WP Migrate DB Pro Review: Transferoni bazën e të dhënave të WordPress tuaj me lehtësi

Marrëveshjet me WordPress


I dashur nga pëlqimet e Chris Coyier (mjeshtër dhe komandant i të gjitha gjërave CSS-Tricks dhe Pippin Williamson (një nga zhvilluesit kryesorë të bashkësisë së WordPress për plugin), WP Migrate DB Pro është një shtojcë premium WordPress që ju lejon të kopjoni një bazë të dhënash WordPress nga një vendndodhja në një tjetër – shpejt dhe me lehtësi!

Ata prej jush që keni pasur ndonjëherë të migrojnë një bazë të dhënash do ta dinë se shkarkimi i një baze të të dhënave MySQL dhe më pas ri-ngarkimi i tij mund të jetë edhe kohë dhe problematik, për shkak të afateve kohore dhe kufirit të frikësuar të ngarkimit të skedarëve në PHPMyAdmin (edhe pse kjo mund të jetë modifikuar përmes php.ini nëse e dini se çfarë jeni duke bërë).

WP Migrate DB Pro në thelb ju lejon të shtyni dhe tërheqni bazat e të dhënave nga një vend në tjetrin. Kjo është jashtëzakonisht e dobishme nëse doni të kopjoni faqen tuaj të internetit të drejtpërdrejtë në një mjedis provë, ose nëse dëshironi të zëvendësoni më vonë dhe / ose të mbani bazën e të dhënave në një faqe interneti të drejtpërdrejtë, në sinkron me një në instalimin tuaj lokal, për shembull.

Le të shohim më nga afër se çfarë mund të bëjë kjo shtojcë fantastike:

Versioni Falas i WP Migrate DB

Versioni falas i WP Migrate DB është një shtesë e thjeshtë rezervë WordPress që ju lejon të eksportoni bazën e të dhënave tuaja si një hale e të dhënave MySQL. Mungon funksionaliteti i importit dhe i tërheqjes së versionit premium, por është i dobishëm për krijimin e një kopje rezervë të faqes suaj të internetit.

Do të gjeni cilësimet e shtojcës për WP Migrate DB nën menunë e mjeteve në WordPress.

Rikthimet mund të ruhen në kompjuterin tuaj, dhe ju mund të zvogëloni madhësinë e skedarit të këtyre kopjeve rezervë duke përdorur kompresimin Gzip.

Fushat e gjetjes dhe zëvendësimit ju lejojnë të rivendosni informacionin e vendndodhjes në rezervën tuaj. Për shembull, ndryshoni my-website.com në new-website.com.

Fusha URL ndryshon rreshtat “siteurl” dhe “home” në tabelën wp_options. Këto korrespondojnë me linjat WP_HOME dhe WP_SITEURL, të cilat mund të shtohen në skedarin tuaj WP-CONFIG.php.

Vlen të ndryshohet edhe shtegu i skedarit rrënjë, pasi shumë shtesa të palëve të treta e ruajnë këtë në bazën e të dhënave tuaja.

Cilësimet e migrimit të WP migrojnë

Skeda e migracionit gjithashtu ka një zonë të përparuar opsionesh, e cila ju lejon të zëvendësoni identifikuesit unik globalisht (GUID) dhe të përjashtoni përmbajtje të tilla si komentet e spamit, kalimet dhe rishikimet pas.

Të gjitha cilësimet mund të ruhen si një profil për përdorim në të ardhmen.

Cilësimet e migrimit të WP migrojnë

Karakteristika e modalitetit të pajtueshmërisë ndihmon për të zvogëluar çështjet e performancës dhe përplasjet e mundshme të kodit duke ju lënë të ngarkoni shtojcat e zgjedhura si shtojcat që duhet të përdorni.

Faqja e cilësimeve të migrantëve të WP migrojnë

Një tipar që unë e dua në WP Migrate DB është aftësia për të ndryshuar madhësinë maksimale të kërkesës.

Ju këshillon për numrin maksimal të megabajt që mund të vendosni për të shkarkuar skedarë për të shmangur skedarët e kohës dhe problemet e tjera. Si parazgjedhje, është vendosur në 1MB, por lehtë mund ta rritni këtë.

Madhësia maksimale e kërkesës

Siç e prisni, mbështetja nuk jepet në versionin falas të WP Migrate DB. Ka një dhomë mbështetëse në WordPress.org për shtojcën ku mund të kërkoni ndihmë, por disa fije kanë përgjigje.

WP Migjeni Zonën e Ndihmës DB

Si një mjet i thjeshtë rezervë, WP Migrate DB funksionon mirë, por nuk ndihmon për të shpejtuar migracionin në uebfaqe. Për ta bërë atë, duhet të rifreskoni në WP Migrate DB Pro.

