Megosztott vagy kezelt WordPress tárhely – Hogyan válasszuk ki a megfelelő szolgáltatást

WordPress foglalkozik


A tárhely minden online üzlet lényeges része. A gyors, biztonságos weboldal látogatók számára történő kiszolgálása szempontjából elengedhetetlen az Ön igényeinek ideálisan megfelelő terv használata. Mint ilyen, a választott hosting terv gyakran közvetlenül befolyásolhatja webhelye bevételeit!

A cikk célja összehasonlítani megosztott és kezelt WordPress tárhely. Talán már találkozott ezekkel a kifejezésekkel korábban, de néhány kérdésben még nem tisztázott, például: Milyen előnyei vannak a kezelt WordPress tárhelynek? Megéri-e a hozzáadott költség? Érdemes átváltani a megosztottról a kezeltre, és kik a legjobban kezelt WordPress gépek? Ha igen, olvassa tovább!

Megosztott vagy kezelt WordPress tárhely: nem lényegében különféle dolgok

Mielőtt elkezdenénk a mélyebb összehasonlítást, fontos megjegyezni, hogy a megosztott és kezelt WordPress tárhely nem mindig kölcsönösen kizárja az ajánlatokat..

Közös tárhely egy olyan típusú tárhely-beállítás, ahol fiókja „megosztja” erőforrásait ugyanazon a szerveren lévő többi fiókkal. Ennek számos hátránya van, amelyeket egy másodperc alatt megvitatunk. Ennek azonban egyértelmű előnye van – hihetetlenül olcsóvá teszi a webhely tárolását, ezért annyira népszerű.

A megosztott tárhelyen kívül más népszerű tárhely-beállítások a következők:

 • VPS / Cloud – a webhely saját dedikált erőforrásokat kap, akár egyetlen gép (VPS) részeként, akár több gépre (felhő) elosztva. Nem kell megosztania erőforrásait másokkal.
 • Dedikált – mindent megkap a saját fizikai szerverével. A legtöbb „rendes” WordPress-webhelynek soha nem lesz szüksége erre.

Kezelt WordPress tárhely, másrészt talán a WordPress-specifikus szolgáltatások és optimalizálások portugrás-halmaza, amely hozzáadható bármilyen tárhely-beállításhoz. Például a kezelt WordPress tárhely általában a következőket foglalja magában:

 • a WordPress teljesítményére optimalizált hostoló környezetek
 • WordPress-specifikus biztonsági szabályok
 • automatikus WordPress frissítések
 • automatikus biztonsági mentések és egyszerű visszaállítások
 • támogatja a WordPress szakértőit
 • szakaszok telepítése a változások tesztelésére.

Kezelheti a megosztott infrastruktúrát használó WordPress tárhelyet, a VPS / felhő infrastruktúrát használó WordPress tárhelyet, vagy akár dedikált infrastruktúrát használva is kezelheti a WordPress tárhelyet.

Manapság a legtöbb teljesítményorientált kezelt WordPress-házigazda felhő-tárhely-infrastruktúrát használ a Google-tól vagy az AWS-től.

Mivel azonban a kezelt WordPress-tárhely iránti kereslet növekedett, láttuk azt is, hogy a „lefelé irányuló piac” az elérhetőbb árpontok felé mozog. Mint ilyen, sok megosztott gazdagép is látni fogja a saját kezelt WordPress-tárhely-terveket.

Néhányan azt állítják, hogy ezek nem igazán kezelt WordPress-házigazdák, mert továbbra is megosztják az erőforrásokat, de azt hiszem, hogy továbbra is megfelelnek a címkének, bár bizonyos hátrányokkal.

A „Vanilla” megosztott tárhely és a kezelt WordPress tárhely azonban különböznek egymástól

Noha megosztott infrastruktúrát használó WordPress-tárhelyet kezelhet, a legnépszerűbb megosztott tárhely-szolgáltatók ezt használják nem felajánlják a kezelt WordPress tárhely-szolgáltatásokat a szokásos megosztott tervükön.

