Temat Astra vs OceanWP WordPress Krahasuar: Cila është më e mira?

Marrëveshjet me WordPress


Astra dhe OceanWP janë dy nga Temat më të njohura të WordPress në treg sot.

Të dy Astra dhe OceanWP ofrojnë dizajne profesionale, shumë opsione të personalizimit dhe mbështetje për shtojcat shtesë të WordPress të palëve të treta. Temat mund të shkarkohen falas përmes drejtorisë zyrtare të temave të WordPress (përdorni funksionin e kërkimit për t’i gjetur ato), por shtesat shtesë të shtojcave shtesë që zgjerojnë funksionalitetin janë në dispozicion.

Siç kemi parë në rishikimet e mia të hollësishme të Astra dhe OceanWP, cilësia e këtyre temave është e lartë.

Pyetja është: Si krahasohen këto tema të njohura të WordPress me njëra-tjetrën?

Në këtë artikull, unë do të shikoj pikat e forta dhe të dobëta të Astra dhe OceanWP, dhe do të shoh se ku shkëlqen secila temë.

Hartimet profesionale të paravendosura

Një nga karakteristikat më të dukshme të Astra dhe OceanWP është përfshirja e modeleve të para-prodhuara me cilësi të lartë.

Astra i quan modelet e saj të para-bëra Sites Starter dhe OceanWP i quan ato demonstrime të temave.

Në total ka më shumë se 70 modele në dispozicion për Astra – 35 prej të cilave mund të shkarkohen falas.

Lista e Dizajnit të Temave Astra

OceanWP ofron 73 dizajne të bëra paraprakisht, por vetëm 13 janë në dispozicion për përdoruesit falas.

Dizajni mund të jetë subjektiv në një farë mase, por, për mendimin tim, cilësia e modeleve në dispozicion me Astra është pak më e mirë se ajo e OceanWP, dhe ka një larmi më të gjerë të modeleve që ofrohen gjithashtu.

Astra njihet gjithashtu nga Google si një temë WordPress e gatshme për AMP. Një kornizë HTML me burim të hapur, AMP (Faqet e përshpejtuara të celularit) ju ndihmon të krijoni faqe të internetit të ngarkimit të shpejtë miqësor për përdoruesit. Fakti që Google promovon modelimin në faqen e tij zyrtare AMP WordPress është një dëshmi për cilësinë e kodimit të Astra.

Modelet e OceanWP

Cilësia e dizajnit padyshim është e rëndësishme për pronarët e faqeve të internetit, por të qenët në gjendje të rregulloni modelin është po aq e rëndësishme.

Të dy Astra dhe OceanWP mbështesin personalizuesin e temës WordPress, kështu që ju mund të bëni ndryshime në hartimin e faqes tuaj të internetit dhe t’i shikoni ato në kohë reale.

Pa dyshim, kjo është një zonë ku shkëlqehet OceanWP.

OceanWP ju lejon të personalizoni më shumë fusha të dizajnit tuaj dhe ju jep një numër më të lartë cilësimesh për të ndryshuar. Astra bie në krahasim.

Customizator i Temës OceanWP WordPress

Shtë e vështirë të zgjedhësh një fitues të qartë midis Astra dhe OceanWP kur bëhet fjalë për dizajn.

  • Cilësia e modeleve të ofruara me Astra është pak më e mirë.
  • Më shumë se 70 dizajne të bëra paraprakisht janë në dispozicion në të dy temat. Sidoqoftë, OceanWP ofron vetëm 13 përdorues falas.
  • OceanWP ju jep më shumë mundësi për të personalizuar modelin tuaj të internetit.

