A legjobb ingyenes és prémium CDN (tartalomszolgáltatási hálózat) szolgáltatások a WordPress számára

WordPress foglalkozik


Mindenki szereti a gyors weboldalt – és a Google sem kivétel.

A Google algoritmusait nagyrészt titoktartás borítja, de a keresőmotor óriása következetesen hangsúlyozza, hogy az oldalsebesség rangsorolási tényező.

Ez azt jelenti, hogy a gyorsan betöltő weboldal gyorsabb útja a jobb rangsorolásnak, több látogatónak és a jobb felhasználói élménynek (UX). Noha itt gyakran csak egy másodperc törtrészéről beszélünk, a különbség javítása, a betöltési idő javítása óriási hatással lehet az alsó sorra.

De hogyan lehetne javítani a weboldal teljesítményét? Nos, a tartalomszolgáltató hálózat (CDN) telepítése remek hely a kezdéshez (ugyanakkor biztosítja, hogy nagyteljesítményű, kezelt WordPress tárhelyszolgáltatást használ, ha még nem tette meg).

Lehet, hogy nem veszi észre ezt, de a közted és a webszerver közötti földrajzi távolság nagy szerepet játszhat annak meghatározásában, hogy meddig tart Ön (és a látogatók) a webhelyhez való kapcsolódáshoz. Minél nagyobb a távolság, annál hosszabb a várakozás (különösen olyan webhelyek esetében, amelyek különösen erőforrás-igényesek, például sok nagyméretű médiafájlokkal rendelkező webhelyeknél).

Ha az összes fájlt, amely egyetlen weboldalon tárolja a webhelyet, a világ másik oldaláról a webhelyére látogató látogatók jelentős időt töltenek el azzal, hogy megvárják a fájlok betöltését..

A CDN megkerüli ezt a problémát, ha webhelyét több hely kiszolgálóin tárolja. Amikor valaki megpróbál hozzáférni az Ön webhelyéhez, kapcsolatba kerül a kiszolgálóval, amely földrajzilag legközelebb áll hozzájuk *. Ez jelentősen javíthatja a betöltési időket, boldogabb látogatókat és magasabb rangsorolást eredményezve.

Ha CDN telepítésével fel szeretné gyorsítani webhelyét, szerencséje van. Ma áttekintjük a WordPress felhasználók számára elérhető legjobb CDN-ket, amelyek mind az ingyenes, mind a prémium szolgáltatásokat lefedik, tehát minden költségvetéshez van valami.

Tartalomszolgáltatási hálózat integrálása a WordPress programba

A WordPressnek tudnia kell, melyik tartalomszolgáltató hálózat fogja tárolni a tartalmat.

Ezt megteheti egy WordPress gyorsítótár-bővítmény, például a W3 teljes gyorsítótár segítségével,
WP Super gyorsítótár vagy WP rakéta.

Ezeknek a plugineknek a használatával meghatározhatja, hogy a WordPress mit töltsön le a tartalomszolgáltató hálózatra. Például választhat képek, CSS, Javascript és egyebek tárolására. Azt is megadhatja, hogy mely CD-mappákat tárolja (és nem akarja).

A tartalomszolgáltató hálózatok URL-eket és egyéb fontos kapcsolódási információkat biztosítanak Önnek, amelyeket be kell írnia a WordPress CDN beépülő modulba.

Az információ tartalmazhatja:

  • CDN CNAME: A domain álnév a CDN számára.
  • Húzza a zónát: Az az URL, amelyet statikus fájlok begyűjtésére használnak a webhelyről, és tárolják azokat a CDN-en.
  • Push Zone: Általában nagyobb fájlok tárolására használják.

Ne aggódjon, ha nem ismeri ezeket a feltételeket – a tartalomszolgáltató szolgáltatója segíthet a szolgáltatásuk közvetlen integrálásában.

Ezenkívül részletes CDN-integrációs útmutatót is találhat a tartalomszolgáltató hálózatoktól és a WordPress gyorsítótárazási bővítmények fejlesztőitől.

