Si të organizoni kalendarin tuaj editorial me ndryshimin e rrjedhës

Marrëveshjet me WordPress


Duke supozuar se përmbajtja juaj është mjaft e mirë, më shumë përmbajtje çon në më shumë trafik. Nëse publikoni një postim të ri në blog vetëm një ose dy herë në muaj, shanset janë konkurrentët tuaj (të cilët mund të botojnë më shumë se dhjetë herë më shpesh se një muaj) do të rriten audiencën e tyre më shpejt sesa jeni (duke supozuar se përmbajtja e tyre varet nga zeroja natyrisht).

Sidoqoftë, sa më shumë përmbajtje të publikoni, aq më shumë bëhet problem për organizimin e të gjitha. Veçanërisht nëse drejtoni një botim në shkallë të gjerë që boton vazhdimisht postime të reja dhe merr grumbullime të reja, etj., Menaxhimi i të gjitha mund të përfundojë lehtësisht. Akoma më keq, është e lehtë të rrëshqitesh.

Herët a vonë, do të duhet të drejtoheni për një lloj shtojce editoriale të kalendarit për ndihmë. Zgjedhja ime?

Redaktoni rrjedhën.

Quiteshtë mjaft e mundshme shtesa më redaktuese editoriale më funksionale, më e shfaqur, atje. Shtojca është e lehtë për të lundruar, pa reklama, dhe çdo aftësi në listën e gjatë të funksioneve është shumë e domosdoshme.

Këtu keni një përmbledhje gjithëpërfshirëse të shtojcës dhe aftësive të saj të shumta.

Lista e plotë e Karakteristikave të Redaktimit të Fluksit

Sapo të keni shkarkuar, instaluar dhe aktivizuar Edit Flow në blogun tuaj në WordPress, drejtohuni tek faqja e cilësimeve të shtojcës për një përmbledhje të plotë të aftësive të saj. Ekrani me të cilin jeni goditur duket si kjo.

Edit-Flow-Feature-List

Më poshtë është një listë e veçorive të Edit Flow:

  • një kalendar kalendarik i zvarritjes
  • statuset e personalizuara për të treguar përparimin e një postimi
  • pajisje widgetboard për t’ju ndihmuar të gjurmoni përmbajtjen nga pulti WP
  • komentet editoriale për bashkëpunimin e brendshëm
  • metadata editoriale për të parë historinë e ndryshimeve në postë
  • një faqe për të parë të gjitha postimet tuaja, plus statuset e tyre, me një shikim të vetëm
  • grupet e përdoruesve për të menaxhuar ekipin tuaj
  • njoftime të brendshme

Lexoni më poshtë për të marrë një përshkrim të plotë të secilit funksion, plus vendndodhjen në panelin e administratorit ku secila aftësi hyn në fuqi.

kalendar

Administratori i WP > baltëpritëse > kalendar

Kalendari i tërheqjes dhe rënies është një nga karakteristikat më tërheqëse të Edit Flow – vazhdimi i orarit tuaj të postimit të synuar është aq më i lehtë kur gjithçka që duhet të bëni është të klikoni dhe zvarritni.

kalendar

Duke iu drejtuar faqes së opsioneve të kalendarit, do të shihni tre personalizime të mundshme. Së pari, ju mund të vendosni se cilat lloje të postave të shfaqen në kalendar (mos u shqetësoni për llojin “Idetë”; ky është vetëm një personalizim për faqen time të internetit). Së dyti, ju gjithashtu duhet të zgjidhni se cili lloj posti mund të krijohet nga vetë faqja e kalendarit (me siguri do të jetë posti standard për shumicën prej jush).

Në fund të fundit, mund të aktivizoni gjithashtu një burim pajtimi nga iCal ose Google Calendar.

Ndrysho flow Kalendari-Cilësimet

Statutet e personalizuara

Administratori i WP > Redakto Postin

Sapo të instaloni Kalendarin Redaktues, aktivizohen disa statuse të reja postimesh: Pitch, Caktohet, Në Progres, Draft, dhe Rishikimi në pritje (Pitch është default për çdo postim të ri).

Edit-Flow-Pitch-to-projekt-

Nëse preferoni të ndryshoni statuset rreth pak, mund të futeni në faqen e cilësimeve dhe të krijoni, modifikoni dhe fshini statuset. Ju mund ta ndryshoni parazgjedhjen nga katrani në tjetrin, të krijoni një status të ri për të treguar postimet e përfunduara – çfarëdo që mendoni se ju nevojitet.

Custom-Statuset-1

Në seksionin e opsioneve, ju mund të zgjidhni në cilat lloje postimesh duhet të përdoren këto statuse, si dhe nëse duhet të aktivizohet ose jo rënia e statusit.

