Soliloquy срещу MetaSlider – Кой е най-добрият плъгин за плъзгане на WordPress?

Сделки с WordPress


Добавянето на слайдър към вашия уеб сайт може да направи чудеса за визуалната му привлекателност. Когато става въпрос за избор на плъзгач плъгин за вашия уебсайт WordPress, как да разберете кой е най-добрият? И кой да изберете? В тази публикация ще проучим две от най-добрите налични плъгини за WordPress плъзгачи: Meta Slider и Soliloquy. Ще се задълбочим в това, което всеки един от тези изключително популярни плъзгачи може да направи, за да ви помогне да решите кой е най-добрият избор за вашия уебсайт.

Да започваме…

Какво могат да направят приставките Soliloquy и Meta Slider WordPress?

Най-добрите плъзгачи плъгини могат да ви помогнат да надстроите вашия уебсайт WordPress по много начини. Ако сте креативен, който търси интересен и стилен дисплей за най-добрата си работа, добавянето на плъзгач към вашето портфолио е лесно решение. Видеоклипове и файлове с изображения също могат бързо да се добавят към плъзгачи, създадени с Soliloquy или Meta Slider.

Пример за сравнение на Soliloquy срещу MetaSlider

Видът на слайдъра за снимки, който можете да създадете с Meta Slider.

Блогърите могат също така да използват чудесно инструменти като Meta Slider или Soliloquy за популяризиране на своите най-нови и най-добри блог публикации в интерактивен слайдшоу формат. Чрез настройките на тези инструменти можете да контролирате кои публикации са включени и как се представят.

Публикуване на плъзгача от MetaSlider

Както Meta Slider, така и Soliloquy могат да показват динамични емисии за публикации във формата на плъзгача.

Тъй като тези плъзгачи могат да приемат почти всякакъв тип съдържание, фрийлансъри и собственици на фирми също могат да ги използват за показване на лога от проекти, по които са работили, както и препоръки от щастливи клиенти.

Клиентски логос плъзгач

Друга добра полза за плъзгача плъгин е да показва лого на клиента на вашето портфолио или бизнес уебсайт.

Както при всички най-добрите плъзгачи за плъзгачи там, Soliloquy и Meta Slider не ви ограничават до стандартни слайдшоу. Можете да избирате от редица дизайни и стилове, включително режими на въртележка, докато интеграцията в социалните медии също е опция за още по-креативни възможности.

Пример на въртележка за слайдшоу на MetaSlider

Пример за плъзгач на въртележка, създаден с Meta Slider.

И двата приставки се предлагат в ограничени безплатни версии, което ви дава добра възможност да изпробвате потребителските им интерфейси и различни начини на работа. Ако обаче търсите най-добрата приставка за добавяне на слайдшоу към уебсайт на WordPress, ще трябва да вземете платените версии на тези инструменти.

Instagram Slider от Soliloquy

Можете да създавате плъзгачи, показващи съдържание от Instagram.

Сравнихме безплатните и премиум версии на Meta Slider в скорошно ревю – разгледайте го, за да разберете повече за вашите възможности за използване на този плъгин. Прегледахме и Soliloquy, ако искате да видите всичко, което могат да направят различните версии на този плъгин.

Но когато става въпрос за сравняване на Soliloquy и MetaSlider, тази статия ще ви помогне да решите кой е най-подходящият за вас.

Най-добрите мета плъзгач и Sololoquy характеристики: в сравнение

На хартия тези две плъгини имат подобен набор от функции. На практика обаче ще откриете, че имат различни подходи за постигане на нещата и постигане на резултати. Ще сравним най-добрите им функции, така че да видите дали Soliloquy или Meta Slider е най-близкото съответствие за вашите изисквания.

Слайдшоу за изображения

Пример на плъзгача на изображението от Soliloquy

И двата приставки улесняват добавянето на плъзгачи, базирани на изображения, към вашия уебсайт WordPress.

Създаването на слайдшоу на базата на изображения е основната функционалност на всеки добър плъгин за WordPress плъзгач и Soliloquy и Meta Slider се справят много добре с тази задача.

Soliloquy плъзгач с лайтбокс

Soliloquy ви предоставя много инструменти за създаване на плъзгачи, базирани на изображения за WordPress, включително тази опция за лайтбокс.

