Tinjauan EngineThemes: Tema WordPress yang Sangat Pakar untuk Pelbagai Projek yang Berbeza

Tawaran WordPress


Sekiranya anda membuat laman web dengan fungsi tertentu – sama ada itu adalah portal harta tanah, direktori dalam talian, atau yang lain – tema yang dibina khas (sering disebut sebagai tema “aplikasi” boleh dipertimbangkan..

Tentu, tema serbaguna seperti Avada dan Divi – yang boleh digunakan untuk membuat hampir semua jenis laman web umum – cukup menarik, tetapi, untuk projek yang lebih rumit, tema yang sangat fokus telah dibina untuk membuat jenis laman web yang tepat yang anda Perancangan boleh menjadi pilihan yang lebih baik.

Biasanya, tema satu tujuan ini merangkumi sebahagian besar (jika tidak semua) ciri dan fungsi yang anda perlukan untuk jenis laman web pilihan anda. Selain itu, banyak tema ini dilengkapi dengan dokumentasi terfokus yang akan sangat relevan dengan projek anda, serta wizard penyediaan yang berguna sehingga anda dapat menjalankan dan menjalankan dengan sedikit keributan.

Ringkasnya, memilih tema yang dibina khas untuk jenis projek tertentu mungkin lebih mudah dengan menyediakan semua yang anda perlukan dalam satu pakej berguna.

Dalam ulasan ini, kami akan melihat tema dan perkhidmatan dari salah satu penyedia tema aplikasi terkemuka di pasaran: EngineThemes.

Mari kita mulakan…

Mengenai Tema Engine

Ditubuhkan pada tahun 2012, di bandar Ho Chi Minh, Vietnam, EngineThemes kini menggunakan hampir 30 orang. Secara keseluruhan, mereka telah menghasilkan 13 tema WordPress hingga kini – yang mana sebahagian besarnya telah dirancang dan dibina untuk membuat jenis laman web yang sangat spesifik (daripada menjadi tema serba guna).

Tema Engine - Halaman Utama

Jenis-jenis projek yang dibina oleh tema ini merangkumi: Pelbagai laman web penyenaraian, seperti harta tanah, iklan baris, dan direktori makan; tema untuk membina hotel; laman web jenis soal jawab; forum perbincangan; pelbagai laman web yang berkaitan dengan pekerjaan, termasuk laman web pekerjaan tradisional, pasar bebas pekerja dan portal pekerjaan mikro; ditambah dengan beberapa yang lain yang akan kita bahas nanti.

Terdapat juga tema percuma – dan agak menarik – dinamakan ‘OneEngine’. (Lebih lanjut mengenai perkara ini di bawah.)

Tema Paling Popular

Sebelum beralih untuk menunjukkan bagaimana rasanya membuat jenis laman web WordPress tertentu dengan salah satu produk mereka, mari kita lihat sekejap tema paling popular mereka.

MicrojobEngine

MicrojobEngine adalah tema terbaru mereka, dan diciptakan untuk membantu pengguna membina pasaran pekerjaan mikro dengan WordPress. Oleh itu, jika anda ingin membuat versi Fiverr atau Airtasker anda sendiri, di mana pengguna boleh menghantar pekerjaan yang mereka ingin lakukan dan pelawat boleh menyewa mereka untuk tugas tersebut, MicrojobEngine bertujuan untuk menyediakan semua yang anda perlukan.

Tema MicroJobEngine

MicrojobEngine telah dioptimumkan sehingga laman web anda akan menawarkan proses tiga langkah mudah untuk menghubungkan pengguna anda. Melalui kaedah ‘browse, buy, done’ ini, pelawat anda seharusnya dapat mengurangkan masa yang diperlukan untuk mencari seseorang untuk membantu mereka dalam projek mereka.

Sorotan lain dari MicrojobEngine termasuk:

 • reka bentuk moden yang responsif sepenuhnya
 • borang penyerahan bahagian depan untuk membuat profil dan menghantar pekerjaan
 • sistem pesanan segera dalaman
 • keupayaan untuk mengumpulkan pembayaran dan menguruskan pesanan
 • papan pemuka pengguna layan diri dengan statistik
 • papan pemuka pentadbir dengan gambaran keseluruhan laman web, statistik, dan penjejakan pesanan
 • pilihan pengewangan berganda
 • wizard persediaan dan kandungan demo.