Amikor összehasonlítjuk a „megosztott vs kezelt WordPress tárhelyet”, akkor az ilyen nem optimalizált megosztott tervekről beszélünk.

Íme egy példa a Bluehost rendszeres megosztott tárhelyére:

A Bluehost a megosztott tárhely példája

Ez a szolgáltatás összehasonlításunkban egyértelműen a „megosztott tárhely” oldalán helyezkedik el.

Íme egy példa a Kinsta kezelt WordPress-tárhelyére:

A Kinsta egy példa a WordPress kezelt tárhelyére

Ez a szolgáltatás nyilvánvalóan a kezelt WordPress tárhely oldalán esik.

A probléma a megosztott tárhely miatt

Számos kérdés merül fel a szokásos megosztott tárhely használatával kapcsolatban, amelyek többsége az üzleti modellből származik. Noha a számlák olcsók, olcsók, mert a felhasználók százai (néha ezrek) ugyanazon a szerveren vannak elhelyezve. Ez az úgynevezett „rossz szomszéd hatáshoz” vezet.

A kiszolgáló, amely több száz számlát tárol, rögzített mennyiségű memóriával rendelkezik. Ha egy webhely kihasználja a rendelkezésre álló memória méltányos részét, minden az ugyanazon a szerveren elhelyezett többi webhelynek ez a „rossz szomszéd” miatt problémák merülnek fel. Ez lényegében azt jelenti, hogy egy problémamentes webhely több ezer független webhelyet okozhat lassan, vagy a legrosszabb esetben egyáltalán nem..

Ráadásul a memória nem az egyetlen erőforrás, amelyet megosztanak egy megosztott szerveren. Sávszélesség, feldolgozási teljesítmény, tárolás … Mindent meg kell osztani ezeknek a fiókoknak.

Sok esetben a házigazdák képtelenek egy kérdést megoldani. Egy különösen szorgalmas társaság letilthatja egy olyan webhelyet, amely például túl sok erőforrást használ a nem hatékony kód miatt, de mit lehet tenni, ha a rendszeren egy webhely hirtelen hatalmas forgalomnövekedést tapasztal a közösségi médiában? Nem sok!

Dióhéjban: A megosztott tárhelyű webhelyek nem megbízhatók. Sőt, az erőforrás-korlátozások miatt (ne feledje: az erőforrásokat meg kell osztani) és az a tény, hogy a megosztott tárhelyű környezeteknek általánosságban képesnek kell lenniük a sokféle alkalmazás futtatására (azaz nem csak a WordPressre), gyakran sokkal lassabbak. , mint a kezelt WordPress tárhely-társaik, amelyek minden egyes fiókhoz külön forrásokat használnak.

A kezelt WordPress tárhely előnyei

Ha áthelyezi webhelyét egy kezelt WordPress gazdagépre, akkor nemcsak hatékonyan képes megkerülni a „rossz szomszéd” problémáját, hanem számos nagyon jelentős előnyt élvezhet…

Lángoló gyors sebesség

A kezelt tárhelykiszolgálókkal kapcsolatos minden a WordPress futtatásához van optimalizálva. Ezzel szemben a szokásos megosztott gazdagépeknek képesnek kell lenniük bármilyen platformon / alkalmazás futtatására, tehát el kell hagyniuk az összes WordPress-specifikus módosítást és a finomhangolásra kezelt WordPress-gazdagépeket.

A kezelt tárhelyen a hardvertől egészen a szoftverig minden a WordPress webhelyekre épül. Szerver szintű gyorsítótárazás van a helyén, és valószínűleg a PHP, a MySQL és az Nginx legoptimálisabb verzióját fogják futtatni – mindegyiket külön-külön konfigurálják, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák..

A gyorsabb oldalbetöltési idő nem csupán hiúságmérő – a webhely felgyorsítása hatással lehet az alsó sorra, mivel az oldalbetöltési idők fontosak a felhasználói élménytől az elkötelezettségig, a Google rangsorolása és a konverziós arány szempontjából..

