Топ седем най-добри приставки за създаване на таблици в WordPress (2020)

Сделки с WordPress


Таблиците са фантастичен начин за представяне на информация по начин, който е логичен и визуално привлекателен. Читателите могат да ги използват за по-лесно усвояване на количествена информация и статистика, тъй като могат да сканират таблицата за информацията, която е подходяща за тях.

Ако класическият редактор е активен на вашия уебсайт, HTML таблиците могат да бъдат добавени към съдържанието ви, като въведете HTML кода за вашата таблица в текстовия редактор или като копирате и поставите таблица във визуалния редактор.

Въвеждането на блока таблици на Гутенберг означава, че основната версия на WordPress сега поддържа функционалност на таблицата. Това е удобен за потребителите начин за интегриране на таблици във вашето съдържание. Съществуват обаче по-добри решения за създаване на таблици в WordPress.

В тази статия ще ви покажа какво ние от WinningWP считаме за най-добрите приставки за WordPress таблица на пазара днес.

* Примерните CSV файлове, които използвах за тестване на тези WordPress приставки, могат да бъдат изтеглени от тази страница.

1. wpDataTables (БЕЗПЛАТНО / $ 59 плюс)

Популярен плъгин за WordPress, wpDataTables може да се използва за създаване на отзивчиви таблици и диаграми.

На WordPress.org е достъпна лесна версия на приставката, която ви помага да видите какво е достъпно в пълната версия, ако обмисляте надграждане. Въпреки това, той отговаря на името си ‘lite’, като ограничава повечето опции за създаване на таблици и функционалност на диаграмите.

Когато създавате таблица, ви се предлагат пет опции: Можете да създадете таблица, която е свързана със съществуващ източник на данни; създайте таблица ръчно; импортиране на таблица; генериране на заявка към базата данни на WordPress; или генериране на заявка към MySQL база данни.

В безплатната версия можете да създадете таблица само чрез импортиране на табличен файл във формат excel, CSV, JSON, XML или сериализиран PHP масив.

Създаване на таблица в изтегляне на wpDataTables

Въпреки че много функции са ограничени в Lite версията на wpDataTables, аз съм впечатлен от това колко страхотно изглеждат таблиците и от това колко опции за конфигуриране и сортиране са налични. Всяка колона може да бъде модифицирана според вашите нужди.

Платената версия, wpDataTables Premium, отключва много страхотни функции, включително усъвършенствани имейл и SMS известия, таблици за редактиране в предния край, условно форматиране, филтриране и поддръжка на връзки с ключови таблици с чужди ключове. Данните могат също да бъдат представени в над 40 вида класации.

Пълната версия на wpDataTables все още се продава на CodeCanyon срещу $ 299, но разработчиците вече предлагат продукта си на собствения си официален уебсайт за по-достъпни $ 59 на година. Това се увеличава до $ 109 на година, ако се нуждаете от поддръжка за три домена и 249 $ годишно за поддръжка на неограничен брой домейни.

Всички лицензи предлагат едни и същи функции и се предлагат с 15-дневна гаранция за връщане на парите – а също така има няколко добавки за допълнителна функционалност / интеграция.

Пример за таблицата на wpDataTables

Съветвам ви да тествате безплатната версия на wpDataTables, за да получите пълна оценка за това колко страхотно изглеждат таблиците и колко лесно могат да бъдат персонализирани.

Ако търсите още опции за създаване на таблица и поддръжка за диаграми и разширени функции, като условна логика, трябва да разгледате пълната версия на wpDataTables. Вече е на разположение само от $ 59, което е фантастично съотношение между качество и цена.

2. Лига таблица ($ 23)

League Table е отзивчиво решение за таблица, което включва сортируеми колони, поддръжка за WordPress Multisite и поддръжка за няколко езика.

Редакторът на електронни таблици опростява процеса на копиране на данни от електронни таблици в таблици или, ако предпочитате, можете да импортирате таблици чрез XML формат. Таблиците също могат да бъдат архивирани в този формат.

Опции за лига таблица

Броят на наличните опции в League Table е впечатляващ. Той може да се похвали с 105 опции на маса, 17 опции на клетка и 13 общи опции.

