Shtatë shtojcat më të mira të Google Analytics për WordPress (2020)

Marrëveshjet me WordPress


Nëse doni të kuptoni se çfarë po bëjnë vizitorët në faqen tuaj të internetit dhe nga kanë ardhur, ju duhet një mjet i analitikës në internet. Dhe kur bëhet fjalë për analitikën në internet, është një emër që dominon në treg – Google Analytics.

Sipas W3Techs, Google Analytics përdoret nga 85.1% e të gjitha faqeve të internetit me një mjet të njohur analitik. Pra, në thelb, pothuajse çdo uebfaqe që vizitoni është duke përdorur Google Analytics.

Nëse doni që faqja juaj WordPress të bashkohet me klubin, ekzistojnë dy rrugë themelore që mund të ndiqni për të shtuar Google Analytics në faqen tuaj:

 1. Mund të shtoni me dorë kodin e përcjelljes në faqen tuaj.
 2. Ju mund të përdorni një shtesë Google Analytics për WordPress.

Përfitimi i qasjes së dytë është se, përveç që e bëjnë më të lehtë shtimin e skenarit të përcjelljes, shumica e shtojcave të WordPress Google Analytics gjithashtu ju ndihmojnë të punoni me mjetin në mënyra të tjera – siç është shikimi i analitikës tuaj të internetit në pultin e WordPress tuaj dhe konfigurimi i më shumë metodat e përparuara të përcjelljes.

Siç sugjeron edhe titulli i këtij postimi, ne do të përqendrohemi te qasja e dytë. Më poshtë, unë do të ndaj shtatë shtojcat më të mira të Google Analytics për WordPress dhe do t’ju ndihmoj të zgjedhni më të mirën për nevojat tuaja.

MonsterInsights – FALAS / 199 dollarë

Aktiv në më shumë se 2 milion site WordPress, MonsterInsights është shtojca më e popullarizuar e Google Analytics në WordPress.org. Ajo vjen nga Syed Balkhi dhe Awesome Motive, të cilët ndoshta janë më të njohurit për WPBeginner.

Faqja kryesore e plugin MonsterInsights

MonsterInsights bën disa gjëra të ndryshme për t’ju ndihmuar të punoni me Google Analytics në WordPress. ajo:

 1. Ju ndihmon të shtoni skenarin e ndjekjes së Google Analytics në faqen tuaj pa pasur nevojë të redaktoni ndonjë kod.
 2. Ju lejon të shihni të dhënat e Google Analytics brenda pultit tuaj të WordPress.
 3. Ju lejon të vendosni ndjekje më të avancuara, të tilla si lidhja për ndjekjen ose klikimet e butonave.

Pasi ta vendosni, do të keni mundësi të shihni statistikat për faqen tuaj brenda pultit tuaj të WordPress:

Raporti i përgjithshëm i MonsterInsights në pultin e WordPress

Me versionin premium, MonsterInsights shton një gjurmim shumë më të avancuar, siç janë:

 • Gjurmim i zgjeruar i Ecommerce për të parë statistikat për dyqanin tuaj në tregti elektronike (kjo është një veçori thelbësore e Google Analytics për të cilën do të flas më thellë më vonë).
 • Atribuimi i Lidhjes së Avancuar për të parë se cilat butona / lidhje specifike marrin më shumë klikime.
 • Ndjekja e thjeshtë e ngjarjeve me porosi për të krijuar kushtet tuaja të ndjekjes.

Ai gjithashtu ka disa karakteristika unike që ju ndihmojnë të segmentoni statistikat tuaja sipas veçorive në WordPress duke përdorur dimensione të personalizuara – për shembull:

 • Segmenti i loguar në përdoruesit e WordPress vs përdoruesit e pa regjistruar për të parë trendet.
 • Shikoni se cilat lloje postimesh marrin më shumë trafik.
 • Segmentoni trafikun tuaj sipas fjalës kryesore në SEO në SEO.
 • Shikoni se si lidhet trafiku juaj me rezultatin tuaj SEO Yoast. Për shembull, bëni faqet me një rezultat më të lartë SEO të Yoast kanë metrikë më të mirë?
 • Shikoni se cilët autorë në faqen tuaj marrin më shumë trafik.

