Ulasan StudioPress: Tema WordPress Terbaik dalam Perniagaan?

Tawaran WordPress


Tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk menjadi pengguna WordPress – dengan begitu banyak tema dan plugin berkualiti tinggi untuk dipilih, jenis laman web yang boleh anda bina dengan WordPress hampir tidak terhad.

Namun, salah satu kekurangan mempunyai kebebasan yang sangat besar adalah membuat pilihan yang tepat. Dengan begitu banyak produk yang ditawarkan, semuanya menarik perhatian anda, sukar untuk mengetahui dari mana harus bermula.

Untuk menolong anda dalam mencari reka bentuk sempurna yang sukar difahami, kami akan melihat StudioPress – salah satu pemain terkenal dan paling mantap dalam perniagaan!

Dengan lebih daripada setengah juta laman web WordPress yang dikuasakan oleh temanya, dan sekitar 60 templat untuk dipilih, bagi banyak pengguna WordPress, StudioPress adalah destinasi untuk mencari tema baru.

Tambahan lagi, sejak StudioPress baru-baru ini diambil alih oleh WP Engine, kini ada cara untuk mendapatkan akses ke semua tema hebatnya secara percuma.

Mari kita bahas lebih dalam …

Mengapa Pilih StudioPress?

StudioPress adalah pencipta Genesis Framework – mungkin kerangka tema yang paling terkenal untuk WordPress. Genesis digambarkan sebagai lapisan kod yang terletak di antara perisian WordPress dan tema pilihan anda.

Laman Web Tema WordPressPress Studio

Cara lain untuk melihat Kerangka Kejadian ialah tema WordPress dengan reka bentuk dan penampilan asas. Reka bentuk dan penampilan ini dapat ditingkatkan dengan memasang salah satu daripada banyak tema kanak-kanak yang telah dibina untuknya. Tema kanak-kanak ini dibina berdasarkan asas yang kukuh dan pangkalan kode yang disediakan oleh Genesis Framework, dan merangkumi pelbagai gaya dan penggunaan.

Pasukan StudioPress suka menggambarkan WordPress sebagai mesin kereta anda, Genesis sebagai bingkai dan badan, dan tema anak StudioPress sebagai cat kerja.

Hanya tema kanak-kanak yang telah dibina khusus untuk Kerangka Kejadian yang dapat digunakan di sampingnya. Walau bagaimanapun, sesiapa sahaja bebas untuk membuat tema kanak-kanak untuk StudioPress Genesis Framework, dan banyak pembangun mencari wang dari membuat tema kanak-kanak komersial untuk rangka kerja.

Ini bermaksud bahawa jika anda memilih salah satu tema dari StudioPress, anda juga akan memilih Genesis Framework. Namun, selain memastikan anda memasang Genesis Framework sebelum anda memasang tema anak pilihan anda, tidak ada langkah tambahan yang terlibat dalam menjalankan laman web WordPress yang dikuasakan oleh Genesis Framework.

Kerangka Kejadian

Tema StudioPress dibina di atas Kerangka Kejadian.

Memilih Kerangka Kejadian dan salah satu tema anaknya tidak bermaksud penampilan laman web anda dibatasi dengan cara apa pun. Untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang apa yang mungkin, lihat pameran laman web khusus yang dibina di Genesis Framework.

Ciri dan Faedah Tema StudioPress

Sebelum memilih yang terbaik, ada baiknya kita melihat mengapa anda harus mempertimbangkan memilih salah satu tema dari StudioPress. Memahami beberapa faedah menggunakan tema yang berjalan di Kerangka Kejadian dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat.

Beberapa sorotan dan ciri khas tema StudioPress termasuk:

 • masa memuatkan laman web yang pantas
 • penekanan tambahan pada keselamatan
 • reka bentuk HTML5 responsif sepenuhnya untuk pengguna mudah alih
 • tidak ada kembung dari ciri bawaan yang berlebihan
 • pilihan penyesuaian minimum untuk pengalaman pengguna yang lebih lancar
 • kod bersih yang akan menarik minat pembangun
 • akses ke pangkalan data Genesis Framework yang dioptimumkan oleh enjin carian.

