Beste gratis en premium CDN (Content Delivery Network) -services voor WordPress

WordPress aanbiedingen


Iedereen houdt van een snelle website – en Google is geen uitzondering.

Voor het grootste deel zijn de algoritmen van Google in het geheim gehuld, maar de zoekmachine-gigant benadrukt consequent dat paginasnelheid een rankingfactor is.

Dat betekent dat een snelladende website een snelle weg is naar betere rankings, meer bezoekers en een verbeterde gebruikerservaring (UX). Hoewel we het hier vaak alleen hebben over fracties van een seconde verschil, kan het verbeteren van laadtijden een enorme impact hebben op uw bedrijfsresultaten.

Maar hoe verbeter je de prestaties van de website? Welnu, het installeren van een Content Delivery Network (CDN) is een geweldige plek om te beginnen (net als ervoor zorgen dat u een krachtige managed WordPress-hostingservice gebruikt als u dat nog niet bent).

U beseft het misschien niet, maar de geografische afstand tussen u en een webserver kan een grote rol spelen bij het bepalen hoe lang het duurt voordat u (en uw bezoekers) verbinding maken met uw site. Hoe groter de afstand, hoe langer het wachten (vooral voor websites die bijzonder veel middelen gebruiken, zoals websites met veel grote mediabestanden).

Als u alle bestanden die deel uitmaken van uw website op slechts één server opslaat, kunnen bezoekers die uw website vanaf de andere kant van de wereld bezoeken mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteden aan het wachten totdat deze bestanden zijn geladen.

Een CDN lost dit probleem op door uw website op servers op meerdere locaties op te slaan. Wanneer iemand toegang probeert te krijgen tot uw website, wordt hij of zij verbonden met de server die zich geografisch het dichtst bij hem * bevindt. Dit kan de laadtijden aanzienlijk verbeteren, wat resulteert in gelukkiger bezoekers en hogere rankings.

Als je je website wilt versnellen door een CDN te installeren, heb je geluk. Vandaag bekijken we acht van de beste CDN’s die beschikbaar zijn voor WordPress-gebruikers, voor zowel gratis als premium services, dus er is iets voor alle budgetten.

Een Content Delivery Network integreren met WordPress

WordPress moet weten welk inhoudsleveringsnetwerk uw inhoud zal hosten.

U kunt dit doen met behulp van een WordPress caching-plug-in zoals W3 Total Cache,
WP Super Cache of WP Rocket.

Door deze plug-ins te gebruiken, kunt u definiëren wat u wilt dat WordPress naar uw netwerk voor inhoudslevering wordt overgebracht. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om afbeeldingen, CSS, Javascript en meer op te slaan. U kunt ook aangeven welke mappen u wel (en niet) wilt opslaan in uw CDN.

Netwerken voor inhoudslevering bieden u URL’s en andere belangrijke verbindingsinformatie die u moet invoeren in uw WordPress CDN-plug-in.

Informatie kan zijn:

 • CDN CNAME: Een domeinalias voor uw CDN.
 • Trekzone: De URL die wordt gebruikt om statische bestanden van uw website te halen en op te slaan op het CDN.
 • Push Zone: Wordt doorgaans gebruikt om grotere bestanden op te slaan.

Maak je geen zorgen als je niet bekend bent met deze voorwaarden – je netwerkleverancier kan je helpen om hun service rechtstreeks te integreren.

U vindt ook gedetailleerde CDN-integratiegidsen online van content delivery-netwerken en van de ontwikkelaars van WordPress caching-plug-ins.

CDN Enabler-instellingen

Veel netwerken voor inhoudslevering brengen speciale WordPress-plug-ins uit om klanten te helpen hun service te gebruiken. BunnyCDN heeft bijvoorbeeld een WordPress-plug-in die het proces van implementatie van de service vereenvoudigt. Het enige wat u hoeft te doen is uw pull-zonenaam, CDN-domeinnaam, website-URL, uitgesloten bestanden en opgenomen mappen in te voeren.

Hoewel de WordPress-plug-in van BunnyCDN speciaal is ontworpen voor zijn service, heeft KeyCDN een WordPress-plug-in uitgebracht, CDN Enabler genaamd, die werkt met elk netwerk voor inhoudslevering.