Fokozott biztonság

Az alapvető biztonsági sepréseket valószínűleg a megosztott gazdák hajtják végre, hogy az egyes kiszolgálók felhasználói százai ne érjenek mindenféle fenyegetést. A menedzselt WP tárhely azonban a biztonságot egészen más szintre helyezi.

A megnövekedett biztonsági protokollok, a napi rosszindulatú programok ellenőrzése és a különféle számítógépes fenyegetések (mint például a DDoS támadások) elkerülésének lehetősége olyan funkció, amelyet szokásos módon megtalál a legtöbb irányított WordPress tárhely-tervben..

Számos kezelt gazdagép szintén segít a WordPress bejelentkezési oldal védelmében, és szinte az összes kezelt WordPress gazdagép ingyenes, egyszerűen telepíthető SSL tanúsítványokat kínál a webhely adatainak átviteléhez..

A nap végén, bármennyire is biztonságosak a szerverek, a webhelyeket (különösen a népszerű webhelyeket) is alkalmanként támadják meg. Ha a webhely elég szerencsétlen ahhoz, hogy megtámadja a kezelt WordPress-tárhelyet, akkor sokkal több szakértői segítséget fog kapni – és néhány kezelt WordPress-házigazda még ingyen kijavítja a rosszindulatú programokat is..

Például mind a Kinsta, mind a Flywheel, a WordPress egyik legjobban menedzselt hosztja, ingyenes „hack fix garanciákat” kínálnak. Ha webhelyét feltörik, ingyenesen kijavítják a problémát.

Automatizált biztonsági mentések

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos rendszeres biztonsági másolatot készíteni webhelyéről! Szerencsére a legtöbb (ha nem az összes) kezelt WordPress tárhely-terv nemcsak az automatikus napi biztonsági mentéseket tartalmazza, hanem olyan funkciókat is, amelyek segítségével gyorsan és egyszerűen visszaállíthatja a biztonsági másolatot, ha bármikor szüksége lesz rá.

Számos megosztott tárhelyszolgáltatás automatikusan készít biztonsági másolatot (a divat után) a cPanel segítségével. Ezeket azonban szinte mindig ugyanazon a szerveren tárolják; ami azt jelenti, hogy ugyanolyan érzékenyek a sérülésekre, mint az eredeti adatok. Ezen felül a biztonsági mentések egyikére történő visszaállítás általában nem jelent triviális feladatot.

Ezzel szemben a kezelt WordPress tárhely általában egy kattintással végzett visszaállítást kínál, amelyek az egész webhelyet néhány perc alatt, vagy akár másodperc alatt visszahozják az interneten.!

Automatikus frissítések

A kezelt WordPress tárhely segítségével webszervert olyan szakemberek fogják kezelni, akiknek célja annak biztosítása, hogy a dolgok maximális hatékonysággal működjenek. Az automatikus frissítés nem csak a kiszolgálón lévő operációs rendszertől a PHP-ig és a MySQL-ig stb. Kiterjed, hanem magára a WordPress-re is!

Ez azt jelenti, hogy mindig szinte mindent a legújabb, legstabilabb és legbiztonságosabb verzióval fog futtatni.

A megosztott tárhely néha hasonlót kínál, de enyhe csavarral. A megosztott tárhelyszolgáltatók gondoskodnak a szerver nélkülözhetetlenségének karbantartásáról is, de ez jóval kevésbé proaktív módon történik, és elsősorban csak az operációs rendszert, a vezérlőpanelt, a PHP-t, a MySQL-t és az Apache-t tartalmazzák – a legjobb esetben. Általában nem foglalja magában a WordPress-t – amelyet Önnek magának kell karbantartania.

Kényelmes irányítópult-szolgáltatások

Mivel a kezelt WordPress-házigazdák 100% -ban elkötelezettek a WordPress számára, többségük egyéni tárhely-irányítópultot használ, nem pedig a szokásos cPanel-irányítópultot, amelyet a legtöbb megosztott gazdagéppel kap..

