Slider Revolution, LayerSlider 5 или Soliloquy: Кой е най-добрият плъгин за WordPress плъзгач?

Сделки с WordPress


В тази статия ще сравняваме трите най-добри плъгини за WordPress плъзгачи – Slider Revolution, LayerSlider 5 и Soliloquy – ще разгледаме какво може да предложи всеки и как те да се различават, за да ви помогнем да решите кой е най-добрият вариант за вашия сайт.

Независимо дали търсите да създадете нещо просто за показване на няколко изображения или силно усъвършенстван анимиран плъзгач, който ИСТИНСКО да привлече вниманието на вашите посетители, едно от тези три ще бъде повече от възможно. Всъщност, ако не сте виждали какво могат да правят тези плъзгачи, ще ви изненадате!

Преди да започнем

С годините плъгините за плъзгачи на WordPress стават все по-мощни. Всъщност, честно е да се каже, че най-популярните опции в тази категория вече са по-близки до приложенията за създаване на анимирани презентации, отколкото са прости инструменти за слайдшоу.

Инструменти като Slider Revolution и LayerSlider сега включват безброй анимационни и преходни ефекти, усъвършенствани потребителски интерфейси, които поддържат множество срокове и слоеве за всеки слайд, и няколко други наистина много полезни функции и способности.

За тези, които търсят нещо малко по-малко усъвършенствано, но все пак способно да създава красиви, професионални слайдшоу, има Soliloquy (по-малко мощен вариант от другите два, но почти без съмнение най-добрият плъгин за WordPress плъзгач, наличен за тези, които просто не се нуждаят всякакви звънчета или свирки).

Сравнявайки Slider Revolution, LayerSlider и Soliloquy, ще ви покажем не само какво могат да правят тези инструменти, но и колко лесно се използват – и най-важното – да ви помогнем да решите кой най-добре отговаря на вашите изисквания.

Преди да сравним тези плъгини в дълбочина, ще започнем с кратко въведение към всеки.

Плъзгаща революция

Slider Revolution е най-популярният плъгин за създаване на слайдшоу на пазара на CodeCanyon.

Плъзгач плъзгач Revolution WordPress

С повече от 135 000 продажби към днешна дата, да не говорим за броя на премиум теми, като например Avada, които използват този плъгин, сега има съобщения за над милион уебсайтове на WordPress, използващи Slider Revolution.

LayerSlider 5

LayerSlider е следващият най-продаван плъгин за слайдшоу на WordPress след Slider Revolution.

Слой плъзгач LayerSlider WordPress

Подобно на Slider Revolution, LayerSlider може да се похвали с дълъг списък с функции. Около този инструмент са изградени редица премиум теми, а също така има и много впечатляващи демонстрации, показващи неговите възможности.

монолог

От създателите на OptinMonster и Envira Gallery, Soliloquy е създаден, за да бъде лесен и лесен за използване начин за създаване на слайдшоу за уебсайтове на WordPress.

Плъзгач за плъзгач SoliloquyWP WordPress

Въпреки че може да няма функции за анимация и времева линия на Slider Revolution и LayerSlider, Soliloquy все още е мощен инструмент, който си струва да се обмисли.

Slider Revolution, LayerSlider 5 и Soliloquy: Сравнено

Най-продаваните плъгини за WordPress плъзгачи наистина вече не могат да се смятат за обикновени създатели на слайдшоу за съдържание. Изминаха дните, когато единствените ви възможности бяха да показвате съдържание или изображения на страници или изображения в плъзгачите или каруселите на уебсайта си.

Както споменахме по-рано, мисля, че е честно да кажем, че най-популярните инструменти в категорията са по-близки до пълнофункционалния презентационен софтуер от стандартните WordPress приставки.

В зависимост от вашите изисквания и вашите мисли за непрекъснато увеличаващи се списъци с функции, тази допълнителна функционалност може да бъде или благословия, или проклятие. От една страна, няма много неща, които можете да направите с водещите премиум плъзгачи плъзгачи; от друга, започването на работа с някои от тези инструменти може да бъде доста завладяващо.

В този раздел на нашето ръководство ще сравняваме функциите. След това ще направим кратка информация за потребителското изживяване, предлагано от всеки от тези инструменти, за да ви дадем по-добра представа за това как работят.

В края на това сравнение ще сте готови да вземете решение кой да използвате за вашия проект.

Опции за съдържание на слайдшоу

Revolution Slider, LayerSlider и Soliloquy ви дават възможност за показване на диапазон от съдържание във вашите слайдшоу. Можете да черпите съдържание от множество източници или да работите от празни слайдове, което ви позволява да добавяте собствено съдържание, точно както бихте направили с приложение като PowerPoint.