Nëse mendoni se do të përdorni këto lloj analitikësh të përparuar, mund të jetë e vlefshme që të paguani për versionin premium të MonsterInsights. Por, nëse thjesht dëshironi diçka për t’ju ndihmuar të shtoni kodin e gjurmimit në faqen tuaj dhe të shikoni statistikat themelore, mund të përmbaheni me versionin falas (ose të zgjidhni një shtesë tjetër).

ExactMetrics (GADWP) – FALAS

Dikur i njohur si Paneli i Google Analytics për WP (GADWP), kjo shtojcë u ble nga Awesome Motive në 2018 dhe u ri-transferua në ExactMetrics.

Po, Motive Awesome është e njëjta kompani prapa shtojcës MonsterInsights më lart.

Plugin ExactMetrics WordPress

ExactMetrics është shtojca e dytë më e popullarizuar Google Analytics në WordPress.org, me instalimin e saj aktiv numëron në më shumë se një milion site.

Pavarësisht se tani është nën të njëjtën ombrellë, ka ende shumë dallime midis MonsterInsights dhe ExactMetrics, kjo është arsyeja pse ExactMetrics merr vendin e vet në këtë listë.

Së pari, në përputhje me rrënjët e tij GADWP, ExactMetrics është 100% falas. Për më tepër, Syed dhe Awesome Motive kanë thënë publikisht se synojnë ta mbajnë atë si një produkt 100% falas.

Pra, ndërsa MonsterInsights bllokon disa veçori prapa versionit të paguar, kurrë nuk do të duhet të paguani për ExactMetrics.

Nga një këndvështrim tipar, ExactMetrics ofron shumë nga të njëjtat karakteristika që ju merrni në MonsterInsights (madje disa që kërkojnë versionin e paguar të MonsterInsights, i cili është i shkëlqyeshëm nëse jeni në buxhet). Për shembull:

 • Atributi i Lidhjes së Zgjeruar
 • Statistikat në kohë reale
 • Ndjekja e lidhjeve / skedarëve
 • Ndjekja e ngjarjeve me porosi
 • Shihni trafikun nga autori

Me këtë që u tha, unë gjej që ndërfaqja MonsterInsights të jetë më mirë e dizajnuar dhe më e lehtë për t’u përdorur. Pra, nëse nuk keni nevojë për qasje falas në ato karakteristika të përparuara, mund të jeni më mirë me versionin falas të MonsterInsights në vend të kësaj.

Kompleti i faqes nga Google – FALAS

Site Kit është një shtojcë zyrtare e sapo lëshuar nga Google. Kjo ju ndihmon të lidhni faqen tuaj të WordPress në gjashtë shërbime të ndryshme të Google dhe të sillni të dhëna nga ato shërbime në pultin e WordPress tuaj.

Një nga ato shërbime është – e keni menduar – Google Analytics.

Kutia e faqes Google WordPress Plugin

Shërbimet e tjera janë Google Search Console, AdSense, PageSpeed ​​Insights, Google Optimize dhe Google Tag Manager.

Kompleti i sitit nuk ofron një listë të detajuar si MonsterInsights ose ExactMetrics, por ju ndihmon me dy gjëra:

 • Kjo ju ndihmon të shtoni kodin e gjurmimit të Google Analytics në faqen tuaj të WordPress.
 • Ju mund të shikoni statistikat themelore për të gjithë faqen tuaj dhe faqet specifike nga pulti i WordPress-it tuaj.

Për të vendosur faqen tuaj me Kutinë e sitit, do t’ju duhet të kaloni disa hapa autorizimi. Procesi i konfigurimit nuk kërkon ndonjë kod, por do të duhet të klikoni në një tufë butonash.

