WPForms vs Format e gravitetit – Cili është plugin më i mirë i formave të WordPress? (2020)

Marrëveshjet me WordPress


Nëse jeni duke kërkuar një plugin ndërtues të formave WordPress, Format e gravitetit dhe WPForms janë të dyja shtojcat e njohura, të fuqishme dhe të lehtë për t’u përdorur, dhe janë dy nga opsionet më të mira në dispozicion.

Por, cilën duhet të zgjidhni? Kjo është pyetja që do t’ju ndihmojmë të përgjigjeni më poshtë.

Në vend që t’ju ​​lënë të trawloni faqet e internetit të Formave të Gravitetit dhe WPForms për të provuar të merrni një ide se cila shtojcë është më e mira për ju, kjo krahasim do të shpjegojë karakteristikat kryesore të secilit, dhe do të nënvizojë dallimet kryesore të tyre, duke ju kursyer kohë dhe përpjekje kur vjen për të marrë një vendim. Ne gjithashtu do të mbulojmë përvojat e përdoruesit të secilit shtojcë, kështu që ju mund të gjeni mjetin që përputhet më mirë me mënyrën tuaj të punës.

Farëdo lloj forme në internet që dëshironi të shtoni në faqen tuaj të internetit, qoftë WPForms ose Forma e gravitetit duhet të jenë në gjendje t’ju ndihmojnë ta ndërtoni atë, dhe, deri në fund të kësaj krahasimi, do të dini se cilën shtojcë të zgjidhni.

Le të fillojmë…

WPForms vs Gravity Forms Opsionet e Prmimeve

Kostoja është shpesh një konsideratë e rëndësishme kur zgjedh një shtojcë, kështu që, para se të arrijmë në karakteristikat kryesore dhe përvojat e përdoruesit të Gravity Forms dhe WPForms, këtu është një përmbledhje e shpejtë e opsioneve të çmimeve për të dy mjetet:

Informacioni i icingmimeve të Formave të Gravitetit

Format e gravitetit Shtojca e formës së WordPress-it

 • Licencë themelore: 59 dollarë për përdorim në një sit dhe qasje në shtesat Themelore.
 • Pro licencës: 159 dollarë për përdorim në tre site dhe qasje në shtesat Basic dhe Pro.
 • Licencë Elite: 259 dollarë për përdorim në site të pakufizuara dhe qasje në shtesat Basic, Pro dhe Elite.

Ne do të mbulojmë saktësisht se cilat karakteristika do të keni akses më vonë në këtë krahasim. Sidoqoftë, si dhe shtesat që përfshihen dhe numri i vendeve që mbulon licenca juaj, një ndryshim tjetër midis opsioneve të blerjes së Gravity Forms është se licenca Elite përfshin WordPress Multisite mbështetje dhe qasje në kanalin e mbështetjes Prioriteti, ndërsa dy të ultat nivelet jo.

Me secilën licencë, ju merrni qasje në azhurnimet dhe përkrahjen e shtojcave për një vit, dhe do të duhet të rinovoni licencën tuaj çdo vit për të mbajtur qasjen në këtë. Nuk ka zbritje për rinovimet e licencave, prandaj pritni të paguani çmimin e plotë çdo vit. Sidoqoftë, ekziston një politikë e rimbursimit 30-ditor, kështu që ju mund të provoni Format e gravitetit pa rrezik.

Informacioni mbi icingmimet WPForms

Shtojcë forme WordPress WordPress

 • Liçensa themelore: 79 dollarë për përdorim në një sit dhe grupi bazë i veçorive.
 • Plus licencë: 199 dollarë për përdorim në tre site, dhe grupe karakteristikash Basic dhe Plus.
 • Proçedura e licencës: 399 dollarë për përdorim në 20 site, dhe grupe karakteristikash Basic, Plus dhe Pro.
 • Licencë Elite: 599 dollarë për përdorim në site të pakufizuara, dhe grupe karakteristikash Basic, Plus dhe Pro.

Ashtu si Format e Gravity, mbështetja Multisite e WordPress dhe qasja në kanalin mbështetës Premium është e rezervuar për licencën e nivelit të lartë WPForms Elite. Përsëri, si Format e Gravity, do t’ju duhet të rinovoni licencën tuaj çdo vit për të ruajtur mundësinë e përdorimit të azhurnimeve dhe mbështetjeve të shtojcave. Edhe pse është e mundur vetëm të merrni një rimbursim të plotë pas 14 ditësh (krahasuar me periudhën 30-ditore të Formave të gravitetit), kjo do të thotë akoma që ju mund të provoni WPForms pa rrezik.

Në letër, Gravity Forms është opsioni më pak i shtrenjtë i të dyjave. Sidoqoftë, ka më shumë për të konsideruar sesa vetëm çmimi. Karakteristikat, lehtësia e përdorimit dhe dokumentacioni janë të gjithë faktorët e rëndësishëm për t’u marrë parasysh. Pra, mos merrni ende një vendim. Në vend të kësaj, lexoni për të zbuluar se cila shtojcë është zgjidhja më e mirë për faqen tuaj të internetit.

