SiteOrigin Page Builder Review: den beste gratis WordPress Page Builder Plugin?

WordPress-tilbud


SiteOrigin Page Builder er en av de mest populære gratis innholdsredigeringsprogramtilleggene som er tilgjengelige for WordPress. Men med så mange utmerkede premiumsidebyggere på markedet, kan en gratis plugin som SiteOrigin Page Builder være et realistisk alternativ, eller vil det komme til kort?

Mot slutten av denne vurderingen vil du forhåpentligvis kunne se om det å spare penger og bruke et gratis plugin er et levedyktig alternativ, eller om mangel på funksjoner gjør kjøp av et premiumverktøy en nødvendighet.

Om SiteOrigin Page Builder

SiteOrigin Page Builder-plugin

Page Builder av SiteOrigin (nedlastbar fra det offisielle WordPress-arkivet her er opprettet for å hjelpe deg med å produsere tilpassede design for ditt WordPress-nettstedinnhold. Fra å hjelpe deg med å bygge en unik hjemmesideoppsett til å tilby avanserte design for Om- og Kontaktsidene, og hjelpe deg For å publisere mer attraktive blogginnlegg, oppgraderer denne pluginen standard WordPress-editor for å utvide de kreative alternativene dine.

SiteOrigin Page Builder brukergrensesnitt

Page Builder by SiteOrigin bakgrunnen brukergrensesnitt.

Plugin-enheten lar deg bygge tilpassede rutenettbaserte responsive sidelayouter gjennom dra-og-slipp-grensesnittet, og du kan deretter sette inn en rekke innholdsmoduler i dine tilpassede oppsett for å lage funksjonsrike sider.

Live Editor Front-End brukergrensesnitt

Front-end Live Editor SiteOrigin Page Builder-modus.

Hvis du leter etter designinspirasjon, eller hvis du har kort tid, inkluderer SiteOrigin Page Builder også et utvalg redigerbare forhåndsbygde layouter.

Sideoppsett for sideOrigin-sidebygger

Layoutene til SiteOrigin Page Builder kan redigeres.

Vi vil utforske brukergrensesnittet og utvalget av innholdsmoduler neste, men hvis du noen gang har ønsket mer kontroll over utseendet til innleggene og sidene på WordPress-nettstedet ditt, kan dette være plugin for deg.

De beste SiteOrigin-sidebyggerfunksjonene

Brukergrensesnittet, valg av innholdsmoduler og widgets, og forhåndsbygde layouter er de tre hovedkomponentene til et WordPress-sidebygger-plugin.

Vi ser på disse aspektene ved denne plugin-pluss, i tillegg til noen ekstra funksjoner som hjelper deg å avgjøre om dette gratis verktøyet er det riktige alternativet for prosjektet ditt.

SiteOrigin-trekke-og-slipp-sidebyggergrensesnitt

Når du aktiverer plugin-en, blir en ekstra fane lagt til WordPress Editor. Når du klikker på den, starter SiteOrigin Page Builder-grensesnittet.

Page Builder Editor-knapper

Når du klikker på fanen Page Builder, bytter WordPress Editor til SiteOrigin Page Builder.

Når sidebyggergrensesnittet er lastet inn, kan du starte med å legge til en widget, en rad eller et forhåndsbygget oppsett på siden din.

Alternativer for sideOrigin sidebygger

Det endelige SiteOrigin Page Builder-grensesnittet.

Opprette layoutgitter med rader og kolonner

Rader er grunnlaget for sidebyggeroppsettet, og hver rad du legger til på siden din kan deles inn i flere kolonner. Ved å legge til flere rader i oppsettet – hver med sine egne kolonner – kan du begynne å lage avanserte sidedesign med bare noen få klikk.

Radbygger

SiteOrigin Page Builder gir deg presis kontroll over nettbaserte oppsett gjennom bruk av rader og kolonner.

Etter å ha klikket på Legg til rad-knappen, kan du definere rad- og kolonnestrukturen. Dra-og-slipp-grensesnittet gjør det enkelt å endre bredden på radene, men hvis du leter etter hjelp til å skape et estetisk behagelig oppsett, eller du bare vil spare tid, kan du velge fra den forhåndsdefinerte kolonnen forholdstall.

Lag et tilpasset kolonnelayout

De forhåndsdefinerte forholdene gjør det enkelt å raskt lage en passende kolonneoppsett for siden din.

I tillegg til å definere antall kolonner i rekken, kan du også tilpasse utseendet til raden og individuelle celler. Endring av bakgrunnsskjerm, inkludert bytte av farger eller bilder, håndteres gjennom panelet Row Styles. Du kan også legge til tilpassede marginer og polstring, og legge inn hvilken som helst tilpasset CSS for enda større kontroll over designen din.

Tilpass radstiler

SiteOrigin Page Builder gir deg full kontroll over utseendet til radene og kolonnene deres.

Når du er fornøyd med raden og kolonnene, kan du legge den til på siden din for å fortsette å bygge din tilpassede layout. Fordi du kan legge til så mange rader du trenger på siden din, kan du lage noen virkelig avanserte oppsett med SiteOrigin Page Builder.