Можете да промените ширината на таблицата, цветовете, шрифтовете и други. Всяка клетка също може да бъде персонализирана. Можете да коригирате шрифтове и цветове на фона, да прилагате математически формули, да добавяте персонализиран HTML код и др.

Има и много опции за сортиране и, ако желаете, можете да разрешите на потребителите сами да сортират данни в таблици.

Пример за лига таблица

Таблицата на лигата е достъпна в CodeCanyon само за $ 23. Това е достъпно решение за маса, което е невероятно универсално и е добър избор за всеки, който иска да създаде таблици за спортни лиги, таблици с финансови данни, таблици с цени и други.

3. TablePress (БЕЗПЛАТНО)

С над 800 000 активни инсталации TablePress е най-популярното решение за таблица на WordPress на пазара – и след като използвате приставката за таблица за няколко минути, ще разберете защо.

Въпреки че е свободен за изтегляне, TablePress предлага десетки опции за конфигуриране, персонализирани CSS за стилизиращи таблици и възможност за импортиране и експортиране на таблици в множество формати. Успях да импортирам CSV таблица за секунди и след това пренаредих данни с помощта на влачене и пускане.

Настройката на данните в таблицата ви е проста. След като изберете редове и колони, те могат да бъдат скрити, показани, дублирани, вмъкнати и изтрити. Клетките също могат да се комбинират и има бутони за вмъкване на връзки и изображения, както и разширен редактор, който ви дава повече контрол върху съдържанието ви.

Данни за таблицата на TablePress

Разделът с опции на таблицата се намира под вашата таблица. От тук можете да промените цветовете на таблицата, да определите името на таблицата и да въведете персонализирани CSS класове. Тук са разположени и опциите за сортиране и страници.

Деветнадесет разширения за плъгини са достъпни за TablePress, които допълнително разширяват функционалността. Шест разширения са свързани с поведението на предния край на таблицата, девет разширения добавят допълнителни функции към JavaScript библиотеката на DataTables, три разширения дават допълнителни опции в администраторската област, а последното ви позволява да промените краткия код на таблицата, за да избегнете конфликти с други WordPress плъгини.

Седем от разширенията са маркирани като премиум. Интересно е, че вместо да начислява определена такса, разработчикът на плъгина Tobias Bäthge позволява на всеки да изтегли разширения за премиум – всичко, което той иска в замяна, е малко дарение от около 10 долара.

Някои разширения, които си струва да проверите, са отзивчиви таблици (premium), PHP код в клетките на таблицата, бутони DataTables (premium) и филтър за колони DataTables.

Не забравяйте да разгледате страницата с разширения за пълния списък.

Пример за таблица TablePress

TablePress е фантастичен плъгин за WordPress таблица, който е лесен за препоръчване: Той е свободен за изтегляне, лесен за използване и поддържа внос на таблица.

В сравнение с други плъгини за WordPress таблица на пазара, TablePress не предлага достатъчно възможности за стилизиране, за да ви позволи да промените външния вид и усещането на таблиците – трябва да използвате CSS. Липсват и някои от усъвършенстваните функции, които предлагат някои алтернативни премии.

4. Нинджа таблици (БЕЗПЛАТНО / $ 49 плюс)

Ninja Tables е страхотно изглеждащо таблично решение, което разполага с много опции за стилизиране и поддържа импортирането и експортирането на таблици във формат CSV и JSON.

В областта с основни опции за плъгини можете да изберете Symmetric UI, Bootstrap 4 или Bootstrap 3 като библиотека за стилизиране по подразбиране. От тук можете също да изберете от 13 цветови схеми на таблицата и да определите дали се показват елементи на таблица, като рамки, заглавия и описания..

Импортиране на таблица в Ninja Tables

Ninja Tables се отличава в персонализирането на стила. Страницата за дизайн на основната таблица ви показва как вашата таблица ще изглежда на десктоп, таблет и мобилен телефон. Повечето функции на таблицата могат да бъдат активирани и деактивирани с едно натискане на бутон, а промените се показват веднага в прегледа на таблицата.

