Elegantne teme „Extra“ WordPress magazin – pregledano (2020)

Ponude za WordPress


Članstvo u Elegantnim temama oduvijek je bila od velike vrijednosti. Međutim, u ranim danima većina njihovih dizajna bila je prilično osnovna i kritizirali su ih da svoj poslovni model grade na količini, a ne na kvaliteti.

Krajem 2013. Elegantne teme objavile su Divi. Radeći to, zauvijek su promijenili smjer tvrtke.

Sve-u-jednoj WordPress teme postojale su godinama, ali Divi je prenio na novu razinu, s boljim dizajnom, više značajki i boljom upotrebljivošću. Brzo je postao standard koji su pokušale slijediti i druge WordPress tvrtke.

U središtu teme Divi je graditelj prevlačenja i povlačenja – funkcionalnost koja je kasnije objavljena kao samostalni WordPress dodatak pod nazivom Divi Builder. I dalje se smatra jednim od najboljih graditelja stranica s povlačenjem i ispuštanjem koji su dostupni WordPressu.

Druga WordPress tema Elegantnih tema koja će se graditi oko Divi Builder-a je Extra. Ovaj moderan dizajn časopisa pogodan je za blogove, internetske časopise, internetske trgovine i još mnogo toga. Sadrži fantastične blogove, prilagođene widgete i ugrađeni sustav ocjenjivanja.

Elegantne teme - Dodatna tema

U nastavku ću vam pokazati zašto Elegantne teme ovo nazivaju ‘The Ultimate Magazine WordPress Theme’.

Zaronimo u…

Dodatne značajke & Oblikovati

Divi je i dalje vodeća tema Elegantnih tema. To je pravo rješenje sve u jednom koje se može koristiti za bilo koju vrstu web mjesta.

Tema se isporučuje s više od 20 unaprijed pripremljenih tema, a na blogu Elegant Themes dostupan je veliki izbor dodatnih izgleda. Međutim, velika većina ovih dizajna je najprikladnija za korporativne web stranice, kao što su web stranice tvrtke, portfelj i odredišne ​​stranice.

Extra se od Divi razlikuje po tome što je optimiziran posebno za internetske časopise i blogove, a svaka nova značajka dizajnirana je kako blogeri imaju na umu.

Dodatno Pokreće Divi Builder

Dobar primjer toga je način na koji Extra proširuje Divi Builder na kategorije kategorija postova. Ovi novi moduli omogućuju vam stvaranje jedinstvenih izgleda u obliku časopisa i bloga, a završeni izgled može se dodijeliti određenim kategorijama postova.

Postoji nekoliko modula nove kategorije, uključujući modul s karticama postova koji dijeli sadržaj na kategorije postova, istaknuti klizač postova i zidarski modul bloga koji se mogu koristiti za prikazivanje popisa postova u okvirima.

Postoji i modul za oglašavanje koji se može koristiti za integraciju natpisa oglasa u vaš izgled.

Kao što ste očekivali, svi su moduli prilagodljivi.

Tabutirani postovi u Extra

Divi Builder je u srcu Extra.

Sadržajni moduli s 40 dodataka koji su dostupni u Divi Builderu pomažu vam da stvorite prekrasan sadržaj u nekoliko minuta. Složeni izgled može se stvoriti jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem modula sadržaja u svoj izgled.

Svaki se aspekt vašeg sadržaja može oblikovati i prilagoditi.

Popis modula Divi Builder

Extra ima sjajnu podršku i za WooCommerce. Dodatak za e-trgovinu lijepo se integrira s Estrovim dizajnom.

Tu je i nova prilagođena vrsta posta za prikaz projekata i portfelja.

Izgled proizvoda WooCommerce

Izgled web stranica može se prilagoditi pomoću WordPress prilagoditelja tema, što vam omogućava da lako promijenite stil zaglavlja i podnožja.

Napredni padajući mega izbornici omogućuju vam dodavanje stupaca i medija u navigacijski izbornik. Konfiguriraju ih lako i sjajno izgledaju.

Mega izbornik u Extra

U programu Extra je podržano sedam formata WordPressa, uključujući videozapise, karte, citate i zvuk, što znači da možete objaviti raznovrstan sadržaj na svojoj web stranici.

Dodatno dolazi i sa prilagođenim sustavom pregleda. Recenziju možete dodati bilo kojem postu ili proizvodu prema vlastitim specifikacijama, dok posjetitelji mogu dati ocjenu pomoću zvjezdanog sustava.

