WooThemes vs Temat Elegante: Një krahasim i dy dyqaneve kryesore të WordPress Theme

Marrëveshjet me WordPress


Gjatë viteve të fundit, platforma WordPress ka kaluar nga forca në forcë. Nëse besojmë shifrat e fundit të publikuara nga Wired, WordPress tani ka fuqi afërsisht një e katërta e të gjitha faqeve të internetit, gjë që nuk është aspak kuptim.

Nuk është e vështirë të punosh pse: WordPress është CMS më miqësor për përdoruesit; është falas për të shkarkuar dhe instaluar; dhe ju lejon të ndërtoni mirënjohje, funksionale të faqeve në internet, për koleksionin e saj të gjerë të temave dhe shtojcave. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të instaloni një temë dhe të shtoni disa shtesa për funksionim shtesë, dhe ju jeni mirë të shkoni. Easy-peasy!

Epo, lehtësohet lehtë në letër, sidoqoftë. Në fund të fundit, sasia e pastër e temave në dispozicion e bën zgjedhjen e duhur një provë në vetvete.

Por vetëm pse zgjedhja e një teme është kaq e rëndësishme? Përgjigja është e thjeshtë: jo të gjitha temat e WordPress janë krijuar në mënyrë të barabartë, dhe ka ndryshime monumentale në cilësinë e kodit, modelin dhe funksionalitetin që ata mbështesin.

Nëse nuk e dini se ku të filloni kërkimin tuaj të temës, këshilla ime është të shkoni me një nga emrat kryesorë në botën e WordPress. Këta emra nuk vijnë shumë më të mëdhenj se WooThemes dhe Temat Elegant (azhurnimi – 16 korrik: WooThemes.com tani është nën ombrellën e WooCommerce.com, me temat e tyre të disponueshme në https://woocommerce.com/product-categ/themes/ – dy nga lojtarët kryesorë në industrinë e temave WordPress, dhe të dy markat shumë të besueshëm.

Për t’ju ndihmuar të vendosni se me kë duhet të shkoni, do të bëj një vështrim më të afërt në ndryshimet e tyre kryesore më poshtë.

histori

Le të fillojmë duke shikuar historinë e dy bizneseve dhe ngritjen e tyre në rëndësi.

Historia e WooThemes

WooThemes

Historia e Woo është e dokumentuar mirë. Filluar në vitin 2008, Woo filloi jetën si një bashkëpunim në internet midis Mark Forrester, Magnus Jepson dhe Adii Pienaar. Gjatë tetë viteve të fundit, WooThemes është rritur në një central elektrik WordPress, me kompaninë e vlerësuar tani në rajonin prej 30 milion dollarë.

Por si arriti atje?

Në ditët e para, Woo lëshoi ​​një numër tematik befasues, duke arritur në pikën historike me 100 tema deri në gusht 2011. Data kryesore në historinë e Woo ndodhi vetëm një muaj më vonë, megjithatë, pasi WooThemes lëshoi ​​produktin e saj anije: shtojcën e mamit eCommerce, WooCommerce.

Që atëherë, WooCommerce është shkarkuar një mahnitëse 9 milion herë, ekipi Woo është rritur në 55-forcë, dhe kompania është bashkuar me familjen Automattic në blerjen e profilit më të lartë të WordPress deri më sot.

Historia e Temave Elegante

Temat elegante Temë Divi WordPress

Ashtu si Woo, Temat Elegant gjithashtu erdhën në ekzistencë në vitin 2008. Për dallim nga qasja bashkëpunuese e Woo, sidoqoftë, Temat Elegant filluan jetën si një operacion me një njeri të kryesuar nga themeluesi dhe CEO i saj, Nick Roach, nga dhoma e tij e fjetjes në kolegj. Megjithë këto fillime të përulura, Temat Elegant ka vazhduar të vendoset si një nga lojtarët kryesorë në botën e WordPress.

Në ditët e para, Elegant shkoi për të prodhuar një numër të madh temash të thjeshta, të ngrohta. Ishte publikimi i temës së saj të flamurit të WordPress, Divi, në fund të vitit 2013 që vërtet vendosi Temat Elegant në hartë. Suksesi i Divi ka ripërcaktuar të gjithë biznesin dhe ka riorganizuar drejtimin e të gjithë zhvillimit të ardhshëm – përqendrimi tani është në krijimin e një numri të vogël të produkteve me cilësi të lartë.

Kjo filozofi e re i ka shërbyer mirë: sot, Temat Elegant sapo ka trembur 300,000 klientë, dhe një ekip prej 33 shpërndarë nëpër botë..

Modelet e biznesit

Para se të shqyrtojmë produktet e dy kompanive, le të hedhim një vështrim të shpejtë se si funksionojnë.

