GoDaddy a WP rakétával – van-e különbség? Megéri?

WordPress foglalkozik


A GoDaddy népszerű, menedzselt WordPress tárhely-tervet kínál különféle WordPress-specifikus funkciókkal, például átmenetileg, automatikus frissítésekkel és szerver-szintű gyorsítótárazással..

A szerver szintű gyorsítótárazás miatt a GoDaddy sok WordPress gyorsítótárazási plugint betiltott a kezelt WordPress tárhely-tervekbe, amelyekkel Ön esetleg már találkozott.

Bár tiltják a legtöbb népszerű gyorsítótárazási bővítményt, mindazonáltal továbbra is engedélyezik a WP Rocket alkalmazást, amely népszerű prémium gyorsítótárazási és teljesítményű bővítmény..

Ez feltehet néhány kérdést – ha már használja a GoDaddy szerver szintű gyorsítótárazását, akkor van-e még oka a tetején a WP Rocket alkalmazására, mivel a GoDaddy továbbra is engedélyezi? A WP Rocket új funkciókat kínál? Befolyásolja-e a WP Rocket webhelyének teljesítményét a GoDaddy-n??

Annak érdekében, hogy megpróbáljam megválaszolni ezeket a kérdéseket, felállítottam egy webhelyet a GoDaddy által kezelt WordPress tárhelyen, és elvégeztem néhány tesztet. Ebben a bejegyzésben megosztom ezeket az adatokat veled, és pontosan megosztom azt is, ami történik, amikor a WP Rockettet használja a GoDaddy által üzemeltetett WordPress-webhelyhez.

Szüksége van-e WP rakéta-ra a GoDaddy Hosting szolgáltatással?

Először is, a GoDaddy több tervet kínál a WordPress-webhely üzemeltetésére, tehát tisztában kell lennünk azzal, hogy pontosan miről beszélünk..

A WordPress felhasználó számára ez valószínűleg a két legnépszerűbb lehetőség:

 • Közös tárhely, amely platformfüggetlen, de megkönnyíti a WordPress telepítését.
 • Kezelt WordPress tárhely, amely 100% -ban elkötelezett a WordPress mellett – vele semmi más nem használható.

Ha a megosztott tárhely-tervet használja, akkor ezt megteszi a GoDaddy nem valósítsák meg a saját gyorsítótárazást (vagy más teljesítmény-optimalizálást), tehát a WP Rocket nem bátorság, mert a nulla gyorsítótárból a WP Rocket oldal gyorsítótárába kerül, valamint egy csomó más teljesítmény-csípés. A megosztott tárhelyen a nullás gyorsítótárazástól az összes típusú gyorsítótárazásig való áttérésnek elég nagy különbséget kell tennie webhelyének oldalbetöltési idejein..

A kérdés azonban nem olyan világos, amikor a GoDaddy kezelt WordPress-tárhely-terveiről beszélünk, amelyek beépített szerver-szintű gyorsítótárazást kínálnak a Lakk segítségével. Ezért fogok a teszteim során a GoDaddy által kezelt WordPress-tárhelyre összpontosítani.

Mivel a GoDaddy ezt a szerverszintű gyorsítótárat a kezelt WordPress tárhely-terveinken valósítja meg, betiltják a legnépszerűbb WordPress-gyorsítótárazási bővítményeket, beleértve az összes nagyot, például:

 • WP Super gyorsítótár
 • WP leggyorsabb gyorsítótár
 • W3 teljes gyorsítótár

Szavak szerint ezeket a plugineket tiltják, mert „a kezelt WordPress-fiókban már be van építve gyorsítótár”.

Egy gyorsítótárazó beépülő modul, amely működik nem jelenjen meg a listán a WP Rocket, amely ilyen jellegű pont ez a hozzászólás.

Hogyan működik a WP Rocket a GoDaddy által kezelt WordPress tárhelyen??

Mint fentebb említettem, a GoDaddy kezelt WordPress tárhely-tervei a Lakk oldal gyorsítótárazását használják szerver szinten, ezért ütközik a legtöbb népszerű WordPress gyorsítótárazási plugin-nal.