Ocjene proizvoda

Dodatno dolazi i u paketu s prilagođenim widgetima koji su dizajnirani s obzirom na blogere. To uključuje widget za praćenje društvenih medija, widget za nedavne postove i widget za autore koji navodi autore i njihove brojeve postova.

Dodatni prilagođeni widgeti

Kao što vidite, Extra je napunjen značajkama i ima prekrasan dizajn. Pogledajmo pobliže kako to možete koristiti.

Instalacija Extra

Dodatno se može preuzeti s područja preuzimanja vašeg računa Elegant Themes.

Ovo područje također sadrži korisne vodiče za lakše postavljanje:

  • Instalacija Extra
  • Pregled dodatka
  • Korištenje Visual Builder-a
  • Konfiguriranje opcija tema

Možete instalirati Extra na svoju web stranicu prijenosom zip datoteke tematike izravno kroz odjeljak izgleda WordPressa u vašem administracijskom području. Možete i raspakirati datoteku teme i prenijeti datoteke u svoj / wp-content / themes / direktorijum pomoću FTP aplikacije, kao što je FileZilla.

Preporučujem instaliranje Extra na testnu WordPress instalaciju prije nego što ga aktivirate na aktivnoj web stranici, jer ćete tako dobiti priliku za testiranje njegovih značajki i funkcionalnosti.

Preuzimanje dodatne teme

Kada sam na testnoj web stranici WordPress instalirao Extra, stvorio sam 500 pogrešaka unutar poslužitelja u WordPressu što me je spriječilo da pristupim odjeljku za izgled WordPressa..

To me zbunjuje, jer nisam imao instalirane druge dodatke, a resetiranjem baze podataka isključen je sukob s prethodno instaliranim WordPress dodatkom.

Problem sam riješio povećanjem dodjele memorije WordPressu sa 64MB na 128MB.

To možete učiniti dodavanjem sljedećeg retka u vašu wp-config.php datoteku:

definiraj (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘128M’);

Zanimalo me je zašto se granica memorije mora povećati da bi se koristio Extra, pa sam zamolio Elegantne teme da razjasne problem.

Potvrdili su da je za pokretanje dodatnog softvera potrebno 128MB memorije.

“Potrebno nam je najmanje 128 MB memorije da bismo bili sigurni da Divi Builder može ispravno raditi i bez grešaka. 64MB je prenisko za pokretanje Divi i Extra.”

Daljnjim pregledom otkrio sam da je, premda je 128 MB memorije dovoljno za zaustavljanje unutarnjih pogrešaka, morao povećati memoriju na 256 MB da bih mogao uvesti izgled na svojoj web stranici.

Ako utvrdite da Divi ili Extra generiraju unutarnju grešku poslužitelja ili ne polažu pravilno izgleda, pokušajte povećati memoriju na 128 ili 256 MB da biste riješili problem..

Ako niste sigurni kako to učiniti, razgovarajte sa svojom hosting tvrtkom.

Divi Builder

Glavnim dizajnom i izgledom Extra kontrolira se na ploči s dodatnim temama mogućnosti i WordPress prilagoditelju tema. Ako želite promijeniti način izgleda područja sadržaja, koristite Divi Builder.

Stoga, kada ulazite u post, stranicu ili drugu vrstu posta, možete koristiti zadani uređivač, Gutenberg ili Divi Builder.

Uredite s Divi Builderom

Kada odlučite urediti svoj sadržaj pomoću usluge Divi Builder, postavljate pitanje želite li zadržati postojeći sadržaj, odabrati unaprijed pripremljeni izgled ili klonirati postojeću stranicu koju ste već stvorili..

Zaslon za odabir Divi Builder-a

Unaprijed pripremljena opcija učitava biblioteku izgleda. Stotine unaprijed izrađenih izgleda dostupne su ovdje, zajedno s vašim postojećim stranicama i svim izgledima koje ste spremili.

Izgledi su podijeljeni u više desetaka kategorija, a postoji i obrazac za pretraživanje koji će vam pomoći da pronađete onaj koji tražite.

Učitaj iz knjižnice

Uključeno je više od stotinu paketa izgleda, a možete pogledati demonstraciju svakog izgleda prije uvoza na vaše web mjesto.

Izgled paketiraju grupu istog dizajna za nekoliko vrsta stranica na vašoj web lokaciji. Na primjer, paket izgleda može sadržavati izgledima za početnu stranicu, o stranici, blogu, stranici portfelja i još mnogo toga.