Në mënyrë ideale, duhet të kontrolloni modelet e disponueshme për Astra dhe OceanWP dhe të bëni një listë të shkurtër të atyre që ju pëlqen. Ju pastaj mund t’i instaloni ato në një faqe interneti për prova dhe të shpenzoni kohë duke i përshtatur ato për të parë nëse ato plotësojnë kërkesat tuaja.

fitues: TIE

Karakteristikat thelbësore të WordPress-it & Cilësimet

Astra dhe OceanWP vijnë me shumë karakteristika të integruara për t’ju ndihmuar të ndërtoni një faqe interneti moderne.

Të dy temat kanë mbështetje vendase për WooCommerce, optimizim për faqet e internetit që ngarkojnë shpejt, kodin e shënjimit miqësor me SEO dhe mbështetje të madhe për ndërtuesit e faqeve tërheqëse dhe rënie.

Temat janë gjithashtu të gatshme për përkthim, dhe kanë mbështetje për gjuhët e djathta në të majtë, si arabisht, hebraisht dhe persisht.

Lista e Karakteristikave Astra

Siç mund ta shihni, kur bëhet fjalë për veçoritë thelbësore të WordPress, Astra dhe OceanWP kanë shumë gjëra të përbashkëta.

Sidoqoftë, në faqet e tyre të internetit, zhvilluesit nxjerrin në pah veçori të ndryshme.

Për shembull, Astra nxjerr në pah se tema është krijuar me grepa dhe filtra në kodin e saj për të ndihmuar zhvilluesit të krijojnë faqe interneti. Ata gjithashtu theksojnë se në këtë temë nuk është përdorur asnjë jQuery dhe kërkon vetëm 50KB burime për tu ngarkuar.

Zhvilluesit e OceanWP përqendrohen në their Integrimin e WooCommerce-Drejtues të Tregut ’. Kjo përfshin një popup vendas për shportën tuaj të blerjes, një shirit lundrues të shtesave dhe një mundësi të shpejtë për shikimin e produkteve.

Arsyet për ta dashur OceanWP

Kur bëhet fjalë për veçoritë thelbësore të WordPress, ka pak për të ndarë Astra dhe OceanWP. Sidoqoftë, OceanWP ju jep më shumë kontroll mbi uebfaqen tuaj dhe modelin tuaj të internetit.

Faqja kryesore e opsioneve të temave Astra është me të vërtetë vetëm një faqe ulje që ju drejton tek personalizuesi i temës WordPress, shtesat e shtojcave që mund të shkarkohen dhe lidhjet e dobishme të faqeve të internetit si zona e dokumentacionit Astra dhe grupi Astra Facebook.

Gjithçka në këtë faqe është një lidhje me diku tjetër, pasi të gjitha opsionet e temave trajtohen përmes personalizuesit të temave WordPress.

Faqja e opsioneve Astra

Unë jam një adhurues i madh i personalizuesit të temave të WordPress sepse ju lejon të bëni ndryshime dhe të shihni se si ato ndikojnë në faqen tuaj në kohë reale (megjithëse, siç kam vërejtur në pjesën e fundit, OceanWP ka shumë mundësi më shumë personalizimi në këtë fushë).

Astra ju lejon të personalizoni faqen tuaj të internetit – OceanWP thjesht e bën atë më mirë.

Customer e Temave të WordPress në Astra

Për dallim nga Astra, OceanWP ka një zonë të dedikuar për cilësimet e temave, përveç opsioneve brenda personalizuesit të temës WordPress, Ocean Extra, duhet të aktivizohet që këto të shfaqen, por më shumë për këtë më vonë).

Në krye të panelit kryesor të temave mund të aktivizoni dhe çaktivizoni seksionet që janë në dispozicion në personalizuesin. Nën janë lidhjet me cilësimet e zakonshme të internetit në personalizuesin, të tilla si ngarkimi i logos suaj dhe modifikimi i kokës suaj.

Një pjesë e integrimeve është në dispozicion edhe në këtë fushë. Fushat e ID dhe API të listës janë të disponueshme për MailChimp kur aktivizoni temën – megjithatë, cilësimet e tjera shfaqen si dhe kur integroni shtesat e pluginit të OceanWP.