Duke përdorur WP Migrate DB Pro

WP Migrate DB Pro zhbllokon një mori funksionesh shtesë që nuk janë të disponueshme në versionin falas. Karakteristika përcaktuese është në gjendje të zëvendësojë plotësisht një faqe në internet WordPress nga distanca.

Ashtu si WP Migrate DB, versioni pro ju lejon të eksportoni bazën e të dhënave të internetit tuaj. Sidoqoftë, ju gjithashtu mund të importoni një kopje rezervë në internet direkt duke ngarkuar skedarin rezervë.

Edhe një herë, ju duhet t’i kushtoni vëmendje fushave të gjetjes dhe zëvendësimit. Shtimi i informacionit të saktë për vendndodhjen para një migracioni në internet mund t’ju kursejë shumë kohë më vonë.

Përmbajtja shtesë mund të zëvendësohet thjesht duke shtuar më shumë rreshta të gjetjes dhe zëvendësimit. Për shembull, nëse një uebfaqe po rebrandohej, ju mund të zëvendësoni të gjitha referencat për markën e vjetër.

Opsionet e migracionit

Tipari tërheqës mund të përdoret për të zëvendësuar faqen tuaj të internetit me një bazë të dhënash të largët të internetit të WordPress; tipari shtytës mund të përdoret për të zëvendësuar bazën e të dhënave të internetit të largët të WordPress në atë në të cilin jeni loguar.

Informacioni i lidhjes që kërkohet për të shtyrë ose tërheq një bazë të dhënash WordPress mund të gjendet në skedën e cilësimeve.

Shtytja dhe tërheqja e të dhënave mund t’i shpëtojë zhvilluesve një sasi të madhe kohe, pasi një faqe në internet mund të transferohet pa dhimbje nga një vend në tjetrin. Për shembull, një bazë e dhënash në internet e provave mund të shtyhet në faqen e internetit të drejtpërdrejtë brenda pak minutash.

Nëse dëshironi, e njëjta bazë e të dhënave mund të kopjohet në shumë faqe interneti. Kompanitë e projektimit që instalojnë të njëjtat tema dhe shtojca në të gjitha faqet e internetit të klientëve mund të përfitojnë nga kjo veçori.

Lidhja Push dhe tërheq

WP Migrate DB Pro ju lejon të transferoni të gjithë bazën e të dhënave ose të zgjidhni tabelat e sakta që dëshironi të rezervoni dhe të migroni. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse e keni mërguar më parë uebfaqen, pasi ju kursen nga transferimi i gjithçkaje përsëri.

Llojet e postës mund të përjashtohen nga kopjet rezervë dhe migracioni gjithashtu. Kjo është e dobishme nëse nuk doni të migroni përmbajtje për një lloj postimi të veçantë.

Për shembull, nëse nuk përdorni më një lloj postimi me porosi sepse është i lidhur me një shtojcë WordPress që nuk e përdorni më, thjesht mund ta përjashtoni atë.

Tabelat dhe llojet e postimit

Ata prej jush me një detaj për detaje mund të vërejnë se opsioni për të përjashtuar revizionet e postës mungon nga zona e opsioneve të përparuara në WP Migrate DB Pro. Kjo për shkak se rishikimet mund të përjashtohen përmes menusë së tipit post, të përmendur më lart.

Ndërsa unë e kuptoj nevojën për të thjeshtuar opsionet, unë mendoj se kjo karakteristikë ka më shumë kuptim duke u renditur nën opsione të përparuara, pasi tani nuk ekziston një rrezik klientët nuk do ta kuptojnë funksionimin për të përjashtuar revizionet e postimit..

Kjo mund të adresohet me një kuti tipar ose diçka të ngjashme që nënvizon se si mund të përjashtohen revizionet e postimit nga kopjet rezervë dhe migrimet.

WP Migjeni DB Pro Opsione të Avancuara

Skeda Backups, e prezantuar në versionin 1.9 të WP Migrate DB Pro në Nëntor 2018, rendit të gjitha kopjet rezervë të krijuara në WP Migrate DB Pro për migracione shtytëse dhe tërheqëse. Me fjalë të tjera, skedari rezervë tregon një arkiv të rezervave që janë përdorur për migracionin në uebfaqe.

Ju mund të shkarkoni çdo rezervë nga kjo faqe dhe, në një version të ardhshëm, zhvilluesit po shtojnë një mundësi për të rivendosur nga këto rezervë gjithashtu.