StackPath CDN Edge

StackPath, in 2015 gelanceerd door de oprichter van het hostingbedrijf SoftLayer, heeft zich snel gevestigd in de CDN-ruimte. De overname van MaxCDN in 2016 hielp het bedrijf voet aan de grond te krijgen op de WordPress-markt.

StackPath

Het wereldwijde StackPath-netwerk maakt gebruik van SSD’s met hoge capaciteit en ondersteunt een totale doorvoer van 65 Tbps op 45 locaties over de hele wereld. Door het StackPath CDN te gebruiken, kunt u de levertijd voor websitebezoekers terugbrengen van meer dan 200 milliseconden tot slechts 20.

StackPath CDN-netwerk

Met StackPath kunt u inhoud van het hele netwerk verwijderen met slechts één klik op de knop, wat handig is wanneer u grote wijzigingen aan uw website heeft aangebracht.

Het EdgeRules-systeem kan worden gebruikt om aan te passen hoe u het inhoudsleveringsnetwerk gebruikt, en er zijn regels beschikbaar voor 301-omleidingen, het toevoegen en verwijderen van headers, cachebeheer en URL-ondertekening.

SSL-certificaten worden gratis geleverd door StackPath en de service biedt ook gedetailleerde verkeersanalyse, gesegmenteerde downloads en GZIP-compressie. Network Layer DDoS Protection wordt ook geleverd door StackPath CDN.

StackPath Edge-regels

Het CDN-pakket van StackPath begint bij slechts $ 10 per maand en de eerste maand is gratis, dus u kunt de service testen. Dit plan biedt 1 TB aan bandbreedte per maand, wat een effectief tarief is van $ 0,01 / GB als u uw toewijzing gebruikt. Deze gegevens kunnen worden gebruikt op een onbeperkt aantal websites.

Extra bandbreedte kost $ 0,04 / GB tot 100 TB en vervolgens $ 0,03 / GB tot 1PB. Dit is een vast tarief dat niet afhankelijk is van de locatie van websitebezoekers.

StackPath CDN is een geweldige optie voor eigenaren van WordPress-websites. De prijzen zijn zeer concurrerend, het geeft u een proefperiode van een maand voordat u moet betalen en biedt een groot aantal aanpassingsopties, zodat u kunt dicteren hoe u het CDN gebruikt.

Cloudflare

Cloudflare is een enorm internetbedrijf dat een groot aantal prestatie- en beveiligingsfuncties biedt aan website-eigenaren.

cloudflare

Het freemium-bedrijfsmodel van het bedrijf betekent dat kernfuncties, zoals het verminderen van DDoS-aanvallen, gedeelde SSL-certificaten en het wereldwijde netwerk voor inhoudslevering, gratis te gebruiken zijn. Veel van de premiumfuncties en -services worden verkocht aan grotere internetbedrijven, in plaats van aan kleine website-eigenaren.

Het wereldwijde netwerk van Cloudflare beschikt over 193 datacenters over de hele wereld, en u kunt de status van elk centrum op elk moment controleren door naar CloudflareStatus.com te gaan.

Cloudflare Global Network

Hoewel ik in de loop der jaren verschillende netwerken voor het leveren van inhoud heb gebruikt, is Cloudflare degene waar ik steeds op terugkom. Hier zijn een paar redenen voor:

 • Langdurige klant: De DNS-beheerservice beschermt mijn website al jaren.
 • Enorm wereldwijd netwerk: Het heeft een van de grootste netwerken van datacenters ter wereld.
 • Het is gratis: Het inhoudsleveringsnetwerk is gratis te gebruiken.

De Cloudflare WordPress-plug-in kan worden gebruikt om de caching-instellingen van uw website te beheren, maar ik geef er de voorkeur aan alles op de officiële website te beheren.

Er is een optie om de cache te wissen voor specifieke URL’s en hostnamen, of om al je cache te wissen en alles te wissen. U kunt ook het cacheniveau, de vervaltijd van de browsercache bepalen en of JavaScript, CSS en HTML worden verkleind.

Cloudflare biedt ook een service genaamd Argo Smart Routing. Met een prijs van $ 5 per maand, plus $ 0,10 per GB na je eerste gigabyte, kan Argo Smart Routing de laadtijden van pagina’s aanzienlijk verbeteren door verkeer om te leiden wanneer het netwerk overbelast is.

