Ulasan Themify – Kedai Tema WordPress Beragam, Serbaguna dan Berkemampuan Tinggi

Tawaran WordPress


Mencari tema WordPress yang sempurna? Saya mudah tersesat, saya tahu, tetapi memilih tema yang tepat dapat membuat atau mematahkan peluang kejayaan laman web anda – jadi ini bukan keputusan yang ingin anda anggap ringan.

Masalahnya: Dengan ribuan tema di luar sana, sukar untuk diselesaikan hanya pada satu tema. Saya telah kehilangan banyak jam untuk menganalisis kelumpuhan semasa memburu tema.

Sekiranya anda sukar untuk mencari tema, siaran ini mungkin datang pada waktu yang tepat, kerana saya akan memperkenalkan anda ke salah satu tempat paling popular untuk membeli tema WordPress:.

Sepanjang catatan ini, saya akan merangkumi semua maklumat penting Themify, termasuk harga, ciri tema, pemalam dan kualiti sokongan.

Mari selami.

Apa itu?

Themify dilancarkan pada tahun 2010 oleh pendiri Nick La (yang tuntutan asalnya sebagai terkenal sebagai pengasas laman web Web Designer Wall yang sangat berjaya dan Darcy Clarke. Sangat sedikit perniagaan WordPress yang boleh mengaku berada pada tahun kesepuluh mereka, menjadikan Themify sebagai salah satu yang tertua dan penjual tema yang paling dihormati di dunia WordPress.

Matlamat untuk Themify adalah mudah: Untuk mengembangkan tema WordPress yang indah dan pemalam yang hebat. Koleksi tema dan pemalamnya boleh dibeli secara individu, yang bermaksud Themify boleh duduk dengan selesa di bawah payung sebuah kedai tema WordPress.

Walau bagaimanapun, Themify beroperasi terutamanya sebagai kelab WordPress, yang bermaksud anda boleh membayar satu bayaran tetap untuk mengakses semua tema dan pemalamnya – cara yang popular bagi orang yang menjalankan beberapa laman web untuk membeli produk WordPress.

Themify laman utama

Kelab WordPress, seperti Themify, terkenal kerana banyak sebab. Sekiranya anda seorang profesional membina laman web, anda boleh menawarkan pelbagai pilihan kepada pelanggan anda; jika anda seorang pembangun laman web hobi, anda boleh mencuba laman web anda dengan beberapa cara sebelum memilih kegemaran.

Bagi mereka yang ingin mencuba Themify sebelum mendaftar, ia juga menawarkan koleksi kecil tema dan pemalam percuma di repositori rasmi.

Harga

Mari mulakan dengan membincangkan harga produk.

Untuk mempermudah, Themify menawarkan harga tetap $ 59 untuk tema individu atau $ 69 untuk tema tersebut & Fail Photoshop. Anda juga dapat potongan 50% untuk pembelian tema anda jika anda beralih dari tema lain ke Themify – berikut adalah perincian mengenai tawaran tersebut.

Kerana beberapa pemalam lebih kompleks daripada yang lain, lebih banyak variasi harga yang diharapkan, dengan penawaran plugin Themify berharga antara $ 19 dan $ 49 setiap satu. Banyak plugin Themify mempunyai banyak ‘add-on’, tetapi Themify memberi anda akses ke semua add-on jika anda membeli versi premium – iaitu, Themify tidak lagi menjual add-on individu.

Ini adalah harga yang agak standard di dunia WordPress – tidak murah atau terlalu mahal. Lihatlah pasaran WordPress utama dan anda akan melihat produk yang berharga di taman permainan yang sama.

Walau bagaimanapun, jika anda bersedia berpisah dengan sedikit wang, anda boleh mendapatkan lebih banyak wang. Themify Master Club memberi anda akses ke semua Tema Themify, plugin, add-on dan Photoshop dengan harga yang rendah.

