Si të zgjidhni temën më të mirë të WordPress për një restorant

Gjetja e temës së duhur të WordPress për një restorant, kafene apo bar nuk është e lehtë. Do biznes e ndërton markën e tij në një sens unik të karakterit dhe personalitetit. Por restorantet, më shumë se shumica e bizneseve, jetojnë ose vdesin në rezonancën emocionale që prodhojnë me klientët e tyre.


Kur kërkoni një temë WordPress, shumica e blerësve do të skanojnë dhjetëra – nëse jo qindra – tema të ndryshme në kërkim të asaj përshtatjeje të përsosur: një temë me ngjyrat e duhura, shkronjat e duhura, modelin e duhur.

“Listat mund të jenë të dobishme, natyrisht, por ato nuk do t’ju tregojnë se çfarë ju duhet të dini vërtet për të zgjedhur temën më të mirë”

Nëse ju jeni një individ që kërkon të ndërtojë faqen e tyre të internetit ose një agjenci të projektimit në internet që kërkon një temë për klientin tuaj, ju ndoshta keni vizituar tashmë shumë site që pretendojnë të rendisin “Temat më të mira të WordPress”. Sidoqoftë, shumicën e kohës, këto faqe nuk po vlerësojnë me të vërtetë produktet që promovojnë. Zakonisht, ata janë më të interesuar që thjesht t’ju prezantojnë me një listë temash dhe shpresojnë se do të blini një të tillë për të marrë një tarifë referimi të anëtarëve. Listat e tilla mund të jenë natyrisht të dobishme, por ato nuk do t’ju tregojnë se çfarë ju duhet të dini vërtet për të zgjedhur temën më të mirë.

Unë kam prodhuar tema WordPress dhe plugins të krijuara me kujdes, të inxhinierizuar me kujdes për restorantet për disa kohë tani. Gjatë asaj kohe, kam parë shumë njerëz që përpiqen të martohen me nevojat e klientëve të tyre me kufijtë e temave që ata kanë zgjedhur. Gjatë rrugës, kam mësuar shumë se çfarë të kërkoj – dhe çfarë të kërkosh – kur bëj blerje për atë dizajn ideal të temës WordPress.

Në këtë artikull, unë do t’ju përshkoj tre gjëra kritike për të cilat duhet të mendoni kur zgjidhni një temë – kështu që herën tjetër që të gjeni veten duke kërkuar atë temë ideale të restorantit, do të keni mundësi të bëni zgjedhje që çojnë në zgjatje zgjidhje dhe kurseni si ju ashtu edhe klientët tuaj kohë, përpjekje dhe para.

Kërkoni një zgjidhje biznesi, jo vetëm një faqe në internet

Kur bëni një pazar për një temë, shumë njerëz shkojnë për një dizajn që dallon nga turma. Por ka shumë më tepër për një temë sesa thjesht pamja e saj; Uebfaqet e suksesshme të restoranteve duhet të sjellin klientët përmes derës së përparme.

Para se të vendosni për një temë, sigurohuni që ai të jep përparësi në shfaqjen e informacionit që kërkojnë klientët, të tilla si (të paktën) adresa e restorantit, numri i telefonit dhe orët e hapjes. Për më tepër, dizajni gjithashtu duhet të përfshijë – dhe të tregojë qartë – vendndodhjen e saktë të restorantit në një hartë të lehtë për t’u kuptuar. Shumë restorante kanë shumë trafik turistik dhe turistët nuk do të dinë emrat e zakonshëm të rrugëve. Përdorimi i një prej lidhjeve “Merrni Drejtimet” të Google është një mënyrë e shkëlqyeshme për të siguruar që njerëzit janë të sigurt se mund të gjejnë restorantin tuaj.

