Najbolje tržište WordPress tema

Gdje kupiti WordPress teme


Jedna od najboljih stvari u vezi sa WordPressom je da ne morate potpuno razvijati web stranicu – možete koristiti jednu od bezbroj, gotovih tema da biste osigurali osnovni dizajn i funkcionalnost svoje web lokacije..

Doslovno postoje tisuće različitih besplatnih tema koje možete odabrati – ako već niste, idite na službeno WordPress spremište za izbor od preko 3000 besplatnih tema!

No, nisu sve besplatne teme kreirane podjednako, a iako će sve službene teme WordPress-ovog repozitorija biti visoke kvalitete, kvaliteta mnogih ‘besplatnih’ tema koje ćete pronaći drugdje može biti nedosljedna (ponekad čak i užasna). A tu je i funkcionalnost: mnogi imaju nekoliko opcija prilagodbe i više su nego malo ograničavajuće u usporedbi s velikom većinom premium tema. Ovo je sasvim u redu za hobiste ili sve koji žele isprobati WordPress platformu, ali ako želite svoju web lokaciju staviti u središte vašeg poslovanja, premium tema gotovo je definitivno put.!

Dobra vijest je da ima dosta visokokvalitetnih specijalističkih premium premium tema, a velika većina njih nudi teme po konkurentnim cijenama – uglavnom između negdje u regiji od 30 do 75 dolara.

Jedno od najpopularnijih (ako ne i najpopularnije) sredstvo za kupovinu premium tema iako se nalazi na tematskim tržnicama – mjestima koja često postoje ogroman publika koja redovito dolazi vidjeti najnovije ponude manje poznatih (a ponekad čak i vrlo poznatih) dizajnera i programera. Da biste olakšali potragu za savršenom temom na takvim tržištima, evo detaljnog pregleda tri najbolja (i najveća) tržišta koja su trenutno vani:

ThemeForest

ThemeForest je nesumnjivo kralj tematskih tržišta. S preko nevjerojatnih 10.000 tema do danas dostupnih, ThemeForest je zapravo dio obitelji Envato, koja također uključuje CodeCanyon, još jedno VELIKO tržište i moj osobni favorit kad tražite premium WordPress dodatke.

ThemeForest

Cijene ThemeForest-a konkurentne su, a WordPress teme počinju od 28 USD i dostižu čak 63 USD. Međutim, većina boljih tema nalazi se u ovom gornjem rasponu, a obično se kreću između 40 i 60 USD.

Uz toliko dostupnih tema, uistinu postoji nešto za svakoga: postoje svestrane e-trgovine, blogging ili korporativne teme, ali možete odabrati i teme s nišom orijentirane na laser kako biste mogli graditi, na primjer, nogomet, crkvu ili noćni klub web-teme.

Svaka je tema prikladno organizirana pod više naslova, što olakšava pronalaženje vrste teme koju tražite. Teme možete sortirati na temelju cijene, datuma izdanja, ocjene, ukupnih preuzimanja ili trendova – ovisno o vašim željama. Ovo je bitna značajka, jer WordPress-geek poput mene lako se može izgubiti tamo s toliko tema za pogledati!

Kada ste ga suzili na nekoliko koji vam se sviđaju, svaka tema uključuje Live Preview koji vam omogućuje da ga vidite u akciji. Većina ovih načina pregledavanja isprobava mogućnosti prilagodbe teme, omogućujući vam da provjerite kombinacije boja i mogućnosti izgleda na web mjestu uživo.

Ako imate problema s nekom temom, autor će obično pružiti podršku nakon prodaje – iako autor zapravo nema nikakvu obvezu da to učini (iako to, naravno, ima smisla za sve njihove autore. onoliko podrške koliko može). Mnoge od tih tema podrške prikazuju se u odjeljku s komentarima, što vam omogućava da pregledate da li autor reagira na korisničke probleme i provjerite je li vaš specifičan problem već riješen..

Naravno, velika stvar koju želite od tržišta tema je kvaliteta. I istina da kažem, ThemeForest ima reputaciju u prodaji sjajnih tema koje su, nažalost, povremeno loše kodirano. Bez sumnje, većina tema ima impresivnu funkcionalnost, a često ćete pronaći premium dodatak u paketu s tom temom (nešto što samo po sebi ponekad može dovesti do problema dalje niz liniju kada je u pitanju ažuriranje navedenog dodatnog dodatka). Kompatibilni su, uglavnom, s dodacima za e-trgovinu (poput WooCommerce), BuddyPress i uslugama marketinga putem e-pošte. Međutim, sve je cool stvari suvišno ako je kôd toliko naduvan i neefikasan da je web stranica jedva upotrebljiva – iako to ne dopušta da vas gleda, jer ima i mnogo izvrsno kodiranih ponuda!