Sebilangan besar ciri tema StudioPress, seperti masa pemuatan yang cepat dan komitmen terhadap keselamatan, tidak diragukan lagi merupakan keuntungan. Walau bagaimanapun, beberapa, seperti jumlah penyesuaian minimum dan ciri bawaan, boleh diperdebatkan. Kelebihan ciri-ciri ini adalah bahawa kurang kod digunakan untuk menghasilkan tema, yang bermaksud laman web memuat lebih cepat dan pengalaman pengguna yang lebih lancar.

Walau bagaimanapun, populariti semasa tema WordPress serbaguna, seperti Divi (oleh Tema Elegant, menunjukkan bahawa terdapat permintaan besar untuk tema all-in-one. Sebilangan pengguna WordPress lebih suka tema yang boleh digunakan untuk membina hampir semua jenis laman web dengan semua ciri yang diperlukan termasuk dalam satu pakej.

Itu belum tentu hasil yang sama tidak dapat dicapai dengan tema StudioPress. Anda hanya perlu memasang pemalam tambahan atau menulis kod tersuai. Ini, pada gilirannya, berpotensi untuk menghapuskan beberapa manfaat yang ditawarkan dari tema StudioPress, seperti antara muka pentadbir yang dipermudah, kod bersih, dan masa pemuatan yang cepat.

Memilih tema StudioPress yang telah dibuat untuk membuat jenis laman web tertentu, bersama dengan segelintir plugin yang penting untuk projek anda, masih ada kelebihannya. Laman web anda masih mungkin mengungguli tema serbaguna sejati yang merangkumi setiap ciri yang dapat dibayangkan, serta versi dan templat demo yang tidak terkira banyaknya.

Manfaat lain untuk menurunkan model kerangka-dan-anak-anak ialah mengubah reka bentuk laman web anda agak mudah – sekurang-kurangnya dibandingkan dengan tema WordPress yang lebih tradisional. Untuk memberi penampilan baru kepada laman web anda, cukup beralih ke tema kanak-kanak yang berbeza – asas laman web ini akan tetap utuh, sementara penampilan luar berubah.

Semasa menukar tema kanak-kanak, anda tidak perlu risau akan mempengaruhi penilaian kebolehgunaan atau peringkat SEO secara negatif, kerana struktur laman web inti yang disediakan oleh Genesis Framework tetap sama, dengan hanya reka bentuk yang berubah-ubah.

Dengan Kerangka Kejadian yang mendasari mengurus reka bentuk, keselamatan dan asas SEO untuk laman web anda, dan tema kanak-kanak yang menyediakan elemen reka bentuk yang murni, tidak kira tema kanak-kanak StudioPress mana yang anda pilih, laman web anda akan mempunyai asas yang kukuh dan kukuh.

Sekiranya anda tidak pasti sama ada tema WordPress pelbagai guna atau tema StudioPress yang lebih fokus akan menjadi pilihan terbaik untuk projek anda, baca panduan kami untuk memilih antara tema Divi dan Kerangka Kejadian.

Pemerolehan Mesin WP dari StudioPress

Pada tahun 2018, 11 tahun sejak penubuhan StudioPress, syarikat tema itu diambil alih oleh WP Engine – salah satu penyedia hosting WordPress yang paling popular di sekitar.

Berkat perkembangan ini, pelanggan WP Engine kini dapat menggunakan mana-mana tema 35-plus yang dibuat oleh StudioPress – termasuk Genesis Framework dan sebarang pelepasan masa depan – secara percuma sebagai sebahagian daripada pakej hosting mereka.

Muat turun Tema StudioPress

Lebih dari 35 tema StudioPress WordPress boleh dimuat turun untuk digunakan di laman web anda dari dalam portal pengguna WP Engine anda.

