WordPress.com üzleti terv áttekintés – Mit kapsz, és megéri? (2020)

WordPress foglalkozik


Ha tapasztalt WordPress-felhasználó, akkor valószínűleg figyelmen kívül hagyta webhelyének a WordPress.com-on való tárolását.

A WordPress.com „Business” terv elindításának köszönhetően azonban legyőzték annak számos okát, amely miatt a WordPress.com figyelmen kívül hagyták a súlyos internetes fogadót (például a saját pluginjainak és témáinak a használata, például ).

Nem csak, hogy a webhely WordPress.com webhelyének tárolásában jelentkező hátrányok kiküszöbölésén túl az üzleti terv tartalmaz néhány valóban hasznos funkciót és funkciót is..

Az alábbiakban feltárjuk a szolgáltatás előnyeit és hátrányait, hogy eldönthessük, valóban ez a legjobb webhely-házigazda. Ráadásul áttekintjük Néhány eredmény a saját független webhelyünk terhelési sebességének teszteléséből és a teljesítményfigyelésből így láthatja, hogy összehasonlítja más lehetőségekkel.

Azok, akik vadonatújak a WordPress számára, elgondolkodhatnak azon, hogy miért nem egyértelmű választás egy olyan webhely tárolása a WordPress.com segítségével, amely a WordPress szoftver alapításával és fejlesztésével szorosan összekapcsolt társaság. Az alábbiakban segítséget nyújtunk annak magyarázatában, hogy miért van ez a helyzet, de azt is, hogy miért – az üzleti terv megérkezésekor – a szokásos kifogások közül sok már nem igazán érvényes!

A WordPress.com tárhely, különös tekintettel üzleti tervükre, még mindig nem mindenki számára elérhető. Tehát annak biztosítása érdekében, hogy ez az értékelés teljesen kiegyensúlyozott legyen (mivel minden jó véleménynek természetesen legyen is), megvizsgáljuk a szolgáltatás hátrányait / negatívumait is.

Kezdjük…

A WordPress.com Business Hosting főbb jellemzői

WordPress.com üzleti tárhely

Mielőtt megismernénk azokat az okokat, amelyek miatt nem kívánja feliratkozni a WordPress.com Business hosting webhelyre, az alábbiakban felsoroljuk a legjobb okokat, hogy fontolja meg ezt a lehetőséget webhelyén..

Témák és beépülő modulok választásának szabad használata

Bármely tetsző téma használata vagy az összes szükséges plugin telepítése nem feltétlenül tűnik olyannak, aki WordPress webhelyet üzemeltetett olyan cégekkel, mint a Bluehost, a GoDaddy vagy a SiteGround, olvassa el összehasonlítási üzenetünket itt.

Viszonylag egészen a közelmúltig, ha a WordPress.com tárhelyszolgáltatásokat akarta használni, szigorúan korlátozott voltál abban a kérdésben, hogy mely témákat és beépülő modulokat használhatja webhelyén..

Most azonban a WordPress.com Business hosting terv ügyfelei nemcsak témákat és beépülő modulokat kereshetnek és telepíthetnek közvetlenül a WordPress irányítópultjáról, hanem témákat és plugin-okat is tölthetnek fel számítógépükről – ideértve azokat is, amelyeket közvetlenül a más források, vagy akár azok, amelyeket maguk hoztak létre.

Vannak olyan bővítmények, amelyek nem engedélyezettek, például a WP Super Cache, a BackWPup és az Advanced Database Cleaner. A tiltott bővítmények felsorolása azonban nagyon gyakori gyakorlat sok menedzselt WordPress-gazdagépen, köztük a WP Engine-nél és a Kinsta-nál (olvassa el összehasonlításunkat itt, aki betiltja azokat a bővítményeket is, amelyek negatívan befolyásolhatják az általuk nyújtott szolgáltatást).

Szerencsére a tiltott pluginek olyan szolgáltatásai, mint a gyorsítótárazás, a webhely biztonsági mentése és más optimalizációs eszközök, a WordPress.com üzleti tárhely-terv részeként állnak az Ön rendelkezésére. Emiatt valóban nem veszít el semmilyen alapvető funkciót. Ehelyett e funkciókhoz közvetlenül a webgazda segítségével fér hozzá, nem pedig a külső gyártók pluginjaitól. Ez akár előny is lehet, mert ha valami rosszul történik, vagy ha segítségre van szüksége, akkor csak egy szolgáltatóval kell foglalkoznia, nem pedig több szolgáltatóval.

Webhely-készítési súgó

Függetlenül attól, hogy még nem kezd webhelyeket létrehozni, vagy valamilyen inspirációra van szüksége a következő projekthez, hasznosnak találhatja a WordPress.com webhely készítő varázslót. Noha a WordPress.com tárhelyével használhatja a WordPress alapértelmezett felhasználói élményét, amely elérhető az önálló üzemeltetett webhelyeken, a WordPress.com tárhely mellett lehetősége van arra is, hogy végigjárja a telepítési folyamatot webhelyének elindításához..

Webhely-létrehozási ellenőrző lista

Az ellenőrző lista segítségével könnyen belátható, hogy milyen feladatokat hajtott végre, és mit kell még tennie az új webhely elindításának elősegítése érdekében.

A varázsló a hasznos ellenőrzőlista mellett a webhely alapját is megteremti azzal, hogy megkérdezi, hogy milyen típusú projekten dolgozik. A varázsló alatt az élő csevegés ikonja jelenik meg, amely gyors segítséget nyújt Önnek a támogatási személyzettől, ha szüksége van rá.

Válassza ki a webhely típusát

A WordPress.com varázsló segít új webhelyének létrehozásában.

