Създайте и управлявайте собствената си партньорска програма с WordPress – AffiliateWP преглед


Създаден от главния разработчик на WordPress-плъгин Пипин Уилямсън (автор на все по-популярните Easy Digital Downloads и Restrict Content Pro, за да назовем, но два от многото), AffiliateWP е плъгин, който ви позволява да създавате и управлявате собствената си партньорска програма за вашия Уебсайт на WordPress. Това означава, че можете да разрешите на посетителите, за които сте одобрени, да се регистрират, да станат филиали на вашия сайт, и да печелите комисионна за всеки нов клиент или клиент, към който се отнасят към вас.

Партньорска програма като тази не само може да доведе до драстично увеличени продажби и приходи за вашия сайт, но също може да бъде чудесен начин за отглеждане на лоялна публика на хората желаят да рекламират вашите продукти и / или услуги.

По същество AffiliateWP включва всички функции и функционалности, които ще ви трябват, за да стартирате и управлявате вашата собствена партньорска мрежа от вътрешното си табло за управление на WordPress. Това означава, че ще работите от съществуващ (и познат) потребителски интерфейс, а също така отрича необходимостта от използване на всякакви допълнителни услуги, които може да изискват от вас или да плащате месечна такса и / или да предавате намаление на разходите!

Нека да разгледаме функциите, които този невероятен плъгин може да предложи и, може би най-важното, да разберем колко лесно е да започнете да предлагате партньорска програма за вашите продукти и услуги.

Защо да създадете партньорска програма?

Ако все още не сте продадени изцяло с идеята да дадете процент от печалбата си на екип от филиали, може да пропуснете страхотен начин да увеличете продажбите си и генерирайте повече приходи.

AffiliateWP Промоционално съобщение

Чрез набиране на екип от филиали за промотиране на вашите продукти и услуги, можете ефективно да възложите маркетинга на вашите предложения по модел на плащане, свързан с ефективността – което означава, че само тези, които извършват действителни продажби, получават плащане.

В миналото би било трудно да управлявате вашата собствена партньорска програма и вероятно ще се наложи да платите на доставчик на услуги, който да се погрижи за техническите характеристики. AffiliateWP обаче има за цел да превърне целия процес в нещо, което можете да направите сами – директно от таблото за управление на WordPress.

Какво може да направи AffiliateWP?

AffiliateWP може да се похвали с всички основни функции, които ще ви трябват, за да актуализирате партньорска програма за вашия уебсайт – както и редица привлекателни допълнителни функции.

Ето бърз преглед на някои от най-добрите функции (много от които ще разгледаме по-подробно):

 • Незадължителни формуляри за регистрация на филиали.
 • Автоматично или ръчно одобрение на партньорски приложения.
 • Предварителен филиал с отчети и информация за проследяване.
 • Интеграция с други плъгини като WooCommerce.
 • Задайте глобални фиксирани или процентни суми за такси за реферали.
 • Персонализирани тарифи за реферали за отделни филиали.
 • Масово плащайте на филиалите си, като експортирате CSV файл.
 • Публикувайте свои собствени рекламни послания, които вашите филиали да използват.
 • Експорт и импорт на филиали, реферали и настройки.
 • Асистент за подпомагане на миграцията от други системи.

След като бъде конфигуриран да направи това, AffiliateWP ще даде възможност на посетителите на вашия уебсайт да се регистрират чрез включените регистрационни форми, за да станат филиал за вашите продукти и услуги – или чрез система за автоматично одобрение на нови кандидати, или като изискват те да „ се ръчно одобряват от потребителите на администратора на сайта.

AffiliateWP също така включва редица полезни кратки кодове, като например тези, които могат да се използват за публикуване на формуляри за регистрация на филиали и регистрационни форми на всяка страница на вашия уебсайт, и такива, които ви позволяват да ограничите съдържанието на публикация или страница, например вашия партньор съобщения, връзки и банери, само за филиали, в които сте влезли.

