Renditja Alexa – Isfarë është? Dhe a është e rëndësishme?

Marrëveshjet me WordPress


Njerëzit e duan ngjitjen e numrave në gjëra – zakonisht kur i krahasojnë dhe i kundërshtojnë ato me gjëra që janë të ngjashme – dhe faqet e internetit nuk janë përjashtim. Në fund të fundit, ajo që nuk duhet të krahasojë webmasteri dhe të kontrastojë faqen e tij të saj ose të saj me atë të një konkurrenti?

Një nga metrikat më të njohura që synon të lejojë njerëzit të bëjnë saktësisht këtë është Rank Famshëm i Alexa.

Pse famëkeq?

Epo, shumë njerëz nuk e besojnë atë si një tregues të saktë të asaj që supozohet të jetë një masë e.

Përkatësisht, “Si po bën një faqe në internet në lidhje me të gjitha faqet e tjera në internet gjatë tre muajve të fundit”, (cituar direkt nga faqja zyrtare e Alexa). Ky është në vetvete një përkufizim i dyshimtë. Dua të them, “Si po bën një faqe në internet …” doesfarë do të thotë kjo?

E drejta, sa duhet për një hyrje, le të futemi brenda.

Një histori e vogël

E themeluar në vitin 1996, Alexa është një kompani filiali me bazë në California e Amazon.com (e fituar nga Amazon në 1999) që specializohet në sigurimin e të dhënave tregtare të trafikut në internet të mbledhura përmes shiritave të ndryshëm të mjeteve dhe zgjerimeve të shfletuesve të internetit..

Makinë kthyese në internet

Disa nga aktivitetet më të dukshme të mëparshme të Alexa-së përfshijnë sigurimin e një baze të dhënash që shërbeu si bazë për krijimin e makinës Wayback dhe krijimin e lehtësive të ndryshme të kërkimit (tani kryesisht të ndërprera).

Karakteristika për të cilën është e njohur më së miri është, natyrisht, Rank Alexa Rank ’- një metrikë që rendit faqet e internetit në mënyrë të popullaritetit, ose, përkundrazi, sa mirë kanë bërë gjatë tre muajve të mëparshëm.

Shënim: Për më shumë mbi historinë e Alexa Rank, shikoni këtë post më parë.

Si matet një gradë Alexa?

Sipas faqes zyrtare të faqes sonë të internetit Alexa, renditja llogaritet duke përdorur një ‘kombinim’ të vizitorëve mesatare të vlerësuara ditore unike në sit dhe numrit të vlerësuar të shikimeve të faqeve në faqe gjatë tre muajve të fundit. Sajti me kombinimin më të lartë të vizitorëve unik dhe shikimet e faqeve renditet si # 1.

Alexa Toolbar

Të dhënat janë mbledhur nga një grup i përdoruesve të internetit duke përdorur një nga 25,000 shtesat e shfletuesit ose Google Chrome, Firefox dhe / ose Internet Explorer. Një algoritëm më pas “korrigjon” për paragjykime të ndryshme të mundshme dhe përpjekjet për të kompensuar vizitorët që mund të mos jenë në panelin e matjes së Alexa (një faktor për të cilin jo gjithmonë është përpjekur të akomodojë) dhe normalizon të dhënat bazuar në vendndodhjen gjeografike të vizitorëve.

Alexa i referohet të dhënave të marra nga shfletuesit si its Global Traffic Panel its, duke tërhequr të dhëna nga miliona përdorues të internetit në këtë mënyrë. Sidoqoftë, Alexa gjithashtu buron të dhëna direkt nga palët e treta për të përmirësuar saktësinë e përcjelljes.

Duhet gjithashtu të theksohet se Alexa nuk siguron një renditje të veçantë për nënfushat dhe nën-faqet. Ai bën një përjashtim nga ky rregull për rrjetet e mëdha të blogut, siç është WordPress.com.

Si mund ta shikoj gradën Alexa të një faqe në internet?

Të paktën kjo pjesë është e drejtpërdrejtë: Thjesht shkoni në faqen zyrtare të Alexa, shkruani emrin e plotë të domain dhe kthimin në hit!

Analiza e faqes në internet Alexa

Alexa i referohet këtij raporti si “Analiza e Trafikut të Uebfaqeve”.

Raporti tregon metrikë interesante siç janë niveli i kërcimit, shikimet ditore të faqeve për vizitor, koha e përditshme në vend dhe përqindja e vizitave nga kërkimi. Ai gjithashtu nënvizon demografikë të ndryshëm, një listë faqesh që lidhin dhe madje edhe shpejtësinë / kohën e ngarkimit të faqeve (të gjitha ndoshta duhet të merren me një majë kripe).

Toolbar Alexa

Ju gjithashtu mund të shikoni Alexa Rank-in e çdo faqe në internet që po vizitoni duke instaluar shiritin e veglave Alexa në shfletuesin tuaj.

Përveç gradës globale Alexa, ajo gjithashtu thekson Renditjen Alexa Alexa për faqen në internet, numrin e faqeve të internetit që lidhin brenda, kohën që duhet për të ngarkuar faqen, faqet e internetit të ngjashme, dhe lidhjet për raportin e plotë dhe arkivin e Makinës Wayback për faqja e internetit.

Farë do të thotë Alexa Rank?