Miután kiválasztotta a létrehozni kívánt webhely típusát, például egy blog vagy üzleti webhely, alkalmazhatja az előzetesen beépített stílusokat vagy bemutatókat. Sok közül lehet választani, tehát függetlenül attól, hogy mit dolgozol, meg kell találnia egy megfelelő lehetőséget.

Adja meg a weboldal témáját

A WordPress.com weboldalkészítő sok előre elkészített sablont kínál Önnek, amelyek közül választhat.

Miután meghatározta, hogy milyen webhelyet szeretne létrehozni, a varázsló hozzáad egy bizonyos tartalmat, és megmutatja a témákkal és az egyéb tervezési döntésekkel kapcsolatos releváns lehetőségeket..

Webhely-beállító varázsló

Az előző választások alapján a varázsló megkezdi az új webhely felépítését.

A varázsló segítségével gyorsan választhat is a rendelkezésre álló formázási stílusok közül, lehetővé téve a webhely betűtípusainak, színének és egyéb megjelenítési tulajdonságainak megváltoztatását..

Válassza a weboldal formázását

A varázsló tartalmaz néhány különféle előre definiált stílust.

Miután a webhely kialakulni kezdett, megkezdheti a helyőrző tartalmának szerkesztését és a saját szöveg hozzáadását az intuitív felületen keresztül. Egyszerűen kattintson a szerkeszteni kívánt szövegre, és közvetlenül beírhatja az oldalt.

Kattintson és írja be a szerkesztést

A WordPress.com webhelyek szövege és egyéb tartalma a point-and-click felületen keresztül szerkeszthető.

Végül kiválaszthat domainnevet vagy címet a webhelyéhez. A WordPress.com varázsló segít megtalálni a megfelelő címet és a domain név kiterjesztést, és a WordPress.com üzleti terv részeként az első évig ingyenes domain nevet kap (bár a következőkben meg kell fizetnie a megújítást). év).

Tartomány kiválasztása

A WordPress.com üzleti terv tartalmazza a domain díjak első évét.

A szolgáltatás részeként az üzleti terv ügyfelei egy-egy munkamenetet is ütemezhetnek a WordPress.com támogatási munkatársaival a webhely felállításának elősegítése és a WordPress szoftverrel kapcsolatos további információk megismerése érdekében..

Noha a varázslót nem kell használnia, amint láthatja, ez egy átfogó eszköz, amely segít az új webhelytulajdonosoknak és a WordPress felhasználóknak gyorsan felépíteni a webhely körvonalait. Noha számos harmadik féltől származó webhely-készítő eszköz található a WordPress számára, örülök, hogy hozzáférhetünk a WordPress csapat által készített eszközökhöz, amelyek zökkenőmentesen integrálódnak a WordPress szoftverbe.

Minden a kezedben van az Ön számára

Nem csak segítenek webhelyének elindításában, hanem az Ön számára is kezelik – vagy legalábbis a WordPress webhelyének futtatásának legfontosabb szempontjait.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a WordPress.com csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy webhelye zavartalanul és biztonságosan működjön. Tehát például, ha webhelye hirtelen népszerűvé válik, talán miután egy cikk vírusossá vált, vagy a közönség fokozatosan nőtt, az extra szerver erőforrásokat zökkenőmentesen elosztják az Ön webhelyén. Mindez anélkül megtörténik, hogy frissíteni kellene a tervet vagy áthelyezni a webhelyét, amint ez a többi házigazda esetében is megtörténhet.

Azt is beállíthatja, hogy a telepített beépülő modulokat automatikusan frissítse (bár még ha nem is engedélyezi ezt a funkciót, néhány beépülő modult egyébként frissítünk, ha elérhetővé válik a biztonsággal kapcsolatos javítás).

Plugin Update Manager

A kezelt szolgáltatás részeként a telepített bővítmények automatikusan frissíthetők.

Webhely biztonsági mentése és helyreállítása

A kezelt szolgáltatás részeként minden nap automatikusan biztonsági másolatot készít webhelyéről. A biztonsági másolat visszaállítása és a webhely visszakerülése az egyik biztonsági másolatba nagyon egyszerű, és biztonsági másolatot is letölthet biztonsági másolatairól..

WordPress biztonsági mentési rendszer

A WordPress webhelyről biztonsági másolatot készít minden nap, és az irányítópulton keresztül érheti el őket.

Mivel ezt a funkciót a prémium VaultPress szolgáltatás biztosítja, amely szintén az Automattic-től (a WordPress.com mögött álló társaságtól, amelynek alapítója szintén segített a WordPress létrehozásában) hozzáférést biztosít a WordPress.com egyik legjobb WordPress biztonsági mentési megoldásához. Üzleti terv. Ha letölt egy biztonsági másolatot, akkor a kibontott archívum hozzáférést biztosít az összes webhelyet alkotó fájlhoz, beleértve a WordPress adatbázist.

A webhely biztonsági másolatának tartalma

A letöltött biztonsági mentések tartalmazzák az összes fájlt, amely a webhelyét alkotja, ideértve a plugin és az adatbázis fájlokat.

A WordPress.com Business hosting szolgáltatás egy másik igazán szép tulajdonsága, hogy az irányítópulton megtekintheti a webhelyén az elmúlt ezer tevékenység listáját. Ide tartozik, aki bejelentkezett, mikor és melyik IP-címről.

Weboldal tevékenységi naplója

A tevékenységi napló megkönnyíti a változások visszavonását, és biztonsági célokra is hasznos.

Bár nem minden naplózott, sok tevékenység van, beleértve a pluginokkal kapcsolatos tevékenységeket, a tartalom létrehozását és törlését, valamint a webhely más változásait. A tevékenységi naplóból vissza lehet térni a korábbi művelet végrehajtása előtt.

Tehát, ha például véletlenül törölt egy oldalt, akkor képesnek kell lennie arra, hogy hatékonyan visszavonja ezt a műveletet a tevékenységi napló segítségével. Azonban el fogja veszíteni a webhelyén azóta tett változtatások bármelyikét.