Що се отнася до управлението на нови партньорски акаунти, следваща възможност е ръчно да управлявате процеса на създаване на нов партньорски акаунт, което може да бъде полезно, ако искате да пазете вашата партньорска програма частна, вместо да публикувате формуляри за публична регистрация на уебсайта си, за да може всеки и всеки да ги види. Като част от тази функционалност имате и възможността да импортирате няколко партньорски акаунта в сайта си във формат CSV – нещо, което трябва да намерите полезно, ако мигрирате от друга система.

Групово създаване на нови акаунти чрез CSV импортиране

AffiliateWP прави много лесно да импортирате филиали и данни от други сайтове и системи.

Докато AffiliateWP може автоматично да проследява реализациите, включително кой партньор е изпратил посетителя на вашия уебсайт, рефералите също могат да бъдат записани ръчно от задната страна от администратора.

На съответната страница с настройки има достатъчно гъвкавост, за да определите колко точно могат да печелят филиалите – на глобално ниво, когато е необходимо, или като фиксирана такса или процент от всяка продажба. Освен това можете също замени тази сума за отделни филиали чрез страницата на акаунта им, като по този начин ви дава възможност да давате по-големи награди на по-добре работещите филиали, например, или по-добре да убеждавате блогъри с висок профил да популяризират вашите продукти, като им предлагате по-високи проценти на препращане.

Задайте скоростта на препращане и типа

Получавате пълен контрол над това, колко печелят вашите филиали за реферал с AffiliateWP.

AffiliateWP също има някои доста впечатляващи интеграции с много от основните електронна търговия и плъгини за членство за WordPress. От излизането на версия 2, AffiliateWP сега работи безпроблемно с добавките за създаване на формуляри за формуляри на WordPress, както и с добавките за платени членства Pro, MemberPress и OptimizeMember за членство в WordPress, както и редица eLearning и приставки за обработка на плащания.

В допълнение, плъгинът също е – успокояващо – вече се използва от редица изключително високопрофилни WordPress продукти, с които може би вече сте запознати, като SearchWP и, разбира се, Easy Digital Downloads (още един от Pippin’s Plugins, който отива за да покажете колко здрава е системата!

Нещо повече, за да ви помогнем да започнете възможно най-бързо и след това да овладеете по-разширените функции на този плъгин, AffiliateWP идва с богата добре написана онлайн документация и ръководства.

Как да настроите вашата собствена партньорска програма

След активиране на приставката, най-доброто място за начало е страницата с настройки. Това ще ви даде добра представа как можете да персонализирате приставката, за да отговаря на вашите нужди, и най-важното, също така ще ви даде обща представа за това как работи.

Чрез раздела за интеграции можете активирайте интеграции с различни поддържани приставки с едно щракване. Въпреки това е добре, ако не използвате някой от тези поддържани приставки – все пак можете да използвате включен кратък код за създаване и проследяване на реферали, като го поставите на страницата си „успех“.

Опции за интеграция на приставки

С всяка актуализация на AffiliateWP се добавят повече интеграции с други WordPress плъгини и услуги.

Ако искате да дадете на посетителите си възможността сами да се регистрират като филиали, можете да използвате включените къси кодове за вмъкнете регистрационните форми в някое от публикациите и страниците на вашия уебсайт.

Пример за регистрация и влезте във формуляри за кратки кодове

Създаването на потребителски страници за регистрация и вход е лесно с кратките AffiliateWP.

След като бъдат публикувани, формулярите ще бъдат показани на всички, които не са влезли в филиали, и ще поемат стила на вашата тема – което означава, че трябва да се надяват, че се интегрират безпроблемно с останалата част от вашия уебсайт.

Визуализация на формулярите за кратък код

Формите за вход в AffiliateWP трябва да се интегрират безпроблемно с вашата тема и уебсайт на WordPress.

За да Ви спестим още повече време, най-новата версия на AffiliateWP сега добавя страница към вашия уебсайт със заглавие Партньорска зона, която може да се използва за показване на формулярите за регистрация и влизане, както и партньорското табло.

Автоматично създадена страница на партньорска област

За да ви помогне да започнете, AffiliateWP добавя страница по избор на партньорска област към вашия уебсайт.

