GoDaddy vs WP Engine: Teljesítmény összehasonlítva – melyik a jobb a WordPress számára?

WordPress foglalkozik


Megpróbál választani a GoDaddy és a WP Engine között a WordPress webhelyének üzemeltetésére?

A GoDaddy az egyik legismertebb otthoni társaság, Superbowl reklámokkal, nyilvános tőzsdei jegyzéssel a New York-i tőzsdén és 12 milliárd dolláros piaci felső határral..

A WP motor ugyanakkor nem is apró. Ők az egyik legrégebbi és legnagyobb kezelt WordPress tárhelyszolgáltató cég, és egyben egy milliárd dolláros értékbecslésük felé indulnak, korábbi versenytársuk, a Flywheel közelmúltbeli megszerzésével..

Alapvetően azt a dolgot szeretném megtenni, amikor körülbelül ezeket a milliárd dolláros értékeléseket dobom, hogy ezek a host-ipar két nagy kutyája, és mindkettő rengeteg erőforrást fordított a hosting termékeik felépítésére..

A bejegyzés célja, hogy segítsen megérteni a két gazdagép közötti különbségeket (amelyek jelentősek), válasszanak közöttük, és megtalálják az igényeinek megfelelő hostolási tervet..

Nem arról szól, hogy minden egyes helyzethez egyetlen „nyertest” választunk ki – egyszerűen az, hogy segítsünk Önnek kiválasztani a legjobb helyet webhelyének házigazdája számára, figyelembe véve a költségvetést, a kívánt funkciókat, valamint azt, hogy mekkora hangsúlyt fektet a teljesítményre stb..

Itt van a összehasonlítás

Noha ez egy WP Engine és a GoDaddy összehasonlítás, valójában három különböző hostolási lehetőséget fogok összehasonlítani – egyet a WP Engine, a másikt pedig a GoDaddy..

Ez az oka annak:

A WP Engine segítségével mindenki ugyanazt az általános menedzsment WordPress-tárhely-élményt kapja. Míg a WP Engine több tervet kínál, mindegyikük ugyanazokkal az alapvető funkciókkal rendelkezik – az egyetlen különbség a megszerzett hardver erőforrások (például több tárhely vagy nagyobb sávszélesség).

A GoDaddy azonban két népszerű módszert kínál a WordPress-webhelyek üzemeltetésére:

 1. Menedzselt WordPress-terv, amely egyszerűsíti a WordPress-funkciókat. Csak WordPress-webhelyek fogadására használhatja.
 2. Általános megosztott Linux-tárhely-terv. Használhatja a WordPress, valamint más típusú webhelyek fogadására.

Tehát alapvetően ez a bejegyzés olyan, hogy válaszol két kérdésre:

 1. Ha a WordPress webhelyet a WP Engine vagy a GoDaddy segítségével üzemelteti?
 2. Ha a GoDaddy nagyobb az Ön sebessége, akkor válassza a kezelt WordPress-tervet vagy az olcsóbb megosztott tervet?

Kezdjük el, így hozhat helyes döntést …

WP Engine vs GoDaddy: Jellemzők összehasonlítása

Kezdjük egy alapvető jellemzők összehasonlításával e három terv előtt, amely a színpadot állítja:

WP motorGoDaddy kezeltGoDaddy megosztott
WordPress telepítő
WordPress frissítések
Egyéni tárhely irányítópult
Automatikus biztonsági mentések
Megállóhelyek✅ *
Szerver szintű gyorsítótár
Ingyenes SSL✅ *
Ingyenes CDN

* Ezek a szolgáltatások nem minden fokozaton érhetők el.

Ha összehasonlítjuk azokat a legnagyobb szolgáltatásokat, amelyeket a legtöbb WordPress-felhasználó igényel, elmondhatja, hogy a GoDaddy kezelt WordPress-tárhely-terve sokkal összehasonlíthatóbb a WP Engine-vel, mint az olcsóbb megosztott csomaggal, amely nagyjából csak egy WordPress automatikus telepítőt kínál, és nem sok más.

Noha ezek a szolgáltatások nem szükségesek a WordPress-webhely futtatásához, sokkal kényelmesebbé teszik az életed. Például:

 • Az egyedi tárhely irányítópultja lehetővé teszi webhelyének fontos szempontjainak megtekintését. Például a host irányítópultján könnyen láthatja, mely plugineket kell frissíteni.
 • Az automatikus biztonsági mentés azt jelenti, hogy nem kell hegedülnie a WordPress biztonsági mentési bővítménnyel.
 • Szerver szintű gyorsítótár azt jelenti, hogy nem kell konfigurálnia a saját gyorsítótár-bővítményt (bár ennek ellenére előnyei lehetnek, ha valami hasonlót használunk a WP Rocket-hez).
 • A mellékelt CDN és SSL tanúsítványok megmentik Önt az egyébként fizetett szolgáltatások vásárlásától.