Както Soliloquy, така и Meta Slider ви дават много възможности за това как могат да работят вашите слайдшоу, базирани на изображения. Показване или скриване на навигационните контроли, използване на ефекти за преход на анимация и контрол на размерите на слайдшоу съдържанието са част от тяхната функционалност.

Пример за преход Soliloquy Slider

Soliloquy включва плъзгач за автоматично преминаване, който превърта изображенията във вашето слайдшоу.

Използването на миниатюри за плъзгащата се навигация е опция, предлагана както от Meta Slider, така и от Soliloquy, което прави и двамата чудесни инструменти за показване на вашата фотография.

Плъзгач на галерията с миниатюри

Режимът на слайдовете Meta Slider е особено ефективен за показване на снимки.

Всъщност, комбинирането на миниатюрна навигация на Meta Slider с режима на лайтбокс прави този плъгин идеален за представяне на снимки на уебсайт на WordPress.

Слайдър слайд за фотография

И двата плъгина работят добре за показване на снимки, но Meta Slider има някои впечатляващи функции, насочени към презентацията.

Всеки инструмент се представя много добре, когато става въпрос за създаване на слайдшоу за изображения и няма много да ги разделяте. Добавянето на надписи към вашето съдържание на слайдшоу е друга опция както за Meta Slider, така и за Soliloquy, и можете лесно да показвате плъзгачите в публикации, страници и в страничните ленти и долни колони, като използвате включените слайдшоу джаджи.

Плъзгачи на въртележка

Плъзгач на въртележка

Каруселите са добра опция за показване на поток от снимки, през които потребителите могат да се плъзгат.

Meta Slider и Soliloquy включват режим на плъзгане на въртележка, ако искате да показвате няколко изображения наведнъж в основната област на плъзгача.

Пример за плъзгача на въртележка

Горепосоченият пример за въртене Soliloquy изглежда и работи по подобен начин на версията на Meta Slider.

Ако комбинирате анимационните ефекти с различните плъзгащи режими, можете да създадете няколко уникални слайдшоута с тези плъгини. Отново и двата плъгина могат лесно да създават стилни плъзгачи на въртележка, въпреки че Meta Slider включва някои особено привлекателни дизайни.

Видео плъзгачи

Видео плъзгач за съдържание на YouTube

Meta Slider може да показва видеоклипове от YouTube и Vimeo във формат слайдшоу.

И двата плъгина имат поддръжка за добавяне на видео слайдове към слайдшоу и двете могат да показват видеоклипове от YouTube и Vimeo, като Soliloquy също поддържа Wistia. Можете също така да показвате видеоклипове, които са хоствани в плъзгачите, и с двата плъгина.

Настройки на видео плъзгача

Soliloquy предлага малко повече опции за показване на видео съдържание в слайдове, в сравнение с Meta Slider.

Комбинирането на изображение и видео съдържание, за да направите мултимедийни плъзгачи, е лесно и с двата инструмента, но Soliloquy ви дава повече гъвкавост, когато получавате вашето видео съдържание.

Слайдъри за публикации в WordPress и страници

Опции за плъзгач Soliloquy

Създаването на популярни плъзгачи за съдържание, които показват публикации в блогове от вашия уебсайт, е опция с Soliloquy и Meta Slider.

Друг начин да използвате тези плъгини е да създавате плъзгачи, които да показват и популяризират публикации и страници от вашия уебсайт WordPress. Тъй като плъзгачите могат да бъдат поставени на всяко място на вашия уебсайт, използването на плъзгачите за съдържание е чудесен начин за популяризиране на вашите публикации и страници на вашите посетители.

Настройки на плъзгача за съдържание

Soliloquy ви дава много контрол върху това какво съдържание в WordPress се показва във вашия плъзгач и как се представя.

С двата инструмента е лесно да определите кои публикации и страници са включени във вашите плъзгачи. Въпреки това, Soliloquy отново ви дава повече контрол върху това какво съдържание е включено и как се показва.

Настройки на плъзгача за емисия

Meta Slider също така улеснява показването на публикационно съдържание във вашите плъзгачи, но получавате по-малък контрол, отколкото при Soliloquy.

