Alexa Rank – Hva er det? Og er det viktig?

WordPress-tilbud


Folk elsker å feste tall på ting – vanligvis når man sammenligner og kontrasterer dem med lignende ting – og nettsteder er intet unntak. Når alt kommer til alt, hva nettredaktører ikke ønsker å sammenligne og kontrastere nettstedet sitt med en konkurrent?

En av de mest kjente beregningene som tar sikte på å la folk gjøre akkurat dette, er den beryktede Alexa Rank.

Hvorfor beryktet?

Vel, mange stoler ikke på det som en nøyaktig indikator på hva den skal være et mål.

Nemlig ‘Slik fungerer det med et nettsted i forhold til alle andre nettsteder på nettet de siste tre månedene,’ (sitert direkte fra Alexa sitt offisielle nettsted). Dette er i seg selv litt av en tvilsom definisjon. Jeg mener, “Hvordan det går med et nettsted …” Hva betyr det?

Vel, nok av en intro, la oss sitte fast.

En liten historie

Grunnlagt i 1996, Alexa er et California-basert datterselskap av Amazon.com (kjøpt av Amazon i 1999) som spesialiserer seg på å tilby kommersiell webtrafikkdata samlet via forskjellige verktøylinjer og nettleserutvidelser.

Internet Wayback Machine

Noen av Alexa mest bemerkelsesverdige tidligere aktiviteter inkluderer å tilby en database som fungerte som grunnlag for opprettelsen av Wayback Machine og opprettelsen av forskjellige søkefasiliteter (nå i stor grad avviklet).

Funksjonen den sannsynligvis er mest kjent for er selvfølgelig ‘Alexa Rank’ – en beregning som rangerer nettsteder i rekkefølgen av popularitet, eller rettere sagt, hvor godt de har gjort det de tre foregående månedene..

Merk: For mer om historien til Alexa Rank, sjekk ut dette tidligere innlegget vårt.

Hvordan måles en Alexa-rangering?

I henhold til det offisielle Alexa-nettstedet vår Data-side, beregnes rangeringen ved å bruke en ‘kombinasjon’ av estimert gjennomsnittlig daglig unike besøkende på nettstedet og det estimerte antallet sidevisninger på nettstedet de siste tre månedene. Nettstedet med den høyeste kombinasjonen av unike besøkende og sidevisninger er rangert som nr. 1.

Alexa verktøylinje

Dataene blir samlet inn fra en undergruppe av internettbrukere som bruker en av 25 000 nettleserutvidelser for enten Google Chrome, Firefox og / eller Internet Explorer. En algoritme “korrigerer” deretter for ulike potensielle skjevheter og forsøker å kompensere for besøkende som kanskje ikke er i Alexa sitt målepanel (en faktor det ikke alltid har prøvd å imøtekomme for) og normaliserer dataene basert på den geografiske plasseringen til besøkende.

Alexa refererer til dataene som er hentet fra nettlesere som sitt ‘Global Traffic Panel’, og henter data fra millioner av internettbrukere på denne måten. Imidlertid kilder Alexa også data direkte fra tredjepart for å forbedre nøyaktigheten av sporingen.

Det skal også bemerkes at Alexa ikke gir separate rangeringer for underdomener og undersider. Det gjør et unntak fra denne regelen for store bloggnettverk, for eksempel WordPress.com.

Hvordan kan jeg se Alexa Rank for et nettsted?

I det minste er denne delen enkel: Gå til det offisielle Alexa-nettstedet, skriv inn det fullstendige domenenavnet ditt og treff retur!

Alexa nettsted analyse

Alexa refererer til denne rapporten som ‘Nettstedstrafikkanalyse’.

Rapporten viser interessante beregninger som avvisningsrate, daglige sidevisninger per besøkende, daglig tid på stedet og prosentandelen besøk fra søk. Den belyser også forskjellige demografier, en liste over nettsteder som kobler sammen og til og med sidehastighet / lastetid (alt dette må antagelig tas med en klype salt).

Alexa verktøylinjen

Du kan også se Alexa Rank for ethvert nettsted du besøker ved å installere Alexa Toolbar i nettleseren din.

I tillegg til den globale Alexa Rank, fremhever den også USAs Alexa Rank for nettstedet, antall nettsteder som kobler seg inn, tiden det tar å laste siden, lignende nettsteder og lenker til hele rapporten og Wayback Machine-arkivet for nettsiden.

Hva betyr Alexa Rank??