WooThemes: Një model afarist relativisht i ndryshëm

Nga të dy, Woo ka modelin më të komplikuar të biznesit – kjo për shkak të mënyrës se si Woo ndan pjesët e ndryshme të biznesit të saj.

Duke u ndalur te temat, ju mund të blini tema individuale Woo për midis 39 dhe 99 dollarë, dhe ka gjithashtu një pjesë të vogël të temave falas në dispozicion nga depoja e WordPress. Për agjensitë dhe pavarësit që kërkojnë një paketë me vlerë më të mirë, WooThemes gjithashtu ofron të gjitha 63 temat e tij si një koleksion, në dispozicion për 399 dollarë në vit.

Deri tani, spinneri më i madh i parave Woo, megjithatë, është WooCommerce. Shtojca bazë WooCommerce është në dispozicion falas, e cila e ka lejuar atë të tërheqë miliona përdorues. WooCommerce është monetizuar pastaj përmes shtesave premium – deri më tani, ka 349 shtesa, që kushtojnë diku nga 29 në 399 $.

Temat Elegante: Një Klub i Drejtpërdrejtë i WordPress

Temat Elegant operon një model shumë më të drejtpërdrejtë të biznesit – është një klub WordPress.

Vetëm për 69 dollarë në vit, mund të qaseni në temat 87 Elegant të WordPress – përfshirë Divi më të shitur; për 89 dollarë në vit, ju mund të përdorni pesë shtojcat e saj të primit shumë të vlerësuara gjithashtu. Nëse nuk ju pëlqejnë tarifat vjetore, Temat Elegant gjithashtu ofrojnë qasje gjatë gjithë jetës për një $ 249.

Produkti

Njohja pak për historinë dhe modelin e një biznesi është e bukur, por sigurisht që konsiderata kryesore është produkti.

Ne mund t’i ndajmë produktet Woo dhe Elegant në dy kategori të gjera: tema dhe shtojca. Në këtë pjesë, unë dua të mbuloj të dy.

Koleksioni i Temave WooThemes

Galeria e Temave WooThemes

Le të fillojmë duke shqyrtuar në temat e zhvilluara Woo. Duke ndaluar azhurnimin e disa prej opsioneve të tij më pak të njohura, Woo tani ka një koleksion prej 63 temave.

WooFramework i mirënjohur mbështet të gjitha temat e tij – një nga arsyet kryesore për suksesin e tij. Ky kornizë është i koduar bukur, duke i dhënë të gjitha temave të Woo një themel të fortë dhe të qëndrueshëm. Pavarësisht nga emri, nuk është një kornizë në kuptimin tradicional – jo si Korniza e Zanafillës, për shembull – por përkundrazi forca lëvizëse prapa të gjitha temave të Woo.

Kjo për shkak se WooFramework ka shumë karakteristika dhe funksionalitet, si dhe një përdorshmëri themelore. Për ata të rinj në WordPress, një ekran i cilësimeve intuitive e bën të lehtë konfigurimin e faqes suaj të internetit, ngarkimin e një logoje dhe instalimin e një kodi ndjekjeje.

Kuadri gjithashtu ka mjaft kode të ndërtuara, shabllone të faqeve (përfshirë faqet e produkteve të pajtueshme me WooCommerce, siç e prisni), dhe opsionet e personalizimit. Hasshtë testuar gjithashtu për pajtueshmërinë ndër-shfletues, dhe vjen me disa përkthime për të siguruar përdorueshmërinë maksimale.

Tema më e njohur në koleksion është Canvas, një temë që u publikua në vitin 2012 dhe kushton vetëm 99 dollarë. Popullariteti i saj ka shumë të bëjë me vëllimin e madh të opsioneve të personalizimit, duke e bërë atë mjaft të gjithanshëm për t’u përdorur në shumicën e kamareve. Këto opsione të personalizimit përfshijnë dimensione fleksibël, një menaxher gjithëpërfshirës të paraqitjes, integrimin me qindra shkronja Google, disa modele të krijuara për qëllime dhe pajisje vizatimesh. Tema është gjithashtu plotësisht e përgjegjshme dhe mbështet integrimin e ngushtë me WooCommerce.

Për shkak të popullaritetit të temës së Canvas, WooThemes që nga ajo kohë ka lëshuar gjashtë tema për fëmijë Canvas.

Koleksion i Temave Elegant Temat

Galeria e Temave Elegante Tematike

Tani për Temat Elegant, e cila ka zhvilluar 87 tema të krijuara me qëllim për t’u përdorur në një shumëllojshmëri të niches. Gama dhe thellësia e koleksionit të saj – me Blogging të dedikuar, biznes, tregti elektronike, revista dhe tema të portofolit – tërhoqi përdoruesit për Elegant në ditët e para.

