GTMetrix gebruiken om de snelheid van een website effectief te testen!

WordPress-deals winnen


Sitesnelheid is misschien wel een van de belangrijkste statistieken voor elke website – voor sommige sites kan het verschil van een enkele seconde duizenden dollars aan gemiste (of behaalde) inkomsten opleveren. Dit maakt het nauwkeurig meten van de sitesnelheid cruciaal. Helaas is sitesnelheid geen bijzonder gemakkelijke meeteenheid. In dit artikel laat ik u zien hoe u een van de meest populaire beschikbare tools, GTMetrix, gebruikt om de snelheid van een website effectief te meten.

Overwegingen bij snelheidstests

Veel tools – zoals de eerder genoemde GTMetrix – zijn geweldig, maar tamelijk nutteloos als je alleen een eenmalige snelheidscontrole doet. Als u effectief op snelheid wilt testen, moet u met veel factoren rekening houden, maar een van de grootste is: Snelheidstests moeten meerdere keren worden uitgevoerd en gemiddelden worden genomen om de resultaten een echte betekenis te geven.

1. Aantal tests

Om een ​​echt goede uitgebreide set gegevens te krijgen, moet je heel veel snelheidstests doen, bij voorkeur op verschillende tijdstippen gedurende de dag. Het ideaal zou zijn om een ​​uurtest in te plannen en deze ongeveer een week of zo te laten draaien.

De reden hiervoor is dat de prestaties van uw website gedurende de dag veranderen, afhankelijk van het aantal bezoekers of zelfs het gebruik van uw serverbox als u zich op een gedeelde host bevindt.

Een leuk neveneffect van deze test is dat u uw piekuren zult zien – wat mogelijk het beste moment zou kunnen zijn om nieuwe inhoud te plaatsen of advertenties / pop-ups te targeten, enz., Voor uw bezoekers.

Dat gezegd hebbende, valt er nog genoeg te leren door slechts vijf of tien tests te doen in de loop van een uur of zo. Hoewel de daadwerkelijke laadsnelheid in seconden in de loop van een dag (of zelfs een week) kan veranderen, zullen enkele dingen die GTMetrix kan onthullen – zoals veel van de aanbevelingen die het zal opleveren over hoe u uw website kunt versnellen – verandert helemaal niet met de tijd.

2. Testlocaties

Als u gratis versies van veel snelheidstesttools gebruikt (zoals Pingdom, krijgt u meestal willekeurig een testserver toegewezen (dat wil zeggen, de locatie van waaruit uw site wordt getest, is willekeurig). Dit kan vaak tot zeer inconsistente resultaten leiden. Test 1 kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd vanuit New York – 100 mijlen verwijderd van uw server – Test 2 kan worden uitgevoerd vanuit Sydney, 10.000 mijlen verwijderd van uw server.

De locatie van waaruit u uw site test, maakt een groot verschil. Voor sommige projecten (zoals lokale bedrijven) is het misschien prima om gegevens van verafgelegen locaties te verwijderen, maar in andere gevallen (denk aan sites met een potentieel wereldwijd publiek) wil je wereldwijd testen.

Om lokaal te testen, selecteer testservers die zich in de buurt van de fysieke locatie van uw server bevinden. Als u niet weet waar uw server zich bevindt, vraag het hostingbedrijf dat u gebruikt om uw website te hosten.

Wereldwijd testen, kies vier of vijf testservers op belangrijke locaties over de hele wereld. Persoonlijk kies ik graag ten minste één server uit de VS, één uit Europa, één uit Australië en één uit Azië.

Om de locatie te kunnen kiezen van waaruit u uw site wilt testen met GTMetrix, moet u zich registreren voor een gratis account en inloggen.

3. Testdoelen

Ik zie mensen vaak ALLEEN hun homepage testen. Dit is een absolute beginnersfout die veel meer dingen kan scheef trekken dan je zou denken. Allereerst is uw startpagina mogelijk de minst gegevensintensieve pagina op uw site, waardoor deze van nature de snelste is.

Uw startpagina is mogelijk ook niet zo belangrijk als u zou willen denken. Ik werkte aan een site die 97% van het verkeer organisch via zoekmachines verwierf, die bijna allemaal naar afzonderlijke berichten / pagina’s ging – dus zorg ervoor dat u zich op meer richt dan alleen uw startpagina!

