Vendet kryesore të temave të WordPress

Ku mund të blini temat e WordPress


Një nga gjërat më të mira në lidhje me WordPress është që ju nuk duhet të zhvilloni plotësisht faqen e saj të internetit nga e para – ju mund të përdorni një nga temat e panumërta, të gatshme për të siguruar dizajnin themelor dhe funksionalitetin për faqen tuaj.

Ka fjalë për fjalë mijëra tema të ndryshme falas për të zgjedhur – nëse nuk keni tashmë, drejtohuni tek depoja zyrtare e WordPress për një zgjedhje prej mbi 3,000 temave falas!

Sidoqoftë, jo të gjitha temat pa pagesë janë krijuar në mënyrë të barabartë, dhe ndërsa temat zyrtare të depove të WordPress do të jenë të një cilësie të lartë, cilësia e shumë temave ‘falas’ që do të gjeni diku tjetër mund të jetë jo në përputhje (nganjëherë edhe e tmerrshme). Dhe atëherë ka funksionalitet: shumë kanë disa mundësi opsionesh dhe janë më shumë se pak kufizuese kur krahasohen me shumicën dërrmuese të temave premium. Kjo është krejtësisht e mirë për hobiistët, ose për këdo që kërkon të provojë platformën WordPress, por nëse doni ta merrni faqen tuaj të internetit qendrore për biznesin tuaj, një temë premium është pothuajse përfundimisht mënyra për të shkuar!

Lajmi i mirë është se ka shumë ofrues të temave të specializuara me cilësi të lartë, përreth, dhe shumica e tyre ofrojnë tema që kanë çmime konkurruese – përgjithësisht midis diku në rajon prej 30 deri në 75 $.

Një nga mjetet më të njohura (nëse jo më të njohura) për të bërë blerje për tema premium, megjithëse është në vendet e tregut – vende që shpesh kanë i madh audiencë që vijnë rregullisht për të parë ofertat më të fundit nga disenjatorë dhe zhvillues më pak të njohur (dhe ndonjëherë edhe shumë të njohur). Për ta bërë më të lehtë kërkimin tuaj për temën e përsosur në vendet e tilla të tregut, këtu është një vështrim i detajuar në tre nga vendet më të mira (dhe më të mëdha) të tregut që ndodhen atje:

ThemeForest

ThemeForest është padyshim Mbreti i tregjeve të temave. Me mbi një 10,000 tema të jashtëzakonshme të disponueshme deri më sot, ThemeForest është në të vërtetë pjesë e familjes Envato, e cila gjithashtu përfshin CodeCanyon, një tjetër treg të SHUM dhe një të preferuar personal imi kur kërkoni për shtojcat premium WordPress.

ThemeForest

Mimet e ThemeForest janë konkurruese, me temat e WordPress që fillojnë me 28 dollarë dhe arrijnë deri në 63 dollarë. Sidoqoftë, shumica e temave më të mira janë në këtë gamë të sipërme, megjithatë, zakonisht çmimet midis 40 dhe 60 $.

Me kaq shumë tema në dispozicion, me të vërtetë ka diçka për të gjithë: ka e-tregti të gjithanshme, Blogging, ose tema të korporatave, por mund të marrësh edhe tema të ngrohta të fokusuara me lazer për të mundësuar të ndërtosh, për shembull, futboll, kishë ose klub nate -faqet e internetit të tyre.

Do temë është e organizuar në mënyrë të përshtatshme nën një numër titujsh, duke e bërë më të lehtë gjetjen e llojit të temës që po kërkoni. Ju mund të renditni temat në bazë të çmimit, datës së lëshimit, vlerësimit, shkarkimeve totale ose artikujve të modës – në varësi të preferencës suaj. Ky është një tipar thelbësor, pasi një WordPress-geek si unë mund të zhduket lehtësisht atje me kaq shumë tema për të parë!

Kur e keni zvogëluar atë në disa që ju pëlqejnë, secila temë përfshin një Paraqitje Live, e cila ju lejon ta shihni atë në veprim. Shumica e këtyre mënyrave të parashikimit ju lejojnë të provoni opsionet e personalizimit të temës, duke ju lejuar të shikoni kombinimet e ngjyrave dhe opsionet e paraqitjes në një sit live..