Juga, jika anda seorang pereka web bebas atau anda menjalankan agensi reka bentuk web, anda boleh mengajukan permohonan untuk mengikuti Program Rakan Kongsi Agensi WP Engine. Sekiranya diterima, anda akan mendapat akaun agensi WP Engine percuma yang merangkumi akses ke semua tema StudioPress dan Genesis Framework untuk digunakan di laman web pelanggan anda. Manfaat lain ialah anda juga akan disenaraikan dalam direktori rakan kongsi WP Engine, yang dapat menghasilkan lebih banyak petunjuk untuk perniagaan anda.

Tetapi apa maksud pemerolehan WP Engine untuk StudioPress ke depan? Baiklah, berita baiknya ialah pengasas bersama StudioPress, Brian Gardner telah bergabung dengan WP Engine sebagai pemimpin pengembangan produk, jadi semoga dia harus terus terlibat dalam penghasilan tema baru. Sebenarnya, kerana beberapa tema StudioPress baru yang hebat telah dikeluarkan sejak pemerolehan, nampaknya jenama itu akan mengekalkan statusnya sebagai salah satu sumber tema WordPress berkualiti tinggi terbaik.

Sekiranya anda belum memilih host web, atau anda berfikir untuk menukar penyedia, pastikan untuk melihat ulasan WP Engine kami untuk melihat apakah syarikat ini adalah pilihan yang tepat untuk anda.

Tema StudioPress WordPress Teratas

Sekarang kita telah membahas mengapa anda harus mempertimbangkan untuk menggunakan Genesis Framework dan salah satu tema dari StudioPress, mari kita terokai beberapa pilihan terbaik.

Tema StudioPress

Tema baru secara berkala ditambahkan ke katalog StudioPress, dan tema yang ada sering diperbarui.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, siapa pun bebas membuat tema anak untuk Genesis Framework – dan beberapa tema pihak ketiga bahkan tersedia untuk dibeli secara langsung dari laman web StudioPress. Namun, untuk tinjauan ini, kami hanya akan melihat tema yang dibuat oleh pasukan StudioPress rasmi.

Pro Revolusi

Revolution Pro adalah tema StudioPress terbaru, dan ini boleh menjadi pilihan tepat bagi sesiapa sahaja yang ingin memasukkan banyak gambar ke dalam reka bentuk laman web mereka. Sama ada anda seorang jurugambar membuat portfolio dalam talian, atau anda mahu laman web agensi anda menampilkan beberapa gambar stok yang menarik, Revolution Pro mempunyai reka bentuk yang semestinya anda anggap menarik.

Tema Revolusi Pro

Revolution Pro adalah tema WordPress minimum untuk individu, perniagaan kecil dan agensi.

Pakej Revolution Pro merangkumi lima contoh halaman utama yang boleh anda ubah suai dengan mudah agar sesuai dengan projek anda. Terdapat juga templat berguna untuk menambahkan halaman kenalan, blog dan halaman arahan ke laman web anda. Sekiranya anda ingin menjual produk dari laman web anda, sama ada muat turun digital atau item fizikal, Revolution Pro juga mempunyai sokongan e-dagang penuh.

Sorotan lain Revolusi Pro termasuk:

 • persediaan tema satu klik untuk mengimport kandungan demo dengan cepat
 • pengoptimuman untuk versi terkini Editor WordPress
 • reka bentuk yang minimum dan responsif mudah alih.

Sekiranya anda ingin memanfaatkan sepenuhnya Editor WordPress baru untuk membuat susun atur halaman yang menarik untuk laman web anda, Revolution Pro dilengkapi dengan semua yang anda perlukan.

Butiran – Demo

Kuasa Pro

Authority Pro adalah tema WordPress yang lebih baru dari StudioPress. Direka untuk membuat laman web untuk menunjukkan kewibawaan dan kepakaran anda, Authority Pro berfungsi dengan baik untuk individu yang ingin mempromosikan perkhidmatan mereka, atau mereka sendiri, dalam talian.

Tema Autoriti Pro

Freelancer, jurulatih dan blogger harus menganggap Authority Pro berguna untuk mempromosikan perkhidmatan mereka dan membina jenama mereka.

