Alexa Rank – Hvad er det? Og er det vigtigt?

WordPress-tilbud


Folk elsker at sætte tal på tingene – normalt når man sammenligner dem og kontrasterer dem med lignende ting – og websteder er ingen undtagelse. Når alt kommer til alt, hvilken webmaster ville ikke have lyst til at sammenligne og kontrastere hans eller hendes hjemmeside med en konkurrent?

En af de mest kendte målinger, der sigter mod at lade folk gøre nøjagtigt dette, er den berygtede Alexa Rank.

Hvorfor berygtet?

Nå, mange mennesker har ikke tillid til det som en nøjagtig indikator for, hvad det skal være et mål for.

Nemlig, “Hvordan et websted har det i forhold til alle andre websteder på nettet i de sidste tre måneder,” (citeret direkte fra Alexa’s officielle websted). Dette er i sig selv lidt af en tvivlsom definition. Jeg mener, “Hvordan et websted har det …” Hvad betyder det?

Rigtigt, nok af en intro, lad os sidde fast i.

En lille historie

Grundlagt i 1996, Alexa er et Californien-baseret datterselskab af Amazon.com (erhvervet af Amazon i 1999), der er specialiseret i at levere kommercielle webtrafikdata indsamlet via forskellige værktøjslinjer og webbrowserudvidelser.

Internet Wayback-maskine

Nogle af Alexa’s mest bemærkelsesværdige tidligere aktiviteter inkluderer levering af en database, der tjente som grundlag for oprettelsen af ​​Wayback Machine og oprettelsen af ​​forskellige søgefaciliteter (nu i vid udstrækning afviklet).

Den funktion, den sandsynligvis bedst er kendt for, er selvfølgelig ‘Alexa Rank’ – en metrisk, der rangerer websteder i rækkefølge af popularitet, eller rettere, hvor godt de har gjort det i de foregående tre måneder.

Bemærk: For mere om Alexa Rank, se dette tidligere indlæg af vores.

Hvordan måles en Alexa-rang?

I henhold til det officielle Alexa-webstedets Vores dataside beregnes rangeringen ved hjælp af en ‘kombination’ af det estimerede gennemsnitlige daglige unikke besøgende på webstedet og det estimerede antal sidevisninger på webstedet i de sidste tre måneder. Webstedet med den højeste kombination af unikke besøgende og sidevisninger rangeres som nr. 1.

Alexa værktøjslinje

Dataene indsamles fra en undergruppe af internetbrugere ved hjælp af en af ​​25.000 browserudvidelser til enten Google Chrome, Firefox og / eller Internet Explorer. En algoritme ‘korrigerer’ derefter for forskellige potentielle partier og forsøger at kompensere for besøgende, der muligvis ikke er i Alexa’s målepanel (en faktor, som den ikke altid har forsøgt at rumme for) og normaliserer dataene baseret på den geografiske placering af besøgende.

Alexa henviser til de data, der er hentet fra browsere, som dets ‘Global Traffic Panel’, der trækker data fra millioner af internetbrugere på denne måde. Alexa kilder dog også data direkte fra tredjepart for at forbedre nøjagtigheden af ​​sporing.

Det skal også bemærkes, at Alexa ikke leverer separate placeringer for underdomæner og undersider. Det gør en undtagelse fra denne regel for store blognetværk, f.eks. WordPress.com.

Hvordan kan jeg se et websteds Alexa Rank?

I det mindste er denne del ligetil: Gå bare til det officielle Alexa-websted, skriv dit fulde domænenavn og tryk på return!

Alexa webstedsanalyse

Alexa henviser til denne rapport som ‘Website Traffic Analysis’.

Rapporten viser interessante målinger, som f.eks. Afvisningsprocent, daglige sidevisninger pr. Besøgende, daglig tid på webstedet og procentdelen af ​​besøg fra søgning. Det fremhæver også forskellige demografier, en liste over websteder, der forbinder og endda sidehastighed / belastningstider (som alle sandsynligvis skal tages med en knivspids salt).

Alexa værktøjslinjen

Du kan også se Alexa Rank for ethvert websted, du besøger, ved at installere Alexa Toolbar i din browser.

Ud over den globale Alexa Rank fremhæver den også USA’s Alexa Rank for webstedet, antallet af websteder, der linker ind, den tid det tager at indlæse siden, lignende websteder og links til den fulde rapport og Wayback Machine-arkivet for hjemmesiden.

Hvad betyder Alexa Rank??