Eksempel på en tilpasset layout for SiteOrigin Page Builder

De tilpassede rad- og kolonneoppsettene kan omorganiseres gjennom dra-og-slipp-grensesnittet.

Legge widgets til det tilpassede sidelaget

Widgets er innholdsblokker som brukes til å legge til nyttige elementer på sidene dine, for eksempel knapper, kart og glidebrytere. Men før vi dekker widgetalternativene, la oss se på hvordan de er lagt til i sideoppsettene.

SiteOrigin Page Builder Widgets

Noen av widgets eller innholdsblokker du kan legge til i layoutene dine med SiteOrigin Page Builder.

Bare velg en rad eller kolonnecelle og trykk Legg til widget-knappen, og du kan velge hvilket element du vil legge til i oppsettet.

Legg til en widget på siden

SiteOrigin Page Builder-widgetene kan tilpasses mye.

Når en widget er lagt til, kan du klikke på den for å begynne å tilpasse utseendet og hvordan den fungerer.

SiteOrigin Page Builder Live Editor Mode

I tillegg til å jobbe i back-end-editoren, kan du også bytte til ‘Live Editor’ -modus for å se hvordan siden din vil se ut når den blir publisert.

Live Editor front-end-visning

Live View-modusen gjør det enkelt å forhåndsvise arbeidet ditt, og du kan også gjøre endringer gjennom sidepanelet, men det er ikke så interaktivt som for noen av de premium sidebyggerne.

Hvis du vil gjøre endringer på siden din når du jobber i front-end Live Editor-modus, i stedet for å la deg kommunisere direkte med innholdet, viser plugin-et et popup-vindu som inneholder kontrollene.

Alternativer for Live Editor-paneler

Hvis du vil gjøre noen endringer i sidedesignet i Live Editor-modus, må du gjøre det gjennom et popup-vindu.

Live Editor-modus gir deg en nøyaktig forhåndsvisning av arbeidet ditt, slik at du kan finne ut hvordan det vil se ut for de besøkende. På grunn av mangelen på direkte inline-redigering, sammenligner det imidlertid ikke godt med de polerte pek-og-klikk-front-redigeringsprogrammer som finnes i premium WordPress-verktøy som Beaver Builder, Visual Composer eller Thrive Themes Content Builder.

Divi Front-End Editor

Divi er et premium WordPress-tema og sidebygger-plugin som lar deg samhandle med sidedesignet ditt direkte.

Live Editors mangel på direkte inline-redigering er ikke en stor ulempe, men de andre verktøyene som er nevnt tidligere, så vel som premium Divi fra elegante temaer, gir en mye mer responsiv og intuitiv brukeropplevelse. Å kunne klikke på et element og begynne å redigere det direkte på siden – enten du vil endre tekst, endre størrelse på en kolonne eller flytte et element til en ny posisjon – er en mye mer praktisk og intuitiv måte å jobbe på.

Mobilt responsive sidedesign

En hendig funksjon i Live Editor er imidlertid forhåndsvisning av mobilen. For å få et inntrykk av hvordan smarttelefon- og nettbrettbrukere vil oppleve innholdet ditt, kan du bruke enhetsknappene til å forhåndsvise designet ditt via mobile visningsportaler.

SiteOrigin Page Builder Mobile Preview

Hvis du klikker på mobil- og nettbrettknappene, endres størrelsen på visningsområdet for å etterligne de mindre skjermene til disse enhetene.

Siden alle SiteOrigin Page Builder-elementene – inkludert oppsett og widgets – er responsive, bør designene dine fungere bra på mindre skjermenheter.

SiteOrigin-sidebyggeroppsett

Eksempel Pre-Built Layout

En av de redigerbare forhåndsbygde hjemmesideanleggene fra SiteOrigin Page Builder.

I tillegg til å lage dine egne tilpassede design, kan du også importere et av de forhåndsbygde layoutene til siden din, og for et gratis plugin-program inneholder SiteOrigin Page Builder et imponerende utvalg av forhåndsbygde design. Imidlertid er de ikke opp til samme standard som de du vil få med et premiumverktøy som Beaver Themer.

Noen sidebyggeroppsett

SiteOrigin Page Builder-design dekker en rekke sidetyper, inkludert Startside, Om, Kontakt- og netthandel sider som er egnet for en rekke prosjekter. Når du har importert en layout, kan du redigere den gjennom grensesnittet for bakbyggerens side.

Redigere en layout

De importerte layoutene består av rader, kolonner og widgets som alle kan tilpasses gjennom byggegrensesnittet.

Oppsettene inkluderer relevant arkivfotografering, så når du har importert designet, kan du ganske enkelt bytte ut teksten for raskt å opprette siden for nettstedet ditt.

Innhold byggekloss widgets

Som nevnt inkluderer SiteOrigin Page Builder et godt sett med nyttige widgets som kan legges til på sidene dine. Fra overskrifter og knapper til prissetting av tabeller og glidebrytere, kan du raskt og enkelt oppgradere innholdet med denne sidebyggeren.

Sidebygger-widgeter

SiteOrigin Page Builder gir deg et godt sett widgets for dine tilpassede sidedesign.

