sjajna stvar ovog postavljanja je da možete prilagoditi kako sve izgleda pojedinačno.

Što se dizajna tiče, Astra vas je pokrivala. Svatko, bez obzira na svoje tehničko iskustvo, može prilagoditi dizajn svoje web stranice putem programa WordPress.

Jedan od problema s kojima se mnogi WordPress korisnici, uključujući i mene, ponekad suočava s tim što može biti teško izmijeniti dizajn teme po vašem ukusu. Zbog Astre se ne treba brinuti.

Ako aktivirate dodatak Astra Starter Sites, možete uvesti brojne unaprijed dizajnirane web stranice.

Dostupno je više od 70 dizajna, a naći ćete i unaprijed ugrađene opcije za blogove, tvrtke, internetske trgovine, portfelje i još mnogo toga.

Za mene je to jedan od najboljih razloga za korištenje Astre, jer je u osnovi čini 70 WordPress tema u jednoj (ili 35 u jednoj ako koristite besplatnu verziju).

Unaprijed izgrađene web stranice

Astra je dizajnirana tako da početnici mogu stvarati profesionalne web stranice bez dodirivanja bilo kakvog koda. Međutim, tema je stvorena i s obzirom na programere.

Spremno je za prilagođene vrste posta i ima veliku podršku za WooCommerce. Tema prati WCAG 2.0 standarde i slijedi najbolje prakse SEO. Dizajn je također prevod i RTL spreman.

Kuke i filtri omogućuju programerima da lako umetnu sadržaj na web stranice, dok nerazvojni programeri mogu koristiti besplatni dodatak Astra Hooks, zbog čega umetanje jedinstvenog sadržaja i koda u vašu web stranicu lagano.

Astra je 100% otvoreni kod, tako da ako želite ispitati kôd teme, to možete učiniti na Githubu.

Prilagodba Astre

Astra se može preuzeti s WordPress.org ili izravno iz područja tema vašeg WordPress administrativnog područja.

Tema vas ne prisiljava da instalirate nijedan WordPress dodatak za rad, ali morat ćete instalirati Astra Starter Sites WordPress dodatak ako želite uvesti dizajn na svoju web stranicu (više o tome kasnije).

Nalazite stranicu “Astra Options” pod izbornikom WordPressa.

Ova je stranica više sastajalište nego stranica postavki jer su sve opcije teme sadržane u programu za prilagodbu teme WordPress.

Naći ćete linkove do ključnih opcija, kao i linkove do besplatnih i premium dodataka koji proširuju Astru, dok se na ovoj stranici nalaze i poveznice s Astra dokumentacijom, Facebook grupom i stranicom kontakata.

Opcije Astre

Sve mogućnosti prilagodbe mogu se pronaći u programu za prilagodbu teme WordPressa, što znači da možete pregledati sve promjene koje napravite u stvarnom vremenu. Način pregleda možete također prebaciti s radne površine na tabletni ili mobilni.

Opcije su raspoređene u osam odjeljaka najviše razine i na mnoge pododjeljke. Ovaj nespreman izgled olakšava pronalaženje postavki koje želite promijeniti, iako imate mogućnost dodavanja okvira za pretraživanje u programu za prilagođavanje tema putem dodatka.

Prilagoditelj teme WordPress

Mnogo je korisnih opcija za prilagođavanje tema u programu WordPress.

Za postove na blogovima možete promijeniti strukturu te omogućiti i onemogućiti meta informacije. U podnožju možete jednostavno promijeniti izgled i dodati prilagođeni tekst.

Boje i tipografija također se mogu lako izmijeniti i postoje brze poveznice do vaših WordPress izbornika i widgeta.

Postavke bloga

Imajte na umu da gornje snimke zaslona pokazuju koje su opcije u osnovnoj verziji Astre. Ako nadogradite na pro verziju ili instalirate neko od mnogih besplatnih proširenja dodataka, vidjet ćete još mnogo opcija u programu za prilagodbu teme WordPress.

Astra Starter Sites

WordPress dodatak Astra Starter Sites referenciran je na glavnoj stranici Astra Options s desne strane. Ovaj je dodatak besplatan za preuzimanje.

Nakon što ga aktivirate, vidjet ćete novu stranicu u izborniku izgleda pod nazivom “Astra web mjesta”.

Od vas će se tražiti da odaberete svog omiljenog graditelja stranica: Elementor, Beaver Builder, Gutenberg ili Brizy.

Ako odaberete dizajn koji koristi, recimo, Gutenberg, morat ćete aktivirati alat za izradu stranica Gutenberg da bi mogao pravilno raditi. To je zato što je svaki dizajn stvoren pomoću elemenata za pravljenje stranica iz određenog dodatka za izradu stranica.