Nëse keni ndonjë problem me një temë, autori zakonisht do të sigurojë mbështetje pas shitjes – megjithëse autori nuk është me të vërtetë nën asnjë detyrim ta bëjë këtë (megjithëse sigurisht, ka kuptim të mirë biznesi për të gjithë autorët e tyre që të ofrojnë sa më shumë mbështetje sa mund). Shumë prej këtyre temave të mbështetjes shfaqen në pjesën e komenteve, e cila ju lejon të shfletoni për të parë nëse autori i përgjigjet problemeve të përdoruesit dhe të kontrolloni nëse problemi juaj specifik është zgjidhur tashmë.

Sigurisht, gjëja më e madhe që ju dëshironi nga një treg temash është cilësia. Dhe e vërteta të thuhet, ThemeForest ka një reputacion për të shitur tema të shkëlqyera që janë, për fat të keq, herë pas here i koduar dobët. Pa dyshim, shumica e temave kanë funksionalitet mbresëlënës, dhe shpesh do të gjeni një shtojcë premium të bashkuar me temën (diçka që në vetvete ndonjëherë mund të çojë në çështje të mëtejshme në vijë kur bëhet fjalë për azhurnimin e shtojcës së primit të paketuar). Ato janë gjithashtu të pajtueshme, për pjesën më të madhe, me shtojcat eCommerce (si WooCommerce), BuddyPress dhe shërbime të marketingut me email. Sidoqoftë, të gjitha gjërat interesante janë të tepërta nëse kodi është aq i fryrë dhe joefikas sa që uebfaqja juaj është mezi e përdorshme – megjithëse mos lejoni që kjo t’ju heqë vëmendjen sepse ka edhe shumë oferta të koduara në mënyrë të shkëlqyeshme!

Për fat të keq, nuk ka asnjë mënyrë të përsosur për të zbuluar këlyshët – sistemi i rishikimit dhe vrojtuesi i drejtpërdrejtë janë vendi i mirë për të filluar. Ju gjithashtu mund të skanoni komentet e lëna nga përdoruesit e tjerë për problemet në përsëritje dhe të kontrolloni numrin e përgjithshëm të shkarkimeve: nëse një temë ka pasur dhjetëra mijëra shkarkime, do të prisni që autori të ketë nxitjen e nevojshme për të rregulluar çdo problem që shfaq. – megjithëse, natyrisht, nuk është gjithmonë kështu.

Pavarësisht nga një gamë e gjerë e autorëve në sit, ka një theks të fortë drejt personalizimit. Shumica e temave do të përfshijnë një numër të ngjyrave të ndryshme, fontet dhe opsionet e paraqitjes, dhe do të ofrojnë një numër mënyrash për të shfaqur imazhet tuaja të paraqitura (përfshirë rrëshqitjet, galeritë dhe karuselet), kështu që zakonisht mund të merrni pamjen dhe ndjenjën e faqes tuaj të internetit. tamam sipas dëshirës suaj.

Në fakt, të preferuarat e mia personale janë temat tepër të gjithanshme, me shumë qëllime, me një numër pothuajse të pakufizuar aftësish personalizimi – provojini ato në previewer live për të parë se çfarë dua të them. Shumë nga këto tema janë aq të gjithanshme sa ju mund të imagjinoheni pa dashur asnjëherë nevojë për një temë tjetër – me kaq shumë mundësi opsionesh, mund të krijoni uebfaqe shumë të ndryshme, të përshtatshme për çdo qëllim.

Temat më të shitura në ThemeForest:

 1. Tema me shumë qëllime Avada (60 dollarë, 364,259 shitje)
 2. Tema X (59 $, 165,729 shitje)
 3. Tema e Përfshirë me shumë qëllime (59 $, 137,458 shitje)
 4. uDesign (59 $, 47.924 shitje)
 5. Karma (59 $, 29.508 shitje)

Gjeni tema në ThemeForest

Temat e MOJO

Pavarësisht se është një nga vendet më të mëdha të temave në treg, Temat e MOJO janë ende xhuxh nga ThemeForest, duke e bërë atë të duket mjaft e vogël në krahasim.

Temat e Mojo

Sidoqoftë, me mbi 1.000 tema, ajo posedon një numër mbresëlënës të temave në vetvete. Ju gjithashtu mund të shkarkoni një pjesë të vogël të programeve premium nga MOJO, me 33 aktualisht në dispozicion.