CDN engedélyezõ beállítások

Számos tartalomszolgáltató hálózat külön WordPress-bővítményeket bocsát ki, amelyek segítenek az ügyfeleknek szolgáltatásuk használatában. A BunnyCDN például rendelkezik egy WordPress bővítménnyel, amely leegyszerűsíti a szolgáltatás megvalósítását. Csak annyit kell tennie, hogy beírja a húzózóna nevét, a CDN domain nevét, a webhely URL-jét, a kizárt fájlokat és a mellékelt könyvtárakat.

Míg a BunnyCDN WordPress bővítményét kifejezetten a szolgáltatáshoz fejlesztették ki, a KeyCDN kiadott egy WordNress bővítményt, CDN Enabler nevű, amely bármilyen tartalomszolgáltató hálózattal működik..

StackPath CDN Edge

A StackPath, amelyet 2015-ben indított a SoftLayer tárhely társaság alapítója, gyorsan beépült a CDN területbe. A MaxCDN 2016-os megszerzése elősegítette a társaság lábának a bejutását a WordPress piacra.

StackPath

A StackPath globális hálózat nagy kapacitású SSD-ket használ és támogatja a teljes sebesség 65Tbps-ot a világ 45 helyén. A StackPath CDN használatával több mint 200 milliszekundumról 20-ra csökkentheti a weboldal látogatói számára történő kézbesítési időt.

StackPath CDN hálózat

A StackPath segítségével egyetlen gombnyomással eltávolíthatja a tartalmat a teljes hálózatából, ami akkor hasznos, ha a webhelyén jelentős változtatásokat hajt végre..

Az EdgeRules rendszer felhasználható a tartalomszolgáltató hálózat használatának testreszabására, és vannak szabályok 301 átirányításra, fejlécek hozzáadására és eltávolítására, gyorsítótár-kezelésre és URL-aláírásra.

Az SSL tanúsítványokat a StackPath nyújtja ingyen, és a szolgáltatás részletes forgalmi elemzéseket, szegmentált letöltéseket és GZIP tömörítést kínál. A hálózati réteg DDoS védelmét a StackPath CDN is biztosítja.

StackPath Edge szabályok

A StackPath CDN csomagja csak havonta 10 dollárral kezdődik, és az első hónap ingyenes, tehát kipróbálhatja a szolgáltatást. Ez a terv havonta 1 TB sávszélességet kínál, amely 0,01 USD / GB tényleges kamatláb, ha a kiosztást használja. Ezek az adatok korlátlan számú webhelyen használhatók.

A további sávszélesség 0,04 USD / GB-ig 100TB-ig, majd 0,03 USD / GB-ig 1 GB-ig csökken. Ez egy átalánydíj, amely nem függ a webhely látogatói helyétől.

A StackPath CDN kiváló lehetőség a WordPress webhelytulajdonosok számára. Az árazás rendkívül versenyképes, egy hónapos próbaverziót biztosít Önnek, mielőtt fizetnie kell, és számos testreszabási lehetőséget kínál, így diktálhatja, hogyan kell használni a CDN-t..

CloudFlare

A Cloudflare egy hatalmas internetes cég, amely számos teljesítmény- és biztonsági funkciót kínál a webhelyek tulajdonosai számára.

CloudFlare

A cég freemium üzleti modellje azt jelenti, hogy az alapvető funkciók, mint például a DDoS támadások enyhítése, a megosztott SSL tanúsítványok és a globális tartalomszolgáltatási hálózat, szabadon használhatók. Prémium tulajdonságait és szolgáltatásait sokkal nagyobb internetes társaságok, és nem kis webhelytulajdonosok felé forgalmazzák.

A Cloudflare globális hálózatában 193 adatközpont található a világ minden tájáról, és az egyes központok állapotát bármikor ellenőrizheti a CloudflareStatus.com webhelyen..