Наличието на възможност за показване на представеното изображение и надпис във всеки слайд може да помогне за увеличаване на шансовете на посетителите ви да кликнат върху отделните части от съдържанието, което се популяризира.

Пример за плъзгач Soliloquy Post

Добавянето на надписи и представени изображения към вашите плъзгачи може да помогне за честотата на кликване.

Плъзгачите на съдържанието на Meta Slider и съдържанието на страниците може да изглеждат по-добре, но Soliloquy ви дава по-подробен контрол над това, кое съдържание е включено и изключено.

Слайдъри за социални медии

Пример за слайдър на Soliloquy в Instagram

Плъзгач на въртележка, показващ снимки от заверен акаунт в Instagram с опционални бутони за споделяне на Pinterest, създадени в Soliloquy.

Ако искате да създадете плъзгачи за социални медии за вашия уебсайт WordPress, Soliloquy има възможност да показва съдържание от Instagram.

Настройки на Instagram

Със Soliloquy можете да изберете колко снимки от Instagram да се показват и в кой размер.

За да създадете слайдшоу в Instagram, ще трябва да удостоверите Soliloquy с вашия акаунт в Instagram, след което ще можете да показвате най-новите си снимки.

Soliloquy може също така да показва бутоните Pin It към изображенията във вашите плъзгачи, което улеснява посетителите ви да споделят съдържанието ви в Pinterest.

Слайдъри за продукти на WooCommerce

Ако търсите друг начин за популяризиране на продуктите си в магазина за електронна търговия, създаването на слайдшоу е една от възможностите. И двата плъгина включват интеграция с WooCommerce, което ви дава възможност да създавате слайдове, които да показват и да свързват към продукти от вашия магазин.

Слайдър на WooCommerce

Вашият плъзгач за продукт Soliloquy WooCommerce може да включва бутон за добавяне към кошницата, въпреки че може да срещнете някои проблеми с форматирането.

Със Soliloquy можете да използвате продуктовите таксономии, за да определите кои елементи са включени в плъзгача и да изберете отделни продукти, които да включите или изключите. Филтрирането по цена и наличност е друга опция за конфигуриране на плъзгача, както и настройката как се сортират продуктите в слайдшоуто.

Настройки на слайдера на WooCommerce

Soliloquy ви дава добър контрол върху това кои продукти се показват във вашия плъзгач WooCommerce.

В сравнение със Soliloquy, Meta Slider не ви дава толкова контрол върху това как вашите продукти се филтрират и показват.

Продуктовият плъзгач на WooCommerce, създаден с MetaSlider

Meta Slider има по-малко поддръжка от Soliloquy за показване на продукти за електронна търговия в слайдшоу.

Ето защо, ако целта ви е да създадете продуктов плъзгач, като използвате елементи от вашия онлайн магазин WooCommerce, Soliloquy е по-добрият вариант.

Настройки на плъзгача на WooCommerce за MetaSlider

Отново Meta Slider ви дава по-малко възможности за това как вашите продукти се показват в плъзгача.

Meta Slider vs Soliloquy: Други функции

Многослоен плъзгач MetaSlider

За разлика от Soliloquy, Meta Slider ви дава възможност да създавате многослойни слайдове с текстови анимации.

Една интересна особеност на Meta Slider, която не е включена в Soliloquy, е възможността да се създават слайдове със слоеве. Тези слоеве могат да се използват за показване на друго съдържание върху основното съдържание на слайда, като текст върху снимка. Можете също така да анимирате слоевете, за да помогнете на плъзгачите да имат по-голямо въздействие.

Настройки на график на плъзгача Soliloquy

Soliloquy улеснява настройката на наличието на плъзгач.

Soliloquy включва функция за планиране, която ви позволява да зададете начална и крайна дата за плъзгач, който контролира кога е видим на вашия сайт. Ако искате да популяризирате чувствителни към времето оферти или съдържание на вашия уебсайт, тази функция може да ви бъде полезна.

Кой плъгин за плъзгане на WordPress е най-лесен за използване?

В този раздел от нашето сравнение на Soliloquy срещу Meta Slider ще проучим потребителското изживяване на всяка плъгин. Това ще ви помогне да получите по-добра представа коя от тях е подходяща за вас, както и какви настройки се предлагат от всеки инструмент.