Odaberite Page Builder

Kad odaberete dizajnera stranice, prikazat će se početni dizajni web stranica s napomenom koliko je dizajna dostupno za njega.

Napominje da 70 dizajna radi s Elementor i Beaver Builder, deset s Gutenbergom, a 20 s Brizy. Ti se dizajni mogu dodatno filtrirati prema vrsti dizajna: Sve, Blog, Business, e-trgovina, Besplatno i ostalo.

Popis dizajna

Premium dizajni su označeni s oznakom ‘Agency’ koja se odnosi na pakete agencija Astra Pro.

U vrijeme pisanja bilo je 35 besplatnih dizajna i 35 premium dizajna.

Standard svih dizajna, besplatni i premium, vrlo je visok.

Brainstorm Force su obavili veličanstven posao sa cijelim sustavom.

Kad odaberete dizajn, prikazat će vam se cjelovit pregled i pregledavanjem različitih stranica možete dobiti dojam o tome što dizajn može učiniti.

Na lijevoj strani stranice nalazi se popis dodataka potrebnih za pravilno funkcioniranje dizajna.

Za dizajn Yoga instruktora koji možete vidjeti na snimci zaslona ispod, od mene su trebali instalirati kontakt obrazac 7, Elementor i Ultimate Addons za Gutenberg.

Gumbi “Instaliraj dodatke” na vrhu i na dnu stranice instalirat će sve potrebne dodatke.

U ovoj sam fazi naišao na mali problem jer je Elementor već bio instaliran na mojoj testnoj web stranici WordPress. Stoga, kad je instalacijski program pokušao instalirati dodatak, rekao je da odredišna mapa već postoji. Da bih riješio problem, morao sam izbrisati Elementor da bih mogao ponovo instalirati dodatak s ove stranice. Ovo je očigledno greška koju trebaju riješiti u budućem ažuriranju.

Nakon što su svi dodaci instalirani, gumbi “Instaliraj dodatke” promijenit će se u “Uvezi ovu web lokaciju”.

Pregled i instalacija dizajna

Upozorenje se pojavljuje kada odlučite uvesti dizajn web stranice. Ovo je podsjetnik da ne biste trebali izvršiti uvoz na web lokaciji uživo i da slike zaštićene autorskim pravima neće biti uvožene.

Uvezi upozorenje web mjesta

Nakon što je uvežen dizajn web stranice, gumb se mijenja u ‘Gotovo. Pogledajte web-lokaciju! ‘ Klikom na to učitava se vaša web stranica i omogućuje vam da vidite kako izgleda dizajn.

Osim nekoliko ikona i slika zaštićenih autorskim pravima, moja je web stranica izgledala identično onoj prikazanoj u području pregleda.

Pogledajte stranicu Astra za početnike na službenoj web stranici Astre da biste vidjeli popis svih dizajna koji su dostupni.

Produljenje Astre besplatnim dodacima

Na stranici Astra Options vidjet ćete okvir u kojem piše da možete proširiti Astru besplatnim dodacima. Ovdje je navedeno ukupno 12 dodataka.

Objavi postove & Dodatak za stranice stvorio je Nikhil Chavan, ali sve ostale nabrojane besplatne dodatke stvorio je Brainstorm Force.

Astra besplatni dodaci

Pet besplatnih dodataka dizajnirano je posebno za temu Astra WordPress.

Postoji dobar argument da se ova dodatna funkcionalnost integrira u glavnu temu, ali cijenim to što držanjem ove funkcionalnosti odvojeno drže osnovnu verziju Astre laganom.

Dodatak Astra Hooks dodaje novi odjeljak Kuke prilagoditelju teme WordPress-a kako bi vam lakše umetao sadržaj, kratke kodove i Javascript.

Astra Tema Visual Hooks prikazuje sve lokacije kuka u Astra temi. Te kuke možete vidjeti i na službenom web mjestu Astre.

Vizualne kuke za temu Astra

Možda se sjećate da sam ranije u ovom članku objasnio kako se meta postavke, poput naslova stranice i položaja bočne trake, mogu konfigurirati za svaku stranicu na vašoj web lokaciji. Dodatak Astra Bulk Edit pomaže smanjiti vrijeme potrebno za prilagođavanja tih postavki na više stranica. Ako želite, možete primijeniti promjene za stotine stranica odjednom.

Dodatak Astra Customizer Reset dodaje opciju u prilagodbi tema za resetiranje svih postavki. To je koristan dodatak, mada me iznenađuje što to nije ugrađeno u alat za prilagođavanje tema.

Još jedan sjajni dodatak Astra samo za WordPress je Home Page Banner za Astra temu. Kao što ime dodatka sugerira, ovo dodaje mogućnost u programu za prilagodbu teme WordPress da dodate transparent na svoju početnu stranicu.