Cloudflare Caching-instellingen

Een van de redenen waarom ik het CDN van Cloudflare graag gebruik, is dat als u uw domeinen al via hun DNS-service beheert, u caching met één klik op de knop kunt in- en uitschakelen. Ik ben me echter bewust van de beperkingen van het gebruik van het content delivery-netwerk van Cloudflare.

Alternatieve CDN-services bieden over het algemeen meer aanpassingsmogelijkheden en aangezien Cloudflare CDN gratis te gebruiken is, mogen website-eigenaren geen ondersteuning verwachten wanneer ze tegen problemen aanlopen. Houd er ook rekening mee dat, in het geval dat uw website offline gaat, de functie ‘Altijd online’ van Cloudflare slechts een klein aantal pagina’s in het cachegeheugen opslaat.

Cloudflare-webverkeer

Cloudflare biedt niet hetzelfde aantal opties of hetzelfde niveau van klantenservice als premium alternatieven, maar als u op zoek bent naar een gratis netwerk voor inhoudslevering, moet Cloudflare bovenaan uw lijst staan, aangezien het wereldwijde netwerk ongelooflijk is.

Als Cloudflare niet voldoet aan uw vereisten voor een netwerk voor inhoudslevering, raad ik u toch aan de service te proberen, aangezien de beveiligingsfuncties uitstekend zijn.

Amazon CloudFront

Amazon CloudFront is een contentleveringsnetwerk dat kan worden gebruikt om websitegegevens, video’s, applicaties en meer te leveren. De dienst levert videocontent aan Amazon Prime Video-klanten en wordt ook gebruikt door grote bedrijven zoals Canon, Dow Jones en Bandai Namco.

Amazon CloudFront

Het netwerk omvat 188 Points of Presence in 31 landen over de hele wereld en het netwerkverkeer wordt gratis beschermd door Amazon’s AWS Shield beheerde DDoS-beveiligingsservice.

Zoals je zou verwachten, integreert CloudFront met andere Amazon Web Services (AWS), zoals Amazon S3, Amazon EC2, Elastic Load Balancing en Amazon Route 53.

Amazon CloudFront Network

De infrastructuur die Amazon Web Services gebruikt, is ongelooflijk. Het is een van de snelste en veiligste platforms die beschikbaar zijn voor website-eigenaren en ontwikkelaars zullen dol zijn op het aantal geavanceerde instellingen en aanpassingsopties dat voor hen beschikbaar is.

Helaas is CloudFront, net als alle AWS-services, niet gebruiksvriendelijk. Zelfs ervaren website-eigenaren voelen zich misschien een beetje overweldigd door het enorme aantal opties.

Mijn advies is om de Amazon-gids te volgen getiteld ‘Hoe u uw WordPress-site kunt versnellen met Amazon CloudFront’.

Door deze handleiding te volgen, leert u hoe u een distributie voor uw website maakt, standaardinstellingen voor cachegedrag definieert, cookies instelt, SSL-instellingen configureert en meer. U zult de handleiding ‘Aan de slag met CloudFront’ ook nuttig vinden.

Amazon CloudFront Cache-instellingen

De genereuze gratis laag van Amazon geeft nieuwe AWS-klanten elke maand 50 GB aan gegevensoverdracht en 2 miljoen HTTP- en HTTPS-verzoeken gratis. Degenen onder u met kleine websites kunnen de CDN gratis gebruiken als u onder deze limieten blijft.

Als u deze limiet overschrijdt, wordt u in rekening gebracht door het prijsbeleid op aanvraag. De gemiddelde kosten bedragen ongeveer $ 0,10 / GB voor de eerste 10 TB, $ 0,08 / GB voor de volgende 40 GB en $ 0,06 / GB voor de volgende 100 GB. Prijzen variëren per locatie – voor de eerste 10 TB zijn de kosten bijvoorbeeld $ 0,085 / GB in Noord-Amerika en Europa, maar $ 0,140 / GB in Singapore, Hong Kong en Zuid-Korea.

Ik denk dat de meeste eigenaren van een WordPress-website zullen neigen naar een gebruiksvriendelijkere oplossing die gemakkelijker in te stellen en te beheren is, maar degenen die enige tijd besteden aan het opzetten van Amazon CloudFront, kunnen profiteren van een van de snelste en veiligste beschikbare contentleveringsnetwerken.