Tehát, összefoglalva, a WP Engine és a GoDaddy kezelt tervei összehasonlíthatók, amikor a legtöbb „menedzselt WordPress szolgáltatásra” van szükség, amelyet a legtöbb ember igényel, míg a GoDaddy olcsóbb megosztott terve sokkal inkább csupasz csonttal rendelkezik..

A WP Engine ugyanakkor más olyan hozzáadott értékkel bíró funkciókat is kínál, amelyeket nem fog megszerezni a GoDaddy használatával. A legnagyobb példa az, hogy ingyenesen megkapja a Genesis keretet és az összes StudioPress gyermek témát. Ezek kiváló minőségű, prémium témák, amelyeket külön költség nélkül tartalmaznak.

A következő oldalon érheti el őket Témák terület a WP Engine műszerfalán:

A WP Engine tartalmazza a Genesis keretet

Mondva az irányítópultokról …

WP Engine vs GoDaddy: Irányítópult / Könnyű használat összehasonlítása

Ezután menjünk tovább gyakorlatilag, és vessünk egy pillantást az egyes platformok napi szintű egyszerű használatára. Ezzel elsősorban az irányítópultokra gondolok, amelyeket a webhely különböző részeinek kezelésére használsz.

WP motor

Nagyon sok történik a WP Engine webhelyének műszerfalán – sokkal több, mint a GoDaddy tervek egyikében.

Ha alkalmi felhasználó, ez kezdetben kissé lenyűgözőnek érezheti magát. Sokkal jobb azonban, ha ezt a funkciót megvan, mint hogy nem is lenne, és azt hiszem, hogy a WP Engine műszerfala szolgáltatásuk egyik csúcspontja..

Így néz ki, amikor egy adott webhelyet kezel. Megint sok minden zajlik. Kapsz:

 • a bal oldali menüopciók hosszú listája a különféle területek eléréséhez
 • alapvető statisztikák a központban a webhely használatának figyelésére
 • frissítse a WordPress szoftver és a bővítmények figyelmeztetéseit (ezt láthatja a jobb alsó sarokban).

A WP Engine fő WordPress webhely-irányítópultja

Nézzük meg néhányat a bal oldali sávban megjelenő lehetőségekről.

Először is a Biztonsági pontok A terület segítségével megtekintheti az összes automatikus napi biztonsági másolatot, amelyet a WP Engine készít. Te is:

 • manuálisan készítsen biztonsági másolatot, ami kényelmes, ha nagy változást tervez
 • visszaállíthatja webhelyét bármilyen biztonsági másolatból
 • töltsön le egy biztonsági másolatot a számítógépére.

WP Engine biztonsági mentési eszköz

Ha megy a Átirányítási szabályok területen beállíthatja az átirányításokat anélkül, hogy zavarba kellene lépnie a webhely .htaccess fájljával, amely egy másik kényelmes eszköz:

WP Engine az irányítópulton átirányító eszköz

Egy másik igazán hatalmas előny, hogy a WP Engine nem csak egy fejlesztési területet, hanem két lehetőséget kínál Önnek:

 1. staging
 2. Fejlesztés

Mindkettő olyan, mint a „homokozó”, ahol biztonságosan játszhatsz a webhely változásaival, mielőtt azokat élőre helyezi.

Rendkívül könnyen kezelhetők, és a WP Engine kényelmes eszközöket kínál, amelyek segítségével klónozhatja WordPress-webhelyet különböző környezetek között:

A WP Engine átmeneti funkciója

Végül dedikált ajándékot is kapsz Eszközök amely segíthet webhelyének teljesítményének tesztelésében:

WP Engine a műszerfalban található teljesítményteszt eszköz

Összességében a WP Engine határozottan nyeri a haszongépjármű-irányítópultot, bár előfordulhat, hogy az alkalmi felhasználók számára kissé lenyűgöző..

GoDaddy által kezelt WordPress tárhely

A GoDaddy által kezelt WordPress-tervek egyéni irányítópult-élményt nyújtanak, amely sokkal felhasználóbarátabb, mint a megosztott terveik. Egy hétköznapi felhasználó számára azt gondolom, hogy először is kissé felhasználóbarátabb, mint a WP Engine.

Vagyis kevésbé lenyűgöző, de nem ad annyi eszközt, mint a WP Engine.