Cloudflare globális hálózat

Noha az évek során több tartalomszolgáltató hálózatot használtam, a Cloudflare az, ahonnan visszatérek. Ennek néhány oka van:

  • Hosszú távú ügyfél: A DNS-kezelő szolgáltatás évek óta védi webhelyem.
  • Hatalmas globális hálózat: A világ egyik legnagyobb adatközpont-hálózatával rendelkezik.
  • Ez ingyenes: A tartalomszolgáltató hálózat ingyenesen használható.

A Cloudflare WordPress bővítmény felhasználható webhelyének gyorsítótárazási beállításainak kezelésére, de én mindent jobban szeretek kezelni a hivatalos webhelyen.

Lehetőség van arra, hogy a gyorsítótárat megtisztítsa bizonyos URL-ek és gazdanevek számára, vagy törölje az összes gyorsítótárat, és mindent megtisztítson. Megadhatja a gyorsítótárazási szintet, a böngésző gyorsítótárának lejárati idejét, valamint azt is, hogy a JavaScript, CSS és HTML minimális.

A Cloudflare Argo Smart Routing nevű szolgáltatást is kínál. Havi áron 5 dollárral, plusz 0,10 dollár / GB az első gigabájt után, az Argo Smart Routing jelentősen javíthatja az oldal betöltési idejét azáltal, hogy átirányítja a forgalmat, amikor a hálózat túlterhelt.

Cloudflare gyorsítótárazási beállításai

Az egyik ok, amiért szeretek a Cloudflare CDN-jét használni, ha ha már futtatja a domainjeit a DNS-szolgáltatásukon keresztül, akkor egyetlen kattintással engedélyezheti és letilthatja a gyorsítótárazást. Tudatában vagyok azonban a Cloudflare tartalomszolgáltató hálózatának korlátozásainak.

Az alternatív CDN-szolgáltatások általában több testreszabási lehetőséget kínálnak, és mivel a Cloudflare CDN ingyenesen használható, a webhelytulajdonosoknak nem kellett volna számolniuk a támogatással, ha bármilyen probléma merül fel. Azt is tudnia kell, hogy webhelyének offline elérése esetén a Cloudflare „Mindig online” funkciója csak kis számú oldalt tárol el.

Cloudflare webes forgalom

A Cloudflare nem kínál ugyanolyan számú lehetőséget vagy szintű ügyfélszolgálatot, mint prémium alternatívák, de ha ingyenes tartalomszállítási hálózatot keres, akkor a Cloudflare-nek fel kell lépnie a listájába, mivel globális hálózata hihetetlen.

Ha a Cloudflare nem felel meg a tartalomszolgáltató hálózatra vonatkozó követelményeinek, akkor még mindig azt javasolom, hogy próbálja ki a szolgáltatást, mivel a biztonsági szolgáltatások kiválóak.

Amazon CloudFront

Az Amazon CloudFront egy tartalomszolgáltató hálózat, amelyet weboldal-adatok, videók, alkalmazások és egyebek továbbítására lehet felhasználni. A szolgáltatás video tartalmat szállít az Amazon Prime Video ügyfelek számára, és olyan nagyvállalatok is használják, mint a Canon, a Dow Jones és a Bandai Namco..

Amazon CloudFront

A hálózat 188 jelenlétpontot foglal magában 31 ország szerte a világon, és a hálózati forgalmat ingyenesen védi az Amazon AWS Shield kezelt DDoS védelmi szolgáltatása..

Amint számíthat arra, a CloudFront integrálódik más Amazon Web Services-hez (AWS), mint például az Amazon S3, az Amazon EC2, az Elastic Load Balancing és az Amazon Route 53.

Amazon CloudFront Network

Hihetetlen az Amazon Web Services által használt infrastruktúra. Ez a webhelyek tulajdonosai számára elérhető leggyorsabb és legbiztonságosabb platform, és a fejlesztők imádni fogják a számukra elérhető speciális beállítások és testreszabási lehetőségek számát..

Sajnos, mint az összes AWS szolgáltatás, a CloudFront sem felhasználóbarát. Még a tapasztalt webhelytulajdonosok is kissé elárasztottak a rengeteg lehetőség miatt.

