Tetë shtojcat më të mira për abonimin e postave elektronike për WordPress (2020)

Marrëveshjet me WordPress


Që nga ditët më të hershme të internetit, tregtarët kanë kuptuar rëndësinë e kultivimit të një liste emaili me abonentë të synuar dhe të angazhuar. Si një nga mënyrat më efektive për të gjeneruar një fitim në internet, është një komponent thelbësisht i rëndësishëm i strategjisë së marketingut të çdo uebsajti.

Por pse ndërtimi i listave dhe marketingu i emailit janë kaq të efektshëm?

Me pak fjalë, ato janë mënyra shumë personale për të krijuar një marrëdhënie me një audiencë. Ndërsa ndërtohet besimi, ai audiencë ka më shumë të ngjarë të blejë produktin tuaj.

Sigurisht, pasi të jeni angazhuar të ndërtoni një listë, pyetja më e madhe është: Si mund të merrni më shumë pajtimtarë? Një formë e shkëlqyeshme e optinës dhe një nxitje e fortë për t’u pajtuar janë thelbësore për krijimin e optikëve të listës së postës elektronike – pa këto, pse dikush mund të regjistrohet?

Por, edhe me një formë të këndshme dhe nxitje bindëse, gjëja më e rëndësishme nga të gjitha është të japim formën e optinës dukshmëria maksimale në faqen tuaj të internetit. Sa më shumë vizitorë që shikojnë një formë optin, aq më shumë pajtimtarë do të gjenerojnë – është kaq e thjeshtë.

Pa dyshim, mënyra më efektive për të marrë sy në formën tuaj të optinës është përmes popup-ve.

Popupet kërcejnë tek vizitorët, duke garantuar vëmendjen maksimale dhe duke siguruar që përmbajtja të lexohet. Kjo është arsyeja pse ata janë kaq të efektshëm në gjenerimin e konvertimeve.

Disa prej jush mund të argumentojnë se popup-et janë ndërhyrës dhe dëmtojnë përvojën e përdoruesit, por kjo është e vërtetë vetëm kur ato janë shumë të përdorura. Disa uebfaqe spam vizitorët me popup në çdo faqe, duke u dhënë atyre një emër të keq.

Nëse popup-et përdoren me pakicë – dhe në lidhje me përmbajtje të shkëlqyeshme – pak do të kundërshtojnë, veçanërisht nëse hedhni një nxitje sinjalistike vërtet të vlefshme. Nëse përdorni popup në këtë mënyrë, njerëzit do të duan t’i shohin ato, kështu që ata mund të regjistroheni për të marrë azhurnime të mrekullueshme dhe freebies!

Sidoqoftë, ky nuk është një mësim për ato dhe mënyrat e përdorimit të popupeve – Unë jam këtu për t’ju treguar tetë nga shtojcat më të mira të popup-eve WordPress, kështu që ju mund të shtoni popup me pamje të madhe në faqen tuaj të internetit dhe të rritni listën tuaj të emailit. Le të zhyten!

OptinMonster (nga 144 dollarë në vit)

OptinMonster

OptinMonster është shtesa më e avancuar në treg, duke ofruar një gamë të gjerë të funksionalitetit të sofistikuar.

Së pari, OptinMonster është më shumë sesa vetëm popup-i, duke ju lejuar të krijoni edhe rrëshqitje, dyshekë të mirëseardhur, bare njoftimesh, forma inline dhe më shumë.

Do lloj forme vjen me një grup modelesh mahnitëse për të zgjedhur (numri i saktë i modeleve varet nga lloji i formës). Nga atje, ju mund të rregulloni çdo element të formularit duke përdorur ndërtuesin e ri vizual dhe tërheqje vizuale të OptinMonster.

Ju gjithashtu keni kontroll të plotë mbi kur shfaqen shfaqjet për vizitorët – ky mund të jetë momenti kur ata godasin faqen tuaj, pas një numri të caktuar sekondash ose kur ata arrijnë një pikë të caktuar në një artikull.

OptinMonster ishte gjithashtu një nga të parët që adoptoi teknologjia e qëllimit të daljes, e cila siguron që vizitorët tuaj do të shohin një shfaqje vetëm kur ata do të largohen nga faqja juaj e internetit. Meqenëse disa vizitorë mund të mos kthehen më në faqen tuaj, kjo maksimizon vlerën e secilës vizitë.