Можете да зададете една от 13-те предварително дефинирани цветови схеми на таблицата. Като алтернатива можете да създадете своя собствена персонализирана цветова схема, като използвате цветовете за избор на цветове. Има много опции за страници и сортиране за вашата таблица също, както и кутии за добавяне на персонализирани CSS и Javascript.

Ninja Tables Pro продава на 49 долара за единичен лиценз, 99 долара за до 20 уебсайта и 299 долара за неограничен уебсайт и доживотен лиценз.

Надграждането отключва редактиране на таблици в предния край, редактиране на таблици с плъзгане и пускане, неограничени цветови схеми, интеграция в WooCommerce, условно филтриране на колони, комбинация от клетки, разширени опции за сортиране и възможност за свързване с Google Таблици.

Дизайн на таблици с нинджа

Ninja Tables е силно конфигурируемо решение за таблица, което ви дава пълен контрол върху външния вид на вашите таблици.

Не намерих безплатната версия да бъде ограничаваща по никакъв начин, но можете да получите достъп до много по-модерни функции, като надстроите до Ninja Tables Pro. Само с 49 долара тя няма да разбие банката.

Препоръчвам да изпробвате Ninja Tables, за да видите сами какво може да направи.

5. Генератор на таблици с данни от Supsystic (БЕЗПЛАТНО / $ 39)

Data Tables Generator от Supsystic е универсално решение за таблица, което предлага десетки опции, позволявайки ви да правите промени в дизайна на вашата таблица и таблица, а също и да видите как изглеждат модификациите на работния плот, таблет и мобилен телефон.

За таблиците са достъпни множество отзивчиви режими и вие имате пълен контрол върху цветовата схема на вашата таблица и как са структурирани таблиците ви. Предлага се и CSS стайлинг.

Можете да въведете данни от таблицата в страницата на редактора, а визуалният редактор ви позволява да форматирате текст и да вмъквате връзки и изображения. Допълнителни опции, като диаграми, условна логика и сгъваеми редове, са достъпни в редактора, ако надстроите до Data Tables Generator Pro.

Генератор на таблици с данни по подсъден вид

Впечатлен съм от това, което е включено в безплатната версия на генератора на таблици с данни, но редица функции са достъпни само в Data Tables Generator Pro. Например, докато можете да запазвате и клонирате таблици в безплатната версия, можете да импортирате и експортирате таблици само ако надстроите.

Професионалният лиценз струва 39 долара за един уебсайт, 69 долара за пет уебсайта и 149 долара за неограничен брой уебсайтове.

Надстройката също отключва диаграмите, историята на таблиците и раздели източници в горната част на главния редактор. Разделът WooCommerce в края се отнася до отделен плъгин, наречен WooCommerce Product Table, който може да бъде интегриран с Generator Tables Generator.

Налични са девет типа диаграми и диаграми: Областна диаграма, линейна диаграма, пайтова диаграма, лентова диаграма, колонна диаграма, балонна диаграма, 3D лентова диаграма, 3D диаграма с понички и пай и 3D пирамида. Функцията история на таблицата ви позволява да видите как са променени таблици за редактиране от предния край.

Функцията източник също може да бъде полезна и може да се използва за изграждане на таблица от полета във вашата база данни на WordPress или външна база данни.

Пример за генератор на таблици с данни от Supsystic

Основният интерфейс на Data Tables Generator от Supsystic изглежда малко датиран. Плъгинът обаче има много полезни функции за стайлинг и вграденият му редактор опростява процеса на форматиране на данните по желания от вас начин.

Надстройката до професионалната версия прави премиум функционалността – включително диаграми и условна логика. Може би по-важното е, че добавя и възможността за импортиране и експортиране на таблици.

6. Таблетатор ($ 20)

Tablenator е удобен за потребителя плъгин за WordPress, който има поддръжка за WP Bakery Page Builder.

В областта на основните настройки на плъгините можете да определите общите настройки на таблицата, настройките за формат, настройките за превод и отзивчивите точки на прекъсване за мобилни устройства. Има и мениджър на шрифтове за икони.

Таблица редактор на таблици

Таблиците могат да бъдат импортирани във формат CSV или TXT, но могат да бъдат експортирани само във формат TXT.

