Pingdom gebruiken om de snelheid en prestaties van een website effectief te meten (en te bewaken)!

WordPress aanbiedingen


Regelmatige lezers herinneren zich misschien dat ik een tijdje geleden een van mijn favoriete snelheidstesttools voor websites heb bekeken: GTMetrix. Snelheidstesten is een essentiële taak voor alle website-eigenaren en biedt waardevol inzicht in hoe snel onze sites onder verschillende omstandigheden en op verschillende tijdstippen van de dag laden.

In dit artikel bekijk ik Pingdom, een van de bekendste tools voor website-monitoring en snelheidstests die momenteel beschikbaar zijn. Op het eerste gezicht lijkt Pingdom misschien een relatief eenvoudige testtool – vanwege de ogenschijnlijk eenvoudige gratis snelheidstest – maar zodra je je registreert, komt er een hele wereld aan andere functies beschikbaar.

Laten we, te beginnen met de bovengenoemde gratis snelheidstesttool en hoe deze te gebruiken, eens kijken naar alles wat Pingdom te bieden heeft.

Gratis snelheidstests

Als je alleen een snelle website-analyse nodig hebt, ga dan naar Pingdom Tools, voer de URL van je website in, klik op ‘Test starten’ en wacht tot de resultaten binnenkomen. Na een paar seconden zou je zoiets als dit moeten zien:

Pingdom Website-analyse

Zoals je zou verwachten, is WinningWP een relatief goed geoptimaliseerde website, dus er staan ​​niet echt opvallende problemen op de lijst. Neem echter een andere site – bijvoorbeeld wordpress.org – en je zult meteen een paar problemen opmerken. Om dieper in elk nummer te duiken, klikt u op de uitbreidingspijlen (rechts van elk nummer dat Pingdom retourneert) voor meer informatie over elk.

Pingdom snelheidsproblemen

Ik gebruik snelheidstests zoals deze wanneer ik ontwikkelingswerk aan een project heb voltooid. Wanneer u een site start, zijn er zoveel kleine dingen die u moet doen om er een paar te vergeten. Met tools als deze kan ik elk probleem doornemen en de bijbehorende oplossingen doornemen.

Iets wat veel beginnende gebruikers niet beseffen, is dat het belangrijk is om meer te testen dan alleen de startpagina van uw website. Uw enkele artikel, product en andere pagina’s zullen waarschijnlijk zeer verschillende resultaten opleveren, en wanneer ze afkomstig zijn van zoekmachines en andere links naar uw site, zullen bezoekers hoogstwaarschijnlijk alleen op dit soort pagina’s terechtkomen.

Pingdom biedt u echter meer dan alleen de lijst met problemen. U kunt ook de inhoudsgrootte bekijken op inhoudstype, inhoudsgrootte op domein, de verschillende verzoeken die door het domein worden gedaan en alle bestandsaanvragen in een uiterst nuttige ‘waterval’-indeling (met de exacte volgorde waarin elk item op de pagina wordt geladen) – meer hierover hieronder.

Pingdom vraagt ​​om een ​​waterval

De enige tool die Pingdom je niet geeft (maar GTmetrix wel) is een aparte weergave voor PageSpeed- en YSlow-scores, maar al met al geeft Pingdom je alles wat je nodig hebt om je website te analyseren en sneller te maken. De Pingdom-website is onlangs ook bijgewerkt om deze mooi te presenteren – laten we eens kijken:

Prestatie-inzichten

Dit is het gedeelte dat ik het meest gebruik bij het testen van sites – het fungeert als een checklist die u kunt doorlopen om uw site sneller te maken. Klik gewoon op de pijlen om details te zien en volg de richtlijnen om de problemen op te lossen. Opmerking: in sommige gevallen heb je misschien niet de controle over alles wat je nodig hebt om de score op 100% te brengen, maar dat is oké – het doel is om er zoveel mogelijk af te vinken. Maak je geen zorgen als je aan het einde van je inspanningen nog een paar moeilijk op te lossen gele waarschuwingen hebt.