Karakteristikat e Panelit të Temave OceanWP

OceanWP ka një faqe biblioteke për shabllonet që keni krijuar. Kjo është një veçori që besoj se shumica e pronarëve të faqeve të internetit do ta shohin të dobishme.

Ajo që ju lejon të bëni është të krijoni përmbajtje dhe ta ruani atë si një model. Pastaj mund të telefononi modelin në postime dhe faqe duke përdorur një kod të shkurtër. Për shembull, ju mund të krijoni një shabllon për gazetën tuaj dhe ta futni atë në postimet në blog, ose mund të krijoni një shabllon që shfaq informacionet e kontaktit.

Një importues dhe eksportues i cilësimeve të temave është në dispozicion në OceanWP. Ky funksionalitet është gjithashtu i disponueshëm në Astra përmes një shtesë shtesë të plugin-it.

Një faqe tjetër e cilësimeve që do të gjeni të dobishme në OceanWP është Skriptet & Paneli i Stileve. Nga këtu, mund të çaktivizoni dhe aktivizoni Javascript dhe CSS që janë përdorur për të fuqizuar hartimin e faqes tuaj.

Paneli i Shkrimeve dhe Stileve të OceanWP

Astra dhe OceanWP të dy kanë veçori që do të ndihmojnë përdoruesit e WordPress për të krijuar faqe interneti. Ekziston një mbështetje fantastike për shtojcat e palëve të treta – nga WooCommerce tek ndërtuesit e faqeve të tërhequra dhe tërheqëse si Divi.

Kur bëhet fjalë për ndërtimin e një uebsajti modern WordPress, nuk mund të gaboni me asnjë temë të WordPress. Sidoqoftë, OceanWP ofron në mënyrë të konsiderueshme më shumë mundësi personalizimi për uebfaqen tuaj.

fitues: OceanWP

Zgjatje pa Plugin

Zgjatjet e prizave mund të instalohen për Astra dhe OceanWP për të shtuar funksionalitetin në faqen tuaj të internetit.

Ka nëntë shtesa falas që janë mbështetur në mënyrë aktive në Astra, poshtë nga 12 shtojcat që u mbështetën zyrtarisht kur botova rishikimin tim të Astra në fillim të këtij viti.

Shtesa shtesë për plugin Astra

Katër nga shtesat e sugjeruara të shtojcave falas janë dizajnuar posaçërisht për Astra, dhe tre nga këto, Cilësimet e Import / Eksportuesit të Rregullatorit, Rivendosja e Customizer-it të Astra dhe Kërkimi i Customizer-it përmirësojnë personalizuesin e temës..

Redaktimi Astra Bulk mund të përdoret për të modifikuar informacionin meta të shumë postimeve dhe faqeve menjëherë, dhe është diçka që mendoj se shumica e përdoruesve të Astra do ta shohin të dobishëm.

Ndërsa e kuptoj nevojën për të mbajtur versionin thelbësor të Astra me peshë të lehtë, pasi këto shtojca shtojnë funksionalitet në fundin e pasëm të faqes suaj të internetit, besoj se do të ishte më mirë t’i integroni ato drejtpërdrejt në temë, në vend që të kërkoni shtesa shtesë që të aktivizohen.

Pesë shtesat e tjera të shtojcave shtesë nuk janë specifikisht për Astra. Ato janë krijuar nga Brainstorm Force, zhvilluesit e Astra, por shtojcat janë listuar vetëm për t’i ndihmuar ata të promovojnë produktet e tyre.

Astra Widgets është një shtojcë falas që shton widget për listat, adresat dhe profilet e mediave sociale. Pavarësisht nga emri i tij, ai mund të përdoret me çdo temë të WordPress – siç mund të shkojnë Fontet e personalizuara, Shkronjat tipike të personalizuara, menaxherin e shiritave dhe shtesat Ultimate për Gutenberg.