Vlen të theksohet se në fakt ekziston një version falas i WPForms. Sidoqoftë, ndërsa ofron një funksionalitet të mjaftueshëm për të shtuar forma themelore në faqen tuaj të internetit në WordPress, nëse po lexoni këtë krahasim të WPForms vs Gravity Forms, me siguri po kërkoni një mjet më të fuqishëm. Pra, duke pasur parasysh këtë, kjo krahasim me plugin do të përqendrohet në versionet premium të WPForms dhe Format e gravitetit..

Format e gravitetit vs WPForms Krahasimi i Karakteristikave

Falë një mori karakteristikash, Format e gravitetit dhe WPForms janë dy nga opsionet më të mira për të shtuar një gamë të gjerë formash në faqet e internetit të WordPress.

Për shembull, disa nga format që mund të krijoni me këto shtojca përfshijnë formularët ‘porositje ’, format e survey sondazhit dhe sondazhit’, format e feedback feedback-ut dhe sugjerimit ’, request kërkoni një kuotë’, formularët R RSVP ’, formularët’ donacion’ dhe Format e “regjistrimit të buletinit” – për të përmendur vetëm disa.

Modeli i Sondazhit të WPForms

Krijimi i një sondazhi në internet është vetëm një përdorim për këto shtojca formash të WordPress.

Ju gjithashtu mund të përdorni këto forma për të lejuar vizitorët në faqen tuaj të internetit WordPress të regjistrohen dhe të krijojnë një llogari të përdoruesit, dhe gjithashtu të paraqesin përmbajtje që mund të publikohen në blogun tuaj.

Shembull i një Formulari të Dorëzimit të Postës

Të dy format e gravitetit dhe WPForms e lehtësojnë pranimin e përmbajtjes së faqes në internet përmes një forme të përparme.

Tani që e dini se për çfarë mund të përdoren këto shtojca, le të shqyrtojmë saktësisht se cilat karakteristika ju mundësoheni, në mënyrë që të zgjidhni zgjidhjen e duhur për faqen tuaj të internetit.

Llojet e fushave të formës

Të dy format e gravitetit dhe WPForms përfshijnë të gjitha fushat që shumica e njerëzve do të prisnin të gjenin në një shtojcë formash premium, duke përfshirë fushat e tekstit të vetëm me rresht dhe paragraf, si dhe zbresin, shumëzgjedhin, kutitë e kontrollit dhe butonat e radios. Prandaj, nëse doni të krijoni forma themelore për faqen tuaj të internetit në WordPress, të dy këto mjete janë më shumë sesa detyra.

Krahasimi i fushave të formave të gravitetit WPForms vs graviteti

Një krahasim krah për krah i fushave standarde nga WPForms dhe Format e gravitetit.

Sidoqoftë, ajo që ndan format WPForms dhe graviteti nga shumë prej opsioneve të tjera në këtë kategori është fushat shtesë që përdoruesit kanë qasje në. Për shembull, disa nga fushat më të përparuara në dispozicion të përdoruesve të këtyre shtojcave përfshijnë:

 • Fushat e postës elektronike dhe faqja e internetit (të dy shtojcat).
 • Fushat e kohës dhe datës (të dy shtojcat).
 • Ngarkimet e skedarëve (të dy shtojcat).
 • Fushat e çmimeve me aftësinë për të llogaritur shumat (të dy shtojcat).
 • Fushat e paraqitjes së përmbajtjes përfshirë titullin e postimit, kategoritë dhe imazhin e paraqitur (të dy shtojcat).
 • Integrimi i mbrojtjes nga spam Captcha (të dy shtojcat) dhe krijimi i personalizuar captcha (WPForms).
 • Vlerësimet, duke përfshirë yllin, numrin dhe llojet e tjera (WPForms).

Shembull i fushës së vlerësimit të WPForms

Për dallim nga format e gravitetit, WPForms përfshin një fushë vlerësimi për të marrë përshtypje nga përdoruesit tuaj.

Në përgjithësi, të dy shtojcat janë të pajisura mirë me fushat e formës – megjithëse WPForms përfshin disa që nuk gjenden në Format e gravitetit, siç është fusha e vlerësimeve. Prandaj, nëse doni të mblidhni reagime nga vizitorët tuaj, WPForms mund të jetë opsioni më i mirë.

Modelet e formës

Ndërsa Format e Gravity nuk u sigurojnë përdoruesve ndonjë model modeli, WPForms përfshin një përzgjedhje të mirë të formave të para-ndërtuara për t’ju filluar. Në fakt, të gjithë mbajtësit e licencave WPForms marrin akses në gjashtë modele të formave të përpunuara paraprake, të cilat përfshijnë një formë të thjeshtë kontakti, një formular ‘kërko një kuotë’ dhe një formë ‘faturimi’ ose ‘porosie’.

Modelet standarde të WPForms

Të gjitha licencat WPForms përfshijnë gjashtë modele të formave të para-bëra.

Sidoqoftë, përdoruesit me dy licencat e nivelit të lartë Pro ose Elite WPForms marrin akses në paketën shtesë të shablloneve të formularit që përfshin – në kohën e shkrimit – 100 forma të bëra paraprakisht për të punuar me.

Shtesa Templates Për WPForms

Mbajtësit e licencave WPForms Pro dhe Elite marrin akses në 100 modele shtesë të formës së redaktueshme.