Master Club menawarkan dua rancangan harga – kedua-duanya memberi anda akses semuanya:

 • Kelab Induk : $ 89, akses ke semua produk dengan sokongan dan kemas kini selama satu tahun. Anda perlu memperbaharui untuk terus mendapat akses selepas tahun pertama, tetapi anda mendapat potongan 30% untuk pembaharuan.
 • Kelab Sepanjang Hayat: $ 249, akses ke semua produk dengan seumur hidup sokongan dan kemas kini.

Themify Master Club harga

Kedua-dua rancangan ini membolehkan anda menggunakan semua tema dan pemalam laman web tanpa had, yang menawarkan nilai yang sangat baik untuk agensi atau orang lain yang membina banyak laman web WordPress.

Tema

Sekarang, inilah masanya untuk mengalihkan perhatian kepada tema.

Oleh kerana setiap tema berharga $ 59, sejauh ini kaedah pembelian yang paling menjimatkan adalah Master Club, yang memberi anda akses ke semua tema dengan hanya $ 89 setahun – menjayakan kira-kira $ 2 setiap tema (ditambah anda juga mendapat semua plugin ).

Ciri Tema

Walaupun kebanyakan tema dilengkapi dengan sekumpulan fungsi yang unik, ada juga sekumpulan fitur universal yang mendasari setiap tema Themify, yang dikenal sebagai Kerangka Themify.

Themify tema dihantar dengan beberapa ciri berguna, bermula dengan import demo. Sekiranya anda memilih tema berdasarkan kualiti demo, anda akan gembira mengetahui bahawa laman web anda boleh kelihatan serupa dengan demo tersebut dalam beberapa saat.

Selain itu, Themify menyokong penyesuaian yang luas. Mungkin yang paling ketara, ini termasuk akses ke Themify Builder. Kami akan menyampaikannya sekarang, kerana Builder juga tersedia sebagai pemalam yang berdiri sendiri, jadi kami akan membahasnya dengan lebih terperinci kemudian. Penyesuaian dikendalikan melalui panel gaya khusus, membiarkan anda menukar warna, fon dan ikon dengan satu klik butang.

Tema Themify juga terkenal dengan koleksi kod pendek terbina dalam mereka, menjadikannya sangat mudah untuk menambahkan kandungan yang menarik ke laman web anda. Kod pendek Themify juga tersedia sebagai pemalam percuma, memberi anda peluang untuk menggunakannya di laman web bukan Themify.

Sebagai tambahan kepada kod pendek, semua tema serasi dengan blok di editor WordPress yang baru.

Akhirnya, untuk memastikan laman web anda dapat digunakan semaksimum mungkin, Themify menjamin keserasian penuh dengan WooCommerce, WPML dan versi terbaru dari teras WordPress.

Ini adalah satu set ciri yang hebat, memberikan anda asas yang sangat kukuh semasa membina laman web anda.

Mencari Tema

Berbanding dengan beberapa kelab WordPress, koleksi Themify terasa agak kecil – terdiri daripada 42 tema sehingga kini. Walau bagaimanapun, tema mempunyai gaya yang berbeza, kelihatan hebat dan dibina dengan spesifikasi yang tinggi.

Kerana bilangannya lebih kecil, Themify tidak memerlukan fungsi carian yang luas. Tema disenaraikan mengikut urutan populariti, dengan demo satu klik tersedia untuk masing-masing – jadi anda tidak perlu mengklik ke halaman produk tema.

Halaman penyenaraian tema Themify

Sebelum anda membeli tema, saya sangat mengesyorkan anda melihat demo, kerana ia akan memberi anda idea tentang bagaimana susun atur dan estetika laman web anda akan kelihatan – ditambah dengan beberapa idea mengenai fungsi yang tersedia untuk anda (pada dasarnya cuba sebelum anda membeli).

Sekiranya anda memerlukan bantuan untuk mempersempit carian anda, Themify juga memasukkan beberapa kategori di sebelah kanan halaman, termasuk pilihan untuk tema eCommerce, korporat, majalah, portfolio dan restoran. Sekiranya anda mengetahui jenis tema yang anda cari, ini dapat membantu anda mempersempit carian anda dengan segelintir.