KeyCDN

KeyCDN is een populair netwerk voor contentlevering met 34 datacenters over de hele wereld. Elke server in het netwerk heeft een uplink van minimaal 40 Gbps.

keycdn

De service biedt DDoS-bescherming, ondersteuning voor HTTP / 2, zone-aliassen, Brotli & GZip-compressie, toegangsregels en meer. Alle inhoud kan met één klik op de knop worden verwijderd. Als u wilt, kunt u de cache voor specifieke URL’s wissen.

KeyCDN-netwerk

Een nieuwe zone kan eenvoudig worden geïmplementeerd door simpelweg uw zone een naam te geven, te selecteren of het een push- of pull-zone is en de oorspronkelijke URL te bevestigen (d.w.z. uw WordPress-website).

Het hele proces is eenvoudig, maar je kunt nog een tiental extra opties laden door op de link ‘Geavanceerde functies’ te klikken. Als u dit doet, kunt u aanvullende instellingen configureren, zoals de vervaldatum van inhoud, of u SSL afdwingt en of slechte bots worden geblokkeerd.

Het accountgedeelte biedt veel gedetailleerde rapporten om u te helpen uw verkeer te begrijpen. Er zijn ook opties om een ​​aangepast domein voor uw CDN in te stellen, uw afbeeldingen te beschermen tegen hotlinking en subgebruikers te creëren voor het uploaden van bestanden naar uw pushzone.

Zone bewerken in KeyCDN

KeyCDN biedt een gratis proefperiode van 14 dagen om de service te testen. Er is geen creditcard nodig om u aan te melden.

Na afloop van de proefperiode wordt bandbreedte in rekening gebracht op basis van pay-as-you-go. Voor de eerste 10 TB aan gegevens die elke maand worden gebruikt, brengt KeyCDN $ 0,04 / GB in rekening voor Noord-Amerika en Europa, $ 0,10 / GB voor Azië en Oceanië en $ 0,14 / GB voor Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Er geldt een minimumbedrag van $ 4 per maand en het minimumbedrag dat in rekening wordt gebracht op uw account is $ 29.

Andere potentiële kosten zijn $ 0,29 / GB voor de eerste 500 GB push-opslag, $ 3 per dag voor het doorsturen van logboeken en $ 1 per 2000 bewerkingen voor beeldverwerking.

Zorg ervoor dat u de KeyCDN-kostencalculator bekijkt om een ​​schatting te krijgen van wat uw totale maandelijkse kosten zouden zijn.

KeyCDN-cachestatus

Ik heb KeyCDN in het verleden een paar keer gebruikt en was altijd blij met de prestaties en de kwaliteit van de ondersteuning die ik ontving. Het bedrijf is erin geslaagd het juiste evenwicht te vinden tussen gebruiksvriendelijkheid, maar biedt nog steeds geavanceerde opties voor degenen die ze nodig hebben.

Als je besluit een andere CDN-provider te gebruiken, raad ik je toch aan om de CDN Enabler- en Cache Enabler-plug-ins van KeyCDN te proberen. Ze zijn gratis te downloaden en kunnen worden gebruikt om elk CDN te integreren.

Jetpack Site Accelerator

Als u de populaire WordPress-plug-in Jetpack downloadt, kunt u profiteren van het gratis netwerk voor inhoudslevering, waarmee u inhoud kunt overzetten naar snelle WordPress.com gedistribueerde datacenters over de hele wereld.

jetpack

Het CDN van Jetpack heet ‘Site Accelerator’ (voorheen Photon). Het kan worden gebruikt om afbeeldingen en statische bestanden te hosten, zoals CSS en Javascript.

Afbeeldingen worden automatisch aangepast voor mobiel om de laadtijden van pagina’s te verbeteren, en lui laden kan het laden vertragen om de tijd te verkorten.

Prestatie-instellingen van Jetpack

Jetpack Site Accelerator is een effectieve manier om de laadtijden van pagina’s te verminderen door afbeeldingen, CSS en Javascript te offloaden. Het is gratis te gebruiken en u hoeft alleen maar op één knop te klikken om het in te schakelen. Bovendien kunt u Jetpack Site Accelerator gebruiken in combinatie met andere contentleveringsnetwerken.

Als je op zoek bent naar een alternatief netwerk voor beeldoptimalisatie en contentlevering met meer opties, ga dan naar Cloudinary. De WordPress-plug-in kan worden gebruikt om veel verschillende aanpassingen aan afbeeldingen uit te voeren en het bedrijf biedt gratis 25 GB aan bandbreedte.

