WPForms срещу Gravity Forms – Кой е най-добрият пристав за WordPress Forms? (2020)

Сделки с WordPress


Ако търсите приставка за създаване на формуляр за WordPress, Gravity Forms и WPForms са популярни, мощни и лесни за използване плъгини и са две от най-добрите налични опции.

Но кой да изберете? Това е въпросът, на който ще ви помогнем да отговорите по-долу.

Вместо да ви оставя да тъпчите уебсайтовете Gravity Forms и WPForms, за да се опитате да добиете представа кой плъгин е най-подходящ за вас, това сравнение ще обясни основните характеристики на всеки от тях и ще подчертае основните им разлики, спестявайки ви време и усилия, когато го идва до вземане на решение. Ще покрием и потребителското изживяване на всяка приставка, така че можете да намерите инструмента, който най-добре съответства на начина ви на работа.

Какъвто и вид онлайн форма да искате да добавите към уебсайта си, WPForms или Gravity Forms трябва да могат да ви помогнат да го изградите и в края на това сравнение ще знаете кой плъгин да изберете.

Да започваме…

Contents

Опции за ценообразуване на WPForms срещу Gravity Forms

Цената често е важно съображение при избора на плъгин, така че, преди да стигнем до основните функции и потребителското изживяване на Gravity Forms и WPForms, ето бърз преглед на опциите за ценообразуване на двата инструмента:

Гравитационни форми Информация за цените

Gravity Forms WordPress Form Plugin

 • Основен лиценз: $ 59 за използване в един сайт и достъп до основните добавки.
 • Pro лиценз: 159 долара за използване в три сайта и достъп до основните и Pro добавки.
 • Елитен лиценз: 259 долара за използване в неограничени сайтове и достъп до добавките Basic, Pro и Elite.

Ще разгледаме точно кои функции получавате достъп по-късно в това сравнение. Въпреки добавките, които са включени и броя сайтове, които вашият лиценз обхваща, друга разлика между опциите за покупка на Gravity Forms е, че лицензът Elite включва поддръжка на WordPress Multisite и достъп до канала за приоритетна поддръжка, докато двата по-ниски нива не.

С всеки лиценз получавате достъп до актуализации и поддръжка на плъгини за една година и ще трябва да подновявате лиценза си всяка година, за да запазите достъп до това. Няма отстъпка за подновяване на лицензи, така че очаквайте да плащате пълна цена всяка година. Въпреки това, съществува 30-дневна политика за възстановяване, така че можете да изпробвате Gravity Forms без риск.

Информация за цените на WPForms

WPForms WordPress Form Plugin

 • Основен лиценз: $ 79 за използване в един сайт и Основен набор от функции.
 • Плюс лиценз: 199 долара за използване в три сайта и основни и плюс набори от функции.
 • Pro лиценз: 399 долара за използване в 20 сайта, както и Basic, Plus и Pro набори от функции.
 • Елитен лиценз: $ 599 за използване в неограничен брой сайтове и Basic, Plus и Pro набори от функции.

Подобно на Gravity Forms, поддръжката на WordPress Multisite и достъпът до поддръжния канал Premium са запазени за лиценза на WPForms Elite от най-високо ниво. Отново, като Gravity Forms, ще трябва да подновявате лиценза си всяка година, за да запазите достъп до актуализации и поддръжка на плъгини. Въпреки че е възможно да получите пълно възстановяване само след 14 дни (в сравнение с 30-дневния период на Gravity Forms), това все още означава, че можете да изпробвате WPForms без риск.

На хартия, Gravity Forms е най-евтиният вариант от двете. Има обаче още нещо за разглеждане, отколкото само цената. Характеристиките, лекотата на използване и документацията са важни фактори, които трябва да се вземат под внимание. Така че, не вземайте решение все още. Вместо това, прочетете, за да разберете кой плъгин е най-добрият избор за вашия уебсайт.