Ai gjithashtu mbështet shënjestrimi i nivelit të faqes, e cila ju lejon të përshtatni përmbajtjen tuaj të popupit për t’u bërë thirrje anëtarëve të veçantë të audiencës bazuar në përmbajtjen e artikullit. Dhe ju merrni shumë rregulla të tjera të synimit për kriteret, përfshirë:

 • pajisja e përdoruesit
 • duke referuar URL-në
 • Geolocation
 • Përdorimi i adblock
 • … Plus shumë më tepër.

Shtojca përfshin analitika në pult, kështu që ju mund të shpejt dhe me lehtësi të gjurmoni se cili popup po shndërron më mirë. Brenda analitikës, mund të vendosni gjithashtu testimin A / B për të përmirësuar vazhdimisht konvertimet.

Shembull OptinMonster

Ju mund të integroni OptinMonster me 30-plus shërbime të marketingut me email, duke përfshirë të gjithë emrat e mëdhenj.

Një licencë themelore do t’ju kthejë 144 dollarë në vit, por nëse doni një funksionalitet të sofistikuar – përfshirë testimin A / B dhe më shumë rregulla të synimeve – do t’ju duhet të paktën plani $ 300 Plus.

Uebfaqja Zyrtare

Bloom (nga 89 dollarë)

Shtojcë Bloom

Tjetra, ne kemi një tjetër lojtar të madh në tregun e shtojcave të pajtimeve me email: Bloom.

Bloom është një produkt i Temave Elegante shumë të respektuara (prodhuesit e Divi), dhe mbështet një UI intuitiv, të krijuar me porosi. Ju mund ta përdorni këtë ndërfaqe për të prodhuar forma optike mahnitëse vizualisht.

Kjo më çon tek një nga pikat më të forta të Bloom: Modelet. Nuk është e pazakontë që shtojcat e optinës të përfshijnë modele, kështu që ajo që e bën Bloom kaq të veçantë?

Nga njëra anë, është cilësia – Bloom krenohet me disa nga shabllonet me pamje më të mirë përreth. Nga ana tjetër, është sasia e dukshme, pasi Bloom mbështet një shabllonë të mrekullueshëm 115 të paracaktuar.

Templatedo shabllon është plotësisht i personalizueshëm, me ngarkesa të stileve të ndryshme të kufirit, kontroll të plotë të orientimit të figurës dhe ngjyrave të pafundme për të zgjedhur. Kjo ju lejon të krijoni një formë optin që përputhet me stilin e faqes tuaj të internetit.

Bloom gjithashtu mbështet gjashtë lloje të ndryshme të formave të optinës:

 1. popups
 2. Fly-ins
 3. Widgets
 4. Në rradhë
 5. Më poshtë përmbajtjes
 6. Dollap me përmbajtje

Ky lloj i fundit është veçanërisht inovativ, duke ju lejuar të ofroni përmbajtje premium në këmbim të adresës së postës elektronike të një vizitori.

Llojet e lulëzimit

Përveç kësaj, Bloom ju jep kontroll të gjerë se ku dhe kur shfaqen format e optinit tuaj. Kjo përfshin një veçori të shënjestrimit të nivelit të faqeve që mund të përdorni për të specifikuar se cilat postime, faqe ose kategori dëshironi të shfaqet një formë specifike e optinit në.

Për të shmangur që optinët tuaj të mos jenë shumë tërheqës për vizitorët tuaj, gjithashtu mund të konfiguroni momentin e përsosur për të shfaqur format tuaja. Ka gjashtë shkaktues për të zgjedhur nga:

 • Vonesa në kohë – shfaq pas një pritje të paravefiguruar.
 • Fundi i postës – zbulon kur një vizitor arrin fundin e postimit tuaj.
 • Pas lëvizjes – shkakton kur një vizitor arrin një pikë të paracaktuar në postimin tuaj.
 • Pas komentimit – shfaq vetëm pasi një vizitor lë një koment.
 • Pas blerjes – tregon optin pasi një vizitor përfundon procesin e arka.
 • Pas pasivitetit – tërheq vëmendjen e një vizitori pas një periudhe të caktuar pasiviteti.

Ekziston një lëshim i dukshëm: Ju nuk merrni një mundësi për të përdorur një nxitës për qëllim daljeje.

