Tema Elegant Tema Majalah WordPress Ekstra – Disemak (2020)

Tawaran WordPress


Keahlian Tema Elegan selalu bernilai. Namun, pada awal hari kebanyakan reka bentuknya cukup mendasar, dan mereka dikritik kerana membina model perniagaan mereka berdasarkan kuantiti dan bukan kualiti.

Pada akhir tahun 2013, Tema Elegant mengeluarkan Divi. Dengan berbuat demikian, mereka mengubah arah syarikat selama-lamanya.

Tema WordPress all-in-one sudah wujud selama bertahun-tahun, tetapi Divi membawanya ke tahap seterusnya, dengan reka bentuk yang lebih baik, lebih banyak ciri dan kegunaan yang lebih baik. Ini dengan cepat menjadi standard yang cuba diikuti oleh syarikat WordPress lain.

Inti tema Divi adalah pembangun halaman seret dan lepas – fungsi yang kemudian dikeluarkan sebagai plugin WordPress yang berdiri sendiri yang disebut Divi Builder. Ia terus dianggap sebagai salah satu pembangun halaman drag-and-drop terbaik yang tersedia untuk pengguna WordPress.

Tema WordPress kedua oleh Tema Elegant yang akan dibina di sekitar Divi Builder adalah Extra. Reka bentuk majalah yang bergaya ini sesuai untuk blog, majalah dalam talian, kedai dalam talian dan banyak lagi. Ini merangkumi beberapa susun atur blog yang hebat, widget tersuai dan sistem penilaian terbina dalam.

Tema Elegan - Tema Tambahan

Di bawah ini, saya akan menunjukkan kepada anda mengapa Tema Elegant menyebutnya sebagai ‘Tema WordPress Majalah Terunggul’.

Mari selami…

Ciri Tambahan & Reka bentuk

Divi tetap menjadi tema utama Tema Elegant. Ini adalah penyelesaian all-in-one sebenar yang boleh digunakan untuk semua jenis laman web.

Tema ini dihantar dengan lebih daripada 20 susun atur tema yang telah dibuat sebelumnya, dan terdapat banyak pilihan susun atur tambahan yang tersedia dari blog Tema Elegant. Walau bagaimanapun, sebahagian besar reka bentuk ini sangat sesuai untuk laman web korporat, seperti laman web syarikat, portfolio dan halaman arahan.

Ekstra membezakan dirinya dari Divi dengan dioptimumkan khusus untuk majalah dan blog dalam talian, dengan setiap ciri baru yang dirancang dengan mempertimbangkan blogger.

Extra dikuasakan oleh Divi Builder

Contoh yang baik adalah cara Extra mengembangkan Divi Builder untuk memasukkan kategori post. Modul baru ini membolehkan anda membuat susun atur gaya majalah dan gaya blog yang unik, dan susun atur yang lengkap kemudian dapat ditugaskan untuk kategori catatan tertentu.

Terdapat beberapa modul kategori baru, termasuk modul posting tab yang membahagikan kandungan menjadi kategori post, slaid post yang ditampilkan dan modul blog masonry yang dapat digunakan untuk memaparkan senarai post dalam kotak.

Terdapat juga modul iklan yang dapat digunakan untuk menyatukan iklan sepanduk ke dalam tata letak anda.

Seperti yang anda jangkakan, semua modul dapat disesuaikan.

Catatan Tab dalam Tambahan

Pembangun Divi adalah nadi Extra.

Modul kandungan 40-plus yang terdapat di Divi Builder membantu anda membuat kandungan yang indah dalam beberapa minit. Susun atur yang rumit dapat dibuat dengan hanya menyeret dan melepaskan modul kandungan ke dalam susun atur anda.

Setiap aspek kandungan anda dapat digayakan dan disesuaikan.

Senarai Modul Pembangun Divi

Extra mempunyai sokongan hebat untuk WooCommerce juga. Plugin e-dagang bergabung dengan indah dengan reka bentuk Extra.

Terdapat juga jenis pos khusus untuk mempamerkan projek dan portfolio.