Pingdom prestatie-inzichten

Reactiecodes

Het gedeelte met responscodes is vooral handig als uw website al een tijdje actief is en u vertelt wat er aan de hand is met alle bronnen die u op de pagina laadt. Tweehonderd en 300 klassestatussen zijn meestal A-OK, maar u wilt alle 400- en 500-klassefouten verwijderen.

Pingdom-antwoordcodes

Je kunt ook de waterval gebruiken (meer hierover in een oogwenk) om erachter te komen welke bronnen je 404- en 500-fouten geven, en de juiste stappen te nemen om ze te verwijderen of je site aan te passen.

Uitsplitsing van inhoud en aanvragen

Er zijn vier tabellen die u informatie geven over de distributie van uw inhoud en uw verzoeken.

Pingdom-verzoek en uitsplitsing van inhoud

Inhoudsgrootte per inhoudstype geeft een overzicht van al uw middelen, gegroepeerd op type – afbeeldingen, scripts, CSS, HTML, enzovoort – en u kunt deze informatie gebruiken om voor de hand liggende problemen op te lossen. Het laden van 20 MB aan afbeeldingen op een pagina betekent meestal dat u uw afbeeldingen moet optimaliseren, het laden van 2 MB JavaScript betekent dat u efficiënter moet zijn in het gebruik van scripts.

De verzoeken per inhoudstype tabel toont het aantal verzoeken dat uw site doet – een andere manier om uw site te optimaliseren. Als je 49 afzonderlijke scripts binnenhaalt zoals deze testsite doet, is het misschien tijd om ze samen te voegen tot één (of op zijn minst een paar).

Inhoudsgrootte per domein en verzoeken per domein vergelijkbare informatie weergeven over de oorsprong van uw inhoud. U wilt inhoud meestal laden van lokale bronnen of van Content Delivery Networks. Als u veel inhoud van externe bronnen laadt, loopt u het risico uw site te vertragen als deze moet wachten op de trage reacties van anderen.

De waterval

Deze tool wordt overal door ontwikkelaars gebruikt om een ​​visueel inzicht te krijgen in hoe sites worden geladen en waar de knelpunten zijn. Het toont een schat aan informatie, vooral als u de uitbreidingspijlen gebruikt om de details van elk verzoek te bekijken.

Pingdom-waterval

Het pictogram aan de linkerkant geeft het type inhoud aan dat wordt aangevraagd. Als het antwoord niet van de 200-klasse is, ziet u een waarschuwingspictogram – beweeg de muis erover voor meer informatie. Vervolgens komt de verzoek-URL en de verzoekgrootte. Ten slotte is er een horizontaal staafdiagram dat laat zien wanneer en hoe de bron is geladen.

Hoe verder naar rechts de balk begint, hoe later de bron wordt geladen. De lengte van de balk geeft de laadtijd weer, opgesplitst in DNS, SSL, verbinden, wachten, verzenden en ontvangen.

Voor lokale bronnen is het een goed idee om de connect-formaten in de gaten te houden. Lange verbindingstijden kunnen wijzen op een probleem met uw host, ervan uitgaande dat uw site anders goed is geconfigureerd. Zoek naar lange balken die het laden van uw website belemmeren, of externe bronnen met een lange DNS of andere statistiek – deze moeten worden verwijderd.

Pro-functies

Hoewel de gratis versie er goed uitziet, biedt deze niet echt iets substantieels boven en boven GTmetrix. Wanneer u echter een pro-account pakt, wordt Pingdom een ​​krachtpatser met handige functies. Laten we eens kijken wat u allemaal kunt doen met Pingdom Pro.