Освен това имате възможност да определите кои форми се показват на страницата с автоматично създадена партньорска област.

Определете кои форми се показват.

Можете да изберете кои форми да се показват на посетителите ви.

Също така има редица други къси кодове които се доставят с приставката, като например тези, които ви позволяват да активирате партньорското табло за вашите потребители, от което вашите филиали могат да проследяват тяхната ефективност и приходи.

Ако желаете, бихте могли например да увиете един от шорткодовете около някакво публикационно съдържание, за да направите това съдържание достъпно само за влезли във филиали.

Пример за повече от кратките кодове на AffiliateWP

Това са някои от полезните къси кодове, които AffiliateWP включва.

След като настроите страниците за регистрация и вход, ще (ако всичко върви добре) ще започнете да привличате посетители, които кандидатстват за популяризиране на вашите продукти и услуги, за да спечелите такса за реферал..

От страницата на филиалите в задния край можете преглед на всички партньорски акаунти на вашия сайт – включително висящи и отхвърлени заявления. Можете също така да видите общите приходи и друга информация, свързана с представянето на всеки филиал.

Вижте екрана на всички филиали

AffiliateWP улеснява проследяването на представянето на вашите филиали.

Чрез настройките можете също така да активирате известията по имейл за получаване на ново приложение, което ви позволява да ги одобрите или отхвърлите най-рано..

Да се помогнете на вашите филиали да промотират вашите продукти и услуги, можете да добавите изображения на банери, графики, текстови връзки и други елементи към уебсайта си чрез секцията с реклами в задната част. За всяко рекламно послание можете лесно да добавите изображение или текст за връзка и след това да определите URL адрес на страница на уебсайта си.

Креативната зона на партньорското табло

Можете да публикувате рекламни послания, за да помогнете на вашите филиали да популяризират вашия сайт и да ги споделят в областта на партньорското табло.

Вашите филиали имат достъп до тези рекламни послания от предния панел на таблото за управление, след като са влезли в системата. Нещо повече, плъгинът прави възможно най-лесното използване на рекламните послания на вашите партньори, благодарение на начина, по който AffiliateWP показва HTML, който трябва да да се копира и постави, за да добавите връзките към публикация или страница.

След като конфигурирате приставката, като зададете типа валута и тарифите за препращане, публикувате формулярите си за регистрация и добавете няколко рекламни послания, след това трябва да сте почти всички готови и готови за работа.

Най- инструменти за отчитане в задния край позволяват ви бързо да получите преглед на представянето на вашите филиали – в комплект с графики и графики за визуализиране на данните. След излизането на версия 2.1 на AffiliateWP, можете да използвате раздела Изплащания, за да преглеждате отчети за ефективността на вашата партньорска програма. Тези наскоро добавени отчети за изплащанията улесняват виждането на общите приходи, изплатени във времето или за конкретен персонализиран период от време.

Отчет за изплащане на отделни филиали

Разделът с отчетите на AffiliateWP включва подробности относно плащанията, които сте извършили към своите филиали.

Вече можете да генерирате отчети за ефективността на отделните филиали на вашия уебсайт, което означава, че можете бързо да видите кои са най-ценните ви филиали. Диаграмите на екраните на отчетите улесняват визуализирането на данните.

Графика от екрана на отчета.

Екраните на отчетите също съдържат диаграми, които улесняват интерпретирането на данните.

Експортирането на посещения на вашия сайт, генерирано от всеки филиал във формат CSV, за допълнителен анализ в софтуер като Excel, вече е част от функционалността на последната версия на AffiliateWP.

Доклад от отделен филиал

Отчетите могат също така да показват колко препратки генерира всеки филиал.

Добре, всичко, което ви остава на този етап, е да продължите да създавате или изброявате страхотни продукти и услуги, които вашите филиали ще се радват да популяризират, и да извършвате комисионни плащания за успешните реферали.

Когато става въпрос за извършване на плащанията към вашите филиали, можете да използвате инструмента за генериране на файлове за изплащане на страницата с реферали в задния край. Това ще създаде CSV файл, съдържащ данни за плащането за всички неплатени реферали в избран от Вас период от време.