Visszatekerés a webhely változásaira

A tevékenységi napló visszaállítási pontjaiból visszatekerheti a webhelyén elvégzett műveletek sokaságát.

Bár a biztonsági mentésekhez és a helyreállítási pontokhoz a webhely irányítópultján lehet hozzáférni, ha a webhely nem működik vagy nem érhető el, valószínűleg végzetes hiba miatt, továbbra is használhat biztonsági másolatot a webhely előző pontjának visszaállításához..

Noha a legtöbb webtárhely valamilyen típusú biztonsági mentési megoldást kínál, ez a WordPress.com VaultPress-alapú rendszer a legeredményesebb és legkönnyebben használható..

Tárhely a WordPress szakértőitől

WordPres.com támogatás

A 24/7 élő csevegés támogatási szolgáltatása a fiókja irányítópultján érhető el.

A legjobban menedzselt és megosztott WordPress házigazdák büszkék arra, hogy szakértői támogató személyzetet alkalmaznak, hogy ügyfeleik weboldalait vigyázzák és segítséget nyújtsanak nekik, amikor segítségre van szükségük..

Ezek a vállalatok optimalizálják szervereiket és az általuk használt egyéb technológiákat is, hogy a WordPress legjobb teljesítményét nyújtsák.

Bár ez nagyszerű, ha úgy dönt, hogy WordPress.com üzleti ügyfélvé válik, akkor ténylegesen kiszorítja a közvetítőt, és közvetlenül a társaságát tárolja a webhelyen, amelynek az alapítója segített a WordPress létrehozásában, és aki továbbra is támogatja ennek a szoftvernek a fejlesztését.

Emellett 24 órás hozzáférést kap a WordPress.com ügyfélszolgálatához vagy a Happiness Engineershez, mivel szeretnék felhívni őket az élő csevegő és e-mail jegycsatornákon keresztül. A WordPress.com Business felülvizsgálatának tesztelése során a támogató személyzet mind reagáló, mind segítőkész volt.

Tehát elméletileg, ha van valaki, aki tudja, hogyan tudja a WordPress webhelyeket és azok tulajdonosát hostolni, kezelni és támogatni, akkor a WordPress.com legyen az..

A WordPress.com és a WordPress.org kapcsolat ugyanakkor nem garantálja a csúcskategóriás szolgáltatást. Tehát annak eldöntése érdekében, hogy milyen típusú szolgáltatásokhoz férjenek hozzá az ügyfelek, a sebesség-tesztek, az üzemidő figyelése és a rakománykezelés eredményei később, ebben a felülvizsgálatban, fel fogják tárni, mi a valós helyzet.

Nincs tárolási vagy sávszélességi korlát

Az alacsonyabb árú WordPress.com Personal és Premium tervektől eltérően, az üzleti terv korlátlan mennyiségű tárhelyet biztosít Önnek, amellyel együtt dolgozhat. Nincs sem sávszélesség, sem látogatói korlátozás.

Mivel ezek a tárhelyhiány és a sávszélesség korlátozásai nagyon ritkák, különösen a kezelt WordPress tárhely esetén, ez vonzóvá teszi a WordPress.com üzleti tervet, ha nagy fájlokat szeretne tárolni, vagy rengeteg forgalmat szeretne kapni webhelyére – különösen a ez az árkategória.

Podcast audio fájllejátszó

A video- és audiofájlok könnyen beilleszthetők a hozzászólásokba és tárolhatók az üzleti terv fiókjában.

A WordPress.com tervei mostantól továbbfejlesztett támogatást nyújtanak a podcastok tárolásához, tehát, ha a saját műsorának indítására gondol, ez egy másik ok, hogy fontolja meg ezt a gazdagépet a saját webhelyén. A videotárhely is jól alkalmazkodik a VideoPress lejátszónak és az üzleti terv támogatásának köszönhetően.

Hozzáférés a prémium témákhoz és a bővítményekhez

Az üzleti tervben (és az alacsonyabb árú prémium csomagban) részt vevő ügyfelek kiválaszthatják a kiválasztott témákat, amelyeket egyébként fizetniük kellene. Az írás idején több mint 200 prémium téma közül választhatott, és még több ingyenes téma közül választhatott.

WordPress Premium téma böngésző

Az üzleti terv ügyfelei több mint 200 prémium WordPress témához férhetnek hozzá az irányítópulton.

A témák a stílusok és célok széles skáláját fedik le, tehát bármilyen típusú webhelyet létrehozni is fog, nagy esély van arra, hogy nem kell fizetnie a prémium témájú témákért másutt, ha az üzleti tervvel feliratkozik WordPress.com.

További prémium WordPress témák

A WordPress.com üzleti tervben tárolt prémium témájú webhelyek közül több ingyenesen használható.

Mivel ezek a témák a WordPress.com irányítópultján belül elérhetők, könnyen elérhetők és gyorsan alkalmazhatók webhelyén. A kezelőfelület megkönnyíti a témák szűrését a szolgáltatások jellemzői és az általuk létrehozott webhely típusa alapján. Ezenkívül mindegyiket a WordPress témaértékelő csapata jóváhagyta, tehát magas színvonalon kellett volna őket elkészíteni.

Ha azonban fontos a számukra a prémium WordPress témákhoz való hozzáférés, akkor érdekli tudnia, hogy a WP Engine ügyfelei a hostolási terv részeként hozzáférést kapnak a StudioPress összes témájához..

Prémium bővítmények esetén az Automattic Jetpack – a WordPress.com mögött álló cég – alapértelmezés szerint aktiválódik az Ön webhelyén. Bár a Jetpack és annak alapvető szolgáltatásai bárki számára ingyenesek, a WordPress.com üzleti terv ügyfelei hozzáférhetnek a Jetpack modulokhoz a Professional csomagból, amely havonta 29 dollárba kerülne, ha külön vásárolnák meg..