Pastaj, do të keni mundësi të shikoni statistikat nga pulti juaj WordPress. Nëse shkoni në Kutia e faqes. Paneli i tryezës ose Kompleti i sitit → Analitika, mund të shikoni statistika të nivelit të lartë për të gjithë sitin tuaj, siç janë:

 • Pasqyrë e trafikut
 • Përmbajtja juaj me cilësi të lartë

Një gjë e zoti këtu është që Kompleti i Faqes gjithashtu përfshin termat e pyetjeve të kërkimit nga Kërkimi Konzoll në pultin kryesor, kështu që mund të shihni se si ato përputhen me përmbajtjen tuaj më të njohur:

Paneli kryesor i Google Site Kit në WordPress

Ju gjithashtu mund të përdorni kutinë e kërkimit për të hapur statistikat për faqe të veçanta në faqen tuaj. Përsëri, shtojca përfshin pyetje nga Search Console për atë faqe specifike, e cila është me të vërtetë e përshtatshme:

Paneli i faqeve të Google Site Kit në WordPress

Në përgjithësi, nëse nuk keni nevojë për veçoritë e hollësishme të shtojcave të tjera, dhe thjesht doni një zgjidhje të thjeshtë për të parë të dhënat themelore nga të gjitha shërbimet tuaja të Google në një vend, ky është një shtojcë vërtet e zoti.

Shënim: Nëse lexoni rishikimet e shtojcave në WordPress.org, do të shihni shumë vlerësime me një yll nga njerëz që kanë probleme. Personalisht, unë e kam përdorur Kit Site-in në dy nga faqet e mia për javë me radhë dhe gjithçka ka funksionuar shkëlqyeshëm.

Analizoni – FALAS / $ 39-Plus

Përveç që ju ndihmon të shtoni skenarin e ndjekjes së Google Analytics në faqen tuaj, Analytify gjithashtu ju lejon të shfletoni statistika të hollësishme pa lënë faqen tuaj të WordPress.

Analizoni plugin

Ju mund të shihni statistika gjithëpërfshirëse në pultin e WordPress tuaj, dhe kur po kërkoni në pjesën e përparme të faqes tuaj, mund të shihni gjithashtu statistikat për postimet dhe faqet individuale.

Kjo karakteristikë e fundit është mjaft e bukur pasi lehtëson qasjen në statistika për faqe të veçanta pa qenë e nevojshme të përdorni filtra.

Ndërsa versioni falas i Analytify në WordPress.org është i shkëlqyeshëm për krijimin e një pulti statistikash në faqen tuaj WordPress, mendoj se tiparet më të dallueshme janë në dispozicion në versionin premium.

Së pari, nëse jeni duke ekzekutuar një dyqan WooCommerce ose Easy Digital Downloads, versioni i paguar ju ndihmon të vendosni ndjekjen e Google Analytics Enhanced Ecommerce dhe të shikoni që të dhënat brenda pultit tuaj.

Nëse nuk jeni të njohur me gjurmimin e zgjeruar të Ecommerce, në thelb do të thotë që ju mund të shihni statistikat specifike të dyqaneve në Google Analytics, siç janë:

 • transaksionet
 • Të ardhurat totale dhe vlera mesatare e porosisë
 • Numri i herëve që njerëzit shtojnë / heqin sendet në / nga karrocat e tyre
 • Klikimet e produkteve
 • Përdorimi i kuponit
 • Ndjekja e rimbursimit
 • Performanca individuale e produktit – p.sh. sa shpesh një produkt blihet / shtohet në shportë

Ju jo vetëm që mund të mblidhni ato të dhëna, por gjithashtu mund t’i shikoni të gjitha brenda pultit tuaj të WordPress. MonsterInsights gjithashtu ju lejon ta rregulloni këtë, por unë jam një adhurues i tabelës së Analitifikimit të Tregtisë së Tregtisë.

Versioni Pro gjithashtu shton statistika në kohë reale dhe ju lejon të dërgoni vetë raporte të automatizuara të postës elektronike.

Versioni bazë i paguar kushton 39 dollarë, por nëse po ekzekutoni një dyqan eCommerce, do t’ju duhet gjithashtu shtesa WooCommerce ose EDD, të cilat kushtojnë nga 39 deri në 49 dollarë secila. Ju gjithashtu mund të merrni një pako të versionit Pro dhe shtesa WooCommerce për vetëm 79 dollarë, gjë që e bën atë pak më të lirë se MonsterInsights.

Jetpack – 9 dollarë në muaj OSE 99 dollarë në vit

Jetpack është një shtojcë popullore me shumë qëllime nga Automattic, e njëjta kompani pas WordPress.com dhe WooCommerce. Ju ndihmon të bëni shumë gjëra, për të cilat ne kemi folur në detaje në këtë post.

