Alexa Rank – Què és? I és important?

Ofertes de WordPress


A la gent li encanta enganxar números sobre coses, normalment quan es comparen i es contrasten amb coses similars, i els llocs web no són una excepció. Al cap i a la fi, quin administrador no voldria comparar ni contrastar el seu lloc web amb el d’un competidor?

Una de les mètriques més conegudes amb l’objectiu de permetre a la gent fer exactament això és la famosa Alexa Rank.

Per què infames?

Doncs bé, molta gent no hi confia com a indicador exacte de què hauria de ser una mesura.

És a dir, “Com ha funcionat un lloc web en relació amb la resta de llocs del web durant els últims tres mesos” (citat directament des del lloc web oficial d’Alexa). Es tracta, en si, d’una definició dubtosa. Vull dir “com funciona un lloc web …” Què vol dir això??

Ja és prou amb una introducció, ens enganxem.

Una petita història

Fundada el 1996, Alexa és una companyia filial d’Amazon.com amb seu a Califòrnia (adquirida per Amazon el 1999) especialitzada en proporcionar dades comercials de trànsit web recollides a través de diverses barres d’eines i extensions del navegador web..

Màquina Wayback d'Internet

Algunes de les activitats anteriors més destacades d’Alexa inclouen la prestació d’una base de dades que va servir de base per a la creació de la màquina Wayback i la creació de diverses instal·lacions de cerca (actualment en gran mesura abandonades).

La funció que probablement és més coneguda és, per descomptat, “Alexa Rank”: una mètrica que classifica els llocs web per ordre de popularitat o, més ben dit, el bé que ho han fet durant els tres mesos anteriors..

Nota: per obtenir més informació sobre la història de Alexa Rank, consulta aquesta publicació anterior.

Com es mesura un Alexa Alexa?

Segons la pàgina de les Nostres dades del lloc web oficial d’Alexa, el rànquing es calcula mitjançant una combinació de la mitjana estimada de visitants únics diaris del lloc i el nombre estimat de visualitzacions de pàgines del lloc durant els últims tres mesos. El lloc amb més combinació de visitants únics i visites de pàgines es classifica com a # 1.

Barra d’eines d’Alexa

Les dades es recopilen a partir d’un subconjunt d’usuaris d’Internet mitjançant una de les 25.000 extensions del navegador tant per a Google Chrome, Firefox o / o Internet Explorer. Aleshores, un algorisme “corregeix” diversos prejudicis potencials i intenta compensar els visitants que potser no es troben al tauler de mesura d’Alexa (un factor al qual no sempre s’ha intentat adaptar) i normalitza les dades en funció de la ubicació geogràfica dels visitants..

Alexa es refereix a les dades obtingudes dels navegadors com el seu “Panell de trànsit global”, tirant d’aquesta manera les dades de milions de usuaris d’Internet. Tot i això, Alexa també subministra dades directament de tercers per millorar la precisió del seguiment.

També cal tenir en compte que Alexa no ofereix rànquings separats per a subdominis i subpàgines. Fa una excepció a aquesta regla per a grans xarxes de blocs, com WordPress.com.

Com puc veure el rànquing de Alexa d’un lloc web?

Almenys aquesta part és senzilla: només cal que aneu al lloc web oficial d’Alexa, escriviu el vostre nom de domini complet i obtingueu la declaració!

Anàlisi de llocs web d'Alexa

Alexa fa referència a aquest informe com a “Anàlisi del trànsit del lloc web”.

L’informe mostra mètriques interessants com ara la taxa de rebot, les visualitzacions de pàgines diàries per visitant, el temps diari al lloc i el percentatge de visites de cerca. També destaca diverses dades demogràfiques, una llista de llocs que enllacen i fins i tot temps de velocitat / càrrega de la pàgina (que probablement haurien de prendre amb un polsim de sal).

La barra d’eines d’Alexa

També podeu visualitzar la Alexa Rank de qualsevol lloc web que visiteu mitjançant la instal·lació de la barra d’eines Alexa al navegador.

A més del rànquing mundial Alexa, també destaca el Alexa Rank Alexa dels llocs web, el nombre de llocs web que s’enllacen, el temps que triga a carregar la pàgina, llocs web similars i els enllaços a l’informe complet i a l’arxiu de la màquina Wayback per. la pàgina web.

