WPChat – En oppdatering av WordPress Community Hangout fra Leland Fiegel

WPChat ble lansert i august i fjor av den erfarne WordPress-utvikleren Leland Fiegel (som mange vil anerkjenne som den opprinnelige grunnleggeren av en av de aller første kommersielle temabutikkene som kom til – ThemeLab *), og gjør allerede noen imponerende fremgang i målet om å bli et av stedene for å diskutere en rekke forskjellige WordPress-relaterte emner. Med tråder som spenner fra om utviklere skal selge temaer på Themeforest eller ikke til å diskutere hva som kan skje med WordPress dersom det utenkelige noensinne har skjedd med grunnleggeren Matt Mullenweg, er det ikke bare et bredt spekter av emner som er åpne for diskusjon, men også et vell av ekspertkunnskap og meninger å trykke på. I motsetning til mange av de mer fremtredende vannhull i WordPress-diskusjonen (for eksempel den stadig populære Advanced WordPress Group over på Facebook og den stadig mer populære WordPress Google+ Group), har WPChat alle verktøyene du kan forvente deg en full- blåst, moderne forum, inkludert muligheten til å gaffeltråder og funksjoner som lar brukerne enkelt finne tidligere diskuterte emner!


For å finne ut litt mer om dette fantastiske nye forumet, hvordan det startet og hvor det er på vei, stilte vi noen spørsmål til nettstedets grunnlegger: Leland Fiegel …

Sp) Til fordel for de som ikke allerede vet hvem du er, gi oss et lite innblikk i bakgrunnen din.

Jeg jobber på heltid som WordPress-utvikler hos et reklamebyrå i DC-området. Jeg er medarrangør av WordPress DC meetup-gruppe. Og jeg har jobbet med WordPress i 8 år eller så nå.

Q) Og hva med WPChat? Hva er historien til nettstedet?

Det hele startet da jeg kjøpte domenet wpchat.com på en auksjon tilbake i august 2009. Jeg lanserte det som en enkel live-chatnettsted som var tilpasset WordPress-samfunnet ganske kort etter det.

Jeg eksperimenterte med noen forskjellige løsninger, men endte opp med å bruke en IRC [red. Internet Relay Chat] -kanal fra freenode, som jeg innebygde på hjemmesiden til wpchat.com. Jeg ville sendt ut en tweet fra @wpchat (vanligvis retweetet fra @themelab, og chatten skulle fylles ganske raskt med alle slags mennesker fra WordPress-samfunnet.

Å grave gjennom de eldre @wpchat-tweettene kan gi deg en god ide om hvem som var innom. Jeg prøvde å ringe ut hver person som ble med på Twitter. Når de ville retweet, kan samtalene bli ganske virale.

Nettstedet og den medfølgende IRC-kanalen var relativt sovende fram til relanseringen, men jeg fortsatte å betale vertsregningen hver måned og noen ganger ville folk komme innom for en rask prat, men ingen steder i nærheten av aktivitetsnivået det opplevde i 2009-2010.

I midten av 2014 skrubbet jeg den gamle siden fullstendig og satte opp et Diskursforum. Noe som bringer oss til i dag.

Sp) Hva er tankene bak nettstedet? Er det et prosjekt for kjærlighet eller penger? Hva er dine langsiktige mål for nettstedet?

Definitivt kjærlighet. Jeg har alltid fulgt WordPress-samfunnet nøye, og helt siden jeg solgte Theme Lab, hadde jeg egentlig ikke noe særlig utsalg før nå. Jeg vurderer i utgangspunktet WPChat bloggen min om WordPress-samfunnet.

Det er ganske billig å løpe, selv om jeg ønsker å tjene penger på det med sponsing siden jeg bruker ganske mye tid på det. Jeg har vurdert å gjøre “Pro” -kontoer som kan gi tilgang til et privat forum og noen andre fordeler, men hovedforumet vil alltid være gratis og åpent for alle.

Andre langsiktige mål inkluderer bare å øke medlemsbasen og oppmuntre til mer aktivitet fra gruppen vi allerede har.

Sp) Hvem er målgruppen? Er det et forum der alle er velkomne til å stille noen form for WordPress-relatert spørsmål, eller er det noe som hovedsakelig er rettet mot utviklere?

Selv om jeg selv er en utvikler, ønsker jeg definitivt ikke å begrense det til bare utviklere. Bloggere, designere, gründere, utviklere, nybegynnere til avanserte, er alle mer enn velkomne på WPChat. Alle er velkomne til å stille noen form for WordPress-relatert spørsmål, og jeg prøver å forsikre meg om at ingen tråder blir ubesvart.

Spørsmål) Det er flere måter å opprette et nettforum i disse dager, og jeg vet allerede at du valgte å bruke Diskurs i stedet for, si, bbPress … Hvorfor Diskurs?

Jeg liker følelsen av Discourse-opplevelsen. Jeg liker også stemningen jeg får fra samfunnet. Det er veldig WordPress-esque.

bbPress ville vært mitt første valg hvis det ikke var for Discourse. Jeg vurderte egentlig ikke noe annet.

Det var tøft å velge Diskurs fremfor bbPress, men på dette tidspunktet synes jeg bare Discourse er en mer polert frittstående forumløsning.

Jeg synes det er litt rart å bruke en ikke-WordPress-løsning for et nettsted om WordPress, men med tanke på at Discourse er helt gratis og åpen kildekode, akkurat som WordPress, tenkte jeg at det ikke var for mye av problemet.

Sp.) Jeg ser at det for øyeblikket er to admins for WPChat: du og Jeff Chandler (som mange vil kjenne fra hans arbeid med WPTavern. Hva er Jeffs rolle? Er det en to-manns bestrebelse eller er Jeff bare å hjelpe?