Kortom: de snelheid van uw homepage is natuurlijk belangrijk, maar kan ondergeschikt zijn aan veel van uw andere pagina’s, dus test ook als een aantal andere pagina’s. Test pagina’s zoals afzonderlijke berichtpagina’s, winkelpagina’s en productpagina’s, enz. Om een ​​goed afgeronde reeks resultaten te krijgen.

Hoe GTMetrix werkt

Basisgebruik van GTMetrix is ​​gratis. U kunt naar de hoofdpagina gaan en meteen beginnen met het analyseren van uw site. Een geregistreerd (of zelfs betaald account) biedt u meer opties, zoals het kiezen van testlocaties, het automatiseren van testen en meer.

GTMetrix snelheidstest

Het resultatenoverzicht toont u de browser en locatie die worden gebruikt voor testen, PageSpeed- en YSlow-scores, laadtijd van de pagina, aantal verzoeken en totale paginagrootte. Deze zijn geweldig voor het analyseren van trends, maar als u echt wilt weten waarom uw website traag is en / of wat u kunt doen om dingen verder te verbeteren, moet u dieper graven.

PageSpeed ​​en YSlow

PageSpeed ​​en YSlow bieden twee enigszins verschillende methodologieën om te meten hoe de structuur en mechanica van een website de snelheid beïnvloeden. De resultaten hiervan bevatten hun eigen aanbevelingen om dingen sneller te maken – zoals caching, het toevoegen van verlopen headers, het verkleinen van middelen, het inschakelen van gzip-compressie en dergelijke.

De corresponderende secties in GTMetrix elke link naar meer informatie over het onderwerp – zodat u er dieper over kunt lezen en precies kunt leren wat u moet doen om elke specifieke snelheidsverhogende methode te implementeren.

YSlow Test-informatie

Een belangrijk punt om op te merken: Achtervolg geen percentagescores. Deze kunnen misleidend zijn en houden niet noodzakelijkerwijs rekening met absoluut alles wat belangrijk is, zoals de totale grootte in megabytes van de pagina (die overigens vaak sterk wordt beïnvloed door slecht geoptimaliseerde afbeeldingen). In plaats daarvan, benadrukken de daadwerkelijke laadsnelheid van de pagina in seconden – ernaar streven om seconden hiervan (en het ‘kritieke weergavepad’ – meer hierover hieronder) te schrappen, zou het echte doel moeten zijn!

De waterval

De waterval is een van de handigste tools om knelpunten in de snelheid van uw website op te sporen. Deze specifieke weergave lijkt in feite sterk op wat u kunt zien in browsergebaseerde tools, zoals het Firebug Net-paneel. Bekijk voor meer informatie dit uitstekende artikel over het lezen van watervallen. Als je weinig tijd hebt, is hier de korte versie:

Elk item op uw site moet worden opgezocht, overgedragen en weergegeven. Elke balk in de waterval toont alle stappen voor elk item en hoe lang ze hebben geduurd.

GTMetrix-watervalweergave

De stappen die elk activum kan doorlopen zijn als volgt, met een kleine uitleg toegevoegd:

 • DNS Lookup: Tijd om de DNS op te lossen
 • Verbinden: Tijd die nodig is om een ​​verbinding tot stand te brengen
 • Blokkeren: Tijd doorgebracht in de browserwachtrij die wacht op een verbinding
 • Bezig met verzenden: De tijd die nodig is om het verzoek te verzenden
 • Aan het wachten: Tijd besteed aan wachten op antwoord (tijd tot eerste byte)
 • Ontvangen: Tijd die nodig is om inhoud te downloaden

Op basis van deze informatie kunnen we een aantal aannames doen over wat er aan de hand is met onze website. Kijk allereerst eens naar die blauwe lijn in de waterval hierboven. Het vertegenwoordigt het punt waarop de DOM is geladen. De rode lijn geeft het tijdstip aan waarop de pagina is geladen.