Ashtu si WooThemes, Temat Elegant gjithashtu mund të krenohen me përdorshmëri mbresëlënëse – në rastin Elegant, mirësjellje për ekranin e tij intuitiv të Temave të Temave ePanel. Të gjitha Temat Elegant mbështesin ePanel, i cili është në mënyrë efektive një ndërfaqe me porosi që hapet brenda pultit të WordPress. Përmes ePanel, përdoruesit mund të konfigurojnë shpejt dhe me lehtësi cilësimet e përgjithshme, të rregullojnë skedarët, të personalizojnë ngjyrat dhe të kontrollojnë banderolat e reklamave.

Themedo temë në koleksionin Elegant gjithashtu ishte krijuar për të qenë e përdorshme drejtpërdrejt në kuti: të gjitha temat mbështesin një koleksion të shëndetshëm të kodeve të shkurtra dhe faqosjeve të faqeve për t’ju ngritur dhe vrapuar pa prekur kurrë një linjë kodesh. Këto kode të shkurtra përfshijnë butona, skedat e përmbajtjes dhe rrëshqitësit e imazheve, ndërsa paraqitjet e faqeve përfshijnë galeritë e figurave, format e kontaktit dhe faqet e avancuara të kërkimit.

Koleksioni i Pluginëve WooThemes

Përveç temave, të dy kompanitë kanë zhvilluar një numër të programeve cilësore të WordPress. Le të fillojmë duke parë Woo.

Deri më tani, Woo ka lëshuar pesë shtesa falas (pa përfshirë thelbin WooCommerce). Këto janë:

 • WooSidebars: ju lejon të ndërtoni zona widget me porosi për faqe të veçanta.
 • Projektet nga WooThemes: një plugin vitroje portofoli miqësore për përdoruesit.
 • Ekipi ynë nga WooThemes: krijon profile për secilin anëtar të ekipit me lidhje me profilet sociale.
 • Karakteristikat nga WooThemes: tregon pikat kryesore të shitjes së biznesit tuaj në stil, kudo në faqen tuaj të internetit.
 • Dëshmitë nga WooThemes: shton rekomandimet e klientit në faqen tuaj.

Këto shtojca janë pranuar mirë nga komuniteti WordPress dhe ju japin mundësinë për të rritur besueshmërinë e faqes tuaj duke përdorur shtojca të zhvilluara Woo.

Koleksioni Woo gjithashtu përfshin dy shtesa premium:

 • WooSlider (nga 49 dollarë): ndërtoni rrëshqitës të imazhit të bukur, minimalist me shumë cilësime për të konfiguruar.
 • Sensei (nga 129 dollarë): një shtojcë e re, e re, e synuar për ofruesit e kurseve. Ju lejon të shtoni modulet e kurseve, të krijoni teste për studentët dhe gjithashtu të ngarkoni për qasjen në kurs.

Sigurisht, të gjitha shtojcat në koleksionin Woo janë në hije nga një shtojcë e veçantë: WooCommerce (më shumë për këtë së shpejti).

Koleksioni i Pluginëve me Temat Elegant

Nuk ishte deri relativisht kohët e fundit që Temat Elegant hynë në tregun e shtojcave, por që prej asaj kohe, ajo ka vazhduar të krijojë disa nga shtojcat premium më të njohura në kategoritë e tyre përkatëse.

Të gjitha shtojcat përdorin panelin e kontrollit elegant të Elegant, duke u dhënë përdoruesve një mënyrë të thjeshtë për të konfiguruar listën e madhe të cilësimeve të shtojcave të tyre.

Deri më tani, Elegant Temat ka botuar gjashtë shtesa, të cilat janë të arritshme për të gjithë anëtarët e klubit me licencë për zhvillues. Këto shtojca përfshijnë një ndërtues faqesh tërheqëse dhe tërheqëse, modalitetin e mirëmbajtjes, ndërtuesin e faqes celulare dhe një shtojcë që ofron të gjitha shkurtesat e Elegantit në formën e shtojcave.

Shtojcat e mëdha në koleksionin Elegant janë padyshim këto dy, megjithëse:

 • Bloom: një shtesë e programeve elektronike zgjedhëse të drejtuar nga tregu. Bloom vjen me gjashtë lloje pop-up, dhe shumë tipare dhe dizajne të bukura. (Ne e mbuluam më shumë detaje Bloom këtu.)
 • Monarch: një plugin i bukur, elegant i mediave sociale. Mbështet disa nga butonat më të mirë në vështrim shoqëror që do të gjeni, integrohet me më shumë se 20 rrjete sociale dhe është gjithashtu një nga shtojcat më të shpejta të mediave sociale.