Susun atur halaman utama lalai mempunyai beberapa elemen berguna, termasuk panel untuk memaparkan logo pelanggan, ruang untuk menerbitkan testimoni dan grid untuk mempromosikan kandungan terbaru dari blog anda. Untuk meningkatkan kadar pendaftaran dan penukaran, templat beranda juga merangkumi beberapa elemen ajakan bertindak yang berbeza yang dapat anda sesuaikan dengan mudah agar sesuai dengan produk dan perkhidmatan yang ingin anda promosikan.

Sorotan lain dari Authority Pro termasuk:

 • sokongan lanjutan untuk Editor WordPress baru untuk membantu membuat susun atur halaman
 • sokongan e-dagang untuk mengumpulkan pembayaran dan menjual produk dan perkhidmatan dalam talian
 • halaman arahan dan templat jadual harga
 • memilih borang untuk mengembangkan buletin e-mel anda.

Oleh kerana Authority Pro menyertakan ciri penyediaan satu klik yang baru, tidak lama lagi untuk memulakan laman web anda dengan tema ini.

Butiran – Demo

Terobosan Pro

Direka khas untuk membuat laman web agensi periklanan dan pemasaran, Breakthrough Pro mempunyai susun atur beranda yang akan membantu anda berhubung dengan pelawat dan meyakinkan mereka untuk berhubung. Elemen berfokus penukaran pada susun atur halaman utama lalai merangkumi ruang untuk menerbitkan maklum balas pelanggan, pautan ke kajian kes dan butang ajakan bertindak yang menonjol.

Tema Breakthrough Pro

Susun atur halaman utama Breakthrough Pro lalai sesuai untuk laman web agensi.

Selain tata letak laman utama yang bergaya, ada juga templat untuk menambahkan blog, halaman kontak, portfolio dan bahkan kedai e-dagang ke laman web anda.

Sorotan Breakthrough Pro yang lain termasuk:

 • pengoptimuman untuk Editor WordPress yang dikemas kini untuk membantu pembuatan kandungan
 • jadual harga dan templat halaman arahan
 • sembilan kawasan widget untuk membantu anda membuat susun atur halaman utama tersuai.

Sekiranya anda mempunyai perkhidmatan yang ingin anda promosikan, maka reka bentuk keseluruhan dan susun atur halaman utama lalai dari tema ini menjadikan Breakthrough Pro sebagai pilihan yang sesuai.

Butiran – Demo

Pro Digital

Digital Pro adalah tema bergaya untuk membuat laman web agensi dengan WordPress. Kawasan teks halaman utama memberi anda peluang besar untuk menarik perhatian pengunjung anda dengan pernyataan yang menarik. Selepas itu, anda boleh menyenaraikan nilai jualan utama perniagaan anda sebelum menonjolkan perkhidmatan utama anda dan memperkenalkan catatan blog terbaru anda.

Tema Pro Digital

Digital Pro adalah satu lagi pilihan kuat untuk membuat laman web agensi dengan WordPress.

Dengan susun atur lebar penuh, Digital Pro memungkinkan anda memanfaatkan sepenuhnya ruang skrin yang tersedia di laman web anda, membantu anda menjual perkhidmatan atau produk anda dengan betul. Tema kanak-kanak Genesis ini juga merupakan pilihan tepat untuk blogger yang mencari reka bentuk yang bersih dan minimalis.

Sorotan Digital Pro yang lain termasuk:

 • pilih pilihan penyesuaian
 • pelbagai kawasan widget
 • pilihan kecil templat halaman dan pratetap susun atur.

Digital Pro adalah contoh sempurna dari tema StudioPress WordPress moden.

Butiran – Demo

Workstation Pro

Workstation Pro telah dibuat untuk membantu anda menggunakan WordPress untuk membina laman web untuk agensi kreatif. Walaupun anda seorang freelancer atau solopreneur, anda seharusnya dapat memanfaatkan tema ini dengan baik berkat mesej selamat datang beranda dan banyak peluang untuk menonjolkan projek yang telah anda kerjakan.

