Топ 25 най-добри безплатни приставки за WordPress за всеки уебсайт (2020)

Сделки с WordPress


Вероятно сте чували старата поговорка „там няма такова нещо като безплатен обяд“. Но, колкото и да обичам Хайнлайн, в света на WordPress, всъщност има!

Без да търсите твърде трудно, можете да намерите купища невероятни безплатни WordPress плъгини, които добавят всякакъв вид полезна функционалност към вашия WordPress сайт. Такива плъгини могат да ви помогнат да създадете по-добро съдържание, да предлагате на пазара по-ефективно своя сайт и да го зареждате бързо и да си тананикате плавно… Всичко, без да е необходимо да харчите и стотинка.

Като ода на щедрите разработчици зад тези приставки – и за да ви помогнем да намерите страхотни безплатни плъгини за WordPress за вашия сайт – ние събрахме това, което считаме за най-добрите безплатни плъгини за WordPress на всички времена, въз основа както на личен опит, така и на потребителските отзиви / тяхната популярност в WordPress.org.

Ще разделим тези плъгини в четири широки категории. Приставки, които са подходящи за:

 • създаване на съдържание от всички типове (всичко от основна форма до функционалност за електронна търговия)
 • маркетинг и SEO
 • производителност, сигурност и поддръжка
 • напреднали потребители, които обичат да майсторят.

Независимо дали сте случаен потребител или някой, който обича да си играете с персонализирани полета и типове публикации, трябва да намерите страхотни безплатни опции в този списък.

Да започваме…

Contents

Най-добрите безплатни приставки за WordPress за създаване на съдържание от всички типове

Независимо дали искате да създадете форма за контакт, да създадете по-красиви страници или да добавите функционалност за електронна търговия към вашия WordPress сайт, тези плъгини могат да помогнат.

1. Форми на нинджа

форми нинджа

Всеки уебсайт има нужда от страница за контакти, а когато става въпрос за формуляри за контакт (или други видове формуляри), Ninja Forms е една от най-добрите безплатни опции, които ще намерите. Това вероятно е причината да е активна повече от милион уебсайтове.

Той разполага с удобен за начинаещи интерфейс за плъзгане и пускане и подаване на AJAX формуляр, така че хората да могат да изпращат формуляр без презареждане на страница.

И ако някога се почувствате ограничени от (щедрата) безплатна версия на ядрото, винаги можете да получите допълнителна функционалност с огромната библиотека на премиум разширения на Ninja Forms.

2. Елементър

elementor

Elementor е конструктор на страници с предно изтегляне и пускане. Това означава, че ви позволява да проектирате сложно изглеждащи страници, без да е необходимо да знаете един ред код.

По същество той прави уеб дизайн достъпен за всеки.

Въпреки че Elementor стартира едва през 2016 г., той вече е нараснал до момента, в който е активен на повече от 900 000 уебсайта, и той също поддържа 4.8-звездна оценка на повече от 740 отзива.

Прочетете нашия преглед на Elementor за повече информация.

3. WooCommerce

woocommerce

Ако искате да създадете магазин за електронна търговия с WordPress, WooCommerce е начинът да го направите. По дяволите, ако искате да създадете магазин за електронна търговия Период, WooCommerce е начинът да го направите. Според BuiltWith този безплатен плъгин захранва повече от 42% от всички магазини за електронна търговия.

Активен е в повече от 4 милиона сайта, има 4.6-звезден рейтинг на повече от 2900 отзива, и най-важното, той просто работи.

Вижте няколко примера за магазините на WooCommerce.

4. TablePress

tablepress

TablePress има една от най-впечатляващите оценки, които съм виждал за плъгин за WordPress:

Има перфектна 5-звездна оценка На повече от 3286 гласа в WordPress.org.

И като някой, който е използвал този плъгин доста малко, мога да кажа, че заслужава всеки един от тези 5-звездни ревюта.

Ако трябва да покажете какъвто и да е тип таблица на вашия сайт WordPress, TablePress може да се справи с него.

Той ви дава прост, подобен на Excel интерфейс точно във вашето табло за управление на WordPress. Можете да импортирате данни от Excel или Google Sheets, да използвате всякакъв тип медии в таблицата си и да ги разширявате с огромно разнообразие от безплатни добавки.

5. Галерия Envira

галерия envira

Ако имате тон от изображения, които искате да покажете наведнъж, имате нужда от галерия. WordPress включва основна функционалност на галерията, вградена в ядрото, но не е много гъвкава и крайният продукт изглежда доста основен.

Envira Gallery променя това, като ви предоставя удобен за потребителя интерфейс за създаване на страхотни галерии. Ето защо тя има 4-8 звезди на повече от 870 отзива.

