Седемте най-добри приставки за коментиране за WordPress (2020)

Сделки с WordPress


Разделът с активни коментари може да добави реална стойност към публикациите в блога ви, а WordPress улеснява приемането на тези коментари, като се предлага с вградена система, която е предварително конфигурирана. Но родната система зависи ли от работата? В тази статия ще споделим полезни приставки за коментари, които могат да подобрят или заменят стандартната система за коментари в WordPress.

Това може да бъде отчайващо, когато качественото съдържание не успее да получи признанието, което смятате, че заслужава, поради което (правилно или погрешно) много блогъри търсят „проверка на съдържанието“, като преследват публично видими показатели за ангажираност, като коментари в блога.

Коментарите в блога обаче далеч не са просто суетни показатели. Системата за коментиране е неразделна част от сърцето на WordPress от най-ранните му дни – и то с основателна причина. Коментарите са идеален начин собствениците на сайтове да се ангажират със своята читателска публика.

Коментарите също могат да подобрят съдържанието, тъй като коментаторите често се задълбочават в определена тема или предоставят алтернативна гледна точка. Всъщност (в зависимост от вида на съдържанието) ще откриете, че много хора се радват да четат секцията за коментари точно толкова, колкото и самото съдържание. Това е най-забележимо при новинарските статии, където мненията на други читатели могат да предложат различни гледни точки за дадена ситуация.

Ако искате обаче вашият блог да получава много коментари, имате нужда от подходящата инфраструктура на вашия уебсайт. В тази статия ще сравним седемте най-добри WordPress системи за коментиране – включително стандартната WordPress -, за да видим кой е най-добрият избор за вашия сайт.

Да започваме.

Коментари на Native WordPress

Потребителите на WordPress не се нуждаят от приставка, за да приемат коментари в своите блогове, тъй като ядрото на WordPress се доставя с вградена система за коментиране.

Народната система за коментиране на WordPress е сравнително основна, но все пак върши работа. Ще го намерите в много блогове – вероятно защото е предварително конфигуриран и предварително активиран при всяка нова инсталация на WordPress – и като сърцевината е свободен за използване. С други думи, не е нужно да правите нищо, за да го използвате – и това подхожда на много кратки време уебмайстори на T.

Най-голямото предимство на родната система за коментиране WordPress е неговата предначертана използваемост. За да оставят коментар, посетителите трябва само да оставят името и имейл адреса си и, по желание, URL адреса на уебсайта си. С няколко обръча за прескачане посетителите ще бъдат по-склонни да оставят коментар.

Съществуват обаче много недостатъци в използването на родната система за коментари на WordPress – която, за запис, едва ли е разработена в продължение на десетилетие. Потребителите, които коментират, няма да получават известия за отговор, няма поддръжка за обратна връзка на потребителите (като актуализации или отклонения) и липсва интеграция в социалните медии. Плюс това, както много потребители на WordPress ще ви кажат, изтича спам като сито.

Ако харесвате простотата на системата за коментиране на WordPress, но намирате, че слабите й страни са разочароващи, имам добра новина за вас: Има много приставки, които надграждат и разширяват функционалността на родната система – нека се разровим…

Disqus система за коментари

Disqus

Disqus е хоствана платформа за коментари, която е една от най-популярните системи за коментиране в света. Той работи външно за WordPress (използвайки API на Disqus), така че може да се използва и на други сайтове и системи, като Blogger, Tumblr, Squarespace и т.н..

Това е една от най-богатите на функции системи за коментиране, предлагаща стъпка от родната система за коментари в WordPress в много важни области.

За начало това е една от по-приятните естетически системи за коментиране. Той поддържа вложени коментари, социални известия и известия за отговори – всъщност посетителите всъщност могат да отговарят на отговори по имейл, така че е по-вероятно да взаимодействат с други потребители. Посетителите също могат да оставят богата медия в коментарите си, като изображения и видеоклипове.