Струва си да се отбележи, че всъщност има безплатна версия на WPForms. Въпреки че предоставя достатъчно функционалност за добавяне на основни форми към уебсайта си на WordPress, ако четете това сравнение на WPForms срещу Gravity Forms, вероятно търсите по-мощен инструмент. Така че, имайки това предвид, това сравнение на плъгини ще се фокусира върху премиум версиите на WPForms и Gravity Forms.

Gravity Forms спрямо WPForms Сравнение на функции

Благодарение на богатството функции, Gravity Forms и WPForms са две от най-добрите опции за добавяне на широк спектър от форми към уебсайтове на WordPress.

Например, някои от формулярите, които можете да създадете с тези приставки, включват формуляри „поръчка“, формуляри за анкети и анкети, формуляри за „обратна връзка и предложения“, формуляри „заявка за оферта“, формуляри „RSVP“, формуляри за „дарение“ и формуляри за подписване на бюлетини – да назовем само няколко.

Шаблон за изследване на WPForms

Създаването на онлайн проучване е само едно използване за тези приставки за WordPress.

Можете също да използвате тези формуляри, за да позволите на посетителите на вашия уебсайт WordPress да се регистрират и създадат потребителски акаунт, както и да изпращате съдържание, което може да бъде публикувано във вашия блог.

Пример на формуляр за подаване след публикуване

Както Gravity Forms, така и WPForms улесняват приемането на съдържание на уебсайтове чрез предна форма.

След като знаете за какво могат да се използват тези плъгини, нека проучим точно до кои функции получавате достъп, за да можете да изберете правилното решение за вашия уебсайт.

Типове полета на формуляри

Както Gravity Forms, така и WPForms включват всички полета, които повечето хора биха очаквали да намерят в приставка за първокласна форма, включително текстови полета за един ред и абзац, както и падащи, мултисекционни, квадратчета за отметка и радио бутони. Следователно, ако искате да създадете основни форми за вашия уебсайт WordPress, и двата инструмента са повече от задачата.

Сравнение на полета на WPForms срещу Gravity Forms

Паралелно сравнение на стандартните полета от WPForms и Gravity Forms.

Това, което отделя WPForms и Gravity Forms от много от другите опции в тази категория, са допълнителните полета, до които потребителите получават достъп. Например, някои от по-разширените полета, достъпни за потребителите на тези плъгини, включват:

 • Полета за имейл и уебсайт (и двата приставки).
 • Поле за час и дата (и двата приставки).
 • Качване на файлове (и двата приставки).
 • Полета за ценообразуване с възможност за изчисляване на сумите (и двата приставки).
 • Полета за изпращане на съдържание, включително заглавие на публикацията, категории и представено изображение (и двата приставки).
 • Интегриране на защита от спам в Captcha (и двата плъгина) и създаване на персонализирана captcha (WPForms).
 • Оценки, включително звезда, номер и други видове (WPForms).

Пример за поле за оценка на WPForms

За разлика от Gravity Forms, WPForms включва поле за оценка за получаване на обратна връзка от вашите потребители.

Като цяло и двата плъгина са добре запазени с формулярни полета – въпреки че WPForms включва някои, които не се намират в Gravity Forms, като полето за оценяване. Ето защо, ако искате да събирате отзиви от посетителите си, WPForms може да бъде по-добрият вариант.

Шаблони за форми

Въпреки че Gravity Forms не предоставя на потребителите никакви шаблони на формуляри, WPForms включва добър избор на предварително изградени форми, за да започнете. В действителност всички притежатели на лицензи за WPForms получават достъп до шест редактирани готови шаблона на формуляри, включително проста форма за контакт, формуляр за „заявка за оферта“ и формуляр за фактуриране или „поръчка“.

WPForms Стандартни шаблони

Всички лицензи за WPForms включват шест предварително направени шаблона на формуляри.

Потребителите с двата лиценза за най-високо ниво на Pro или Elite WPForms получават достъп до пакета за добавки на шаблони на формуляри, който включва – към момента на писане – 100 предварително направени формуляра за работа с.

Добавки за шаблони за WPForms

Притежателите на лицензи за WPForms Pro и Elite получават достъп до допълнителни 100 редактируеми шаблона на формуляри.