6. Smart Slider 3

интелигентен плъзгач 3

Подобно на галериите, плъзгачите плъгини ви предоставят друг полезен начин за показване на медийно съдържание на вашия сайт. А когато става въпрос за безплатни плъзгачи плъгини, Smart Slider 3 е един от най-добрите, които ще намерите – затова той има 4.9 звезди на повече от 450 отзива в WordPress.org.

Smart Slider 3 ви предоставя удобен за начинаещия редактор слайд на живо, както и няколко красиви шаблона, за да започнете. Дори в безплатната версия ще се почувствате като използвате премиум приставка.

Най-добрите безплатни приставки за WordPress за маркетинг и SEO

Независимо дали маркетирате, като класирате сайта си в SERPs или увеличавате имейл списък, тези безплатни плъгини могат да ви помогнат да преместите иглата в маркетинговите си усилия.

7. Yoast SEO

yoast seo

Активен в повече от пет милиона сайта и с впечатляващ 4.9 звезди на повече от 21000 мнения, Yoast SEO е фактически SEO плъгин за повечето WordPress сайтове – Включва се WinningWP.

Този безплатен плъгин може да се справи с всички важни аспекти на SEO на страницата на вашия сайт – от контролиране на вашите заглавия и мета описания до създаване на XML Sitemap – и дори може да ви помогне да анализирате съдържанието си за SEO оптимизация и четимост.

Като цяло, има причина, поради която Yoast SEO е един от най-популярните съществуващи WordPress приставки.

8. Пренасочване

пренасочване

По някое време, докато стартирате сайта си, вероятно ще искате да промените URL адреса на публикация или страница. Случва се на всички нас.

Когато това се случи, ще ви е необходим начин за пренасочване на трафика от стария до новия.

Това прави пренасочването.

Той ви дава графичен интерфейс, в който можете лесно да управлявате всички 301 пренасочвания на вашия сайт – което е много по-удобно за потребителите, отколкото да се опитвате да копаете във вашия .htaccess файл всеки път, когато искате да добавите ново пренасочване.

Можете също така да проявите творчество с пренасочванията си – като условно пренасочване на някого въз основа на това дали е влязъл или не – и всичко това е достъпно безплатно от отзивчив разработчик, който работи в Automattic.

9. Доста връзки

доста връзки

Ако използвате партньорски маркетинг на вашия WordPress сайт, знаете колко грозни могат да бъдат партньорските връзки.

Доста връзки ви позволяват да го промените прикриване на партньорски връзки използвайки вашия собствен домейн.

Например прикриването е защо всички партньорски връзки, които виждате тук на WinningWP, използват формата „winningwp.com/ref/product_name“.

Ако искате, можете дори да проследите колко кликвания получава всяка връзка.

10. Проверка на прекъсната връзка

проверка на счупена връзка

Тъй като вашият сайт остарява, неизменно ще се избият прекъснати връзки. Под прекъснати връзки имам предвид или вътрешни или външни връзки, които вече не отиват там, където трябва.

Проверката на прекъсната връзка може да ви помогне автоматично да улавяте тези връзки чрез сканиране на всички ваши вътрешни или външни връзки. След това можете лесно да актуализирате всички прекъснати връзки, за да осигурите на посетителите си страхотно изживяване.

* Докато Broken Link Checker е чудесен плъгин, препоръчвам ви да го оставите деактивиран, когато не се използва, за да избегнете успехи в ефективността.

11. AddToAny Share Buttons

добавете към който и да е

Има много страхотни плъгини за споделяне на социални медии, така че е трудно да изберете само един. Но ако искате огромен избор от социални мрежи (100 плюс), страхотни бутони и безплатен етикет, трудно е да се объркате с AddToAny Share Buttons.

Активен в повече от 500 000 сайта, това е най-популярният плъгин за бутон за споделяне в WordPress.org и има страхотен 4.7-звездна оценка на повече от 730 отзива да върви заедно с тази популярност.

12. MailChimp за WordPress

mc4wp

Ако искате да създадете списък с имейли, можете да намерите много страхотни имейл маркетингови услуги, но едно от най-големите имена – и това, което също предлага щедър безплатен план – е MailChimp.

За да ви помогнем да съставите списъка си с MailChimp в WordPress, можете да използвате масово популярния плъгин MailChimp за WordPress. Този плъгин е активен в повече от милион сайтове, има впечатляващо 4.9-звездна оценка на почти хиляда отзива, и улеснява създаването на страхотни формуляри за включване в бюлетина на MailChimp.

Можете да научите как да използвате този плъгин, както и MailChimp като цяло, в голямото ни ръководство за това как да настроите бюлетин за вашия WordPress сайт.

13. MonsterInsights

monsterinsights

След като използвате горните приставки, за да засилите SEO и социалните медии на вашия сайт, ще искате начин да анализирате как вървят всичките ви маркетингови усилия..