De tijd tot de eerste byte (TTFB) wordt ook beschouwd als een belangrijke indicator van uw serversnelheid. Dit blijkt uit de wachtinformatie in de waterval. Als u constant een hoge TTFB ziet (zelfs na het doornemen en verbeteren van de belangrijkste aanbevelingen voor het verbeteren van de sitesnelheid), kan het zijn dat uw hostserver u in de steek laat!

Video en geschiedenis

De laatste twee secties zijn alleen voor premium accounts. De video toont een daadwerkelijke opname van het laden van de site – die u kan laten zien wat al deze verschillende gegevens eigenlijk betekenen. Hoewel het een leuke functie is, merk ik niet dat ik het veel gebruik zoals het is, eerlijk gezegd, een beetje gimmicky, naar mijn mening.

Het tabblad Geschiedenis is echter echt een van de beste functies, omdat u hiermee de resultaten van meerdere tests op één pagina kunt bekijken in een gemakkelijk te begrijpen, handige grafiek.

Historische resultaten van GTMetrix

Een testsuite configureren

Ik heb persoonlijk een pro-account bij GTMetrix, dat ik meestal gebruik voor het testen van zowel mijn eigen sites als specifieke interessante technologieën.

Een nadeel van GTMetrix (hoewel ik nog geen tool tegenkom die dit hoe dan ook kan doen) is dat het geen variabele tests kan opzetten. Wat ik hiermee bedoel, is dat je GTMetrix niet kunt vertellen om een ​​willekeurige pagina uit een bepaalde set te kiezen en deze vanaf een willekeurige locatie te testen. Dit zou ons een grafiek geven die nog verder zou kunnen inzoomen, gebaseerd op pagina en locatie (misschien iets voor de toekomst?).

Een alternatief zou zijn om zowel enkele pagina’s als locaties te specificeren en alle variaties elk uur te testen. Dit is weliswaar behoorlijk veel middelenintensief – maar zou ons een geweldige dataset geven om mee te werken. In de huidige vorm kunt u dit handmatig doen en de GTMetrix-vergelijkingsfunctie gebruiken om uw resultaten te analyseren.

Om te beginnen maak ik alle verschillende tests die ik nodig heb. Als ik 2 pagina’s vanaf 3 locaties wilde testen, zou ik tests instellen voor alle permutaties – wat zou resulteren in 6 tests. Ik zou dan elke uurtest minstens een paar dagen volgen, idealiter een week.

Als er voldoende tijd is verstreken, ga ik naar mijn dashboard, selecteer alle tests en vergelijk ze. Dit resulteert in side-by-side data en geaggregeerde grafieken.

GTMetrix-resultaten vergelijken

Snelheidstips voor WordPress-gebruikers

Oh, en als je WordPress gebruikt (het onderwerp waar deze site natuurlijk voornamelijk over gaat) en op zoek bent naar een aantal snelle oplossingen om dingen te versnellen: hier zijn er een paar zeer effectief tips waar bijna alle door WordPress aangedreven websites van kunnen profiteren:

 • 1. Zorg ervoor dat elke webhost die u gebruikt servers gebruikt die speciaal zijn geoptimaliseerd voor WordPress – en als u nog steeds generieke, niet-WordPress-geoptimaliseerde shared hosting gebruikt, schakel dan over naar iets veel, veel sneller, zoals een webhostingplan van WP Engine, Flywheel of Kinsta.
 • 2. Als je dat nog niet bent, begin dan met het gebruik van een plug-in voor het cachen van pagina’s, zoals W3 Total Cache, WP Super Cache of WP Rocket.
 • 3. Neem de tijd om de afbeeldingen van uw site te bekijken en zorg ervoor dat ze allemaal zo optimaal mogelijk zijn (optimaliseer ze opnieuw in een programma als Photoshop of overweeg een gespecialiseerde service / plug-in zoals WP Smush te gebruiken.
 • 4. Zorg ervoor dat uw website zoveel mogelijk JavaScript laadt onderaan de pagina’s (in plaats van bovenaan waar het het laden van alle andere pagina-elementen zal vertragen).
 • 5. Hoe pijnlijk het ook is: verwijder alle onnodige social media-profielen om op uw pagina te laden (zoals Facebook-, Twitter- en Google+ profielen – dit kan allemaal letterlijk seconden toevoegen aan de laadtijden van uw pagina).
 • 6. Schakel gzip-compressie in, verklein alle scripts en maak waar mogelijk gebruik van browsercaching.
 • en 7. Misschien wel het allerbelangrijkste: verwijder alle onnodige plug-ins die mogelijk allerlei CSS- en JavaScript-bestanden op uw pagina’s laden – hoewel er technisch gezien geen limiet is aan het aantal plug-ins dat u op een WordPress-website kunt installeren, een zeer algemene vuistregel is: hoe meer plug-ins, hoe langzamer de site!