Bloom gjithashtu ju ndihmon të rritni shndërrimet duke përdorur një funksion efektiv testimi A / B, plus ju mund të gjurmoni të gjitha statistikat dhe aktivitetin tuaj nga pulti i tij elegant. Bloom punon me 16 shërbime të marketingut me email, gjithashtu, me të gjitha ato kryesore të mbështetura (siç do të prisni).

Dobësia e vetme e Bloom është se, ndryshe nga disa prej mjeteve të tjera, nuk ka asnjë ndërtues të formave tërheqëse dhe tërheqëse. Pra, ndërsa ju mund të rregulloni plotësisht modelet e para-ekzistuese, nuk mund të krijoni modelet 100% unike që mundeni me OptinMonster dhe disa nga mjetet e tjera.

Ju mund të filloni të përdorni Bloom duke regjistruar një anëtarësim në Temat Elegant. Kjo çmim është 89 dollarë në vit, por gjithashtu përfshin mundësinë e hyrjes në të gjitha shtojcat dhe temat e Elegant Temave – duke përfshirë shtojcën e mrekullueshme të mediave sociale Monarch dhe plugin ndërtues / faqe të temave..

Për më shumë detaje, klikoni këtu për të lexuar rishikimin tonë të gjerë të Bloom.

Uebfaqja Zyrtare

MailOptin (Falas, Pro nga 69 dollarë)

MailOptin

MailOptin është një pjesëmarrës më i ri në fushën e shtojcave të ndërtimit të listës së postës elektronike, dhe vjen në të dy një version falas në WordPress.org dhe një version premium me shumë më shumë funksionalitet. Do të përqendrohem kryesisht në tiparet premium – thjesht mbani mend që mund ta kontrolloni falas.

MailOptin ju lejon të krijoni optina të ndryshme, duke përfshirë popup-in, format në poste, shiritat e njoftimeve, rrëshqitjet, format e shiritave anësorë dhe azhurnimet e përmbajtjes.

Ajo vjen me një numër modelesh për të zgjedhur, gjë që e bën shumë të lehtë ndërtimin e formave të bukura, me shndërrim të lartë. Një dobësi është se ka më pak mundësi për personalizim, por ai e përbën atë me një veçori të lehtë me porosi CSS.

Për dallim nga ato që vijnë me ndërtuesin e tyre vizual të personalizuar, MailOptin përdor WordPress Customizer, të cilin tashmë e dini dhe e doni.

Shembull MailOptin

Transportohet me një veçori testimi të ndarjes A / B që ju ndihmon të merrni vendime të drejtuara nga të dhënat se cilat forma shndërrojnë më të mirën. Duke matur ndikimin që ka çdo ndryshim në metrikët tuaj, ju mund të siguroni që secila të prodhojë rezultate pozitive.

Ekziston gjithashtu një veçori Lead Bank që kursen të gjitha drejtimet në WordPress. Kjo është veçanërisht e dobishme në rastet kur ofruesi i shërbimit tuaj të postës elektronike është në rënie, ju humbni llogarinë tuaj me ta, ose preferoni të mos përdorni asnjë shërbim të palëve të treta.

Një tjetër gjë që e bën MailOptin unik është se ai gjithashtu mund t’ju ndihmojë me automatizimin e postës elektronike. Për shembull, ai mund të dërgojë automatikisht gazeta që përmbajnë postimet në blogun tuaj menjëherë pasi t’i botoni ato ose si një email elektronik ditor, javor ose mujor.

MailOptin është në dispozicion falas në depon e shtojcave WordPress. Nëse keni nevojë për veçori më të avancuara, të tilla si banka e plumbit, analitika, zbulimi Adblock dhe rregulla dhe shkaqe të tjera të ekranit, merrni parasysh përmirësimin në versionin e paguar.

Uebfaqja Zyrtare

Konvertoni Pro (nga 99 dollarë)

Konvertoni Pro

Convert Pro është një shtojcë e pavarur e pajtimit me email të WordPress nga Brainstorm Force – të njëjtat persona që fshihen pas pluginit popullor Convert Plus në CodeCanyon dhe temën Astra.