Тъй като всички шаблони могат да се редактират, веднага щом сте избрали такъв за формата си, той може да бъде персонализиран чрез интерфейса за програмиране WPForms за изграждане и изтегляне. Ако планирате да създадете набор от различни форми за вашите уебсайтове в WordPress, тогава достъпът до голямата библиотека от шаблони, предоставени от WPForms, вероятно ще ви спести време и усилия.

Управление на формуляра

Тъй като могат да възникнат проблеми, които водят до това, че записите на формуляри не се доставят, е чудесно да видите, че и WPForms, и Gravity Forms ще съхраняват записите на формуляри във вашата база данни на уебсайта на WordPress (както и ще ги изпращате по имейл на всички получатели, които сте посочили).

Преглед на записите във формуляра

Както Gravity Forms, така и WPForms улесняват достъпа до записите на формулярите в таблото за управление на WordPress.

Поради това можете лесно да проверите какво е изпратено чрез вашите формуляри чрез таблото за управление на WordPress. Достъпът до записите чрез таблото за управление на WordPress също е полезно, ако има множество потребители, които се нуждаят от достъп до тези данни.

Управление на въвеждането на формуляри във WPForms

WPForms използва икони, за да ви позволи незабавно да добавите звезда към запис и да видите кои от тях са прочетени.

И двата приставки ви позволяват да изберете кои колони да се показват на екрана за въвеждане. Gravity Forms обаче ви предоставя по-голям избор от колони, от които да избирате.

Опции за експортиране на колони

Gravity Forms ви позволява да изберете кои формулярни полета да се показват при преглед на записите.

С WPForms и Gravity Forms експортирането на формуляри във формат CSV за използване в приложения като Google Sheets и Excel е много лесно. С Gravity Forms можете да експортирате записи от формуляри между две дати, да изберете кои полета да включите в експортирането и да използвате условната логика за филтриране на записите според вашите изисквания.

Експортиране на формуляри в гравитационни форми

Gravity Forms ви позволява да филтрирате записи във формуляра, за да експортирате само тези, които искате.

Функцията за износ на формуляри за WPForms е малко по-малко усъвършенствана и като кликнете върху бутона Изтегли експорт (CSV), експортирате всички записи за избрания формуляр във формат CSV – без опция за филтриране на записите.

Пример за въвеждане на формуляр за експортиране на CSV файл

За разлика от Gravity Forms, WPForms не ви дава контрол над това кои полета и записи се експортират.

Можете обаче да използвате Excel, Google Sheets или друго съвместимо приложение, за да филтрирате записите. Също така си струва да се спомене, че в сравнение с WPForms се предоставят повече данни за всеки запис във Gravity Forms, като IP адреса и агента на потребителя (браузър).

Докато и двата плъгина предлагат добри функции за управление на въвеждане на формуляри, ако искате да разпитате данните си в софтуер за електронни таблици и се нуждаете от достъп до широк спектър от данни, като например потребителския IP, Gravity Forms трябва да отговаря на вашите изисквания.

Изоставяне на формуляри и частични записи

Ако искате да избегнете загуба на потенциални клиенти, пропускане на поръчки или прехвърляне на някакъв друг тип данни, които събирате, формулярите WPForms и Gravity имат полезни функции, които могат да ви помогнат да възстановите изоставените формуляри и частичните записи. Всяка приставка обаче има различен подход при работа с потребители, които взаимодействат с вашите формуляри, но по някаква причина не натискайте бутона за изпращане.

Когато става дума за спасяване на изоставени записи в формуляра във WPForms, плъгинът има възможност автоматично да запише запис на формуляр, ако потребителят премести курсора на мишката си извън прозореца на браузъра или ако кликне върху връзка. Тъй като и двете действия могат да сигнализират, че потребителят е на път да излезе от вашата страница или уебсайт, WPForms незабавно ще запише записа на формуляра, дори ако е непълна.