Sebelum membeli tema, anda juga perlu mengklik halaman produknya. Themify telah menjadikannya sangat berguna, memberikan banyak maklumat mengenai setiap ciri tema.

Tema Paling Popular

Ingin melihat bagaimana tema Themify kelihatan? Tiada masalah. Di bahagian ini, saya akan melalui lima yang paling popular.

1. Ultra

Tema Themify Ultra WordPress

Ultra adalah tema serbaguna dan serba guna Themify. Kelenturannya bermaksud ia dapat digunakan untuk membangun jenis laman web apa pun – seperti yang ditunjukkan oleh laman web demo pra-binaan 26 plus. Tema sangat bergantung pada Builder, dan dilengkapi dengan pilihan penyesuaian – dari susun atur dan warna hingga fon. Sekiranya anda mencari tema yang paling serba boleh dalam katalog Themify, inilah dia.

Harga: $ 59 | Demo Langsung | Maklumat Lengkap

2. Kedai

Tema tema Shoppe WordPress

Shoppe adalah tema WooCommerce pelbagai guna yang boleh anda gunakan untuk membuat semua jenis kedai eCommerce. Ia dilengkapi dengan banyak ciri eCommerce terbina dalam yang berguna, seperti keranjang belanja Ajax, senarai keinginan, paparan cepat produk, carian pantas Ajax dan zoom gambar produk.

Ia juga menawarkan ‘skin’ lapan tambah yang boleh anda gunakan untuk ceruk eCommerce yang berbeza. Dan, seperti tema Themify yang lain, anda boleh menyesuaikan semua kandungan menggunakan Themify Builder.

Harga: $ 59 | Demo Langsung | Maklumat Lengkap

3. Mendarat

Tema WordPress Themify Landing

Sesuai namanya, Landing adalah tema halaman pendaratan khusus (yang kita lihat secara mendalam ketika keluar dalam catatan sebelumnya. Oleh itu, susun aturnya agak mudah, kerana tujuannya adalah untuk mengumpulkan seberapa banyak alamat e-mel mungkin – atau apa sahaja matlamat yang anda sasarkan. Tema ini dilengkapi dengan lima pilihan tajuk, memberi anda peluang untuk membuat halaman pendaratan yang sempurna. Ia juga menyokong lebih daripada 25 templat, memberi anda pelbagai titik permulaan yang dapat anda gunakan untuk inspirasi.

Harga: $ 59 | Demo Langsung | Maklumat Lengkap

4. Paralaks

Tema Themify Parallax WordPress

Parallax adalah tema WordPress satu halaman yang menggunakan kesan tatal paralaks yang kemas ketika pengunjung menatal halaman. Ini menjadikan pilihan yang bagus untuk portfolio atau laman web korporat, walaupun anda boleh menggunakan Parallax untuk aplikasi lain juga. Untuk menyokong kegunaan tersebut, ia dilengkapi dengan jenis pos khusus untuk item portfolio dan ahli pasukan.

Harga: $ 59 | Demo Langsung | Maklumat Lengkap

5. Berpisah

Tema Themify Split WordPress

Tema indah lain dari Themify, Split mendapat namanya dari animasi ‘splitting’ yang menarik yang dapat anda lihat ketika menatal halaman. Kesan perpecahan juga menjadikannya kaedah yang berkesan untuk menampilkan perbandingan secara berdampingan. Tema ini juga menyokong portfolio gaya Pinterest, dengan fungsi penapis yang berguna untuk membantu pengunjung mencari kandungan yang mereka mahukan.

Harga: $ 59 | Demo Langsung | Maklumat Lengkap

Plugin Themify

Themify juga menyediakan koleksi plugin dan tambahan premium yang semakin meningkat. Pada masa ini, Themify mempunyai 12 plugin (ada yang percuma) dan 30-tambah, yang memberi anda banyak nilai jika anda membeli Master Club.

Themify Builder

Plugin pembangun halaman Themify Builder

The Themify Builder mungkin merupakan plugin Themify yang paling terkenal. Ia disertakan dengan setiap tema Themify, dan anda juga boleh menggunakan versi plugin mandiri dengan tema bukan Themify.