Veliki sam obožavatelj sustava izgleda Divi Builder. Opseg gotovih izgleda je značajan i svi su dobro osmišljeni. Pruža sjajne izgled vaše web stranice ili, ako vam je draže, odlično polazište za vaš vlastiti prilagođeni izgled.

Testiranje ponuđenih izgleda također je koristan način učenja kako iz Divi-ja izvući maksimum.

Kao što je spomenuto ranije, Divi Builder možda neće raditi ispravno ako niste povećali raspoređivanje memorije na vašoj web lokaciji, stoga to ispravno postavite, u suprotnom uvoz uzoraka može zastati.

Paketi za oblikovanje Divi Builder-a

Kada je prvi put pokrenut Divi Builder, izgledali su izgledima stražnje strane.

Divi Builder je sada predstavljen u prednjem kraju vaše web stranice, tako da možete vidjeti promjene u stvarnom vremenu. Možete se odlučiti za prikaz svoje stranice u “Wireframe View” na prednjem kraju ako više volite stari stil izrade stranice, a možete nastaviti mijenjati izgled stražnjeg dijela odabirom izgleda na stranici Bivi knjižnice.

Kao i svako rješenje za povlačenje i spuštanje, može vam trebati 15 do 30 minuta da se pravilno upoznate s Divi Builder sučeljem, ali kad to učinite, cijenit ćete koliko je dodatak moćan.

Možete prilagoditi kako sve izgleda i funkcionira – bilo da je to modul sadržaja, redaka, stupca ili izgleda. Možete čak promijeniti prikaz da biste vidjeli kako izgleda vaš izgled na mobilnim uređajima.

Umetanje modula u Divi Builder.

Svaki modul sadržaja sadrži jedinstveni skup mogućnosti prilagodbe. Jednostavni moduli, poput razdjelnika, imaju nekoliko opcija, dok moduli poput portfelja imaju desetak postavki.

Svi moduli, stupci i redovi sadržaja sadrže karticu za dizajn koji vam omogućuje prilagođavanje boja, fontova, razmaka, obruba i još mnogo toga. Sve se kontrolira putem padajućih izbornika i gumba, tako da je vrlo jednostavno koristiti.

Kartica Napredni pomaže tehničkim korisnicima da dodijele jedinstvene ID-ove elementima i dodaju prilagođeni CSS. Možete i onemogućiti module na određenim uređajima, uključujući radne površine, telefone i tablete.

Postavke modula Divi Builder

Divi Builder sastavni je dio Extra i glavni razlog zašto je tema toliko fleksibilna. Samo sam ogrebao po površini što možete učiniti s ovim dodavanjem WordPress dodatka za povlačenje i ispustanje.

Da biste saznali više o Divi Builderu, pogledajte stranicu Elegantne teme Divi Builder i obavezno pročitajte i cijelu recenziju Divi Builder-a.

Izmjena dodatka

Extra je vrlo prilagodljiva WordPress tema i možete steći veliku kontrolu nad izgledom vaše web stranice.

Izbornik Dodatne opcije navodi glavna područja postavki: Opcije tema, Prilagoditelj tema, Prilagoditelj modula, Uređivač uloga, Bivi biblioteka i graditelj kategorija.

Stranica s glavnim opcijama tema omogućuje vam da omogućite i onemogućite značajke jednim klikom na gumb.

Ovaj je odjeljak podijeljen u osam odjeljaka: Općenito, navigacija, graditelj, izgled, oglasi, SEO, integracija i ažuriranja. Mnoge mogućnosti u ovim odjeljcima podijeljene su u više kategorija. Na primjer, pet oglašavačkih zona podijeljeno je u svoje odjeljke: zaglavlje, ispod zaglavlja, podnožja, iznad posta i ispod posta.

Na desnoj strani zelenog navigacijskog izbornika vidjet ćete gumbe za uvoz i izvoz postavki i za resetiranje opcija na zadane postavke.

Kartica Opće opcije je mjesto na koje nalažete svoj logotip i favicon te definirate lokaciju svojih bočnih traka. Ovdje definirate i URL-ove profila na društvenim mrežama.

Ostale mogućnosti uključuju broj postova koji će se prikazati na raznim arhivskim stranicama i jesu li omogućeni CSS i Javascript minification. Postoji i okvir za unos vlastitog CSS-a.

Opće mogućnosti teme

Kartica Opcije navigacije omogućuje vam upravljanje načinom rukovanja stranicama i kategorijama u vašem navigacijskom izborniku. Otpadni izbornici mogu se onemogućiti i možete potvrditi želite li da je početna stranica povezana u vašem izborniku. Možete odrediti i redoslijed stavki izbornika.