Azt tanácsolom, hogy kövessem az „Hogyan gyorsítsuk fel a WordPress webhelyet az Amazon CloudFront segítségével” című Amazon útmutatót..

Az útmutató követésével megtanulhatja, hogyan hozhat létre disztribúciót a webhelyére, meghatározhatja az alapértelmezett gyorsítótár-viselkedési beállításokat, beállíthatja a sütiket, konfigurálhatja az SSL-beállításokat és így tovább. Hasznosnak találja az „Első lépések a CloudFront használatával” útmutatót is.

Az Amazon CloudFront gyorsítótár beállításai

Az Amazon nagylelkű ingyenes szintje az új AWS-ügyfeleknek 50 GB-os adatátvitelt és 2 millió HTTP- és HTTPS-kérelmet biztosít ingyenesen. A kicsi webhelyekkel rendelkezők számára ingyenesen használhatja a CDN-t, ha ezen korlátozások alatt marad.

Ha túllépi ezt a korlátot, akkor az igény szerinti árazási politika számláz fel. Az átlagos költség körülbelül 0,10 USD / GB az első 10 TB-nál, 0,08 USD / GB a következő 40 GB-nál, és 0,06 USD / GB a következő 100 GB-nál. Az árak helytől függően változnak – például az első 10 TB ára 0.085 USD / GB Észak-Amerikában és Európában, de 0.140 USD / GB Szingapúrban, Hong Kongban és Dél-Koreában..

Úgy gondolom, hogy a legtöbb WordPress webhelytulajdonos egy felhasználóbarát megoldást keres, amelyet könnyebben lehet beállítani és kezelni, de azok, akik időt töltenek az Amazon CloudFront beállításával, kihasználhatják az elérhető leggyorsabb és legbiztonságosabb tartalomszolgáltatási hálózatot..

KeyCDN

A KeyCDN egy népszerű tartalomszolgáltató hálózat, amely 34 adatközponttal rendelkezik világszerte. A hálózat minden szerverének felfelé irányuló kapcsolata legalább 40 Gbps.

keycdn

A szolgáltatás DDoS védelmet, HTTP / 2 támogatást, zóna álneveket, Brotli-t kínál & GZip tömörítés, hozzáférési szabályok és így tovább. Az összes tartalom egy kattintással megtisztítható. Ha szeretné, törölheti a gyorsítótárat az egyes URL-ekhez.

KeyCDN hálózat

Egy új zóna egyszerűen telepíthető úgy, hogy egyszerűen megnevezi a zónát, kiválasztja, hogy push vagy pull zónát ad, és megerősíti a származási URL-t (azaz a WordPress webhelyét)..

Az egész folyamat egyszerű, de még egy tucat további lehetőséget tölthet be az „Speciális szolgáltatások” linkre kattintva. Ez lehetővé teszi a további beállítások konfigurálását, például a tartalom lejáratának dátumát, az SSL érvényesítését és a rossz robotok blokkolását..

A fiókterület számos részletes jelentést tartalmaz, amelyek megkönnyítik a forgalom megértését. Lehetőségek vannak még arra is, hogy beállítsanak egy egyedi domént a CDN-hez, megvédjék a képeket a forró hivatkozástól, és alfelhasználókat hozzanak létre fájlok feltöltésére a push zónába..

Zóna szerkesztése a KeyCDN-ben

A KeyCDN egy 14 napos ingyenes próbaverziót kínál a szolgáltatás tesztelésére. A regisztrációhoz nincs szükség hitelkártyára.

A próbaidőszak letelte után a sávszélességet fel kell fizetni, mint ön-fizet-alapon. A havonta felhasznált első 10 TB adatért a KeyCDN Észak-Amerikában és Európában 0,04 USD / GB, Ázsiában és Óceániában 0,10 USD / GB, Dél-Afrikában és Dél-Amerikában pedig 0,14 USD / GB. Minimális havi 4 USD díjat kell fizetni, és a számlájára terhelt minimális összeg 29 USD.

További potenciális költségek: 0,29 USD / GB az első 500 GB-os nyomtatótárolásért, napi 3 USD a napló továbbításáért és 1 USD / 2000 képfeldolgozási műveletért.