WP rakéta

A WP Rocket beépített lakk-gyorsítótár-integrációval rendelkezik, amely lehetővé teszi a WP Rocket funkcióinak összekapcsolását a lakk gyorsítótárával..

Valójában, ha a webhelyet a GoDaddy kezelt WordPress tárhely-tervein üzemelteti, a WP Rocket automatikusan felismeri a GoDaddy Varnish gyorsítótárazását és ennek megfelelően módosítja:

A WP Rocket automatikusan felismeri a GoDaddy-t

Ha ez be van kapcsolva, akkor a normál WP Rocket felületen keresztül megtisztíthatja a Lakk gyorsítótárát, és élvezheti az olyan funkciókat is, mint például a WP Rocket, amely automatikusan megtisztítja a gyorsítótár egyes részeit, amikor frissíti egy üzenetét..

A GoDaddy szerverszintű gyorsítótárazással történő integráción túlmenően még élvezheti a WP Rocket teljesítményének fokozására szolgáló egyéb funkcióit:

 • Minifikáció és fájl optimalizálás – A WP Rocket csökkenti a webhely kódját azáltal, hogy eltávolítja a szóközöket és egyesíti a fájlokat.
 • Lusta betöltése – lusta töltse be képeit, videóit és iframe-jeit, hogy javítsa az észlelt oldalbetöltési időket.
 • Az adatbázis optimalizálása – tisztítsa meg a szemét a webhely adatbázisából.
 • Megjelenést gátló optimalizálás – javítsa meg a render-blokkoló JavaScriptet és a CSS-t, és szerezze be a Google PageSpeed ​​Insights-t, hogy ne mondjon rád.
 • Kisebb csípések – tiltsa le a hangulatjeleket, távolítsa el a lekérdezési karakterláncokat, felgyorsítsa a Google Betűtípusokat, irányítsa a WordPress Heartbeat API-t és így tovább.

Tudjon meg többet az összes szolgáltatásról a WP Rocket áttekintésünkben.

A GoDaddy által kezelt WordPress tárhelyi teljesítmény tesztelése a WP Rocket segítségével

Oké, tehát tudod, hogy a WP Rocket együttműködik a GoDaddy-vel, és új funkciókat is felvesz, de ezek a funkciók ténylegesen meg fogják változtatni a webhely oldalának betöltési idejét?

Ennek elemzésére felállítottam egy teszthelyet a GoDaddy legolcsóbb kezelt WordPress tárolószintjén, és két verziót futtattam két változaton:

 • Vezérlőhely WP rakéta nélkül (csak a GoDaddy szerver szintű lakk-gyorsítótárazásával).
 • Ugyanaz a hely, ahol a WP Rocket aktiválva van és konfigurálva van a Lakk gyorsítótár tetején.

Annak érdekében, hogy ez a teszt a lehető legreálisabb legyen, a népszerű Avada téma teljes bemutató oldalát használtam, valamint néhány általános színfalak mögötti plugin-t, például a Yoast SEO-t. Itt megtekintheti a demonstrációs webhely teljes képernyőképeit – amint látni fogja, sok minden zajlik vele, tehát nehéz próbaverzió.

A tesztek közötti variabilitás kiküszöbölésére a WebPageTest segítségével szintén kilenc külön tesztet futtattam minden helyzetre három külön napon (tehát minden verzió összesen 27 teszt volt, bár hiba miatt két tesztfutást távolítottam el).

Nézzük meg a nyers adatokat, majd a végén összerakom mindent, hogy megértsem …

Az első nap eredményei

GoDaddy által kezelt WordPress tárhely

Vizsgálati eredmények

Átlagos1. teszt2. teszt3. teszt4. teszt
3,101 s2.824 s3,203 s3,337 s3,047 s
5. teszt6. teszt7. teszt8. teszt9. teszt
2,815 s3,344 s3,446 s3,202 s2,641 s

A GoDaddy által kezelt WordPress tárhely WP rakéta segítségével

Vizsgálati eredmények

Átlagos1. teszt2. teszt3. teszt4. teszt
3,568 s2,779 s3,230 s4,179 s4,570 s
5. teszt6. teszt7. teszt8. teszt9. teszt
5,043 s3,207 s2,896 s2,654 sEltávolított