Sekiranya anda ingin membuat laman web yang memanfaatkan ekonomi pertunjukan mikro, MicrojobEngine adalah cara mudah untuk memulakan.

Demo – Perincian

DirektoriEngine

DirectoryEngine adalah alat yang hebat untuk membuat laman web penyenaraian dengan WordPress, dan mempunyai semua yang anda perlukan untuk memulakan. Bergantung pada cara anda mengkonfigurasi direktori anda, anda dan pelawat anda dapat menerbitkan senarai dan memberikan ulasan di pelbagai perniagaan dan tarikan.

Tema DirektoriEngine

Alat carian lanjutan dan penanda Peta Google interaktif memudahkan pengunjung anda mencari apa yang mereka cari, dan borang bahagian depan menjadikan penambahan senarai sama mudah. Terdapat juga banyak pilihan pengewangan, sekiranya anda ingin menjana wang dari laman web direktori anda.

Sorotan lain dari DirectoryEngine termasuk:

 • keupayaan untuk menerbitkan acara dan senarai perniagaan
 • pilihan untuk membuat senarai yang boleh dituntut untuk perniagaan dan acara
 • keupayaan untuk menambah penilaian dan kriteria maklum balas tersuai
 • widget khusus yang boleh digunakan untuk menampilkan kandungan yang berguna
 • alat pembina halaman bersepadu untuk membuat susun atur tersuai
 • sokongan untuk pelbagai pintu masuk pembayaran
 • pelbagai susun atur halaman utama
 • wizard persediaan cepat.

Ini adalah tema direktori WordPress yang fleksibel yang mungkin berguna untuk pelbagai senarai – sama ada anda ingin menerbitkan direktori acara dan tarikan, atau merancang untuk memberi tumpuan kepada perniagaan dan penyedia perkhidmatan.

Demo – Perincian

QAEngine

Sekiranya anda perlu memberikan sokongan dalam talian untuk perniagaan anda, maka laman web soal jawab adalah penyelesaian yang popular. Dengan memilih tema QAEngine WordPress, anda dan pengunjung anda dapat menghantar soalan dan jawapan mengenai produk atau perkhidmatan anda, membantu membina sumber dalam talian yang berkembang dari masa ke masa.

Tema QAEngine

Anda dan pengguna anda kemudian boleh memilih jawapan untuk membantu pelawat masa depan dengan cepat mengenal pasti penyelesaian terbaik untuk masalah mereka. QAEngine juga mempunyai banyak alat lain untuk membantu pengunjung mencari apa yang mereka cari, termasuk alat carian lanjutan dan widget bar sisi tersuai.

Sorotan QAEngine yang lain termasuk:

 • sistem ganjaran untuk menggalakkan penyertaan
 • pelbagai pilihan pengewangan untuk membantu menjana pendapatan
 • borang depan untuk penyerahan soalan dan jawapan yang lancar
 • keupayaan untuk membuat tinjauan pendapat untuk mendapatkan maklumat daripada pengguna anda
 • log masuk sosial untuk menghilangkan kemungkinan geseran pendaftaran
 • sistem pemberitahuan langsung.

QAEngine memberi anda semua alat yang anda perlukan untuk membina laman web soal jawab dengan WordPress – sama ada anda ingin menyediakan sumber yang berguna untuk komuniti anda atau membuat portal sokongan dalam talian untuk perniagaan anda.

Demo – Perincian

FreelanceEngine

Ingin mewujudkan pasaran bebas di mana pekerja dapat mengiklankan kemahiran mereka dan menawar pekerjaan yang diterbitkan oleh majikan? Kemudian tema FreelanceEngine dari EngineThemes adalah penyelesaian all-in-one yang hebat yang dapat memberi anda semua yang anda perlukan.

