Hvordan velge det beste WordPress-temaet for en restaurant

Det er ikke lett å finne riktig WordPress-tema for en restaurant, kafé eller bar. Hver virksomhet bygger sitt merke på en unik følelse av karakter og personlighet. Men restauranter, mer enn de fleste bedrifter, lever eller dør av den emosjonelle resonansen de skaper med kundene sine.


Når de leter etter et WordPress-tema, vil de fleste kjøpere skanne dusinvis – om ikke hundrevis – av forskjellige temaer på jakt etter den perfekte passformen: et tema med riktige farger, riktige skrifter, riktig design.

“Lister kan selvfølgelig være nyttige, men de vil ikke fortelle deg hva du virkelig trenger å vite for å velge det beste temaet.”

Enten du er en person som ønsker å bygge sin egen webside eller et webdesignbyrå som leter etter et tema for klienten din, har du sannsynligvis allerede besøkt mange nettsteder som hevder å liste opp de “beste WordPress-temaene”. Men for det meste vurderer disse nettstedene ikke produktene de markedsfører. De er vanligvis mer interessert i å ganske enkelt presentere en liste over temaer og håper du vil kjøpe et for å få et henvisningsgebyr for tilknyttet selskap. Slike lister kan selvfølgelig være nyttige, men de vil ikke fortelle deg hva du virkelig trenger å vite for å velge det beste temaet.

Jeg har produsert nøye konstruerte, SEO-vennlige WordPress-temaer og plugins for restauranter i lang tid nå. I løpet av den tiden har jeg sett at mange mennesker sliter med å gifte seg med behovene til kundene sine med grensene for temaene de har valgt. Underveis har jeg lært mye om hva jeg skal se etter – og hva jeg skal se etter – når jeg handler etter den perfekte WordPress-temadesignen..

I denne artikkelen skal jeg lede deg gjennom tre kritiske ting du trenger å tenke på når du velger tema – slik at neste gang du finner deg selv på jakt etter det ideelle restauranttemaet, kan du ta valg som fører til varige løsninger og spare både deg og dine kunder tid, krefter og penger.

Søk en forretningsløsning, ikke bare en webside

Når man handler etter et tema, er det mange som søker design som skiller seg ut fra mengden. Men det er mye mer med et tema enn bare dets utseende; vellykkede restaurantnettsteder trenger å bringe kunder gjennom inngangsdøren.

Før du bestemmer deg for et tema, må du sørge for at det prioriterer visningen av informasjon som kundene krever, for eksempel (i det minste) restaurantens adresse, telefonnummer og åpningstider. I tillegg må designen også inkorporere – og tydelig vise – restaurantens nøyaktige beliggenhet på et lettforståelig kart. Mange restauranter får mye turisttrafikk, og turister kjenner ikke vanlige gatenavn. Å bruke en av Googles koblinger “Få veibeskrivelse” er en fin måte å sikre at folk er sikre på at de kan finne restauranten din.

“Uten rike utdrag er du allerede et handikap når det gjelder økende søkemotortrafikk til deg eller kundens virksomhet”

De beste temaene vil også bruke Rich Snippets. Denne spesielle markeringen vil oppmuntre søkemotorer som Google til å vise viktige data, for eksempel restaurantens beliggenhet, når brukere utfører lokale søk – en helt viktig markedsføringskanal for restauranter. Dette oppnås ofte ved å bruke noe som kalles mikroformater eller Schema.org-markering. Hvis du ikke er sikker på hvordan du tester koden for dette, kan du kontakte utvikleren av temaene du er interessert i og spør dem hvordan de takler dette. Uten det er du allerede et handikap når det gjelder økende søkemotortrafikk til deg eller kundens virksomhet.

