Mi a helyzet az „Uptime Guaranteeres” webtárhelyvel …

Ajánlott WordPress tárhely


Mindannyian azt akarjuk, hogy webhelyeink az idő 100% -át elérjék – ez nyilvánvaló. Végül is, ha webhelyeink lemerülnek, valószínűleg elveszítjük a tényleges ügyfeleket, a potenciális ügyfeleket és esetleg a jó hírnevünket is, amelyek elérése érdekében oly kemény munkát végeztünk – nem is beszélve arról a látogatóról, aki esetleg segített a szó terjesztésében közösségi hálózatok stb., ha képesek voltak-e elérni a tartalmat! Hogyan lehet felmérni a veszteséget? Nos, lehetetlen valóban egy számot feltenni: elvégre, hogyan értékeli az elveszített potenciált? Bármelyik módszert is használja, az üzemidőt minden online vállalkozás számára nagy ügynek kell tekinteni!

De az uptime valamit nyomon követ? Vagy Ön egyike azoknak, akik egyszerűen feltételezik, hogy a tárhely szolgáltatója figyelemmel kíséri a webhely működési idejét? Talán azt gondolod, hogy vannak olyan rendszereik, amelyek kapcsolatba lépnek Önnel, ha valami rosszul fordul elő? Végül is, amikor feliratkozott a tárhelyre, nem volt a kiválasztott cég egyik látnivalója „Üzemidő garancia”? Olvass tovább…

Miután az elmúlt hetekben kissé leállt az egyik webhelyem, nemrég indítottam egy kis kutatást a különböző webtárhely-szolgáltatók „rendelkezésre állási garanciáiról” … és sok, amit találtam, megrázta a hitem az ilyen ígéretekben meglehetősen jelentősen!

Néhány meglepő eredmény:

A megállapításomat legkevésbé meglepő módon kezdve itt van:

Az állásidő-garanciák óriási eltéréseket mutatnak!

Míg egyes webtárhely-szolgáltatók 100% -os rendelkezésre állási garanciát kínálnak, mások nem kínálnak bármilyen rendelkezésre állás garanciát! Ha azt olvastam, hogy néhány héttel ezelőtt azonnal gondolkodtam volna valami hasonlón: „Igen, talán, de ez csak a kevésbé tiszteletre méltó?”. Nos, nem … valójában néhány legnépszerűbb webtárhely-szolgáltató egyáltalán nem nyújt ilyen garanciát szolgáltatásainak egy részére!

Egyes vállalatok akár 99,9% -os rendelkezésre állási garanciát nyújtanak, akár büszkélkedhetnek is…

Első pillantásra a 99,9% -os üzemidő nagyon jól hangzik, igaz? Végül is ez majdnem 100%! Egy apró matematika elvégzésével ez egy évi 364,64 napos rendelkezésre állási garanciának felel meg, vagyis más szavakkal: a 99,9% -os üzemidő garantálja az évi 8,64 órás leállás idejét; ami azt jelenti, hogy az ilyen szintű szolgáltatást nyújtó webtárhely-szolgáltatók alapvetően havi 40 perces hibahatárral bírnak maguknak … Ez a „99,9% -os üzemidő garancia” nem hangzik olyan jól, most? A nap végén a garantált szolgáltatási szint nem igazán számít, hanem inkább, ami igazán számít, az a tényleges üzemidő, amelyet valóban megkap: szolgáltatás 99% -os garanciával (vagy akár egyáltalán nem is garantáljuk), de a tényleges 100% -os rendelkezésre állási idő messze meghaladja azt a szolgáltatást, amely garantálja a 100% -os rendelkezésre állást, de valójában csak 99% -os rendelkezésre állást ér el!

Néhány rendelkezésre álló garancia nem ér annyit!

Amikor valaki azt mondja, hogy garantál valamit, a józan ész reakciója az, hogy megkérdezzük, mi történik, ha a dolgok nem az ígéret szerint fordulnak elő? A webtárhely-szolgáltatókat illetően úgy tűnik, hogy sokan nem igazán garantálják a garanciájukat… például: egy általános garancia az, ha a szolgáltatási szint egy adott hónapban garantált üzemideje alá esik, akkor „ Jogosult a következő havi díj 5% -ának a maximális engedményére. (Képzelje el, hogy havonta 5 USD-t fizet, és egy hónap alatt megállapítja, hogy csak 90% -a volt rendelkezésre állással – akkor jogosult lesz egy 25 centes kedvezmény a következő számlán). Aligha ösztönzi a hosting szolgáltatót annak biztosítására, hogy teljesítsék „garantált” szolgáltatási szintüket. A web hosting garanciái természetesen különböznek, néhányuk jelentősen vonzóbb, mint mások – ellenőrizze a sajátját!

A kiszolgáló tervezett karbantartása miatti leállások általában nem számítanak „leállásoknak”…

Számos webtárhely-szolgáltató szem előtt tartva úgy tűnik, hogy két különféle típusú állásidő létezik: „általános állásidő” és „tervezett állásidő”. Ha a fogadó cég előre értesíti Önt a közelgő / tervezett leállásokról, akkor ezt általában eltávolítják a garantált szolgáltatási szintű egyenletből. Szerencsére ez a fajta leállás nagyon ritka! Elég ritka ahhoz, hogy belefoglalja a garanciába? Azt gondolnád, hogy nem igaz?

A legtöbb webtárhely-szolgáltató valójában nem fog minden erőfeszítést megtenni annak érdekében, hogy kapcsolatba lépjen Önnel, amikor webhelye lemerül!