Den generelle konsensus ser ud til at være en modvillig indrømmelse af de fleste (bestemt ikke alle), at der faktisk ser ud til at være en grov sammenhæng (tilsyneladende med MANGE udgående datapunkter), mellem et websteds Alexa Rank og trafik for veletablerede websteder, modtage ud over et vist niveau af trafik.

Alexa Rank af WordPress.com

I artiklen “Hvordan bestemmes Alexa’s trafikrangeringer?” Bemærker Alexa, at den ikke modtager nok data fra sine kilder til at gøre placeringer ud over 100.000 statistisk meningsfulde. Det bemærker også, at jo tættere et websted kommer på nr. 1, desto mere pålidelige er det.

Ethvert websted, der har en rang, der er højere end dette 100.000 waypoint, kan næsten ignoreres fuldstændigt, da tallet ikke er pålideligt.

Er Alexs klassificeringssystem pålidelig?

Det ser ud til, at mange mennesker, der har adgang til pålidelige webanalysedata, som Google Analytics selvfølgelig), ofte rapporterer om at se webtrafikstendenser og statistikker, der ser ud til at være helt ude af linje med den tilsvarende Alexa Rank for hvert websted.

En hurtig Google-søgning efter ‘Er Alexa Rank nøjagtigt?’ Vil indikere, at mange webstedsejere ikke har tillid til Alexa’s rangeringssystem.

Selvom i al retfærdighed refererer mange af disse rapporter til websteder med høje Alexa-rækker, der overstiger 100.000 mærket.

Imidlertid ser der ud til at være to spørgsmål:

  1. Alexa er ikke i stand til at samle sine data fra alle (den har åbenbart ikke adgang til alles browservaner) og kan kun indsamle data fra et undergruppe af et par millioner brugere via bestemte browserudvidelser. Lidt sund fornuft antyder, at dette næsten helt sikkert vil skjule dataene lige fra start, da den gennemsnitlige bruger sandsynligvis ikke har installeret sådanne browserudvidelser.
  2. I stedet for at tackle sådanne bekymringer, og kig på og være helt åben for nøjagtigt, hvordan dette særlige problem behandles, og vise nøjagtigt, hvordan de underliggende data indsamles og bruges til at beregne rang, synes Alexa at være mindre end 100% gennemsigtig i sagen, blot at angive, at Alexa Rank ‘beregnes ved hjælp af en kombination af det estimerede gennemsnitlige daglige unikke besøgende på webstedet og det estimerede antal sidevisninger på webstedet i de sidste tre måneder’.

Hmmmm ….

Er Alexa rangerer vigtig?

For de fleste webstedsejere er det vigtigt at vide, hvordan deres hjemmeside klarer sig mod konkurrencen. Når jeg vurderer dit eget websted, er mit råd imidlertid blot at holde sig til dataene fra Google Analytics, da de vil være mere pålidelige.

Tilskriv ikke nogen signifikant betydning til dit websteds Alexa Rank.

Når du ser på konkurrerende steder, skal du dog alligevel kaste et hurtigt kig på deres Alexa Rank for en meget uslebende idé om, hvor populært deres websted er i forhold til din. I den fulde rapport om websitetstrafikanalyse viser Alexa dig, hvordan dit publikum overlapper med konkurrenter ved at undersøge nøgleordene på begge websteder og se på målgruppens demografi. Dette vil hjælpe dig med at se, hvor tæt beslægtede dine besøgende er.

Husk, at Alexa Rank kun er en grov guide til, hvordan websteder rangerer i forhold til hinanden. Derfor er det muligt for din Alexa Rank at falde, på trods af at dit websted får tusinder af nye daglige besøgende. Derudover, hvis dit websteds Alexa Rank er over 100.000-mærket, er det sandsynligvis bedst at ikke tilskrives nogen betydelig betydning for at sammenligne Alexa Ranks overhovedet.

Konklusion

Jeg håber personligt, at Alexa fortsætter med at arbejde hen imod virkelig at få denne bestemte metrics op til bunden, fordi det helt sikkert ville være dejligt at sætte et nummer på hver eneste webside, der giver os mulighed for at sammenligne og kontrastere dem alle med et anstændigt niveau af nøjagtighed.

I løbet af de sidste ti år har Alexa arbejdet meget med at øge nøjagtigheden af ​​sit rangeringssystem ved at hente data fra millioner af ekstra brugere, men det ser ud til, at det stadig er langt at gå for at genvinde industriens tro.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me