Amellett, hogy kellemesebbé válik a munka, ezek az irányítópultok számos hasznos kezelési funkcióhoz is hozzáférést biztosítanak.

A Kinsta például lehetővé teszi a WordPress bővítmények megtekintését a tárhely irányítópultján, és megnézheti, mikor állnak rendelkezésre frissítések:

A Kinsta irányítópult tartalmaz néhány WordPress-specifikus funkciót

Legtöbbjük megállóhelyeket is kínál, amelyek biztonságos homokozókat kínálnak az elvégzett változások teszteléséhez. Ha elégedett a változásokkal, egyetlen gombnyomással eljuttathatja azokat élő webhelyére.

Jobb támogatás

Lehet, hogy a megosztott házigazda támogató személyzete rendkívül barátságos, ám valószínűleg nem lesznek WordPress szakértők.

Volt valaha olyan kérdése, ahol a szokásos válasz: „Ellenőrizze, hogy a WordPress frissítve van-e, és ellenőrizze, hogy nem használ-e rossz plugineket?” Vagy az a régi klasszikus: „Próbálja meg kikapcsolni a pluginokat egyenként, hogy megnézze, vajon az egyik a probléma?’

A kezelt WordPress-házigazdák pontosan tudják, hogy a WordPress melyik verzióját futtatják (mivel ők maguk is fenntartják azt), és hogy milyen bővítményeket telepített. Általában sokkal gyorsabban tudnak otthont adni a problémádnak, és általában véve képesek lesznek megoldani a megosztott házigazdák kérdéseit,.

Jobb Uptime & skálázhatóság

A telepítés erősen hangolt jellege miatt a webhely sokkal több nézőt képes kezelni egy kezelt WordPress gazdagépen, mint amennyire képes lenne megosztott tárhelyen történő futtatáskor – bár ne feledje, hogy sok vezető házigazda, mint például a WP Engine, előre meghatározott korlátozásokkal rendelkezik annak a havi látogatóknak a számára, amelyet webhelye képes lesz befogadni, mielőtt további díjakat felszámítanának.

Ezenkívül, ha webhelye elkezdi kinyúlni a kiválasztott kezelt WordPress-tervet, a technikusok általában értesítik, hogy meg kell fontolnia a magasabb szintű szolgáltatásra való frissítést..

A kezelt WordPress tárhely hátrányai

A fentiek alapján biztos vagyok benne, hogy a kezelt WP környezet kilátásai meglehetősen nagyszerűnek tűnnek – ahogy kellene! Mielőtt döntene, van néhány hátránya, amelyekről tudnia kell.

Magasabb ár

Nem lehet megszabadulni tőle: A kezelt WordPress tárhely többet fizet, mint a megosztott tárhely. Ha komoly online vállalkozást / vállalkozást folytat, akkor természetesen a többletköltségek szinte biztosan meghaladják az indokoltságot.

Ha azonban csak személyes vagy nem jövedelmező blogot működtet, akkor érdemes lehet feláldozni az összes fent említett lehetséges előnyt, és ragaszkodni a megosztott tárhelyhez a költségek minimalizálása helyett.

A belépési szintű menedzsment WP-fogadási tervek havonta körülbelül 30 dollár körül kezdődnek. Számos felügyelt WordPress-gazdagépen ez az ár megkaphatja a saját dedikált erőforrásait a VPS-en. Például Kinsta 30 dolláros belépő szintű terve a Google Cloud infrastruktúrát használja.

Ez jóval meghaladja a havi 4–5 dollárt, amelyet az olcsó megosztott tárhelyért fizetne. Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy a legtöbb menedzselt WordPress-házigazda korlátozza az elérhető webhelyek számát – általában nem találja meg a „korlátlan webhelyek” opciót, olcsó megosztott gazdagépek ajánlatát.