Ashtu si me ThemeForest, ka një numër titujsh për të organizuar temat dhe për t’ju ndihmuar të zgjidhni – përfshirë pasuritë e patundshme, faqen e uljes dhe temat e restorantit. Ju gjithashtu mund të renditni temat sipas datës së lëshimit, shitjeve dhe çmimit.

Kur krahasojmë cilësinë e dy vendeve të tregut, ka pak për të zgjedhur midis tyre. Standardi në fund të lartë është i lartë, dhe unë do të thoja që ka më pak tema me cilësi të ulët në dispozicion në MOJO kur krahasohen me ThemeForest.

Sidoqoftë, pasi kisha paramenduar – dhe, në disa raste edhe testuar – shitësit më të mirë në të dyja vendet e tregut, unë personalisht mendova se më e mira që ThemeForest kishte për të ofruar ishte shumë më e mirë se ajo më e mira nga MOJO. Kjo është ndoshta befasuese duke marrë parasysh që ThemeForest ka një audiencë shumë më të madhe, dhe komisionet janë me sa duket më të mëdha (për autorin dhe tregun e temave) kur një temë ofrohet ekskluzivisht në vetëm një platformë.

Të gjitha temat e MOJO përfshijnë të njëjtat opsione të parashikimit të drejtpërdrejtë, i cili ju lejon të kontrolloni pamjen e temës në një uebfaqe të drejtpërdrejtë. Ju mund të provoni aftësitë e personalizimit të temës brenda këtij previewer, duke bërë ndryshime në skemën e ngjyrave dhe paraqitjen për të marrë një mendim se si mund të duket faqja juaj e internetit kur përdorni një temë të caktuar.

Për dallim nga ThemeForest, autorët në Temat e MOJO u kërkohet të ofrojnë mbështetje të vazhdueshme pas shitjes falas. Ju jeni në gjendje të shikoni përmes komenteve të lëna nga përdoruesit për të parë se sa i dobishëm është një autor i caktuar dhe sa shpejt reagojnë. Kjo ndryshon, por, përgjithësisht, autorët e temave më të mira ofrojnë shërbim të shkëlqyeshëm ndaj klientit.

Temat në MOJO fillojnë nga pak sa 16 dollarë, duke filluar deri në 58 dollarë, që do të thotë se ato janë në të njëjtën ballpark me ThemeForest – shumica e temave të mira në MOJO kushtojnë afërsisht 49 dollarë.

Përveç temave, për përdoruesit e rinj të WordPress që mund të luftojnë për të realizuar dhe drejtuar temën e tyre, MOJO gjithashtu ofron një shërbim instalimi: 49 dollarë për temën, dhe 99 dollarë për temën dhe WordPress. Nëse jeni i shqetësuar se nuk do të jeni në gjendje të merrni temën tuaj të duket diçka si demonstrimi, këto shërbime ndoshta mund të rezultojnë të paçmueshme.

Temat më të shitura në Temat e MOJO:

 1. Tema Minimaliste e Rustikut (58 dollarë, të dhënat e shitjeve të padisponueshme për Temat e MOJO)
 2. Temë me shumë qëllime Aegaeus (49 dollarë)
 3. Temë Devine me një faqe (49 dollarë)
 4. Më shumë (39 dollarë)
 5. Vixen (49 dollarë)

Gjeni tema në Temat e MOJO

Tregu Krijues

Më në fund, kemi Tregun Krijues, një treg më pak i njohur por shumë i ardhshëm për krijues të pavarur. Tregu Creative i lejon kujtdo që të krijojë dyqanin e vet në treg, ku ata janë në gjendje të shesin një gamë të përmbajtjeve të ndryshme të dizajnit dixhital. Kjo do të thotë që ju do të shihni foto, grafika, fonte dhe, natyrisht, temat e WordPress.