Посетителите също могат да коментират чрез своя Disqus акаунт, което е страхотна перспектива, тъй като потребителите на Disqus могат да „следват“ други потребители и да преглеждат историята на техните коментари – включително коментари в други блогове. Това го прави чудесен начин за едноподобни потребители да се натъкнат на други ценни ресурси – а някои хора могат да намерят вашия блог по този начин.

От гледна точка на уеб администратора можете да модерирате коментари или от предния, задния или директно от пощенската си поща – ниво на гъвкавост, което му дава незабавно предимство пред конкурентите си.

Системата за коментиране на Disqus обаче не е перфектна. Всъщност Disqus е виновен за основен фалшив коментар – по подразбиране той изисква посетителите да влязат, преди да коментират. Разбира се, има много възможности за бързи влизания (социални влизания с Twitter, Facebook или акаунт на Disqus), но това допълнително препятствие може да раздразни посетителите, много от които просто ще пропуснат коментарите напълно..

Социалните данни също застрашават поверителността на посетителите, което им дава още една причина да бъдат недоволни. Предимството на това обаче е, че тази политика свежда спама до минимум и насърчава по-качествени дискусии.

Освен това Disqus прави пари, осигурявайки приходи от вашите потребители, включително изграждайки профил на своите потребители и продавайки тези данни. Поради тази причина много уеб администратори, насочени към поверителност, не харесват Disqus (Chris Lema има добра публикация за това.

Така че в крайна сметка ще трябва да балансирате тези недостатъци с цялата допълнителна функционалност, която получавате.

wpDiscuz

wpDiscuz плъгин

Native WordPress плъгин wpDiscuz се опитва да улови голяма част от същата функционалност, която бихте получили с нещо като Disqus, само в самостоятелно хостван пакет. Бързо се утвърди сред най-добрите в директорията на плъгини WordPress, с 50 000 плюса за изтегляне и впечатляващите 4,8 от 5 рейтинга – никак не е лошо.

Той се предлага с всички стандартни функционалности, които очаквате от плъгин за коментиране – интуитивен потребителски интерфейс, вложени коментари и множество методи за сортиране на коментари (най-новите, най-старите и най-одобрените).

Той обаче е изграден и за скорост. Приставката се доставя с вградено „мързеливо зареждане“, което означава, че секцията за коментари се зарежда само когато и когато е необходимо – т.е. когато посетителят достигне дъното на публикацията. Той също така поддържа AJAX изявления и бутони „зареждане на повече коментари“, което означава, че посетителите няма да трябва да презареждат страницата, за да използват секцията за коментари.

Предлагайки множество интеграции, wpDiscuz е съвместим с редица най-добрите плъгини против спам – включително Akismet – и също ще изтегли аватари и детайли на профила от плъгини с най-висок член като BuddyPress. И ако това не беше достатъчно, посетителите също могат да влязат чрез своите любими акаунти в социалната мрежа – или можете да предложите анонимни коментари, ако желаете.

Най-вълнуващата интеграция обаче трябва да бъде wpDiscuz-Postmatic. Това комбо позволява на коментаторите да отговарят на коментари директно от входящата си поща, само като пускат имейл. Това супер-удобство може да насърчи по-дълбоките и смислени разговори да се развиват, осигурявайки по-активен раздел за коментари.

Както можете да видите, това е фантастичен набор от функции за безплатен плъгин. Можете обаче да отключите и повече функционалности, като закупите премиум добавки. Към днешна дата има 16 добавки, като любимите ми са:

 • wpDiscuz Emoticons ($ 20) – активира емотиконите в секцията за коментари.
 • wpDiscuz Модериране отпред ($ 25) – одобрете или отхвърлете коментарите от предния край на вашия сайт.
 • wpDiscuz Търсене на коментари ($ 25) – добавя функция за търсене в секцията за коментари.
 • wpDiscuz Ads Manager ($ 11) – в коментарите влагат HTML, iframe или Google AdSense реклами.
 • wpDiscuz Потребител & Коментиране ($ 25) – позволява на коментаторите да споменават други потребители или да се позовават на конкретни коментари.
 • wpDiscuz отчет и маркиране ($ 25) – позволете на вашите посетители да помогнат да модерирате секцията с вашите коментари, като маркирате най-безполезните.