Redakto Astra Bulk

Pasi të aktivizohet OceanWP në faqen tuaj të internetit, do të shihni një mesazh që rekomandon të instaloni Elementor, Ocean Extra dhe WPForms.

Jini të vetëdijshëm që Ocean Extra nuk është thjesht një shtojcë e rekomanduar – është e nevojshme. Nëse Ocean Extra nuk është aktivizuar, nuk do të mund të ekzekutoni magjistarin e konfigurimit të OceanWP ose të përdorni panelin kryesor të kontrollit të temave. Shtojca gjithashtu shton meta kuti, një importues dhe eksportues dhe mundësi të tjera.

Shtë pak e çuditshme që ata e kanë vendosur si këtë. E gjithë kjo funksionalitet duhet të jetë e integruar në temën thelbësore.

Pllaka të Rekomanduara OceanWP

Faqja zyrtare e shtesave për OceanWP rendit 21 shtesa. Tetë nga këto janë shënuar si të lira, por, meqenëse funksionaliteti i Importit të Oqeanit Demo tani është në OceanWP Extra, dhe meqenëse kërkohet kjo shtojcë, ne kemi mbetur me gjashtë shtesa shtesë shtesë të pluginit.

Ngjitni thingdo gjë ju lejon të ngjitni ndonjë gjë në një faqe, Dritarja Modale mund të përdoret për të shtuar dritare modale dhe Postimet Slider mund të përdoren për të nënvizuar postimet e blogut tuaj në një rrëshqitës.

Zgjatjet e tjera të shtojcave të tjera janë plugin side side management, and plugins sharing media social Sharing Product Sharing and Social Sharing.

Ashtu si me Astra, besoj se shumica e funksionalitetit në këto shtesa shtesë të plugin-it mund të integrohen në temën kryesore, dhe të aktivizohen dhe çaktivizohen nga paneli i opsioneve kryesore të temave.

Rrëshqitësja e Postimeve të Oqeanit

Kur bëhet fjalë për shtesat shtesë të pluginit, as Astra dhe OceanWP nuk dalin përpara si fitues.

Të dy temat promovojnë shtojca që shtojnë funksionalitete të dobishme që ndoshta duhet të jenë të integruara në temën thelbësore. Astra gjithashtu promovon shtojcat që ato nuk janë dizajnuar posaçërisht për këtë temë.

fitues: TIE

Si i krahasoni Versionet e Lira?

Versionet falas të Astra dhe OceanWP duhet të instalohen nga të gjithë – përfshirë ata që blejnë shtesa shtesë premium. Kjo është arsyeja pse versionet falas në dispozicion në WordPress.org nganjëherë quhen versionet “thelbësore”.

Për shumë përdorues të WordPress, versioni thelbësor është gjithçka që do të përdorin, pasi ata nuk kanë buxhet ose dëshirë për të blerë azhurnime të prapavijës shtesë. Pra, si krahasohen versionet falas të Astra dhe OceanWP?

Siç kemi parë tashmë, të dy temat e WordPress ndajnë shumë nga të njëjtat karakteristika, siç janë faqet me ngarkim të shpejtë, mbështetje dhe mbështetje WooCommerce për personalizuesin e temave të WordPress.

Të dy temat vijnë gjithashtu me një përzgjedhje të modeleve falas të para-bëra.

Unë besoj se cilësia e modeleve të bëra paraprakisht të disponueshme për të dyja temat është e shkëlqyeshme – megjithëse Astra paksa e skajon atë për mua.

Nga një këndvështrim i shumëllojshëm, Astra është padyshim përpara, pasi ofron 35 demonstrime falas për tema, krahasuar me 13 demonstrimet me temë falas në dispozicion me OceanWP. Sidoqoftë, OceanWP ju jep shumë mundësi më shumë brenda personalizuesit të temave WordPress.

OceanWP bie pas Astra në disa zona, megjithëse.