Tab rezervë

Në skedën e cilësimeve, do të gjeni informacionin e lidhjes që ju nevojitet për të kryer një kërkesë shtytjeje ose tërheqjeje. Nën janë butonat për të dhënë leje për të shtyrë dhe tërhequr.

Si parazgjedhje, butonat e lejes janë fikur. Kjo është duke e dizajnuar, pasi mund të dilni në probleme të mëdha nëse rivendosni një bazë të dhënash nga faqja e internetit e gabuar ose shtyni një bazë të dhënash në një faqe interneti live në vend të një uebfaqe për provë.

Informacioni juaj për licencën futet gjithashtu në këtë faqe. Sigurohuni që ta shtoni këtu për të marrë azhurnime automatike të shtojcave.

Informacioni i lidhjes

Verifikimet SSL janë çaktivizuar me kërkesë, por mund të aktivizohen për rritjen e sigurisë.

Përveç kufirit të madhësisë maksimale të kërkesës që gjendet në versionin falas të WP Migrate DB, ekziston gjithashtu një mundësi për të vendosur një vonesë midis kërkesave (e cila përcaktohet në sekonda). Kjo mund të jetë e nevojshme nëse një migrim dështon për shkak të kufijve të normës së një serveri.

Kërkoni Cilësimet

Mundësia e zgjedhjes së shtojcave WordPress dhe ngarkimi i tyre si shtesa të domosdoshme, dhe ekziston gjithashtu një mundësi për të përdorur lirimin më të fundit të beta të WP Migrate DB Pro.

Cilësimet e përparuara

WP Migrate DB Pro ju tregon saktësisht se sa nga baza e të dhënave është restauruar, dhe ju mund të bëni pauzë, të rifilloni dhe anuloni çdo import apo migracion.

Procesi i Migracionit

Ofron gjithashtu shumë funksionalitet, por do ta keni të lehtë ta përdorni pasi secila mundësi në zonën e cilësimeve të shtojcave ka një përshkrim. Për më tepër, ju do të gjeni informacione shtesë përmes ikonave të ndihmës të shënuar (?).

WP migroni shtesat DB Pro

Tab shtesë në versionin falas dhe premium të WP Migrate DB tregon katër shtesat në dispozicion. Nëse keni blerë një licencë të zhvilluesit WP Migrate DB Pro ose më lart, do të shihni opsionin për të instaluar dhe aktivizuar secilën prej këtyre shtesave.

Skedari zip për secilën shtesë mund të shkarkohet direkt në kompjuterin tuaj nëse dëshironi.

Lista WP migron DB Pro

Shtesa Media Files ju lejon të shtyni dhe tërheqni skedarët e bibliotekës së mediave nga një faqe në WordPress në një tjetër.

Kjo adreson problemet e sinkronizimit që mund të shfaqen kur migrojnë skedarët e mediave në një faqe në internet që është emigruar në të kaluarën.

Ju keni mundësinë për të krahasuar skedarët e mediave përpara se të migroni, krahasoni dhe pastaj ngarkoni dhe hiqni, ose hiqni të gjitha skedarët e mediave nga faqja e internetit të synuar dhe i ngarkoni ato më pas. Këto mundësi do t’ju ndalojnë të krijoni skedarë të kopjuar të mediave gjatë procesit të migracionit.

WP Migjeni DB Pro Media Dosjet Shtese

Shtesa Media Files mund të përdoret me shtesën CLI, duke ju lejuar të migroni skedarët e mediave nga linja komanduese.

Shtesa e Temave dhe Shtojcave Files ju lejon të shtyni dhe tërheqni temat dhe shtojcat e WordPress midis dy faqeve të internetit, dhe ju mund të zgjidhni cilat tema dhe shtojcat importohen gjatë migrimit.

Kjo është veçanërisht e dobishme për krijimin e faqeve të reja të klientëve dhe instalimin e mjediseve të reja të testimit.

WP migrojnë Temat e Pro Pro dhe shtesat e shtojcave

Shtesa CLI integrohet me WP-CLI për t’ju lejuar të kryeni migrime direkt nga vija e komandës.

WP-CLI duhet të instalohet për të përdorur këtë shtesë.

Shtesa e fundit e përfshirë në licencën e zhvilluesit të WP Migrate DB Pro dhe më lart është shtesa Tools Multisite.

Kjo e zhbllokon mbështetjen për WordPress Multisite, dhe mund të përdoret për të shtyrë një nën-faqe në një instalim të vetëm të WordPress dhe anasjelltas. Ju gjithashtu mund të migroni një nën-site midis multisites.

WP Migjeni DB Pro Mjete Multisite Shtese

Të gjitha shtesat janë instaluar si shtesa të veçanta WordPress, kështu që ju mund t’i çaktivizoni nëse nuk i përdorni në mënyrë aktive ato.