Úgy tűnik, hogy sok webtárhely-szolgáltató egyszerűen nem figyelmezteti Önt, amikor az Ön weboldala egyáltalán leáll (valójában egyesek még csak nem is tudják magukat – lásd alább). Hasonló módon sokan nyíltan nem jelentenek bármiféle (garantált vagy nem garantált) kompenzációt, ha nem teljesítik garantált szolgáltatási szintüket (sőt, ahogy már említettem, egyesek még nem is veszik észre, hogy bármi hibás is – lásd alább)) – ehelyett a megígért kompenzáció megszerzéséhez gyakran Önnek kell kezdeményeznie a beszélgetést, mondván nekik, hogy webhelyed (vagy nemrégiben leállt)!

Még ha közvetlenül is kérdezik is, néhány webtárhely-szolgáltató megmondja webhelyének teljes üzemidejét!

Tudja, hogy webhelye működési szintje magas? A házigazda hozzáférést biztosít Önnek ilyen adatokhoz? Ha ez idáig azt feltételezte, hogy a webgazda rendelkezik ilyen adatokkal, most itt az ideje, hogy ellenőrizze: kérdezze meg a webhelyet, és nézze meg, mit mondnak!

És talán a legmeglepőbb: sok webtárhely-szolgáltató egyszerűen egyáltalán nem valósít meg bármilyen üzemidő-figyelést!

Ha egy internetes házigazda nem garantálja az üzemidő bizonyos szintjét, akkor megértheti, hogy valójában nem az ő figyelme. De mi lenne azokkal a vállalatokkal, amelyek bizonyos szintű garantált üzemidőt büszkélkedhetnek? Nem kellene figyelniük? Végül is, ha nem tudják megismerni egy webhely rendelkezésre állását, akkor hogyan lehetnek biztosak abban, hogy teljesítik a garantált szolgáltatási szintet? A rövid válasz meglepően: sokan nem tudnak! … mivel több, mint egy hosting cég látszólag valóban csak egy bizonyos szintű rendelkezésre állás „garantálását” használja az új ügyfelek lenyűgözésének eszközeként, és soha nem tesz semmiféle erőfeszítést annak érdekében, hogy az említett üzemidő szintje valaha is teljesüljön.!

… De vajon ez a valami olyan rossz-e??

Az internetes házigazda feladata elsősorban és a webhely üzemeltetése – ez az, amit valójában fizet nekik! Ez magában foglalja az üzemidő figyelését? Nos, azt hiszem, hogy az attól függ, hogyan nézzük meg: néhány ember valószínűleg azt gondolja, hogy a webgazdanak valóban figyelemmel kell kísérnie ügyfelei működési idejét (különösen azokat, amelyek garantálják egy bizonyos szintű szolgáltatást), míg mások látják, hogy sok webtárhely-szolgáltató egyáltalán nem tesznek ilyen ügyeleti felügyeleti ígéretet ügyfeleiknek (azaz tökéletesen vonakodnak az általuk kínált szolgáltatásokhoz, amelyekhez ügyfeleik feliratkoznak / feliratkoznak).

ajánlások:

Tehát aggódjon, ha rájön, hogy internetes házigazda nem figyelmezteti Önt, ha / amikor a webhelye lemerül? Vagy ha úgy tűnik, hogy ilyen alacsony összegű kompenzációt kínálnak, ha a dolgok rosszul fordulnak elő, akkor a garancia kissé értelmetlennek tűnik? Vagy ha garantálnak egy bizonyos szintű rendelkezésre állást, de nem folytatják valójában az ellenőrzését? Nos, nem: valószínűleg nem… Egy ideális világban talán a házigazdák csinálnák ezeket a dolgokat, de a valóságban: úgy tűnik, hogy még az iparág egyik legelismertebb házigazdája sem zavarja! Az erkölcsöt és a marketing kötelékeket félretéve, gondolom, hogy nem a legfontosabb dolog WHO figyeli az üzemidőt, az az, hogy az Ön üzemideje valaki figyeli valahol! Ellenkező esetben, ha senki nem figyeli azt, akkor teljes mértékben megvalósítható például, hogy webhelye rendszeresen lemegy a saját hibájának * hiánya miatt, és soha nem is vesszük észre róla.!

A megoldás: függetlenül attól, hogy a webgazda figyeli-e az Ön üzemidejét, figyelje meg saját maga olyan eszköz / szolgáltatás használatával, mint a Jetpack „Monitor” modulja, UpTime Robot és / vagy Pingdom (akiknek szintén van egy praktikus ingyenes mobilalkalmazásuk – összekapcsolódás a hamis pozitív eredmények elkerülése érdekében), és ha úgy látja, hogy a tárhely szolgáltatója alulteljesít: minél előbb vegye fel a problémát velük. Ezután, ha továbbra is gyenge a megbízhatóság, fontolja meg a jobb szintre való átállást. szolgáltatást (egy megosztottról egy VPS szerverre) vagy egy teljesen új gazdagépet.Végül is az üzemidőnek kritikus szempontnak kell lennie minden komoly online erőfeszítésnél, és olyasmi, amit valaki valahol, tényleg folyton kell tartania a füleket!

* ha megosztott tárhelyszolgáltatást használ, akkor leállások tapasztalhatók ugyanannak a kiszolgálónak a többi webhelyén, például túl sok erőforrás felhasználásával, például!

Mit gondolsz: az üzemidő-garanciák számítanak? A fogadó cégeket, amelyek garantálják az üzemidő bizonyos szintjét, ellenőrizni kell, hogy az említett szintet valóban teljesítik-e vagy sem? Megalapozza, hogy webhelyének ideje alatt áll-e a felelőssége, vagy a webgazda felelőssége?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map