Tema Agensi Pro Workstation

Agensi dan individu boleh menggunakan Workstation Pro untuk mempromosikan perkhidmatan mereka.

Walaupun laman utama lalai tema kelihatan hebat, anda bebas mencampurkan dan memadankan pilihan dan elemen untuk memberikan gaya anda sendiri. Anda juga dapat mengubah beberapa warna melalui alat Penyesuai WordPress.

Sorotan lain dari Workstation Pro termasuk:

 • ruang untuk gambar dan slogan sambutan yang besar
 • senarai kemahiran dan perkhidmatan
 • templat halaman arahan
 • pilihan pemformatan dan penyesuaian asas.

Sekiranya anda mempunyai banyak karya dan foto yang menarik untuk dipamerkan, Workstation Pro dapat membantu anda membuat kediaman yang sempurna untuk mereka.

Butiran – Demo

Pro yang cantik

Beautiful Pro adalah contoh hebat dari tema WordPress yang bersih dan minimalis. Walaupun gambar halaman utama bunga kelihatan bagus, gambar tersebut dapat ditukar dengan mudah untuk sesuatu yang lebih sesuai dengan blog atau perniagaan anda.

Tema Pro Pro yang indah

Beautiful Pro adalah tema WordPress minimum untuk blogger dan laman web perniagaan.

Terima kasih kepada susun atur laman web widget, pelawat anda dapat disambut dengan mesej selamat datang atau catatan blog terbaru anda. Terdapat juga widget ‘mengenai saya’ yang menarik yang boleh anda gunakan untuk memperkenalkan diri.

Sorotan lain dari Beautiful Pro termasuk:

 • pilihan susun atur dan konfigurasi bar sisi
 • templat halaman arahan
 • sepuluh kawasan widget untuk memaparkan kandungan tersuai
 • borang hubungan bersepadu dan ikon media sosial.

Beautiful Pro adalah pilihan yang ideal jika anda mencari tema blog yang luas yang memberi ruang kepada anda untuk bernafas.

Butiran – Demo

Ketinggian Pro

Altitude Pro adalah tema perniagaan yang sesuai untuk mempromosikan kursus, produk atau perkhidmatan. Dari teks selamat datang hingga susun atur halaman utama yang panjang, anda boleh menarik perhatian pengunjung anda sejak awal dan memimpin mereka melalui pesanan pemasaran anda sebelum meminta mereka mengambil tindakan.

Tema WordPress Altitude Pro

Altitude Pro telah dirancang untuk membuat laman web perniagaan atau laman web yang mempromosikan kursus, produk dan perkhidmatan.

Dengan bahagian di laman utama untuk pelbagai kandungan, termasuk gambar lebar penuh, jadual perbandingan harga dan testimoni, Altitude Pro menyediakan semua yang anda perlukan untuk menjana lebih banyak petunjuk dari laman web anda.

Sorotan Altitude Pro yang lain termasuk:

 • beranda dengan tujuh kawasan widget untuk memaparkan kandungan tersuai
 • Kesan tatal paralaks
 • pilihan templat halaman tersuai.
 • keupayaan untuk memperibadikan warna dan gambar latar melalui Penyesuai Tema
 • pelbagai kandungan dan konfigurasi bar sisi.

Altitude Pro adalah tema pemasaran moden yang akan membantu anda membuat laman web yang dapat mengembangkan perniagaan anda.

Butiran – Demo

Café Pro

Walaupun Café Pro telah dibuat khusus untuk membantu restoran dan kafe mempromosikan perniagaan mereka secara dalam talian, dengan sedikit penyesuaian, setiap perniagaan batu bata dapat menggunakannya untuk mewujudkan kehadiran dalam talian.

Tema Café Pro WordPress

Café Pro adalah tema StudioPress untuk membuat laman web kafe dan restoran dengan WordPress.

Reka bentuk laman utama Café Pro memberi anda peluang untuk berkongsi gambar skrin penuh sebelum memaparkan pernyataan misi anda dan menyenaraikan perkhidmatan atau item yang ditawarkan. Mengubah skema warna adalah mudah, berkat pratetap gaya yang disertakan.