Jetpack plugin árazási tervek

A Jetpack Professional terv szolgáltatásai elérhetők az üzleti tervben üzemeltetett webhelyeknél.

A Professional Jetpack terv szolgáltatásai között szerepelnek eszközök a webhely teljesítményének fokozására, az extra biztonsági szolgáltatások és a közösségi média automatizálási funkciói. Az elérhető eszközökről bővebben a Jetpack plugin legutóbbi útmutatójában olvashat.

Természetesen, amint azt korábban már ismertettük, az üzleti terv egyik legfontosabb jellemzője, a WordPress.com olcsóbb opcióival szemben, hogy telepítheti a választott ingyenes és fizetett bővítményeket más szolgáltatótól.

Az egyedi kód támogatása

Amellett, hogy szabadon telepítheti a választott témákat és beépülő modulokat (a nem kompatibilis bővítmények listáján kívül), WordPress.com Business felhasználóként testreszabhatja webhelyét egyéni kód használatával is. Tehát, ha azt szeretnénk, hogy egy témát a lehetőségeken és beállításokon túlmenően módosítson, szerkesszen egy meglévő plugint vagy más módon testre szabja a WordPress funkciót, akkor ezt megteheti.

Ennek ellenére, ha valóban nagyszabású, egyedi kódokkal kapcsolatos változtatásokat szeretne végrehajtani a WordPress webhelyén, akkor feliratkozás előtt vegye fel a kapcsolatot a WordPress.com ügyfélszolgálatával, hogy megvitassa az Ön igényeit, és megtudja, vajon elfér-e őket minden esetre. a szolgáltatási feltételekkel szemben.

Mindkét világ legjobb megközelítése a tartalom közzététele és a weboldal kezelése szempontjából

A WordPress webhelyének kezelése, ideértve a beállítások konfigurálását, a tartalom létrehozását, valamint a bővítmények és témák telepítését, ez a funkció elérhető a WordPress.com egyedi irányítópulton keresztül..

WordPress.com irányítópult

Webhelyét a WordPress.com egyedi felhasználói felületén keresztül lehet kezelni.

Ez a WordPress.com irányítópult különbözik a saját üzemeltetésű WordPress webhelyek alapértelmezett irányítópultjától, és jó munkát jelent a WordPress alapértelmezett felhasználói élményének egyszerűsítésében. Használhatja azonban az alapértelmezett WordPress irányítópultot, ha az „igazi” WordPress élményt szeretné.

Alapértelmezett WordPress irányítópult

Az alapértelmezett WordPress irányítópult továbbra is elérhető a WordPress.com irányítópult mellett.

Mindkét felhasználói felület elérése esetén azoknak, akik újak a WordPress-ben, valamint azoknak, akiknek az alapértelmezett WordPress felhasználói felülete túlterhelő vagy zavarónak bizonyult, értékelniük kell a WordPress.com szolgáltatás egyszerűsített irányítópultját..

WordPress hozzászólások

A WordPress.com irányítópultja szépen néz ki, mint az alapértelmezett WordPress irányítópult.

Azonban azoknak, akik inkább a tiszta WordPress felhasználói élményt részesítik előnyben, közvetlen hozzáféréssel az alapértelmezett WordPress irányítópult összes szolgáltatásához és funkcionalitásához, örömmel tudják, hogy így tudják kezelni a saját webhelyüket és tartalmat létrehozni..

A WordPress műszerfal üzenetlistája

Bárki, aki a WordPress standard irányítópultját részesíti előnyben, örömmel veszi tudomásul, hogy még mindig elérhető.

A WordPress.com üzleti terv néhány funkciója, például a biztonsági mentési rendszer és a prémium témakönyvtár csak a WordPress.com irányítópultján érhető el. Ezért jó látni, hogy szükség esetén gyorsan válthat a két interfész között.

Új WordPress szerkesztő

A tartalom szerkesztése alapértelmezés szerint a frissített WordPress Editor felületen történik.

A felhasználói felületek és tapasztalatok ilyen választásának segítenie kell a WordPress.com üzleti tervet, hogy fellebbezhessen mindenki számára, aki rendelkezik saját üzemeltetésű WordPress webhellyel, és aggódik a funkcionalitás lehetséges vesztesége miatt, amikor a WordPress.com szolgáltatásra áttér. A spektrum másik végén azoknak, akik a weblapkezelés ésszerűbb megközelítését részesítik előnyben, meg kell találniuk a vonzó panelek választékát is..

Klasszikus WordPress szerkesztő

Könnyen visszatérhet a korábbi WordPress szerkesztési élményekhez az ingyenes Classic Editor plugin telepítésével.

Mivel az alapértelmezett WordPress irányítópult és az adminisztrációs terület funkcionalitása az évek során növekedett, kicsit lenyűgözővé vált, különösen a WordPress új felhasználóinak.

Ennek kiküszöbölése érdekében egyre több webtárhely próbálkozik saját felhasználói felületének megvalósításával a WordPress felhasználói élmény egyszerűsítése érdekében. A WordPress.com csapata azonban valószínűleg a legmegfelelőbb megoldást találta meg egy felhasználóbarát felület létrehozására, amely egyszerűsíti a weboldal kezelését anélkül, hogy bármilyen funkciót feláldozna..

Viszonylag megfizethető

A WordPress.com üzleti terv tulajdonságainak áttekintése után egyértelmű, hogy ezt a szolgáltatást jogosan lehet menedzselt WordPress tárhelynek nevezni; a WordPress.com üzleti tervben tárolt két webhely (amelyhez hamarosan eljutunk) teljesítménytesztjeinek eredményei szintén ezt mutatják.