Na kartici alata za izgradnju možete omogućiti i onemogućiti Divi Builder za određene vrste postova. Možete također omogućiti klasični uređivač i isključiti značajke poput obilaska proizvoda Divi Builder.

Izgled objava i stranica može se mijenjati na kartici izgleda.

Sve što morate učiniti u ovom odjeljku je klik na meta meta informacije koje želite prikazati. Također možete prebaciti arhive stranice iz standardnog izgleda u zidanje.

Opcije izgleda

Oglasi se mogu unijeti putem područja opcija teme. Za svaku oglašavačku zonu možete prikazati banner s ciljanim URL-om ili možete unijeti svoj Google Adsense kôd. Google Adsense baneri također se mogu prilagoditi.

Extra vam omogućuje i optimiziranje SEO postavki vaše web lokacije. Možete promijeniti SEO postavke, kao što su naslovi, meta opis i ključne riječi, za početnu stranicu, postove i stranice te indeksnu stranicu.

Ove SEO postavke nisu zamjena za posvećeni SEO WordPress dodatak kao što je Yoast SEO ili All in One SEO Pack, ali su lijep dodatak.

Kartica za integraciju omogućuje vam unos koda u glavu i tijelo vaših stranica, a možete dodati i kôd iznad postova i ispod postova. Ovo je posebno korisno za prikazivanje reklama.

Opcije integracije

Posljednja kartica je kartica ažuriranja. Morate osigurati da ovdje unesete svoje korisničko ime i ključ za Elegantne teme i da biste dobili ažuriranja tema i mogućnost uvoza izgleda u Divi Builder.

Prilagođavanje vašeg dizajna

Extra podržava program za prilagodbu teme WordPress. To znači da možete prilagoditi sve aspekte svog dizajna i vidjeti promjene u stvarnom vremenu za stolne preglednike i mobilne uređaje.

Extra dizajn je podijeljen u više kategorija i potkategorija, uključujući zaglavlje, podnožje, widgete i još mnogo toga.

Prilagoditelj teme

WordPress već godinama gura podršku za prilagodbu teme WordPress. Unatoč tome, mnoge teme i dalje imaju mogućnosti dizajna u administrativnom području bez mogućnosti pregleda unaprijed promjena.

Svjestan sam da prilagoditelj nije savršen, ali kao neko ko se trudi da vizualizira kako će izgledati određene prilagodbe, uvijek sam ga smatrao korisnim.

Promjena boja pozadine

U alatima za prilagođavanje tema naći ćete uobičajene postavke dizajna, poput širine izgleda elementa i mjesta na kojima se nalaze navigacijski izbornici, ali također možete promijeniti widgete i izbornike tamo.

Postoje i dobre opcije tipografije pomoću kojih možete kontrolirati vrstu, veličinu i boju fonta.

Postavke tipografije prilagoditelja tema

Pogledajte videozapis u nastavku kako biste vidjeli kako alat za prilagođavanje tema u Dodatnom možete promijeniti dizajn svoje web lokacije.

Ostale dodatne mogućnosti i postavke

Prilagoditelj modula vam daje kontrolu nad tipografijom modula sadržaja u Divi Builderu.

Neki moduli omogućuju vam promjenu širine modula ili nešto drugo, na primjer, veličinu slike ili vrstu animacije koja se koristi. No, u najvećem dijelu, prilagoditelj modula omogućuje vam promjenu veličine, vrste i boje fonta.

Prilagoditelj modula

Baš kao i Divi, Extra ima uređivač uloga.

Može se koristiti za omogućavanje i onemogućavanje dopuštenja različitih grupa korisnika za Divi Builder i Extra funkcionalnost. Na primjer, možete odrediti tko može pristupiti području opcija tema, ko je dopušteno korištenje biblioteke Divi i koji su moduli sadržaja dostupni korisnicima.

Nažalost, dopuštenja su ograničena na grupe korisnika. Dozvole ne možete upravljati na osnovi pojedinog korisnika.

Ovaj uređivač uloga ne bi se trebao smatrati zamjena za rješenje značajka značajki za uređivanje uloga, kao što je uređivač uloga korisnika, koji vam pruža mnogo više mogućnosti prilagodbe za korisnike na vašoj web lokaciji. Za usporedbu, uređivač uloga Divi specifičan je za Divi Builder i dodatnu funkcionalnost.