Így néz ki a fő műszerfal – láthatja, hogy felsorolja azokat a frissítéseket, amelyekre figyelni kell, valamint lehetővé teszi az automatikus biztonsági mentések és más szolgáltatások kezelését (a teszttervemnek nincs ingyenes SSL tanúsítványa – magasabb szintűek, bár):

A GoDaddy főmenedzselt WordPress-tárhely-irányítópultja

Lefelé görgetve futtathatja a weboldal teljesítményének ellenőrzését közvetlenül az irányítópulton, amely egy másik igazán kényelmes szolgáltatás:

GoDaddy az irányítópulton belüli teljesítmény-ellenőrző eszköz

A WP Engine ezt is lehetővé tette, amit fent mutattam.

Végül, az irányítópult alján részleteket olvashat a webhelyéről és a szerveréről, és ott is elérheti az átmeneti webhelyet, ha olyan szintjét választja, amely az átmenetet tartalmazza.

Ezen felül itt engedélyezheti vagy letilthatja a tervhez tartozó ingyenes CDN funkciókat:

A GoDaddy webhely részletes szakasza az irányítópulton

Kicsit mélyebbre engedve átnézném az automatikus biztonsági mentés és visszaállítás eszközt. Noha úgy tűnik, hogy nem tudja manuálisan futtatni a biztonsági másolatot – ami csalódást okoz -, a GoDaddy lehetővé teszi, hogy minden automatikus biztonsági másolatból visszaállítson. Arra is lehetőséget adnak, hogy csak a fájlokat / adatbázisokat vagy az egész webhelyet állítsák vissza:

GoDaddy automatikus biztonsági mentési és visszaállítási eszköz

A fentiekben bemutatottakon túlmenően a GoDaddy kezelt WordPress-terve egy igazán kényelmes beépítési folyamatot is kínál, amely segíthet az első WordPress-webhely telepítésében, vagy egy meglévő WordPress-webhely áttelepítésében egy másik gazdagépről..

Mindent összevetve, a GoDaddy által kezelt WordPress irányítópult szép, kényelmes irányítópultot kínál az alkalmi felhasználók számára.

Úgy gondolom, hogy az energiafelhasználók és a fejlesztők inkább a WP Engine kínálatának mélységét részesítik előnyben, de ha alkalmi felhasználó, akkor inkább a GoDaddy egyszerűségét részesíthetik előnyben..

GoDaddy megosztott WordPress tárhely

A GoDaddy megosztott WordPress-tárhely-élménye közel sem olyan szép, mint a kezelt WordPress-funkciók.

A fő irányítópulton kap egy alapvető összefoglalót webhelyéről, valamint linkeket olyan fontos eszközökhöz, mint a phpMyAdmin és a File Manager. A WordPress-specifikus szolgáltatások közül azonban egyik sem érhető el a GoDaddy által kezelt tervvel:

GoDaddy megosztott tárhelyének irányítópultja

Ha rákattint a cPanel linkre kattintva kap egy „standard” cPanel irányítópultot webhelyének szerverének kezelésére:

GoDaddy megosztott tárhelyű cPanel műszerfal

Alapvetően a GoDaddy megosztott terve meglehetősen „tipikus” megosztott tárhely-élmény, ahol alapvetően mindent futtat a cPanel-en keresztül, és nincs semmilyen WordPress-specifikus szolgáltatás.

Másrészt a WP Engine és a GoDaddy által kezelt WordPress tervek testreszabott irányítópult-élményeket kínálnak, amelyek kifejezetten a WordPress számára készültek.

WP Engine vs GoDaddy: Támogatás-összehasonlítás

Nem számít a webhely házigazdájának, valószínűleg eljön az idő, amikor segítségre van szüksége, tehát olyan csillagot támogató céget akar majd,.

WP motor támogatási lehetőségek

A WP Engine 24/7 chat-támogatást kínál minden tervhez. A magasabb szintű tervek szintén 24 órás telefonos támogatást kapnak.

Bármikor könnyedén elérheti a csevegési támogatást közvetlenül a WP Engine műszerfalán:

A WP Engine élő chat támogatása

GoDaddy támogatási lehetőségek

Mind a GoDaddy által kezelt WordPress tárhely, mind a megosztott tárhely 24 órás telefonos támogatást kínál, hétfőtől péntekig élő chat-támogatást kínálva..