Meqenëse të gjitha shabllonet janë të redaktueshëm, sapo të keni zgjedhur një për formën tuaj, ai mund të personalizohet përmes ndërfaqes ndërtuese të tërheqjes dhe tërheqjes WPForms. Nëse planifikoni të krijoni një gamë të formave të ndryshme për faqet e internetit tuaj WordPress, atëherë të keni qasje në bibliotekën e madhe të shablloneve të siguruar nga WPForms ka të ngjarë t’ju kursejë kohë dhe përpjekje.

Menaxhimi i hyrjes në formë

Meqenëse problemet mund të shfaqen që rezultojnë në hyrje të formave që nuk dërgohen, është mirë të shihni që të dy WPForms dhe Forma e gravitetit do të ruajnë shënimet e formave në bazën e të dhënave të faqes suaj të WordPress (dhe gjithashtu dërgoni me email ato për çdo marrës që keni specifikuar).

Shikoni hyrjet në formë

Të dy format e gravitetit dhe WPForms e lehtësojnë hyrjen e formave në pultin e WordPress-it.

Për shkak të kësaj, ju lehtë mund të kontrolloni se çfarë janë paraqitur përmes formave tuaja, përmes pultit të WordPress. Të kesh akses në shënimet përmes pultit të WordPress është gjithashtu i dobishëm nëse ka përdorues të shumtë që kanë nevojë për qasje në këto të dhëna.

Formoni Menaxhimin e Hyrjes në WPForms

WPForms përdor ikona për t’ju lejuar të shtoni menjëherë një yll në një hyrje dhe të shikoni se cilat janë lexuar.

Të dy shtojcat ju lejojnë të zgjidhni cilat kolona shfaqen në ekranin e hyrjes. Sidoqoftë, Format e gravitetit ju japin një zgjedhje më të madhe të kolonave për të zgjedhur.

Eksportimi i opsioneve të kolonës

Gravity Forms ju lejon të zgjidhni cilat fusha të formës për të shfaqur kur shikoni hyrjet.

Me WPForms dhe Format e Gravity, hyrjet e formave eksportuese në formatin CSV për përdorim në aplikacione të tilla si Sheets Google dhe Excel janë shumë të drejtpërdrejta. Me Format e gravitetit, ju mund të eksportoni hyrje të formave midis dy datave, të zgjidhni cilat fusha të përfshini në eksport dhe të përdorni logjikën e kushtëzuar për të filtruar shënimet sipas kërkesave tuaja.

Eksportimi i hyrjeve të formularëve në format e gravitetit

Gravity Forms ju lejon të filtroni hyrjet në formë për të eksportuar vetëm ato që dëshironi.

Tipari i eksportit të hyrjes në formë të WPForms është pak më pak i sofistikuar, dhe duke klikuar butonin Shkarkim Eksport (CSV) eksporton të gjitha shënimet për formën e zgjedhur në formatin CSV – pa asnjë mundësi për filtrimin e shënimeve.

Shembulli i hyrjes në formën e eksportit CSV

Për dallim nga format e gravitetit, WPForms nuk ju jep kontroll se në cilat fusha dhe hyrje eksportohen.

Sidoqoftë, mund të përdorni Excel, Google Sheets ose një aplikacion tjetër të pajtueshëm për të filtruar shënimet. Vlen gjithashtu të përmendet se, krahasuar me WPForms, sigurohen më shumë të dhëna për secilën hyrje në Format e gravitetit, siç janë adresa IP e përdoruesit dhe agjenti (shfletuesi).

Ndërsa të dyja pluginet ofrojnë karakteristika të mira të menaxhimit të hyrjes në formë, nëse doni të merrni në pyetje të dhënat tuaja në softuerin e spreadsheet, dhe keni nevojë për qasje në një gamë të gjerë të të dhënave siç është IP i përdoruesit, Format e gravitetit duhet të plotësojnë kërkesat tuaja.

Formoni braktisjen dhe hyrjet e pjesshme

Nëse dëshironi të shmangni humbjen e drejtimeve, humbjen e porosive ose largimin nga ndonjë lloj tjetër të të dhënave që po mbledhni, format WPForms dhe graviteti të dy kanë veçori të dobishme që mund t’ju ndihmojnë të rikuperoni format e braktisura dhe hyrjet e pjesshme. Sidoqoftë, secila shtojcë ka një qasje të ndryshme për t’u marrë me përdoruesit që bashkëveprojnë me format tuaja, por, për çfarëdo arsye, mos e goditni butonin e paraqitjes.

Kur bëhet fjalë për shpëtimin e hyrjeve të formës së braktisur në WPForms, shtojca ka aftësinë të ruajë automatikisht një hyrje në formë nëse përdoruesi lëviz kursorin e miut jashtë pamjes së shfletuesit, ose nëse klikon në një lidhje. Pasi që të dyja këto veprime mund të sinjalizojnë që një përdorues do të dalë nga faqja ose faqja juaj në internet, WPForms menjëherë do të kursejë regjistrimin e formularit, edhe nëse është jo i plotë.