Ето къде идва MonsterInsights. Той ви помага да не инсталирате проследяващия код на Google Analytics само на вашия сайт WordPress, но и да преглеждате данни от Google Analytics, без да оставяте таблото си за WordPress.

И ако искате, това дори може да ви помогне да проследите действията на посетителите си – например кои бутони и връзки те кликват най-много.

Най-добрите безплатни приставки за WordPress за производителност, сигурност и поддръжка

Управлението на бек-енд сайтове не е секси, но безплатните плъгини в този раздел може би са най-важните в този списък. Те ще ви помогнат да ускорите сайта си, да го направите сигурен и просто като цяло поддържате всичко, което си тананика.

14. Наистина проста SSL

наистина прост ssl

Преместването на вашия WordPress сайт към HTTPS / SSL е чудесен начин да го направите по-сигурен както за вас, така и за вашите посетители, а също така ще ви помогне да избегнете противното Не е сигурно предупреждения, че Google добавя към Chrome за ВСИЧКИ сайтове, които не са HTTPS.

С наличието на безплатни SSL сертификати това няма да ви струва и стотинка – просто се нуждаете от начин за безопасно мигриране на вашия WordPress сайт към HTTPS.

Това е което Наистина проста SSL прави. Това е основно решение с едно кликване, за да настроите пренасочвания, да актуализирате старите си URL адреси и да обработвате всичко останало, което трябва да направите, за да мигрирате безопасно сайта си към HTTPS.

Поради това, Really Simple SSL бързо натрупа a 4.8 звездна оценка на повече от 375 гласа в WordPress.org и вече се използва на повече от милион сайтове.

15. Защита на Wordfence

wordfence

Активен в повече от два милиона сайта, Wordfence е най-популярният приставка за сигурност на WordPress. Той може да внедрява повечето от важните затвърждавания на защитата на WordPress в пакет всичко в едно, включително:

 • защитна стена
 • сканиране на злонамерен софтуер
 • втвърдяване на вход.

Въпреки че има премийна версия, безплатната версия все още е чудесен вариант за повечето сайтове, поради което Wordfence има a 4.8-звездна оценка на повече от 3200 отзива.

16. UpdraftPlus

updraftplus

Това е абсолютно съществен че архивирате вашия WordPress сайт, така че, ако нещо се обърка, имате работно копие за всеки случай.

Има някои страхотни премиум резервни услуги, като VaultPress, но когато става въпрос за безплатни резервни приставки, нищо не бие UpdraftPlus.

Този безплатен плъгин има a 4.8-звездна оценка на повече от 2800 отзива, и е активен в повече от милион сайтове.

Той ви позволява ръчно или автоматично да архивирате сайта си с едно щракване и дори можете автоматично да имате UpdraftPlus да съхранява архивирането ви в облачни услуги като Dropbox или Google Drive.

Ако някога се налага да възстановите вашия сайт, UpdraftPlus ви позволява да го направите с едно щракване.

17. Дубликатор

копирна машина

Има всякакви причини, поради които може да се наложи да преместите сайта си в WordPress в някакъв момент. Може да искате:

 • преместете WordPress на нов хост
 • качете вашия сайт от местен сайт за развитие на вашия хост на живо
 • създайте свой собствен хостван сайт за постановки.

Без значение каква е вашата причина, безплатният плъгин за дубликатор може да ви помогне. Този удобен плъгин експортира целия ви WordPress сайт като два прости файла. За да преместите вашия сайт, всичко, което трябва да направите, е да качите тези файлове на новото място, да стартирате автоматизирания инсталатор и да го наричате на ден.

Това простота на използване е причината Duplicator да има 4.9 звезди на повече от 1700 отзива в WordPress.org.

18. Автоматизирайте

autoptimize

Автоматичното оптимизиране ви помага да ускорите вашия WordPress сайт чрез оптимизиране на HTML, CSS и JavaScript код на вашия сайт. Това става чрез:

 • Минификация – премахва ненужните знаци от кода на сайта Ви (като бялото пространство)
 • наниз – той комбинира множество отделни файлове в един.

Освен това има и някои други оптимизации – като възможността за отлагане на JavaScript и оптимизиране на Google Fonts.

19. Компресирайте и оптимизирайте изображението

Smush

Smush е друг безплатен плъгин, който може да подобри ефективността на вашия сайт – този път, автоматично компресиране и преоразмеряване изображенията, които качвате на вашия WordPress сайт.

Smush използва без загуба на качество компресия, което означава, че вашите изображения няма да загубят качество – просто ще имат по-малък размер на файла!

Позволява ви да оптимизирате неограничени изображения безплатно (с размер на макс. 1 MB на изображение) и е супер лесен за използване – поради което има 4,8-звезда рейтинг на повече от 3800 отзива, и е активен на повече от милион сайтове.