Az élő csevegésre az irányítópult bárhonnan nem férhet hozzá, ám ezek elég könnyen megkönnyítik a dedikált felhasználókkal történő keresést Lépjen kapcsolatba velünk oldal:

GoDaddy támogatási oldal

WP Engine vs GoDaddy: Teljesítmény-összehasonlítás

A WP Engine és a GoDaddy teljesítményének teszteléséhez három azonos teszthelyet állítottam fel:

 1. A WP Engine’s üzembe helyezés terv.
 2. GoDaddy Alapvető kezelt WordPress tárhely-terv.
 3. GoDaddy Gazdaság megosztott Linux terv.

Ez a legolcsóbb szint minden gazdagépen.

A teszthely 100% -ban azonos minden gazdagépen – ugyanazt a klónmásolatot használtam.

Ezen túlmenően egy valódi WordPress-helyet utánozva próbáltam valós tesztké válni. Tehát a teszthelyek mind a népszerű Avada témát használják, mind a teljes Avada bemutató webhelyet és néhány más általános plugint, például a Yoast SEO.

A demonstrációs oldalak hosszadalmas kezdőoldallal rendelkeznek, sok minden zajlik, tehát ezeknek a három tárhely-tervnek jó tesztet kell képezniük. Ha érdekli, itt láthatja a teljes oldal screenshotját.

Ezután a WebPageTest használatával tíz teljesítménytesztet fogok elvégezni minden egyes tárhely-tervhez. A WebPageTest-et a következőkre állítottam:

 • teszt Chicago Illinois-ból
 • fojtsa be a kapcsolatot 20 Mbps-ra, amely körülbelül az USA átlagos internetsebessége körül van.

Először csak a nyers adatok megosztásával kezdtem, majd e szakasz végén néhány következtetést vonom le.

WP motor

A tíz teszt átlaga: 2,43 másodperc.

1. teszt2. teszt3. teszt4. teszt5. teszt
2,121 s2,338 s2,623 s2,515 s2,624 s
6. teszt7. teszt8. teszt9. teszt10. teszt
2,186 s2,582 s2,298 s2,402 s2,530 s

Tekintse meg a teljes eredményt a WebPageTest webhelyen:

 • Tesztek egy-öt
 • Hat-tíz vizsgálat

GoDaddy által kezelt WordPress

A tíz teszt átlaga: 2,94 másodperc.

1. teszt2. teszt3. teszt4. teszt5. teszt
3,081 s3,194 s2,822 s2,936 s3,329 s
6. teszt7. teszt8. teszt9. teszt10. teszt
3,411 s2,602 s2,410 s2,951 s2,701 s

Tekintse meg a teljes eredményt a WebPageTest webhelyen:

 • Tesztek egy-öt
 • Hat-tíz vizsgálat

GoDaddy megosztott Linux tárhely

A tíz teszt átlaga: 3,02 másodperc.

1. teszt2. teszt3. teszt4. teszt5. teszt
3,276 s3,347 s2,897 s3,040 s2,922 s
6. teszt7. teszt8. teszt9. teszt10. teszt
2,985 s2,901 s2,934 s2,907 s2,989 s

Tekintse meg a teljes eredményt a WebPageTest webhelyen:

 • Tesztek egy-öt
 • Hat-tíz vizsgálat

Következtetések levonása az adatokból

A fenti tesztek közötti különbségek könnyebb észlelése érdekében az alábbiakban bemutatjuk egy táblázatot, amely összehasonlítja az egyes tárhely-tervek átlagos átlagos sebességét:

WP motorGoDaddy kezeltGoDaddy megosztott
2,43 s2,94 s3,02 s

Mint láthatja, a különbség a WP Engine és a két GoDaddy terv között sokkal nagyobb volt, mint a különbség a két GoDaddy terv között.

Tehát, ha a teljesítmény kiemelkedően fontos a számodra, akkor valószínűleg a WP Engine-szel jár.

A WP Engine ugyanakkor drágább is, mint a tesztelésem alatt álló GoDaddy tervek, tehát nem kapja meg ezt az extra teljesítményt ingyen.

El kell döntenie, hogy elegendőnek tartja-e a WP Engine gyorsabb teljesítményét ahhoz, hogy megfizesse a kiegészítő pénzt.

Ezen felül, ha költségvetéssel rendelkezik, és nem törődik a GoDaddy által kezelt WordPress tárhely-tervek kiegészítő szolgáltatásaival, úgy tűnik, hogy nincs nagy különbség a terv és a GoDaddy olcsóbb megosztott tervei között..

Pénzről beszélve …

WP Engine vs GoDaddy: Ár-összehasonlítás

E három házigazda közül a WP Engine a legdrágább, mivel mindkét GoDaddy terv jóval a WP Engine terveihez tartozik..