Демонстрация на съдържанието на плъзгача

Както бихте очаквали с някой от тези плъзгачи, показването на изображения и видеоклипове от вашата медийна библиотека на WordPress е много лесно. Освен това е лесно да създавате слайдове, които включват представените изображения и заглавия от отделни публикации и страници, които връзват обратно към съдържанието ви.

LayerSlider Carousel

Показване на съдържание от вашите акаунти в социалните медии също е възможно с всеки от тези плъгини. Със социални мрежи като Facebook, Twitter, YouTube, Vimeo, Flickr и Instagram, поддържани от Slider Revolution, можете да създавате плъзгачи, които се актуализират автоматично, за да се показва най-новото съдържание от вашите профили. Опциите за социални медии LayerSlider и Soliloquy обаче са много по-ограничени.

Slider Revolution и Soliloquy също могат да ви помогнат да създадете плъзгачи, които да показват продукти от вашия онлайн магазин, работещ с WooCommerce – чудесна възможност, ако искате да покажете най-новите си продукти със стил.

Слайдшоу Редактори

Ще разберете по-добре как работят тези плъзгачи в секцията за потребителско изживяване. Въпреки това, двата най-модерни инструмента в това сравнение на плъзгача, Slider Revolution и LayerSlider, имат потребителски интерфейси, които повече напомнят на усъвършенствани редактори на изображения или софтуер за презентация, отколкото на типичен WordPress плъгин.

Slider Revolution Editor

Въпреки че не е толкова напреднал, редакторът Soliloquy ви дава възможност да създавате слайдове с помощта на HTML и CSS. Можете също така лесно да добавяте персонализирани текстови надписи към слайдовете си.

Slider Revolution и LayerSlider предлагат усъвършенствани редактори за слайдове с плъзгане и пускане на WYSIWYG. Всеки слайд във вашето слайдшоу може да съдържа няколко слоя, всеки със собствен набор от съдържание. Поемайки нещата, всеки слой има своя собствена времева линия – функция, която ви позволява да анимирате съдържанието на слайд и да създавате някои наистина модерни слайдшоу.

LayerSlider Timeline

Ако някога сте използвали софтуер като Flash или Director, тогава трябва да имате добра представа за това как са Slider Revolution и LayerSlider. Soliloquy, от друга страна, се чувства по-скоро като използва обикновен плъгин за WordPress.

Опции и ефекти за възпроизвеждане на плъзгачи

И трите плъгина ви дават възможност за показване на плъзгащите контроли за възпроизвеждане. Въпреки това, Slider Revolution и LayerSlider заемат водеща позиция по отношение на анимацията и преходните ефекти, които могат да бъдат приложени към вашите слайдшоу. С тези две плъгини можете също така да определите как играят плъзгачите с опции като автоматично възпроизвеждане, безкрайно циклиране, начално и обратно възпроизвеждане.

Възпроизвеждане на LayerSlider

Soliloquy предлага много възможности за конфигурация на плъзгача. Той обаче не може да се конкурира с гъвкавостта и възможностите на Slider Revolution и LayerSlider.

Плъзгачи шаблони и кожи

Soliloquy предлага малък избор от теми, от които да избирате, когато създавате слайдшоуто си. LayerSlider обаче включва множество персонализирани кожи и видове навигация, докато Slider Revolution има библиотека с шаблони.

Тема SoliloquyWP

Чрез библиотеката с шаблони можете да инсталирате повече от 100 предварително изградени слайдшоу Slider Revolution във вашия уебсайт само с едно кликване. Шаблоните на Slider Revolution са много впечатляващи и приличат повече на вида презентации, които ще използвате за стартиране на продукт или показване на потенциален клиент, отколкото на типично слайдшоу на WordPress съдържание.

Шаблони за революция на плъзгача

Ако наистина искате да се възползвате максимално от тези усъвършенствани инструменти за слайдшоу, тогава шаблоните на Slider Revolution ще улеснят много по-лесното му стартиране. Безплатната размяна на слайдшоу Slider Revolution също трябва да се спомене, тъй като това е друг източник на вдъхновение и шаблони.

Сравняване на потребителски опит

Огромни списъци с функции и впечатляващи шаблони са страхотни. Потребителското изживяване обаче ще има огромно влияние върху вида на резултатите, които ще получите от избрания от вас инструмент. Преминаването през потребителските интерфейси на тези плъгини ще ви помогне да решите кой плъзгач най-добре отговаря на предпочитания от вас начин на работа.