Susun atur Produk WooCommerce

Susun atur laman web boleh disesuaikan menggunakan penyesuai tema WordPress, yang membolehkan anda mengubah gaya tajuk dan footer dengan mudah.

Menu mega lungsur maju membolehkan anda menambahkan lajur dan media ke menu navigasi anda. Mereka mudah dikonfigurasi dan kelihatan hebat.

Menu Mega dalam Tambahan

Tujuh format pos WordPress disokong dalam Ekstra, termasuk video, peta, petikan dan audio, yang bermaksud anda boleh menerbitkan pelbagai kandungan di laman web anda.

Extra juga dilengkapi dengan sistem tinjauan tersuai. Anda boleh menambahkan ulasan ke mana-mana pos atau produk menggunakan spesifikasi anda sendiri, sementara pengunjung boleh memberikan penilaian menggunakan sistem penilaian bintang.

Penilaian Produk

Extra juga dibungkus dengan widget khusus yang dirancang dengan mempertimbangkan blogger. Ini termasuk widget ikuti media sosial, widget catatan terkini, dan widget pengarang yang menyenaraikan pengarang dan jumlah catatan mereka.

Widget Peribadi Tambahan

Seperti yang anda lihat, Extra dikemas dengan pelbagai ciri dan mempunyai reka bentuk yang indah. Mari lihat lebih dekat bagaimana anda boleh menggunakannya.

Memasang Tambahan

Tambahan boleh dimuat turun dari kawasan muat turun dari akaun Tema Elegan anda.

Kawasan ini juga menyenaraikan tutorial berguna untuk membantu anda menyiapkan:

 • Memasang Tambahan
 • Gambaran Keseluruhan Tambahan
 • Menggunakan Pembina Visual
 • Mengkonfigurasi Pilihan Tema

Anda boleh memasang Ekstra di laman web anda dengan memuat naik fail zip tema secara langsung melalui bahagian penampilan WordPress di kawasan pentadbir anda. Sebagai alternatif, anda boleh membuka zip fail tema dan memuat naik fail ke / wp-content / tema / direktori anda menggunakan aplikasi FTP seperti FileZilla.

Saya mengesyorkan memasang Ekstra pada pemasangan WordPress ujian sebelum mengaktifkannya di laman web langsung, kerana ini akan memberi anda peluang untuk menguji ciri dan fungsinya.

Memuat turun Tema Tambahan

Semasa saya memasang Ekstra pada laman web ujian WordPress saya, saya menghasilkan 500 Ralat Pelayan Dalaman di WordPress yang menghalang saya memasuki bahagian penampilan WordPress.

Ini membingungkan saya, kerana saya tidak memasang plugin lain, dan menetapkan semula pangkalan data saya menolak sebarang konflik dengan plugin WordPress yang dipasang sebelumnya.

Saya menyelesaikan masalah dengan meningkatkan peruntukan memori ke WordPress dari 64MB menjadi 128MB.

Anda boleh melakukan ini dengan menambahkan baris berikut ke fail wp-config.php anda:

tentukan (‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘128M’);

Saya ingin tahu mengapa had memori perlu ditingkatkan untuk menggunakan Extra, jadi saya meminta Tema Elegant untuk menjelaskan masalah ini.

Mereka mengesahkan bahawa memori 128MB diperlukan untuk menjalankan Extra.

‘Kami memerlukan sekurang-kurangnya 128MB memori untuk memastikan bahawa Divi Builder dapat berjalan dengan baik dan tanpa ralat, 64MB terlalu rendah untuk menjalankan Divi dan Extra.’

Setelah diperiksa lebih lanjut, saya dapati bahawa, sementara memori 128MB mencukupi untuk menghentikan ralat dalaman, saya harus meningkatkan memori menjadi 256MB untuk mengimport susun atur ke laman web saya.

Sekiranya anda mendapati bahawa Divi atau Extra menghasilkan ralat pelayan dalaman, atau tidak mengimport susun atur dengan betul, cuba tingkatkan memori ke 128MB atau 256MB untuk menyelesaikan masalah ini.

Bercakap dengan syarikat hosting anda jika anda tidak pasti bagaimana melakukannya.