Tema FreelanceEngine

FreelanceEngine membolehkan anda membina laman web yang mempunyai banyak ciri laman web pekerjaan freelancer terbaik. Melalui laman web WordPress anda, majikan dapat memposting pekerjaan, pekerja dapat memposting portfolio mereka, dan kedua-dua pihak dapat berhubung antara satu sama lain melalui jemputan atau melalui penawaran projek.

Sebagai pemilik laman web, anda akan mempunyai banyak pilihan pengewangan, termasuk bayaran tetap dan kemampuan untuk mengumpulkan komisen untuk setiap transaksi.

Sorotan lain dari FreelanceEngine termasuk:

 • borang depan untuk menguruskan profil dan menghantar pekerjaan
 • sistem pemberitahuan langsung
 • pertukaran pesanan dalaman
 • sistem semakan untuk majikan dan pekerja bebas
 • pembayaran selamat dengan sistem escrow
 • alat pembina bersepadu untuk susun atur halaman yang fleksibel
 • alat analisis dan laporan terperinci.

Kekayaannya yang bererti bermaksud FreelanceEngine adalah pilihan yang bagus jika anda ingin membuat pasaran bebas yang berfungsi sepenuhnya untuk sebahagian kecil daripada harga penyelesaian yang dipesan lebih awal.

Demo – Perincian

Estet Estet

Matlamat EstateEngine adalah menjadikannya semudah mungkin bagi pengunjung untuk mencari senarai harta tanah yang mereka cari, jadi ini boleh menjadi penyelesaian yang ideal jika anda perlu membina laman web harta tanah dengan WordPress.

Tema EstateEngine

Alat carian lanjutan tema memudahkan menapis senarai, dan ia juga dilengkapi peta interaktif yang membantu pelawat anda dengan cepat mencari penyenaraian di kawasan minat mereka (mengklik pada penanda peta akan membawa lebih banyak maklumat mengenai setiap penyenaraian).

Sorotan lain dari EstateEngine termasuk:

 • wizard persediaan cepat untuk membantu anda mendapatkan laman web anda dalam talian
 • pilihan untuk pengunjung membuat profil dan menyiarkan senarai harta tanah mereka
 • keupayaan untuk membuat rancangan pembayaran untuk menerima senarai
 • pengumpulan pembayaran dengan 2Checkout dan PayPal
 • pelbagai pilihan penerbitan iklan
 • widget tersuai dan berbilang bar untuk menampilkan lebih banyak kandungan
 • reka bentuk responsif mudah alih sepenuhnya.

Terlebih lagi, ia mempunyai alat pembangun halaman drag-and-drop yang terintegrasi, yang, ditambah dengan sorotan di atas, akan menjadikan penyediaan laman web harta tanah anda secepat mungkin.

Demo – Perincian

OneEngine

OneEngine adalah tema WordPress satu halaman yang menarik yang boleh menjadi milik anda sebagai ganti tweet atau bahagian sosial yang lain. Tema ini memberi anda pilihan untuk menampilkan slaid di laman utama anda, dan membolehkan anda menerbitkan perkhidmatan teras atau ciri anda dengan satu set ikon responsif.

Tema OneEngine

Terima kasih kepada modul laman utama yang fleksibel, anda dapat dengan mudah memaparkan video, grafik kemahiran, profil ahli pasukan, item portfolio, logo pelanggan, dan jadual harga di laman utama anda. Ia juga mempunyai templat blog yang bergaya dan borang hubungan yang menyatu dengan lancar di seluruh laman web anda.

Sorotan lain dari OneEngine termasuk:

 • proses penyediaan yang mudah untuk membantu laman web anda dalam talian
 • pelbagai komponen halaman utama untuk dipilih
 • menu navigasi terapung
 • paparan blog bersaiz penuh yang memaparkan gambar
 • hakikat bahawa ia percuma untuk dimuat turun.

OneEngine sangat sesuai untuk freelancer dan kreatif yang mahukan cara cepat dan mudah untuk mula mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka dalam talian.