Потребителски опит на Slider Revolution

Управлявайте слайдшоутата на слайд революцията

След като Slider Revolution стартира и работи на вашия уебсайт WordPress, можете да започнете да създавате слайдшоу. Можете да направите това от нулата или като изберете един от предварително изградените слайдшоу от библиотеката с шаблони.

Slider Revolution Library

В библиотеката има повече от 100 шаблона, обхващащи редица категории. Независимо дали сте избрали предварително изграден шаблон или създадете свой собствен, работата по редактирането се осъществява чрез редактора на слайд революцията.

Slider Revolution UI 1

Slider Revolution може да се счита за пълнофункционален инструмент за представяне на слайдшоу. Следователно, това е плъгин с много подробен потребителски интерфейс. Освен редактора на слайдове, тук има и секцията от времевата линия, документирана по-долу.

Slider Revolution UI 2

Всеки плъзгач също има свой панел за настройки. Чрез тези настройки можете да контролирате много аспекти на плъзгача и неговите отделни слайдове. Анимационните ефекти и стиловете на преход са само част от елементите, които можете да приложите към слайдовете си.

Настройки за плъзгане на плъзгача

Когато става дума за добавяне на съдържание към вашите слайдове, Slider Revolution ви позволява да избирате от широк спектър източници. Публикациите и страниците в WordPress, съдържанието в социалните медии и продуктите от вашия магазин за електронна търговия, работещ с WooCommerce, са всички възможни източници на съдържание.

Източник на съдържание на плъзгача революция

Когато избирате източник на съдържание за плъзгача, отново получавате много подробен набор от контроли, за да определите какво съдържание е включено.

Филтър за завъртане на плъзгача

След като създадете плъзгач, той може да се управлява от екрана на революцията на плъзгача в рамките на вашето табло за управление на WordPress.

Плъзгач на екрана за революция

Всеки плъзгач получава собствен къс код, който може да бъде поставен във вашите публикации или страници. Както при LayerSlider и Soliloquy, този плъгин добавя удобен бутон към редактора на WordPress, а има и джаджа за показване на плъзгачите в областите на вашата тема в widgetized.

Вграждане на плъзгача революция

Научаването на потребителския интерфейс на Slider Revolution със сигурност ще отнеме време и тогава има всички настройки и опции, с които да експериментирате. Ако няма съществуващ шаблон, който да отговаря точно на вашите нужди, има реален шанс, че създаването на типа разширено слайдшоу Slider Revolution може да отнеме много време.

Потребителски опит на LayerSlider

Стартиране на LayerSlider

Първите стъпки с LayerSlider са много ясни. След активиране на приставката LayerSlider се показва приятелско приветствено съобщение, което улеснява виждането как можете да импортирате примерни слайдшоу.

LayerSlider Изберете

Ако решите да импортирате примерен плъзгач, можете да го отворите за редактиране, за да получите по-добра представа за това как работи този плъгин. Една особеност на потребителския интерфейс LayerSlider е, че той показва всеки слайд като отделен раздел.

LayerSlider слайдове

Всеки слайд има свой набор от контроли, предлагащ много опции за това как всеки ще изглежда и функционира като част от плъзгача. Тези опции обхващат колко дълго ще се показва слайдът, кой ефект на преход ще бъде използван и дали страната ще функционира като връзка за кликване. Ако решите да превърнете слайд във връзка, можете лесно да определите къде ще отведе потребителя.

Опции за слайд на LayerSlider

След като дефинирате основните свойства на слайда, можете да започнете да добавяте и редактирате съдържанието му. Тъй като всеки слайд LayerSlider има своя собствена времева линия, пълна с множество слоеве, наистина няма ограничение за това колко съдържание и действие може да съдържа всеки слайд..

LayerSlider Timeline

Горната снимка на екрана е само извадка от времевата линия за един слайд в демонстрационното слайдшоу LayerSlider. Както можете да видите, вашите слайдове могат да бъдат натоварени с екшън и сложни, колкото е необходимо.

Съдържание на слоя LayerSlider

Успоредно с изгледа на времевата линия ще намерите също контролите за съдържание, преход, свързване и стилизиране за всеки слой. За контекст всеки слайд може да има няколко слоя и всеки слайдшоу може да има множество слайдове.

LayerSlider Preview

Благодарение на бутона за визуализация можете незабавно да видите как се развиват плъзгачите ви. За да се улесни използваемостта, прегледът на живо се показва на същия екран като редактора.

LayerSlider Управление

Вашите слайдшоу LayerSlider могат да се управляват от разпределената страница на вашия WordPress табло за управление. Оттам можете да получите бърз преглед на вашите плъзгачи, да ги отворите за редактиране, да ги дублирате или да ги изтриете според нуждите. Слайдърите могат да бъдат вмъкнати във вашите публикации и страници, като копират и поставят съответния кратък код.