Pembina Divi

Reka bentuk dan susun atur utama Extra dikendalikan melalui panel pilihan tema Ekstra dan penyesuai tema WordPress. Sekiranya anda ingin mengubah penampilan kawasan kandungan, anda menggunakan Divi Builder.

Oleh itu, apabila anda memasuki catatan, halaman atau jenis catatan lain, anda boleh menggunakan editor lalai, Gutenberg atau Divi Builder.

Edit dengan Pembangun Divi

Apabila anda memilih untuk mengedit kandungan anda dengan Pembangun Divi, anda akan ditanya apakah anda ingin mempertahankan kandungan yang ada, memilih tata letak yang telah dibuat sebelumnya, atau mengklon halaman yang sudah ada yang telah Anda buat.

Skrin Pemilihan Pembangun Divi

Pilihan susun atur yang dibuat sebelumnya memuatkan pustaka susun atur. Ratusan susun atur yang telah dibuat tersedia di sini, bersama dengan halaman anda yang ada dan susun atur yang telah anda simpan.

Susun atur dibahagikan kepada lebih dari selusin kategori, dan ada borang carian untuk membantu anda mencari yang anda cari.

Muat Dari Perpustakaan

Terdapat lebih dari seratus pek susun atur yang disertakan, dan anda dapat melihat demo setiap susun atur sebelum mengimportnya ke laman web anda.

Layout pack mengumpulkan kumpulan reka bentuk yang sama untuk beberapa jenis halaman di laman web anda. Sebagai contoh, pek susun atur mungkin merangkumi susun atur untuk laman utama anda, mengenai halaman, blog, halaman portfolio dan banyak lagi.

Saya peminat sistem susun atur yang ditawarkan oleh Divi Builder. Jumlah susun atur yang dibuat sebelumnya sangat besar, dan semuanya dirancang dengan baik. Ini menyediakan susun atur yang bagus untuk laman web anda, atau, jika anda suka, titik permulaan yang bagus untuk susun atur tersuai anda sendiri.

Menguji susun atur yang ditawarkan juga merupakan kaedah yang berguna untuk belajar bagaimana memanfaatkan sepenuhnya dari Divi.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, Divi Builder mungkin tidak berfungsi dengan baik jika anda tidak meningkatkan peruntukan memori laman web anda, jadi pastikan untuk menetapkannya dengan betul, jika tidak, susun atur import dapat terhenti.

Pek Susun atur Pembangun Divi

Ketika Divi Builder pertama kali dilancarkan, susun atur diedit di bahagian belakang.

Pembangun Divi kini dilancarkan di hujung depan laman web anda, jadi anda dapat melihat perubahan dalam masa nyata. Anda boleh memilih untuk melihat halaman anda di ‘Wireframe View’ di bahagian depan jika anda lebih suka gaya lama untuk membina halaman anda, dan anda boleh terus mengubah susun atur di bahagian belakang dengan memilih susun atur di halaman Perpustakaan Divi.

Seperti mana-mana penyelesaian bangunan drag-and-drop, anda mungkin memerlukan 15 hingga 30 minit untuk membiasakan diri dengan antara muka Divi Builder, tetapi, setelah anda melakukannya, anda akan menghargai betapa kuatnya pemalam ini.

Anda boleh menyesuaikan bagaimana semua penampilan dan fungsi – sama ada modul kandungan, baris, lajur atau susun atur. Anda bahkan boleh mengubah pandangan untuk melihat bagaimana susun atur anda pada peranti mudah alih.

Memasukkan Modul dalam Pembangun Divi.

Setiap modul kandungan mempunyai satu set pilihan penyesuaian yang unik. Modul sederhana, seperti pembahagi, mempunyai beberapa pilihan, sementara modul seperti portfolio mempunyai puluhan tetapan.

Semua modul kandungan, lajur dan baris mempunyai tab reka bentuk yang membolehkan anda menyesuaikan warna, fon, jarak, sempadan dan banyak lagi. Semuanya dikendalikan melalui menu dan butang lungsur, jadi sangat mudah untuk digunakan.