Urednik uloge Divi

Sustav knjižnice u Divi Builderu je fantastičan. Izgled možete spremiti i ponovo ih koristiti u bilo kojem trenutku.

Stranica Bivi knjižnice navodi sve spremljene izglede, a odavde možete pristupiti svim svojim izgledima.

Zanimljivo je da kada uređujete izgled s ove stranice, sučelje Divi Builder je prikazano u nadoknadi unutar administrativnog područja. Iznad vašeg izgleda nalazi se gumb “Gradite na prednjem kraju” za one koji vole vidjeti promjene u stvarnom vremenu.

Bivi knjižnica

Posljednja stranica opcija u izborniku Dodatni administrator je graditelj kategorija – značajka koju će blogeri cijeniti.

Kada prvi put instalirate Extra, vidjet ćete izgleda za svoju početnu stranicu i stranicu s kategorijama. Ovdje možete dodati više jedinstvenih izgleda i dodijeliti ih određenim kategorijama postova. Na fantastičan način to čini vašu web lokaciju jedinstvenom.

Na primjer, možete stvoriti jedinstveni predložak bloga za svoju kategoriju vijesti i drugi za tutorijale koji će vam pomoći da razlikujete svaku kategoriju i optimizirate je za sadržaj koji je tamo objavljen..

Graditelj dodatne kategorije

Kao što vidite, Extra vam daje potpunu kontrolu nad izgledom dizajna i web modula. Omogućuje bilo kome, bez obzira na njihovo tehničko iskustvo, izradu web stranice profesionalnog izgleda.

Troškovi članstva elegantnih tema

Extra je uključen u članstvo Elegantnih tema. Pored Extra-a, članstvo vam omogućava pristup 86 drugih WordPress tema, Divi Builderu, e-pošti za dodavanje e-pošte Bloom i dodatku za dijeljenje društvenih medija Monarch.

Na tržištu na kojem većina WordPress prodajnih mjesta ima tri do pet opcija licenciranja, Elegantne teme su umjesto toga usvojile jednostavnu politiku cijena.

Nude dva plana, a oba vam pružaju potpuni pristup svim temama i dodatcima, neograničeno korištenje web stranice i premium podršku.

Godišnji plan pristupa iznosi 89 USD godišnje. Ako vidite da koristite Elegantne teme nekoliko godina, njihovo životno članstvo pristupa ima smisla. Jednokratnom naknadom od 249 dolara, plaća se nakon druge godine.

Elegantne cijene tema

Sva članstva u Elegantnoj temi imaju 30-dnevno jamstvo vraćanja novca.

Svi dodatni i drugi elegantni proizvodi imaju sjajnu dokumentaciju unutar administratorskog područja WordPressa. Međutim, ako i dalje niste sigurni u to kako nešto funkcionira, možete dobiti pomoć na brojne načine.

Možete odmah dobiti pomoć putem sustava za podršku ulaznicama ili postaviti pitanja na forumu za Elegantne teme. Postoji i obimno područje dokumentacije koje sadrži stotine detaljnih vodiča. Ovi su vodiči opsežni i uključuju video upute.

Elegantna podrška za teme

Treba napomenuti da Elegantne teme kontinuirano usavršavaju ključne proizvode kao što su Divi, Divi Builder, Extra i Monarch. Uvijek dodaju nove značajke i funkcionalnosti.

Stoga možete očekivati ​​redovita ažuriranja ako postanete korisnik Elegantne teme.

Završne misli

Elegantne teme nude se kao “Ultimate Theme Magazine WordPress Tema”. Bilo da je riječ o najboljoj temi časopisa WordPress na tržištu, spremna je za raspravu, jer postoje neke sjajne alternative vani, ali Extra je definitivno zaslužio pravo da bude među najboljima.

Elegantne teme preuzele su sve što Divi čini izvrsnom i optimizirale ga za internetske časopise i blogove.

Dodali su više izgleda bloga i mogućnost stvaranja jedinstvenih izgleda za svaku kategoriju posta. Integrirali su i druge sjajne značajke, poput sustava ocjenjivanja proizvoda i nekoliko prilagođenih widgeta koji će vam pomoći da integrirate profile društvenih medija, autore i ocjene proizvoda.

Divi je i dalje vodeća tema Elegantnih tema, a ona kojoj će se obratiti većina vlasnika web stranica. No Extra je bolji izbor ako vodite blog ili internetski časopis.

Srećom, nema potrebe za detaljnom usporedbom dviju tema jer obje teme pokreće Divi Builder i uključuju se u članstvo Elegantnih tema..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me