Tehát ezt szem előtt tartva, és az a tény, hogy a népszerű menedzselt WordPress hosting cégek, például a WP Engine és a Kinsta belépő szintű tervei 30 dollárba kerülnek, a WordPress.com üzleti terv havi 25 dolláros ára ezt egy viszonylag megfizethető lehetőség.

WordPress.com Business vs Kinsta vs WP Engine

A WordPress.com üzleti terv ára összehasonlítható a Kinsta és a WP Engine belépő szintű terveivel.

Érdemes kiemelni, hogy fizetnie kell egy éven át a WordPress.com webhely előzetes tárhelyéről. Ha úgy dönt, hogy évente fizet a WP Engine-vel és a Kinsta-val, akkor kedvezményt kap, amely az egyenértékű havi árat 25, illetve 29 dollárra csökkenti..

Bár sokkal kevesebbet fizethet, ha olyan vállalati költségvetés megosztott tárhelyét választja, mint például a HostGator vagy a Bluehost, nem fog hozzáférni ugyanolyan szintű szolgáltatásokhoz vagy teljesítményhez, mint a WordPress.com üzleti tervében..

Mi a helyzet a többi WordPress.com hosting tervvel??

Funkciók összehasonlítása

Az e-kereskedelem üzlet létrehozásának képességén kívül az üzleti terv a WordPress.com leggazdagabb lehetősége.

Ha szűk költségvetéssel rendelkezik, de továbbra is szeretné, ha webhelyét a WordPress.com üzemelteti, érdeklődhetnek a többi alacsonyabb árú terv:

 • Blogger: 3 USD havonta, évente számlázva 6 GB tárhelyen.
 • Személyes: 5 USD havonta, számlázva évente 6 GB tárhelyen.
 • Prémium: havonta 8 USD, számlázva, évente 13 GB tárhelyen.
 • Üzlet: havonta 25 USD, számlázva, korlátlan tárhelyet igénybe véve.
 • e-kereskedelem: 45 USD havonta, évente számlázva, korlátlan tárhelygel.

Az olcsóbb csomagok (Blogger, Personal és Premium) fő hátránya az üzleti tervhez képest, hogy nem tölthet fel témákat és nem telepíthet pluginokat. A WordPress.com márkanevet sem távolíthatja el, és a tárhely korlátozott.

Ha többet szeretne tudni a különféle tervekről, akkor az összes részletet a WordPress.com webhelyen tekintheti meg.

Miért nem csak a rendszeres webtárhelyet használja??

Most, hogy a WordPress.com üzleti tárhely-terve nagyjából ugyanolyan szabadságot biztosít a bővítményekkel és a témákkal, mint a rendszeresen megosztott és kezelt WordPress-tárhely, miért nem használja a webhely üzemeltetésére olyan társaságot, mint a SiteGround vagy a WP Engine?

Ez jó kérdés, és remélhetőleg a teljesítménytesztjeink eredményei segít választ adni. De nem csak a webhely sebességéről van szó. Amint ez az áttekintés remélhetőleg megmutatta, az olyan szolgáltatások, mint az erős és intuitív biztonsági mentési rendszer, a felhasználóbarát WordPress.com irányítópult és a webhelybeállítás varázsló vonzó tárhelybeállítási lehetőséget kínálnak erre a szolgáltatásra..

A WordPress.com Business Hosting hátrányai

Mielőtt megismernénk a teszteredményeket, van néhány ok, ami miatt a WordPress.com Business tárhely valószínűleg nem megfelelő az Ön számára.

A szerverterülethez és az adatbázisokhoz való hozzáférés hiánya

Számos webhelyen, beleértve néhány kezelt WordPress tárhelyszolgáltatást, online fájlkezelővel vagy FTP szoftverrel érheti el azt a kiszolgálóterületet, ahol a webhelyet tárolja. Ezzel a hozzáféréssel létrehozhat, törölhet és szerkeszthet fájlokat a szerveren. Fájlokat is feltölthet, például beépülő modulokat, témákat és a gazdagép által engedélyezett bármilyen más fájlt.

SiteGround File Manager

Egyes állomások, köztük a SiteGround, lehetővé teszik a kiszolgálóterületen lévő fájlok kezelését, de a WordPress.com Business tárhelynél ez nem lehetséges..

A kiszolgálóhozzáférés egyik előnye, hogy gyorsan szerkesztheti a WordPress webhelyét alkotó fájlokat, például a wp-config.php fájlt, lehetővé téve a WordPress működésének megváltoztatását vagy bizonyos problémák, például az adatbázis-kapcsolat javítását. hiba.

SiteGround adatbázis-hozzáférés

A WordPress.com tárhely segítségével közvetlenül nem érheti el webhelyének adatbázisát.

A WordPress.com tárhely segítségével azonban így nem férhet hozzá a kiszolgálóterülethez, vagy hozzáférhet a WordPress webhelyének adatbázisához. Bár ez nem jelent problémát sok olvasó számára, ha ez az egyik követelmény, a WordPress.com tárhely nem az Ön számára.

Plugin korlátozások és feltételek

Ahogy az áttekintés korábban említettük, van néhány beépülő modul, amelyet nem telepíthet a webhelyére.

Míg az összeférhetetlen pluginek listája nem tartalmazhat meglepetéseket azok számára, akik korábban megtekintették a kezelt tárhelyet, és látta a pluginok listáját, amelyeket a cégek tiltanak, mindenképpen ellenőrizze a listát, mielőtt feliratkozik a WordPress.com Business hosting oldalra..

A spektrum másik végén a WordPress.com üzleti tervben tárolt webhelyeknek az Akismet anti-spam pluginját és a Jetpack plugint kell használniuk. Bár a Jetpack beépülő modul rendelkezik néhány kiváló tulajdonsággal, néhány ember neheztelhet, hogy használja. Nem ritka azonban, hogy más WordPress-házigazdáknak kötelező plug-inek vannak, amelyeket ügyfeleiknek telepíteniük kell, például a gyorsítótárazás és a webhelykezelő eszközök.