LayerSlider бутон

Както при останалите опции в това сравнение на плъзгачите, LayerSlider добавя полезен бутон към редактора на WordPress, който ви дава лесен начин да вмъкнете плъзгачи в съдържанието си. Можете също така да използвате джаджата LayerSlider, за да добавите плъзгачи към страничните си ленти и други области, свързани с widgetized. Ако използвате тема на WordPress с widgetized подредба на началната страница, джаджата LayerSlider ще улесни добавянето на плъзгачи с пълна ширина към предната страница на вашия уебсайт.

LiderSlider Widgets

Тези подробности и екранни снимки на потребителския интерфейс LayerSlider ви дават добра представа за това колко креативни можете да постигнете с този инструмент. Благодарение на изчерпателния набор от контроли, наистина можете да създадете някои усъвършенствани слайдшоу с LayerSlider.

Ако вашите нужди са по-скромни, LayerSlider е повече от способен да създаде основни слайдшоу. Детайлният потребителски интерфейс обаче, с богатството си от контроли, опции и срокове, може да направи създаването на прости плъзгачи ненужно сложно. Както е при Slider Revolution, потребителите с по-големи екрани и по-висока разделителна способност по-лесно ще използват интерфейса LayerSlider.

Soliloquy потребителски опит

За разлика от LayerSlider и Slider Revolution, Soliloquy не ви дава възможност да импортирате предварително изградени или демонстрационни плъзгачи. Това е жалко, тъй като възможността да разгледате демонстрационния плъзгач може да ви помогне да разберете по-добре как работи инструмент.

Начало на Soliloquy

За щастие, започването на Soliloquy е много лесно. Просто качете и активирайте приставката, след това се насочете към таблото за управление на Soliloquy и кликнете върху бутона Добавяне на нов, за да създадете първото си слайдшоу.

Soliloquy Създаване

Soliloquy ви позволява да създавате два основни типа слайдшоу. Опцията Native Slider е предназначена за създаване на слайдшоу, която ще показва файлове с изображения, които сте качили на вашия сайт. В режим Native Slider можете също така ръчно да създавате HTML слайдове и, ако можете да предоставите необходимия HTML, тази опция предлага добра доза творческа свобода (макар и не толкова, колкото Slider Revolution и LayerSlider).

Soliloquy HTML

Вашите родни плъзгачи Soliloquy също могат да включват видеоклипове. Можете да ги добавите, като качите файловете или въведете URL адресите на видеоклипове, хоствани другаде. Ако сте активирали допълнителната PDF добавка, можете също да използвате тези файлове като част от плъзгача.

Солико видео

Създаването на външен плъзгач е алтернативата на създаването на Native Slider. Лицензът Soliloquy, който сте закупили, и добавките, които сте активирали, ще определят какъв тип съдържание може да включва вашия Външен плъзгач.

Изкуство Външно

Наличните опции включват създаване на плъзгач, показващ представено съдържание от вашия WordPress сайт, съдържание от вашия Instagram профил и продукти от вашия магазин WooCommerce.

Soliloquy Instagram

Създаването на слайдшоу в режим Native Slider е много лесно: Просто качете съдържание от вашия компютър или използвайте съществуващо съдържание от вашата медийна библиотека на WordPress.

Съдържание на слайд Soliloquy

След като добавите малко съдържание към плъзгача си, можете да започнете да работите върху отделните слайдове. В режим Native Slider, файловете, които ще съставят вашето слайдшоу, могат да бъдат използвани такива, каквито са или редактирани.

Soliloquy слайдове

Щракването върху иконата за редактиране отваря страницата със свойства на изображението в WordPress. Чрез този екран можете да добавите заглавие и надпис за слайда си, а също така имате възможност да добавите свойства на връзката. В зависимост от това кои добавки Soliloquy сте активирали, можете също да зададете начална и крайна дата на слайда, който контролира видимостта му във вашето слайдшоу.

Soliloquy Редактиране на слайд за изображение

След като създадете слайдовете си, можете да преминете към конфигуриране на плъзгача. Чрез контролите за конфигуриране на плъзгача можете да изберете тема на плъзгача, да зададете максималния размер на изображението и да въведете размерите на плъзгача.

Soliloquy Config

Можете също да конфигурирате настройките и контролите за възпроизвеждане на слайдове. Активирането на режимите на въртележка и лайтбокс са допълнителни опции.