Plugin teras Themify Builder boleh didapati secara percuma di WordPress.org. Untuk lebih banyak fungsi, anda boleh membeli sekumpulan tambahan 25 dengan hanya $ 39 (atau mendapatkan semua tambahan sebagai sebahagian daripada Master Club).

Plugin pembangun halaman yang kuat, Themify Builder memberi anda peluang untuk melenturkan otot kreatif anda, merancang susun atur yang cantik dan cantik untuk halaman anda. Untuk membantu kreativiti anda, Themify Builder membolehkan anda membina reka bentuk tersuai anda menggunakan bahagian depan atau belakang. Fungsi bangunan bahagian depan, khususnya, memberi anda pratonton penuh bagaimana modul anda disatukan pada versi langsung laman web anda.

Dan, mengenai modul, Pembangun Themify dilengkapi dengan pilihan dan fungsi. Ini termasuk peta, galeri, butang ajakan bertindak dan gelangsar – yang bermaksud anda boleh menyahpasang beberapa pemalam lebihan-keperluan. Terdapat juga pilihan penyesuaian yang hampir tidak terhad, ditambah lebih daripada 60 animasi bergaya yang boleh anda gunakan untuk modul individu.

Sebagai tambahan kepada modul teras ini, Themify telah melancarkan 25 sambungan Builder sehingga kini. Ini termasuk:

 • Image Pro – tambahkan penapis, lapisan dan animasi pada gambar anda.
 • Jadual Harga.
 • Carta bar.
 • Sekatan Kandungan – pada dasarnya mengubah laman web anda menjadi laman web keahlian.
 • WooCommerce – paparkan produk WooCommerce di mana sahaja di laman web anda.
 • Bar Kemajuan.
 • Garis Masa.
 • Maps Pro – tambahkan pelbagai penanda dan ikon tersuai.
 • Slider Pro – buat slider cantik.
 • Imej A / B – letakkan gambar sebelum / sesudah bersebelahan, dengan slaid dinamik untuk perbandingan yang mudah.

Nota: Semua tema Themify WordPress merangkumi fungsi Themify Builder. Plugin dilepaskan sebagai mandiri, jadi anda boleh menggunakan Themify Builder dengan tema bukan Themify.

Pembina Pro

Pembangun tema Builder Pro WordPress

Builder Pro adalah pelepasan plugin terbaru dari Themify. Ia memerlukan konsep visual, drag-and-drop Themify Builder yang sama, tetapi membolehkan anda menerapkannya ke seluruh tema anda.

Maksudnya, anda boleh menggunakan reka bentuk visual, seret dan lepas untuk membuat 100% laman web WordPress anda, termasuk laman web anda:

 • kepala
 • tapak kaki
 • templat dan templat halaman
 • templat arkib
 • Halaman produk dan kedai WooCommerce
 • halaman hasil carian
 • … semuanya.

Anda boleh menggunakan keadaan paparan untuk mengawal di mana templat yang berbeza itu muncul. Sebagai contoh, anda boleh menggunakan satu tajuk untuk catatan blog anda dan satu lagi tajuk untuk produk WooCommerce anda. Ini membantu anda mengoptimumkan laman web anda tanpa mengira kandungan apa yang anda paparkan.

Satu lagi ciri kuat ialah kemampuan memasukkan kandungan dinamik ke dalam reka bentuk anda. Contohnya, jika anda telah membuat medan khusus dengan ACF atau Pod, anda boleh memasukkan data dari medan tersebut ke dalam templat anda secara dinamik.

Dan, jika anda tidak mahu membina semuanya dari awal, Builder Pro juga menghantar banyak tema dan templat yang telah dirancang sebelumnya.

Pada masa penulisan, Builder Pro sangat baru dan, dengan itu, pasukan Themify memberikannya secara percuma. Namun, itu adalah kesepakatan waktu yang terhad, jadi pada saat anda membaca siaran ini, ada kemungkinan anda perlu membayar.