“Pa copa të pasura, ju tashmë jeni në gjendje të keqe kur bëhet fjalë për rritjen e trafikut të motorit të kërkimit për ju ose biznesin e klientit tuaj”

Temat më të mira do të përdorin gjithashtu Snippets Rich. Ky shënim i veçantë do të inkurajojë motorët e kërkimit si Google të tregojnë të dhëna të rëndësishme, siç është vendndodhja e restorantit, kur përdoruesit kryejnë kërkime lokale – një kanal marketingu absolutisht jetësor për restorantet. Kjo shpesh realizohet duke përdorur diçka të quajtur mikroformat ose shënimin Schema.org. Nëse nuk jeni të sigurt se si ta provoni kodin për këtë, drejtojuni zhvilluesit të ndonjë teme që ju intereson dhe pyesni ata si e trajtojnë këtë. Pa të, ju jeni tashmë në një aftësi të kufizuar kur bëhet fjalë për rritjen e trafikut të motorit të kërkimit për ju ose biznesin e klientit tuaj.

Një problem tjetër i zakonshëm që shoh me temat e restorantit është mungesa e mbështetjes për një platformë të mirë rezervimesh në internet. Shumë tema reklamojnë mbështetje për marrjen e rezervave në internet, por kur të shikoni në të, do të zbuloni se ato mbështesin vetëm një formë kontakti themelore me disa fusha të personalizuara. Kjo do të thotë që klienti juaj do të marrë vetëm një njoftim me email. Ata do të duhet të menaxhojnë vetë pjesën tjetër të procesit të prenotimit.

Për shkak se është një pjesë e tillë thelbësore e rrjedhës së punës së një restoranti, pyesni zhvilluesin e çdo teme që po merrni parasysh nëse sistemi i rezervimeve të tyre mbështet refuzimin automatik të kërkesave të rezervimit jashtë orarit dhe njoftimeve automatike kur konfirmimet ose refuzimet e rezervimeve. Kjo është një kërkesë thelbësore për pothuajse çdo restorant që ka orë të pikut, ku stafi i dyshemesë është i përfshirë në punë. Menaxhimi i rezervave në internet duhet të jetë sa më i shpejtë dhe pa dhimbje. Gjërat më të lehta janë për klientin tuaj aq më të lumtur do të jenë.

Këto janë tiparet më jetësore që kam vërejtur që zakonisht mungojnë nga temat e restorantit WordPress; megjithatë, ata nuk janë të vetmit që duhet të konsiderosh. Këtu janë disa zgjidhje të tjera biznesi që do t’ju kursejnë kohën dhe energjinë tuaj dhe klientëve tuaj nëse i merrni parasysh ato përpara se të bëni një blerje.

A ka klienti juaj tashmë një listë poste për restorantin e tij? Kërkoni një temë që vjen me mbështetje ose do t’ju ndihmojë të integroni mbështetjen e stilit për një shtojcë që funksionon me ofruesin e listës së postave të klientit tuaj.

A po shesni ushqim apo swag në internet? Nëse po, do të dëshironi të gjeni një temë që është ndërtuar me stile të integruara për një platformë të përshtatshme eCommerce, si WooCommerce.

A ka restoranti juaj vende të shumta? Nëse po, sigurohuni që cilësitë tipare që ju nevojiten të funksionojnë në të gjitha vendet. Për shembull, shtojca ime e Rezervimeve të Restoranteve nuk mbështet vende të shumta jashtë kutisë – dhe marrja e tyre të gjitha në një kuti arkivore do të ishte një rrëmujë e mërzitur!

Dizajne që fitojnë para

Unë përmenda tashmë që karakteri, personaliteti dhe marka janë veçanërisht të rëndësishme për restorantet. Por një dizajn i mirë i faqes në internet është një dizajn që konverton vizitorët në internet në klientë me tulla dhe llaç. Këtu janë disa këshilla se si të gjeni modelin e duhur.

Cilësia e fotografisë është e rëndësishme. Do të vini re se shumica e temave të restorantit WordPress vendosin fotografi me cilësi të lartë në demonstrimet e tyre. Shpesh, tema do të jetë ndërtuar rreth një ose dy pjesë kryesore të fotografisë.