Me format e gravitetit, qasja është pak më pak mbresëlënëse. Në vend që të ndjeheni kur një përdorues do të largohet nga faqja juaj e formularit, Format e gravitetit do të kursejnë një hyrje të pjesshme nëse një përdorues përpiqet të paraqesë një hyrje pa i plotësuar të gjitha fushat e kërkuara. Format e gravitetit gjithashtu do të kursejnë forma jo të plota të shumëzimit pasi përdoruesi të ketë përparuar përtej faqes së parë të formularit. Një mundësi tjetër është të përdorni API për rrahje zemre të WordPress për të ruajtur përmbajtjen e formularit në intervale të rregullta, megjithëse kjo nuk është aq e thjeshtë sa opsionet e tjera.

Një përfitim i të qenit në gjendje të ruani një formë të plotësuar pjesërisht është se, me kusht që përdoruesi të ketë futur adresën e tij të emailit në formë përpara se ta braktisë, do të keni mundësinë të kontaktoni me ta. Për më tepër, duke kombinuar tiparin e formës së braktisur me njoftimet me porosi, mund të krijoni një mesazh email që u dërgohet menjëherë përdoruesve kur ata braktisin një formë. Ky mesazh mund të përfshijë një njoftim që ata nuk e kanë dorëzuar formularin ose një kujtesë që ata të kthehen dhe të përfundojnë hyrjen e tyre në një datë të mëvonshme.

Në shumicën e rasteve, do t’ju duhet adresa e postës elektronike të përdoruesit për të shfrytëzuar sa më shumë këtë veçori të Formave të Gravitetit dhe WPForms, prandaj sigurohuni që ta kërkoni atë pranë fillimit të formularit.

Meqenëse këto janë karakteristika shumë të dobishme për këdo që është serioz në mbledhjen e plumbit ose pranimin e shitjeve përmes faqes së internetit të tyre, nuk duhet të vijë aq shumë për t’u habitur për të mësuar se tipari i braktisjes së formave WPForms dhe shtesat e pjesshme të formave përkatëse të gravitetit janë në dispozicion vetëm për përdoruesit që kanë blerë licencat më të shtrenjta Pro ose Elite për WPForms, ose licencën Elite për Format e gravitetit.

Karakteristikat e tjera të formave të gravitetit dhe WPForms

Siç mund ta shihni nga informacionet e mësipërme, të dy format e gravitetit dhe WPForms janë vërtet të pasura me karakteristika. Ndërsa karakteristikat e mësipërme duhet të jenë me interes për shumicën e njerëzve që kërkojnë një shtesë të formave të mira, ekzistojnë gjithashtu shumë karakteristika pak më të ngrohta që janë të dobishme, por jo kërkesë për të gjithë.

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e disa prej këtyre karakteristikave:

 • Aftësia për të përdorur logjikën e kushtëzuar për të kontrolluar dukshmërinë e fushës (të dy shtojcat).
 • Mbështetje për krijimin e formave të shumëfishtë (të dy shtojcat).
 • Kufizimi dhe planifikimi i disponueshmërisë së formës (të dy shtojcat).
 • Aftësia për të importuar të dhëna nga forma nga shtojcat e tjera (të dy shtojcat).
 • Dorëzoni postime dhe faqe të WordPress përmes formularëve (të dy shtojcat).
 • Krijoni sondazhe dhe sondazhe (të dy shtojcat).
 • Regjistrimi i përdoruesve të WordPress dhe format e hyrjes (të dy shtojcat).
 • Zbulimi i Gjeolokimit (WPForms).
 • Mbështetje Gutenberg (të dy shtojcat).
 • Fusha e nënshkrimit (të dy shtojcat).
 • Format offline (WPForms).
 • Dollap me kyç (WPForms).
 • Mbështetja e GDPR (të dy shtojcat).
 • Opsionet e mbledhjes së pagesave (të dy shtojcat).

Me kaq shumë karakteristika të disponueshme, është e vështirë të deklarohet një shtojcë më e mirë. Vërtetë varet nga lloji i formave që dëshironi të krijoni. Për të komplikuar më tej gjërat, ekziston një bibliotekë e madhe me shtesa falas dhe premium të palëve të treta në dispozicion për Format e gravitetit që mund të shtojnë edhe më shumë veçori në këtë shtojcë.

WPForms vs Gravity Forma Përvoja e Përdoruesit

Shpresojmë, ndarja e tipareve kryesore të WPForms dhe Format e gravitetit ju ka dhënë një ide se çfarë mund të bëjnë këto mjete, dhe cilat mund të jenë të përshtatshme për projektin tuaj. Por, para se të merrni një vendim, le të shqyrtojmë përvojat e përdoruesit të të dy shtojcave dhe të shohim se si funksionojnë disa nga këto karakteristika në praktikë, duke filluar me format e gravitetit.

Gravity Forma Eksperienca e Përdoruesit

Pasi të keni instaluar dhe aktivizuar Formularët e Gravity, ekziston një ekran i mirëpritur i dobishëm që ju përshkon fazat përfundimtare të mundësimit të shtojcës. Pasi të kontrollohen këto detyra, është koha të krijoni formën tuaj të parë.

Ekrani i Mirëseardhjes i Formave të Gravitetit

Ashtu si WPForms, Gravity Forms ka një ekran të mirëpritur që ju ndihmon të aktivizoni shtojcën.