Et annet vanlig problem jeg ser med restauranttemaer er mangel på støtte til en god online reservasjonsplattform. Mange temaer annonserer støtte for online reservasjoner, men når du ser på det, vil du oppdage at de bare støtter et grunnleggende kontaktskjema med noen få tilpassede felt. Det betyr at klienten din bare vil motta en e-postvarsling. De må fortsatt styre resten av bestillingsprosessen selv.

Fordi det er en slik kjerne del av en restaurants arbeidsflyt, kan du spørre utvikleren om hvilket tema du vurderer om reservasjonssystemet deres støtter automatisk avvisning av forespørsler om reservasjoner og automatiske varsler når bestillinger blir bekreftet eller avvist. Dette er et essensielt krav for omtrent enhver restaurant som har topp timer hvor gulvpersonalet er oversvømmet med arbeid. Å håndtere online reservasjoner må være så raskt og smertefritt som mulig. Jo enklere ting er for kunden din, jo gladere blir de.

Dette er de viktigste funksjonene jeg har lagt merke til som ofte mangler i WordPress-restauranttemaer; men de er ikke de eneste du bør vurdere. Her er et par andre forretningsløsninger som sparer deg og dine kunders tid og energi hvis du vurderer dem før du kjøper.

Har kunden din allerede en adresseliste for restauranten sin? Se etter et tema som kommer med støtte eller som vil hjelpe deg å integrere stilstøtte for en plugin som fungerer med kundens postlisteleverandør.

Selger du mat eller swag på nettet? I så fall vil du finne et tema som er bygd med integrerte stiler for en passende eCommerce-plattform, for eksempel WooCommerce.

Har restauranten flere arenaer? I så fall må du sørge for at alle funksjoner du trenger vil fungere på tvers av alle arenaer. For eksempel støtter ikke min plugin for restaurantreservasjoner flere arenaer utenfor boksen – og å få dem alle i en innboks ville være et virvarelig rot!

Design som tjener penger

Jeg har allerede nevnt at karakter, personlighet og merkevarebygging er spesielt viktig for restauranter. Men et godt nettsteddesign er et design som konverterer besøkende online til murstein og mørtel-kunder. Her er noen tips om hvordan du finner riktig design.

Fotokvalitet er viktig. Du vil merke at de fleste WordPress-restauranttemaer bruker fotografering av veldig høy kvalitet i demoen. Ofte vil temaet ha blitt bygget rundt ett eller to sentrale fotografier.

Når du velger et tema, må du tenke nøye gjennom hva slags fotografier du har for nettstedet, og om temaet vil fungere godt med disse eiendelene eller ikke. Hvis du ikke har topp bilder, kan du unngå det flotte temaet med bakgrunnsbilde på fullskjerm. De fleste restauranter trenger faktisk ikke å vise bilder av maten på menyen, så finn ut hvordan temaet ser ut uten alle de nydelige stockfotoene på menysiden før du bestemmer deg.

“Ofte er de vakreste temademonoene de som er mest avhengige av veldig bestemte bilder.”

Ofte er de vakreste temademonoene de som er mest avhengige av veldig bestemte bilder. Disse kan forlate deg i sving når du skal implementere dem, og du lurer på hvorfor demoen ser så mye bedre ut enn hva du har klart å gjøre med det.

Bortsett fra det visuelle inntrykket av et tema, et design trenger også å pusse folk i riktig retning. I den siste delen nevnte jeg at det var viktig at en restaurants adresse, telefon, åpningstider og reservasjonsskjemaer var lett tilgjengelig, men et flott tema vil gå mye lenger.

Når du ser på et tema, kan du prøve å tenke på hva konverteringstrakten din vil være. Dette er det spesifikke settet med handlinger som vil føre til at en bruker fra å lande på nettstedet ditt til å gå inn i inngangsdøren til restauranten. Ofte vil du ønske å fange oppmerksomheten deres ved å arrestere fotografering eller få tillit ved å vise kundevurderinger; men det ender alltid med at den besøkende reserverer, finner et telefonnummer eller leter opp en adresse.

