Всичко в едно SEO (безплатно) срещу всичко в едно SEO Premium – струва ли си да плащате?

Сделки с WordPress


Що се отнася до избора на най-добрия плъгин за оптимизация на търсачките за WordPress, SEO в едно е трудно да се победи.

Но заслужава ли си да надстроите до премиум версията?

Ще използваме това сравнение, за да ви помогнем да отговорите на този въпрос. За разлика от някои други сравнения, за това ръководство за SEO всичко в едно (безплатно) срещу всичко в едно SEO Premium, ние инсталирахме и използвахме и двете версии на приставката на нашите тестови сайтове, така че наистина да разберем какво могат да направят.

Това означава, че до края на нашето сравнение ще можете да вземете информирано решение дали безплатната версия е достатъчно добра за вашия уебсайт или дали си струва да платите, за да преминете към премията.

Нека да започнем…

Всичко в едно SEO за WordPress

Плъгинът Всичко в едно е създаден, за да ви помогне да оптимизирате уебсайта си WordPress и съдържанието му за търсачките – увеличавайки шансовете за намиране на уебсайта ви, когато хората търсят думите, за които сте писали. При условие че вашият уебсайт обхваща теми, които хората всъщност търсят, доброто SEO може да помогне за увеличаване на вашата аудитория.

Примерни резултати от търсачката

Ефективната оптимизация за търсачки може да помогне на хората да намерят вашия уебсайт и да увеличат броя на посетителите.

Въпреки че WordPress се счита за удобен за търсачката извън кутията, плъгин като All in One SEO може да го направи още повече.

В този SEO преглед и сравнение на всичко в едно ще разгледаме как точно плъгинът постига това и дали безплатната версия се справя достатъчно – или дали трябва да помислите за надграждане до премиум версията.

Първо ще разгледаме безплатната версия, преди да разгледаме опцията за премиум. Тогава ще покрием основните разлики между двете.

Всичко в едно SEO безплатно

Безплатната версия на този плъгин е изтеглена повече от 48 милиона пъти след старта му през 2007 г. и в момента е активна на повече от 3 милиона уебсайта на WordPress. Въпреки че вече не е най-използваният пристав за WordPress SEO, той е удобно на второ място зад активните потребители на Yoast SEO с 5 милиона. (Можете да прочетете нашето сравнение за плъгини All in One SEO срещу Yoast SEO тук.)

Всичко в едно безплатен SEO плъгин

Безплатната версия на всичко в едно SEO е достъпна чрез официалната директория на WordPress Plugin.

Тъй като безплатната версия на всичко в едно SEO е достъпна от официалната директория на WordPress Plugin, тя може да бъде инсталирана на вашия уебсайт само с няколко кликвания.

Всичко в един SEO безплатен инсталатор

Можете да инсталирате безплатната версия на всичко в едно SEO от вашия табло за управление на WordPress.

Ако сте използвали друг SEO плъгин, като Yoast SEO, можете да използвате инструмента за импортиране на всичко в едно, за да мигрирате данните и настройките от старата приставка към новата.

Импортиране на настройки за плъгини за SEO

Всичко в едно SEO улеснява импортирането на настройки от подбор от теми и приставки.

Основни настройки

След като приставката работи и работи на вашия уебсайт, можете да започнете да оптимизирате вашия сайт чрез общите настройки.

Общи настройки на приставките

Можете бързо да въведете SEO заглавие и описание на вашия уеб сайт чрез общите настройки.

Дори при безплатната версия всички настройки са придружени от подсказка, която предоставя информация за предназначението им. Често се показват връзки, които ще ви отведат до съответната страница в онлайн документацията за всичко в едно за по-подробна информация. Всичко това е много полезно, тъй като има много настройки и не винаги е очевидно веднага какво правят.

Настройки за персонализиран тип публикация

Безплатната версия на всичко в едно SEO ви позволява да оптимизирате персонализирани типове публикации, включително продукти на WooCommerce.

