Divi ose Avada: Temat më të njohura të WordPress me shumë qëllime të krahasuara!

Marrëveshjet me WordPress


Nëse jeni duke kërkuar një temë të re për faqen tuaj, ekzistojnë dy mundësi që ju keni dëgjuar tashmë për: Divi jashtëzakonisht i popullarizuar, nga Temat Elegant dhe Avada, numri një më i shituri në ThemeForest.

Të dyja këto tema të WordPress janë plotësisht qëllimore. Kjo do të thotë që, pa marrë parasysh se çfarë lloji të faqes në internet po ndërtoni, qoftë një blog themelor, një dyqan në internet të paraqitur plotësisht ose ndonjë gjë tjetër në mes, përdorimi i Avada ose Divi do t’ju japë shumë karakteristika dhe opsione.

Sidoqoftë, ndërsa këto janë të dy temat e shkëlqyera të WordPress, ekzistojnë disa dallime kryesore. Prandaj, për tu siguruar që po zgjidhni një të duhurin për projektin tuaj, lexoni më tej.

Do t’i fillojmë gjërat me një përmbledhje të secilës temë përpara se të vazhdojmë të krahasojmë pamjen e tyre, tiparet kryesore dhe vlerën e përgjithshme për para. Le të fillojmë…

Përmbledhje e Divi

Divi është tema e flamurit nga Temat Elegant – një nga kompanitë më të njohura të temave WordPress në biznes.

Temë Divi WordPress

Divi është një temë më e shitur me shumë qëllime WordPress nga Temat Elegant.

Lëshuar në 2013, Divi është përmirësuar dhe azhurnuar vazhdimisht, dhe ka shkuar nga forca në forcë me secilin version të ri.

Karakteristikat kryesore të Divi

Falë një seti karakteristikash në rritje të vazhdueshme, si dhe përmirësimeve të vazhdueshme, Divi tani mund të përdoret për të krijuar pothuajse çdo lloj uebsajti. Pavarësisht se sa i madh apo i vogël projekti juaj, përdorimi i Divi nuk do të jetë i tepërt dhe as nuk do t’ju lë të dëshironi më shumë.

Ndërtuesi i faqeve vizive Divi Drag-and-Drop

Karakteristika thelbësore e kësaj teme është Divi Builder – një mjet ndërtues faqe tërheqje dhe tërheqje e krijuar për të ndihmuar përdoruesit të krijojnë faqosjet e tyre të faqeve të personalizuara me lehtësi.

Redaktori Visual i Ndërtuesit

Ndërtuesi Divi ju lejon të rregulloni përmbajtjen tuaj përmes një redaktori vizual të parafundit.

Fillimisht, Divi Builder ishte një mjet ndërtues i faqeve të pasme. Sidoqoftë, pas një azhurnimi, ky ndërtues i faqeve tani ka një redaktues vizual të përparme WYSIWYG – do të thotë që ju të merrni një vrojtim të drejtpërdrejtë të faqes tuaj ndërsa punoni në të. Ju thjesht mund të klikoni në një artikull për të filluar punën mbi të, duke përfshirë redaktimin e tekstit brenda.

Redaktori i Linjës së Ndërtuesit

Ndërtuesi i ri dhe i përmirësuar i Divi përfshin redaktimin e drejtpërdrejtë të drejtpërdrejtë të pikave dhe klikimeve në tekst.

Për të marrë paraqitjen e faqeve tuaja ashtu si duhet, mund të tërhiqni dhe zbresni elementet në vend dhe shpejt të ndryshoni madhësinë e seksioneve duke përdorur miun. Kalimi në pamjen e re të rreshtit të telit tregon skicën e paraqitjes së faqes dhe emrat e moduleve që ai përmban, duke e bërë më të lehtë për të parë saktësisht cilët elementë janë në faqen tuaj dhe si është strukturuar.

Pamja e Wireframe e Ndërtuesit Divi

Kalimi në modalitetin e kornizës së telave ju jep një pamje të qartë të strukturës së faqes tuaj dhe moduleve që ai përmban.