Приготвяме се да започнем

След като плъгините са на живо на вашия сайт, можете да започнете, като създадете нов плъзгач. При Meta Slider работният процес включва създаване на отделни слайдове един по един.

Първи стъпки с MetaSlider

MetaSlider прави много лесно да започнете и да създадете първото си слайдшоу.

Soliloquy ви позволява да добавяте няколко слайда наведнъж и след това да започнете да работите върху проекта чрез настройките.

Екран Soliloquy Slides

И двата приставки улесняват плъзгането и пускането на слайдовете, за да променят реда си.

Потребителските интерфейси и на двата приставки улесняват преглед на плъзгача и преглед на настройките на един екран. Липсата на ненужни натоварвания на страниците, докато работите върху различните елементи на плъзгача, помага значително да се опрости процеса.

Създаване на слайдовете

Редактирайте слайдшоуто на MetaSlider

MetaSlider ви дава добър преглед на съдържанието и настройките на вашия плъзгач на един екран.

И с двата плъзгача плъгини добавянето на слайд съдържанието е толкова лесно, колкото плъзгане и пускане на съдържание от вашия компютър в медийната библиотека на WordPress или добавяне на файлове, които вече са там. Както беше споменато по-рано в това сравнение, и двата приставки за слайдшоу поддържат множество типове съдържание за своите слайдове.

Настройки за слайдшоу на MetaSlider YouTube

Комбинирането на различни типове слайдшоу в едно слайдшоу е лесно както с Soliloquy, така и с Meta Slider Pro.

Не са необходими допълнителни усилия, за да създадете смесени медийни плъзгачи с някой от тези плъгини. Просто добавете нов слайд, след което изберете различен тип съдържание, например видеоклип в YouTube или публикации от вашия блог.

Настройки на плъзгача на MetaSlider за емисия за пост

Meta Slider улеснява показването на публикации в блогове и други видове публикации в плъзгач.

Ако на вашия сайт има активни типове публикации, включително продукти на WooCommerce, можете да добавите това съдържание към плъзгача си. С Meta Slider и Soliloquy е лесно да филтрирате съдържанието на публикациите по таксономия и да ги подреждате по дата.

Редактиране на слайдовете

След като добавите поне един слайд към презентацията си, можете да започнете да редактирате техните свойства. И с Soliloquy, и Meta Slider можете да дадете на вашето слайд SEO и удобни за достъпност маркери alt и title и да добавите надпис, който да се показва на слайда. Превръщането на слайдовете в връзки с възможност за кликване е много лесно и с двата плъгина.

Soliloquy Edit Slide

И двата плъгина ви дават лесен начин да добавите надписи и алт текст към вашите изображения и да ги превърнете в връзки.

Конфигуриране на плъзгачите

От раздела за конфигуриране на Soliloquy можете да определите как изглежда и работи плъзгачът ви. Тези настройки обхващат темата на дисплея, размерите на изображенията, анимационните ефекти, контролите за навигация и други.

Настройки за конфигуриране на плъзгача Soliloquy

Подобно на Meta Slider, Soliloquy ви дава възможност да конфигурирате как работи плъзгачът от един и същ екран.

Екранът на Meta Slider включва страничен панел, който улеснява избора кой тип слайдър формат да се използва, като FlexSlider или Nivo Slider. Всеки тип плъзгач има свои собствени настройки и опции, така че, в зависимост от избрания тип плъзгач, ще имате достъп до различни настройки, обхващащи темата, анимационните ефекти, стила на навигация и други.

Настройки на страничната лента на MetaSlider

Всеки от различните формати на Meta Slider има свои настройки и опции за вашия слайдшоу.

Когато става въпрос за това, кой плъгин на WordPress плъзгача е най-лесен за използване, няма много да разделяте Soliloquy и Meta Slider. По отношение на използваемостта и двамата правят нещата по различен начин, но са много лесни за справяне. Една от областите, в които Meta Slider върви пред Soliloquy, е режимът на визуализация. Meta Slider също има полезна функция за отмяна, която Soliloquy не прави.

Преглед на слайдшоу MetaSlider

Режимът за визуализация на Meta Slider ви дава представа за това как ще изглежда плъзгачът ви, когато той стартира на живо.