Builder Pro adalah penerus rohani untuk projek Themify Flow yang lebih tua Themify, yang Themify dihentikan pada tahun 2017.

Pembina Jenis Pos

Plugin Themify Post Type Builder

Plugin Post Type Builder membantu anda membuat jenis pos taksonomi dan taksonomi, serta templat untuk jenis kandungan tersuai tersebut. Ini sangat membantu kerana, walaupun cukup mudah untuk membuat jenis catatan tersuai, lebih sukar untuk menggayakan kandungan di bahagian depan.

Post Type Builder menjadikannya mudah, walaupun dengan antara muka drag-and-drop yang mudah untuk memasukkan kandungan dinamik.

Terdapat juga lima tambahan untuk memberi lebih banyak kelenturan.

 • Medan Tambahan – membolehkan anda membuat lapan jenis medan input tambahan, termasuk gelangsar, galeri dan peta.
 • Penyerahan – pengguna boleh menambah dan mengedit jenis catatan tersuai dari bahagian depan. Sambungan ini sangat berguna untuk direktori, dan pemilik laman web bahkan boleh mengenakan bayaran tetap untuk penghantaran.
 • Paparan Peta – paparan catatan secara dinamik pada peta.
 • Cari – buat borang carian lanjutan untuk jenis catatan tersuai.
 • Perhubungan – pautkan dua jenis catatan bersama. Contohnya, menghubungkan jenis catatan ‘buku’ dengan jenis catatan ‘pengarang’.

Jelas, Post Type Builder mempunyai beberapa pertindihan dengan plugin Builder Pro di atas, jadi anda ingin memilih plugin yang paling sesuai dengan keperluan anda – anda mungkin tidak mahu menggunakan kedua-duanya.

WooCommerce Shopdock

Yang ini sebenarnya adalah plugin yang sangat keren untuk pengguna WooCommerce, sambil menambahkan troli membeli-belah AJAX ke kedai anda. Ini bermaksud pembeli boleh menambahkan item ke troli mereka tanpa perlu memuat semula halaman – penjimatan masa yang sebenar.

Item troli dipaparkan di bahagian pembayaran yang dapat disesuaikan sepenuhnya yang terapung di bahagian bawah halaman.

Harganya hanya $ 19 jika anda ingin membelinya sendiri.

Jubin

Plugin Tiles membolehkan anda membina grid jubin yang diilhamkan oleh Windows 8 untuk laman web WordPress anda. Anda boleh menambahkan semua jenis media ke jubin anda, termasuk gambar, galeri dan video. Plugin ini juga dilengkapi dengan sokongan untuk peta, teks dan jubin butang.

Anda boleh menetapkan dimensi dan warna khusus untuk jubin anda, yang dapat dikonfigurasi menggunakan antara muka seret dan lepas yang intuitif. Ciri-ciri yang paling menarik, pada pendapat saya, adalah animasi flip yang indah – lihat di demo rasmi. Mereka memberikan laman web anda rasa yang sangat menyeronokkan, dinamik dan unik.

Harganya $ 29. Atau, ada juga add-on Tiles untuk Themify Builder yang merupakan sebahagian daripada bundle add-on Builder.

Dan banyak lagi …

Di atas perkara di atas, Themify juga menawarkan sejumlah plugin lain yang menarik dan berguna. Lihat sekarang, jika anda belum melakukannya.

Sokongan

Themify menawarkan dokumentasi yang luas untuk semua tema dan pemalamnya – terdapat beratus-ratus panduan yang tersedia, banyak di antaranya termasuk video untuk membantu anda. Bahagian dokumentasi ini harus menjadi port panggilan pertama jika anda menghadapi masalah. Terdapat juga bahagian Soalan Lazim yang, walaupun asas, harus membantu pengguna WordPress yang tidak berpengalaman untuk menemukan kaki mereka.

Namun, sebahagian besarnya, sokongan berlaku dalam Forum Themify. Terdapat subforum khusus untuk setiap tema dan plugin individu, dan terdapat subforum yang lebih umum.