Shtimi i veçorisë së pakufizuar të zhbllokimit dhe rivendosjes së historisë, si dhe aftësinë për të kopjuar dhe ngjitur elementet e faqeve, gjithashtu vjen në ndihmë. Në përgjithësi, kjo azhurnim ka përmirësuar në masë të madhe Divi Builder, duke ofruar një përvojë intuitive për redaktimin e përmbajtjes.

Histori e Redaktimit të Ndërtuesit Divi

Ndërtuesi Divi e bën të lehtë të zhbëhet ose ribërë redaktimet e faqes tuaj përmes panelit të historisë.

Ndërtuesi Divi ju lejon të krijoni paraqitjen me porosi për të dy postimet dhe faqet duke përdorur rreshta dhe kolona. Këto rreshta dhe kolona më pas mund të popullohen me ndonjë prej 43 moduleve të përmbajtjes.

Modulet e Ndërtuesit të Faqeve Divi

Një përzgjedhje e gjerë e moduleve mund të shtohet në përmbajtjen tuaj me Divi Builder.

Si dhe module me përmbajtje mjaft standarde, siç janë teksti, imazhet, butonat dhe galeritë, do të gjeni një përzgjedhje të fuqishme të veçorive – ato që zakonisht kërkojnë nga ju që të instaloni shtojca shtesë për t’u përdorur. Modulet e tilla përfshijnë tabelat e çmimeve, rrëshqitjet, dëshmitë, portofolet dhe shumë më tepër.

Moduli i Tabelës së icingmimeve

Ky është një shembull i modulit të tabelës së çmimeve që mund të futni në përmbajtjen tuaj dhe të personalizoni me Divi.

Të gjitha modulet Divi Builder mund të personalizohen përmes ndërfaqes vizive – të kompletuara me një pamje live të ndryshimeve tuaja ndërsa i bëni. Për shkak të kësaj, ju mund të siguroni që çdo element në faqen tuaj të internetit funksionon me modelin tuaj të përgjithshëm. Ju jeni gjithashtu të lirë të shtoni vetë CSS tuaj personal për të personalizuar paraqitjet tuaja dhe elementet që ato përmbajnë.

Modifikoni standardet e modulit

Ju mund të modifikoni vetitë e një moduli individual ose të rregulloni cilësimin e paracaktuar për të gjitha rastet e një moduli përmes Ndërtuesit Divi.

Me Divi Builder, është gjithashtu shumë e thjeshtë të personalizoni cilësimet globale ose të paracaktuar të një moduli. Duke përdorur redaktorin e ri botëror të parazgjedhjeve, mund të personalizoni vetitë e paracaktuar të një moduli, të tilla si shkronjat ose ngjyrat, direkt përmes ndërfaqes Divi Builder ndërsa jeni duke krijuar një faqe. Anydo ndryshim që ju bëni atëherë zbatohet në të gjitha rastet e këtij moduli në të gjithë faqen tuaj.

Vlen të përmendet se Divi Builder tani është gjithashtu në dispozicion si një shtojcë e pavarur WordPress që mund të përdoret së bashku me çdo temë. Për më shumë informacion, lexoni më shpejt recensionin e shtojcave të Divi Builder.

Ndërtues i temave Divi

Pas azhurnimit në versionin katër, Divi tani ka një mjet Theme Builder që ju lejon të personalizoni faqen tuaj te internetit përtej zonave të postimit dhe faqeve.

Ndërtues i temave

Builder Theme Divi ju lejon të krijoni headers, footers dhe modele të tjera për faqen tuaj të internetit.

Lëshimi i Ndërtuesit të Temave Divi do të thotë që tani mund të krijoni headers, footers, shabllone të postimit dhe paraqitjet për pjesë të tjera të faqes tuaj të internetit. Ju gjithashtu mund të krijoni headers ose footers të shumta, dhe pastaj t’i caktoni ato në lloje të ndryshme të përmbajtjes në faqen tuaj. Për shembull, ju mund të krijoni një stil të kokës për faqen tuaj dhe një tjetër për postimet tuaja në blog. Pastaj, përmes cilësimeve të Divi Theme Builder, ju mund t’i caktoni automatikisht ato modele në pjesë specifike të faqes tuaj.