Kemény látogatási sapkák és túllépési díjak

A magasabb árat elérve, sok menedzselt WordPress-házigazda is beépíti a felső korlátot az Ön webhelyének havonta elérhető látogatói számára..

Általában egy havonta ~ 30 dolláros kezelt WordPress tárhely-terv havi körülbelül 20 000–25 000 látogatást tesz lehetővé, ami távol esik a „korlátlan” forgalomtól, amelyet a legtöbb megosztott gazdagép hirdet. A való világban természetesen nincs olyan korlátlan dolog.

Ez nem azt jelenti, hogy a kezelt WordPress-állomás leállítja az Ön webhelyét, ha túllépi ezeket a korlátokat, de ez azt jelenti, hogy túlfizetési díjat kell fizetnie, ha túllépi a forgalmi korlátokat..

A legtöbb menedzselt WordPress-házigazda ezer látogatóért kb.

A plugins korlátozásai

Számos felügyelt WordPress tárhelyszolgáltató gyakran korlátozza bizonyos korlátozásokat a használható beépülő modulokra. Letilthatják néhány beépülő modult, mert az általuk elvégzett feladatot kiszolgálói szinten kezelik (például a gyorsítótárazást), vagy teljesítmény- vagy biztonsági okokból letilthatják őket..

A WP Engine például a teljesítményre gyakorolt ​​hatása miatt blokkolja a Broken Link Checker bővítményt.

Rugalmas infrastruktúra

Ez szinte magától értetődik: A WordPress csak a kezelt WordPress gazdagépeken használható. Más rendszereket, mint például a Joomla, a Drupal vagy a Magento, ugyanazon a szerveren nem tudja futtatni.

Ez természetesen abszolút megszakító, ha valami máson is futtatnia kell, nem csak a WordPress-en!

Legjobban kezelt WordPress hosting cégek

A WordPress tárhelyére szakosodott legnagyobb, legnépszerűbb és legismertebb cég kétségkívül a WP Engine. A WP Engine üzemeltet néhány rendkívül nagy helyet, és szolgáltatásokat nyújt, kezdő szintű számlákkal havonta 27 dollárért (amelyek havonta akár 25 000 látogatást tesz lehetővé), dedikált tárhely-környezetekig, havonta kb. ~ 400 dollárig (ami havonta több millió látogatást tesz lehetővé)..

A WP motor áttekintése ?

A Kinsta egy másik jól ismert vállalat, amelynek népszerűsége gyorsan növekedett. Prémium opcióként indították el, de azóta sokkal hozzáférhetőbbé váltak, a kezdő árak hasonlóak a WP Engine-hez.

A belépő szintű fogadási terv havonta 30 USD-tól indul, akár 20 000 látogatás esetén. Minden tervük külön erőforrásokat kínál a Google Cloud infrastruktúrán.

Kinsta áttekintésünk ?

A lendkerék egy másik népszerű opció, amelyet a WP Engine nemrégiben vásárolt, bár a kettőt továbbra is külön entitásként futtatják. A Kinsta-hoz hasonlóan a Flywheel a Google Cloud infrastruktúrát is felhasználja az összes tervük megvalósításához.

A belépő szintű terv havonta 15 dollárról indul (5000 látogató), bár a legtöbb ember valószínűleg a havi 30 dolláros tervet választja, amely havonta 25 000 látogatást tesz lehetővé..

Ezenkívül, mivel a Flywheel a „tervezők és kreatív ügynökségek” számára létrehozott hosting cégként pozicionálják magukat, ők is nagy előrelépést jelentettek számos szolgáltatás nyújtásában, amelyek kifejezetten a web-tervezők / ügynökségek életének megkönnyítésére szolgálnak – mint például ingyenes demo-helyek létrehozásának, egy kattintással történő átmeneti környezetek létrehozásának és a számlázás későbbi átadása az ügyfeleknek!

A lendkerékről szóló beszámolónk ?

Sőt, mind a Flywheel, mind a Kinsta teljesen ingyenes webhely-áttelepítést kínál, ami az előző / megosztott gazdagépről a kezelt WordPress-tárhelyre való áttérés teljes folyamatát megkönnyíti.!