Demo – Perincian

Tempat MakanEngine

Sekiranya anda meminati makanan dan ingin membina laman web untuk menonjolkan restoran tempatan (atau sebenarnya pilihan tempat makan di mana-mana kawasan), maka DiningEngine adalah tema yang patut anda terokai. Tujuannya adalah untuk membantu anda membina laman web yang mempunyai tempat makan terbaik di kawasan tertentu, dan, setelah anda mengaktifkannya di laman web WordPress, anda dan pengunjung anda dapat menambahkan restoran, bistro, dan kafe ke direktori dalam talian anda.

Tema MakanEngine

Selain penampilannya yang bagus, DiningEngine membuat penyenaraian senarai semudah mungkin – anda bahkan dapat mengumpulkan pembayaran dari pengguna sebagai pertukaran untuk menerbitkan senarai.

Sorotan lain dari DiningEngine termasuk:

 • reka bentuk halaman utama yang fleksibel
 • bar carian lanjutan untuk penapisan senarai yang mudah
 • penyenaraian bertenaga Peta Google interaktif
 • halaman senarai bergaya dengan galeri dan ulasan pengguna
 • keupayaan untuk mempromosikan acara akan datang yang dihoskan di restoran yang disenaraikan
 • sokongan untuk pintu masuk pembayaran yang popular.

Sama ada anda ingin menguruskan semua senarai sendiri atau membuat sumber untuk pemilik restoran untuk mempromosikan perniagaan mereka, DiningEngine adalah tema yang kuat dan fleksibel yang menjadikan pembuatan direktori dalam talian agak mudah.

Demo – Perincian

HotelEngine

Sekiranya anda perlu menjadikan laman web hospitality anda sebagai profesional, HotelEngine boleh menjadi apa yang anda cari. Tema ini terdapat dalam dua jenis – Berkelas dan Nyaman – tetapi, walaupun terdapat perbezaan reka bentuk, kedua-duanya berkongsi ciri yang sama untuk membantu anda membina laman web untuk mempromosikan hotel anda dengan gaya.

Tema HotelEngine

Panel pentadbir khusus HotelEngine mempermudah untuk menambahkan maklumat mengenai hotel anda ke laman web anda, dan pengunjung anda boleh menggunakan alat tempahan dalam talian untuk merancang penginapan mereka. Anda juga mendapat akses ke sekumpulan kawalan yang baik untuk menyesuaikan penampilan laman web anda.

Sorotan lain dari HotelEngine termasuk:

 • sistem tempahan dalam talian yang dikuasakan oleh pemalam BookingEngine
 • keupayaan untuk mengumpulkan dan menerbitkan testimoni tetamu
 • tetapan terperinci untuk penyesuaian laman web
 • beberapa bar sisi dan widget untuk memaparkan maklumat yang berguna
 • alat tayangan slaid halaman utama untuk mempamerkan apa yang ditawarkan oleh hotel anda.

HotelEngine mengandungi semua yang anda perlukan untuk mempromosikan hotel anda dan mengambil tempahan dalam talian dari tetamu anda.

Demo – Perincian

WeddingEngine

Seperti namanya, WeddingEngine adalah untuk pasangan bahagia yang ingin membuat laman web yang indah untuk mempromosikan hari besar mereka. Dengan pemasa undur masa nyata dan borang RSVP dalam talian, laman web perkahwinan anda akan membantu membina jangkaan dan juga memberi tetamu anda semua maklumat acara yang mungkin mereka perlukan.

Tema WeddingEngine

Selain dapat membuat RSVP dalam talian, tetamu anda juga boleh meninggalkan keinginan dan berkongsi kenangan di laman web perkahwinan anda, sementara anda juga dapat menerbitkan maklumat mengenai acara yang berkaitan, seperti pesta pertunangan dan perayaan perkahwinan lain.

Sorotan lain WeddingEngine termasuk:

 • alat penyesuai untuk memperibadikan laman web perkahwinan anda
 • pemberitahuan e-mel automatik untuk mereka yang RSVP dalam talian
 • pemantauan masa nyata dari tindak balas dari tetamu
 • pelbagai skema warna laman web untuk dipilih
 • gambar perkahwinan dan galeri video untuk selepas hari besar.