Tab lanjutan membantu pengguna teknikal memberikan ID unik pada elemen dan menambahkan CSS tersuai. Anda juga boleh mematikan modul pada peranti tertentu, termasuk komputer meja, telefon dan tablet.

Tetapan Modul Pembangun Divi

Divi Builder adalah bahagian penting dari Extra dan sebab utama mengapa tema ini sangat fleksibel. Saya hanya mencakar permukaan apa yang boleh anda lakukan dengan pemalam drag-and-drop WordPress ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Divi Builder, lihat halaman Elegant Themes Divi Builder, dan pastikan anda membaca ulasan penuh kami tentang Divi Builder juga.

Mengubah Tambahan

Extra adalah tema WordPress yang sangat disesuaikan, dan anda dapat memperoleh banyak kawalan terhadap bagaimana laman web anda kelihatan.

Menu pilihan Tambahan menyenaraikan kawasan tetapan utama: Pilihan tema, penyesuai tema, penyesuai modul, penyunting peranan, perpustakaan Divi dan pembangun kategori.

Halaman pilihan tema utama membolehkan anda mengaktifkan dan mematikan ciri dengan satu klik butang.

Bahagian ini terbahagi kepada lapan bahagian: Umum, navigasi, pembangun, susun atur, iklan, SEO, integrasi dan kemas kini. Banyak pilihan dalam bahagian ini dibahagikan kepada lebih banyak kategori. Sebagai contoh, lima zon pengiklanan dibahagikan kepada bahagian masing-masing: Tajuk, bawah tajuk, kaki, pos di atas dan di bawah pos.

Di sebelah kanan menu navigasi hijau, anda akan melihat butang untuk mengimport dan mengeksport tetapan, dan untuk menetapkan semula pilihan ke tetapan lalai.

Tab pilihan umum adalah tempat anda memuat naik logo dan favicon anda, dan menentukan lokasi bar sisi anda. Anda juga menentukan URL profil media sosial anda di sini.

Pilihan lain termasuk jumlah catatan yang akan dipaparkan di pelbagai halaman arkib anda, dan apakah pengurangan CSS dan Javascript diaktifkan. Terdapat juga kotak untuk memasukkan CSS tersuai anda sendiri.

Pilihan Tema Umum

Tab pilihan navigasi membolehkan anda mengurus bagaimana halaman dan kategori dikendalikan dalam menu navigasi anda. Menu dropdown boleh dilumpuhkan, dan anda boleh mengesahkan sama ada anda mahu halaman utama dihubungkan dalam menu anda. Anda juga boleh menentukan urutan item menu.

Di tab pembangun, anda boleh mengaktifkan dan mematikan Pembangun Divi untuk jenis siaran tertentu. Anda juga boleh mengaktifkan editor klasik, dan mematikan ciri seperti lawatan produk Divi Builder.

Susun atur tulisan dan halaman dapat diubah melalui tab susun atur.

Yang perlu anda lakukan di bahagian ini ialah klik pada maklumat meta siaran yang ingin anda paparkan. Anda juga boleh menukar halaman arkib dari susun atur standard ke batu.

Pilihan Susunatur

Iklan boleh dimasukkan melalui kawasan pilihan tema. Untuk setiap zon pengiklanan, anda boleh memilih untuk memaparkan sepanduk dengan URL sasaran atau memasukkan kod Google Adsense anda. Sepanduk Google Adsense juga boleh dibuat responsif.

Tambahan membolehkan anda mengoptimumkan tetapan SEO laman web anda juga. Anda boleh mengubah tetapan SEO, seperti tajuk, keterangan meta dan kata kunci, untuk halaman utama, catatan dan halaman anda, dan halaman indeks.

Tetapan SEO ini bukan pengganti plugin WordPress SEO khusus seperti Yoast SEO atau All in One SEO Pack, tetapi mereka adalah tambahan yang bagus.

Tab integrasi membolehkan anda memasukkan kod ke kepala dan badan halaman anda, dan anda juga boleh menambahkan kod di atas catatan dan di bawah catatan. Ini sangat berguna untuk memaparkan iklan.