Custom-Statuset

Pajisjet e panelit

Administratori i WP > baltëpritëse

Me Edit Flow gjithashtu vijnë një sërë widgetash që mund të vendosni në pultin tuaj për të dhënë një vështrim të shpejtë të përmbajtjes tuaj. Këto pajisje shtesë janë një fletore për të tërhequr shpejt mendimet, një listë të statuseve të postimit plus numrin e postimeve të etiketuara me secilin status dhe një listë të të gjitha postimeve që po ndjek.

Pult-Widgets

Në faqen e opsioneve, mund të aktivizoni ose çaktivizoni secilën widget.

Widget-Options

Komente Redaktuese

Administratori i WP > Redakto Postin

Me shtimin e Edit Flow në arsenalin tuaj të shtojcave, tani do të keni një widget të ri në faqen tuaj të redaktimit të postimit. Kjo widget lejon redaktorët të paraqesin përgjigje tek autorët e postave, duke kërkuar revizione, duke treguar miratimin, etj. Autorët e postës mund të bëjnë ndryshimet e nevojshme dhe t’i përgjigjen redaktorit. Ajo merr email jashtë procesit të rishikimit të postit tërësisht, dhe mund të jetë një kursimtar i madh për redaktorin (et) e blogut tuaj.

Editorial-Comments

Faqja e opsioneve ju lejon të zgjidhni për cilat postime komentet editoriale janë të aktivizuara.

Koment-Options

Metadata editoriale

Administratori i WP > Redakto Postin

Metadatat editoriale ju lejojnë të regjistroheni detaje të personalizueshme të çdo detyre, si numërimi i fjalëve, tema e postimit, etj. Videoja e ekranit për këtë funksion ndodhet gjithashtu në faqen e redaktimit të postimit, nën formatin e postimit dhe widget-et e figurës.

Editorial-Metadata

Në faqen e cilësimeve, mund të shtoni fusha të reja në widget dhe të zgjidhni për cilin metadata editoriale të llojeve të postimeve duhet të jenë të dukshme.

Metadata-Options

Buxheti i Historisë

Administratori i WP > baltëpritëse > Buxheti i Historisë

Faqja e Buxhetit të Historisë është një faqe e thjeshtë që ju lejon të shikoni të gjitha postimet tuaja dhe statuset e tyre përkatëse me një shikim. Ju mund të filtroni postimet sipas datës, statusit, kategorisë dhe përdoruesve nga të cilët janë krijuar.

Story-Buxhetit

Grupet e përdoruesve

Administratori i WP > Redaktoni rrjedhën > Grupet e përdoruesve

Funksionaliteti i grupit të përdoruesve është një nga veçoritë e mia të preferuara të Redaktimit të Fluksit. Unë jam një sulm i madh i organizatës. Më pëlqen të gjithë me të cilët punoj të njohin qartë rolet e tyre dhe ato që duhet të bëjnë.

User-Groups

Përfshihet një grup i grupeve të paracaktuara të përdoruesve, të cilat përbëhen nga redaktorët e kopjeve, fotografët, reporterët dhe redaktorët e seksioneve. Ju mund të shtoni, modifikoni dhe fshini grupet e përdoruesve si dëshironi. Skeda opsionesh ju lejon të zgjidhni cilat lloje postimesh janë grupet e përdoruesve.

Njoftime

Administratori i WP > Redakto Postin

Së fundmi, kemi Njoftimet për Ndryshimin e Fluksit. Kjo është ajo ku bashkëpunimi ekipor në një postim të vetëm bëhet super i thjeshtë.

Njoftimet është një widget në ekran në faqen e redaktimit të postimit. Kjo ju lejon të “etiketoni” llogari të caktuara të përdoruesit në një postim të caktuar. Userdo përdorues i shtuar në listën e njoftimeve do të marrë një njoftim sa herë që statusi i postimit ndryshohet ose kur paraqitet një koment editorial.

Për më tepër, në vend që të shtoni individualisht çdo përdorues, ju gjithashtu mund të etiketoni grupe të ndryshme të përdoruesve për njoftim.

Njoftime

Në faqen e cilësimeve, ju mund të zgjidhni për cilin njoftime për llojet e postës janë aktivizuar dhe nëse llogaritë e administratorit duhet të njoftohen apo jo për secilin ndryshim të statusit / komentin editorial.

Njoftimi-Cilësimet

Duke përfunduar

Ka pak shtesa kalendarike editoriale që mund të kryejnë punën sa më shpejt dhe me aq efikasitet sa Edit Flow. Kjo ju lejon të menaxhoni përmbajtjen tuaj në blog me lehtësi dhe stil, ndërsa gjithashtu ju mundëson të komunikoni shpejt dhe profesionalisht me stafin tuaj. Morefarë mund të dëshironte më shumë një redaktor?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me