Themify forum sokongan

Forum berfaedah kerana mereka mewujudkan asas pengetahuan umum yang dapat dipelajari oleh ahli lain – dan, dari perspektif Themify, ia tidak perlu menjawab soalan yang sama berulang kali. Kakitangan sokongan bertindak balas dengan cepat, dan terdapat banyak utas untuk dilayari untuk melihat apakah masalah anda telah diselesaikan.

Terdapat juga sokongan e-mel, walaupun ini sebenarnya memerlukan masa lebih lama untuk anda menerima respons – masuk akal bagi Themify untuk mengalokasikan sumbernya ke forum, dengan alasan yang telah dijelaskan. Sokongan e-mel terutamanya untuk pertanyaan pra-penjualan dan berkaitan dengan pengebilan.

Koleksi Percuma

Walaupun dalam perniagaan menjual produk WordPress premium, Themify telah memberikan banyak barang percuma yang hebat kepada komuniti WordPress – itulah sebabnya mengapa ia diadakan dengan harga tinggi. Di bahagian ini, saya akan melalui empat alat dan pemalam WordPress percuma yang paling popular. Ingat – plugin Themify Builder teras juga percuma.

Posting Portfolio Themify

Themify Portfolio Post adalah plugin percuma Themify yang paling popular, aktif di lebih daripada 50,000 laman web, menurut WordPress.org. Ini membantu anda untuk memaparkan item portfolio anda dalam susun atur galeri yang bersih, lengkap dengan lebih banyak maklumat mengenai setiap projek.

Penapis Produk Themify WooCommerce

Penapis Produk WooCommerce adalah satu lagi tawaran percuma yang popular dari Themify. Ini membantu anda menambahkan penapis yang lebih terperinci ke kedai WooCommerce anda yang membolehkan pembeli menapis mengikut keadaan seperti:

 • julat harga
 • kategori
 • atribut (warna, saiz, dll)
 • tanda nama
 • … dan banyak lagi.

Apabila pembeli menukar penapis, mereka akan mendapat hasil carian langsung. Dan, untuk membantu anda membina borang penapis, anda mendapat antara muka seret dan lepas yang sangat mudah.

Popem Tema

Themify Popup membantu anda memaparkan semua jenis pop timbul di laman WordPress anda. Walau bagaimanapun, perkara yang kemas mengenai pemalam percuma ini ialah ia digabungkan sepenuhnya dengan pemalam Themify Builder.

Oleh itu, untuk merancang tetingkap timbul, anda dapat menggunakan antara muka visual, seret dan lepas Builder.

Anda kemudian dapat menyasarkan pop timbul ke halaman tertentu, peranan pengguna, waktu dalam sehari dan banyak lagi.

Plugin Menu Bersyarat Themify

Akhirnya, kami mempunyai plugin Menu Bersyarat. Seperti namanya, ini membolehkan anda menggunakan logik bersyarat untuk menentukan menu buatan khusus anda yang akan ditampilkan pada halaman tertentu. Sekiranya anda ingin menyesuaikan menu anda agar sesuai dengan kandungan yang dipaparkan di skrin, inilah plugin percuma yang anda perlukan.

Pemikiran Akhir

Secara keseluruhan, Themify menawarkan semua yang anda mahukan dari kelab WordPress – keahliannya berpatutan, pilihannya mengagumkan dan produknya berkualiti tinggi.

Walaupun produk tersedia untuk dibeli secara individu, jika anda sudah bersedia untuk berpisah dengan sedikit lebih banyak wang, nilai Themify meningkat dengan sangat banyak. Dengan harga kurang daripada harga tema kedua, anda boleh mendapatkan akses ke koleksi penuh tema premium 42-plus dan semua plugin Themify.

Oleh itu, melainkan jika anda berminat hanya dengan satu tema atau pemalam, anda mesti menggunakan Master Club.

Dengan tema yang dibina untuk pelbagai tujuan dan penyesuaian penyesuaian yang hampir tidak berkesudahan, keahlian Themify ini sangat sesuai untuk pembangun laman bersiri dan agensi kreatif..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map