Nažalost, ne postoji savršen način za prepoznavanje prljavštine – sustav recenzija i preglednik uživo su dobro mjesto za početak. Možete i skenirati komentare koje su ostavili drugi korisnici zbog ponavljajućih problema i provjeriti ukupan broj preuzimanja: ako je neka tema imala desetine tisuća preuzimanja, očekivali biste da bi autor imao potreban poticaj da riješi sve probleme koji se pojave. – iako, naravno, to nije uvijek tako.

Unatoč širokom rasponu autora na web stranici, postoji snažan naglasak prema prilagodbi. Većina tema uključivat će brojne različite boje, fontove i mogućnosti izgleda te će pružiti brojne načine prikazivanja istaknutih slika (uključujući klizače, galerije i vrtiće), tako da obično možete dobiti izgled i izgled svog web mjesta točno po vašoj želji.

Zapravo, moji su najdraži vrlo svestrane, višenamjenske teme, s gotovo neograničenim brojem mogućnosti prilagodbe – testirajte ih u pregledniku uživo da biste vidjeli što mislim. Mnoge su od ovih tema toliko svestrane da se mogu zamisliti bez da vam je ikad potrebna druga tema – s toliko mogućnosti prilagodbe možete stvoriti vrlo različite web stranice, prikladne za bilo koju svrhu.

Najprodavanije teme na ThemeForest:

 1. Avada višenamjenska tema (60 USD, 364.259 prodaja)
 2. X tema (59 USD, 165.729 prodaja)
 3. Uključite višenamjensku temu (59 USD, 137,458 prodaje)
 4. uDezajn (59 USD, 47.924 prodaje)
 5. Karma (59 USD, 29.508 prodaja)

Pronađite teme na ThemeForest

MOJO teme

Iako je jedno od najvećih tržišta na tržištu, MOJO teme još uvijek su prizemljene prema ThemeForest-u, što u usporedbi izgleda prilično malo.

Mojo teme

Međutim, s preko 1000 tema, on sam po sebi posjeduje impresivan broj tema. Također možete preuzeti nekoliko preliminarnih dodataka s MOJO-a, a trenutno su dostupna 33.

Kao i kod tvrtke ThemeForest, postoji niz naslova za organiziranje tema i pomoć u odabiru – uključujući teme nekretnina, odredišnu stranicu i restorane. Teme možete poredati po datumu izdavanja, prodaji i cijeni.

Kada uspoređujemo kvalitetu dvaju tržišta, malo je što birati između njih. Standard na vrhu je visok, a rekao bih da je na MOJO-u dostupno manje niskokvalitetnih tema u usporedbi s ThemeForest-om.

Međutim, nakon što sam pregledao – a u nekim slučajevima i testirao – najbolje prodavače na oba tržišta, osobno sam smatrao da je najbolje što ThemeForest može ponuditi bilo daleko bolje od onog najboljeg iz MOJO-a. Ovo možda nije iznenađujuće s obzirom na to da ThemeForest ima mnogo veću publiku, a provizije su vjerojatno veće (i za tržište autora i za tematiku) kada se tema nudi isključivo na samo jednoj platformi.

Sve MOJO teme uključuju iste opcije pregleda uživo, što vam omogućuje provjeru izgleda teme na web mjestu uživo. Možete isprobati mogućnosti prilagodbe teme u ovom pregledniku tako da prilagodite shemu boja i izgled kako biste imali osjećaj kako vaša web lokacija može izgledati kad upotrebljavate određenu temu.

Za razliku od ThemeForest-a, od autora MOJO Themes-a potrebno je besplatno pružati stalnu podršku nakon prodaje. Možete pogledati komentare koje ostavljaju korisnici kako biste vidjeli koliko je određen autor koristan i kako brzo reagiraju. To se razlikuje, ali generalno govoreći, autori glavnih tema pružaju izvrsnu uslugu kupcima.

Teme na MOJO počinju od samo 16 USD, u rasponu do 58 USD, što znači da se nalaze na istom popisu kao i ThemeForest – većina dobrih tema na MOJO košta oko 49 USD.

Pored tema, za novije WordPress korisnike koji bi se mogli boriti za pokretanje svoje teme, MOJO nudi i uslugu instaliranja: 49 dolara za temu i 99 dolara za temu i WordPress. Ako ste zabrinuti da nećete moći navesti vašu temu da nalikuje demonstraciji, ove bi se usluge mogle pokazati neprocjenjivim.