Költségvetési lehetőség a kezelt WordPress tárhelyhez

Ha a „teljes” kezelt WordPress élményt szeretné, javasoljuk a fenti házigazdák egyikét.

Mint korábban említettük, vannak olyan házigazdák is, amelyek kezelt WordPress szolgáltatásokat kínálnak megosztott környezettel.

Ön megszerezheti a megosztott tárhely előnyeit az ár szempontjából és a „korlátlan” webhelyek üzemeltetését, miközben továbbra is hozzáférhet bizonyos kezelt WordPress funkciókhoz, például automatikus frissítésekhez, biztonsági mentésekhez, bemutató oldalakhoz és még sok máshoz.

Ugyanakkor Ön is megkapja a megosztott tárhely néhány hátrányát, amikor a teljesítményre, az üzemidőre és a támogatásra kerül sor, ezért továbbra is úgy gondoljuk, hogy a fenti három házigazda a legjobb választás, ha megfelelnek az Ön költségvetésének..

Noha sok megosztott házigazda költözött ebbe a térbe, az egyik jobb lehetőség a SiteGround áttekintésünk. Csak figyeljen a megújítási árakra – bár a tervek havi mindössze 3,95 dollárra indulnak, addig az első számlázási ciklus után ezek az árak megháromszorozódnak..

Mégis, teljes áron is, a havi 19,95 dollár GrowBig A plan (havonta 5,95 dollár promóció) korlátlan helyek számára kínál menedzselt WordPress szolgáltatásokat, amelyeket költségvetési szempontból nehéz legyőzni..

Kerülendő hosting cégek

A szociális média online áttekintéseiből és reakcióiból kiderül, hogy amikor a menedzselt WordPress-tárhelyről van szó, úgy tűnik, hogy a vállalatok elkerülhetők nagyrészt azok, akik nem teszik a kezelt WordPress-ot a fő hangsúlyra.

A GoDaddy és a Bluehost számos megdöbbentő véleményt kap a kezelt WordPress tárhelyszolgáltatásokról – úgy tűnik, hogy még számos egyébként magas rangú társaság, például a Media Temple is szenved a kezelt-WordPress-tárhelyen..

Az általunk ajánlott vállalatoknak egy közös dologuk van: a WordPress tárhely az egyetlen üzlet.

Hogyan válasszuk ki az Ön igényeinek megfelelő hostot?

Ha csak a kapott szolgáltatás minőségét nézi, akkor a legjobb választás egy prémium menedzselt WordPress gazdagép, például Kinsta, WP Engine vagy Flywheel. Ez a három házigazda nyújt abszolút legjobb teljesítményt, megbízhatóságot, támogatást és kényelmet.

Természetesen többségünknek a szolgáltatás minõségén túl egy másik megfontolással kell aggódnia – a költségvetést!

Tehát, ha 25 dollár plusz egy hónap elköltése a legjobb tárhelyért nem lehetséges, akkor a következő lehetőségek közül választhat:

 • Alapvető megosztott tárhely – csak akkor használja ezt, ha szó szerint ez az egyetlen, amit megengedhet magának. Az egyetlen pozitív dolog, amit mondhatunk ezekről a házigazdákról, az az, hogy olcsók és működő WordPress-webhelyet szerezhetnek Önnek. Itt vannak a javasolt megosztott házigazdák.
 • A „megosztott” kezelt WordPress tárhely – Ha alacsonyabb áron szeretne néhány kezelt funkciót, akkor tetszik a SiteGround, amely néhány kezelt WordPress funkciót kínál megosztott környezetekben. Megint az ilyen típusú házigazdák nem egyezik a Kinsta, a WP Engine vagy a lendkerék szolgáltatási minőségével, ám költségvetési szempontból barátságos belépési pontot kínálnak a kezelt WordPress tárhelyhez, különösen akkor, ha több webhelynek kell üzemeltetnie.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map