Hiányoznak más, másutt található szolgáltatások

Ha olyan prémium menedzsment WordPress-tárhelyet választ, mint például a WP Engine vagy a Flywheel, vagy akár néhány olcsóbb megosztott tárhely-tervet is, beleértve a SiteGround-t is, hozzáférhet bizonyos funkciókhoz, amelyek a WordPress.com Business tárhelyen nem érhetők el. terv.

Átruházható ügyféloldalak

Az egyik ilyen szolgáltatás az a képesség, hogy privát webhelyeket hozzon létre ügyfelei számára, amelyek nem állnak nyilvánosan elérhetővé, vagy amelyekért számlázás nem történik meg, amíg készen állnak az élő megjelenítésre. Tehát, ha webes tervező olyan gazdagépet keres, amely elősegítheti az ügyfelekkel való együttműködést, és kényelmesen átruházhatja a létrehozott webhelyek tulajdonjogát, valószínűleg jobb lehetőségek vannak odakint, mint a WordPress.com Business hosting.

Több webhely-környezet

Továbbá, ha azt szeretné, hogy webhelyének fejlesztésén vagy szakaszos verzióján dolgozzon, és mielőtt ezeket a változtatásokat az egyetlen gombnyomásra megnyomná az élő webhelyen, ez a funkció nem érhető el a WordPress.com Business hosting webhelyen..

E-kereskedelem támogatása

Egy másik funkciókészlet, amely a WordPress.com üzleti tervben nem érhető el, az e-kereskedelem áruház létrehozásának képessége. Bár hozzáadhat egy egyszerű PayPal gombot a webhelyéhez, amely lehetővé teszi az árucikkek online értékesítését, ha teljes értékű online áruházat szeretne létrehozni, akkor frissítenie kell a havonta drágább 45 dolláros e-kereskedelmi tervet..

Végül, bár a WordPress.com felhasználói felülete jól megtervezett, nem olyan szép megnézni, mint a stílusos Flywheel ügyfélportálon..

A WordPress.com üzleti teljesítményteszt eredményei

Tehát, most lefedtük a WordPress.com Business hosting terv előnyeit és hátrányait, vessünk egy pillantást a talán a legfontosabb tényezőkre, amelyeket figyelembe kell venni az internetes házigazda kiválasztásakor – a webhely sebessége, rendelkezésre állási szintje és kezelhetősége több látogató egyszerre.

A WordPress.com betöltési ideje teszt eredménye

Először, a gazdagép sebességének tesztelésére két WordPress webhely jött létre két különböző WordPress.com Business fiókon. Az egyik oldalon az alapértelmezett és könnyű Twenty Nineteen témát használták, a másik oldalon pedig a népszerű és nehézsúlyú Avada témát telepítették és aktiválták..

A webhelyek teljesítményének ezen két ellentmondó téma használatával történő tesztelésével képet kaphat arról, hogy milyen gyorsan tud betölteni webhelyét, a használni kívánt téma stílusától és a kezelt webhely típusától függően..

A sebesség-tesztekhez az egyes webhelyek URL-jének betöltési idejét a Pingdom figyelték. A nehézsúlyú Avada témát használó webhelyen megfigyelték a honlap URL-jét, és a könnyű Twenty Tizenkilenc témához tartozó blogbejegyzést..

Ezen URL-ek betöltési idejét a Pingdom hét percenként 30 percenként rögzítette, megadva az egyes webhelyek átlagos betöltési idejét..

Könnyű téma sebességű teszt eredményei

A Twenty Tizenkilenc témát alapértelmezés szerint aktiválják az új WordPress webhelyek, és jó példa egy könnyű témára, amelyet valaki használhat egy egyszerű bloghoz vagy alapvető üzleti webhelyhez. A webhely felállítása után elkészült egy alapoldal, amely tartalmazott szöveget és képet. A webhely többi része, beleértve a WordPress.com által telepített beállításokat és beépülő modulokat, alapértelmezett állapotukban maradt.

Tizenkilenc WordPress téma

A Twenty Tizenkilenc a jelenlegi alapértelmezett WordPress téma, és jó példa egy könnyű témára.

Hét napos megfigyelés után, ahol a webhely sebességét 30 percenként rögzítették, a WordPress.com üzleti tervben tárolt webhely tesztoldalának átlagos betöltési ideje 603 milliszekundum volt..

Pingdom eredmények

A weboldal könnyű témát használó oldalának átlagos töltési ideje hét napos tesztelés után 603 ms volt.

Ez az átlagos betöltési idő nagyon tiszteletben tartja, és azt jelzi, hogy a WordPress.com üzleti terv több, mint képes blogokat és egyszerű webhelyeket tárolni. Most pedig a nehézsúlyú témát használó weboldal eredményeire.

Többcélú témasebesség-teszt eredményei

Mivel az Avada az egyik legnépszerűbb WordPress-téma – ha nem is a legnépszerűbb -, ez egy megfelelő választás szolgáltatásban gazdag webhelyek létrehozására a teszteléshez.

Miután a második WordPress.com üzleti tervben tárolt webhelyet elkészítették, a prémium Avada témát telepítették, és az opciók könyvtárából az egyik demó importálásra került. Az Avada Agency webhelyének bemutatóját választottuk erre a tesztre, mivel sok népszerű funkciót tartalmazott, például csúszkákat és video háttereket..

Avada WordPress Theme Agency Demo

Az Avada témaügynökség bemutatóját behozták a webhelyre, hogy teszteljék, hogy a WordPress.com üzleti terv mennyiben felel meg a nehézsúlyú webhelyek számára.