Вижте най-новите реферали

Преглеждането на всички реферали също е лесно – както е генерирането на файл за изплащане за лесна обработка на плащанията.

След това този файл може да бъде импортиран в процесор за разплащане, като например PayPal, което ви спестява неприятностите и усилията да направите всяко плащане поотделно.

AffiliateWP Добавки и разширения

Добавки за AffiliateWP

Официалните разширения AffiliateWP са достъпни за притежателите на лицензи за плъгини.

Въпреки че основният плъгин AffiliateWP наистина включва всичко необходимо за стартиране на вашата собствена партньорска програма, има и добър избор на официални добавки и добавки на трети страни, достъпни за разширете функционалността още повече.

След това ще покрием опциите за ценообразуване, но тези, които закупят някой от двата пакета AffiliateWP с по-ниска цена, получават достъп до 15-те официални безплатни добавки, докато тези, които избират един от двата най-висок пакета, получават достъп до 14-те официални професионални добавки (плюс 15-те безплатни добавки). Тези официални добавки на AffiliateWP не са достъпни за покупка поотделно, но има добавки на трети страни AffiliateWP, които можете да закупите индивидуално от създателите им.

Някои примери за добавки на AffiliateWP, които може да ви се сторят полезни:

 • Предлагайте степени на реферирани партньорски тарифи.
 • Активиране на повтарящи се реферали.
 • Незабавни изплащания чрез PayPal.
 • Платете филиалите си с кредит в магазина.

Освен гореспоменатите добавки извън рафта, в GitHub има редица фрагменти от кодове, които могат да ви помогнат да промените как работи приставката. Освен това, тъй като плъгинът AffiliateWP се счита добре за чистия му код, разработчиците трябва да могат да правят свои собствени корекции на приставката, ако е необходимо.

Цени на филиалWP

AffiliateWP е премиум плъгин, наличен в четири ценови планове:

 • Лични: $ 99 – лиценз за един сайт.
 • Плюс: $ 149 – три лиценза за сайт.
 • Професионален: $ 249 – неограничени лицензи за сайтове и 14 професионални добавки (плюс всички бъдещи професионални добавки).
 • Последно: $ 499 – неограничени лицензи за сайтове и 14 професионални добавки (плюс всички бъдещи професионални добавки).

Всички опции за ценообразуване включват една година достъп до актуализации и поддръжка на плъгини, освен плана Ultimate, който включва неограничен достъп до актуализации и поддръжка. Освен това има 30-дневна политика за пълно възстановяване на суми и можете също да надстроите лиценза си по всяко време.

заключение

AffiliateWP е изключителен плъгин за партньорска програма, който е изненадващо лесен за използване. Конфигурирането и управлението на вашата собствена партньорска програма звучи много сложно, но този плъгин позволява да се създаде и стартира сравнително лесна програма на вашия уебсайт за нула време..

Разработчиците са включили всички функции, които повечето хора ще трябва да управляват собствената си партньорска програма като стандарт, и за всички останали, изборът на налични добавки и фрагменти от код трябва да се надяваме достатъчно.

Най- най-трудната част от процеса вероятно ще бъде в планирането и популяризирането на вашата партньорска програма. Това означава, че определено си струва да отделите известно време, за да разберете какъв вид комисионни за препращане искате да предложите и как ще решите кой може и не може да станете филиал за вашите продукти.

За повечето потребители всъщност настройката и използването на AffiliateWP вероятно ще бъде най-лесната част от процеса. И благодарение на сравнително ниската цена на приставката, това е нещо, което всеки, който мисли за създаване на партньорска програма, може да помисли да добави към сайта си и да експериментира със свой собствен темп.

Ако искате възможността да използвате партньорския модел за популяризиране на вашите продукти без такса без печелене само за комисионна, AffiliateWP е богато на функции, лесно за използване решение, което почти сигурно бихте обмислили!

Ако още не сте го направили, проверете на официалния уебсайт AffiliateWP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map