При Gravity Forms подходът е малко по-малко впечатляващ. Вместо да усети, когато потребителят ще напусне страницата ви с формуляри, Gravity Forms ще запише частичен запис, ако потребителят се опита да изпрати запис, без да попълни всички задължителни полета. Гравитационните форми също така ще запишат непълни формуляри с много страници, след като потребителят премине отвъд първата страница на формуляра. Друг вариант е да използвате WordPress Heartbeat API, за да запазвате съдържанието на формула на редовни интервали, въпреки че това не е толкова лесно, колкото другите опции.

Едно предимство от възможността да запазите частично попълнен формуляр е, че ако потребителят е въвел имейл адреса си във формата, преди да го изостави, ще имате възможност да се свържете с тях. Освен това, като комбинирате функцията за изоставена форма с персонализирани известия, можете да създадете имейл съобщение, което незабавно се изпраща на потребителите, когато те изоставят формуляр. Това съобщение може да включва известие, че не са изпратили формата или напомняне, за да се върнат и да попълнят влизането си на по-късна дата.

В повечето случаи ще ви е необходим имейл адресът на потребителя, за да се възползвате максимално от тази функция на Gravity Forms и WPForms, така че не забравяйте да го попитате в началото на формуляра.

Тъй като това са много полезни функции за всеки, който сериозно се занимава с събирането на потенциални клиенти или приемането на продажби чрез уебсайта си, не би трябвало да е изненада, когато научите, че функцията за отказване от формуляра за WPForms и съответната добавка за частични записи на Gravity Forms са много достъпно само за потребители, закупили по-скъпите лицензи за Pro или Elite за WPForms или лиценз Elite за Gravity Forms.

Други характеристики на гравитационните форми и WPForms

Както можете да видите от горната информация, както Gravity Forms, така и WPForms наистина са много богати на функции. Въпреки че горните функции трябва да са от интерес за повечето хора, които търсят добър плъгин за формуляри, има и много малко повече нишови функции, които са полезни, но не са изискване за всички.

Ето бърз преглед на някои от тези функции:

 • Възможност за използване на условна логика за контрол на видимостта на полето (и двата приставки).
 • Поддръжка за създаване на многостранични форми (и двата приставки).
 • Ограничаване на наличността и планиране на формуляра (и двата приставки).
 • Възможност за импортиране на данни от формуляри от други плъгини (и двата приставки).
 • Изпращайте публикации и страници в WordPress чрез формуляри (и двата приставки).
 • Създаване на анкети и анкети (и двете плъгини).
 • Формуляри за регистрация и вход в WordPress (и двата приставки).
 • Детекция на геолокация (WPForms).
 • Поддръжка на Gutenberg (и двата плъгина).
 • Поле за подпис (и двата приставки).
 • Офлайн форми (WPForms).
 • Шкаф за формуляри (WPForms).
 • Поддръжка на GDPR (и двата приставки).
 • Опции за събиране на плащания (и двата приставки).

С толкова много налични функции е трудно да се обяви един плъгин за най-добрия. Наистина зависи от това какъв тип форми искате да създадете. За допълнително усложняване на нещата има голяма библиотека от безплатни и първокласни добавки на трети страни за Gravity Forms, които могат да добавят още повече функции към този плъгин.

WPForms срещу Gravity Forms Опит на потребителите

Надяваме се, че разбиването на основните характеристики на WPForms и Gravity Forms ви даде представа какво могат да правят тези инструменти и кой може да бъде подходящ за вашия проект. Но преди да вземете решение, нека проучим потребителското изживяване и на двата плъгина и да видим как някои от тези функции работят на практика, започвайки от Gravity Forms.

Гравитацията формира опит на потребителите

След като инсталирате и активирате Gravity Forms, има полезен приветствен екран, който ще ви преведе през последните етапи на активиране на приставката. След като тези задачи са отменени, е време да създадете първия си формуляр.

Гравитационен формуляр Екран за добре дошли

Подобно на WPForms, Gravity Forms има добре дошъл екран, който ви помага да активирате приставката.