Krijimi i një forme online me format e gravitetit

Për dallim prej disa shtojcave të tjera të formave të WordPress – siç është Forma e Kontaktit 7 – Format e gravitetit nuk vijnë me ndonjë formë të paravendosur (as WPForms). Në kundërshtim me WPForms, nuk ekzistojnë as modele formash, kështu që juve ju takon të krijoni vetë formën tuaj të parë. Fatmirësisht, ndërfaqja e Gravity Forms e bën shumë të thjeshtë fillimin.

Ndërfaqja e Përdoruesit e Formave të Gravitetit

Ndërtuesi i Gravity Forms ka udhëzime të dobishme të shfaqura në ndërfaqe.

Me Format e gravitetit, të gjitha fushat e mundshme shfaqen në të djathtë të ndërfaqes, dhe shtimi i tyre në formën tuaj është aq i lehtë sa të klikosh mbi to.

Shtimi i fushave në formular

Thjesht klikoni në një fushë për ta shtuar atë në formën tuaj në ndërtuesin e Gravity Forms.

Përshtatja e paraqitjes së formularit

Pasi të keni shtuar disa fusha në formën tuaj, mund t’i rregulloni ato nëse është e nevojshme duke i tërhequr dhe duke i hedhur në vend. Ju gjithashtu mund të rregulloni mënyrën se si duket dhe funksionon secila fushë duke klikuar në ikonën e menusë drop-down. Lloje të ndryshme fushash kanë cilësime të ndryshme, por, në përgjithësi, mund të personalizoni etiketën e fushës, të përcaktoni nëse kërkohet apo jo fusha, dhe të vendosni një vlerë të paracaktuar.

Cilësimet e fushës së formave të gravitetit

Fielddo fushë e formës tuaj mund të konfigurohet në mënyrë të pavarur me Format e gravitetit.

Në varësi të llojit të fushës në të cilën po punoni, mund të shtoni me lehtësi një fushë konfirmimi për të siguruar që vizitorët tuaj kanë hyrë në mënyrë elektronike si duhet, ose të vendosni një madhësi maksimale të skedarit dhe të përjashtoni disa lloje skedarësh për fushën e ngarkimit. Ju gjithashtu mund të hyni në veçorinë e logjikës me kusht të formave të gravitetit në cilësimet e fushës, dhe, për shembull, përdorni këtë për të kontrolluar dukshmërinë e një fushe bazuar në vlerën e një fushe tjetër.

Logjika e kushtëzuar në format e gravitetit

Karakteristikat e përparuara, siç është logjika e kushtëzuar, janë lehtësisht të arritshme përmes ndërfaqes së Formave të Gravitetit.

Paraprakisht duke parë formën tuaj

Për dallim nga WPForms, ndërtuesi i Gravity Forms nuk ju jep një shikim të drejtpërdrejtë të formës tuaj ndërsa jeni duke punuar në të. Kështu që, nëse doni të shihni se si duket, duhet të klikoni në butonin e Paraparjes për të parë formularin në një skedar të ri shfletuesi.

Paraqitja e një forme në format e gravitetit

Me Format e gravitetit, duhet të shikoni paraprakisht punën tuaj në një skedar të ri shfletuesi.

Fatkeqësisht, pamja e formës së gravitetit të formularëve nuk aplikon formatimin e temës suaj, kështu që, për një paraqitje të vërtetë se si do të duket forma juaj për vizitorët tuaj, ju do të duhet ta futni atë në një postim ose faqe të WordPress dhe më pas preview. . Sidoqoftë, nëse përdorni një temë të koduar mirë, nuk duhet të keni surpriza kur forma juaj shkon drejtpërdrejt.

Paraprakisht Aktuale e një Forme të gravitetit

Ju do të duhet të shtoni formën tuaj në një postim ose faqe për të marrë një ide të vërtetë se si do të duket.

Si dhe mënyra standarde e parapamjes – treguar në ekranin e mësipërm – gjithashtu mund të ndërroni një ekran të rrjetit për të parë se si janë rreshtuar fushat tuaja. Ekziston gjithashtu një mundësi për të shfaqur strukturën e formës tuaj, e cila gjithashtu mund të ndihmojë në çdo punë personalizimi që po kryeni.

Paraprakisht e Rrjetit dhe e Strukturës

Gravity Forms ju jep mundësinë të shfaqni një rrjet dhe të tregoni strukturën e formës tuaj për t’ju ndihmuar në punën e personalizimit.

Pasi të jeni të kënaqur me fushat dhe renditjen e tyre, mund të kurseni punën tuaj përpara se të kaloni në cilësimet e formularit.

Konfigurimi i Cilësimeve të Formularit

Nëpërmjet panelit të cilësimeve, mund të konfiguroni vetitë e ndryshme të formës tuaj, duke përfshirë ndryshimin e tekstit të butonit të formularit, vendosjen nëse do të shfaqni një buton ruajtje dhe vazhdim apo jo, dhe duke mundësuar alternativën anti-spam të mjaltit për fushën reCAPTCHA.

Cilësimet për formën tuaj

Opsionet e përparuara dhe format e gravitetit për format individuale.