Безплатната версия на всичко в едно SEO работи с потребителски типове публикации, както и със стандартните публикации и страници в блогове на WordPress. Имате обаче и възможност да деактивирате приставката за някои или всички свои персонализирани типове публикации. Благодарение на това, ако създавате свои собствени персонализирани типове публикации или използвате приставка, която създава своя собствена (например WooCommerce), SEO в едно цяло ще ви помогне да ги направите по-удобни за търсене.

WordPress Оптимизация на публикации и страници

Общите настройки са нещо, с което вероятно ще взаимодействате само веднъж (или може би след като направите големи промени в уебсайта си); полетата за всичко в едно SEO, които се показват на екраните на публикациите и страниците в WordPress, са мястото, където ще използвате този плъгин най-много.

SEO полета за редактор на WordPress Post

Всичко в едно SEO добавя персонализиран панел с полета към екраните на WordPress и редактор на страници.

Информацията, която добавяте към тези полета, се използва от търсачки като Google за определяне на темата на вашето съдържание. Съдържанието на полетата за заглавие и описание се използва и от търсачките, когато те изброяват вашия уебсайт в техните страници с резултати.

Разделът за преглед на визуализацията на SEO панела „Всичко в едно“ показва как може да изглежда съдържанието ви, когато се показва в резултатите от търсачката. Описателен и примамлив текст може да увеличи шансовете на потребителите на търсачките да кликнат върху вашия уебсайт.

Визуализация на всичко в едно SEO полета

Търсачките като Google често използват съдържанието на полетата за заглавие и описание на Всичко в едно SEO в своите страници с резултати.

Въпреки че не можете да контролирате как точно е представен уебсайтът ви в резултатите от търсачките, с помощта на плъгин – като All in One SEO – който има възможност да попълва тези полета всеки път, когато публикувате нова публикация или страница, ви дава добри резултати шанс да определите как се показва записа за вашия сайт.

Всичко в едно допълнителни допълнителни настройки за SEO

Ако публикувате публикация или страница, която не искате да бъдете включени в индексите на търсачките, можете да използвате допълнителните настройки.

Другите опции на SEO панела „Всичко в едно“ ви позволяват да поискате от търсачките да не включват публикацията или страницата в техния индекс и резултати, да поискате от търсачките да не следват никакви връзки в нея и да деактивирате функциите му за приставки. Можете също да деактивирате интеграцията с Google Analytics и за публикацията или страницата.

Всичко в едно поддръжка на SEO WooCommerce

За разлика от някои други WordPress SEO приставки, безплатната версия на всичко в едно SEO работи с WooCommerce, за да ви помогне да оптимизирате своя онлайн магазин и неговите продукти за търсачките.

WooCommerce SEO SEO

Безплатната версия на всичко в едно SEO работи с WooCommerce, за да ви помогне да оптимизирате вашите продукти за търсачките.

Като част от поддръжката си за плъгин WooCommerce, всичко в едно SEO ви дава възможност да показвате полетата му на продуктовата страница.

Можете да отключите още функции, свързани с WooCommerce, като надстроите до платената версия на SEO в All in One, но ако искате да оптимизирате вашия електронен магазин за електронна търговия с WooCommerce безплатно All in One SEO със сигурност може да помогне.

Функции за интеграция

Можете също така да използвате безплатната версия на всичко в едно SEO, за да интегрирате уебсайта си WordPress с Google Analytics, Google Plus, Google Webmaster Tools, Bing Webmaster Center и Pinterest. Тези функции ви дават бърз и лесен начин за проверка на вашия сайт с услуги, които биха могли да помогнат на маркетинговите ви усилия за SEO и социални медии. Те могат също така да ви спестят от необходимостта да инсталирате допълнителни приставки, които осигуряват тази функционалност, като потенциално помагат за безпроблемното функциониране на сайта ви.

Като част от интеграционните функции на All in One SEO, можете да използвате приставката, за да създадете и изпратите XML Sitemap към услуги като Google и Bing. Тъй като Sitemap се използват от търсачките, за да разберат как е организиран сайтът ви и да им помогнат да намерят цялото ви публикувано съдържание, тази функция може да гарантира, че всичките ви публикации и страници са индексирани в базите данни на търсачките..