Ne felejtse el ellenőrizni a KeyCDN költségkalkulátort, hogy becslést kapjon a teljes havi költségéről.

A KeyCDN gyorsítótár állapota

A múltban már néhányszor használtam a KeyCDN-t, és mindig elégedett voltam a teljesítménnyel és a kapott támogatás minőségével. A társaságnak sikerült megtalálnia a megfelelő egyensúlyt a felhasználóbarát maradás mellett, de továbbra is fejlett lehetőségeket kínál azok számára, akiknek szükségük van rájuk.

Ha úgy dönt, hogy más CDN szolgáltatót kíván használni, akkor még mindig azt javaslom, hogy próbálkozzon a KeyCDN CDN Enabler és Cache Enabler bővítményeivel. Ingyenesen letölthetők, és felhasználhatók bármilyen CDN integrálására.

Jetpack oldalgyorsító

Ha letölt egy népszerű WordPress Jetpack plugin-t, akkor kihasználhatja annak ingyenes tartalomszállítási hálózatát, amely lehetővé teszi a tartalom letöltését a világ minden tájáról elérhető WordPress.com gyors elosztott adatközpontokba..

jetpack

A Jetpack CDN-je „Site Accelerator” (korábban Photon). Használható képek és statikus fájlok, például CSS és Javascript tárolására.

A képeket automatikusan átméretezik a mobilhoz, hogy javítsák az oldal betöltési idejét, és a lusta betöltés késleltetheti a betöltést a további vágási időkhöz.

A Jetpack teljesítmény beállításai

A Jetpack Site Accelerator hatékonyan csökkenti az oldalletöltési időket képek, CSS és Javascript letöltésével. Ingyenesen használható, és csak annyit kell tennie, hogy egy gombra kattintva engedélyezi azt. Ezenkívül a Jetpack Site Accelerator programot más tartalomszolgáltató hálózatokkal együtt is használhatja.

Ha alternatív képoptimalizálást és több lehetőséggel rendelkező tartalomszolgáltatási hálózatot keres, nézd meg a Cloudinary alkalmazást. A WordPress beépülő modul sokféle változtatáshoz használható a képekhez, és a cég 25 GB sávszélességet kínál ingyen.

CDN77

A CDN77 egy prémium tartalomszolgáltató hálózat, amelynek 35 adatközpontja van a világ minden tájáról. Hálózata 14 Tbps-plusz forgalmat képes kezelni.

cdn77

A cég a legújabb HTTP / 2 funkciókat és fejlesztéseket, TLS 1.3, Gzip és Brotli tömörítést, SSL és TLS tanúsítványokat, DDoS védelmet, hotlink védelmet, IP feketelistát és feketelistát kínál, és még sok más.

A CDN77 statikus fájlok kézbesítésére összpontosít, ugyanakkor a társaság rendelkezik a Streamflow nevű videotartalom-átadási hálózattal azok számára is, akiknek video-tárhelyre van szükségük..

CDN77 hálózat

A CDN77 kellemes vevői kezelőpanellel rendelkezik, amelyben könnyű navigálni.

Vannak lehetőségek az összes fájl előzetes letöltésére és gyorsítótárazására a hálózatra, egy kattintással törölheti a gyorsítótárat, és testreszabhatja a gyorsítótárazott fájlokat. A részletes elemzés megjeleníti a forgalmat, a hozzáférési naplókat, a teljesítményt és egyebeket.

A CDN77-nek nincs külön WordPress pluginja, de a cég kiadott útmutatásokat, amelyek megmutatják, hogyan kell használni a CDN-t a WP leggyorsabb gyorsítótár, a W3 teljes gyorsítótár és a WP Super gyorsítótár segítségével..

CDN77 hozzáférésvédelem

A CDN77 hasonló pay-as-you-go árazási struktúrával rendelkezik, mint a KeyCDN, és a szolgáltatás 14 napos ingyenes próbaverzióját is kínálja. Minden vásárló számára 50 GB tárhely ingyenes.