Përcaktimi i konfirmimeve të paraqitjes së hyrjes në formë

Ju gjithashtu mund të konfiguroni se çfarë ndodh pasi përdoruesi të paraqesë një hyrje në formë, me opsionet e shfaqjes së një mesazhi personal, shfaqjen e një faqe nga faqja e internetit tuaj, ose ridrejtimin e përdoruesit në një URL të zgjedhjes suaj. Kur krijoni mesazhin tuaj të konfirmimit, mund të përdorni veçorinë e etiketave të shkrirjes për të futur vlerat e fushës, siç është emri i përdoruesit, në tekst.

Parametrat e konfirmimit të hyrjes në formë

Gravity Forms ka tre mundësi të ndryshme për të konfirmuar paraqitjet e hyrjes në formë.

Vendosja e njoftimeve të formularit

Format e gravitetit gjithashtu ju japin mundësinë për të krijuar njoftime të shumta që janë shkaktuar kur të paraqitet një hyrje në formë. Si parazgjedhje, përdoruesit admin të faqes në internet WordPress i dërgohet një kopje e hyrjes së formularit përmes postës elektronike. Sidoqoftë, është e mundur të krijoni njoftime shtesë që dërgojnë postë elektronike tek të tjerët, përfshirë përdoruesin që paraqiti regjistrimin e formularit, ose një anëtar të ekipit tuaj. Ju madje mund të përdorni veçorinë e kursit për të dërguar një njoftim me email bazuar në përmbajtjen e regjistrimit të formularit.

Parametrat e njoftimeve të hyrjes në formë

Ndarja e njoftimit ju lejon të nxisni një njoftim të caktuar nëse një shënim formular përmban një vlerë specifike.

Siç është përfshirë më herët në këtë krahasim, mund të shikoni shënimet e Formave të Gravitetit në pultin e WordPress tuaj.

Nëse licenca juaj e zgjedhur përfshin hyrjen në çdo shtesë të Formave të Gravity, ju mund t’i aktivizoni këto përmes faqes përkatëse të tabelës tuaj WordPress.

Instalimi i shtesave të formave të gravitetit

Për lehtësi shtesë, shtesat e Gravity Forms mund të instalohen dhe aktivizohen përmes pultit të shtojcave.

Botimi i një Formulari

Publikimi i një forme të krijuar me Format e gravitetit në faqen tuaj të internetit nuk mund të ishte më e lehtë. Thjesht krijoni një postim ose faqe të re ose hapni një ekzistues për redaktim. Pastaj klikoni në butonin Shto Form në Redaktorin WordPress para se të zgjidhni se cila formë për të futur.

Vendosja e një formulari

Të dy format e gravitetit dhe WPForms shtojnë një buton të dobishëm në Redaktorin e WordPress.

Pastaj një kod i shkurtër do të futet në përmbajtje, i cili do të zëvendësohet me formularin përkatës kur posti ose faqja të shikohet paraprakisht ose të publikohet në faqen tuaj të internetit. Falë mënyrës së funksionimit të kodeve të kodit, çdo ndryshim në format tuaja do t’u tregohet menjëherë vizitorëve tuaj – pa pasur nevojë të azhurnoni ndonjë postim ose faqe. Ekziston gjithashtu një widget Forms Gravity që ju lejon të shfaqni format tuaja në shiritin anësor ose zona të tjera të gatshme për widget me temën tuaj.

Gravity Wideget sidebar

Widget Forms Gravity ju lejon të shfaqni format tuaja në shiritin anësor dhe zonat e tjera të përputhshme të temës suaj.

Siç mund ta shihni, ndërfaqja e përdoruesit e Gravity Forms integrohet pa probleme në pultin e WordPress dhe ndjehet si një pjesë thelbësore e faqes tuaj. Procesi hap pas hapi për krijimin e një forme dhe konfigurimin e tij është shumë i drejtpërdrejtë me Format e gravitetit, duke e bërë këtë një plugin që të gjithë duhet të jenë në gjendje ta përdorin me lehtësi.

Përvoja e përdoruesit WPForms

Pasi WPForms është në funksionim në faqen tuaj të internetit, do të mirëpriteni në shtojcën me një video opsionale që ju përshkon procesin e krijimit të një forme në internet. Nëse nuk jeni i ri në WordPress ose me këtë lloj shtojce, atëherë ky duhet të jetë një burim i dobishëm për t’ju ndihmuar të filloni.

Ekrani i Mirëseardhjes i Pluginave WPForms

Videoja mësimore e ngulitur në faqen e mirëseardhjes WPForms jep një prezantim më të mirë të shtojcës sesa qasja e formave të gravitetit.

Pavarësisht nëse vendosni të shikoni videon apo jo, hapi tjetër për të shtuar një formë online në faqen tuaj të internetit në WordPress është duke klikuar në butonin Shto të Re. Siç u përmend, as Format e gravitetit dhe as WPForms nuk vijnë me ndonjë formë të paravendosur. Sidoqoftë, ndryshe nga format e gravitetit, WPForms përfshin një përzgjedhje të modeleve për të shpejtuar procesin e krijimit të formave..

Po ashtu, siç janë mbuluar më herët, si dhe gjashtë modelet e formularëve që vijnë me të gjitha licencat WPForms, dy licencat kryesore Pro dhe Elite gjithashtu përfshijnë një shtesë me një shtesë prej 100 modelesh.