Ndryshuesit e Lojës

Shtë e pamundur të diskutosh WooThemes dhe Temat Elegant pa diskutuar dy produktet e tyre më të njohura: WooCommerce dhe Divi, xhevahirat e kurorës në koleksionet e tyre përkatëse.

WooCommerce: Zgjidhja e preferuar e tregtisë në botë për tregtinë elektronike

Shtojcë WordPress WooCommerce

WooCommerce është zgjidhja më e popullarizuar në botë për tregtinë elektronike; me gati 10 milion shkarkime deri më sot, vlerësohet se WooCommerce fuqizon një tronditëse 30% të të gjitha dyqaneve në internet.

Nëse doni të filloni një dyqan në internet, WooCommerce është zgjidhja më e mirë për përdoruesit e WordPress. Duke shfaqur integrim pa probleme me shumicën dërrmuese të temave, WooCommerce e bën të lehtë shtimin e të gjitha funksioneve të rëndësishme të e-commerce për nevojat e faqes suaj të internetit – faqet e produkteve, shportat e blerjeve dhe procedurat e arkëtimit për fillestarët.

Shtojca thelbësore është në dispozicion nga depoja e WordPress falas, por mund të zgjatet plotësisht duke instaluar ndonjë prej shtesave premium që Woo ka lëshuar. Me 349 botuar deri më tani, ato mbulojnë të gjithë funksionalitetin që një pronar dyqan online mund të ketë nevojë, siç janë tarifat e ndryshueshme të transportit, integrimi me programin e kontabilitetit popullor, abonimet për pagesa të përsëritura dhe integrimi me të gjitha portat e popullarizuara të pagesave, për të përmendur por disa.

Shumica e spekulatorëve besojnë se blerja e WooThemes prej 30 milion dollarësh e Automattic u nxit kryesisht nga popullariteti i jashtëzakonshëm dhe potenciali i markës WooCommerce – kjo është vërtet miratimi!

Divi: Tema e Flamurit me temë Elegant

Temat Elegante Divi Temë

Edhe pse Elegant ishte tashmë një klub me temë popullore, publikimi i temës Divi në 2013 e çoi atë në nivelin tjetër. Tani në versionin 2.5, Divi ka vazhduar të përkufizojë markën Elegant dhe të riformulojë plotësisht qasjen e saj për lirimin e temave dhe shtojcave.

Për ata prej jush që janë të ri për WordPress, Divi është një temë e fuqishme, e pasur me funksione, me shumë qëllime WordPress. Me 18 paraqitjet e bëra plotësisht të personalizueshme, Divi ofron themelet e përsosura për faqet e internetit në çdo vend. Për ata që kërkojnë më shumë kontroll, ajo dërgon me funksionalitetin e krijuesit të faqeve miqësore për përdoruesit – i kompletuar me 40 module – do të thotë që përdoruesit e të gjitha niveleve të aftësive mund të krijojnë skica të bukura, me porosi, pa pasur nevojë të prekin kurrë kodin.

Nëse doni të shihni llojet e modeleve që Divi është në gjendje të prodhojë, ne kemi paraqitur tashmë 75 shembuj mahnitës të Divi në natyrë – Unë rekomandoj fuqimisht që t’i kontrolloni ato! Ne kemi botuar gjithashtu një udhëzues të thelluar duke krahasuar Divi me një temë tjetër të njohur WordPress, Kornizën e Zanafillës.

Mendimet përfundimtare

Në botën e WordPress, markat nuk vijnë shumë më të mëdha se WooThemes dhe Temat Elegant.

Nëse thjesht po filloni dhe kërkoni një temë ose plugin të shkëlqyeshëm, të dy kompanitë do t’ju vendosin mirë – zgjedhni ose, dhe nuk do të shkoni shumë keq.

Cila është më e mirë? Epo, është e pamundur të thuhet, pasi të dy ekipet prodhojnë produkte me cilësi të lartë me pikat e tyre të forta dhe të dobëta. Të dy bizneset nuk janë reciprokisht ekskluzive; ju mund të integroni cilindo nga Temat e Elegantit krahas plugin-it kryesor të tregut elektronik të Woo, WooCommerce. Nëse do të hapja një dyqan në internet, ky është konfigurimi që do të përfundoja duke përdorur.

Zgjedhja juaj mund të ndryshojë, natyrisht, kështu që shikoni demonstrimet për veten tuaj dhe zgjidhni një të preferuar. Ju mund të instaloni shtojcë nga të dy bizneset në krye të temës suaj të zgjedhur, dhe, cilindo prej atyre që ju zgjidhni, ta dini këtë: ju jeni në duar të mira.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map