Kur zgjidhni një temë duhet të mendoni me kujdes se çfarë lloj fotografish keni për faqen dhe nëse tema do të funksionojë mirë me këto pasuri. Nëse nuk keni fotografi të niveleve më të larta, mos harroni atë temë me pamje të shkëlqyeshme me imazhin e sfondit të ekranit të plotë. Shumica e restoranteve në të vërtetë nuk duhet të tregojnë imazhe të ushqimit në menunë e tyre, kështu që zbuloni se si duket tema pa të gjitha ato fotografi të mrekullueshme të aksioneve në faqen e menusë para se të vendosni.

“Shpesh demot më të bukura të temave janë ato që varen më shumë nga imazhet shumë të veçanta”

Shpesh demot më të bukura të temave janë ato që varen më shumë nga imazhet shumë të veçanta. Këto mund të ju lënë në kurriz kur të vini t’i zbatoni ato, dhe do të pyesni veten pse demoja duket aq më mirë se sa keni arritur të bëni me të.

Përveç përshtypjes vizive të një teme, një dizajn gjithashtu ka nevojë për të ngatërruar njerëzit në drejtimin e duhur. Në pjesën e fundit, përmenda se ishte e rëndësishme që adresa e një restoranti, telefoni, orët e hapjes dhe format e rezervimit të ishin lehtësisht të arritshme, por një temë e shkëlqyeshme do të shkojë shumë më larg.

Kur shikoni një temë, përpiquni të mendoni se cila do të jetë gypi juaj i konvertimit. Ky është grupi specifik i veprimeve që do ta çojnë një përdorues të ulet në faqen tuaj për të ecur në derën e përparme të restorantit. Shpesh herë, do të dëshironi të tërheqni vëmendjen e tyre me arrestimin e fotografisë ose të fitoni besimin e tyre duke shfaqur vlerësimet e klientëve; por, përfundon pa ndryshim kur vizitori bën një rezervë, të gjejë një numër telefoni ose të kërkojë një adresë.

Një model i mirë do të kushtëzojë atë trajektore dhe përdoruesit e mashtrimeve sa më shpejt që të jetë e mundur drejt qëllimit të tyre – dhe tonë -. Nëse tema juaj fsheh elemente kritike të navigimit, ka shumë elementë tërheqës të animuar, ose punëson faqe të gjata plot me përmbajtje shpërqendruese, ajo mund të shkojë shpejt nga të qenit një prezantim i shkëlqyeshëm në thjesht marrjen në rrugën e asaj që vizitori po përpiqet të arrijë.

Kjo më çon në gabimin më të zakonshëm që shoh kur njerëzit shikojnë modelet e temave të restorantit WordPress: ata zgjedhin dhunti vizuale që shpesh vijnë me kosto të fshehura – si në aspektin e përputhshmërisë teknike ashtu edhe të përvojës së përdoruesit.

Një prirje e zakonshme sot është që temat të punësojnë para ngarkuesit – tranzicione të animuar të ngarkimit kur shkoni nga një faqe në tjetrën. Shumë tema janë gjithashtu duke u përpjekur të dalin në një treg të mbushur me njerëz duke përdorur rëndë elementët e animuar, ose duke paketuar një listë të gjatë të opsioneve të faqosjes në një temë të vetme.

Në përvojën time, kjo shpesh çon në më shumë gabime dhe probleme të përputhshmërisë për një faqe në internet. Gjithashtu, shpesh rezulton në kohë më të ngadalta të ngarkimit, gjë që paraqet një problem kritik për restorantet. HappyTables, e cila drejton një shërbim në faqen e internetit të restoranteve të ndërtuar në WordPress, thotë se gjysma e të gjitha vizitave që ata regjistrohen tek klientët e tyre të restorantit vijnë nga pajisjet mobile. Kjo do të thotë se gjysma e këtyre vizitorëve janë në lidhje më të ngadalta dhe përdorin pajisje me memorje më pak. Edhe një pritje prej katër ose pesë sekondash për të ngarkuar një faqe në internet restorantesh do të çojë në biznes të humbur. Pajisjet celularë me kosto të ulët ose të mesme të tregut luftojnë me faqe që përmbajnë shumë animacion.