Omogućuje vam promjenu stila natpisa, slike, teksta, podmetača i još mnogo toga.

Baner početne stranice za temu Astra

Ostali besplatni dodaci odlično funkcioniraju s Astrom, ali mogu se koristiti i s drugim WordPress temama.

Prilagođeni fontovi i Custom Typekit fontovi mogu se koristiti za instaliranje vlastitih fontova i Typekit fontova.

Ako koristite Gutenberg, možda biste trebali isprobati Ultimate Addons za Gutenberg. Dodaje 16 dodatnih blokova u aparat za izradu stranica, poput informacijskog okvira, izgleda posta i cjenika. Pogledajte njihovu službenu web stranicu kako biste vidjeli prezentacije svakog bloka.

Upravitelj bočne trake također je koristan dodatak. To je lagano rješenje koje pojednostavljuje proces stvaranja novih bočnih traka i upravljanja njima.

Krajnji dodaci za Gutenberg

Objavi postove & Dodatak za stranice mogu se koristiti za skrivanje određenih stranica na vašoj web lokaciji od tražilica. Pretraživanje prilagođavača također je koristan dodatak. Nakon aktiviranja, program za prilagođavanje tema WordPressa dobit će traku za pretraživanje koja će vam pomoći da brže pronađete mogućnosti.

Posljednji besplatni dodatak koji se preporučuje je Templator. Ovo je zanimljiv novi dodatak koji vam omogućuje spremanje stranica i predložaka u oblak. Zatim ih možete izvoziti na bilo koju web stranicu.

Trenutno radi samo s Elementorom. Međutim, u budućnosti će im dodavati podršku za Beaver Builder i Divi Builder. Usluga je besplatna do kraja 2019. godine.

Više o ovom dodatku možete saznati na službenom web mjestu Templator.

Astra Pro

Lako je vidjeti zašto je besplatna verzija Astre instalirana na više od 200.000 web stranica. Jednostavan je za korištenje i ima veliki izbor dizajna web stranica, a dostupni su i dodatni dodaci koji dodatno proširuju funkcionalnost.

Ako želite otključati puni potencijal teme Astra WordPress, morate nadograditi na premium verziju.

Značajke Astre Pro

Osim što prima prioritete podrške od programera, Astra Pro nudi mnogo novih značajki putem modula. Oni koji kupuju jedan od agencija paketa također će dobiti pristup čitavoj knjižnici za dizajn stranica.

Ukupno 18 pro modula uključuje Astra Pro.

Većina modula proširuje i poboljšava funkcionalnost koja je dostupna u programu za prilagodbu teme WordPress, a možete aktivirati i deaktivirati module po potrebi..

Boje & Pozadinski modul može se koristiti za promjenu boje gotovo bilo kojeg dijela vašeg dizajna, dok modul za tipografiju dodaje mnogo više mogućnosti za prilagodbu i stiliziranje fontova. Razmakni modul dodaje dodatne mogućnosti za margine i obloge.

Ako želite promijeniti svoj blog ili arhivirati stranice, trebali biste aktivirati Blog Pro. Omogućuje vam prikazivanje biološkog autora ispod postova na blogu, učitavanje prethodnog bloga ispod trenutnog i uklanjanje obloga sa istaknute slike.

Boje i pozadinski modul

Astra Pro dodaje i brojne dodatne mogućnosti izgleda.

Mobile Header omogućuje vam prikazivanje prilagođenog zaglavlja na responzivnim uređajima poput tableta i pametnih telefona.

Odjeljci zaglavlja dodaje novi odjeljak iznad i ispod zaglavlja, što je korisno za dodavanje bannera i ostalog sadržaja. Možete koristiti i modul Sticky Header da biste prikazali fiksno zaglavlje pri vrhu stranice.

Modul Zaglavlja stranica omogućuje vam stvaranje naprednijih zaglavlja. Naziv stranice možete prikazati na velikoj pozadinskoj slici i prikazati navigacijske veze krušne veze.

Zaglavlja stranica

Jedan od najslađih modula je Nav Menu, koji vam omogućuje da transformirate svoje dosadne stare navigacijske menije u složene mega menije.

Stavke izbornika možete prikazati u stupcima, koristiti boje, koristiti pozadinske slike, istaknuti oznake i još mnogo toga.

Ove dodatne značajke mogu uvelike poboljšati navigaciju jer možete prikazati još mnogo veza unutar istog izbornika.

Navigacijski izbornik

Modul Prilagođeni izgled pruža vam mogućnost spremanja prilagođenih izgleda za lokacije zaglavlja, podnožja, 404 stranice i kuke. Izgledi se mogu spremiti i lako dodati u druga područja vaše web stranice.

Suprotno tome, modul Izgled web mjesta poboljšava WordPress prilagodbu teme pružajući vam veću kontrolu nad širinom dizajna i spremnikom.