Sávszélesség-aránya az első 20TB-nál Észak-Amerikában és Európában 0,049 USD / GB, Ázsiában és a Csendes-óceánon 0,125 USD / GB, Latin-Amerikában pedig 0,185 USD / GB. Mint mindig, a GB-os ráta csökken a felhasználás növekedésével.

A KeyCDN-vel ellentétben a CDN77-nek nincs minimális havi fizetése. A társaság olyan havi terveket is kínál, amelyek lehetővé teszik a 6TB, 25TB, 50TB és 100TB sávszélességet. A belépő szintű 6 TB terv havonta 199 dollárra csökken, amely csak 0,033 dollár / GB-ban működik, ha a teljes allokációt használja.

CDN77 sávszélesség

A CDN77 tiszta felhasználói felülettel és jó támogatási területtel rendelkezik. Tartalomszolgáltatási hálózatát a legújabb biztonsági és teljesítményjellemzőkkel is optimalizálták, ami nagyszerű választást jelent a WordPress felhasználók számára.

Elkerülhetetlenül összehasonlításokat kell készíteni a CDN77 és a KeyCDN között, mivel hasonló árszerkezettel, hasonló szolgáltatáskészlettel és hálózataik nagyjából azonos méretűek.

CacheFly

A nagy forgalmú WordPress webhelyekkel rendelkező vállalkozásoknak fontolóra kell venniük a CacheFly alkalmazást. A 2002-ben elindított CacheFly a rendelkezésre álló egyik legrégebbi tartalomszolgáltató hálózat, és jelenleg 43 jelenlétpontja van (adatközpontok) a világ minden tájáról..

cachefly

A társaság számos tartalomszolgáltatási hálózati megoldást kínál. Ez magában foglalja az ultra alacsony késleltetésű video streaming-et, a multi-CDN-t, az intelligens élű alkalmazásokat, a podcast-szállítást, a biztonságot és a webhely gyorsítását Kínában.

Médiaszolgáltatása különösen lenyűgöző. Fejlett átkódolási technikák alkalmazásával képes több mint 250 000 egyidejű felhasználó számára videofilmet továbbítani. Ez hihetetlen.

CacheFly hálózati térkép

A multi-CDN funkció érdeklődőket érdeklődik azok számára, akik forgalmi sebességet tapasztalnak, lehetővé téve a látogatók számára, hogy a CDN-hez a legrövidebb utat, a legjobb teljesítményt vagy a legalacsonyabb árat küldjék. Ez a beállítás lehetővé teszi, hogy webhelye egyszerre több tíz millió látogatót kezeljen.

A CacheFly token-alapú hitelesítéssel, valós idejű forgalmi jelentésekkel és több származási hely támogatásával is büszkélkedhet. Ez egy mobil CDN-t is biztosít.

Ez a fejlett funkcionalitás költségekkel jár.

A CacheFly legolcsóbb csomagja havonta 245 dollár tényleges kamatot fizet (havonta havi fizetés esetén havonta 295 dollár), és akár 15 TB adatközpontból akár 8 TB tartalmat képes kiszolgálni. Frissítenie kell a Pro 16 tervet, hogy hozzáférjen az összes adatközponthoz, és felszabadítsa annak összes funkcióját.

Ha vállalkozásainak gyorsan tartalmat kell szállítania nagy számú ember számára, a CacheFly olyan társaság, amellyel beszélnie kell.

Egyéb jó tartalomszolgáltató hálózatok, amelyeket a nagy forgalmú webhelyeknek figyelembe kell venniük: az Amazon CloudFront (a korábban említettük), a Rackspace, a Microsoft Azure CDN és az Imperva.

A Google Cloud CDN-t is érdemes megfontolni, mivel könnyen integrálható a WordPress webhelyre a WP-állapot nélküli WordPress bővítménnyel.