Pilihan Integrasi

Tab terakhir adalah tab kemas kini. Anda perlu memastikan anda memasukkan nama pengguna dan kunci API Tema Elegan anda di sini untuk mendapatkan kemas kini tema dan keupayaan untuk mengimport susun atur ke Pembangun Divi.

Menyesuaikan Reka Bentuk Anda

Extra menyokong penyesuai tema WordPress. Ini bermaksud anda dapat membuat penyesuaian untuk semua aspek reka bentuk anda, dan melihat perubahan dalam masa nyata untuk penyemak imbas desktop dan peranti mudah alih.

Reka bentuk tambahan dibahagikan kepada banyak kategori dan subkategori, termasuk tajuk, footer, widget dan banyak lagi.

Pelanggan Tema

WordPress telah bertahun-tahun menyokong sokongan untuk penyesuai tema WordPress. Walaupun begitu, banyak tema masih mempunyai pilihan reka bentuk di kawasan admin tanpa pilihan untuk melihat perubahan.

Saya menyedari bahawa pelanggan tidak sempurna, tetapi, sebagai seseorang yang sukar untuk melihat bagaimana penyesuaian tertentu akan kelihatan, saya selalu menganggapnya berguna.

Tukar Warna Latar Belakang

Anda akan menemui tetapan reka bentuk umum dalam penyesuai tema, seperti lebar susun atur elemen dan tempat menu navigasi diletakkan, tetapi anda juga dapat mengubah widget dan menu di sana.

Terdapat juga pilihan tipografi yang baik, yang membolehkan anda mengawal jenis, ukuran dan warna fon.

Tetapan Tipografi Penyesuai Tema

Lihat video di bawah untuk melihat bagaimana anda dapat menggunakan penyesuai tema di Extra untuk mengubah reka bentuk laman web anda.

Pilihan dan Tetapan Tambahan Lain

Penyesuai modul memberi anda kawalan terhadap tipografi modul kandungan di Divi Builder.

Beberapa modul membolehkan anda mengubah lebar modul, atau sesuatu yang lain seperti ukuran gambar atau jenis animasi yang digunakan. Walau bagaimanapun, sebahagian besarnya, penyesuai modul membolehkan anda mengubah saiz, jenis dan warna fon.

Pelanggan Modul

Sama seperti Divi, Extra mempunyai editor peranan.

Ia boleh digunakan untuk mengaktifkan dan mematikan izin kumpulan pengguna yang berbeza untuk fungsi Divi Builder dan Extra. Sebagai contoh, anda boleh menentukan siapa yang dapat mengakses kawasan pilihan tema, siapa yang diizinkan untuk menggunakan perpustakaan Divi, dan modul kandungan yang tersedia untuk pengguna.

Malangnya, kebenaran terhad kepada kumpulan pengguna. Anda tidak dapat mengawal kebenaran berdasarkan pengguna demi pengguna.

Editor peranan ini tidak boleh dianggap sebagai pengganti penyelesaian penyuntingan peranan yang kaya dengan fitur seperti Editor Peranan Pengguna, yang memberi anda lebih banyak pilihan penyesuaian untuk pengguna di seluruh laman web anda. Sebagai perbandingan, editor peranan Divi adalah khusus untuk fungsi Divi Builder dan Extra.

Penyunting Peranan Divi

Sistem perpustakaan di Divi Builder sangat hebat. Anda boleh menyimpan susun atur dan menggunakannya lagi pada bila-bila masa.

Halaman Perpustakaan Divi menyenaraikan semua susun atur yang telah anda simpan, dan anda boleh mengakses semua susun atur anda dari sini.

Menariknya, apabila anda mengedit susun atur dari halaman ini, antara muka Divi Builder ditunjukkan di backend dalam kawasan admin. Terdapat butang di atas susun atur anda untuk ‘Build on Front End’ bagi mereka yang lebih suka melihat perubahan dalam masa nyata.

Perpustakaan Divi

Halaman pilihan terakhir dalam menu Pentadbiran tambahan adalah pembina kategori – ciri yang akan dihargai oleh blogger.