Për sa i përket funksionalitetit, Convert Pro ka shumë ngjashmëri me shërbimin OptinMonster që keni parë më lart. Sidoqoftë, ndryshimi i madh këtu është se Convert Pro është një shtesë e vërtetë e WordPress. Kjo do të thotë, gjithçka ndodh në serverin tuaj – ju nuk jeni duke u lidhur me serverin e një shërbimi siç jeni me OptinMonster.

Së pari, Convert Pro ju lejon të krijoni një shumëllojshmëri të formave të ndryshme të pajtimit me email, me opsione për:

 • Shfaqem
 • Slide-in
 • Bar informacioni
 • Inline / in-përmbajtje
 • Widget
 • Konverto mat
 • Mbushës ekrani

Për të gjitha ato forma të ndryshme, ju mund të zgjidhni nga një grup shabllonësh me pamje të shkëlqyeshme. Ose mund t’i modifikoni ato shabllone, ose t’i ndërtoni ato nga e para duke përdorur redaktues i plotë tërheqës dhe tërheqës.

Konvertoni ndërfaqen Pro

Si OptinMonster, Convert Pro shkëlqen kur bëhet fjalë për të kontrolluar kur dhe ku shfaqen format tuaja.

Ju mund t’i synoni format tuaja tek përmbajtja specifike e WordPress, pajisjet (psh. Vetëm përdoruesit e lëvizshëm), duke iu referuar URL-ve, plus shumë më tepër. Ju madje mund të synoni forma bazuar në faktin nëse një vizitor është regjistruar në faqen tuaj të WordPress.

Dhe për të kontrolluar kur shfaqen format tuaja, mund të përdorni shkaktarë të tillë si koha në vend, thellësia lëvizëse, dhe ajo teknologji e shkëlqyeshme e qëllimit të daljes që ju lejon të prisni derisa një vizitor është gati të largohet.

Për të analizuar dhe optimizuar format tuaja, ju merrni analitikë në tabelë, si dhe test të integruar A / B për të krahasuar forma të ndryshme kundër njëri-tjetrit.

Më në fund, Convert Pro ka integrime 35-plus për të siguruar që të jeni në gjendje të sinkronizoheni me shërbimin tuaj të preferuar të marketingut me email.

Convert Pro fillon me 99 dollarë, që është pak i kushtueshëm. Sidoqoftë, ajo çmim ju lejon ta përdorni atë më tej faqet e internetit të pakufizuara, gjë që e bën shumë të mirë nëse planifikoni ta përdorni në shumë site.

Uebfaqja Zyrtare

Lulëzon kryeson (Nga 67 dollarë)

Lulëzon drejton

Thrive Lead është një shtojcë e fuqishme për ndërtimin e listave që vjen e mbushur me ton të llojeve të formave të optinës, shumë rregulla të shënjestrimit / nxitjes dhe analitikë të integruar dhe testim A / B për t’ju ndihmuar të zgjedhni formularët e pajtimit tuaj me email.

Le të fillojmë në fillim …

Thrive Lead ju lejon të krijoni dhjetë lloje të ndryshme të formularëve të pajtimit me email, të gjitha këto mund të lidheni me zgjedhjen tuaj të një liste të madhe të shërbimeve të marketingut me email:

 1. Dritarja e kutisë së dritës
 2. Shiriti i njoftimeve
 3. Format Inline
 4. Format e zgjedhjes me dy hapa
 5. Slide-ins
 6. Widget
 7. Mbivendosja e mbushësit të ekranit
 8. Dollap me përmbajtje
 9. Rrotulloni rrogozën
 10. Po / Jo

Për secilën formë, ju mund të zgjidhni nga një bandë shablloneve premade ose të ndërtoni modelin tuaj nga e para. Dizenjimi i formave është një nga pikat e forta të Lulëzon Drejtuesve, sepse ju duhet të përdorni një version të zhveshur të ndërtuesit të faqes Thrive Architect.

Lulëzoni shembullin udhëheqës

Nga atje, ju mund të përdorni shënjestrimin me lazer për të synuar format tuaja në përmbajtjen specifike të WordPress, pajisjet e përdoruesit etj.

 • kohë
 • dorëshkrim i mbledhur rrotull
 • qëllimi i daljes.

Së fundi, Lulëzon Lidhjet përfshin një tabelë analitike vërtet të bukur për t’ju lejuar të shihni nivelet e konvertimit të formave tuaja. Dhe gjithashtu mund të vendosni shpejt teste A / B për të parë se si krahasohen ndryshimet e ndryshme.