Soliloquy въртележка

Включването на бутона Pinterest Pin It може да помогне на съдържанието ви да генерира повече социални споделяния и допълнителен трафик към вашия уебсайт. Това полезно допълнение не е включено в LayerSlider или Slider Revolution.

Soliloquy Carousel Demo

Управлението на видимостта на вашите плъзгачи е лесно с Soliloquy – просто въведете началните и крайните дати, за да определите кога плъзгачът ви ще бъде показан на посетителите.

Дати на соликоки

Ако искате да използвате някои от разширените функции на Soliloquy, можете да създадете слайдшоу във Външен режим. В зависимост от това кои добавки имате достъп, този режим ви позволява да създадете плъзгач за показване на продукти от вашия магазин за електронна търговия, задвижван от WooCommerce – нещо, което можете да направите и с Slider Revolution.

Настройки на Soliloquy WooCommerce

Процесът за създаване на слайдшоу за продукт на WooCommerce е много подобен на създаването на обикновен плъзгач за съдържание. Soliloquy включва подробни настройки за филтриране и контролиране на това, кои продукти се показват във вашия плъзгач, обхващащи категории продукти и маркери, продукти с отстъпка, продукти в определен ценови диапазон и други.

Съдържателно съдържание на WooCommerce

Както е при LayerSlider и Slider Revolution, добавянето на плъзгачите Soliloquy към съдържанието ви е просто. Просто кликнете върху бутона Добавяне на плъзгача, който плъгинът добавя към редактора на WordPress, след което изберете от наличните опции, за да вмъкнете съответния кратък код.

Soliloquy Shortcode

Подобно на LayerSlider и Slider Revolution, Soliloquy също включва джаджа за показване на вашите плъзгачи около съдържанието ви. След като кратък код е поставен, можете да прегледате страницата, за да я видите в действие.

Soliloquy демонстрация на WooCommerce

Както можете да видите, потребителският интерфейс на Soliloquy е лесен за разбиране, особено в сравнение с другите плъгини в тази статия. Ако сте запознати с WordPress, не би трябвало да имате проблеми с Soliloquy.

Като цяло, Slider Revolution и LayerSlider са по-сложни за използване поради по-голямото количество функции и функционалност, които имат. Кой е най-добрият плъзгач за вас, се свежда до вашите лични предпочитания, изисквания към проекта и бюджет.

Информация за цените

Както очаквате, Soliloquy е най-лесният инструмент за използване на трите. По ирония на съдбата, обаче, детайлите за цените на Sololoquy са може би най-трудни за разбиране.

Предлага се в множество пакети, Soliloquy варира в цената от $ 19 до $ 249 и колкото повече плащате, толкова повече функции получавате достъп. Опцията за програмисти за 99 долара включва всички функции, използване в неограничени сайтове и достъп до приоритетна поддръжка. С надстройката до главния план за $ 249 получавате и доживотен достъп до премиум поддръжка и актуализации на приставки

Можете да видите точно кои функции получавате достъп с различните опции за лиценз на страницата за ценообразуване на Soliloquy.

Slider Revolution и LayerSlider поддържат нещата само с една ценова точка. Slider Revolution може да бъде закупен за $ 19, докато LayerSlider се предлага за $ 18. И двата приставки включват доживотен достъп до бъдещи актуализации и шест месеца поддръжка. Периодите на поддръжка и за двата плъгина могат да бъдат удължени до 12 месеца за $ 5.40.

Заключителни мисли

Трите варианта в това сравнение попадат в две групи. Първо, има мощните, пълни с функции, добри стойности, но по-трудни за използване плъгини Slider Revolution и LayerSlider. Тогава има по-лесният за употреба, но по-малко пакетиран с функции и по-малко достъпен Soliloquy приставката.

Ако искате да създадете разширени плъзгачи и презентации, които ще заслепят вашата публика и нямате нищо против да се захванете с по-сложен потребителски интерфейс, тогава Slider Revolution или LayerSlider е най-добрият вариант за вас.

Освен това, ако сте на бюджет, тогава цените от 19 и 18 долара на Slider Revolution и LayerSlider ще ви харесат.

Само при ценовите и функционални списъци, Slider Revolution и LayerSlider са по-добрите опции, като Slider Revolution е предстоящ напред поради по-голямата си функционалност.

Soliloquy обаче не бива да се пренебрегва. Въпреки че трябва да платите близо пет пъти повече за пълния набор от функции, Soliloquy все още е конкурентна опция. Ако предпочитате по-лесен за използване плъгин, не се нуждаете от допълнителни функции и нямате нищо против да плащате повече, тогава Soliloquy е надежден претендент за титлата за най-добър плъгин за WordPress плъзгач.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me