Den generelle konsensus ser ut til å være en motvillig innrømmelse av de fleste (absolutt ikke alle) om at det faktisk ser ut til å være en grov sammenheng (tilsynelatende med MYE avliggende datapunkter), mellom nettstedets Alexa Rank og trafikk for veletablerte nettsteder som motta utover et visst nivå av trafikk.

Alexa Rank for WordPress.com

I artikkelen ‘Hvordan blir Alexas trafikkrangering bestemt?’ Bemerker Alexa at den ikke mottar nok data fra kildene til å gjøre rangeringer utover 100 000 statistisk meningsfylte. Den bemerker også at jo nærmere et nettsted kommer nr. 1, desto mer pålitelig er rangeringen.

Ethvert nettsted som har en rangering som er høyere enn dette 100 000 veipunktet, kan nesten ignoreres fullstendig, siden tallet ikke er pålitelig.

Er Alexs rangeringssystem pålitelig?

Det ser ut til at mange mennesker som har tilgang til pålitelige nettanalysedata, som Google Analytics selvfølgelig), ofte rapporterer om å se webtrafikktrender og statistikk som ser ut til å være helt i tråd med den tilsvarende Alexa Rank for hvert nettsted.

Et raskt Google-søk etter ‘Er Alexa Rank nøyaktig?’ Vil indikere at mange nettstedseiere ikke stoler på Alexa’s rangeringssystem.

Selv om mange av disse rapportene i all rettferdighet refererer til nettsteder med høye Alexa-rangeringer som overstiger 100 000-merket.

Innerst i problemet ser det imidlertid ut til å være to problemer:

  1. Alexa kan ikke samle dataene sine fra alle (de har tydeligvis ikke tilgang til alles surfevaner), og kan bare samle data fra et underett av noen få millioner brukere via visse nettleserutvidelser. Lite sunn fornuft antyder at dette nesten helt sikkert vil skjule dataene fra start, siden den gjennomsnittlige brukeren antagelig ikke har installert slike nettleserutvidelser.
  2. I stedet for å ta opp slike bekymringer og ta en helt åpen om nøyaktig hvordan dette spesielle problemet blir gjort rede for, og vise nøyaktig hvordan de underliggende dataene er samlet inn og brukes til å beregne rangeringen, ser Alexa ut til å være mindre enn 100% gjennomsiktig i saken, bare å si at Alexa Rank ‘beregnes ved å bruke en kombinasjon av det estimerte gjennomsnittlige daglige unike besøkende på nettstedet og det estimerte antallet sidevisninger på nettstedet de siste tre månedene.’.

Hmmmm ….

Er Alexa-rangeringer viktig?

For de fleste nettstedseiere er det viktig å vite hvordan nettstedet deres klarer seg mot konkurransen. Når jeg vurderer ditt eget nettsted, vil mitt råd imidlertid være å bare følge dataene fra Google Analytics, da de vil være mer pålitelige.

Ikke tillat noen vesentlig betydning til Alexa Rank for nettstedet ditt.

Når du ser på konkurrerende nettsteder, kan du imidlertid ganske raskt ta en titt på Alexa Rank for en veldig grov ide om hvor populært nettstedet deres er relativt ditt. I den komplette rapporten for trafikkanalyse for nettstedet viser Alexa deg hvordan publikum overlapper med konkurrenter ved å undersøke nøkkelordene på begge nettsteder og se på publikumsdemografi. Dette vil hjelpe deg å se hvor nær beslektede besøkende er.

Husk at Alexa Rank bare er en grov guide for hvordan nettsteder rangeres i forhold til hverandre. Derfor er det mulig for Alexa Rank å redusere, til tross for at nettstedet ditt har fått tusenvis av nye daglige besøkende. I tillegg, hvis nettstedets Alexa Rank er over 100 000-merket, er det sannsynligvis best å ikke gi noe vesentlig betydning for å sammenligne Alexa Ranks i det hele tatt.

Konklusjon

Jeg håper personlig at Alexa fortsetter å jobbe mot å virkelig få denne spesielle beregningen opp igjen, fordi det sikkert ville være fint å feste et nummer på hver eneste webside som vil tillate oss å sammenligne og kontrastere dem alle med en anstendig nøyaktighetsnivå.

I løpet av de siste ti årene har Alexa arbeidet mye med å øke nøyaktigheten til rangeringssystemet sitt ved å skaffe data fra millioner av ekstra brukere, men det ser ut til at det fortsatt er langt igjen for å gjenvinne bransjens tro.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me