Lulëzon kryeson fillon me 67 dollarë për t’u përdorur në një sit të vetëm. Sidoqoftë, një nga gjërat e këndshme në lidhje me strukturën e çmimeve të Thrive Lead është që ju merrni azhurnimet e jetës. Kështu që, ju do të duhet të rinovoni licencën tuaj vetëm nëse doni të vazhdoni të merrni mbështetje pas vitit të parë.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë, shikoni rishikimin tonë të plotë për Lulëzon Drejtuesit.

Uebfaqja Zyrtare

Icegram (FALAS, ose Pro Nga 97 $)

Icegram

Nëse jeni duke kërkuar një mundësi falas, mendoni të shikoni shtojcën Icegram.

Për një plugin falas, Icegram është çuditërisht i pasur me karakter. Ju mund të ndërtoni fletëpalosje, shirita veprimi (sipër ose poshtë), popup mesazhesh dhe njoftime për dolli.

Nëse jeni duke kërkuar të ndërtoni një popup, ju merrni një bandë modelesh për të zgjedhur, madje edhe në versionin falas:

Modelet e akullnajave

Nuk ka asnjë ndërtues vizual, kështu që ndërfaqja është pak e ndërlikuar për të hequr qafe – në vend të kësaj, ju duhet të ndërtoni popup tuaj duke përdorur redaktorin vizual të WordPress. Kjo nuk është aspak një ndërprerje e marrëveshjeve, por nuk është veçanërisht miqësore për përdoruesit.

Sidoqoftë, plugin e bën tepër të lehtë krijimin e një fushate të synuar për numrin tuaj të përfunduar. Mund të konfiguroni kur shfaqet (përfshirë në cilat faqe, pas sa sekondash, dhe midis datave), dhe gjithashtu në cilat pajisje duhet të tregohet.

Ekrani i fushatës gjithashtu ju lejon të kontrolloni të gjithë popup-et tuaj në një vend të dobishëm, përfshirë stilet e tjera, siç janë shufrat e veprimit. Icegram punon me të gjitha shërbimet kryesore të marketingut me email – një tjetër pikë e madhe plus.

Nëse keni nevojë për më shumë funksionalitet, ekziston një version premium që shton mbështetje për:

 • Dilni nga synimet e synuara
 • Synimi i sjelljes së përdoruesit
 • analitikë
 • Më shumë lloje formash, përfshirë ngjitëse dhe shirita
 • 17-plus tema të reja
 • Testimi A / B (vetëm në shkallën më të lartë)
 • Geotargeting (vetëm në nivelin më të lartë)

Versioni Pro fillon me 97 dollarë, por do t’ju duhet versioni 147 $ për testimin A / B, gjeotargeting dhe disa veçori të tjera të përparuara.

Uebfaqja Zyrtare

Ninja Popups (26 dollarë)

Popup Ninja

Lansuar në vitin 2012, Ninja Popups është themeluar si një nga shtojcat më të shitura të WordPress të CodeCanyon të të gjitha kohërave, me mbi 34,000 shkarkime të paguara deri më tani.

Shtojca ju lejon të ndërtoni popup vizualisht mahnitëse duke përdorur mijëra shabllone të paravendosur, të quajtur “tema”. Brenda secilës temë janë një larmi e paravendosur skemës së ngjyrave, si dhe disa opsione të paraqitjes. Kjo do të thotë që ju mund të bëni popup shumë të ndryshëm duke përdorur të njëjtën temë me vetëm dy klikime të miut.

Ju gjithashtu mund të ndërtoni popup tuaj me qëllime të ndryshme në mendje – ju mund të rritni listën tuaj të emailit, të inkurajoni aksionet sociale ose të shfaqni video në popup tuaj.

Për të ndërtuar popup-et tuaja, mund të përdorni një redaktues vizual, tërheqës (megjithëse nuk e gjej redaktorin të jetë aq intuitiv sa redaktorët e mjeteve të tjera):

Redaktori Ninja Popups

Popupet e përfunduara duken të shkëlqyera, me një pamje të lëmuar dhe profesionale që është shumë mbresëlënëse për një shtojcë që kushton një 26 dollarë. Edhe popupet janë plotësisht të përgjegjshëm, do të thotë se shfaqin në mënyrë të përsosur në pajisjet mobile.