En god design vil kondensere den banen og pushe brukerne så raskt som mulig mot sitt – og vårt – endemål. Hvis temaet skjuler kritiske navigasjonselementer, har for mange distraherende animerte elementer, eller bruker lange sider fulle av distraherende innhold, kan det raskt gå fra å være en glatt presentasjon til å bare komme i veien for det den besøkende prøver å oppnå.

Dette fører meg til den vanligste feilen jeg ser når folk ser på design av WordPress-restauranttemaer: de velger visuell teft som ofte følger med skjulte kostnader – både når det gjelder teknisk kompatibilitet og brukeropplevelse.

En vanlig trend i dag er at temaer skal ansette forhåndslastere – animerte lasteoverganger når du går fra en side til en annen. Mange temaer prøver også å skille seg ut i et overfylt marked ved å gjøre bruk av animerte elementer tungt, eller ved å pakke en lang liste med layoutalternativer i ett enkelt tema..

Etter min erfaring fører dette ofte til flere feil og kompatibilitetsproblemer for et nettsted. Det resulterer ofte i saktere lastetider, noe som utgjør et kritisk problem for restaurantene. HappyTables, som driver en restauranttjenestetjeneste bygd på WordPress, sier at halvparten av alle besøkene de logger til restaurantkundene sine kommer fra mobile enheter. Det betyr at halvparten av de besøkende er på tregere tilkoblinger og bruker enheter med mye mindre minne. Selv en ventetid på fire eller fem sekunder på at restaurantnettstedet skal lastes vil føre til tapt virksomhet. Mobil enheter med lav pris eller midt i markedet sliter med sider som inneholder mye animasjon.

I nesten alle tilfeller vil kvaliteten på en restaurants fotografering formidle sin karakter og personlighet langt mer enn nettstedets prang. Jeg oppfordrer deg på det sterkeste til å betale opp – eller overbevise klienten om å betale opp – for en profesjonell mat- eller spillfotograf. Disse menneskene vet hva de gjør – bruk dem!

Sjekk hvem du kjøper fra

Den siste delen av prosessen er alltid den vanskeligste. Hvordan vet du at det du kjøper ble laget til en høy standard – ikke bare når det gjelder design, men også når det gjelder kodekvalitet? Hvordan vet du om personen eller selskapet bak temaet vil støtte deg hvis du har noen problemer med temaet? Og hvordan vet du om de vil fortsette å støtte det temaet ett eller to år etter hvert?

Dessverre, med mindre du er en erfaren nettutvikler som er i stand til å forstå all koden som utgjør et tema, er det virkelig ingen måte å være helt sikker på om temaets kvalitet. Selv om du er det, er det ingen måte å være sikker på om det er lang levetid; WordPress-markedet for temaer og plugins er veldig flytende. Noen ganger kommer folk inn, vokser og flammer raskt ut. Mange produkter ender opp med å bli forlatt. Her er et par raske tips som kan hjelpe deg med å luke ut de virkelig dårlige eplene:

Først, Kontakt temaforfatteren for support før salg. Still dem et spørsmål om produktet. Ethvert spørsmål vil gjøre, men hvis du er tapt, kan du stille et av de mange spørsmålene jeg allerede har foreslått i de forrige delene av denne artikkelen. Du må vite om de gir støtte som er betimelig og nyttig. Mange vil svare raskt, men med dårlige svar som ikke er veldig nyttige. Noen vil kanskje ikke svare på flere dager eller uker.

Når du kommer i kontakt med dem, kan du spørre deg selv om du er fornøyd med hvor raskt svaret deres er – men også tonen og kunnskapen om svarene deres. Bryr de seg om dine behov, eller er de bare ute etter å komme gjennom køen deres med supportbilletter så raskt som mulig?