Pomicanje do vrha omogućuje vam dodavanje gumba za pomicanje do vrha u donji lijevi ili donji desni dio stranice. Dajete vam potpunu kontrolu nad njegovim stilom i veličinama ikona, kao i to je li prikazan na radnoj površini, mobilnim uređajima ili na oba.

Footer Widgeti nude sedam različitih izgleda za vaše područje podnožja.

Omogućuju vam kontrolu nad oblogom i širinu područja widgeta. Dostupne su i postavke boje i tipografije.

Widgeti podnožja |

Integracijski moduli dostupni su za Easy Digital Downloads, WooCommerce, LearnDash i LifterLMS. Aktiviranje ovih modula dat će vam veću kontrolu nad načinom integriranja ovih dodataka u izgled i oblikovanje vaše web lokacije.

Posljednji modul je White Label, koji možete koristiti za preoblikovanje Astre kao vlastitog proizvoda. Ovo je nešto što će agencijama za dizajn dobrobiti jer klijentima onemogućuje da znaju koju WordPress temu agencija koristi za izradu njihove web stranice.

Vjerujem da će većina vlasnika web stranica koje koriste Astru nadograditi u jednom trenutku jer dodatni moduli otključavaju stotine novih opcija – posebno jer je Astra Pro dostupan od samo 59 dolara godišnje.

Cijene Astre Pro

Astro Pro je pristupačna tema programa WordPress. Oni koji žele nadograditi mogu odabrati jedan od tri paketa, koji svi uključuju Astra Pro module koje sam opisao u posljednjem odjeljku.

Astra Pro paket košta 59 dolara godišnje, Mini Agency paket košta 169 dolara godišnje, a Agencijski paket košta 249 dolara godišnje. Ovi se paketi mogu kupiti doživotno bez naknada godišnje po cijeni od 249, 499 USD i 699 USD.

Svi paketi dolaze s 14-dnevnim jamstvom 100% povrata novca, a nema ograničenja na koliko web stranica možete instalirati temu.

Cijene Astro Pro

Paket Astra Pro vam nudi sve Astra Pro module i pristup premijskoj podršci programera za teme.

Nadogradnja na Mini Agency Bundle omogućava pristup svim dizajnerskim web stranicama početnika i dodatku WP Portfolio kompanije Brainstorm Force.

Također možete odabrati Ultimate Addons za Beaver Builder ili Ultimate Addons za Elementor. Oba ova dodatka bez problema rade s Astra Pro, pa su dobar dodatak.

Uz sve gore spomenuto, nadogradnjom na puni Agencijski paket dobivate vam oba dodatka za izgradnju zajedno sa Convert Pro i Schema Pro.

Drugim riječima, kada nadogradite na puni Agencijski paket, dobivate pristup Astra Pro i svim ostalim Brainstorm Force proizvodima.

Koji paket Astra Pro trebate odabrati?

Koji će Astra Pro paket biti prikladan za vas ovisit će o vašim zahtjevima i proračunu.

Paket ulazne razine savršen je ako vam ne treba pristup dodatnim dizajnerskim web lokacijama i ne želite koristiti nijedan dodatni dodatak Brainstorm Force prodati.

Jamstvo za povrat novca Astra Pro

WP Portfolio samostalno prodaje od 49 USD godišnje, Ultimate Addons za Beaver Builder od 69 USD godišnje, Ultimate Addons za Elementor od 49 USD godišnje, Pretvori Pro iz 99 USD godišnje i Schema Pro od 79 USD godišnje.

Ako već planirate kupiti neki od tih dodataka, ima smisla nadograditi se na jedan od agencija paketa. Ako ne, preporučujem uštedu novca i pridržavanje paketa ulazne razine.

Završne misli

Astra je bez sumnje jedna od najboljih besplatnih tema za WordPress.

Tema vam omogućuje lako uvoz desetina dizajna web stranica profesionalnog izgleda, a postoji i dobar izbor besplatnih dodataka koji proširuju funkcionalnost.

Siguran sam da će većina korisnika cijeniti da su sve opcije sadržane i u programu za prilagodbu teme WordPressa jer to prilagođavanje čini jednostavnijim..

Iako je besplatna verzija solidna, vjerujem da će većina WordPress korisnika koji Astru koriste na web mjestu uživo nadograditi na Astra Pro.

Od samo 59 dolara godišnje, pruža vam vrhunsku podršku i stotine novih opcija za oblikovanje i izgleda. Oni koji odaberu paket agencija također će moći koristiti nacrte web stranica početnih stranica označenih kao “Agencija” te će moći preuzeti druge premium dodatke Brainstorm Force.

Napomena: ako vas zanima pregled nekih primjera web lokacija koje zapravo koriste Astru, evo izvrsne izloge.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me