Sorotan lain dari Café Pro termasuk:

 • alat pembina jadual menu / perkhidmatan
 • susun atur beranda dengan empat kawasan widget
 • templat pengarang dan halaman arahan
 • pilihan penyesuaian untuk ciri utama tema.

Café Pro memudahkan untuk membina laman web untuk mempromosikan perniagaan luar talian anda dan mendapatkan lebih banyak pelanggan melalui pintu anda.

Butiran – Demo

AgentPress Pro

AgentPress telah dibuat untuk membantu membina laman web untuk ejen harta tanah. Tema ini memudahkan untuk menyiapkan laman web anda dan menyenaraikan harta tanah anda, sementara alat carian bersepadu akan membantu pengunjung anda untuk mencari apa yang mereka cari..

Tema WordPress Harta Tanah AgentPress

Sekiranya anda perlu membuat laman web harta tanah, tema AgentPress Pro dapat membantu.

Tema harta tanah WordPress ini menggunakan pemalam Penyenaraian AgenTekan percuma, yang membuat penyenaraian harta tanah anda tetap teratur, dan memastikan mereka mudah mencari dan menyemak imbas oleh pengunjung anda.

Sorotan lain dari AgentPress Pro termasuk:

 • templat halaman senarai harta tanah yang menarik
 • keupayaan untuk memaparkan profil ejen
 • alat penerbitan testimoni pelanggan
 • pratetap skema empat warna
 • pelbagai susun atur halaman dan pilihan templat.

Tema harta tanah AgentPress melayani satu tujuan dan melayani dengan sangat baik.

Butiran – Demo

Membangun Laman Web menggunakan Tema WordPress StudioPress

Apabila anda membeli tema dari StudioPress – atau mendapat akses melalui pakej hosting WP Engine anda – anda dapat melihat arahan pemasangan dan penyediaan terperinci untuk tema pilihan anda. Panduan ini memandu anda melalui proses penyediaan laman web anda sehingga sesuai dengan versi demo dari tema tertentu yang sedang anda gunakan.

Walau bagaimanapun, tema terbaru dari StudioPress, termasuk Revolution Pro dan Authority Pro, mempunyai ciri penyediaan satu klik yang berfungsi dengan baik untuk mempermudah proses menerapkan demo tema ke laman web anda. Mudah-mudahan, StudioPress akan mengemas kini tema lama untuk menyertakan ciri ini juga, kerana ini adalah penjimat masa nyata.

Kawasan Akaun StudioPress

Tema yang boleh anda akses dapat dimuat turun dari dalam kawasan akaun StudioPress.

Dari papan pemuka anda di laman web StudioPress, anda dapat melihat tema yang dapat anda akses dan mendapatkan arahan penyediaannya. Setiap pembelian tema merangkumi akses ke Genesis Framework, dan framework tersebut mesti dimuat naik ke WordPress bersama dengan tema anak StudioPress pilihan anda.

Untuk mula membina laman web WordPress baru anda, muat turun tema dan fail arkib kerangka ke komputer anda. Fail kemudian boleh dimuat ke laman web WordPress anda melalui bahagian tema di papan pemuka pentadbir.

Ukuran Fail Tema

Ukuran fail tema StudioPress agak kecil.

Ukuran fail tema anak-anak Kerangka Kejadian dan StudioPress biasanya sangat kecil, terutama jika dibandingkan dengan beberapa tema WordPress pelbagai guna yang popular di luar sana. Sudah tentu, anda tidak mendapat akses ke pelbagai ciri, tetapan, dan pemalam bersepadu yang sama, tetapi, jika anda mencari tema yang ringan dan cepat dimuat, tema dari StudioPress sukar dikalahkan.

Setelah memuat naik tema kanak-kanak Genesis Framework dan StudioPress ke laman web anda, aktifkan tema kanak-kanak untuk menerapkannya ke laman web anda.

Tema StudioPress di Papan Pemuka WordPress

Kerangka Kejadian mesti dimuat naik ke laman web anda agar tema StudioPress berfungsi.