Uptime-bewaking

Uptime-monitoring (uw host is mogelijk niet zo betrouwbaar als u denkt dat dit het meest basale type monitoring is dat Pingdom biedt. Het bestaat uit een grafiek die de gemiddelde reactietijd combineert met eventuele downtime die uw site kan ondervinden. Ik heb onlangs mijn site geüpdatet en ongeveer drie dagen offline. Kijk eens hoe Pingdom reageerde:

Pingdom Uptime Check

Als een snelle test heb ik mijn site vier tot vijf minuten verwijderd om te zien of Pingdom het zou vangen. Zoals je kunt zien aan de kleine rode pip langs de onderkant, deed het dat – ik kreeg zelfs binnen twee minuten na het verwijderen van de site een e-mail. Erg indrukwekkend!

De uptime-rapporten tonen logboeken van reactietijd, logboeken van testresultaten (van meerdere locaties), download PDF, CSV-resultaten en meer.

Paginasnelheid rapporten

Paginasnelheidsrapporten zijn hetzelfde als de gratis tool op de site, gecombineerd met historische gegevens – uitstekend voor het opvangen van vervelende trends of codegerelateerde traagheid.

Pingdom paginasnelheid geschiedenis

Transactierapporten

Transactierapporten zijn een van de krachtigste functies van Pingdom. Ze stellen u in staat om ervoor te zorgen dat gebruikersinteracties over meerdere acties en pagina’s soepel verlopen en zijn van onschatbare waarde voor webwinkels, SaaS-applicaties en andere op interactie gebaseerde sites.

Pingdom-transactierapporten

Het idee is om een ​​eenvoudige editor te gebruiken om Pingdom te vertellen hoe hij door uw site moet navigeren en hoe hij de resultaten kan controleren. U kunt Pingdom de opdracht geven om uw startpagina te laden, te controleren of deze een 200-statuscode geeft, een zoekveld in te vullen en vervolgens naar een resultaat te gaan.

Opmerking: Pingdom heeft een uitstekende instructievideo over transactierapporten en hoe u deze kunt instellen. Ik raad aan om een ​​kijkje te nemen.

Echte gebruikersmonitoring

Paginasnelheidstests zijn meestal kunstmatig. U laad uw website in uw browser, of u een test starten met een externe service zoals Pingdom. Deze zijn geweldig en volgen meestal wat er in werkelijkheid gebeurt – hoewel niet altijd.

Echte gebruikersmonitoring geeft u een beetje code om aan uw site toe te voegen, net als Google Analytics. Eenmaal toegevoegd, zult u zien echt gegevens binnenkomen. U zult zien hoe lang het duurt voordat uw site is geladen voor daadwerkelijke bezoekers, in tegenstelling tot u of een geautomatiseerde bot.

Echte gegevens geven u inzicht tot ver buiten de beschikbare testlocaties, aangezien uw bezoekers van over de hele wereld komen. U kunt de laadtijdvoorwaarden instellen voor tevreden, tolerante en gefrustreerde bezoekers om uw weergave beter te segmenteren.

Pingdom echte gebruikersmonitoring

Waarschuwingen

Pingdom biedt u een standaard waarschuwingssysteem uit de doos. U kunt e-mails, eenvoudige app-meldingen en sms-berichten ontvangen. Toen ik mijn website verwijderde, ontving ik binnen twee minuten een e-mail – dit was meer dan genoeg voor mijn doeleinden.

Als u met een grote applicatie werkt, wilt u misschien de Beep Manager van Pingdom gebruiken, die tot doel heeft de ‘juiste waarschuwing naar de juiste persoon op het juiste moment’ te sturen. U heeft het dure geavanceerde account nodig, maar het is uw investering zeker waard.

U kunt teamleden toevoegen, instellen wie meldingen ontvangt, onderhoudstijden plannen en nog veel meer. Ik heb het zelf niet gebruikt, maar op basis van Pingdom’s Beep Manager-video denk ik erover na om het te implementeren voor een project waar ik aan werk.