Безплатната версия на всичко в едно SEO също има възможност да изпрати карта на сайта за вашите изображения, като помага да се индексира и този тип съдържание. Освен това всеки път, когато вашият сайт се актуализира, приставката ще уведомява Google и Bing, за да ги насърчи да обхождат вашия сайт и да индексират новото съдържание. Ще разгледаме това по-подробно наскоро, но надстройката до платената версия отключва поддръжка за създаване на XML Sitemap за вашето видео съдържание.

Както можете да видите, безплатната версия на всичко в едно SEO ще ви помогне да оптимизирате своя уебсайт и всяко публикувано от вас съдържание. Плъгинът също има някои добри интеграционни функции за свързване на вашия сайт с полезни услуги на трети страни, както и за оптимизиране на списъци с продукти на WooCommerce.

И така, безплатната версия може да предложи много, но заслужава ли си да преминете? Нека разберем, като проучим функциите на платената версия.

Всичко в едно SEO Premium

С цени, започващи от $ 68 (към момента на писане), платената версия на All in SEO не е най-скъпият премиум плъгин, наличен за WordPress. С такава пълна с многофункционална безплатна версия струва ли си да похарчите парите за надграждане до премиум версията? Нека разберем…

Премиален процес на инсталиране и надграждане

Преди да проучим функциите на платената версия, ето кратък преглед на процеса на надстройка.

За щастие, при преминаване от безплатната версия на All in One SEO към платената версия, нищо не се губи. Тъй като всичките ви настройки и съдържание се съхраняват във вашата база данни на WordPress, дори ако деинсталирате безплатната версия, преди да инсталирате премиум приставката, можете да изберете точно там, където сте останали.

След закупуване на приставката от уебсайта за всичко в едно, можете да изтеглите файловете, преди да ги качите на вашия сайт. След като приставката се активира, можете да въведете лицензния си ключ, за да активирате актуализациите. Плъгинът вече трябва да е готов за употреба.

Общи настройки на Premium

Ако надграждате от безплатната опция до платената версия, основната разлика на страницата с общи настройки е възможността да активирате оптимизацията на таксономиите, като категории и маркери, на вашия сайт или всякакви персонализирани таксономии, които може да са активни.

Настройки на приставката за таксономия

Всичко в едно SEO Pro може да се използва за оптимизиране на категориите, маркерите и други таксономии на вашия уебсайт WordPress.

Ако решите да активирате тази първокласна настройка, ще можете да добавяте подходящи за търсачки мета заглавия и описания към която и да е от таксономиите на вашия сайт по същия начин, както бихте направили за публикации и страници. Можете също да използвате опциите, за да поискате от търсачките да не индексират страниците с категории и маркери и да не следвате никакви връзки.

Примерни таксономични полета

Ако е активирано, можете да добавите SEO мета заглавия и описания към таксономиите на вашия сайт чрез панела с приставки.

Така че, ако искате да опитате да индексирате вашите такси за WordPress и да бъдат класирани в търсачките, това би трябвало да представлява интерес. Освен това, ако използвате WooCommerce на вашия сайт, можете да използвате тази премиум функция, за да оптимизирате таксономиите си, свързани с електронната търговия, и да се опитате да насочите повече трафик към вашия магазин.

Премиален видео модул за карта на сайта

Ако публикувате видеоклипове на уебсайта си на WordPress, модулът за карта на видео във всичко в едно SEO Pro ще помогне на търсачките да индексират и класират тези видеоклипове.

Примерни резултати за видео Serach Engine

Функцията за всичко на едно SEO Premium за видео карта може да помогне на вашите видеоклипове да се показват в търсачките за видео.

Когато е активирана, тази функция ще сканира вашия сайт за видеоклипове и след това ще ги включи в Sitemap за XML. След това търсачките се надяваме да покажат богата информация за фрагментите за вашите видеоклипове в техните резултати.

Достъп до форуми за поддръжка на Premium и видео уроци

Друго предимство на надграждането от безплатната версия до платената приставка All in One SEO е достъпът до форумите за поддръжка на Pro. Въпреки че потребителите на безплатния плъгин могат да изпращат въпроси към форума в WordPress Plugin Directory, ако вашият уебсайт служи за важна цел, може да предпочетете да имате достъп до по-отзивчивите форуми за поддръжка на премии, в случай че нещо се обърка.