Procesi i instalimit të OceanWP, për shembull, duhet të rishikohet nga zhvilluesit. Për momentin, një mesazh shfaqet pas aktivizimit të OceanWP që thotë se Ocean Extra është një shtojcë e rekomanduar.

Kjo sugjeron që shtojca të jetë opsionale, por nëse një përdorues nuk e instalon shtojcën nuk mund të kalojë përmes magjistarit të konfigurimit, të importojë demo të temave ose të përdorë panelin e opsioneve të temave. Të gjitha këto janë thelbësore për të përdorur temën.

Një problem më i madh është mënyra se si janë vendosur demonstrimet e temës OceanWP. Siç e kam cekur, OceanWP ofron 13 demo temash falas, ndërsa Astra ofron 35 dizajne falas.

Problemi me OceanWP është se të gjitha temat e tij të lira kërkojnë përdorimin e të paktën një shtese premium për të funksionuar si duhet. Pa to, aspektet kryesore të modeleve mungojnë.

Shtojcat e kërkuara për Temat e Lirë të Oqeanit

Numri i opsioneve në dispozicion brenda zonës së personalizuesit të temave WordPress të OceanWP është mbresëlënës, por zbatimi i sistemit demo të temave është me të meta. Nëse doni të përdorni një dizajn falas të OceanWP, duhet të blini ose shtesat e primit të kërkuara për të ose të jeni të kënaqur me përdorimin e dizajnit me karakteristika që mungojnë.

Për shkak të këtyre çështjeve, unë besoj se Astra është një zgjedhje më e mirë për përdoruesit e lirë.

fitues: ASTRA

Modulet Premium për Plugin & Zgjerime

Deri më tani, ne jemi përqëndruar në ato që janë në dispozicion në versionet thelbësore të Astra dhe OceanWP. Këto versione janë falas për t’u shkarkuar dhe, prandaj, kanë më shumë të ngjarë të përdoren nga më shumë përdorues të WordPress.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të mbani mend se të dy Astra dhe OceanWP janë produkte të freemiumit, dhe zhvilluesit mbështeten në shitjen e shtesave shtesë të prizave për të qëndruar në biznes.

Duke u përditësuar në Astra Pro ose Bundle Core Extension of OceanWP, mund të zhbllokoni potencialin e plotë të këtyre temave duke fituar qasje në të gjitha demonstrimet e temës premium dhe shtesat shtesë të shtojcave premium.

Le të bëjmë një vështrim më të afërt në shtesat e primit në dispozicion për Astra dhe OceanWP.

18 module janë në dispozicion në Astra Pro. Nuk ka mundësi të blini këto veç e veç. Në vend të kësaj, të gjitha modulet janë zhbllokuar kur blini një licencë për Astra Pro.

Lista e Karakteristikave Astra Pro

Modulet në dispozicion në Astra Pro janë Ngjyrat & Sfondi, Tipografia, Hapësira, Blog Pro, Header Mobile, Seksionet e Header, Menyja Nav, Header Sticky, Header Pages, Layouts Custom, Layouts Site, Widgets Footer, Scroll To Top, WooCommerce, Shkarkime të Lehta dixhitale, LearnDash, LifterLMS dhe White Label.

Siç mund ta shihni, Astra Pro e rrit në masë të madhe temën duke shtuar shumë më tepër opsione të projektimit dhe cilësime të personalizuara në personalizuesin e temës WordPress – cilësimet që mungojnë shumë në versionin falas të Astra.

Modulet si Blog Pro, Layouts Custom, Layouts Site dhe Headers Faqe hapin shumë mundësi më shumë për krijimin e faqosjeve unike të faqes së internetit.

Versioni pro i Astra ka disa module të dobishme për agjensitë dhe kompanitë e dizajnit të internetit gjithashtu. Etiketimi i bardhë mund të përdoret për të ri-reklamuar Astra si krijimi juaj, dhe module të tilla si WooCommerce, Shkarkime të Lehta Dixhitale, LearnDash dhe LifterLMS ndihmojnë për integrimin e Astra me shtojcat dhe shërbimet e palëve të treta..