Konsensusi i përgjithshëm duket të jetë një pranim i ngurruar nga shumica (pa dyshim jo të gjithë) që me të vërtetë duket se ka një lidhje të përafërt (me sa duket me shumë pika të të dhënave larguese), midis Alexa Rank një site dhe trafikut për faqet e internetit të mirë-krijuar që merrni mbi dhe mbi një nivel të caktuar trafiku.

Renditja Alexa e WordPress.com

Në artikullin “Si përcaktohet renditja e trafikut të Alexa?”, Alexa vëren se nuk merr të dhëna të mjaftueshme nga burimet e saj për të bërë renditje përtej 100,000 statistikisht të rëndësishme. Ai gjithashtu vëren se sa më afër një siti arrin në numrin 1, aq më i besueshëm është niveli i tij.

Do uebfaqe që ka një gradë më të lartë se kjo 100,000 rrugëdalje pothuajse mund të injorohet plotësisht, pasi shifra nuk është e besueshme.

A është i besueshëm sistemi i rangimit të Aleksit?

Duket se shumë njerëz që kanë qasje në të dhëna të besueshme të analitikës në internet, të tilla si Google Analytics natyrisht), shpesh raportojnë se shohin tendencat dhe statistikat e trafikut në internet që duket se nuk janë plotësisht në përputhje me Alexa Rank përkatëse për secilën faqe.

Një kërkim i shpejtë në Google për “A është Alexa Rank i Saktë?” Do të tregojë se shumë pronarë të faqes në internet nuk i besojnë sistemit të rangimit të Alexa.

Megjithëse, me gjithë paanshmëri, shumë nga këto raporte në internet kanë referenca me grada të larta Alexa që janë më shumë se 100,000 marka.

Në zemër të problemit, megjithatë, duket se ka dy çështje:

  1. Alexa nuk është në gjendje të mbledhë të dhënat e tij nga të gjithë (padyshim që nuk ka qasje në zakonet e shfletimit të secilit) dhe mund të mbledhë të dhëna vetëm nga një nënshtrim i disa milion përdoruesve përmes shtesave të caktuara të shfletuesit. Një kuptim pak i zakonshëm sugjeron që kjo pothuajse me siguri do të zvogëlojë të dhënat nga lëvizja, pasi që mesatarisht përdoruesi nuk ka të ngjarë të ketë instaluar ndonjë shtesë të tillë të shfletuesit.
  2. Në vend që të adresojë shqetësime të tilla, të fillojë plotësisht dhe të jetë plotësisht i hapur se si vlerësohet ky problem i veçantë, dhe të tregojë saktësisht se si mblidhen dhe përdoren të dhënat themelore për të llogaritur gradën, Alexa duket se është më pak se 100% transparente për këtë çështje, thjesht duke deklaruar se Alexa Rank ‘është llogaritur duke përdorur një kombinim të vizitorëve unike mesatare ditore të vlerësuar në faqe dhe numrit të vlerësuar të shikimeve të faqeve në faqe gjatë tre muajve të fundit’.

Hmmmm ….

A janë rangët e rëndësishëm Alexa?

Për shumicën e pronarëve të faqeve, të dish se si po bën faqja e tyre në internet kundër konkurrencës është e rëndësishme. Sidoqoftë, kur vlerësoni faqen tuaj të internetit këshillat e mia do të ishin thjesht të përmbaheni me të dhënat nga Google Analytics pasi do të jenë më të besueshme.

Mos i atribuoni ndonjë kuptim domethënës gradës Alexa së faqes tuaj.

Sidoqoftë, kur shikoni në faqet konkurruese, hidhni një vështrim të shpejtë në Alexa Rank-un tuaj për një ide shumë të ashpër se sa popullor është faqja e tyre në internet me tuajat. Në raportin e plotë të Analizës së Trafikut në Uebfaqe, Alexa ju tregon se si audienca juaj mbivendoset me konkurrencën duke ekzaminuar fjalët kyçe në të dy faqet e internetit dhe duke shikuar demografinë e audiencës. Kjo do t’ju ndihmojë të shihni se sa të lidhur janë vizitorët tuaj.

Ju lutemi mos harroni se Alexa Rank është vetëm një udhëzues i përafërt se si renditen faqet e internetit në lidhje me njëri-tjetrin. Prandaj, është e mundur që Renditja juaj Alexa të ulet, pavarësisht se faqja juaj në internet fiton mijëra vizitorë të rinj të përditshëm. Për më tepër, nëse Renditja Alexa e faqes suaj është mbi 100,000 markë, është ndoshta më mirë të mos shkoni duke i dhënë ndonjë kuptim domethënës krahasimit të gradave Alexa në të gjitha.

përfundim

Unë personalisht shpresoj që Alexa vazhdon të punojë drejt marrjes së kësaj metrike të veçantë, sepse sigurisht që do të ishte mirë të ngjitnim një numër në secilën faqe dhe që do të na lejonte t’i krahasojmë dhe t’i kundërshtojmë të gjitha me një nivel të saktë të saktësisë.

Gjatë dhjetë viteve të fundit, Alexa ka bërë shumë punë në rritjen e saktësisë së sistemit të saj të renditjes duke buruar të dhëna nga miliona përdorues shtesë, por do të duket se do të ketë akoma një rrugë të gjatë për të rifituar besimin e industrisë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map