Cilësimet e Ndërtuesit të Temave Divi

Cilësimet e Divi Theme Builder lehtësojnë caktimin e modeleve në pjesë specifike të faqes tuaj.

Si dhe paketat e reja të faqosjes së faqeve në internet, Temat Elegant gjithashtu po prodhojnë pako të paravendosura për Ndërtuesin e Temave për t’ju ndihmuar të filloni me këtë veçori të re të Divi.

Layouts dhe Modelet e Para-Ndërtuara

Në kohën e shkrimit, Divi Builder kishte 1.036 paraqitje – përfshirë 140 pako në internet – megjithëse paraqitjet e reja shtohen rregullisht. Për shkak të kësaj, ju mund të përdorni një nga paketat e para-ndërtuara të faqes në internet ose përzieni dhe përputheni me faqosjet e faqeve individuale për të krijuar faqen tuaj të internetit me porosi. Sigurisht, përdorimi i Divi Builder për të krijuar modelin tuaj unik të internetit nga e para është gjithashtu një mundësi.

Paketat e Layout-it të Uebfaqeve

Divi përfshin paraqitjet individuale të faqeve, si dhe paketat e plota të faqosjeve të faqes në internet, për t’ju ndihmuar të filloni.

Secila prej këtyre paraqitjeve të paravendosura mund të redaktohet përmes Ndërtuesit Divi, duke ju dhënë shumë kontroll mbi atë se si duket faqja juaj e internetit. Pasi të keni bërë personalizimet tuaja, do të keni mundësi të ruani skedarët tuaj për përdorim të përsëritur.

Shembuj të paraqitjeve të Divi

Paketat në faqen e internetit Divi mbulojnë një gamë të gjerë projektesh.

Paketat e reja të paraqitjes së Divi lëshohen rregullisht nga ekipi i Temave Elegant, me disa që janë shpallur në blogun Themes Elegant. Për më tepër, në vend që të përdorni fotografi dhe grafika të aksioneve të përgjithshme, kjo bibliotekë në zgjerim e faqeve dhe faqeve të faqeve në internet përfshin fotografi dhe ilustrime origjinale të krijuara nga projektuesit e Temave Elegant.

Ju jeni të lirë të përdorni këto foto, ilustrime dhe përmbajtje të tjera me burim të hapur, pa ndonjë kufizim licencimi në faqet e internetit që krijoni duke përdorur Divi – përfshirë projektet tregtare.

Paraqitja e Agjencisë Kreative Divi

Kjo është një tjetër nga paketat e internetit në internet Divi që mund të importohen në pultin e WordPress tuaj.

Një kritikë e vlefshme për Divi në të kaluarën ishte se, ndryshe nga Avada dhe disa temave të tjera të shumë qëllimeve të WordPress, Divi nuk përfshiu asnjë demonstrim të plotë të faqes në internet – përkundrazi, ai thjesht siguroi modele individuale të faqeve. Ekipi i Temave Elegant e ka korrigjuar plotësisht këtë çështje, dhe përdoruesit e Divi tani kanë qasje në disa nga demonstrimet e internetit me cilësi më të lartë të disponueshme sot – me më shumë që shtohen gjatë gjithë kohës.

Divi kryeson Mjetin e Testimit të Splitit

Mjeti i testimit të ndarjeve të Divi Lead u shtua në një tjetër azhurnim. Ky mjet i fuqishëm i optimizimit e bën shumë të lehtë krijimin e shumëllojshmërive të elementeve të faqes suaj – të tilla si butonat, imazhet ose thirrjet për veprim – dhe pastaj t’i shfaqni ato në segmente të ndryshme të audiencës tuaj, kështu që ju të mund të zbuloni se cili version prodhon më të mirën rezultatet.

Divi udhëheq krahasimin

Divi udhëheq funksionimin e testimit A / B synon të heqë supozimet nga optimizimi i faqes në internet.

Testimi i ndarjes është thelbësor për çdo faqe në internet që është ndërtuar me një qëllim specifik në mendje. Falë Divi kryeson, i gjithë procesi i optimizmit të faqes suaj të internetit për normat e konvertimit të qëllimeve më të larta tani është shumë i thjeshtë.