BunnyCDN

A BunnyCDN egyre növekvő tartalomszolgáltató hálózat, amely 36 adatközponttal rendelkezik világszerte. Hálózata 18 Tbps forgalmat képes kezelni, és globális késése csupán 30 milliszekundum.

bunnycdn

A BunnyCDN állítása szerint csökkentheti a webhely átlagos betöltési idejét 2,5 másodpercről mindössze 0,7 másodpercre, és mivel az árak mindössze 0,01 USD / GB-tól kezdődnek, könnyen belátható, hogy sok ember miért használja a szolgáltatást.

A statikus fájlok tárolásán kívül a BunnyCDN segítségével videotartalmakat is továbbíthat.

BunnyCDN hálózati térkép

A BunnyCDN WordPress pluginja egyszerűvé teszi a CDN beállítását. Csak be kell írnia néhány kulcsfontosságú adatot a fiók területén.

A BunnyCDN fő kezelőpanele színes és könnyen navigálható. A CDN húzózóna beállítása egyszerű, de a fiókterületen olyan speciális funkciókat is talál, mint például a HTTP / 2 kapcsolatok, a Brotli & GZip tömörítés, egyedi gyorsítótárazási szabályok, sávszélesség-overdrafto-védelem, SSL-tanúsítványok, hotlink-védelem és IP-feketelisták.

Az Analytics látható a fő műszerfalon, és megtekintheti a sávszélesség-gyorsítótár statisztikáit, a forgalom használatát, a hibákat és egyebeket is.

BunnyCDN Pull Zone

A BunnyCDN alacsony árstruktúrája kiemeli a tömegből.

Miután lejárt a 14 napos ingyenes próbaverzió, a felhasznált sávszélesség alapján számítunk fel díjat. A társaság 0,01 USD / GB-t számít Észak-Amerikáért és Európáért, 0,03 USD / GB-t Ázsiáért és Óceániáért, 0,045 USD / GB-t Dél-Amerikáért és 0,06 USD / GB-t Dél-Afrikáért..

A fenti árak nem csökkennek a használat során, de az árak csökkennek, ha a mennyiségi árazás mellett dönt. Ez az opció csökkenti a hozzáférést mindössze nyolc adatközponthoz a hálózatban, de az árak csak 0,005 USD / GB-ra csökkennek. A sebesség tovább csökken, a sávszélesség-felhasználás növekedésével.

Egy másik bónusz, hogy a BunnyCDN nem rendelkezik minimális havi díjjal – csak azért számítják fel, amit használ.

BunnyCDN Statistics

Könnyű belátni, hogy a BunnyCDN miért olyan vonzó lehetőség a WordPress felhasználók számára. A tartalomszolgáltató hálózat lenyűgöző funkciókkal rendelkezik, dedikált WordPress pluginnal, amely egyszerűvé teszi a telepítést, felhasználóbarát vezérlőpanellel és egy olyan árstruktúrával, amelyhez kevés más prémium CDN szolgáltatás illeszkedik.

Ezen kívül egy 14 napos ingyenes próbaverzió, amely lehetővé teszi a szolgáltatás tesztelését anélkül, hogy bármilyen fizetési adatot kellene megadnia.

Tisztelt említések

A Prospect One nyílt forrású CDN jsDelivr fejlesztői számára készült, és ingyenesen használható, sávszélesség-korlátozások nélkül.

A szolgáltatás a tartalomszolgáltató hálózatok, például a StackPath, Cloudflare, Fastly, NS1 és PerfOps támogatásának köszönhetően működhet. Így képes egy óriási 750 jelenléti pontot nyújtani.

Ahogy vártad, a jsDelivr népszerű a WordPress fejlesztők és azon fejlesztők körében, akik szoftverüket közzéteszik a GitHub-on.

jsDelivr Network

A Sucuri egy online biztonsági cég, amely segíti a webhelyek tulajdonosát a támadások megelőzésében. A WordPress biztonsági beépülő modulja felhasználhatja webhelyének megszilárdítását, valamint a rosszindulatú programok és az illetéktelen hozzáférés keresését.