CDN77

CDN77 is een premium content delivery-netwerk met een wereldwijd netwerk van 35 datacenters over de hele wereld. Het netwerk kan 14 Tbps plus verkeer verwerken.

cdn77

Het bedrijf biedt de nieuwste HTTP / 2-functies en -verbeteringen, TLS 1.3, Gzip- en Brotli-compressie, SSL- en TLS-certificaten, DDoS-beveiliging, hotlink-bescherming, IP-whitelisting en blacklisting, en meer.

CDN77 richt zich op het leveren van statische bestanden, maar het bedrijf heeft ook een netwerk voor de levering van videocontent genaamd Streamflow voor degenen die videohosting nodig hebben.

CDN77-netwerk

CDN77 heeft een aangenaam bedieningspaneel voor klanten dat gemakkelijk te navigeren is.

Er zijn opties om al uw bestanden vooraf op te halen en naar het netwerk te cachen, uw cache met één klik te wissen en aan te passen welke bestanden in de cache zijn opgeslagen. Gedetailleerde analyses tonen verkeer, toegangslogboeken, prestaties en meer.

CDN77 heeft geen eigen WordPress-plug-in, maar het bedrijf heeft zelfstudies gepubliceerd die u laten zien hoe u het CDN kunt gebruiken met WP Fastest Cache, W3 Total Cache en WP Super Cache.

CDN77 Toegangsbeveiliging

CDN77 heeft een vergelijkbare pay-as-you-go-prijsstructuur als KeyCDN en biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen voor zijn service. Alle klanten mogen gratis 50 GB opslagruimte gebruiken.

De bandbreedtetarieven beginnen bij $ 0,049 / GB voor de eerste 20 TB in Noord-Amerika en Europa, $ 0,125 / GB in Azië en de Stille Oceaan en $ 0,185 / GB in Latijns-Amerika. Zoals altijd daalt het tarief per GB naarmate uw gebruik toeneemt.

In tegenstelling tot KeyCDN heeft CDN77 geen minimale maandelijkse betaling. Het bedrijf biedt ook maandelijkse abonnementen met een bandbreedte van 6 TB, 25 TB, 50 TB en 100 TB. Het instapmodel van 6 TB kost $ 199 per maand, wat neerkomt op slechts $ 0,033 / GB als u uw volledige toewijzing gebruikt.

CDN77 Bandbreedte

CDN77 heeft een schone gebruikersinterface en een goed ondersteuningsgebied. Het netwerk voor inhoudslevering is ook geoptimaliseerd met de nieuwste beveiligings- en prestatiefuncties, waardoor het een uitstekende keuze is voor WordPress-gebruikers.

Er zullen onvermijdelijk vergelijkingen worden getrokken tussen CDN77 en KeyCDN omdat ze een vergelijkbare prijsstructuur hebben, vergelijkbare functies hebben en hun netwerken ongeveer even groot zijn.

CacheFly

Bedrijven met WordPress-websites met veel verkeer zouden CacheFly moeten overwegen. CacheFly, gelanceerd in 2002, is een van de oudste beschikbare contentleveringsnetwerken en heeft nu 43 aanwezigheidspunten (datacenters) over de hele wereld.

cachefly

Het bedrijf biedt een groot aantal netwerkoplossingen voor contentlevering. Dit omvat videostreaming met ultra lage latentie, multi-CDN, smart edge-apps, levering van podcasts, beveiliging en websiteversnelling in China.

Vooral de mediadiensten zijn indrukwekkend. Door geavanceerde transcoderingstechnieken te gebruiken, kan het video leveren aan meer dan 250.000 gelijktijdige gebruikers. Dat is ongelooflijk.

CacheFly-netwerkkaart

De multi-CDN-functie zal diegenen onder u interesseren die verkeerspieken ervaren, waardoor u bezoekers naar de CDN kunt sturen met de kortste route, de beste prestaties of de laagste prijs. Met deze configuratie kan uw website tientallen miljoenen bezoekers tegelijk verwerken.

CacheFly beschikt ook over op tokens gebaseerde authenticatie, realtime verkeersrapportage en ondersteuning voor meerdere herkomsten. Het biedt ook een mobiel CDN.

Al deze geavanceerde functionaliteit brengt kosten met zich mee.