Íme a mindhárom házigazda belépő szintjeinek összehasonlítása. Ehhez az összehasonlításhoz a szokásos árazást használom a lehető legrövidebb számlázási ciklusra. A GoDaddy azonban meglehetősen agresszív promóciós kedvezményeket kínál, amelyek az első számlázási ciklusra vonatkoznak.

Például előfordulhat, hogy engedményeket talál, hogy mindössze 12 dollárt fizessen az első évében. Ezt követően meg kell fizetnie az alább felsorolt ​​„rendes” árat.

Ezenkívül olcsóbb árat is kaphat, ha több időt fizet előre – ez igaz mind a három házigazdára:

WP motorGoDaddy kezeltGoDaddy megosztott
Ár havonta$ 35$ 12.99$ 10.99
Számlázási ciklusHaviHavi3 havonta
Webhelyek megengedettek111
Forgalom25.00025.000unmetered
Tárolás10 GB10 GB100 GB
Sávszélesség50 GBN / Aunmetered

Amint az a táblázatból látható, van egy ok, amiért a WP Engine gyorsabban tölti be webhelyét, és szebb műszerfallal rendelkezik – az ár! Egyszerűen: a WP Engine egy kicsit magasabb szintű termék és magasabb áron a GoDaddy-hez képest..

Végső gondolatok a WP Engine vs GoDaddy kapcsán

Ha egy WordPress felhasználó próbál döntést hozni a WP Engine és a GoDaddy között, úgy gondolom, hogy előbb egy döntést kell hoznia:

A GoDaddy kezelt WordPress tervei vs A GoDaddy megosztott tervei.

GoDaddy által kezelt WordPress vs megosztott tervek

Úgy gondolom, hogy itt a GoDaddy által kezelt WordPress tervek sokkal jobb értéket kínálnak. Az árkülönbség kicsi, havonta 12,99 USD-tól kezelt, míg havonta 10,99 USD-tól megosztott esetén. Ráadásul a megosztott tervnél egyszerre három hónapig kell fizetnie, míg a kezelt terv lehetővé teszi, hogy havonta haladjon.

E kis árkülönbségért a GoDaddy által kezelt WordPress tervek az alábbiakat kínálják:

 • több funkcionalitás, olyan kulcsfontosságú funkciókkal, mint például az automatikus biztonsági mentés, a beépített gyorsítótár és a CDN, valamint a magasabb szintű szakaszokon a webhelyek
 • sokkal szebb műszerfal élmény, olyan kényelmes funkciókkal, mint a bővítmény frissítéséről szóló értesítések és az irányítópulton belüli teljesítmény eszköz
 • kissé jobb teljesítmény.

Úgy gondolom, hogy az egyetlen ok a GoDaddy megosztott terveinek a kezelt WordPress-tervekkel szemben történő választására, ha sok különböző webhelyet tervez hostolni. A megosztott terv magasabb szintjein korlátlan számú webhelyet üzemeltethet. A kezelt WordPress tervek legtöbb szintje azonban csak egy vagy két webhelyet engedélyezi.

WP Engine vs GoDaddy által kezelt WordPress

Most a következő kérdésre – melyiket kell választani a WP Engine és a GoDaddy által kezelt WordPress tervek között?

Itt tényleg azt hiszem, hogy a költségvetésbe tartozik.

Kihúzva az árat az egyenletből, a WP Engine egyszerűen kiváló minőségű terméket kínál:

 • jobb teljesítmény
 • több funkcionalitás érhető el az irányítópulton, különösen az energiafelhasználók és a fejlesztők számára
 • kiváló minőségű szerver szintű gyorsítótár és integrált CDN
 • ingyenes SSL tanúsítványok minden tervnél
 • olyan hozzáadott értéket képviselő elemek, mint a Genesis keretrendszer és az összes 35 plus plus StudioPress gyermek téma.

Az egyetlen „kifogás” az, hogy többet fizetnek érte – WP Engine legolcsóbb csomagja 35 dollár havonta, míg a GoDaddy legolcsóbb kezelt WordPress csomagja csupán 12,99 dollárba kerül havonta hasonló tárolási / forgalomszint mellett (és agresszív promóciós kedvezményeket kínál, például 12 USD teljes összeget fizet az egész első évében).

Tehát, ha költségvetéssel rendelkezik, vegye fontolóra a GoDaddy kezelt WordPress terveit, mivel azok megfelelő ár-érték arányt kínálnak.

De ha a lehető legjobb WordPress-tárhelyet szeretné megkapni, akkor valószínűleg a WD Enginere indul a GoDaddy felett..

Még mélyebb megjelenésért olvassa el a WP Engine teljes áttekintését.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map