Integraties

Je kunt de API van Pingdom gebruiken om een ​​aantal geavanceerde tools voor jezelf in te stellen. Momenteel zijn Liberato en webhooks beschikbaar. Wanneer u webhooks gebruikt, stuurt Pingdom POST-gegevens naar een URL naar keuze, en u kunt deze gegevens onderscheppen en gebruiken zoals u dat wilt.

U kunt Pingdom integreren met uw eigen tools voor incidentbeheer, meldingen ontvangen over uitvaltijd voor websites van klanten, uw eigen statistiekendashboard maken, enzovoort.

De Pingdom mobiele app

Pingdom heeft een uiterst handige gratis mobiele app (beschikbaar voor zowel Android als iPhone) die fantastisch werkt en er geweldig uitziet. Het is een uitstekende partner voor het ontvangen van meldingen en om jezelf op de hoogte te houden van je sites, waar je ook bent.

Om te testen heb ik de code van mijn site bijgewerkt en een probleem veroorzaakt waardoor mijn site een 500-serverfout veroorzaakte. Even later ontving ik dit in de mobiele app:

Pingdom Mobile App - Screenshots

De mobiele app toont u ook basisgegevens zoals reactietijd en uptime-controles. Het is een geweldige bonus voor je professionele account dat echt een genot is om te gebruiken – wat relatief zeldzaam is voor services die niet afkomstig waren van mobiele platforms.

Pingdom-prijzen

Aan de ene kant is Pingdom duur, aan de andere kant is het niet waar het voor zorgt. Het basisaccount kost $ 14,95 per maand en omvat tien controles met intervallen van één minuut, één geavanceerde controle (transactie of paginasnelheid), echte gebruikersmonitoring tot 100.000 paginaweergaven per maand, basiswaarschuwingen, 50 sms-berichten per maand en zilveren ondersteuning (online en chatten).

Zoals je zou verwachten, schalen accounts op een hoger niveau de zaken op. Het geavanceerde account ($ 89,95 per maand) introduceert de Beep Manager; het Professional-account van $ 249 per maand voegt aanmeldingen voor meerdere gebruikers, factuurbetalingen, monitoring van subdomeinen en tags toe voor echte gebruikersmonitoring en gouden ondersteuning (inclusief telefonische ondersteuning).

Naar mijn mening kunnen de prijzen flink oplopen in de buurt van het professionele account, maar ze zijn het zeker waard. Als je een persoonlijke blog hebt, heb je misschien niet eens een Pingdom-account nodig – af en toe een gratis controle is voldoende. Als u uw persoonlijke site serieus neemt, zou de $ 15 per maand acceptabel moeten zijn.

Als u een webshop heeft, kunt u beginnen met gratis cheques en, naarmate u meer bestellingen krijgt, de investering van $ 45,95 per maand om u drie transactiecheques te geven. Als u slechts één extra verkoop per maand krijgt vanwege een goed bewaakte site, heeft deze zichzelf terugbetaald.

Conclusie

Nu ik het een paar weken heb gebruikt, ben ik enorm onder de indruk van Pingdom. Zo erg zelfs dat ik mijn GTmetrix-account al heb geannuleerd en alles heb overgeschakeld naar Pingdom. Er is absoluut niets mis met GTmetrix, ik ben nog steeds dol op hun diensten, maar Pingdom biedt een nog veel meer waar voor je geld.

Pingdom heeft een service ontwikkeld die even nuttig is voor zowel mensen die hun persoonlijke sites proberen te laten groeien als voor veel grotere webgebaseerde bedrijven. Het dashboard is een genot om te navigeren, de mobiele applicatie is ongelooflijk handig en de hulp op locatie is uiterst gemakkelijk te begrijpen en te volgen.

Kortom, het is veilig om te zeggen dat ik Pingdom van harte kan aanbevelen als de allround beste online tool voor het meten en bewaken van websiteprestaties.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map