Shtojca Jetpack WordPress

Me planet e paguara, Jetpack gjithashtu mund t’ju ndihmojë të vendosni ndjekjen e Google Analytics dhe Enhanced Ecommerce. Kjo e fundit është e njëjta karakteristikë për të cilën bisedova me Analytify në pjesën e mëparshme.

Nëse thjesht doni një mjet për të shtuar skenarin e ndjekjes së Google Analytics në WordPress, mund të gjeni shumë mundësi të mira falas, kështu që mos paguani për Jetpack vetëm për tiparet e tij të Google Analytics.

Por nëse tashmë jeni duke përdorur Jetpack, ose nëse jeni të interesuar për veçoritë e tjera të paguara të Jetpack (të tilla si rezervime automatike përmes VaultPress), atëherë gjithashtu mund të përfitoni nga veçoria e Google Analytics.

Për më tepër, nëse keni një dyqan tregtie në tregti elektronike, tipari i gjurmimit të zgjeruar Ecommerce është i bukur sepse Jetpack e bën me të vërtetë të lehtë të ndërroni dhe fikni matjet specifike.

Tipari i Google Analytics i Jetpack është i disponueshëm vetëm në prim ose profesional nivele, të cilat kushtojnë respektivisht 99 dollarë dhe 299 dollarë në vit. Të dy planet gjithashtu ju lejojnë të keni akses në një ton karakteristikash të tjera, gjë që ndihmon për të justifikuar koston.

Ngjarje WP Google Analytics – FALAS / 79 dollarë

WP Google Analytics Events nuk është një plugin i tërë qëllimeve Google Analytics, ndryshe nga shumë shtojca të tjera në këtë listë. Përkundrazi, është e përqendruar të ju ndihmojë të përfitoni nga një veçori specifike e Google Analytics – Ndjekja e ngjarjeve.

Shtojcë WP Google Analytics Events

Nëse nuk jeni të njohur me Ndjekjen e Ngjarjeve të Google Analytics, kjo veçori ju lejon të vendosni veprimet tuaja personale që dëshironi të ndiqni.

Për shembull, ju mund të gjurmoni sa njerëz:

 • Klikoni një buton specifik CTA
 • Shikoni një video të ngulitur në YouTube
 • Shikoni një imazh
 • Shkoni poshtë në faqe

Ndjekja e Ngjarjeve ju lejon të bëni gjithçka që plus shumë më tepër.

Dobësia është se mund të jetë pak e komplikuar për tu vendosur, që është ajo që kjo shtojcë synon të rregullojë për ju.

Kjo ju jep një ndërfaqe të lehtë brenda pultit tuaj të WordPress nga i cili mund të vendosni Ndjekjen e Ngjarjeve.

Ky është padyshim jo për të gjithë, por nëse doni të jeni në gjendje të gjurmoni dhe analizoni veprime specifike në Google Analytics, është një mjet i shkëlqyeshëm.

GA Google Analytics – FALAS / 15 dollarë

GA Google Analytics është një shtesë e njohur e Google Analytics nga Jeff Starr, një zhvillues i respektuar i WordPress. Ajo vjen si në një version falas ashtu edhe me një pagesë.

Imazhi i bashkangjitur plugin GA Google Analytics

Ka dy mënyra se si të përdorni këtë shtojcë:

Së pari, nëse thjesht doni një shtesë të thjeshtë, me peshë të lehtë për t’ju ndihmuar të shtoni kodin e gjurmimit të Google Analytics në faqen tuaj, gjithçka që duhet të bëni është:

 1. Instaloni plugin falas.
 2. Shtoni ID-në tuaj të ndjekjes së Google Analytics.
 3. Ruani cilësimet tuaja.
 4. Filloni të gjurmoni vizitorët tuaj!

Ju gjithashtu keni disa mundësi të tjera, të tilla si përjashtimi i përdoruesve të administratorit nga gjurmimi për të mos ndotur të dhënat tuaja analitike me veprimet tuaja:

Cilësimet e shtojcës së GA Google Analytics

Nëse dëshironi të vendosni zbatime më të ndërlikuara, GA Google Analytics gjithashtu vjen me disa veçori të tjera që mund t’i gjeni të dobishme, që është mënyra e dytë për të përdorur shtojcën.