Можете също да закупите пакет от всичко добавките за $ 99.

Процъфтявайте коментари

Плъгин за коментари

Thrive Comments е първокласна пристрастиваща приставка за коментари в WordPress, която напълно замества родната система за коментари в WordPress със собствен интерфейс.

Предлага се с куп подобрения както на предния, така и на задния край, но нека започнем с предмети от предния край.

Първо, Thrive Comments добавя опция за посетителите да добавят и отменят коментари, подобно на това, което виждате в Reddit. Въз основа на тези актуализации можете да изберете да включите „най-добрите“ коментари в горната част или дори можете ръчно да включите коментар.

За да насърчите потребителите да оставят коментари, можете да присвоите значки за гемификация, така че активните коментатори да получат специално разпознаване, а репличните отговори да улесняват взаимодействието на потребителите с конкретни коментари.

Thrive Comments също така улеснява потребителите да оставят коментари на първо място:

 • Той добавя бутон „Оставете коментар“ както в горната, така и в долната част на емисията за коментари – няма повече превъртане до дъното на дълъг списък с коментари, само за да оставите нов коментар (Хауърд отбеляза важността на тази функция в секцията за коментари в този раздел пост).
 • Потребителите могат да влязат чрез социалните медии, за да оставят коментар.

Освен това, потребителите могат да се абонират за коментари, за да получават известия по имейл за нови отговори.

Друга уникална функция в Thrive Comments е фокусът му върху шофирането на реализации, като ви позволява да общувате с посетители, след като те оставят коментар. Можеш:

 • покажете персонализирано съобщение или отворете лайтбокс от Thrive Leads
 • ги пренасочвате към страница
 • поискайте социален дял.

Можете също така да показвате различни CTA след коментар, в зависимост от това дали потребителят е оставил коментар преди.

Това е всичко в предния край на вашия сайт. Но Thrive Comments добавя и собствена персонализирана зона за модериране на задния край, която ви дава по-хубав начин за умерени коментари, заедно с много клавишни комбинации, за да ускорите работата си.

И накрая, докато Thrive Comments заменя родните коментари на WordPress със собствен интерфейс, няма заключване. Всички ваши коментари все още се съхраняват в базата данни на вашия сайт WordPress и ако спрете да използвате Thrive Comments, вашите коментари ще продължат да работят с естествената система за коментари в WordPress.

ReplyBox

ReplyBox

ReplyBox е интересна нова система за коментари в WordPress от Ashley Rich, разработчик на Delicious Brains (която прави редица прекрасни инструменти на WordPress).

Въпреки че ReplyBox е независим от платформата, лесно е да се настрои с WordPress благодарение на специалния плъгин за интеграция в WordPress.org.

Подобно на Disqus, това е a хоствана платформа за коментари, което означава, че вашите коментари живеят на сървърите на ReplyBox. С казаното, ReplyBox също синхронизира вашите коментари с вашия WordPress сайт, така че има няма заключване, и можете също да импортирате съществуващи коментари за WordPress в ReplyBox. Тоест, можете да спрете да използвате ReplyBox по всяко време и няма да загубите коментарите си.

Най-уникалното нещо в ReplyBox е фокусът му върху поверителността. За разлика от Disqus, ReplyBox не осигурява приходи от вашите потребители, което означава, че няма нужда да проследява вашите потребители (не забравяйте, че една от критиките на Disqus е, че проследява вашите потребители и продава тези данни на профила).

В допълнение към поверителността, ReplyBox се фокусира и върху предлагането на леко решение. Всъщност цялото вграждане на ReplyBox идва в под 17 KB, което е почти 30 пъти по-малко от Disqus, според разработчика.