– Nog andere supereffectieve snelle oplossingen? Laat ze gerust achter in de reacties hieronder! ;)

GTMetrix als monitoringtool

Tot dusver hebben we ons voornamelijk gericht op GTMetrix als een manier om erachter te komen wat er moet worden verbeterd op een site om het sneller te maken. Met behulp van de functie voor waarschuwingen kunt u echter ook alle instanties detecteren (en rapporteren) die uw site vertraagt ​​tot onder een vooraf gedefinieerde snelheid.

Waarschuwingen instellen

U kunt een aantal voorwaarden instellen, van laadtijden van pagina’s en YSlow-score tot HTML-grootte, wat zorgt voor een redelijk goed afgerond systeem. Als aan een van uw vooraf ingestelde voorwaarden is voldaan, ontvangt u meteen een e-mail waarin u op basis van de informatie actie kunt ondernemen om eventuele problemen op te lossen.

Door uw website te volgen, kunt u traagheid mogelijk niet volledig voorkomen, maar u krijgt in ieder geval de mogelijkheid om snel op eventuele problemen te reageren om de schade door bijvoorbeeld een onverwachte verkeersstoot te minimaliseren..

Waar GTMetrix tekortschiet

Over het algemeen hou ik meer van GTMetrix en kies ik ervoor om het boven alle andere snelheidstesttools te gebruiken voor het meten en bijhouden van mijn eigen sites. Dit betekent echter niet dat alles perfect is. Een van mijn grootste problemen met GTMetrix is ​​dat het geen variabele tests biedt, wat een enorme tijdbesparing zou zijn – iets waarvoor ik graag een beetje extra zou betalen, omdat dit nogal wat tijd zou besparen op mijn testprocedures.

Een ander aandachtsgebied zou kunnen zijn om te benadrukken hoe belangrijk het is om een ​​hoogwaardige host te gebruiken. Door de verschillende hosts die gebruikers gebruiken te detecteren en weer te geven, kunnen snelheden worden vergeleken en kunnen voor bepaalde gebruikers betere hosts worden voorgesteld. De TTFB kan ook worden gecontroleerd en suggesties voor snellere hosts worden weergegeven wanneer deze waarde bijzonder hoog is.

Een paar opmerkingen over de kritieke renderingpaden zouden kunnen – en naar mijn mening zou moeten – worden ook toegevoegd. Hoewel deze perceptueel is, kunnen veel factoren worden gedetecteerd, zoals veel JS / CSS-bestanden die onnodig vroeg op de pagina worden geladen (een absoluut belangrijke overweging trouwens). Het optimaliseren van het kritieke weergavepad leidt eigenlijk naar uw website verschijnt veel sneller op het scherm van de gebruiker – zelfs als de laadsnelheid van de ‘algemene’ pagina nog steeds vrij hoog is!

Overzicht

Als je een snelle website wilt, heb je een uitgebreide tool nodig om deze onder een aantal omstandigheden te testen. Met GTMetrix kunt u precies dit doen: door elk uur een URL en vanaf verschillende locaties te volgen, krijgt u een volledig beeld van hoe uw website presteert.

GTMetrix wordt op de juiste manier gebruikt in de strijd tegen lage sitesnelheden en voorziet u van meer dan genoeg informatie om terug te vechten. Vergeet niet om meer dan alleen uw startpagina te testen, elke pagina meer dan eens en vanaf meerdere locaties te testen, en om de focus te houden op het daadwerkelijk verminderen van die laadtijden in plaats van op het maximaliseren van de PageSpeed- en YSlow-percentagescores!

Kent u andere / betere manieren om de snelheid van een website te meten? Gedachten?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map