Krijimi i një forme

Sapo goditni butonin Shto të Re, pulti i WordPress zëvendësohet në dritaren e shfletuesit tuaj me ndërfaqen e përdoruesit WPForms të personalizuar.

Ndërfaqja e Përdoruesit e Pluginit WPForms

Në vend se të integrohet me pultin e WordPress, WPForms ka ndërfaqen e vet të përdoruesit të personalizuar.

Marrja e qasjes së Gravity Forms dhe integrimi i ndërfaqes së pluginit në pultin e WordPress është opsioni më i sigurt. Sidoqoftë, megjithëse krijimi i një ndërfaqeje shtesë të pluginit mund të zmbrapset nëse zbatohet dobët, kjo nuk është rasti me WPForms.

Në vend të kësaj, ndërfaqja e krijuesit të formave është ekzekutuar mirë, dhe hapësira shtesë e siguruar duke mos hequr kufizimet e tabelës WordPress ndihmon për të përmirësuar ndjeshëm përvojën e përdoruesit..

Ndërtues i formave WPForms

Për dallim nga format e gravitetit, ndërtuesi WPForms ju jep një ide mjaft të mirë se si do të duket forma juaj kur të publikohet në faqen tuaj.

Pasi të keni zgjedhur një shabllon ose të vendosni të filloni me një kanavacë të zbrazët, mund të filloni të shtoni fushat në formën tuaj ose të redaktoni ato ekzistuese. Shtimi i fushave në formën tuaj është e lehtë. Thjesht klikoni në një fushë për ta futur atë në formën tuaj, ose tërhiqeni dhe hidheni në vend. Pasi të keni klikuar në një fushë që i keni shtuar formularit tuaj, cilësimet e tij shfaqen automatikisht në panelin anësor për lehtësi.

Cilësimet e opsioneve të fushës WPForms

Opsionet për secilën fushë shfaqen sapo të klikohet një fushë formulari.

Ndërsa një paraqitje e mirë e formës tuaj shfaqet në ndërtuesin e formave WPForms, ndryshe nga Gravity Forms, nuk ka nevojë të shikoni paraprakisht formën tuaj në një skedar të ri shfletuesi për të parë se si do të duket kur publikohet.

Vendosja e njoftimeve të formularit

Nëse zhvendoseni në panelin e cilësimeve të formularit, mund të vendosni njoftimet e formularit për të përcaktuar se kush dërgohet një email pasi të jetë paraqitur një hyrje në formular. Ashtu si Format e Gravity, ju mund të krijoni sa më shumë njoftime me porosi siç ju duhen me WPForms – përfshirë dërgimin e një njoftimi me email për pronarin e faqes dhe vizitorin që plotësoi formularin.

Parametrat e njoftimit të hyrjes në formë

Si format e gravitetit, WPForms ju jep shumë kontroll mbi mënyrën se si funksionojnë njoftimet për format.

Falë përdorimit të etiketave inteligjente, ju lehtë mund të përdorni të dhënat nga hyrja e formularit për të populluar fusha të caktuara, të tilla si adresën e postës elektronike të marrësit ose emrin e përdoruesit. Ju mund të përdorni logjikën e kushtëzuar për të krijuar njoftime edhe më të hollësishme, përfshirë dërgimin e një njoftimi në një adresë të caktuar emaili bazuar në përmbajtjen e formularit.

Përcaktimi i konfirmimeve të paraqitjes së hyrjes në formë

WPForms ju jep të njëjtat mundësi për të konfirmuar një dorëzim të formularit si Formulat e gravitetit, përfshirë një mesazh me porosi, shfaqjen e një faqe në faqen tuaj të internetit ose dërgimin e përdoruesit në një URL specifike.

Opsionet e konfirmimit të WPForms

WPForms e lehtëson krijimin e mesazheve ose veprimeve të konfirmimit me porosi për format tuaja.

Po ashtu, si me Format e Gravitetit, mund të krijoni mundësi të shumta konfirmimi dhe më pas të përdorni logjikën e kushtëzuar për të kontrolluar se cila është përdorur. Sidoqoftë, WPForms nuk ju jep mundësinë të personalizoni mesazhin e konfirmimit me shkrime ose etiketa inteligjente siç mundeni me Format e gravitetit.

Mundësimi i braktisjes së formës

Nëse keni licencat Pro ose Elite për WPForms, ju gjithashtu keni mundësinë të aktivizoni tiparin e braktisjes së formularit për të ruajtur hyrjet në formë të pjesshme që një përdorues nuk i ka paraqitur.

Cilësimet e hyrjeve të braktisura

WPForms e lehtëson ruajtjen e shënimeve të pjesshme kur një përdorues braktis një formë para se të paraqesë të dhënat.

Siç u mbulua më parë, WPForms është më efektive se Gravity Forms në kapjen e shënimeve të pjesshme, falë aftësisë së tij për të zbuluar kur një përdorues është gati të dalë nga faqja juaj.

Duke përdorur tiparet e dollapëve të formularit

Pronarët e faqeve të internetit me licencë Pro ose Elite WPForms mund të përdorin gjithashtu veçoritë e dollapëve të formularit. Nëse kjo shtesë është e aktivizuar, atëherë cilësimet që lidhen me kufizimin e qasjes në formularë mund të arrihen nga brenda ndërfaqes ndërtuese të formularit.