Tregu Krijues

Pavarësisht se është relativisht i panjohur për shumicën e përdoruesve të WordPress, Creative Market ka krijuar një portofol mbresëlënës të temave: në kohën e shkrimit kishte 1,388 tema në dispozicion: 30% më shumë se temat e MOJO. Ajo ka një “ndjenjë” kryesisht më ndryshe në një treg si ThemeForest, pasi Tregu Kreativ është kryesisht një platformë që individët krijues të tregojnë aftësitë e tyre të projektimit, sesa thjesht një mekanizëm për të shitur sa më shumë tema – nëse favorizoni më shumë personalisht prekni, ndoshta do të preferoni gjërat këtu.

Sidoqoftë, pavarësisht se posedoja një gamë të gjerë temash të bukura, unë gjeta Creative Market më pak miqësore për t’u përdorur – ka pak më shumë zhvillime në faqe, me pesë fusha të ndryshme të pikturave në seksionin WordPress për ju që të kuptoni. Temat janë të organizuara nën më pak tituj sesa në ThemeForest dhe MOJO, dhe ju jeni në gjendje të renditni vetëm temat sipas më të njohurve dhe më të fundit. Kjo e bën më të vështirë të lundroni dhe të zgjidhni një temë për të cilën ju interesojnë.

Cilësia e temave në Tregun Kreativ është e lartë, dhe ka një numër temash të disponueshme – përfshirë martesën, jofitimprurjen dhe sportet – si dhe gamën e zakonshme të temave të gjera, të gjithanshme.

Siç e prisni, ju jeni në gjendje të provoni çdo temë duke përdorur një buton vrojtimi të drejtpërdrejtë. Sidoqoftë, unë në fakt e gjeta që Paraparësi i Tregut Creative ishte më i mirë për t’u përdorur, pasi nuk përfshiu kornizën Buy Me Tani parë në vendet e tjera të tregut – pa hapin e shitjeve në krye, u ndjeva i lirë të provoja tiparet në ritmin e vet. Nëse një temë ka mundësi të personalizimit, mund të provoni opsionet që përdorni duke përdorur këtë veçori.

Autorët inkurajohen të ofrojnë mbështetje pas shitjes, por në mënyrë të ngjashme me ThemeForest, ata nuk kanë asnjë detyrim ta bëjnë këtë. Shumica e ofruesve kryesorë të temave këtu do të ofrojnë gjithashtu një lidhje në faqen e tyre të jashtme të tyre, dhe nëse dëshironi të shikoni se si bashkëvepron autori me klientët, mund të shfletoni komentet e mbetura në secilën temë – pasojat në Tregun Kreativ janë shumë më të ulëta megjithëse, kështu që kanë mbetur shumë pak komente, madje edhe në disa nga temat më të njohura…

Pricesmimet e temave në Tregun Kreativ ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme, me çmimet më të larta në skajin më të lartë të shkallës kur krahasohen me vendet e tjera të temave. Thënë kështu, ka edhe mbi 50 tema të disponueshme për nën 10 dollarë, dhe disa të ulëta deri në 2 dollarë – shumë më lirë sesa të gjesh diku tjetër! Sidoqoftë, në fund të fundit disa tema ishin me çmim 199 dollarë, me sa duket pak për të justifikuar këtë çmim.

Temat më të shitura në tregun Kreativ:

 1. Sport (49 dollarë, të dhënat e shitjeve të padisponueshme për Tregun Kreativ)
 2. Identiteti i biznesit (150 dollarë)
 3. Camyno (59 dollarë)
 4. Mary Kate (70 dollarë)
 5. Parathënie (175 dollarë)

Gjithashtu i rëndësishëm është fakti që ju mund të gjeni një numër temash të ofruara nga Automattic (kompania zyrtare prapa WordPress.com) për shitje në këtë treg të veçantë – këtu është një lidhje për faqen e tyre zyrtare të drejtorive në Tregun Kreativ.

Gjeni tema në Tregun Kreativ

Mendimet përfundimtare

Me mbi 7,000 tema vetëm në këto tre vende të tregut, do të ishte e pamundur t’ju them se cila temë është më e mira. Sidoqoftë, duke parë disa nga temat më të njohura në secilën platformë, nuk është shumë e vështirë të gjesh një temë të shkëlqyeshme që i përshtatet nevojave tuaja.

Shikoni vlerësimet e lëna nga përdoruesit e tjerë, shikoni komentet, provojeni në parapamësin e drejtpërdrejtë dhe së shpejti do të keni temën e përsosur për të filluar ndërtimin e faqes tuaj të internetit!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map