Második nap eredmények

GoDaddy által kezelt WordPress tárhely

Vizsgálati eredmények

Átlagos1. teszt2. teszt3. teszt4. teszt
3,289 s2,819 s3,446 s3,296 s3,218 s
5. teszt6. teszt7. teszt8. teszt9. teszt
2,636 s3,123 s4,506 s2,881 s3.650 s

A GoDaddy által kezelt WordPress tárhely WP rakéta segítségével

Vizsgálati eredmények

Átlagos1. teszt2. teszt3. teszt4. teszt
3,317 s3,557 s2,885 s3,091 s2,449 s
5. teszt6. teszt7. teszt8. teszt9. teszt
2,527 s2,873 s2,521 s6,490 s3,412 s

Harmadik nap eredmények

GoDaddy által kezelt WordPress tárhely

Vizsgálati eredmények

Átlagos1. teszt2. teszt3. teszt4. teszt
2,973 s3,971 sEltávolított2,932 s3,088 s
5. teszt6. teszt7. teszt8. teszt9. teszt
2,559 s2,574 s3,143 s2,853 s2,660 s

A GoDaddy által kezelt WordPress tárhely WP rakéta segítségével

Vizsgálati eredmények

Átlagos1. teszt2. teszt3. teszt4. teszt
2,624 s2,518 s2,774 s2,735 s2,614 s
5. teszt6. teszt7. teszt8. teszt9. teszt
2,446 s2,719 s2,691 s2,704 s2,339 s

Hogyan konfiguráltam a WP rakétát

Ha érdekli a WP Rocket tényleges konfigurálása ezekhez a tesztekhez, akkor ezt állíthatom be:

 • A lakkintegráció engedélyezve van (ismét a WP Rocket ezt alapértelmezés szerint teszi, ha észleli, hogy GoDaddy kezelt WordPress-tárhelyét használja).
 • A kicsinyítés engedélyezve van a HTML, CSS és a JavaScript számára.
 • Lusta betöltése.
 • Tilos letiltani az emoji és más apró tippeket.
 • Tiltsa le a Heartbeat API-t.

A WP rakéta használata a GoDaddy által kezelt WordPress tárhelyen változtathat??

Annak érdekében, hogy ezeket az adatokat jobban meg lehessen jeleníteni, összeállítottam a három különálló tesztelési nap összes átlagát:

Átfogó1. nap2. nap3. nap
Nincs WP rakéta3,121 s3.1013.2892,973
A WP rakéta3,169 s3.5683,3172,624

Mint láthatja, az átlagok csupán egy másodperc apró részén belül helyezkednek el, bár voltak furcsa tüskék, amelyek lerontották a WP Rocket átlagát. Például az 5,043 második tüske az első napon és a 6,490 második tüske a második napon.

Ha ezeket a kérdéseket elkerülném, az egyes napok kilenc tesztfuttatásának mediánját az átlag átlaga helyett használnám, így tudhatjuk, hogy a dolgok három nap alatt kialszanak:

Átfogó*1. nap2. nap3. nap
Nincs WP rakéta3,053 s3,202 s3,296 s2,660 s
A WP rakéta2,739 s3,230 s2,285 s2,704 s

* A három medián érték átlaga minden nap.

Tehát, ha kizárjuk ezeket a távolságokat, valójában jelentős különbség van a WP Rockethez képest – körülbelül 0,3 másodperc. Hozzáteszem ezt a további elemzést, mert nem látom, hogy a furcsa tüskék miként hibáztatják a WP Rocket, és úgy vélem, hogy valószínűbb, hogy valami kiszolgálószintű.

Tehát a végén láthatott egy kis javulást a WP Rocket használatával, ami értelmes, tekintettel arra, hogy a WP Rocket miként integrálódik a GoDaddy meglévő gyorsítótárazási szolgáltatásához, majd hozzáad egy jól bevált teljesítményjavító technikákat, például a tömörítést, a fájl optimalizálást és még sok más.

Ha ki akarja próbálni a dolgokat, akkor a WP Rocket 14 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Tehát megragadhat egy licencet (49 USD-től kezdve), kipróbálhatja azt a GoDaddy webhelyén, és megnézheti, van-e pozitív hatása az oldal betöltési idejére.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map