20. Заключване при влизане

блокиране на вход

Освен използването на силно комбинирано потребителско име / парола, един от най-добрите начини да защитите вашата страница за вход от груби сили атаки е чрез ограничаване на броя на опитите, които потребителят може да направи.

Ето защо, ако въведете грешна информация, когато влизате в онлайн банкирането си, обикновено ще бъдете заключени след три неправилни опита.

Заключването на вход ви позволява да добавите същата функционалност към вашия WordPress сайт – и дори ви позволява да контролирате точните критерии за броя на опитите, които може да направи потребителят и колко дълго да бъдат заключени за.

21. Google Удостоверител

google authentication

Безплатният плъгин за Google Authenticator ви позволява още повече да заключите своята страница за вход чрез добавяне на двуфакторно удостоверяване чрез приложението Google Authenticator.

е безплатно за неограничени потребители, и също е много лесно да се приложи.

За абсолютно спокойствие, когато става дума за груби атаки, това е чудесен вариант.

22. Разрешаване на подмяна на медиите

Активиране на заместване на медиите

Активирането на Media Replace решава един проблем наистина добре:

Тя ви позволява да замените всеки файл във вашата WordPress Media Library, като качите нов файл на негово място. Повече няма нужда да преминавате през досадния процес на изтриване на файл и след това се уверете, че качвате файл с точно същото име.

23. Акизмет Антиспам

Akismet

Поради своята популярност, жалко страничен ефект на WordPress е, че сайтовете му привличат много спам от коментари.

Akismet Anti-Spam ви помага да изкорените това, като автоматично преглежда всички ваши входящи коментари за спам.

Той върши чудесна работа, поради което има a 4.7-звездна оценка на повече от 775 отзива. Той също е разработен от Automattic, така че можете да се доверите на неговото качество и дълголетие.

Най-добрите безплатни приставки за WordPress за напреднали потребители, които харесват майсторството

Ако добавянето на кодови фрагменти и персонализирани типове публикации е идеята ви за забавна съботна вечер (или ако сте просто напреднал потребител), тези плъгини ще улеснят живота ви, без да струвате и стотинка.

24. Разширени персонализирани полета

разширени персонализирани полета

Разширените персонализирани полета правят вашия WordPress сайт много по-гъвкав. Както подсказва името, това прави, като улеснява добавянето на различни потребителски полета към вашия WordPress сайт.

Можете да използвате тези потребителски полета за … Е, почти всичко! Ето защо тази приставка е масово популярен сред разработчиците, и има a 4.9-звездна оценка на повече от 1000 отзива в WordPress.org.

Ако някога сте се чувствали ограничени от основния редактор на WordPress, можете да използвате Разширени персонализирани полета, за да създадете по-персонализиран редактор с полета, които улесняват живота ви и подобряват вашата производителност.

За да се възползвате от приставката, ще трябва да сте малко технологични, но определено не е нужно да сте разработчик, за да го използвате. Не съм и все още го обичам!

25. Кодови фрагменти

фрагменти на код

Ако искате да се занимавате със сайта си в WordPress, вероятно вече сте в интимна връзка с темата на вашата тема functions.php досие.

Code Snippets значително опростява използването на функции.php фрагменти на код по два начина:

 • Тя ви позволява да добавяте всеки фрагмент на код поотделно, като използвате персонализирано заглавие. Можете също така да активирате / деактивирате отделни фрагменти според нуждите, което улеснява организацията.
 • Вашите фрагменти от код ще останат на сайта Ви, дори ако превключвате теми.

Тези ползи са защо той има 4.8-звездна оценка в WordPress.org.

26. Инжекции в главата, футера и след

инжектиране на главата в долния колонтитул

Head, Footer и Post Injections работи по подобен принцип като Code Snippets – само вместо да ви помогне да добавите код към вашия functions.php файл, той ви помага да добавите кодови фрагменти към вашия:

 • удар с глава
 • долния
 • публикуване на съдържание.

Има смисъл предвид името, нали?

Тази функционалност всъщност отваря много предимства. Можеш:

 • добавете скриптове за проследяване, като Google Analytics, Facebook Pixel или всеки друг JavaScript код, който трябва да влезе във вашия раздел
 • инжектирайте реклами или друго съдържание над или под съдържанието на вашата публикация.

Приставката дори ви позволява условно да инжектирате код в зависимост от това дали посетител е на десктоп или мобилно устройство.

Всички тези функции обясняват защо в главата, футера и след инжектиране скалите 4.9 звезди на повече от 400 отзива в WordPress.org.

Кои са любимите ви безплатни приставки за WordPress?

И там го имате! Въз основа на личния опит, както и на множеството рецензенти в WordPress.org, това са 26 от най-полезните и най-добрите безплатни WordPress плъгини.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me