Karakteristikat e kyçit të formularit WPForms

Karakteristikat e dollapëve të formave ju lejojnë të kufizoni qasjen në format tuaja duke përdorur katër metoda të ndryshme.

Konfigurimi i veçorive të dollapit të formës është i lehtë, dhe secila metodë ju lejon të shfaqni një mesazh me porosi për të njoftuar përdoruesit për statusin e formularit.

Botimi i një Formulari

Kur të jeni gati për të publikuar formën tuaj, klikoni në butonin Embed për të hyrë në kodin e shkurtër që mund të futet në postimet dhe faqet tuaja në WordPress për të shfaqur formularin. Përndryshe, ju mund të përdorni butonin Shto Form që shtojca shtesë në Redaktorin WordPress për të futur ndonjë nga format tuaja në përmbajtjen tuaj.

Vendos butonin e formularit

Si format e gravitetit, WPForms shton një buton të dobishëm në Redaktorin e WordPress për futjen e formave në postime dhe faqe.

Pastaj, kur publikohet postimi ose faqja, kodi i shkurtër zëvendësohet me formularin përkatës.

WPForms Parapamje e një Formulari

Format në internet të krijuara me WPForms duhet të marrin tiparet e formatimit dhe të shfaqjes së temës suaj WordPress.

Si format e gravitetit, WPForms gjithashtu ju siguron një widget për shfaqjen e formave në shiritin anësor dhe zonat e tjera të faqes suaj të internetit..

Widget Wide sidebar WPForms

Në varësi të zonave të widget të temës suaj, ju gjithashtu mund të shfaqni automatikisht forma pas postimeve në blogun tuaj.

Ju gjithashtu mund të vendosni ndonjë integrim të marketingut ose pagesa përmes ndërfaqes ndërtuese të formave të WPForms, duke përfshirë një lidhje me shërbimin tuaj të marketingut me email ose një procesor pagese në internet.

Formulat e gravitetit vs WPForms Përmbledhje e Përvojës së Përdoruesit

Nga dy shtojcat, WPForms ka përvojën më mbresëlënëse të përdoruesit. Falë ndërfaqes me porosi që mbush të gjithë dritaren e shfletuesit, krijimi dhe konfigurimi i formave me WPForms është shumë i drejtpërdrejtë.

Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se Format e gravitetit është e vështirë për t’u përdorur. Në fakt, duke iu përmbajtur mënyrës së të bërit gjëra të WordPress – në vend se të përdorni një ndërfaqe me porosi – i bën Format e gravitetit të ndjehen më shumë si një pjesë thelbësore e faqes tuaj, krahasuar me WPForms. Plus, si me WPForms, ju akoma keni qasje në një ndërfaqe tërheqëse dhe tërheqëse për krijimin e formave tuaja.

Dallimi i madh midis ndërfaqeve të dy shtojcave është se WPForms ju jep një pamje të drejtpërdrejtë të formës tuaj në të njëjtin ekran ndërsa jeni duke punuar, ndërsa me format e gravitetit duhet të shtypni një buton për të parë paraprakisht formën tuaj në një skedar të ri shfletuesi . Ndërsa kjo mund t’ju ​​kursejë pak kohë, nuk është një ndërprerje e marrëveshjeve pasi format nga të dyja pluginet paraqiten bukur. Pra, cilindo plugin të zgjidhni, nuk duhet të keni problem të krijoni llojet e formave që dëshironi me Format e gravitetit ose WPForms.

Mendimet përfundimtare

Pra, cila shtojcë është më e mira? Format e gravitetit apo WPForms? Fatkeqësisht, nuk është e mundur të shpallet një fitues i hapur.

Të dy plugins janë mjete me cilësi të lartë që mund të përdorni për të krijuar pothuajse çdo lloj forme për faqen tuaj të internetit WordPress dhe për të mbledhur një gamë të gjerë të të dhënave nga përdoruesit tuaj.

Edhe pse WPForms ka një ndërfaqe përdoruesi më mbresëlënëse, Format e gravitetit sigurisht që nuk janë të vështira për t’u përdorur.

Nëse paratë nuk janë objekt dhe dëshironi të keni akses në gamën më të gjerë të tipareve, duke përfshirë një përzgjedhje të madhe të modeleve të formularëve, atëherë WPForms është ndoshta alternativa më e mirë. Sidoqoftë, me të vërtetë varet se cila shtojcë ka karakteristikat që ju nevojiten, duke marrë parasysh edhe zgjedhjen e shtesave të palëve të treta të disponueshme për format e gravitetit.

Pasi të keni identifikuar se cila shtojcë ka karakteristikat e sakta që ju nevojiten, nuk do të zhgënjeheni me asnjë opsion. Sidoqoftë, nëse nuk keni akoma ndonjë kërkesë specifike, dhe thjesht dëshironi shtojcën më të mirë të formularit WordPress, WPForms është një mjet i gjithanshëm i gjithanshëm që duhet të plotësojë nevojat tuaja duke shkuar përpara.

Përdoret / përdoret ose Format e gravitetit ose WPForms? mendime?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map