A pluginok mellett, amelyeket automatikusan alkalmaznak a WordPress.com üzleti tervben tárolt bármely webhelyre, az Avada téma néhány telepítést aktivál is, amikor telepítve vannak. Az összes bővítmény, valamint a WordPress beállításai alapértelmezett állapotukban maradtak.

Az ezen a webhelyen vizsgált oldal fájlmérete sokkal nagyobb volt, mint a másik oldalon található tesztlap, és emiatt az átlagos betöltési idő hét nap után a Pingdom általi monitorozás után 1,06 másodperc vagy 1060 milliszekundum volt..

WordPress Pingdom Avada oldalsebesség-teszt

A webhely Avada témát használó oldalának átlagos betöltési ideje 1,06 másodperc volt.

Amint a fenti képen látható, a tesztoldal a weboldalon a nehézsúlyú Avada-idő felhasználásával lenyűgöző időt tölt be. Ennek ellenére az oldal fájl mérete sokkal nagyobb volt, mint a könnyű témát használó tesztoldal.

WordPress.com oldalsebesség-összefoglaló

Pingdom oldalsebesség-összefoglaló

A WordPress.com üzleti tervben mindkét teszthely gyorsan betöltődött.

Összefoglalva: a WordPress.com üzleti tervben tárolt mindkét teszthelyszín jól teljesített a Pingdom oldalsebesség-tesztelésében:

 • Könnyű huszonkilenc témának átlagos töltési idő: 603 milliszekundum (382,39 KB oldalméret).
 • Nehézsúlyú Avada-téma átlagos töltési ideje: 1,06 másodperc (5,29 MB oldalméret).

Mivel azonban a nehézsúlyú Avada témát használó teszthelyszín különösen jól teljesített, úgy tűnik, hogy a WordPress.com üzleti terv különösen jó választás azok számára, akik ilyen típusú témát használnak, vagy nagy fájlméretű oldalakat készítenek..

Azt is érdemes kiemelni, hogy nem tettek erőfeszítéseket a teszthelyek optimalizálására. Ezért ha arra összpontosít, hogy a WordPress webhely gyorsabban töltsön be, például csökkentve a képfájlok méretét, tömörítve a fájlokat vagy lehetővé téve a gzip tömörítést, akkor még jobb eredményeket érhet el a WordPress.com által üzemeltetett webhelyről.

WordPress.com üzleti terv vs. verseny

A WP Engine és a Kinsta közelmúltbeli összehasonlításában az Avada témával egy webhely betöltési idejét is teszteltük.

Noha ez a cikk nem hasonlítja össze ezeket a gazdagépeket, érdekes megjegyezni, hogy az ugyanazt a nehézsúlyú témát használó webhelynél a WordPress.com üzleti terv jobb töltési ideje volt összehasonlítva a belépő szintű WP-ben tárolt webhelyek idejével. Motor és Kinsta tervei.

A WordPress.com által üzemeltetett, a könnyű Twenty Nineteen témát használó webhely azonban nem volt olyan gyors, ha összehasonlítottuk ugyanazt a témát használó Kinsta és a WP Engine által üzemeltetett webhelyekkel..

Érdekes módon a tesztekben, amelyeket a SiteGround GoGeek vs StartUp összehasonlításra végeztünk, amikor a könnyű témára került sor, a webhelyek ezeket az olcsóbb terveket töltötték be, hasonló időben betöltve a WordPress.com üzleti tervéhez hasonló időpontokban..

Amikor azonban a nehézségi témára került sor, a megosztott SiteGround tervekben tárolt webhely töltési ideje nem volt olyan lenyűgöző, mint a WordPress.com üzleti tervében tárolt idő..

Ezek az eredmények alátámasztják a korábban kifejtett állítást, hogy ha könnyű témát használó egyszerű webhelyet tervez létrehozni, akkor a jó megosztott gazdagép, például a SiteGround betöltési ideje hasonló lehet ahhoz, amit a WordPress.com Business szolgáltatással kap. terv.

Ha azonban olyan népszerű többcélú témát fog használni, mint például a Divi vagy az Avada, vagy ha webhelye sok képet és más tartalmat fog tartalmazni, nagy fájlmérettel, akkor valószínűleg jobb teljesítményt ér el a WordPress.com üzleti terv.

A WordPress.com betöltési hatásvizsgálata

A tiszta oldalsebesség nem az egyetlen mutató, amelyet a WordPress.com üzleti terv felülvizsgálatánál megvizsgáltunk. Azt is szeretnénk tudni, hogy mennyire tudják kezelni az e terv által üzemeltetett oldalak több látogatót, akik egyszerre férnek hozzá hozzájuk.

Mivel a teszthelyeink nem valósítanak meg forgalmat, a Load Impact szolgáltatást használtuk a webhelyre egyszerre belépő több látogató szimulálására..

E teljesítményvizsgálathoz a nehézsúlyú Avada témát használó weboldal honlapját a Load Impact figyelte. A szolgáltatás szimulálta az oldalt elérő 250 felhasználót, egy virtuális felhasználóról 250 egyidejű felhasználóra növekedve egy állandó ütemben egy tíz perces teszt során.

Az alábbi grafikonon a kék vonal jelzi a webhelyhez egyszerre belépő virtuális felhasználók (JE) számát, míg a zöld vonal az oldal betöltési idejét mutatja..

WordPress.com üzleti terhelés-teszt

Legfeljebb 250 virtuális felhasználó, amely egyszerre fér hozzá a teszthez, nem volt hatással a betöltési időre.

Amint az a fenti grafikonból látható, a webhely betöltési ideje nem szenvedett, mivel a virtuális felhasználók száma, amely egyszerre fér hozzá a webhelyhez, 250-re nőtt. A teszt eredményeit és egyéb részleteit magad láthatja a Load Impact webhelyen..