Създаване на онлайн формуляр с гравитационни форми

За разлика от някои други приставки за WordPress – като формуляр за контакт 7 – Gravity Forms не се предлага с предварително изградени форми (нито с WPForms). За разлика от WPForms, няма и шаблони за формуляри, така че от вас зависи да създадете първата си форма сами. За щастие, интерфейсът Gravity Forms прави много лесно да започнете.

Гравитация Форми на потребителския интерфейс

Създателят на Gravity Forms има полезни инструкции, показани на интерфейса.

С Gravity Forms всички налични полета се показват вдясно на интерфейса, а добавянето им към формата ви е толкова лесно, колкото кликването върху тях.

Добавяне на полета към формата

Просто кликнете върху поле, за да го добавите към формата си в съставителя на Gravity Forms.

Персонализиране на външния вид на формуляра

След като добавите няколко полета към формата си, можете да ги пренаредите, ако е необходимо, като ги плъзнете и пуснете на място. Можете също да персонализирате как изглежда и работи всяко поле, като кликнете върху иконата на падащото меню. Различните видове полета имат различни настройки, но като цяло можете да персонализирате етикета на полето, да определите дали полето е задължително или не и да зададете стойност по подразбиране.

Gravity Forms Настройки на полето

Всяко поле от вашата форма може да бъде конфигурирано независимо с Gravity Forms.

В зависимост от типа на полето, което работите, можете лесно да добавите поле за потвърждение, за да се уверите, че посетителите ви са въвели правилно имейла си или да зададете максимален размер на файла и да изключите определени типове файлове за полето за качване. Можете също така да получите достъп до условната логическа функция на Gravity Forms в настройките на полето и, например, да използвате това, за да контролирате видимостта на поле въз основа на стойността на друго поле.

Условна логика в гравитационните форми

Разширените функции, като условната логика, са лесно достъпни чрез интерфейса на Gravity Forms.

Визуализация на вашата форма

За разлика от WPForms, създателят на Gravity Forms не ви дава предварителен преглед на формата си, докато работите върху нея. Така че, ако искате да видите как изглежда, трябва да кликнете върху бутона за визуализация, за да видите формата в нов раздел на браузъра.

Визуализация на формуляр в гравитационни форми

С Gravity Forms трябва да визуализирате работата си в нов раздел на браузъра.

За съжаление, визуализацията на формуляра Gravity Forms не прилага форматирането на вашата тема, така че за истинско представяне на това как вашата форма ще изглежда на посетителите ви, ще трябва да я поставите в публикация или страница в WordPress и след това да я прегледате , Ако обаче използвате добре кодирана тема, не трябва да има изненади, когато формулярът ви излезе на живо.

Фактически визуализация на Gravity Form

Ще трябва да добавите формуляра си в публикация или страница, за да получите истинска представа за това как ще изглежда.

Както и стандартният режим на предварителен преглед – показан на екрана по-горе – можете също да превключвате на дисплея на мрежата, за да видите как се подреждат вашите полета. Има и опция за показване на структурата на формуляра ви, която също може да помогне за всяка работа по персонализиране, която извършвате.

Мрежа и преглед на структурата

Gravity Forms ви дава възможност да покажете решетка и да покажете структурата на формата си, за да помогнете при работата по персонализиране.

След като сте доволни от полетата и реда им, можете да запазите работата си, преди да преминете към настройките на формата.

Конфигуриране на настройките на формуляра

Чрез панела с настройки можете да конфигурирате различни свойства на вашата форма, включително да променяте текста на бутона на формуляра, да решите дали да покажете бутон за запазване и продължаване или не, и да активирате алтернатива за антиспам меден кош за полето reCAPTCHA.

Настройки за вашата форма

Разширените опции и настройки за Gravity Forms за отделни форми.

Дефиниране на потвърждения за подаване на формуляри

Можете също така да конфигурирате какво се случва, след като потребителят е представил запис във формуляр, с опциите за показване на персонализирано съобщение, показване на страница от вашия уебсайт или пренасочване на потребителя към избран от вас URL адрес. Когато създавате съобщение за потвърждение, можете да използвате функцията за тагове за сливане, за да вмъкнете в текста стойности на полето, като например името на потребителя..