Najprodavanije teme o MOJO temama:

 1. Rustik Minimalistička tema (58 USD, podaci o prodaji nisu dostupni za MOJO teme)
 2. Aegaeusova višenamjenska tema (49 USD)
 3. Devine tema na jednoj stranici (49 USD)
 4. Više (39 USD)
 5. Vixen (49 USD)

Pronađite teme na MOJO temama

Kreativno tržište

Konačno, imamo Creative Market, manje poznato, ali vrlo nadolazeće tržište neovisnih oglasa. Creative Market omogućuje svakome da na tržištu postavi svoju trgovinu, gdje je u stanju prodati niz različitih digitalnih dizajnerskih sadržaja. To znači da ćete vidjeti fotografije, grafiku, fontove i, naravno, WordPress teme.

Kreativno tržište

Iako je relativno nepoznat većini WordPress korisnika, Creative Market sastavio je impresivan portfelj tema: u vrijeme pisanja bilo je dostupno 1388 tema: 30% više od MOJO tema. Ima uglavnom drugačiji “osjećaj” za tržište poput ThemeForest-a, jer je Creative Market prvenstveno platforma za kreativne pojedince da pokažu svoje dizajnerske vještine, a ne jednostavno mehanizam za prodaju što više tema – ako više volite osobnije Dodir, ovdje ćete možda više voljeti stvari.

Međutim, unatoč posjedovanju širokog raspona lijepih tema, Creative Market smatrao sam manje korisnim za korištenje – na stranici se događa previše previše, s pet različitih sličica u odjeljku WordPress koje ćete shvatiti. Teme su organizirane pod manje naslova nego na ThemeForest i MOJO, a teme možete sortirati samo po najpopularnijim i najnovijim. Zbog toga je teže kretati se i odabrati temu koja vas zanima.

Kvaliteta tema na Creative Marketu je visoka, a na raspolaganju je niz nišnih tema – uključujući vjenčanja, neprofitne i sportske – kao i uobičajeni raspon širokih, svestranih tema.

Kao što očekujete, možete testirati svaku temu pomoću gumba za pregled uživo. Međutim, zapravo sam utvrdio da je preglednik Creative Market-a ljepši za upotrebu, jer nije uključivao okvir Buy Me Now koji se vidi na ostalim tržištima – bez prodajnog terena na vrhu, slobodno sam testirao značajke na mom vlastiti tempo. Ako tema ima mogućnosti prilagodbe, možete testirati opcije pomoću ove značajke.

Autori se potiču da pružaju podršku nakon prodaje, ali slično kao i na ThemeForestu, oni nisu obavezni to činiti. Većina ovdje najboljih pružatelja tema pružit će vezu do vlastite vanjske web stranice, a ako želite provjeriti na koji način autor komunicira s kupcima, možete pregledavati komentare ostavljene na svaku temu – broj kreacija na kreativnom tržištu mnogo je manji iako je ostalo vrlo malo komentara, čak i na neke popularnije teme …

Cijene tema na Creative Marketu znatno se razlikuju, a najviše cijene na višem kraju ljestvice u usporedbi s ostalim tržištima tema. U skladu s tim, dostupno je i preko 50 tema za manje od 10 dolara, a neke čak i oko 2 dolara – daleko jeftinije nego što biste ih pronašli drugdje! Međutim, na vrhu su se neke teme koštale nevjerojatnih 199 dolara, s naizgled malo da opravdaju ovu cijenu.

Najprodavanije teme na kreativnom tržištu:

 1. Sport (49 USD, podaci o prodaji nisu dostupni za Creative Market)
 2. Poslovni identitet (150 USD)
 3. Camyno (59 USD)
 4. Mary Kate (70 USD)
 5. Prednji dio (175 USD)

Također je zanimljivo da na ovom tržištu možete pronaći brojne teme koje nudi Automattic (službena kompanija koja stoji iza WordPress.com) za prodaju na ovom određenom tržištu – evo linka na njihovu službenu stranicu direktorija na Creative Marketu.

Pronađite teme na Creative Marketu

Završne misli

S više od 7000 tema na ova tri tržišta, bilo bi nemoguće reći koja vam je tema najbolja. Međutim, gledajući neke od najpopularnijih tema na svakoj platformi nije pretjerano teško pronaći sjajnu temu koja odgovara vašim potrebama.

Pregledajte ocjene koje su ostavili drugi korisnici, provjerite komentare, testirajte ih u pregledniku uživo i uskoro ćete imati savršenu temu za početak izrade vaše web stranice!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map