Når du har lagt til en widget til oppsettet, kan du tilpasse utseendet gjennom grensesnittet for byggherre.

Redigere en widget

Du kan tilpasse widgetene for å sikre at de samsvarer med designpreferansene dine.

Som mange av de beste WordPress-sidebygger-plugins, kan noen av widgetene som er aktive på nettstedet ditt – inkludert de fra tredjeparts plugins – legges til dine tilpassede design. Dette åpner for en hel verden av kreative muligheter. Hvis du ikke finner en passende widget fra SiteOrigin Page Builder-valget, bør du kunne finne en andre steder.

Fungerer med ethvert WordPress-tema

Selv om SiteOrigin tilbyr en rekke WordPress-temaer (hvorav noen er opprettet av SiteOrigin, og noen av tredjepartsforfattere som ProteusTemaer og ThemeTrust), skal pluginen for Page Builder fungere med et hvilket som helst riktig kodet tema. For eksempel ble Digital Pro Genesis-barnetemaet fra StudioPress brukt under testing for denne SiteOrigin Page Builder-gjennomgangen uten problemer. Å bytte temaer forårsaket heller ingen problemer, med den tilpassede sideutformingen som sømløst ble overført til den nye designen.

Sidemalen i full bredde

Nettstedet ditt vil trenge en mal i full bredde hvis du vil lage sider uten WordPress-sidefelt eller overskrifter.

Hvis du vil lage layouter i full bredde, for eksempel for hjemmesiden din, må du sørge for at WordPress-temaet ditt inneholder en mal i full bredde. Alternativt kan du kode en selv eller installere en plugin, for eksempel gratis fullbreddemaler for ethvert tema & Sidebygger.

Life After SiteOrigin Page Builder?

På grunn av måten mange WordPress-sidebygger fungerer, kan deaktivering av plugin føre til problemer. Ofte vil du enten miste tilgangen til innholdet du har lagt til på en side med byggherren, eller så går det tapt i sjøene med egen kode.

Etter å ha fjernet pluginen

Innholdet ditt er fremdeles tilgjengelig etter deaktivering av SiteOrigin Page Builder-pluginen.

Heldigvis er ikke dette tilfelle med SiteOrigin Page Builder. Etter å ha deaktivert plugin-modulen, bør innholdet ditt fremdeles være tilgjengelig (uten formateringen brukt av byggherren) for besøkende, og redigeres gjennom standard WordPress Editor. Dette gir deg muligheten til å bytte til en annen sidebygger i fremtiden uten å miste innholdet – noe som ikke alltid er mulig med andre sidebygger-plugins.

SiteOrigin Page Builder Premium-tillegg

Så langt har alt dekket i denne SiteOrigin Page Builder-gjennomgangen relatert til den gratis versjonen av plugin-modulen. Du kan imidlertid oppgradere sidebyggeren ved å kjøpe premium SiteOrigin-tilleggspakke for $ 29.

Premium tilleggsmoduler

Premium-oppgraderingen gir deg tilgang til en raskere støttetjeneste og syv nye sidebyggerfunksjoner.

Fordelene med å aktivere premium-tilleggene inkluderer å kunne bruke den tilpassede posttypebyggeren til å lage flere innleggstyper for nettstedet ditt, muligheten til å stille parallaks bakgrunnsbilder for layoutrekke for å gjøre dem mer visuelt tiltalende og muligheten til å legge til animasjon effekter på layoutelementene.

Bruker premium animasjonsmodulen

Premium-tilleggene gjør det mulig å bruke animasjonseffekter og triggere på sideelementer.

En annen fordel med å kjøpe tilleggene til SiteOrigin Page Builder er at du, i tillegg til deres gratis støttekanal, også får tilgang til premium e-poststøtte.

Siste tanker

Front-End Live View

Det relativt begrensede grensesnittet til sidebyggeren er den eneste største svakheten ved denne plugin-modulen.

For en gratis WordPress-plugin er SiteOrigin Page Builder et imponerende verktøy.

Redaktøren er enkel å bruke, og valg av widgets, sammen med muligheten til å legge til tredjepartswidgets i layoutene dine, bør sikre at nesten alle kan lage nyttige tilpassede sidedesign for WordPress-nettstedet deres. De forhåndsbygde sidelayoutene er også gode, og gir deg en rask måte å komme i gang med dine egne tilpassede design.

Front-end Live Editor er hovedområdet der SiteOrigin Page Builder faller bak premium side builder plugins for WordPress. Selv om du kanskje kan lage design av lignende kvalitet som de du ville gjort med et verktøy som Divi eller Beaver Builder, vil det ta deg lengre tid og involvere mer innsats med SiteOrigin Page Builder. I tillegg er det noen funksjoner som finnes i disse verktøyene som du bare ikke får tilgang til med denne pluginen – selv om du kjøper premium tilleggene.

For en gratis WordPress-sidebygger-plugin er den generelle brukeropplevelsen for SiteOrigin Page Builder imidlertid god, og hvis du har et stramt budsjett og fortsatt ønsker å lage avanserte sidedesign for nettstedet ditt, kan det være en stor hjelp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me