Për shembull, versioni falas në WordPress.org mbështet karakteristikat e mëposhtme:

 • Shfaq reklamën – për të vendosur reklama reklame.
 • Atributi i Lidhjes së Zgjeruar – gjurmoni lidhjet specifike që klikojnë përdoruesit.
 • Anonimizimi i IP – anonimizoni adresat IP të hiteve që dërgoni në Google Analytics.
 • Force SSL – detyron Google Analytics të përdorë gjithmonë SSL, edhe në faqet HTTP.

Me versionin e paguar, ai shton karakteristika të reja, siç janë:

 • Një kuti e ndaluar e vizitorëve për t’i lejuar përdoruesit të heqin dorë nga ndjekja e Google Analytics (e shkëlqyeshme për pajtueshmërinë me GDPR!).
 • Opsione më të avancuara për të zgjedhur kush të gjurmojë. Për shembull, mund të përjashtoni të gjithë përdoruesit e regjistruar ose të çaktivizoni përcjelljen për postime specifike, llojet e postimeve, rolet e përdoruesit dhe më shumë.
 • Ndjekja me porosi, duke përfshirë një mundësi për të përdorur kodin personal në pjesë specifike të përmbajtjes.

Megjithatë, një gjë që nuk e bën këtë shtojcë, po ju tregon statistikat aktuale brenda pultit tuaj të WordPress – do t’ju duhet të drejtoheni te Google Analytics për të parë ato të dhëna. Kjo nuk është një kritikë – thjesht diçka për të qenë e vetëdijshme kur merrni parasysh se si kjo shtojcë krahasohet me të tjerët.

Versioni i paguar është mjaft i përballueshëm, duke filluar nga vetëm 15 dollarë për përdorim në një sit të vetëm dhe duke filluar deri në 120 dollarë për faqet e pakufizuara. Të gjitha ato plane vijnë gjithashtu azhurnimet e jetës, që do të thotë se nuk do të duhet të paguani kurrë për të vazhduar të merrni azhurnime.

Cila është shtojca më e mirë e Google Analytics për Ju?

Siç ndodh gjithmonë me ndonjë listë të tillë si kjo, nuk ka asnjë plugin të vetëm që është opsioni “më i mirë” në të gjitha skenarët – varet nga tiparet që dëshironi dhe ato që dëshironi të paguani.

Nëse thjesht doni një mënyrë të thjeshtë për të shtuar kodin e gjurmimit të Google Analytics në WordPress dhe mos u interesoni për statistikat në pult, shkoni me shtojcën e lehtë të GA Google Analytics. Me versionin e paguar, ju gjithashtu mund të merrni qasje në karakteristika shtesë për të kontrolluar ku / kur të shtoni kodin e ndjekjes.

Nga ana tjetër, nëse nuk doni të shihni statistikat tuaja brenda pultit tuaj të WordPress (së bashku me disa veçori të tjera), ju keni disa opsione të mira.

Nëse nuk ju duhen statistika shumë të hollësishme, mua më pëlqen vërtet Kit Zyrtar i Faqes nga plugin Google pasi bashkon të dhënat nga shërbimet e shumta të Google në pultin e WordPress.

Nëse dëshironi raporte më të hollësishme, të tilla si aftësia për të shpartalluar sipas llojeve të postimeve ose autorëve, atëherë shikoni:

 • MonsterInsights nëse doni pultin më të mirë dhe jeni të gatshëm të paguani.
 • ExactMetrics nëse doni një mundësi falas me një pult pak më pak të përshtatshëm.

MonsterInsights gjithashtu ka një version falas – ju duhet të paguani vetëm nëse doni tiparet më të përparuara.

Më në fund, unë mendoj se Analytify është i shkëlqyeshëm nëse po ekzekutoni një dyqan eCommerce dhe plugin WP Google Analytics Event është i përshtatshëm nëse doni të vendosni posaçërisht ndjekjen tuaj të ngjarjeve të personalizuara.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map