Klikimi në një element në paraqitjen tuaj të Divi Builder ju jep mundësinë për të krijuar një ose më shumë ndryshime të këtij elementi. Ju mund të përcaktoni qëllimin tuaj, pastaj të uleni dhe të prisni që rezultatet të vijnë.

Opsionet e temave

Përmes panelit të opsioneve të temave Divi, mund të bëni një gamë të gjerë ndryshimesh në faqen tuaj të internetit. Kjo përfshin integrimin e mediave sociale, numrin e postimeve për tu shfaqur në një kohë dhe si t’i paraqisni ato, parametrat e navigimit dhe menunë, dhe menaxhimin e reklamave.

Paneli i opsioneve të temave Divi

Mund të personalizoni cilësimet globale për faqen tuaj në internet përmes panelit të opsioneve Divi Theme.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për të personalizuar me të vërtetë si duket faqja juaj e internetit, shumica e opsioneve të temave përkatëse gjenden përmes mjetit intuitiv të WordPress Customizer.

Nëpërmjet kësaj ndërfaqe, ju mund të rregulloni cilësimet e faqosjes, zgjedhjet e tipografisë, vetitë e kokës, elementët e futbollit, stilet e butonave, skemat e ngjyrave dhe shumë më tepër.

Kontrollet e blerësve të personalizuara të WordPress

Ju mund të personalizoni shumë aspekte të paraqitjes së faqes suaj të internetit përmes Customizer WordPress.

Ndërsa e gjithë kjo ndodh përmes Customizer, ju merrni një vrojtim të drejtpërdrejtë të ndryshimeve tuaja ndërsa i bëni ato.

Transportueshmëri midis vendeve

Një fushë tjetër ku Divi shkëlqen është transportueshmëria e saj – d.m.th, lehtësia me të cilën mund të lëvizni punën tuaj, cilësimet, paraqitjet dhe pasuritë e tjera midis faqeve të internetit me energji Divi.

Nëse jeni një projektues në internet që krijon faqe për klientë, ose keni shumë faqe në internet të WordPress-it, kjo ka të ngjarë të jetë një barazim i madh – potencialisht duke ju kursyer një kohë dhe përpjekje të drejtë duke ju mundësuar që të importoni dhe eksportoni shpejt përmbajtjen midis projektet.

Informacione për çmimet e Divi

Për të hyrë në Divi, do t’ju duhet të bashkoheni në klubin e Temave Elegant dhe të paguani 89 dollarë për një vit qasje në të gjitha produktet e tij, përfshirë temën mbresëlënëse Extra – e cila ia vlen të kontrollohet nëse nuk jeni tashmë të njohur me të – dhe një sërë plugins.

Ju gjithashtu keni mundësinë e pagimit të një pagese një herë 249 dollarë për qasje gjatë gjithë jetës në të gjitha shtojcat dhe tematikat Elegant Temat, përfshirë lëshimet aktuale dhe të ardhshme, si dhe qasjen gjatë gjithë jetës në azhurnimet dhe përkrahjen e produktit.

Ekziston një garanci 30-ditore për kthimin e parave që ju lejon të provoni Divi dhe produktet e tjera nga Temat Elegant pa rrezik.

Përmbledhje Divi

Divi ka shumë për të ofruar. Nëse nuk jeni një kodues, por ju akoma ju pëlqen kontrolli i plotë se si duket dhe funksionon faqja juaj e internetit, Divi është një zgjedhje e shkëlqyeshme e temës.

Përmbledhje e Avada

Bërja e temës numër një të WordPress më të shitur në tregun mega-Popular ThemeForest nuk është e lehtë.

Temë Avada WordPress

Avada është numri një më i shituri në tregun e ThemeForest.

Por, duke mburrur më shumë se një shitje mahnitëse prej 550,000 (dy herë më shumë se konkurrenti i saj më i afërt në ThemeForest), Avada në mënyrë të pashmangshme zë vendin e parë!

Karakteristikat kryesore të Avada

Si Divi, Avada është një temë e vërtetë me shumë qëllime që mund të përdoret për të krijuar pothuajse çdo lloj uebsajti. Pavarësisht nëse keni nevojë për një portofol në internet, një sit për biznesin tuaj jashtë linje ose një faqe lajmesh të pasura me përmbajtje, Avada synon t’ju ofrojë gjithçka që ju mund të keni nevojë..