Kostoja e WP Migjeni DB Pro

Ekzistojnë pesë mundësi licence për WP Migrate DB Pro, të gjitha vijnë me një garanci 60-ditore të kthimit të parave.

Dy opsionet e para të licencës nuk lejojnë qasje në shtesat e shtojcave. Liçensa personale tërhiqet me 99 dollarë në vit dhe jep mbështetje dhe azhurnime për një faqe në internet; licenca e ngutjes anësore kushton 40 dollarë më shumë, dhe shtrihet mbështetje dhe azhurnime në katër faqe interneti.

Dy opsionet e tjera të licencës janë licenca e zhvilluesit me 199 dollarë në vit dhe licenca e studios me 599 dollarë në vit. Të dy licencat ofrojnë mbështetje Multisite të WordPress dhe qasje në të gjitha shtesat.

Leja më e shtrenjtë e studios shtrihet mbështetje dhe azhurnime nga 30 faqe në njëqind faqe në internet. Ai gjithashtu rrit numrin e njerëzve që mund të qasen në mbështetje prioritare nga një person në pesë.

Një licencë ndërmarrje është gjithashtu në dispozicion për ndërmarrjet e mëdha.

Një arsye tjetër e mirë për të blerë versionin pro të WP Migrate DB është mbështetja – diçka që nuk jepet në versionin falas.

Skeda e ndihmës lidh me mësimet video që ju përshkojnë se si funksionon plugin, dhe ekziston gjithashtu një zonë e gjerë e dokumentacionit.

Ndihmë me Email për WP Migrate DB Pro

Ju mund të merrni mbështetje të drejtpërdrejtë me email përmes skedës së ndihmës së shtojcës. Në mënyrë që të merrni ndihmë direkt në zonën tuaj të administratorit të WordPress, duhet të siguroni që licenca e pluginit tuaj të jetë futur në skedën e cilësimeve.

Informacioni diagnostik dhe regjistrat e gabimeve mund të përfshihen në emailin tuaj për të ndihmuar ekipin e zhvillimit të zgjidhë më shpejt çështjen tuaj. Ky informacion është dhënë nën formular gjithashtu.

Do të shihni gjithashtu lidhje me burime të dobishme nga zona e dokumentacionit në këtë faqe.

Formulari i Ndihmës për WP Migrate DB Pro

Para se të zgjedh një version premium të një shtojce WordPress, normalisht këshilloj që më parë të provoni versionin falas për të marrë një kuptim të asaj që mund dhe nuk mund të bëjë.

Sidoqoftë, ju lutemi vini re se versioni falas i WP Migrate DB është i kufizuar në krahasim me versionin pro. Mungon shumica e tipareve të migracionit që e veçojnë konkurrencën WP Migrate DB Pro, dhe, për rrjedhojë, nuk është një tregues i mirë i asaj që duhet të ofrojë versioni pro.

Mendimet përfundimtare

Versioni falas i WP Migrate DB është në rregull, dhe ka disa veçori interesante, por ka zgjidhje pa dyshim më të mira rezervë të disponueshme për WordPress.

WP Migrate DB Pro është një azhurnim domethënës. Sshtë një zgjidhje fantastike e rezervimit dhe migracionit që është rafinuar vazhdimisht që nga fillimi i saj në 2013.

Ajo që e veçon atë nga konkursi është aftësia për të zëvendësuar plotësisht një faqe në internet nga distanca. Shtojca dhe shërbime të tjera rezervë dhe migracioni nuk ju lejojnë të sinkronizoni dy baza të të dhënave në këtë mënyrë.

Kritika ime e vetme për shtojcën është se asnjë shtesë nuk përfshihet në licencat e çmimeve të ulëta personale dhe anësore. Ju duhet të rifreskoni në licencën e zhvilluesit me 199 dollarë në vit për të fituar qasje te shtesat.

Përfshirja e shtesës Media Files në planet e ngutjes personale dhe anësore do të ishte një shpërblim, por unë mendoj se shtesa e Temave dhe Plugin Files është ajo që duhet të përfshihet si parazgjedhje. Pa të, do të duhet të instaloni manualisht të gjitha temat dhe shtojcat në faqen e internetit të synuar.

Me pak fjalë: Nëse përdorni një instalim provë për të provuar ndryshimet në një uebfaqe të drejtpërdrejtë të WordPress, WP Migrate DB Pro pothuajse me siguri do t’ju kursejë shumë kohë dhe energji (dhe, prandaj, para nëse po i bëni të gjitha këto për klientët). Nëse nuk e keni tashmë, ju rekomandoj ta kontrolloni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me