Това, че можете да визуализирате плъзгача си от страницата за създаване, прави тестването на вашите настройки и съдържание много лесно с Meta Slider. Със Soliloquy обаче ще трябва да публикувате плъзгача, след това да го вмъкнете в публикация или страница и след това да прегледате тази част от съдържанието, за да видите плъзгача в действие. Ако редакциите ви не работят по начина, по който сте очаквали, трябва да запазите промените си и да публикувате плъзгача, преди да можете да ги видите в действие, може да доведе до проблеми, тъй като този плъзгач също ще бъде на обществено показване.

Публикуване на слайдшоу

MetaSlider Slideshow Widget Preview

Добавянето на плъзгачи към страничната лента, долни колонтитули и други widgetized области на вашия уебсайт е лесно и с двата плъгина.

След като запазите или публикувате плъзгача, можете да го покажете на уебсайта си на WordPress. Освен че поставяте слайдшоутата си в страничната лента на WordPress и други области, готови за приспособления, като например долния колонтитул, плъгините използват кратки кодове за добавяне на плъзгачите към вашите публикации и страници.

Настройки на джаджи за сравнение на MetaSlider срещу Soliloquy

Приспособленията както от Soliloquy, така и от Meta Slider предлагат една и съща функционалност.

И двата приставки добавят удобен бутон към редактора на WordPress, който ви дава възможност бързо да вмъкнете съответния кратък код във вашето съдържание.

MetaSlider Shortcode Post Insert Button

Кратките кодове ви дават лесен начин да вмъкнете плъзгачите в своите публикации и страници.

Когато вашата публикация или страница е публикувана, краткият код се заменя с най-новата версия на конкретния слайдшоу. И двата плъзгача ви дават възможност да вмъкнете код във вашите файлове с теми, за да показвате слайдшоутата другаде на вашия сайт.

Пример за публикувано слайдшоу на Soliloquy

Публикувано слайдшоу Soliloquy.

Опции за ценообразуване на Soliloquy срещу Meta Slider: Сравнено

Основните версии и на двата плъгина са безплатни за използване, но ако искате да отключите пълния потенциал на Meta Slider или Soliloquy, ще трябва да надстроите до премиум версиите.

Докато Meta Slider поддържа нещата с всички първокласни функции, достъпни за тези, които ъпгрейдват, Soliloquy използва различен подход към ценообразуването:

  • Meta Slider: От $ 39 за лиценз за два сайта до $ 289 за използване в неограничени сайтове.
  • Soliloquy: От $ 19 за лиценз за един сайт и основни функции до $ 99 за използване в неограничен брой сайтове и всички функции.

С Meta Slider всички опции за ценообразуване включват достъп до актуализации на плъгини и премиум поддръжка за една година. Същото се отнася и за Soliloquy, с изключение на това, че има и опция от най-високо ниво, която включва актуализации за целия живот за $ 249.

Заключителни мисли

И така, кой е най-добрият плъгин за слайдшоу за WordPress: Soliloquy или Meta Slider? Е, и двата плъгина имат сходни функции и са лесни за използване. Само на цена Meta Slider е по-достъпната опция с всички функции, достъпни за 39 долара, докато ще трябва да платите 99 долара, за да отключите всички функции на Soliloquy.

Лично аз предпочитам дизайна и външния вид на слайдшоутата Meta Slider. Въпреки това, Soliloquy ви дава повече контрол върху това какво съдържание е включено и как се показва. Ако целта ви е да създадете стилни слайдшоу за изображения и видео с различни опции за представяне на това съдържание, Meta Slider е може би най-добрият избор.

Ако обаче искате да създадете плъзгачи за показване на публикации, страници и продукти на вашия сайт и се нуждаете от много контрол над това, какво съдържание е включено в тези слайдшоу, Soliloquy има предимството.

Ако искате да знаете повече, можете да опитате демонстрации на различните видове плъзгачи, които тези инструменти могат да създават, както и да видите документацията на уебсайтовете Soliloquy и Meta Slider.

Ако тези инструменти не включват необходимите функции и функционалност, тогава не забравяйте да проверите нашето сравнение на Slider Revolution, LayerSlider и Soliloquy за още по-слайдшоу опции.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me