Всички решения на таблицата, споменати в тази статия, ви позволяват да персонализирате данните на вашата таблица и таблица. Според мен обаче Tablenator има най-добрия редактор на таблици.

Неговият визуален редактор ви позволява лесно да добавяте нови редове и колони, както и да форматирате текст, да добавяте изображения и да определяте цветове на фона. Едновременно могат да бъдат избрани няколко клетки. Например, можете да промените цвета на фона на всички клетки на таблицата, като просто изберете всички клетки, преди да кликнете върху бутона за цвят на фона.

Той също така поддържа форматиране на клетка за текст, числа, валута, процент, дата и час. Това ви помага да показвате данните по желания от вас начин – независимо дали това определя броя на десетичните знаци или избора какъв формат на дата да използвате.

Пример за таблица на таблица

Tablenator се предлага от CodeCanyon срещу $ 20.

Това е чудесен избор, ако искате да създавате професионално изглеждащи маси с лекота. Онези от вас, които търсят разширени функции, като диаграми, условна логика и създаване на таблици от бази данни, трябва да потърсят алтернативно решение.

7. TableGen (БЕЗПЛАТНО)

TableGen е прост плъгин за WordPress таблица, който е свободен за изтегляне.

Той поддържа импортиране на таблици чрез JSON, Zip, CSV, HTML и XLS формати. Таблиците могат да бъдат експортирани и в CSV формат.

В областта на настройките на таблицата можете да активирате и деактивирате десетина или повече функции, включително ширината на таблицата, странициране и сортиране на колони..

Редактиране на таблица в TableGen

Редакторът на таблици е лесен за използване, но ако сте свикнали с по-усъвършенствани плъгини за WordPress таблица, може да го намерите като ограничаващ. Няма опции за стилизиране и няма начин да форматирате клетки или да вмъквате връзки или изображения.

Въпреки че плъгинът е свободен за изтегляне, може да искате да помислите за закупуване на разширение за приставки за теми, което се предлага от 10 долара. Той предлага осем дизайна на тематични таблици и ви дава допълнителни възможности за персонализиране на дизайна на вашата таблица – функционалност, която липсва в основния плъгин.

Пример за таблица на таблица

Ако просто се нуждаете от основно решение за таблицата, TableGen си струва да проверите. Плъгинът е лесен за използване и възможността за експортиране на таблици във формат CSV означава, че на по-късна дата преминаването към друго решение на таблицата ще бъде лесно.

Уважаеми споменавания

Табличният блок на Гутенберг няма да спечели награда за това, че е най-доброто решение за маса на пазара, но включването му в основната версия на WordPress го прави добър избор за основни таблици.

Редовете и колоните могат лесно да се добавят към вашата таблица. Когато щракнете върху клетка, горният редактор ви позволява да форматирате текст като удебелен, курсив или като зачеркване. Връзки, код и изображения също могат да се добавят.

Предлагат се и няколко основни цветови настройки, въпреки че персонализирането е ограничено.

Блок маси на Гутенберг

Ако се опитвате да модернизирате съществуващите си таблици, трябва да разгледате Magic Liquidizer Responsive Table и WP Respovable Table. Тези безплатни приставки за WordPress могат да направят стандартните HTML таблици отзивчиви, така че изглеждат добре на таблети и други мобилни устройства.

Вграден преглед на електронни таблици на Google

Друга интересна безплатна WordPress приставка за проверка е Inline Google Spreadsheet Viewer. Този плъгин може да се използва за вграждане на електронни таблици на Google, CSV файлове, бази данни MySQL, HTML таблици и други директно във вашия уебсайт.

Всичко, което трябва да направите, е да свържете източника с помощта на предоставения кратък код и всички промени, направени в източника, ще бъдат отразени автоматично на вашия уебсайт. Това не е най-доброто решение от гледна точка на персонализиране, но си струва да проверите дали искате да вграждате таблици и електронни таблици, които редовно се актуализират на друго място от множество страни.

Заключителни мисли

Както можете да видите, има голям избор от решения за таблици, достъпни за потребителите на WordPress. Всеки от тях има своите силни и слаби страни, така че е важно да тествате няколко решения, за да видите кое от тях отговаря най-добре на вашите нужди.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me