Uebfaqet e Rindërtuara Demo

Një nga arsyet kryesore pse Avada është i përshtatshëm për pothuajse çdo lloj të uebfaqes së WordPress është që ju të merrni akses në një përzgjedhje të madhe të faqeve të internetit të parafabrikuara të parafabrikuara që mund të aplikohen në faqen tuaj të WordPress në vetëm disa klikime.

Demo në internet Avada

Demot e faqes Avada janë të larmishme dhe të dizajnuara shumë mirë.

Ashtu si Divi dhe biblioteka e tij e paketave të faqosjes së faqes në internet, Avada ju lejon të shpejt të importoni një faqe të tërë demostruese. Pas kësaj, gjithçka që mbetet për të bërë është të shtoni përmbajtjen tuaj. Nëse një nga versionet demo përputhet me projektin tuaj, atëherë shpejtësia me të cilën mund të merrni faqen tuaj të internetit në internet ka të ngjarë të jetë shumë tërheqëse.

Me lëshimin e versionit gjashtë të Avada, tani janë 55 demos në internet për të zgjedhur. Këto përfshijnë agjenci, fotografi, palestër, kafene, hotel, arkitekturë, udhëtime, stilin e jetës, modën dhe demot e shumëfishta të dyqaneve në internet.

Qasja Demo e Panelit Avada

Ju mund të shikoni paraprakisht demonstratat e Avada nga brenda pultit tuaj të WordPress, pastaj të importoni modelin tuaj të preferuar në vetëm disa klikime.

Procesi i importit funksionon shumë mirë, dhe me të vërtetë mund të merrni bazën për faqen tuaj të re dhe të funksiononi në afërsi të asnjë kohe fare.

Ndërtues i bashkimit

Për t’ju ndihmuar të redaktoni cilindo nga demot dhe paraqitjet e përfshira – ose të krijoni tuajin nga e para – Avada përmban ndërtuesin e Fusion, një mjet ndërtues faqesh tërheqës-dhe-lëshues për WordPress.

Fusion Builder Live

Ndërtuesi Avada Fusion tani ka një ndërfaqe moderne vizuale të përparme.

Pas një azhurnimi të kohëve të fundit, Avada tani ka një redaktor modern vizual të përparme, i cili ju jep një pamje të drejtpërdrejtë të faqes tuaj ndërsa punoni në të në një mënyrë të ngjashme me Divi Builder. Falë kësaj, rregullimi i përmbajtjes së paracaktuar dhe krijimi i modeleve tuaja të faqes nga e para duhet të jetë më e shpejtë dhe më intuitive. Paneli i historisë që ju lejon të prishni veprimet e fundit është gjithashtu një i mirëpritur.

Redaktimi Inline i Ndërtuesit Fusion

Ju mund të klikoni në një element dhe të filloni ta redaktoni atë brenda, direkt përmes ndërfaqes Fusion Builder.

Si dhe të qenit në gjendje të tërhiqni dhe lëshoni artikujt rreth faqes, të qenit në gjendje të redaktoni tekstin në linjë vërtet i shpejton gjërat. Sidoqoftë, nëse preferoni të punoni në një redaktues të prapambetjes për disa detyra, lehtë mund të ndërroheni midis dy mënyrave në lehtësinë tuaj..

Wireframe ndërtues Fusion

Ndërtuesi Avada Fusion ju lejon të kaloni në modalitetin e kornizës për të marrë një pamje më të qartë të strukturës së faqosjes së faqes.

Ashtu si Divi Builder, faqosjet e faqeve në Avada përbëhen nga rreshta dhe kolona që mund të popullohen me një përzgjedhje të dobishme të moduleve.

Elementet e ndërtuesit të bashkimit

Avada dhe Divi përfshijnë shumë elementë të njëjtë, por Avada ka disa më shumë sesa Divi.

Avada dhe Fusion Builder tani kanë më shumë se 65 elementë, duke ecur përpara Divi dhe 43 moduleve të përmbajtjes së tij. Këto elemente ju lejojnë të shtoni butonat, tabelat e çmimeve, rrëshqitjet, dëshmitë dhe produktet nga dyqani juaj online në paraqitjet tuaja personale..