WeddingEngine memudahkan untuk membuat laman web untuk menyokong perkahwinan anda – sebelum dan selepas hari besar.

Demo – Perincian

Tema WordPress Lain-lain Engine:

Berikut adalah maklumat ringkas mengenai tema WordPress yang lain dari EngineThemes:

 • ClassifiedEngine – membina laman web iklan dalam talian di mana pelawat anda dapat menyenaraikan item yang akan dijual.
 • ForumEngine – semua yang anda perlukan untuk membuat laman web forum perbincangan dalam talian dengan WordPress.
 • JobEngine – buat laman web pekerjaan yang lebih tradisional di mana majikan dan pencari kerja dapat berhubung antara satu sama lain.

Sambungan Tema Engine

Walaupun kebanyakan pilihan EngineThemes merangkumi ciri dan fungsi yang mencukupi untuk membantu anda membuat jenis laman web mana pun – sama ada itu forum perbincangan, direktori senarai, atau yang lain – mereka juga boleh ditingkatkan (atau ditambahkan) melalui nombor sambungan EngineThemes.

Sambungan Ulasan Tema Engine

Terdapat 34 sambungan yang dapat dipilih – dikelompokkan sesuai dengan tema yang Anda gunakan – dengan ciri seperti pengurusan paparan iklan yang lebih baik, sokongan untuk pemproses pembayaran tambahan, kemampuan pesanan peribadi yang lebih baik, dan pengendalian bidang khusus yang lebih baik. Setiap peluasan dipasang seperti plugin WordPress biasa, memudahkan untuk melihat mana yang telah diaktifkan di laman web anda.

Plugin Kajian Tema Engine

Sambungan EngineThemes tersedia untuk dibeli secara individu atau sebagai sebahagian daripada beberapa pakej tema. Anda tentu saja dapat menggunakan plugin WordPress pihak ketiga di laman web EngineThemes anda – namun, untuk kemudahan, keserasian, dan tujuan sokongan, ada baiknya anda mempunyai pilihan untuk menggunakan tema dan pelanjutan dari satu sumber yang dipercayai.

Membina Laman Web WordPress dengan Tema Engine

Di bahagian tinjauan EngineThemes ini, kami akan meneroka betapa mudahnya (atau tidak) menggunakan salah satu tema ini untuk membuat laman web. Untuk contoh ini, kami akan menggunakan MicrojobEngine, tema yang dibuat untuk membantu anda menggunakan WordPress untuk membina laman web perkhidmatan pekerjaan kecil (serupa dengan Fiverr).

Wizard Persediaan EngineThemes

Setelah memuat naik dan mengaktifkan tema di laman web anda, anda akan diminta untuk menggunakan wizard persediaan untuk memulai. Ini adalah pilihan, tetapi, seperti yang akan kita lihat tidak lama lagi, ini adalah cara yang baik untuk mengambil banyak usaha untuk menyiapkan laman web anda.

Tinjauan EngineThemes Activate

Import Data Contoh Laman Web

Melalui wizard penyediaan, anda boleh memilih untuk mengimport data sampel, yang merupakan idea yang baik jika anda ingin mendapatkan pemahaman yang lebih baik tentang bagaimana tema dan komponennya berfungsi. Untuk kemudahan anda, anda dapat menghapus data sampel dengan mudah setelah anda bersedia untuk mula menambahkan kandungan anda sendiri ke laman web ini.

Tema Engine Review Admin Microjobs

Data sampel mengisi laman web anda dengan sejumlah pekerjaan mikro palsu. Anda kemudian dapat melihat dan mengedit pekerjaan mikro ini untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang cara kerjanya, dan melihat bagaimana mereka akan kelihatan di bahagian depan laman web anda.

Tema Enjin Mengkaji Font-End Microjobs

Data sampel lain merangkumi profil pengguna palsu, halaman berguna untuk laman web anda, dan catatan untuk blog anda.

Panel Pentadbir Laman Web

Panel Pentadbiran Semakan Tema Engine

Selebihnya panel pentadbir membolehkan anda mengkonfigurasi tetapan yang mengatur bagaimana fungsi mesin kerja laman web anda berfungsi.