Për të kontrolluar kur shfaqen popup-et tuaja, ju merrni mjaft mundësi për të shkaktuar, me zgjedhje për qëllimin e daljes, mosveprimin e përdoruesit, vonesën në kohë, thellësinë e lëvizjes dhe më shumë.

Shtojca mund të jetë e integruar me 40-plus shërbime të marketingut me email dhe CRM, dhe përfshin gjithashtu analiza të integruara dhe funksionim testimi A / B për t’ju ndihmuar të optimizoni format tuaja.

Përveç shtojcës thelbësore, ekzistojnë tre shtesa premium Ninja Popup. Këto ju lejojnë të shtoni tema shtesë, shufra optinësh, dhe format e optinës së zonës widget, dhe kosto midis 9 dhe 13 dollarë secila.

Uebfaqja Zyrtare

Hustle (FALAS)

Shtojcë ngutje

Nga djemtë që fshihen pas WPMU Dev, Hustle (dikur WordPress PopUp) është një nga shtojcat më të popullarizuara të popup-eve në treg, me më shumë se 80,000 site duke përdorur në mënyrë aktive këtë shtojcë.

Ky version i liteve është mjaft i kufizuar, megjithatë, vetëm duke ju lejuar të ndërtoni një zgjedhje elektronike, me disa kufizime shtesë në funksionalitetin dhe opsionet e projektimit..

Thënë kjo, nëse kërkon vetëm një zgjidhje të thjeshtë, Hustle është pa dyshim një plugin i mirë. Weightshtë i lehtë dhe me ngarkim të shpejtë, me një ndërfaqe të thjeshtë që e bën të lehtë krijimin e shfaqjes suaj.

Ndërsa është e thjeshtë, popupet duken me stil dhe profesional menjëherë:

Shembull ngutje

Ju mund të integroni popupet tuaja me shërbimet më të njohura të marketingut me email. Ose, ju mund të kurseni pajtimtarë të rinj në bankën tuaj udhëheqëse.

Për të kontrolluar kur dhe ku shfaqen popup-et tuaja, ju merrni shumë rregulla të shfaqjes. Në fakt, Hustle është një nga opsionet më të mira falas që do të gjeni kur bëhet fjalë për rregullat e shënjestrimit dhe nxitjes.

Ju mund të synoni përmbajtje specifike, përdorues të regjistruar, pajisjet e përdoruesit dhe kështu me radhë, dhe për të nxitur popup-in tuaj, mund të përdorni opsione për:

 • vonesa në kohë
 • thellësia e lëvizjes
 • click
 • dalje-qëllim
 • Përdorimi i adblock

Nëse ju pëlqen versioni falas i Hustle, merrni në konsideratë përmirësimin në versionin pro për përvojën e plotë – është në dispozicion si pjesë e anëtarësimit WPMU Dev $ 49-në muaj.

Uebfaqja Zyrtare

Mendimet përfundimtare

Nëse jeni serioz në ndërtimin e një liste emaili – dhe rritjen e fitimit të faqes tuaj të internetit – atëherë një shtojcë që shfaqet është një zgjidhje e provuar dhe e provuar për tërheqjen e pajtimtarëve. Për sa kohë që nuk shkoni në bord me popup tuaj, nuk ka mënyrë më të mirë për të tërhequr vëmendjen e një vizitori dhe për të inkurajuar një regjistrim.

Për shkak se një shtojcë e mirë mund të shtojë shumë vlerë në biznesin tuaj, ato më të mirat nuk vijnë më të lira. Sidoqoftë, kur merrni parasysh se sa të ardhura shtesë mund të përzënë një listë më e madhe e-mail, kostot duken të parëndësishme dhe ndjehet si një investim i mirë.

Sidoqoftë, nëse thjesht dëshironi të provoni ujërat, ekzistojnë disa shtesa vërtet të mira falas që shfaqen atje.

Të gjitha shtojcat e paraqitura në këtë listë do të shtojnë pop-up elegant në faqen tuaj të internetit. Disa janë më të fuqishëm se të tjerët, dhe ato vijnë me shabllone që përshtaten me shije të ndryshme, kështu që ju rekomandoj shumë të provoni demonstrimin e secilës shtojcë para se të zgjidhni një të preferuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map