Het goedkoopste plan voor CacheFly kost een effectief tarief van $ 245 per maand als het jaarlijks wordt betaald ($ 295 per maand als het maandelijks wordt betaald) en kan tot 8 TB aan inhoud leveren vanuit 15 datacenters. U moet upgraden naar het Pro 16-abonnement om toegang te krijgen tot alle datacenters en alle functies te ontgrendelen.

Als uw bedrijf snel inhoud moet leveren aan een groot aantal mensen, is CacheFly een bedrijf waarmee u zou moeten praten.

Andere goede contentleveringsnetwerken die websites met veel verkeer zouden moeten overwegen, zijn Amazon CloudFront (eerder genoemd), Rackspace, Microsoft Azure CDN en Imperva.

Google Cloud CDN is ook het overwegen waard, omdat het eenvoudig kan worden geïntegreerd in een WordPress-website met de WP-Stateless WordPress-plug-in.

BunnyCDN

BunnyCDN is een groeiend netwerk voor het leveren van inhoud met 36 datacenters over de hele wereld. Het netwerk kan 18 Tbps aan verkeer verwerken en heeft een wereldwijde latentie van slechts 30 milliseconden.

bunnycdn

BunnyCDN beweert dat het de gemiddelde laadtijd van de website kan verminderen van 2,5 seconden naar slechts 0,7 seconden, en met prijzen vanaf slechts $ 0,01 / GB is het gemakkelijk in te zien waarom veel mensen de service gebruiken.

Naast het hosten van statische bestanden, kunt u BunnyCDN gebruiken om videocontent te leveren.

BunnyCDN-netwerkkaart

De WordPress-plug-in van BunnyCDN maakt het instellen van uw CDN eenvoudig. U hoeft alleen maar een paar belangrijke details uit uw accountgebied in te voeren.

Het hoofdbedieningspaneel van BunnyCDN is kleurrijk en eenvoudig te navigeren. Het instellen van uw CDN-pull-zone is eenvoudig, maar u vindt ook geavanceerde functies in het accountgebied, zoals HTTP / 2-verbindingen, Brotli & GZip-compressie, aangepaste cachingregels, bandbreedte-roodstandbescherming, SSL-certificaten, hotlinking-bescherming en IP-blacklisting.

Analytics is te zien vanaf uw hoofddashboard en u kunt ook de statistieken van bandbreedte-cache, verkeersgebruik, fouten en meer bekijken.

BunnyCDN Pull Zone

De lage prijsstructuur van BunnyCDN onderscheidt zich van de rest.

Zodra uw gratis proefperiode van 14 dagen is verlopen, worden de kosten in rekening gebracht op basis van de bandbreedte die u gebruikt. Het bedrijf rekent $ 0,01 / GB aan voor Noord-Amerika en Europa, $ 0,03 / GB voor Azië en Oceanië, $ 0,045 / GB voor Zuid-Amerika en $ 0,06 / GB voor Zuid-Afrika.

De bovenstaande tarieven dalen niet met het gebruik, maar de prijzen dalen wel als u kiest voor volumeprijzen. Deze optie vermindert uw toegang tot slechts acht datacenters in het netwerk, maar verlaagt de prijzen tot slechts $ 0,005 / GB. De snelheid blijft dalen naarmate uw bandbreedtegebruik toeneemt.

Een andere bonus is dat BunnyCDN geen minimum maandelijks bedrag heeft – u betaalt alleen voor wat u gebruikt.

BunnyCDN Statistieken

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom BunnyCDN zo’n aantrekkelijke optie is voor WordPress-gebruikers. Het netwerk voor inhoudslevering heeft een indrukwekkende lijst met functies, een speciale WordPress-plug-in die de installatie eenvoudig maakt, een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel en een prijsstructuur die maar weinig andere premium CDN-services kunnen evenaren.

Het heeft ook een gratis proefperiode van 14 dagen waarmee u de service kunt testen zonder betalingsgegevens in te voeren.

Eervolle vermeldingen

Open-source CDN jsDelivr, van Prospect One, is gemaakt voor ontwikkelaars en is gratis te gebruiken zonder bandbreedtebeperkingen.

De service kan werken dankzij de ondersteuning van contentleveringsnetwerken zoals StackPath, Cloudflare, Fastly, NS1 en PerfOps. Dit is hoe het erin slaagt om maar liefst 750 aanwezigheidspunten te bieden.