Jeff var det første medlemmet (foruten meg) og hjalp meg med å sette det opp i begynnelsen av relanseringen. Da jeg først installerte Discourse, var vi begge bare å spotte gjennom admin-områdene og frontend, og bare ble vant til det, da ingen av oss hadde brukt Discourse før.

Han var ganske instrumentell i å få WPChat fra bakken. Siden jeg ikke har nesten rekkevidden Jeff gjør i WordPress-samfunnet, kunne han promotere det på WP Tavern og på sine personlige kanaler for å få en veldig sterk medlemsbase helt fra starten.

I disse dager er jeg sikker på at Jeff er mye opptatt med tavernaen, så jeg har ikke sett ham på WPChat i det siste. Selv om jeg har beholdt ham som administrator fordi jeg stoler på ham, og det kan ikke skade å ha en annen klarert administrator på nettstedet.

Spørsmål) Jeg vet fordi jeg leste på den personlige hjemmesiden din at du bruker WordPress for “stort sett alle nettstedene dine” – hvorfor så lidenskapelig opptatt av det?

Utrolig programvare. Utrolig fellesskap. Det har forandret livet mitt. Jeg kan bare ikke være lidenskapelig opptatt av det.

Q) Hvis jeg måtte nevne noen få konkurrenter til nettstedet, ville noen få som umiddelbart kommer til tankene være den avanserte WordPress-gruppen på Facebook, Google+ WordPress-gruppen og også WordPress subreddit, hvordan skiller WPChat seg?

Det er definitivt noen få skiller faktorer.

WPChat er helt uavhengig av ethvert sosialt nettverk. Jeg har med vilje ikke tatt med noen “sosiale tegn på” -funksjoner, selv om Discourse støtter det, bare for å holde det så selvstendig som mulig. Mange har fortalt meg at de virkelig setter pris på at WPChat ikke er bundet til noe spesifikt sosialt nettverk.

I motsetning til en Facebook-gruppe, er alt innholdet i WPChat helt åpent og lesbart for publikum uten å være gjemt bak en registreringsvegg.

Som allerede nevnt er WPChat ikke bare for utviklere. Stack Overflow, AWP [red. Advanced WordPress Group], og til og med WordPress.org støttefora er alle bedre steder å få avanserte spørsmål som det besvares.

Jeg liker å oppmuntre til alle slags diskusjoner på WPChat, spesielt om næringsliv og entreprenørskap knyttet til WordPress-samfunnet. Dette er noen av favorittdiskusjonene mine på nettstedet (som jeg vil komme nærmere inn på senere).

Q) Det er for øyeblikket et sted i området 250 tråder på WPChat, noen favoritter så langt?

Forklaring av priskurven: https://wpchat.com/t/explaining-the-pricing-curve/499 … ikke nødvendigvis WordPress-spesifikk, men kan være det. I utgangspunktet snakker det om hvordan du kan forklare priser på nettjenester til folk som kanskje ikke er kjent med bransjen.

Du starter en temavirksomhet. Bør du selge på ThemeForest? https://wpchat.com/t/youre-starting-a-theme-business-should-you-sell-on-themeforest/94 … ganske selvforklarende. Fikk god informasjon om noen nåværende ThemeForest-selgere, samt en Envato-ansatt!

Virkelig hva som helst næringsliv eller gründer vil få tommelen opp fra meg.

Q) Ser vi på den nåværende brukerbasen, er det for tiden 300 brukere på WPChat; hva har du gjort for å markedsføre nettstedet så langt – eller er det hele via munnhull?

Det er stort sett alle jungeltelegrafen og Twitter. Min måte å promotere den på nå er bare å lage nye tråder og tweete dem ut.

Jeg har ikke brukt en krone på reklame.

Q) WPChat kommer til sitt seks måneders jubileum (siden relanseringen av august), eventuelle lærdommer og / eller overraskelser underveis?

Hvem, har det virkelig vært så lenge? Jeg er bare overrasket over medlemsbasen og diskusjonene de har generert. Det er en så flott gruppe og er virkelig imponert over alle de nye tingene jeg har lært av dem.

Spørsmål) Er det noen i WP-samfunnet som du vil være spesielt begeistret for å ha på nettstedet som ennå ikke er medlem? Kanskje de vil se dette innlegget…;)

Mange av mine favorittpersoner i WordPress-samfunnet er for tiden medlemmer, så jeg er allerede ganske begeistret i den forbindelse.

Jeg er ikke så opptatt av store navn i WordPress-samfunnet (det er altfor mange å nevne) bare å bli med WPChat som jeg er med å dyrke kvalitetsdiskusjoner fra folk på alle punkter i spekteret av WordPress-samfunnet..

Sp.) Jeg vet at du personlig har samlet en masse WordPress-relatert kunnskap gjennom årene (via prosjekter som ThemeLab og Pluginferno (forresten flott logo)) – alle råd for folk som prøver å tjene til livets opphold i eller rundt WordPress?

Takk! (re: flott logo)

Fortsett å lære og fortsette å eksperimentere.

Nettutviklingslandskapet endrer seg kontinuerlig, så du kan ikke bli selvtilfreds. Jeg vet at jeg personlig fokuserer mye på å fremme JavaScript-ferdighetene mine, noe som vil bli stadig viktigere i fremtidige versjoner av WordPress (ikke at det ikke allerede er det nå).

Takk Leland – Fortsett med det gode arbeidet!

Hvis du ikke allerede har det, kan du gå videre til nettstedet, stille noen spørsmål, svare på noen flere og bli involvert i å bygge dette fantastiske nye samfunnet!

* (merknad: ThemeLab ble kjøpt opp av Syed Balkhi i begynnelsen av 2014).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map