Tetapan Semakan Tema Engine

Sekiranya laman web anda mempunyai komponen keahlian, anda boleh menguruskan ahli melalui bahagian panel pentadbir yang sesuai. Anda juga boleh menguruskan ahli melalui skrin pentadbir Pengguna WordPress inti, tetapi, untuk kesederhanaan, ada baiknya semua yang berkaitan dengan aspek MicrojobEngine di laman web anda di satu tempat.

Ahli Ulasan Tema Engine

Sebagai pentadbir laman web, anda juga dapat mengkonfigurasi pilihan pembayaran, mendapatkan gambaran keseluruhan pengeluaran pembayaran, dan melihat statistik penggunaan untuk laman web anda.

Ulasan Tema Engine Lihat Pesanan

Anda juga dapat melihat dan mengurus pesanan yang telah dibuat melalui laman web anda di panel pentadbir tema.

Tarik Semakan Tema Engine

Melalui papan pemuka admin WordPress, anda boleh menguruskan aspek lain dari laman web microjobs anda. Ini termasuk penghantaran pesanan, mesej antara pengguna anda, dan tambahan pilihan mikro pekerjaan yang ditawarkan oleh vendor anda sebagai peningkatan pada pertunjukan mereka.

Ekstra Ulasan Tema Engine

Sudah tentu, kerana setiap tema dari EngineThemes telah dibuat dengan tujuan tertentu, proses penyediaan dan panel kawalan untuk masing-masing akan berbeza. Walau bagaimanapun, semua tema ini mempunyai panduan penyediaan dan panel kawalan tersuai untuk membantu anda membuat laman web dalam talian secepat mungkin.

Sokongan Tema Engine

Semua pembelian merangkumi akses 12 bulan ke kemas kini produk dan saluran sokongan rasmi. Permintaan sokongan dapat diposkan ke forum umum, dan anda juga dapat mencari di forum dan pangkalan pengetahuan untuk mengetahui apakah solusi untuk masalah Anda telah diterbitkan.

Sokongan Tinjauan EngineThemes

Pasukan sokongan bertujuan untuk menjawab semua tiket dalam masa 48 jam: Baca dasar sokongan di sini.

Ulasan Tema Enjin: Perincian Harga

Selain tersedia secara individu dengan harga antara $ 49 dan $ 89, EngineThemes menawarkan tiga pakej – perbezaan utama antara mereka adalah tema dan pelanjutan yang disertakan.

 • Pakej Kuasa: $ 199 (pemilihan tema)
 • Pakej All-in-One: $ 299 (semua tema dan tanpa pelanjutan)
 • Pakej Mega Power: $ 689 (pilihan tema dan beberapa sambungan)

Semua pakej EngineThemes merangkumi sokongan dan kemas kini selama 12 bulan, dan anda boleh menggunakan tema di sebilangan besar laman web anda sendiri yang anda mahukan.

Perincian pakejnya berbeza-beza, dan harganya kini didiskaunkan, jadi pasti perlu dijelajahi dengan lebih terperinci untuk mengetahui berapa banyak yang harus anda bayar untuk mengakses alat yang anda perlukan.

Pemikiran Akhir

Sebilangan besar laman web tema ini telah dibuat untuk projek yang kompleks. Sama ada anda membina laman web pekerjaan mikro, laman web direktori, atau forum perbincangan, pergi sendiri dan cuba mencari tema dan pilihan pemalam yang sesuai untuk menambahkan fungsi yang diperlukan tidak akan mudah.

Pasti, anda mungkin mengorbankan sedikit kelonggaran dengan memilih penyelesaian lengkap, satu-dalam-satu, tanpa tujuan, tetapi proses membuat jenis laman web yang anda cari hampir pasti akan disederhanakan – dengan demikian berpotensi menjimatkan masa dan kerumitan!

Sekiranya anda akan mula mengerjakan projek yang diliputi oleh salah satu tema di atas, pastikan untuk membandingkan senarai fitur dengan keperluan anda untuk melihat bagaimana semuanya sesuai.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me