Форуми за поддръжка на Premium Plugin

Потребителите на SEO Premium Premium получават достъп до форумите за поддръжка на Pro.

Потребителите на Premium също получават достъп до видео уроци, покриващи основните характеристики на приставката. Ако искате да сте сигурни, че получавате максимума от SEO в All in One и оптимизирате правилно уебсайта си WordPress, тези видеоклипове биха могли да ви струват премиум.

Премиум видео уроци

Надстройката до всичко в едно SEO Premium предоставя достъп до разказаните видео уроци.

Основни разлики между безплатните версии SEO и всичко в едно

Предишният раздел на това сравнение описва основните функции, открити във версията Premium, които не са достъпни за потребителите на безплатния плъгин. Но, за бърз преглед, ето основните екстри, предоставени с премиум версията:

  • Достъп до видео уроците.
  • Разширена поддръжка за WooCommerce.
  • Възможност за създаване на XML карта на сайта за видео съдържание.
  • Възможност за добавяне на SEO мета заглавия и описания за тагове, категории и други таксономии.
  • Достъп до форумите за поддръжка на Premium и до центъра за знания.

Друго предимство на надграждането до платената версия на всичко в едно SEO е премахването на изявените съобщения, които ви подтикват да надстроите приставката, и премахването на реклами за други инструменти и услуги, които се показват на вашия табло за управление на WordPress.

Ако нещо от това звучи, че може да бъде от полза, следващият раздел обхваща информацията за цените на този плъгин.

Информация за цените

Детайли за цените на приставките

Премиум версията на всичко в едно SEO се предлага на три ценови плана. Към момента на писане цените бяха намалени с 50 процента до:

  • Индивидуално: $ 68 за използване в един уебсайт.
  • Бизнес: 118 долара за използване в десет уебсайта.
  • Агенция: $ 559 за използване в неограничен брой уебсайтове.

И трите опции включват едногодишен достъп до поддръжка и актуализации на плъгини. След изтичане на годишния лиценз, имате възможност да подновите или използвате приставката без поддръжка и без достъп до актуализации.

Тъй като цените на версията Premium в момента са намалени с 50 процента, когато става въпрос за подновяване на лиценза ви, може да се наложи да платите пълната цена, така че имайте това предвид, когато обмисляте текущите разходи за използване на този плъгин.

Заключителни мисли

Тъй като SEO понякога е по-скоро изкуство, отколкото наука, резултатите от използването на тази или която и да е друга приставка ще варират. И двете версии на всичко в едно SEO определено изглеждат като способни приставки за оптимизиране на вашия уебсайт WordPress за търсачки като Google и Bing, както и за интегриране на вашия сайт с полезни услуги като Google Analytics и инструменти за уеб администратори. Така че трябва да надстроите?

Ако публикувате видеоклипове на уебсайта си на WordPress и искате това съдържание да се показва в търсачките за видео, след това надстройката до платената версия, за да отключите функцията за Sitemap за видео за XML, би била добра инвестиция.

Друга причина за надграждане е достъпът до видео уроците. Ако не сте сигурни в SEO и искате някаква помощ при използването на функцията на приставката, за да направите уебсайта си WordPress по-удобен за търсене, тези видеоклипове ще ви помогнат. Има обаче и други видео уроци за WordPress за различни SEO плъгини.

И накрая, тъй като платената версия включва достъп до премиум форумите за поддръжка, ще трябва да се обърнете някъде, ако нещо се обърка с вашия сайт и неговата оптимизация за търсачки. Тъй като SEO е от жизненоважно значение за повечето уебсайтове, може да си струва цената за надграждане само за достъп до премиум канал за поддръжка в случай, че започнете да имате проблеми.

Тъй като безплатната версия на всичко в едно SEO има страхотен набор от функции, повечето потребители няма да се нуждаят от надстройка. Но ако някоя от споменатите по-горе точки ще бъде от полза за вашия уебсайт, тогава All in One SEO Premium се препоръчва.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me