Отговорник използва Akismet за филтриране на спам, а също така намалява и спама, като изисква от потребителите да се регистрират за акаунт на RespoBox или да влязат с Google, за да оставят коментар. Посетителите могат също така:

 • редактиране на техните коментари след изпращане (ако е активирано)
 • абонирайте се за нови коментари
 • използвайте маркировка за коментари в стил.

Интерфейс на ReplyBox

Ще можете да управлявате и модерирате коментари от облачното табло на AnsBox и също така можете да избирате да получавате известия по имейл за нови коментари.

Отговорник е безплатен за до 10 000 преглеждания на месечни страници. След това платените планове започват от 10 долара на месец за до 100 000 преглеждания на месечна страница и 5 долара на месец за всеки допълнителен 100 000 показвания на страници..

Replyable / Postmatic

Replyable

Отговорни и постматични са две подобни решения за коментиране от един и същ разработчик на WordPress. Отговорните са изброени в WordPress.org и са по-фокусирани само върху коментари, докато Postmatic е първокласно решение, което предлага всичко в Отговорно – плюс още имейл маркетингови функции.

Нека да разгледаме първо какво отговаря, защото предлага наистина уникален начин за повишаване на ангажираността в секцията с вашите коментари чрез въвеждане на имейл.

На основно ниво отговорните оферти предлагат функцията „Абонирайте се за коментари чрез имейл“ … само по много по-интелигентен начин от повечето други плъгини за коментари.

Какво го прави „по-умен“?

Първо, отговорният избягва спамиране на вашите посетители с индивидуални известия за коментари по два начина:

 1. Той използва машинно обучение, за да оценява коментарите и изпраща известия по имейл само за висококачествени коментари. Например, ако някой просто коментира „Благодаря!“, Отговорният няма да губи времето на хората с известие по имейл за такъв тривиален коментар.
 2. Ако секцията с вашите коментари е много заета, Отговорният автоматично ще комбинира множество коментари в един дайджест, а не да изпраща отделни имейли.

Плюс това имейлите за уведомяване за коментари просто изглеждат страхотно и предлагат по-добро изживяване, като включват аватари на потребители и вписване на коментари в тялото на имейла.

Второ, отговорно е a двупосочен разговор. Тоест хората могат да отговарят на коментари чрез изпращане на имейл, което е много по-удобно за потребителите, отколкото да изисква от тях да се върнат на уебсайта ви, само за да отговорят (макар че това също е недостатък – няма стимул хората да се връщат на вашия сайт).

Плюс това можете да модерирате коментари и чрез имейл, което е друга отлична функция, която може да ви позволи бързо да одобрявате коментари, дори когато сте далеч от таблото за управление на WordPress.

Нещо повече, отговорните обработват изходящата доставка по имейл, за да гарантират, че вашите известия за коментари не завършват в спам.

Отговорното е съвместимо с естествената система за коментари на WordPress, както и с някои от другите самонастроени плъгини в този списък, като wpDiscuz.

Отговорният има ограничен безплатен план и след това премиен план, започващ от едва 2,99 долара на месец.

Тогава, има Postmatic, която предлага цялата функционалност в Отговорни, плюс допълнителни благини без коментар, като например:

 • абонамент за абониране по имейл
 • възможност за изпращане на бюлетини, включително автоматични дайджести на най-новите ви публикации
 • опции за осигуряване на приходи.

Postmatic започва от $ 20 на месец и можете да научите повече за разликите във функциите между Postmatic и Respovable в тази публикация.

Забележка: Отговорният се наричаше Postmatic Basic. Програмистът ребрандира Postmatic Basic през 2017 г..

Коментари на Jetpack

Коментари на Jetpack

Jetpack предлага безспорно най-широката функционалност на всички WordPress плъгини. В този сложен набор от функции и функционалности е и собственият модул за коментар на Jetpack – Jetpack Comments.