Настройки за потвърждение на вписване във формуляра

Gravity Forms има три различни опции за потвърждаване на формуляри за въвеждане на формуляри.

Настройване на известия за формуляри

Gravity Forms също ви дава възможност да създавате множество известия, които се задействат при подаване на запис на формуляр. По подразбиране на администратора на уебсайта на WordPress се изпраща копие от записа във формуляра по имейл. Възможно е обаче да се създадат допълнителни известия, които изпращат имейли на други хора, включително потребителя, изпратил формуляра за формуляр, или член на вашия екип. Можете дори да използвате функцията за маршрутизиране, за да изпратите известие по имейл въз основа на съдържанието на записа.

Настройки за известия за въвеждане на формуляри

Маршрутизацията на известията ви позволява да задействате определено известие, ако записът на формуляр съдържа конкретна стойност.

Както беше посочено по-рано в това сравнение, можете да видите записите на Gravity Forms във вашето табло за управление на WordPress.

Ако избраният от вас лиценз включва достъп до всякакви добавки за Gravity Forms, можете да ги активирате чрез съответната страница на вашето табло за управление на WordPress.

Инсталиране на добавки към Gravity Forms

За допълнително удобство добавките Gravity Forms могат да бъдат инсталирани и активирани през таблото за управление на приставките.

Публикуване на формуляр

Публикуването на формуляр, създаден с Gravity Forms на вашия уебсайт, не може да бъде по-лесно. Просто създайте нова публикация или страница или отворете съществуваща за редактиране. След това кликнете върху бутона Добавяне на формуляр в редактора на WordPress, преди да изберете кой формуляр да вмъкнете.

Поставяне на формуляр

Както Gravity Forms, така и WPForms добавят удобен бутон към редактора на WordPress.

След това в съдържанието ще бъде добавен кратък код, който ще бъде заменен със съответния формуляр, когато публикацията или страницата се преглеждат или публикуват на вашия уебсайт. Благодарение на начина, по който работят късите кодове, всички промени във формулярите ви ще бъдат незабавно показани на посетителите ви, без да се налага да актуализирате никакви публикации или страници. Има и джаджа Gravity Forms, която ви позволява да показвате формулярите си в страничната лента или други области, готови за джаджи на вашата тема.

Гравитация Форма на страничната лента джаджа

Приспособлението Gravity Forms ви позволява да показвате формулярите си в страничната лента и други съвместими области на вашата тема.

Както можете да видите, потребителският интерфейс на Gravity Forms се интегрира безпроблемно в таблото за управление на WordPress и се чувства като основна част от вашия уебсайт. Процесът стъпка по стъпка за създаване на формуляр и след това конфигурирането му е много лесен с Gravity Forms, което прави този плъгин, който всеки трябва да може да използва с лекота.

WPForms потребителски опит

След като WPForms работи и работи на вашия уебсайт, ще бъдете посрещнати в приставката с незадължителен видеоклип, който ще ви преведе през процеса на създаване на онлайн формуляр. Ако сте нов в WordPress или в този тип приставки, това трябва да е полезен ресурс, който да ви помогне да започнете.

WPForms Plugin Приветствен екран

Видео урока, вграден в приветствената страница на WPForms, дава по-добро въведение в приставката от подхода на Gravity Forms.

Независимо дали сте избрали да гледате видеото или не, следващата стъпка в добавянето на онлайн формуляр към уебсайта ви на WordPress е щракването върху бутона Добавяне на нов. Както бе споменато, нито Gravity Forms, нито WPForms не са с предварително изградени форми. Въпреки това, за разлика от Gravity Forms, WPForms включва подбор от шаблони за ускоряване на процеса на създаване на формуляра.

Освен това, както беше обхванато по-рано, както и шестте шаблона за формуляри, които се предлагат с всички лицензи за WPForms, първите два лиценза за Pro и Elite също включват добавка с допълнителни 100 шаблона на формуляри.

Създаване на формуляр

Щом натиснете бутона Добавяне на ново, таблото за управление на WordPress се заменя в прозореца на вашия браузър с персонализирания потребителски интерфейс WPForms.