Zoals je zou verwachten, is jsDelivr populair bij WordPress-ontwikkelaars en ontwikkelaars die hun software op GitHub publiceren.

jsDelivr-netwerk

Sucuri is een online beveiligingsbedrijf dat website-eigenaren helpt aanvallen te voorkomen. De WordPress-beveiligingsplug-in kan worden gebruikt om uw website te verharden en te scannen op malware en ongeoorloofde toegang.

Het basisbeveiligingsplan van het bedrijf kost $ 199,99 per jaar, wat een effectief tarief is van $ 16,67 per maand. Naast het scannen van malware en geavanceerde DDoS-beperking, omvatten de beveiligingsplannen ook een netwerk voor het leveren van inhoud.

Sucuri CDN heeft 11 aanwezigheidspunten over de hele wereld en beschikt over HTTP / 2-verbindingen en vele caching-opties.

Ik geloof dat andere contentleveringsnetwerken waarnaar ik heb verwezen in dit artikel flexibeler zijn en je toegang geven tot een groter wereldwijd netwerk, maar Sucuri is een betaalbare oplossing en het geeft je toegang tot premium WordPress-beveiligingsfuncties die andere contentleveringsnetwerken niet hebben.

Beheerde WordPress-hostingbedrijven

Beheerde WordPress-hostingbedrijven kunnen de tijd die u besteedt aan het onderhouden van uw WordPress-websites aanzienlijk verkorten door algemene websitebeheertaken zoals back-ups, beveiliging, updates, website-staging, bestandsbeheer en meer te centraliseren.

Veel premium beheerde WordPress-hostingbedrijven, zoals Kinsta, Flywheel en WP Engine, bieden klanten ook toegang tot een netwerk voor inhoudslevering.

Dit is een praktische manier om een ​​netwerk voor het leveren van inhoud te gebruiken, aangezien het beheerde hostingbedrijf alles voor u configureert. Het enige dat u hoeft te doen, is het CDN inschakelen via uw hostingaccount.

Kinsta CDN

Zorg ervoor dat u controleert hoeveel bandbreedte wordt geleverd en welk inhoudleveringsnetwerk uw beheerde WordPress-hostingbedrijf aanbiedt om ervoor te zorgen dat het aan uw vereisten voldoet. Als dit niet het geval is, kunt u desgewenst nog een ander netwerk voor inhoudslevering gebruiken.

Ter referentie: Kinsta’s CDN gebruikt KeyCDN, WP Engine gebruikt Cloudflare en FlyWheel gebruikt Fastly.

Lees ons artikel van de best beheerde WordPress-hostingbedrijven voor een beter begrip van de voordelen van managed hosting.

Laatste gedachten

Met zoveel aandacht voor prachtige ontwerpen en het maken van geweldige inhoud, is het gemakkelijk om het belang van paginasnelheid over het hoofd te zien.

Maar snelheid kan dodelijk zijn – dat is uw website.

Onthouden: Google heeft geen interesse in het rangschikken van trage, trage websites. Meer dan dit, uw bezoekers zijn ook niet geïnteresseerd in een trage website. Er zijn talloze onderzoeken geweest die bevestigen dat de conversieratio’s aanzienlijk worden beïnvloed door laadtijden.

Dat betekent dat een trage website klanten aan de deur afweert en hen ervan weerhoudt hun geld uit te geven. Zoals u zich kunt voorstellen, is dat geen duurzame manier om zaken te doen.

Het gebruik van een CDN is een waardige stap in de goede richting om dit probleem op te lossen en het probleem van de geografische afstand tussen gebruiker en server te beheren door uw website op te slaan op servers die strategisch over de hele wereld zijn gevestigd. Door uw gebruikers te verbinden met de server die zich het dichtst bij hen bevindt, worden kostbare seconden van uw laadtijden geschoren.

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een CDN voor uw website, biedt de lijst van vandaag enkele van de beste WordPress-compatibele CDN’s voor alle budgetten. Als je nog steeds op het hek staat, overweeg dan om een ​​van de gratis services te proberen die we hebben vermeld en kijk hoeveel een CDN de prestaties van je website kan verbeteren.

* Voor een meer diepgaande introductie tot CDN’s, bekijk een eerdere post van ons: Wat is een CDN?.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map