Se etter noen som virkelig forstår hva du prøver å oppnå og ønsker å hjelpe deg å lykkes. Det betyr ikke at de vil kunne gi den støtten du ber om, men selv når du sier nei til noe, skal de være tydelige, høflige og hjelpsomme.

“Mange temaforfattere slipper et tema på en stor markedsplass, scorer et par tidlig salg, fikser noen få feil og går videre noen måneder senere”

Gjør deretter litt forskning for å se om de gjør løpende oppdateringer og investeringer i temaene de produserer. Mange temaforfattere slipper et tema på en stor markedsplass, scorer et knippe tidlig salg, fikser noen få feil og går videre noen måneder senere. Hvis det finnes en endringslogg for temaet ditt, kan du se hvor ofte oppdateringer fortsatt blir utgitt.

Du kan også se etter andre tegn på at forfatteren fortsatt er investert i produktet. Hvis de har andre lignende produkter og fremdeles produserer nye, antyder det at de ikke bare er et engangs-sideprosjekt, og fortsatt investerer aktivt i arbeidet de gjør.

Til slutt vil du gjøre det se på hvordan de håndterer funksjonaliteten de støtter. Dette er et mer teknisk problem, og vanskeligere for ikke-utviklere å forstå. Men du vil forsikre deg om at restaurantmenyen, bordbestillinger og andre data ikke blir låst inn i temaet. Dette gjøres ved å bygge disse funksjonene i plugins, som overfører fra ett tema til det neste. Ideelt sett bør temaet ditt integreres med populære plugins som er vidt kompatible. Dette vil minimere friksjonen din to eller tre år nede i veien når klienten ønsker å oppdatere nettstedet.

Å finne den perfekte passformen

Så hvor går du for å få tak i alle disse tingene? Det må helt sikkert være en markedsplass, en tematilbyder, som setter alt sammen for deg slik at du ikke trenger å bekymre deg for alt dette. Dessverre er det ikke det. Hver markedsplass eller temabutikk har både styrker og svakheter.

“Hver markedsplass eller temabutikk har både styrker og svakheter”

Til og med et marked som ThemeForest, som ofte blir kritisert for de lave tekniske fordelene ved temaene og dårlig kundestøtte, har fremdeles en rekke individuelle forfattere som presenterer gode temaer og gir oppmerksom støtte.

Jeg er stolt over restauranttemaene og pluginene jeg selger på Theme of the Crop. De fleste funksjonene jeg støtter, er tilgjengelige for deg å bruke i alle temaer – eller bare teste dem ut før du kjøper et tema – som gratis plugins på det offisielle plugin-depotet for WordPress.org, for eksempel mat- og drikkemeny, restaurantreservasjoner, forretningsprofil og gode anmeldelser for WordPress.

Hvis du tar hensyn til de tre viktigste tingene jeg har skissert i denne artikkelen, er jeg sikker på at du vil kunne finne et flott tema – med litt arbeid selvfølgelig – på en rekke forskjellige steder. Det kan være ThemeForests restaurantkategori, der noen forfattere begynner å ta i bruk pluginene mine og noen få til og med gir god støtte. Eller du kan se på det gratis offisielle temaregisteret, der alle temaer må gjennomgå en streng kodeinspeksjon for å bli oppført. Det er til og med et restauranttema fra WooThemes, et høyt respektert selskap.

Uansett hvor du finner temaet ditt, husk å fokusere på forretningsløsningene et tema støtter for å sikre at det samsvarer med kundens behov og arbeidsflyt. Velg et design som konverterer besøkende til kunder og som passer kvaliteten på fotograferingen du kan tilby. Til slutt, sørg for å gjøre leksene dine på temaforfatteren for å forsikre deg om at de gir nyttig støtte, fortsatt investering i produktene deres og dataportabilitet.

Det er ingen liten oppgave. Men hvis du følger disse retningslinjene, vil du nesten helt sikkert redusere tiden du bruker på å slite med feil tema for jobben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me