Què significa Alexa Rank??

El consens general sembla una admissió reticent per part de la majoria (sens dubte no tot) que sembla que hi ha una correlació aproximada (aparentment amb un munt de punts de dades perifèrics), entre el Alexa Rank d’un lloc i el trànsit per a llocs web ben establerts que rebre sobre i per sobre d’un cert nivell de trànsit.

Alexa Rank de WordPress.com

A l’article “Com es determinen els rànquings de trànsit d’Alexa?”, Alexa remarca que no rep prou dades de les seves fonts per fer una classificació superior als 100.000 significatius estadísticament. També destaca que com més propera un lloc arriba al número 1, més fiable és el seu rang.

Qualsevol lloc web que tingui un rang superior a aquest 100.000 de punts gairebé es pot ignorar, ja que no és fiable.

El sistema de rànquing d’Alex és fiable?

Sembla que moltes persones que tenen accés a dades d’analítica web fiables, com Google Analytics, per descomptat), sovint denuncien veure les tendències i estadístiques de trànsit web que semblen estar completament fora de línia amb el Alexa Rank corresponent de cada lloc..

Una cerca ràpida a Google per a “És precisa Alexa Rank?” Indicarà que molts propietaris de llocs web no confien en el sistema de classificació d’Alexa.

Tot i que, amb tota equitat, molts d’aquests informes fan referència a llocs web amb alts rangs Alexa que superen els 100.000.

Al centre del problema, però, sembla haver-hi dos problemes:

  1. Alexa no és capaç de recopilar les seves dades de tothom (òbviament no té accés als hàbits de navegació de tothom) i només pot recopilar dades d’un conjunt de pocs milions d’usuaris mitjançant determinades extensions del navegador. Una mica de sentit comú suggereix que gairebé segur que es podran esborrar les dades des del primer moment, ja que probablement l’usuari mitjà probablement no hagi instal·lat aquestes extensions del navegador..
  2. En lloc d’atendre aquestes preocupacions i estar completament obert sobre com es explica aquest problema concret i mostrar exactament com es recopilen i s’utilitzen les dades subjacents per calcular el rànquing, Alexa sembla que és menys del 100% transparent al respecte, només cal dir que Alexa Rank “es calcula mitjançant una combinació de la mitjana estimada diària de visitants únics del lloc i el nombre estimat de visualitzacions de pàgines del lloc durant els últims tres mesos”.

Hmmmm ….

Els rangs Alexa són importants?

Per a la majoria dels propietaris de llocs, és important conèixer com funciona el seu lloc web contra la competència. Tanmateix, en valorar el vostre propi lloc web, el meu consell seria simplement mantenir les dades de Google Analytics ja que seran més fiables.

No atribueu cap significat significatiu al rànquing de Alexa del vostre lloc.

Tanmateix, quan es revisen llocs de competència, és ben fàcil que es faci una ullada a la seva Alexa Rank per tenir una idea molt ràpida de la popularitat del seu lloc web en relació amb el vostre lloc web. A l’informe complet de l’anàlisi del trànsit de llocs web, Alexa us mostra com la vostra audiència se solapa amb els competidors examinant les paraules clau dels dos llocs web i consultant la demografia de l’audiència. Això us ajudarà a veure quina estreta relació tenen els vostres visitants.

Recordeu que Alexa Rank és només una guia general sobre com es classifiquen els llocs web els uns amb els altres. Per tant, és possible que la vostra Alexa Rank disminueixi, tot i que el vostre lloc web guanya milers de nous visitants diaris. A més, si el Alexa Alexa del lloc web està per sobre de la nota de 100.000, probablement el millor és no atribuir cap significat significatiu a la comparació de Alexa Ranks..

Conclusió

Personalment, espero que Alexa continuï treballant per aconseguir que aquesta mètrica es faci efectiva, perquè segur que estaria bé enganxar un número a cada lloc web que ens permetés comparar-los i contrastar-los amb un nivell de precisió digne..

Durant els últims deu anys, Alexa ha treballat molt per augmentar la precisió del seu sistema de classificació mitjançant l’obtenció de dades de milions d’usuaris addicionals, però sembla que encara tindrà un llarg camí per recobrar la fe de la indústria..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me