Blog Pro për Astra

Gjithsej 13 shtesa shtesë plugin janë në dispozicion për OceanWP. Këto mund të blihen veçmas ose si një pako.

Zgjatjet shtesë të primit janë Ekrani i Plotë, Njoftimi i Cookie, Popup Login, Instagram, Etiketa e Bardhë, Portofoli, Woo Popup, Sticky Footer, Ocean Hooks, Elementor Widgets, Side Panel, Header Sticky dhe Footer Callout.

Lista e Zgjatjeve Premium OceanWP

Një numër shtesash premium OceanWP ju ndihmojnë të rregulloni paraqitjen e faqes tuaj të internetit. Kjo përfshin Footer Sticky, Footer Callout, Side Panel, dhe Header Sticky. Ashtu si me Astra, ka një zgjatje për etiketimin e bardhë.

Ekziston edhe një shtrirje portofoli që është shumë e personalizueshme. Ju mund të shtoni portofolet e krijuar duke përdorur kodet e shkurtra dhe të rregulloni modelin në personalizuesin e temës WordPress.

Disa zgjatime premium OceanWP janë të dobishme, por nuk janë shumë specifike për vetë temën. Për shembull, njoftimet për cookie dhe shtojcat e Instagram WordPress në Instagram. Ata funksionojnë mirë, por ka shumë alternativa në WordPress.org.

Një nga shtesat më të mira integron dhjetëra pajisje shtesë Elementor që mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni pamjen dhe ndjenjën e përmbajtjes suaj. OceanWP funksionon mirë me ndërtuesit e tjerë të faqeve tërheqëse dhe tërheqëse, por nuk është për t’u habitur që një shtesë e shtojcës Elementor është përfshirë duke pasur parasysh që zhvilluesit rekomandojnë Elementor gjatë procesit të instalimit.

Kodi i shkurtër i Portofolit OceanWP

Nëse krahasoni modulet premium dhe shtesat e disponueshme për Astra dhe OceanWP mbi një bazë të ngjashme me të, unë besoj se Astra Pro ofron më shumë pasi shtojcat janë më specifike për Astra.

Në disa mënyra, është e padrejtë të thuash që Astra Pro është më e mirë, pasi modulet në Astra Pro adresojnë mungesën e opsioneve të personalizimit në versionin falas. Sidoqoftë, nëse OceanWP fiton betejën me veçoritë dhe cilësimet më të mira, duhet t’i japim Astra Pro epërsinë për shtesat shtesë të prizave.

fitues: ASTRA

Kostoja e përdorimit të Astra & OceanWP

Astra dhe OceanWP të dy mund të përdoren falas, por nëse zgjedhni versionet falas të këtyre temave, nuk do të keni mundësi të përdorni të gjitha demonstrimet e temave. Shumë karakteristika dhe cilësime të dobishme që gjenden në modulet premium dhe shtesat gjithashtu do të mungojnë.

Ndërsa unë mund të kuptoj pse kaq shumë pronarë të faqeve të internetit rrinë me versionet falas të Astra dhe OceanWP, unë do t’i inkurajoj të gjithë të japin versione premium disa konsiderata pasi ato janë me çmim të drejtë.

Astra Pro tërhiqet nga vetëm 59 dollarë. Kjo ju lejon të keni akses në të gjitha modulet Astra Pro, dhe mbështetje premium dhe azhurnime për një numër të pakufizuar faqesh në internet për një vit.

Nëse hidheni në paketën e tyre të agjencisë mini për 169 dollarë, do t’ju jepet qasje në të gjitha 70 demonstrimet me temë të faqes fillestare, shtojcën e tyre për portofolin dhe zgjedhjen tuaj të një shtesë shtesë për Ultimate Beaver Builder ose Ultimate Addons për Elementor. Një pako agjencie është gjithashtu në dispozicion me 249 dollarë që ju lejon të keni më shumë shtesa premium nga Brainstorm Force.