WPForms Plugin Потребителски интерфейс

Вместо да се интегрира с таблото за управление на WordPress, WPForms има собствен потребителски интерфейс.

Възприемането на подхода Gravity Forms и интегрирането на плъгин интерфейса в таблото за управление на WordPress е по-сигурната опция. Въпреки че създаването на персонализиран интерфейс за плъгини може да предизвика обратна реакция, ако е лошо внедрена, това не е така при WPForms.

Вместо това интерфейсът за създаване на формуляри е добре изпълнен, а допълнителното пространство, осигурено чрез освобождаване от ограниченията на таблото за управление на WordPress, помага значително да се подобри потребителското изживяване.

WPForms Form Builder

За разлика от Gravity Forms, създателят на WPForms ви дава доста добра представа как ще изглежда формата ви, когато бъде публикувана на вашия сайт.

След като сте избрали шаблон или сте избрали да започнете с празно платно, можете да започнете да добавяте полета към формата си или да редактирате съществуващите. Добавянето на полета към формата ви е лесно. Просто кликнете върху поле, за да го вмъкнете във формата си, или го плъзнете и пуснете на място. След като щракнете върху поле, което сте добавили към формата си, настройките му се показват автоматично в страничния панел за удобство.

Настройки за параметри на полето WPForms

Опциите за всяко поле се показват веднага след щракване върху полето на формуляра.

Тъй като доброто представяне на формата ви се показва в съставителя на формуляри на WPForms, за разлика от Gravity Forms, няма нужда да преглеждате формата си в нов раздел на браузъра, за да видите как ще изглежда, когато бъде публикуван.

Настройване на известия за формуляри

Ако се преместите в панела за настройки на формуляра, можете да настроите известията за формуляри, за да определите кой ще изпрати имейл след въвеждане на формуляр. Подобно на Gravity Forms, можете да създадете толкова персонализирани известия, колкото са ви необходими с WPForms – включително изпращане на имейл известие до собственика на сайта и посетителя, попълнил формуляра.

Настройки за уведомяване на формуляра

Подобно на Gravity Forms, WPForms ви дава много контрол върху начина на работа на известията за формуляри.

Благодарение на използването на интелигентни тагове, можете лесно да използвате данни от записа на формуляра, за да попълните определени полета, като имейл адреса на получателя или името на потребителя. Можете да използвате условната логика, за да създадете още по-сложни известия, включително изпращане на известие до определен имейл адрес въз основа на съдържанието на формуляра.

Определяне на потвърждения за подаване на формуляри

WPForms ви дава същите опции за потвърждаване на подаване на формуляра като Gravity Forms, включително персонализирано съобщение, показване на страница на вашия уебсайт или изпращане на потребителя до конкретен URL адрес.

Опции за потвърждение на WPForms

WPForms улеснява създаването на персонализирани съобщения за потвърждение или действия за вашите формуляри.

Също така, както при Gravity Forms, можете да създадете множество опции за потвърждение и след това да използвате условна логика, за да контролирате коя от тях се използва. WPForms обаче не ви дава възможност да персонализирате съобщението за потвърждение с обединяване или интелигентни маркери, както можете с Gravity Forms.

Активиране на изоставяне на формуляра

Ако имате лицензи за Pro или Elite за WPForms, вие също имате възможност да активирате функцията за изоставяне на формуляра, за да запишете частични записи на формуляри, които потребителят не е изпратил.

Настройки за изоставени записи

WPForms улеснява съхраняването на частични записи, когато потребителят изостави формуляр, преди да изпрати данните.

Както беше посочено по-горе, WPForms е по-ефективен от Gravity Forms при заснемане на частични записи, благодарение на способността си да разпознава кога потребителят ще излезе от страницата ви.

Използване на функциите за заключване на формуляри

Собствениците на уебсайтове с лиценз Pro или Elite WPForms също могат да се възползват от функциите за заключване на формуляри. Ако тази добавка е активирана, тогава настройките, свързани с ограничаване на достъпа до формулярите, могат да бъдат достъпни от интерфейса за създаване на формуляри.