Semasa pertama kali memasang Ekstra, anda akan melihat susun atur untuk halaman utama dan halaman kategori anda. Anda boleh menambahkan susun atur yang lebih unik dari sini, dan menetapkannya ke kategori catatan tertentu. Ini adalah kaedah hebat untuk menjadikan laman web anda unik.

Sebagai contoh, anda boleh membuat templat blog yang unik untuk kategori berita anda dan yang lain untuk tutorial, membantu anda membezakan setiap kategori dan mengoptimumkannya untuk kandungan yang diterbitkan di sana..

Pembina Kategori Tambahan

Seperti yang anda lihat, Extra memberi anda kawalan penuh terhadap bagaimana reka bentuk laman web dan modul kandungan anda. Ia membolehkan sesiapa sahaja, tanpa mengira pengalaman teknikal mereka, untuk membuat laman web yang kelihatan profesional.

Kos Keahlian Tema Elegan

Tambahan termasuk dalam keahlian Tema Elegant. Sebagai tambahan kepada Extra, keahlian memberi anda akses ke 86 tema WordPress yang lain, Pembangun Divi, plugin pilihan e-mel Bloom, dan plugin perkongsian media sosial Monarch.

Di pasar di mana kebanyakan kedai WordPress mempunyai tiga hingga lima pilihan lesen, Tema Elegant sebaliknya telah menggunakan dasar harga sederhana.

Mereka menawarkan dua rancangan, yang kedua memberi anda akses penuh ke semua tema dan pemalam, penggunaan laman web tanpa had dan sokongan premium.

Pelan akses tahunan berharga $ 89 setiap tahun. Sekiranya anda melihat diri anda menggunakan Tema Elegan selama beberapa tahun, keahlian akses seumur hidup mereka masuk akal. Dengan bayaran sekali sebanyak $ 249, ia membayar sendiri setelah tahun kedua.

Harga Tema Elegant

Semua keahlian Tema Elegant dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Produk Tema Elegant Tambahan dan lain-lain semuanya mempunyai dokumentasi hebat di kawasan pentadbir WordPress. Walau bagaimanapun, jika anda masih tidak pasti tentang bagaimana sesuatu berfungsi, anda boleh mendapatkan bantuan dengan beberapa cara.

Anda boleh mendapatkan pertolongan segera melalui sistem sokongan tiket, atau mengemukakan soalan di forum perbincangan Tema Elegant. Terdapat juga kawasan dokumentasi yang luas yang mempunyai ratusan tutorial terperinci. Panduan ini luas dan merangkumi panduan video.

Sokongan Tema Elegan

Harus diingat bahawa Tema Elegant secara berterusan menyempurnakan produk utama seperti Divi, Divi Builder, Extra dan Monarch. Mereka sentiasa menambahkan ciri dan fungsi baru.

Oleh itu, anda boleh mengharapkan kemas kini berkala jika anda menjadi pelanggan Tema Elegant.

Pemikiran Akhir

Tema Elegant memasarkan Ekstra sebagai ‘Tema WordPress Majalah Ultimate’. Sama ada tema majalah WordPress terbaik di pasaran sedang diperdebatkan, kerana terdapat beberapa alternatif hebat di luar sana, tetapi Extra pasti mendapat hak untuk dipertimbangkan antara yang terbaik.

Tema Elegant telah mengambil semua yang menjadikan Divi hebat dan mengoptimumkannya untuk majalah dan blog dalam talian.

Mereka telah menambahkan lebih banyak susun atur blog dan kemampuan untuk membuat susun atur yang unik untuk setiap kategori catatan. Mereka juga telah menggabungkan ciri menarik lain, seperti sistem penilaian produk dan beberapa widget tersuai untuk membantu anda mengintegrasikan profil media sosial, pengarang dan penilaian produk.

Divi tetap menjadi tema utama Tema Elegant, dan pemilik laman web yang paling banyak akan dikunjungi. Namun, Extra adalah pilihan yang lebih baik jika anda menjalankan blog atau majalah dalam talian.

Syukurlah, tidak perlu membandingkan keduanya secara mendalam, kerana kedua-dua tema tersebut dikuasakan oleh Divi Builder dan termasuk dalam keahlian Tema Elegant.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map