За разлика от повечето други плъгини в днешния списък, Jetpack Comments не е сама по себе си система за коментари – това е надграждане на естествената система за коментиране. В резултат на това Jetpack се справя с някои от най-очевидните недостатъци на родната система, като запазва всички силни страни. Това доведе до голяма потребителска база за коментари в Jetpack, което го прави достойна част от разговори около най-добрите WordPress системи за коментиране.

Например, от посетителите все още се изисква само да оставят своето име и имейл адрес (и незадължителен уебсайт), за да коментират, като опростяват процеса на коментиране. Jetpack обаче предлага и функция за социално влизане – с поддържани акаунти в WordPress.com, Twitter и Facebook – за достъп с едно щракване.

Посетителите могат също така да изберат дали искат да получават известия по имейл за всякакви последващи коментари, което дава възможност на разговора да се превърне в нещо по-смислено.

Jetpack Comments също е лесен за инсталиране – просто го синхронизирайте с акаунт в WordPress.com и след това активирайте модула Jetpack Comments. Работата свършена!

Основната критика, изравнена в Jetpack, е с толкова много функции, че това е една тежка буца на плъгин. Голяма част от кода е просто багаж, което означава, че вашият уебсайт носи ненужно тегло.

CommentLuv

КоментарLuv плъгин

CommentLuv е надграждане на специфична функция към родната система за коментари на WordPress, а не самостоятелна приставка за коментиране.

Приема стимулиран подход за коментиране. Когато коментатор попълни полето за незадължително уебсайт в секцията за коментари, CommentLuv автоматично добавя заглавен линк към последната им публикация в блога.

Можете също да използвате CommentLuv, за да разширите списъка си с имейли, като предоставите допълнителни стимули. Например, можете да решите да оставите регистрираните потребители да избират към коя публикация искат да се свържат или можете да предложите да следвате следните връзки.

Тъй като много блогъри коментират изключително за обратната връзка, това означава, че можете да очаквате активна секция за коментари, и, с мъчителната перспектива на заглавна връзка, много коментатори ще изминат допълнителната миля, за да се уверят, че коментарите им привличат кликвания.

Разбира се, най-големият продаващ момент на КоментарЛув – обратните връзки – също е най-големият му спад. CommentLuv вероятно ще привлече огромен наплив от коментари от „самореклама“.

Спам ли е, ако някой е прочел заглавието ви и е решил да напише кратък, едва уместен коментар само за да получи обратната връзка? Вероятно, така че ще трябва да бъдете много старателни, когато модерирате коментарите си.

Докато CommentLuv е без разработчик, той наскоро бе поет от Elegant Marketplace, който поддържа безплатната версия и работи върху пускането на премиум версия с още повече функционалност. Така че, въпреки това, което може би сте чели в други сайтове, CommentLuv вече получава активна поддръжка / поддръжка от май 2019 г..

Заключителни мисли

Има плюсове и минуси на всяка система за коментари, представена днес. Това прави невъзможно да се обяви напълно „най-добрата“ система за коментари.

Ако сте сравнително неопитни с WordPress и искате да пускате коментарите си с минимална суетене или конфигурация, родната система за коментиране е напълно адекватна. Можете също да подобрите функционалностите на родната система с плъгини като Jetpack, Respovable или CommentLuv. Или за по-голям ремонт можете да обмислите Thrive Comments или wpDiscuz.

Ако предпочитате да възлагате коментари към външна система (и да намалите натоварването на вашия сървър), отидете с Disqus за абсолютната най-голяма функционалност или ReplyBox, ако цените поверителността и производителността на дълбочина на функционалността.

Има време и място и за другите системи. Например, ако вашият уебсайт процъфтява на вирусен и социален трафик, коментарите на WP Facebook може да са най-добрият избор.

Моят съвет: Претеглете силните и слабите страни на всяка система, преценете как функциите отговарят на нуждите на вашия сайт и след това вземете своето решение. Ако в момента използвате система за коментиране, от която не сте доволни, това улеснява задачата ви – анализирайте къде текущата ви система не достига, след което изберете система, която адресира най-очевидните проблеми.

И така, коя е най-добрата система за коментиране за WordPress? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map