Функция за заключване на формуляри за WPForms

Функциите за заключване на формуляри ви позволяват да ограничите достъпа до формулярите си, като използвате четири различни метода.

Конфигурирането на функциите за заключване на формуляри е лесно и всеки метод ви позволява да показвате персонализирано съобщение, за да уведомявате потребителите за състоянието на формуляра.

Публикуване на формуляр

Когато сте готови да публикувате формуляра, кликнете върху бутона Embed, за да получите достъп до краткия код, който може да бъде вмъкнат във вашите публикации и страници в WordPress, за да се покаже формулярът. Като алтернатива можете да използвате бутона Добавяне на формуляр, който плъгинът добавя към редактора на WordPress, за да вмъкнете някой от вашите форми във вашето съдържание.

Вмъкване на бутон за формуляр

Подобно на Gravity Forms, WPForms добавя полезен бутон към редактора на WordPress за вмъкване на формуляри в публикации и страници.

След това, когато публикува публикацията или страницата, краткият код се заменя със съответния формуляр.

WPForms Визуализация на формуляр

Онлайн формулярите, създадени с WPForms, трябва да приемат свойствата за форматиране и показване на вашата WordPress тема.

Подобно на Gravity Forms, WPForms ви предоставя и джаджа за показване на формуляри в страничната лента и други области на вашия уебсайт.

WPForms Sidebar Widget

В зависимост от зоните на джаджи на вашата тема, вие също можете автоматично да показвате формуляри след публикациите в блога си.

Можете също така да настроите всякакви маркетингови или платежни интеграции чрез интерфейса за създаване на формуляри на WPForms, включително връзка с вашата имейл маркетингова услуга или онлайн процесор за разплащане.

Гравитационни форми срещу WPForms Преглед на потребителския опит

От двата плъгина WPForms има по-впечатляващото потребителско изживяване. Благодарение на персонализирания интерфейс, който запълва целия прозорец на браузъра, създаването и конфигурирането на формуляри с WPForms е много лесно.

Но това не означава, че Gravity Forms е трудно да се използва. Всъщност, придържането към начина на работа на WordPress, а не използването на персонализиран интерфейс, прави Gravity Forms по-скоро като основна част от вашия уебсайт, в сравнение с WPForms. Освен това, както при WPForms, вие все още получавате достъп до интерфейс за плъзгане и пускане за създаване на вашите формуляри.

Основната разлика между интерфейсите на двата плъгина е, че WPForms ви предоставя на живо преглед на формата си на един и същ екран, докато работите, докато с Gravity Forms трябва да натиснете бутон, за да визуализирате формата си в нов раздел на браузъра , Въпреки че това може да ви спести малко време, това не е прекъсвач на сделките, тъй като формулярите и от двата приставки са добре представени. Така че, който и плъгин да изберете, не трябва да имате проблеми при създаването на типовете форми, които искате, или с Gravity Forms, или с WPForms.

Заключителни мисли

И така, кой плъгин е най-добър? Гравитационни форми или WPForms? За съжаление не е възможно да се обяви категоричен победител.

И двата плъгина са висококачествени инструменти, които можете да използвате, за да създадете почти всеки тип форма за вашия уебсайт WordPress и да събирате широк спектър от данни от вашите потребители.

Въпреки че WPForms има по-впечатляващ потребителски интерфейс, Gravity Forms със сигурност не е труден за използване.

Ако парите не са обект и искате достъп до най-широк спектър от функции, включително голям избор от шаблони на формуляри, WPForms е може би най-добрият вариант. Все пак наистина зависи от това кой плъгин има необходимите ви функции, като същевременно взема предвид и избора на добавки на трети страни, налични за Gravity Forms.

След като идентифицирате кой плъгин има точните функции, от които се нуждаете, няма да останете разочаровани от нито една от двете опции. Ако все още нямате конкретни изисквания и просто искате най-добрата приставка за WordPress, WPForms е чудесен всеобхватен, който трябва да отговаря на вашите нужди напред.

Използван / използващ или Gravity Forms или WPForms? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map