Mivel ez a teljesítményszint jól összehasonlítható a Kinsta és a WP Engine áttekintésében szereplő azonos terhelési tesztek eredményeivel, a WordPress.com üzleti tervet ugyanabba a kategóriába sorolja, mint a két irányított WordPress gazdagép hasonló árú belépési szintű terveit. amikor a webhelyhez egyszerre belépő több felhasználó terhelését kezeljük.

WordPress.com Uptime teszt eredmények

A webhely állásidejének mérése egy másik jó módszer a gazdagép teljesítményének tesztelésére. Tehát tíz napig a Pingdom uptime checker szolgáltatással ellenőriztük teszthelyek elérhetőségét.

Pingdom Uptime Test

A monitorozás tíz napja alatt az egyik hely 100% -kal volt üzemkész, a másik 99,99% -kal.

Az eredmények azt mutatják, hogy egyik teszthelyünknél nem tapasztaltunk leállást, míg a másik tíz napos megfigyelés alatt egy percig nem volt elérhető..

Tekintettel arra, hogy az üzemidő még fontosabb, mint az oldal sebessége, nagyszerű látni, hogy teszthelyszíneink az idő legalább 99,99 százalékában voltak elérhetők.

WordPress.com Business Hosting műszaki részletek

Mielőtt lezárnánk a WordPress.com Business hosting áttekintést, íme néhány technikai részlet a szolgáltatás iránt, amely érdekli lehet:

 • Webhely gyorsítótárazása: Egyéni gyorsítótárazási megoldás, amely képes méretezni, ha szükséges, a webhelytulajdonosok beavatkozása nélkül.
 • Tartalomszolgáltatási hálózat (CDN): A webhely tartalmát automatikusan elosztják a szervernek az egész világon.
 • PHP: Jelenleg a PHP 7.2.19 verziója van használatban, és a verziók nem változtathatók meg. A legfrissebb verziókkal kapcsolatos információk itt találhatók.
 • HTTP / 2.0: A HTTP / 2.0 támogatott.
 • SSL: A Let’s Encrypt ingyenes SSL-tanúsítványait alkalmazzák a webhelyén, de nincs lehetőség másutt a saját tanúsítványainak használatához..
 • SFTP: Nincs FTP hozzáférés a kiszolgálókhoz vagy a tárhelyhez.
 • Szerver fájlkezelő: Nincs online böngésző alapú fájlkezelő a szerverhez való hozzáféréshez, vagy a fájlkezelő bővítmények támogatása.
 • Adatbázis-hozzáférés: Nincs hozzáférés a WordPress webhely-adatbázishoz.
 • E-mail szolgáltatás: Nincs e-mail szolgáltatás, de használhatja az e-mail továbbítást vagy harmadik fél e-mail szolgáltatót a domainjével.
 • WordPress webhelykezelés: A WordPress szoftver automatikusan frissül.
 • Plugin korlátozások: Van egy olyan nem kompatibilis bővítmények listája, amelyek nem engedélyezettek.
 • Biztonsági intézkedések: A forgalmat figyelik a gyanús tevékenységek észlelésére, és a webhely biztonságát rendszeresen tesztelik a WordPress.com biztonsági intézkedéseinek részeként.
 • Hack utáni tisztítási szolgáltatások: A WordPress.com segítséget nyújt, ha webhelyét feltörték.
 • Adatközpontok helye: Nem választhatja meg az adatközpont helyét, és nem dönthet úgy, hogy a webhelyet hol fogja üzemeltetni. A CDN azonban a webhely tartalmát több globális helyre elosztja.
 • Megállóhelyek: A WordPress.com-fiókjában nincs lehetőség átmeneti webhelyek létrehozására, és a beépülő beépülő modulok nem támogatottak.
 • A WordPress webhely áttelepítése: Használhatja az All in One WP Migration bővítményt, vagy követheti az utasításokat a WordPress webhely áthelyezéséhez a WordPress.com Business hosting webhelyre..
 • Uptime ellenőrzések és garancia: Nincsenek rendelkezésre állásidő-garanciák vagy a leállások figyelése.
 • Támogatási csatornák: A WordPress.com üzleti terv ügyfelei 24 órán keresztül hozzáférhetnek az élő csevegési szolgáltatáshoz.

Remélhetőleg ez megválaszolja a szolgáltatással kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseit. Ha nem, írjon megjegyzést, vagy vegye fel a kapcsolatot a nagyon segítőkész és válaszadó WordPress.com értékesítés előtti csapattal az élő chat-csatornán keresztül..

Végső gondolatok

A WordPress.com üzleti terv nagyon lenyűgöző.

A választott témák és beépülő modulok telepítésének lehetősége azt jelenti, hogy a WordPress.com üzleti tervet be kell építeni a WordPress legjobban kezelt gazdagépekkel kapcsolatos minden megbeszélésbe. A funkcionalitás mellett a tesztelés eredményei azt mutatják, hogy ez a szolgáltatás teljesítményében versenyt vethet fel ezen árkategória legjobb házigazdáival.

Adja hozzá a WordPress.com üzleti terv további előnyeit, például a prémium témákhoz való hozzáférést, az erőteljes biztonsági mentési rendszert és a webhely-beállítási varázslót, nem is beszélve a versenyképes árakról, és ez a szolgáltatás a WordPress webhelytulajdonosok egyik legjobb lehetőségének tűnik. prémium tárhelyet keres.

A múltban a hostolt WordPress.com szolgáltatást alacsonyabb szintű alternatívának tekintették a saját üzemeltetésű WordPress élmény számára. Most azonban a WordPress.com üzleti terve szinte minden olyan kifogást legyőz, amely bárki számára felmerülhet, ha ezt a szolgáltatást választja a hagyományos webtárhelyhez képest..

Tehát, ha a legjobb webhely-tárhely-élményt kívánja elérni, akkor a WordPress.com üzleti tervnek feltétlenül szerepelnie kell a kiválasztott listán..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map