Mengimport Kandungan Demo

Anda kemudian boleh mengatur tema mengikut kehendak anda atau mengikuti arahan untuk menduplikasi versi demo tema (mengikuti arahan memberi anda pemahaman yang baik tentang bagaimana tema itu berfungsi). Sekiranya anda memilih salah satu tema baru yang merangkumi alat persediaan satu klik, memulakan lebih mudah.

Panduan Persediaan Pantas Tema StudioPress

Tema StudioPress yang lebih baru mempunyai ciri persediaan cepat yang mengimport plugin dan kandungan demo yang disyorkan ke laman web anda.

Sekiranya anda mengklik butang ‘sediakan laman web anda’, plugin yang disyorkan akan dipasang dan diaktifkan, dan kandungan demo akan diimport dan dikonfigurasi. Anda kemudian boleh mula menyesuaikan kandungan yang dipasang untuk membuat laman web unik anda sendiri.

Menyesuaikan Laman Web Anda

Sebagai tema StudioPress yang lebih baru, dan yang baru-baru ini diperbaharui, kini menggunakan antarmuka Penyesuai WordPress sepenuhnya, semua tetapan untuk tema anda dapat diakses melalui kawasan Papan Pemuka WordPress ini. Pilihan dan tetapan yang dapat anda akses bergantung pada pilihan tema anda.

Sebagai contoh, Authority Pro membolehkan anda memilih bahagian mana yang dipaparkan di laman utama, membolehkan anda menyesuaikan kandungan sepanduk teratas, dan memungkinkan untuk menyunting teks yang dipaparkan di kawasan kandungan utama, melalui WordPress Customizer.

Penyesuai WordPress

Tema StudioPress yang lebih baru kini membolehkan anda mengubah laman web anda melalui antara muka Penyesuai WordPress.

Manfaat utama dari beralih ke Penyesuai WordPress, berbanding dengan pendekatan lama, adalah anda mendapat pratonton langsung bagaimana laman web anda akan kelihatan semasa anda bekerja, dan bukannya bekerja di Papan Pemuka WordPress dan kemudian harus menukar tab penyemak imbas untuk melihat apa kesan perubahan anda. Sekiranya anda pernah menggunakan tema StudioPress pada masa lalu, ini adalah satu peningkatan yang pasti anda hargai.

Bergantung pada tema yang telah anda pilih, anda akan mendapat akses ke ciri dan tetapan yang sedikit berbeza. Walau bagaimanapun, dengan kebanyakan tema StudioPress, anda dapat menyesuaikan atau mengubah kawasan berikut:

 • Susun atur laman web asas.
 • Kandungan halaman utama.
 • Susun atur halaman individu.
 • Beberapa aspek skema warna
 • Kemunculan arkib kandungan.
 • Sama ada untuk memaparkan serbuk roti navigasi pilihan atau tidak.

Menyunting Templat

Tema yang lebih baru, seperti Revolution Pro, juga telah dibangun untuk memanfaatkan Editor WordPress yang dikemas kini. Berkat ini, anda dapat dengan mudah mengedit templat halaman yang membentuk tema ini melalui Editor WordPress, termasuk templat tersebut dengan tata letak lanjutan.

Penyunting WordPress

Tema StudioPress terbaru mempunyai sokongan yang baik untuk Editor WordPress yang dikemas kini.

Selanjutnya, tema StudioPress kini merangkumi plugin Atomic Blocks, yang menambah pilihan blok tambahan ke Editor WordPress. Sekarang anda boleh memasukkan pelbagai elemen ke dalam catatan dan halaman anda, termasuk jadual harga, testimoni dan blok ajakan bertindak. Oleh kerana blok-blok tersebut telah dirancang untuk menggunakan gaya tema anda, blok-blok tersebut digabungkan dengan lancar ke dalam laman web anda.

Kandungan Atomic Blok menyekat

Tema StudioPress menambah pilihan blok berguna untuk Editor WordPress.

Setelah anda membuat struktur untuk laman web anda dan menyesuaikan penampilannya, yang tinggal hanyalah menambahkan kandungan anda sendiri.