Shembull i modulit të tabelës së çmimeve Avada

Një shembull i elementit të përshtatshëm të Tabelës së icingmimeve të Avada.

Paraqitjet e faqeve të paravendosura

Kur përdorni Fusion Builder, mund të importoni ndonjë prej modeleve individuale nga demonstratat e Avada në postimin ose faqen në të cilën po punoni. Për shkak të kësaj, nuk ka rëndësi nëse importoni një demonstrim të plotë të faqes në faqen tuaj apo jo, prapëseprapë mund të përdorni të gjitha përmbajtjet e ndërtuara paraprakisht të Avada në baza individuale ndërsa krijoni faqen tuaj të internetit.

Importoni modelin individual

Me Avada, ju mund të importoni demot e plotë të faqes në internet, si dhe shabllonet individuale që përbëjnë demot.

Me Fusion Builder, ju jeni gjithashtu të lirë të ruani paraqitjet tuaja personale për t’u ripërdorur në faqen tuaj të internetit.

Elementet e ndërtuesit të bashkimit

Shumë nga elementët që mund të futen në paraqitjet tuaja Fusion Builder janë gjithashtu të disponueshme kur përdorni postimin standard të WordPress dhe redaktorin e faqeve. Kjo do të thotë që lehtë mund të përmirësoni përmbajtjen ekzistuese pa qenë nevoja ta redaktoni atë përmes Fusion Builder. Nëse thjesht doni të shtoni një buton ose tabelë çmimesh në një faqe, kjo veçori duhet të vijë në dispozicion.

Elementet e ndërtuesit Avada

Elementet e Fusion Builder mund të futen në postime dhe faqe përmes redaktorit të parazgjedhur të WordPress.

Nëse jeni duke i futur këta elementë në përmbajtjen tuaj përmes Fusion Builder ose redaktorit të WordPress, ju lehtë mund ta rregulloni pamjen e tyre falë një grupi intuitiv kontrollesh.

Opsionet e temave

Avada bën të mundur përshtatjen e pothuajse të gjitha aspekteve të faqes suaj të internetit, përfshirë fontet, ngjyrat dhe cilësimet e paraqitjes, përmes panelit të kontrollit të opsioneve të temave ose ndërfaqes Customizer WordPress.

Kontrollet e blerësit të personalizuara të WordPress

Mbështetja për Customizer WordPress ju lejon të rregulloni disa pjesë të faqes tuaj të internetit me një vrojtim të drejtpërdrejtë të ndryshimeve tuaja.

Krahasuar me Divi, nuk ka aq shumë cilësime dhe mundësi të disponueshme në Intuitive WordPress Customizer. Përkundrazi, ka më shumë të ngjarë të gjeni kontrollet për ndryshimet që dëshironi të bëni në panelin e kontrollit të opsioneve të temave që ndodhen brenda pultit të WordPress. Dobësia e kësaj është se ju nuk merrni një vrojtim të drejtpërdrejtë të efektit që rregullimet tuaja kanë si ju, kur punoni në Customizer WordPress.

Opsione dhe Cilësimet e Temës Avada

Pothuajse çdo aspekt i faqes suaj të internetit mund të personalizohet përmes panelit të opsioneve të temave Avada.

Përsëri, si me Divi, qëllimi është të fuqizoni jo-koduesit që të jenë në gjendje të ndërtojnë uebfaqen që kanë dashur gjithmonë – të gjitha përmes një serie mjetesh dhe rregullimesh vizuale. Sidoqoftë, nëse kërkesat tuaja janë më të sakta, ju ende keni mundësinë për të shtuar vetë CSS tuaj personal përmes panelit të opsioneve temë.

Informacione për icingmimet e Avada

Avada është në dispozicion nga tregu i ThemeForest me 60 dollarë, i cili përfshin gjashtë muaj mbështetje nga ThemeFusion, zhvilluesit e temave. Kjo periudhë e mbështetjes mund të shtrihet në 12 muaj duke paguar një shtesë prej 18 $, dhe, çfarë është më shumë, azhurnimet e temës së jetës përfshihen me çdo blerje!