A társaság alapvető biztonsági terve évi 199,99 dollárra csökken, ami tényleges havi 16,67 dollár. A rosszindulatú programok ellenőrzése és a fejlett DDoS-enyhítés mellett a biztonsági tervek tartalmaznak egy tartalomszolgáltató hálózatot is.

A Sucuri CDN 11 jelenléti ponttal rendelkezik a világ minden tájáról, és HTTP / 2 kapcsolatokkal és számos gyorsítótárazási lehetőséggel rendelkezik.

Úgy gondolom, hogy a tartalomszolgáltatási hálózatok, amelyekre a cikkben hivatkoztam, rugalmasabbak és hozzáférést biztosítanak egy nagyobb globális hálózathoz, de a Sucuri megfizethető megoldás, és hozzáférést biztosít olyan prémium WordPress biztonsági szolgáltatásokhoz, amelyeket más tartalomszolgáltató hálózatok nem.

Menedzselt WordPress hosting cégek

A kezelt WordPress tárhelyszolgáltatók jelentősen csökkenthetik a WordPress webhelyek karbantartására fordított időt azáltal, hogy központosítják a webhely rendszergazdai feladatait, például a biztonsági mentéseket, a biztonságot, a frissítéseket, a webhely készítését, a fájlkezelést és egyebeket..

Számos prémium menedzsment WordPress tárhelyszolgáltató, például a Kinsta, a Flywheel és a WP Engine is hozzáférést kínál az ügyfeleknek a tartalomszolgáltatási hálózathoz..

Ez egy praktikus módszer a tartalomszolgáltató hálózat használatához, mivel a kezelt tárhelyszolgáltató mindent beállít az Ön számára. Csak annyit kell tennie, hogy engedélyezze a CDN-t a tárhely-fiókján keresztül.

Kinsta CDN

Ellenőrizze, hogy mekkora sávszélességet biztosít és milyen tartalomszolgáltatási hálózatot kínál a kezelt WordPress tárhelyszolgáltató, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelel-e az Ön igényeinek. Ha nem, akkor továbbra is használhat másik tartalomszolgáltatási hálózatot, ha szeretné.

Referenciaként a Kinsta CDN a KeyCDN, a WP Engine a Cloudflare, a FlyWheel pedig a Fastly.

Kérjük, olvassa el a legjobban menedzselt WordPress tárhelyszolgáltatókról szóló cikket, hogy jobban megértse a kezelt tárhely előnyeit.

Végső gondolatok

Nagyon sok figyelmet fordítva a gyönyörű tervekre és a nagyszerű tartalmak megalkotására, könnyű figyelmen kívül hagyni az oldalsebesség fontosságát.

De a sebesség megölhet – azaz a webhely.

Emlékezik: A Google nem érdekli a lassú, lassú webhelyek rangsorolását. Ennélfogva a látogatókat sem érdekli a lassú webhely. Számos tanulmány megerősítette, hogy az átváltási arányokat jelentősen befolyásolja a terhelési idő.

Ez azt jelenti, hogy egy lassú webhely elfordítja az ügyfeleket az ajtó mellett, és elbocsátja őket készpénzük elköltésére. Mint el tudod képzelni, ez nem fenntartható üzleti tevékenység.

A CDN használata méltó lépés a helyes irányba a probléma megoldásához, a felhasználó és a szerver közötti földrajzi távolság kérdésének kezeléséhez azáltal, hogy webhelyét a világ minden tájáról stratégiailag elhelyezkedő szerverekre tárolja. Ha a felhasználókat a hozzájuk legközelebb lévő szerverhez köti, az értékes másodpercek megszabadulnak a betöltési időktől.

Ha érdekli a CDN telepítése a webhelyére, akkor a mai lista a WordPress-kompatibilis CDN-k néhányat kínál minden költségvetéshez. Ha még mindig a kerítésen áll, fontolja meg az általunk felsorolt ​​ingyenes szolgáltatások egyikét, és nézze meg, hogy a CDN milyen mértékben javíthatja webhelye teljesítményét.

* A CDN-ek mélyebb bemutatása érdekében tekintse meg a korábbi hozzászólásunkat: Mi az a CDN?.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me