Të gjitha planet vijnë me një garanci 14-ditore të kthimit të parave.

Romimet Astro Pro

Për dallim nga Astra, zhvilluesit e OceanWP u japin përdoruesve mundësinë e blerjes së prapashtesave të primit individualisht. Të gjitha shtesat premium OceanWP janë me çmim të ndjeshëm me 9,99 $ në vit, por nuk kam dyshim se shumica e njerëzve do të zgjedhin në vend të kësaj pako për OceanWP Core Extensions, pasi ofron vlera më të mira për para.

Të gjitha planet e paketave ofrojnë të njëjtat karakteristika: Ju merrni 12 muaj mbështetje dhe azhurnime, qasje në të gjitha shtesat shtesë të prizës shtesë dhe qasje në demonstrimet e tyre me temë premium.

Një licencë e vetme tërhiqet me vetëm 39 dollarë, një licencë tre-faqe në internet kushton 79 dollarë, dhe një licencë e pakufizuar tërheq 129 $.

Një garanci prej 14 ditësh për kthimin e parave sigurohet me të gjitha planet.

Anmimet e paketave të OceanWP Core Extensions

Planet premium për Astra dhe OceanWP të dy ofrojnë vlerë të madhe.

Kur blini një licencë Astra Pro, merrni mbështetje dhe azhurnime për një numër të pakufizuar faqesh në internet. Sidoqoftë, duhet të rifreskoni në planet me çmime më të larta për të fituar qasje në të gjitha demot e temave dhe shtojcat e bonuseve nga Brainstorm Force.

Në të kundërt, blerja e një plani OceanWP ju lejon qasje në të gjitha modelet premium të temave dhe shtesat e shtojcave – megjithëse ju duhet të shpenzoni më shumë para për të marrë mbështetje dhe azhurnime për faqet e internetit shtesë..

Me 39 dollarë për një licencë të vetme, OceanWP ka pikën më të ulët të çmimit, dhe ky plan zhbllokon të gjitha tiparet e temës. Sidoqoftë, agjensitë dhe kompanitë e dizajnit të uebit mund të anojnë nga Astra Pro pasi që nuk ka asnjë kufizim në përdorim.

fitues: TIE

Mendimet përfundimtare

Të dy temat kanë shumë karakteristika të shkëlqyera dhe kanë mundësi të përballueshme për azhurnim.

Për shkak se demosat me temë falas të OceanWP kërkojnë shtesa shtesë shtesë për të punuar në mënyrë korrekte, besoj se Astra është opsioni më i mirë falas. Shumë demo temash janë vënë në dispozicion edhe për ju. Këto kritika nuk janë të vlefshme nëse rindërtoni në Paketën e Extensioneve Core OceanWP, megjithëse, pasi të gjitha shtojcat dhe modelet e primit janë zhbllokuar.

Në mënyrë të ngjashme, versioni falas i OceanWP ju jep shumë më tepër mundësi personalizimi sesa Astra, kështu që, nëse personalizimi i temës është i rëndësishëm për ju, OceanWP mund të jetë zgjidhja më e mirë për ju. Përsëri, këto kritika nuk janë aq të rëndësishme nëse planifikoni të azhurnoni në Astra Pro, pasi kjo shton qindra mundësi shtesë të projektimit dhe paraqitjes.

E vërteta është, për shumicën e përdoruesve të përgjithshëm të WordPress është e vështirë të ndash Astra dhe OceanWP.

Rekomandimi im është që të instaloni dhe provoni plotësisht të dy temat, për të parë në dorën e parë ato që ofrojnë këto tema.

Sigurohuni që të shikoni rishikimin tim të plotë të Astra dhe OceanWP për një analizë më të hollësishme të këtyre temave të WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me