Shënim: Për një vështrim edhe më të thelluar në këtë temë, shikoni rishikimin e temës tonë të Avada WordPress.

Divi vs Avada: Karakteristikat kryesore krahasuar

Siç mund ta shihni, të paktën në letër, të dyja Divi dhe Avada ndajnë një seri karakteristikash të ngjashme. Të dy temat ofrojnë një numër mbresëlënës të faqosjeve të faqeve të premadave, të dyja janë të pajisura me ndërtues të faqeve të tërhequra dhe tërheqëse të faqes, dhe të dyja ofrojnë shumë mundësi opsionesh për jo-koduesit..

Sidoqoftë, siç ndodh zakonisht, djalli është në detaje, kështu që, për t’ju ndihmuar të vendosni nëse Avada ose Divi është alternativa më e mirë për faqen tuaj, le të shohim se si krahasohen tiparet e tyre.

Pamja e përgjithshme

Të dy temat duken të shkëlqyera: Layoutet e paracaktuara të Divi dhe paketat në internet janë të një standardi shumë të lartë, ndërsa faqet e internetit të paravendosura të Avada gjithashtu kanë një pamje shumë profesionale.

Demo e internetit e marketingut dixhital Divi

Nëse dëshironi të krijoni një faqe në internet për një agjenci të marketingut dixhital, Divi ka një seri modelesh që janë gati të shkojnë.

Tani Divi ka përmbajtje më të paracaktuar se Avada, me 140 pako në internet që përbëhen nga 1,036 shabllone individuale. Sidoqoftë, pasi Avada ka 55 demonstrime në internet, secila me grupin e tyre të modeleve individuale, ju ende nuk do të jeni të shkurtër në opsionet nëse zgjidhni këtë temë. Gjithashtu, me secilën temë, falë ndërtuesve të faqeve tërheqje dhe përdorim të lehtë, ju nuk kufizoheni vetëm në përmbajtjen e paravendosur.

Demo e jeteses Avada Lifestyle

Avada ka demonstrime për të gjitha llojet e faqeve të internetit, duke përfshirë një mundësi për krijimin e një blog jetese.

Kur të vendosni se cila temë ka modelin më të mirë, me të vërtetë varet nga ju të eksploroni faqosjet dhe demonstrimet për të zbuluar se cilat janë më të përshtatshmet për projektin tuaj.

Ndërtuesit e faqeve

Të dy temat tani ju lejojnë të krijoni paraqitjen me porosi për postimet dhe faqet tuaja përmes redaktuesve vizualë të tërheqjes dhe lëshimit. Duke përdorur seksione, rreshta dhe kolona, ​​ju mund të ndërtoni faqosje me porosi dhe pastaj të futni modulet në dispozicion për të shtuar elemente në përmbajtjen tuaj.

Ndërtuesit e faqeve të azhurnuara të të dy temave krahasohen në mënyrë të favorshme me shtesat më të mira të ndërtuesve të faqeve WordPress të pavarura të disponueshme sot. Pra, nëse ju zgjidhni Divi ose Avada, nuk do të duhet të shqetësoheni për ndonjë mungesë funksionaliteti të lidhur me ndërtuesit e faqeve.

Sidoqoftë, Divi Builder ka disa karakteristika që e ngritin atë mbi Avada Fusion Builder. Njëra është veçoria e sinkronizimit selektiv, e cila ju mundëson të krijoni një modul të personalizuar që përdoret në të gjithë sitin tuaj. Anydo ndryshim që ju bëni në atë modul aplikohen më pas në çdo shembull të tij – megjithëse ju mund të zgjidhni se cilën nga ato ndryshime janë sinkronizuar në module, siç janë vetëm cilësimet e projektimit, por jo edhe cilësimet e përmbajtjes.

Paraqitjet e Layouts dhe Demos

Të dy temat ju japin qasje në një sasi të madhe të përmbajtjes së paravendosur, duke përfshirë demonstrimet e plotë të faqes në internet dhe shabllonet e faqeve individuale. Biblioteka e paketave të internetit në internet Divi shtohet rregullisht nga ekipi i Temave Elegant, dhe këto shabllone janë hartuar në një standard veçanërisht të lartë. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që demonstrimet në uebfaqen e Avada kanë mungesë të apelimit për dizajn ose nuk do të shtohen në intervale të rregullta.