Në pothuajse të gjitha rastet, cilësia e fotografisë së një restoranti do të përcjell karakterin dhe personalitetin e tij shumë më tepër sesa dritën e faqes së saj të internetit. Unë ju inkurajoj fuqimisht të paguani – ose ta bindni klientin tuaj që të paguajë – për një ushqim profesional ose fotograf në vend. Këta njerëz e dinë se çfarë po bëjnë – përdorni ato!

Kontrolloni nga kush jeni duke blerë

Pjesa e fundit e procesit është gjithmonë më e vështira. Si e dini se ajo që jeni duke blerë është bërë në një standard të lartë – jo vetëm në aspektin e dizajnit, por edhe për sa i përket cilësisë së kodit? Si e dini nëse personi apo ndërmarrja që qëndron pas temës do t’ju mbështesë nëse keni ndonjë problem me temën? Dhe si e dini nëse ata do të vazhdojnë ta mbështesin atë temë një ose dy vjet poshtë vijës?

Fatkeqësisht, nëse nuk jeni një zhvillues i internetit me përvojë i aftë për të kuptuar të gjithë kodin që krijon një temë, nuk ka me të vërtetë asnjë mënyrë për të qenë absolutisht i sigurt për cilësinë e një teme. Edhe nëse je, nuk ka asnjë mënyrë të jesh i sigurt për jetëgjatësinë e tij; tregu i WordPress për tema dhe shtojca është shumë i rrjedhshëm. Njerëzit ndonjëherë hyjnë, rriten dhe ndizen shpejt. Shumë produkte përfundojnë duke u braktisur. Këtu janë disa sugjerime të shpejta që duhet t’ju ndihmojnë të hiqni mollët me të vërtetë të këqija:

i parë, kontaktoni autorin e temës për mbështetje para shitjes. Bëni atyre një pyetje në lidhje me produktin. Questiondo pyetje do të bëjë, por nëse jeni në humbje, bëni një nga shumë pyetje që kam sugjeruar tashmë në pjesët e mëparshme të këtij artikulli. Ju duhet të dini nëse ato ofrojnë mbështetje që është në kohë dhe e dobishme. Shumë do të përgjigjen shpejt, por me përgjigje të dobëta që nuk janë shumë të dobishme. Disa mund të mos përgjigjen për disa ditë apo edhe javë.

Kur të kontaktoni me ta, pyesni veten nëse jeni të kënaqur me shpejtësinë e përgjigjes së tyre – por edhe tonin dhe njohurinë e përgjigjeve të tyre. A kujdesen për nevojat tuaja, apo po kërkojnë të marrin sa më shpejt radhën e biletave të mbështetjes?

Kërkoni dikë që me të vërtetë kupton atë që po përpiqeni të arrini dhe dëshiron t’ju ndihmojë të keni sukses. Kjo nuk do të thotë se ata do të jenë në gjendje të ofrojnë çfarëdo mbështetje që ju kërkoni, por edhe kur i thuani jo diçkaje, ato duhet të jenë të qarta, të sjellshme dhe të dobishme.

“Shumë autorë temash hedhin një temë në një treg të madh, shënojnë një bandë të shitjeve të hershme, rregullojnë disa gabime dhe pastaj lëvizin disa muaj më vonë”

Tjetra, bëj pak hulumtim për të parë nëse ato bëjnë azhurnime të vazhdueshme dhe investime në temat që prodhojnë. Shumë autorë të temave hedhin një temë në një treg të madh, shënojnë një bandë të shitjeve të hershme, rregullojnë disa gabime dhe pastaj lëvizin disa muaj më vonë. Nëse ekziston një ndryshim për temën tuaj, shihni se sa shpesh azhurnimet janë ende duke u lëshuar.