Sokongan Tema StudioPress WordPress

Pengguna tema StudioPress boleh meminta pertolongan di forum sokongan awam, yang dihoskan di laman web StudioPress, di mana mereka dapat mengemukakan pertanyaan dan menerima respons dari staf dan anggota masyarakat. Pelanggan juga boleh membuka tiket untuk menghubungi staf sokongan StudioPress secara langsung.

Forum Sokongan Komuniti

Pengguna tema StudioPress boleh meminta pertolongan di forum komuniti.

Di bahagian dokumentasi di laman web StudioPress, anda akan menemui panduan pemula untuk Genesis, satu siri tutorial dalam talian, Soalan Lazim, coretan kod, koleksi sumber dari seluruh web dan senarai pembangun Genesis yang disyorkan untuk membantu dengan apa-apa adat pekerjaan yang anda perlu dijaga.

Seperti disebutkan, tema apa pun yang anda beli akan merangkumi petunjuk terperinci dan panduan untuk mengatur laman web anda.

Butiran Harga StudioPress

Oleh kerana Kerangka Kejadian diperlukan untuk menggunakan tema dari StudioPress, ada baiknya melihatnya disertakan dengan setiap pembelian tema. Walau bagaimanapun, rangka kerja juga tersedia sendiri dengan harga $ 59.95, sekiranya anda ingin menggunakannya sebagai asas untuk reka bentuk laman web tersuai anda sendiri.

Untuk mendapatkan akses ke tema dari StudioPress, ada tiga pilihan utama:

 • Tema Single StudioPress termasuk Kerangka Kejadian: dari $ 99.95 hingga $ 129.95.
 • Pakej Pro Tema Semua Tema: semua tema StudioPress 35-plus dengan harga $ 499.95.
 • Daftar untuk hosting WP Engine yang dikendalikan dan dapatkan tema secara percuma: Rancangan bermula dari $ 35 sebulan.

Sekiranya anda menyukai tampilan tema StudioPress dan telah mempertimbangkan hosting WordPress yang dikendalikan untuk laman web anda, mendapatkan akses ke semua tema 35 plus dapat menjadikan WP Engine sebagai pilihan yang menarik.

StudioPress membolehkan anda menggunakan tema yang anda beli di laman web tanpa had, menjadikan Pro Plus All-Theme Package pilihan yang baik untuk pereka web dan pelaksana WordPress yang membuat laman web untuk klien.

Dengan harga bermula dari $ 99 untuk satu tema, dan sehingga $ 129,95 untuk pilihan yang lebih baru, tema StudioPress sedikit lebih mahal daripada beberapa tema WordPress yang lain. Walau bagaimanapun, mereka masih menawarkan nilai wang yang besar apabila anda mempertimbangkan seberapa cepat dan mudah mereka dapat digunakan untuk membina laman web yang kelihatan profesional. Pelanggan yang kembali mendapat potongan harga ketika membeli tema tambahan dari StudioPress.

Perlu diingat bahawa, tidak seperti beberapa tema WordPress yang dilengkapi dengan ciri-ciri harga yang relatif tinggi, dengan tema StudioPress, anda mungkin perlu membeli plugin komersial tambahan untuk mendapatkan ciri yang anda perlukan.

Laman web StudioPress juga menyenaraikan tema pihak ketiga yang telah dibina untuk dijalankan pada Genesis Framework. Walau bagaimanapun, ini belum dibuat oleh pasukan StudioPress dan berharga satu persatu.

Pemikiran Akhir

Tema WordPress dari StudioPress sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang menginginkan tema yang sangat baik dan hebat yang dapat mereka pasang dengan mudah dan beroperasi di laman web mereka dengan sekerap mungkin.

Ringkas, praktikal, dan penyelenggaraan rendah, ini pasti merupakan tema terbaik dalam perniagaan, tetapi, melainkan jika anda seorang pengekod atau bersedia membayar untuk kerja pembangunan khusus, sebahagian besarnya, apa yang anda lihat adalah dapatkan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map