Fakti që të dyja temat përfshijnë redaktorët tërheqës për rregullimin e përmbajtjes së paravendosur do të thotë që, çfarëdo lloji i faqes së internetit që dëshironi të krijoni, duhet të jeni në gjendje të merrni punën me Divi ose Avada.

Kur bëhet fjalë për të vendosur nëse Avada ose Divi ka përmbajtjen më të mirë të paravendosur, kjo me të vërtetë varet nga shijet tuaja personale dhe kërkesat e faqes tuaj..

Opsionet e personalizimit

Me aftësinë për të modifikuar bibliotekën e elementeve të faqeve përmes mjetit intuitiv WordPress Customizer (si dhe shumë aspekte të tjera të faqes tuaj të internetit), Divi ofron mundësi të pakrahasueshme të personalizimit.

Kjo nuk do të thotë që Avada mungon, por, pasi opsionet e temës Avada janë pak më të kufizuara, Divi ju jep më shumë kontroll mbi pamjen e faqes tuaj – ndërsa gjithashtu ju jep një vrojtim të drejtpërdrejtë të ndryshimeve tuaja ndërsa i bëni ato.

Diferenca të tjera të dukshme

Një tjetër ndryshim kryesor midis Divi dhe Avada është mjeti i testimit të ndarjeve të Divi. Nëse dëshironi të zgjedhni uebfaqen tuaj për rezultate më të mira, pavarësisht nëse kjo është më shumë shitje, pamje më të larta në faqe ose ndonjë qëllim tjetër, mjeti Divi Lead ju jep një mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë për të ekzekutuar teste A / B në zgjedhjen tuaj të dizajnit dhe përmbajtjes. Sidoqoftë, ndërsa Avada nuk përfshin një veçori të ngjashme, mund të instaloni në faqen tuaj të internetit zgjedhjen tuaj të shtojcës së optimizmit të konvertimit..

Avada përfshin dy plugins premium të palës së tretë WordPress: Slider Revolution dhe LayerSlider. Divi përfshin disa module të ndryshme rrëshqitëse, por ato nuk mund të konkurrojnë me fuqinë e këtyre dy shtojcave të slideshave. Kështu që, nëse ideja e botimit të slideshave të përparuara të animuara në uebfaqen tuaj tërheq për ju, Avada ka gjithçka që ju nevojitet.

Vlera më e mirë

Me Divi të disponueshëm për 89 dollarë dhe Avada me 60 dollarë, të dy opsionet paraqesin vlerë të madhe për paratë. Sidoqoftë, për 89 dollarë jo vetëm që keni akses në Divi, por edhe në temën mbresëlënëse Extra nga Temat Elegant, si dhe shtojcat e tyre.

Mendimet përfundimtare

Fatkeqësisht, është e pamundur të thuash se cila nga këto dy tema është në të vërtetë më e mira – Na vjen keq! Të dy janë produkte me cilësi të lartë që do t’u pëlqejnë atyre që duan lirinë për të krijuar çdo lloj uebsajti që u pëlqen, ndërsa shijojnë një përzgjedhje të gjerë të demos dhe planifikimeve profesionale të ndërtuara paraprakisht.

Mjeti i testimit të ndarjeve të Divi Lead është një tipar tërheqës, pasi pothuajse të gjitha faqet e internetit janë ndërtuar me një lloj qëllimi në mendje – pavarësisht nëse kjo është më shumë shitje ose thjesht më shumë pamje në faqe. Thënë kjo, vlen të kujtohet gjithashtu që ekzistojnë shtesa të tjera të testimit të ndarjes në WordPress, kështu që zgjedhja e Avada nuk do të thotë të thuash jo në optimizimin e kursit të konvertimit.

Të dy Divi dhe Avada janë tema të ngurta, dhe të vendosësh se cili është më i miri për projektin tuaj ka të ngjarë të zbardhë se cila nga këto dy tema të pabesueshme ofron veçoritë dhe përmbajtjen e paravendosur që ju dëshironi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map