Ju gjithashtu mund të shikoni për shenja të tjera që autori është akoma i investuar në produkt. Nëse ata kanë produkte të tjerë të ngjashëm dhe janë akoma duke prodhuar të reja, kjo sugjeron që ata nuk janë vetëm një projekt i njëanshëm, dhe ende investojnë në mënyrë aktive në punën që ata bëjnë.

Së fundmi, do të dëshironi shikoni se si ata trajtojnë funksionalitetin që mbështesin. Kjo është një çështje më teknike, dhe më e vështirë për jo-zhvilluesit të kuptojnë. Por do të dëshironi të siguroni që menyja e restorantit tuaj, prenotimet në tryezë dhe të dhënat e tjera nuk janë kyçur në temë. Kjo është bërë duke ndërtuar këto karakteristika në shtojca, të cilat mbartin nga një temë në tjetrën. Në mënyrë ideale, tema juaj duhet të integrohet me shtojcat e njohura që janë mjaft të pajtueshme. Kjo do të minimizojë fërkimin tuaj dy ose tre vjet poshtë rrugës kur klienti juaj dëshiron të rifreskojë faqen e tyre.

Gjetja e arsyeshme e përsosur

Atëherë, ku shkoni për të marrë të gjitha këto gjëra? Me siguri duhet të ketë një treg, një ofrues temash, i cili i bashkon të gjitha për ju, në mënyrë që të mos keni nevojë të shqetësoheni për të gjitha këto. Fatkeqësisht, nuk ka. Do treg apo dyqan me tema ka edhe pikat e forta dhe të dobëta.

“Do treg apo dyqan me tema ka edhe pikat e forta dhe të dobëta”

Edhe një treg si ThemeForest, i cili shpesh kritikohet për meritat teknike të ulëta të temave të tij dhe mbështetje të dobët të klientit, ka ende një numër autorësh individualë që parashtrojnë tema të shkëlqyera dhe ofrojnë mbështetje të vëmendshme.

Jam krenar për temat e restorantit dhe shtojcat që shes në Theme of the Crop. Shumica e karakteristikave që unë mbështesin janë të disponueshme për ju që t’i përdorni në çdo temë – ose thjesht provojini ato përpara se të blini një temë – si shtojcat falas në depon zyrtare të shtojcave WordPress.org, të tilla si Menyja e Ushqimit dhe Pijeve, Rezervimet e Restoranteve, Profili i Biznesit dhe Shqyrtime të mira për WordPress.

Nëse i kushtoni vëmendje tre gjërave kryesore që kam përshkruar në këtë artikull, jam i sigurt që do të mund të gjeni një temë të shkëlqyeshme – me një punë të vogël natyrisht – në një numër vendesh të ndryshme. Mund të jetë kategoria e restoranteve të ThemeForest, ku disa autorë kanë filluar të adoptojnë shtojcat e mia dhe disa madje ofrojnë një mbështetje të madhe. Ose mund të shikoni në depon zyrtare falas të temave, ku të gjitha temat duhet të nënshtrohen një inspektimi rigoroz të kodit për t’u renditur. Ka edhe një temë restoranti nga WooThemes, një kompani e respektuar gjerësisht.

Pavarësisht se ku e gjeni temën tuaj, mos harroni të përqendroheni në zgjidhjet e biznesit që një temë mbështet për të siguruar që përputhet me nevojat dhe rrjedhën e punës së klientit tuaj. Zgjidhni një model që konverton vizitorët në klientë dhe që i përshtatet cilësisë së fotografisë që mund të ofroni. Më në fund, sigurohuni që të bëni detyrat e shtëpisë tuaj për autorin e temës për t’u siguruar që ato ofrojnë mbështetje të dobishme, investime të vazhdueshme në produktet e tyre dhe transportueshmëri të të dhënave.

Nuk është detyrë e vogël. Por nëse i ndiqni këto udhëzime, me siguri do të zvogëloni kohën që keni kaluar duke luftuar me temën e gabuar për punën!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map